Nova vest
Košarka

Utorak, 05.02.2019.

14:44

Parahovski presudio Partizanu, pa nahvalio "grobare"

Košarkaš Ritasa, Artsiom Parahovski nije štedeo reči kada je hvalio Partizanovu publiku

Izvor: SN

Autor: SN

Parahovski presudio Partizanu, pa nahvalio
StarSport

U intervjuu za sajt Evrokupa, beloruski centar se osvrnuo na pobednički koš koji je postigao u Beogradu i objasnio kako je došao u tu situaciju.

Podsećamo, Partizan je ispao iz Evrokupa košem Parahovskog dve sekunde pre kraja, a evo kako je to izgledalo iz njegovog ugla:

Imali smo 10 sekundi posle tajm auta, a trebalo je da Kris Krejmer ode na niski post iz pik end rola i poentira. Međutim, centar Partizana je lepo izrotirao, preuzeo Krejmera, pa je on promašio, a do lopte nisam došao ni ja ni Partizanovi igrači. Imali smo čeoni aut i dve sekunde za šut. Izveli smo našu standardnu akciju gde ja lažiram blok za Silija, pa je moj čuvar otišao za njegovim i ostao sam potpuno sam. Iako nije uobičajeno da ja šutiram za pobedu, sada sam to uradio i doneo veoma važnu pobedu svom timu, jer bi u slučaju poraza ispali iz takmičenja. Pobedili smo ih u jednoj paklenoj atmosferi i ta je pobeda izuzetno slatka!"

Takođe je dodao kako nikada ranije nije igrao u takvoj atmosferi kakva se viđa u hali "Aleksandar Nikolić“.

"Navijači Partizana pevaju, skaču i zvižde tokom čitavih 40 minuta, pa imate poteškoća da čujete saigrače. Atmosfera je sjajna! Nikada ranije nisam igrao ovde, tako da sam se tek sada upoznao s Partizanovom publikom. Nisam do sada osetio ovakvu atmosferu, čak ni na evroligaškim mečevima. Igrao sam u Kombank Areni, ali tamo su tribine ipak nešto dalje od koša, dok su ovde odmah uz parket i to je nešto zaista jedinstveno i sada mi je potuno jasno zbog čega su najbolji navijači u Evropi. Ovo je bilo fantastično iskustvo, moja prva poseta Pioniru i pobeda mojim šutem u poslednjoj sekundi. Neverovatno iskustvo", izjavio je Parahovski.

Situacija u grupi E nije sasvim rešena, a Ritas će u sredu od 18 časova u Simens Areni dočekati ekipu Monaka, gde će se direktno odlučivati o toj drugoj poziciji u grupi koja vodi u narednu fazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu