Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 14.05.2012.

02:18

EL: Vasilis Spanulis MVP

Plejmejker Olimpijakosa Vasilis Spanulis izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) Fajnal fora Evrolige u Istanbulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Bek novog šampiona Evrope je u finalu protiv CSKA postigao 15 poena (2/4 dva, 2/5 tri) uz po 2 asistencije i izgubljene lote.

U polufinalu protiv Barselone imao je 21 poen (3/9 dva, 4/10 tri) uz 3 skoka, po 6 asistencija i izgubljenih lopti.

Spanulis nije blistao u finalu, ali je veći deo meča bio jedini igrač uz Kostasa Papanikolaua koji je Olimpijakos održavao u živozu. Na kraju je sjajnim prodorom i asistencijom omogućio Jorgusu Printezisu da postigne koš za pobedu, 0.7 sekundi pre kraja.

On je drugi put u karijeri osvojio priznanje MVP-ja Fajnal fora, pošto je najbolji na završnom turniru bio i 2009. godine kada je Evropu pokorio sa Panatinaikosom.

Spanulis je jedini igrač uz Dejana Bodirogu koji je bio MVP Fajnal fora sa dva različita tima (Panatinaikos 2002, Barselona 2003). Dimitris Dijamantidis je dva puta bio MVP sa Panatinaikosom, dok je Toni Kukoč osvojio tri titule najkorisnijeg igrača Fajnal fora, dva puta sa Jugoplastikom, a jednom sa Benetonom iako je tada bio poražen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu