Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.04.2017.

21:15

"Nisam ponižavao Partizan, Luković je prvi počeo"

Bek Cedevite Marko Tomas oglasio se povodom incidenta na meču s Partizanom, istakavši da nije želeo da ponizi crno-bele i da je on bio 'žrtva' Uroša Lukovića.

Izvor:

Autor:

ABA/Cedevita/Marin Sušiæ

Zagrepčani su pred svojim navijačima savladali Beograđane u odlučujućem susretu polufinala ABA lige, ali je sam finiš obeležio sukob Tomasa i centra gostiju.

Prethodno, najpre su u klinč ušli Luka Babić i Stefan Birčević posle faula igrača Partizana, tako da su saigrači morali da ih razdvajaju, posle čega su dobili tehničku, odnosno nesportsku grešku.

Na desetak sekundi do kraja, kada je sve već bilo gotovo, Tomas je bacio loptu ka Lukoviću, koji je uhvatio i nekoliko puta njome driblao kroz noge, ali je reakcija Tomasa bila ta koja je pokrenula opšti metež na terenu – ironično govoreći i pokazivajući centru gostiju da "sada šutne na koš".

Ipak, Tomas ima drugačije viđenje celokupne situacije.

'To nema nikakve veze s Partizanom i nisam imao nameru da bilo koga ponižavam. To je bio odgovor Lukoviću na njegove stalne provokacije i nesportsko ponašanje. Odgovorio sam mu istom merom. Jednostavno sam mu bacio loptu i dobacio - 'Evo, sada možeš da daš koš!'", kazao je Tomas za tportal.hr i nastavio:

"Nisam poznat kao igrač koji se voli verbalno da se prepucava tokom utakmica, ali taj dečko je počeo da me provocira iz čistog mira. Nisam mogao da verujem da to radi i šta mi sve govori jer dosada tako nešto nisam doževio... Zbog prvog prepucavanja s njim dobio sam u trećoj četvrtini i tehničku grešku", zaključio je Tomas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu