Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.07.2012.

17:57

Entvan Džejmison u Lejkersima

Los Anđeles Lejkersi potpisali su jednogodišnji ugovor sa veteranom Entvanom Džejmisonom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Dokaskom Džejmisona i Neša, Lejkersi su doveli veliku podršku Kobiju Brajantu, ali pravi posao se tek očekuje pošto se sve više pričao o dolasku Dvajta Hauarda.

Džejmison ima 36 godina, sjajan je šuter i skakač, ali je tokom svoje 14-godišnje karijere uglavnom bio najbolji igrač loših timova, tako da još uvek čeka titulu.

Džejmison je imao ponude Šarlot Bobketsa, Bruklin Netsa i Golden Stejt Voriorsa u kojima je proveo prvih pet godina svoje NBA karijere, ali zov titule za momka koji u karijeri nije prošao dalje od drugu rundu plej-ofa je bio preveliki.

Lejkersi su njegov peti NBA tima, a prošle sezone bio je član Klivlend Kavalirsa za koji je prosečno postizao, za njega, slabih 17.2 poena po meču uz tek 40.3% šuta iz igre. Tokom karijere ima prosek od 19.5 poena, a nikada nije imao manje od 15.8 poema po meču od svoje ruki sezone.

Džejmison bi mogao da bude veliki pojačanje za klupu Lejkersa, iako je samo jednom u karijeri bio rezervista, u Dalas Meveriksima tokom sezone 2003/2004. "Klupa" Lejkersa se mučila prošle sezone da isprati startnu postavu. Najbolji rezervista "jezeraša" bio je Met Barns sa tek 7.8 poena po utakmici.

Biće sjajna podrška Kobiju Brajantu koji je dobro upoznat sa njegovim sposobnostima. Nekoliko godina bili su divizijski rivali, a učestvovali su u jednom od istorijskih mečeva, 6. decembra 200. u Ouklendu kada su obojica postigla po 51 poena, što je u tom trenutku bio Kobijev rekord karijere, ali su Voriorsi dobili Lejkerse u produžetku.

Nakon što je doveo Neša i Džejmisona, sada će Mič Kupčak da se posveti "poslu" decenije, dovođenju Dvajta Hauarda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu