Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.12.2017.

22:59

Micić trojkom overio trijumf, Spahija pobedio Žoca

Košarkaši Makabija pobedili su na svom terenu ekipu Fenerbahčea sa 82:73 u utakmici 14. kola Evrolige, a Vasilije Micić je vodio Žalgiris do pobede u Valensiji.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Micić trojkom overio trijumf, Spahija pobedio Žoca
Vasa Miciæ / Ilustracija / EPA-EFE/TOMS KALNINS

Ekipa iz Tel Aviva je upisala osmu pobedu i osma je na tabeli, dok je Fenerbahčeu ovo peti poraz i nalazi se na četvrtom mestu.

Neven Spahija je u svojoj ekipi imao dvojicu raspoloženih momaka. Pjer Džekson je bio najefikasniji sa 20 poena, dok je Noris Kol ubacio 19.

Tim Željka Obradovića nije bio ubojit kao protiv Crvene zvezde, a najkorisniji je u istanbulskoj ekipi bio Jan Veseli sa 18 poena i šest skokova uz dve asistencije.

Nikolo Meli je dodao 11, a Muhamded Ali još 12 poena. Fener je poražen u utakmici u kojoj je igrao i srpski košarkaš Nikola Kalinić. Nažalost, Kalinić je već u prvoj četvrtini povredio zglob noge i morao je van.

Makabi je krenuo furiozno, serijom 9:0, a do isteka prvih osam minuta već su vodili sa 17:4. Fener se postepeno vraćao u igru i do poluvremena imao izjednačenje 40:40. Makabi u nastavku opet kreće bolje, samo što se ovog puta Fenerbahče nije vratio u meč, a Izraelci su nošeni Kolom i Džeksonom konstantno imali prednost i na kraju su došli do pobede.

Trej Tompkins je odmenio Luku Dončića u Realu iz Madrida, a Real je pokazao da i bez većeg poenterskog učinka Slovenca može da pobeđuje. Savladan je Bamberg sa 81:66 i Realu je ovo treći uzastopni trijumf, osmi ukupno.

Bamberg sada ima skor od šest pobeda i osam poraza. "Kraljevskom klubu" je posle Crvene zvezde krenulo bolje u Evropi i već su u prvoj četvrtini protiv Nemaca demonstrirali silu kada su završili prvu četvrtinu sa 29:13. Od tada prednost nisu ispuštali do kraja.

U redovima "kraljevskog" kluba najefikasniji je bio Trej Tompkins sa 20 poena, Fabijen Kozer je dodao 13, a Felipe Rejes deset poena.

Na drugoj stani, najbolji je bio Danijel Heket sa 13 poena, dok su Luka Štajger i Maodo Lo postigli po 12.

Žalgiris je pobedio Valensiju u gostima sa 71:63 i nastavio je agoniju španskog kluba kome je naneo deset poraz u evropskom takmičenju.

LItvanska ekipa je do pobede došla nošena odličnom partijom Vasilija Micića koji je ubacio 16 poena Špancima, uključujući i trojku koja je definitivno prelomila meč na 35 sekundi do kraja.

Žalgiris je konstantno vodio tokom meča, Valensija je imala dosta izgubljenih lopti koje su bile posledica agresivne odbrane Litvanaca.

Micić je dobro čuvao Erika Grina ali je Grin i pored toga bio najefikasniji u Valensiji sa 14 poena. Bojan Dubljević je imao 11. Kod pobednika je srpski košarkaš bio najbolji sa 16 poena i pet asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu