Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.12.2011.

13:29

ABA: Popović MVP kola

Crvena zvezda Beograd konačno je pobedila u ABA ligi, a za to najviše treba da zahvali iskusnom centru Petru Popoviću.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

On je u “Pioniru“ protiv Širokog imao ukupan indeks korisnosti 38, koji je skupio postigavši 23 poena uz 14 skokova i šut za dva od 64,3% (9/14).

Popović je ujedno bio i najbolji skakač kola uz Maria Kasuna koji je takođe imao 14 uhvaćenih lopti, dok je najefikasniji bio Krunoslav Simon sa 29 poena. Svoje veče imao je i Stiven Marković koji je u pobedi Radničkog zabeležio čak 16 asistencija.

Trenutno najkorisniji igrač lige je Boris Savović iz Hemofarma sa prosečnim indeksom korisnosti 23,73. On je u 12. kolu u porazu od Olimpije postigao 18 poena uz 10 skokova i 4 asistencije u Ljubljani. Savović je ujedno i najbolji skakač lige sa 12,73 skoka po meču.

Najefikasniji igrač ABA lige je Dejvid Sajmon iz Radničkog sa prosečno 20,58 poena po meču, dok je Stiven Marković prvi asistent sa čak 8,9 proigravanja po utakmici. Daleko iza njega je Daniel Vujasinovič iz Zlatoroga sa 4,9. Međutim, Marković gubi i najviše lopti, 3 po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu