Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.06.2013.

19:51

Šariću obećani minuti, on rekao ne

Hrvatski krilni košarkaš i jedan od najvećih talenata u Evropi Dario Šarić odustao je od ovogodišnjeg NBA drafta, iako su mu garantovani minuti u ruki sezoni.

Izvor: FS

Autor: FS

Default images

Šariću su američki mediji predviđali visoku poziciju na draftu i bio želja mnogih NBA timova.

Za hrvatskog košarkaša su ozbiljno bili zainteresovani Nju Orleans, Portland, Oklahoma i Dalas. Poslednjih nedelja, Doni Nelson i Del Demps, generalni menadžeri Maveriksa, odnosno Pelikansa bili su u Hrvatskoj da uživo gledaju 19-godišnjeg igrača.

I pored interesovanja, Šarić ne veruje da će imati iole bitnu ulogu u nekom NBA timu i smatra da bi veoma lako mogao biti poslat u razvojnu ligu tokom cele sezone, šta on ne želi.

Šarić je, sledeći savete trenera u svojoj zemlji, odlučio da barem još jednu sezonu odigra kod kuće u Ciboni, sa kojom ima četvorogodišnji ugovor.

Hrvatski prvaci nedavno su doveli novog trenera Nevena Spahiju, sa kojim se nada da će steći dodatno iskustvo i napredovati, kako bi u leto 2014. izašao na draft i imao bolju poziciju.

Šarić je vodio Cibonu do šampionske titule u protekloj sezoni, zajedno sa Di Džej Strouberijem, i u plej ofu hrvatske lige prosečno beležio 15.7 poena, uz 9.3 uhvaćenih lopti.

Košarkaš je debitovao za seniorsku reprezentaciju, dok je sa juniorskom selekciom bio šampion Evrope 2012. gde je proglašen i za najboljeg igrača prvenstva. 2010. osvojio je i Europsko kadetsko prvenstvo gde je, takođe, proglašen za MVP sa prosekom od 24.3 poena, 11.5 skokova i 5.8 asistencija po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu