Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.09.2011.

09:55

Todorić: “Idemo u pravom smeru”

Sportski direktor Partizana m:ts Dragan Todorić rekao je crno-beli igraju sve bolje što se više sezona bliži i da će prava forma tek stići.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Šampion Srbije prošle nedelje učestvovao je na turniru u Kaljariju, gde je zabeležio dva poraza, od domaćeg Dinamo Sasarija i Olimpijakosa, ali to nije zabrunilo nikoga u redovima Partizana.

Nije lako kada Partizan izgubi dva meča u nizu, ali možda smo igrali sa jačim protivnicma nego što je to uobičajeno kada je u pitanju ova faza priprema. Takođe, pružili smo šansu svim mladim igračima da se nametnu treneru. Igrali smo bez Čakarevića i Pekovića, dok se Raduljca i Lo sve više uklapaju u naš sistem. Na kraju zbog male povrede u prvom meču, Lo nije igrao sa Olimpijakosom”, rekao je Todorić, “To je i normalno tokom priprema. Važno je da se krećemo ka cilju, da što spremnije dočekamo početak regionalnog takmičenja”.

Mini-turneja na Sardiniji je dodatno potvrdila veliki potencijal Miroslava Raduljice.

Još na startnom duelu turnira u Pravecu protiv Arisa, koji ima dva fizički dominantna centra, iako nam se priključio samo nekoliko dana ranije, Miroslav je odigrao sjajno i pokazao da je izvanredan igrač. U istom stilu je nastavio u ostalim utakmicama, a i na Sardiniji. Najvažnije je da je potpuno zdrav”, istakao je Todorić.

U isto vreme kad i Raduljica, pripremama se priključio i Ejsi Lo.

Evidentno je da je on odličan igrač, polako ulazi u sistem. Nema sumnje da će, kao i Raduljica, biti veliko pojačanje. Samo je potrebno malo strpljenja”, naglasio je sportski direktor Partizana.

Crno-beli će od ponedeljka biti kompletni.

Dolazi nam Peković, dok bi rekonvalescenti Čakarević i Bogdanović takođe trebalo da počnu sa punim treningom, tako da ćemo na poslednji pripremni turnir u Aleksandrovac, sledećeg vikenda, ići sa svim raspoloživim snagama. Naravno, opet će svoju šansu imati i mlađi igrači, kako bismo imali kompletnu sliku ko će od njih dobiti šansu u šampionatu”, istakao je Todorić.

Partizan novu sezonu počinje protiv Hemofarm u okviru regionalne NLB lige 9. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu