Nova vest
Košarka

Petak, 22.03.2019.

12:20

Tomić: Spremni za Partizan, ne razmišljamo o neuspehu

Trener Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je njegova ekipa u usponu forme i da je spremna za duel sa Partizanom u polufinalu ABA lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Tomić: Spremni za Partizan, ne razmišljamo o neuspehu
Foto: Starsport

"Spremni smo za prvi korak, da krenemo pobedom. Ekipa je u usponu forme, to smo pokazali na poslednje tri utakmice i očekujem još bolju igru u ovom plej-ofu. Ako u ovom trenutku budemo razmišljali o neuspehu, bolje da ne dolazimo na utakmicu. Razmišljamo samo o pobedi", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Zvezda će se sastati u subotu sa Partizanom u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Tomić je naveo da je Zvezda favorit u prvoj utakmici zbog toga što ima prednost domaćeg terena i što će imati "navijače za šestog igrača".

"Cele sezone smo bili najbolji u ABA ligi i zasluženo smo osvojili prvo mesto koje nam donosi prednost domaćeg terena, što je veoma bitno. Igrali smo tri puta sa Partizanom, znamo šta i kako Partizan može, kao što oni znaju za nas", kazao je Tomić.

Naveo je da je zadovoljan dosadašnjim delom sezone.

"Tražio sam da se svaki dan napreduje na treninzima i utakmicama, da igrači slušaju. Nemam zamerke za sad što se tiče zalaganja. Napredak je veliki od početka sezone, bio je pad u igri što je normalno. Sada smo u usponu forme i očekujem još kvalitetniju igru", rekao je trener Zvezde.

Nije želeo da poredi njegovu ekipu sa Partizanovom, već je istakao da ga zanima samo svoj tim, da igra što bolje.

Tomić je dodao da je Zvezdi mesto u Evroligi, koju donosi prvo mesto u regionalnom takmičenju.

"Ne razmišljam o neuspehu, ne razmišljam o tome da li će Zvezda sledeće sezone igrati Evroligu. Daćemo sve od sebe da to bude jer je Zvezdi mesto u Evroligi. Moj posao i te stvari me ne zanimaju. Došao sam da uspem. Cilj je da budemo prvi i igramo Evroligu", rekao je Tomić.

Kapiten ekipe Branko Lazić rekao je da je siguran da će serija biti uzbudljiva.

"Specifično je to što će razmak između utakmica biti sedam dana. Veoma je bitno da pobedimo prvu utakmicu, ali biće vremena da se spremimo i za drugu. Moramo da budemo koncentrisani, sa velikom energijom, a motivacije neće nedostajati",
rekao je Lazić.

Prva utakmica počeće u subotu od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu