Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.11.2010.

22:07

Čović bez kvoruma

Predlog novog koncepta Košarkaške lige Srbije nije blizu realizacije ni posle sastanka Udruženja prvoligaša održanog u četvrtak.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Udruženje klubova nije imalo kvoruma za izjašnjavanje o Čovićevom konceptu domaćeg takmičenja. Diskusiji su prisustvovali predstavici šest klubova, izostali su čelnici Partizana.

Na izjašnjavanje su došli predstavnici onih koji podržavaju projekat Nebojše Čovića, tako da nije obezbeđen kvorum za glasanje. Novi termin zakazan je za ponedeljak.

U diskusiji su učestvovali predstavnici: FMP, Hemofarma, Crvene zvezde, Metalca, Borca i Crnokose, dok su samo Partizan, Radnički i Mega vizura pismenim putem obavestili učesnike da neće doći.

“Termin izjašnjavanja ne odgovora Partizanu, koji je u Poljskoj igrao evroligašku utakmicu. Možda ste to i znali, pa vam odgovara da se predstavnik našeg kluba ne pojavi”, navedeno je u dopisu “crno-belih”, koji je potpisao sportski direktor Dragan Todorić.

Šampion je poručio da očekuje sprovođenje odluke udruženja o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora, čime je još jednom potvrdio da se protivi predloženom konceptu.

“Možemo i bez njih da pravimo firmu, ni u NBA ligu nisu odmah svi ušli. Niko nije protiv NLB lige, niti se bavimo uništavanjem regionalnog takmičenja. Ako nastavimo po starom, spašćemo na jednog ili dva predstavnika u Jadranskoj ligi. Upamtite šta sam rekao”, , rekao je Čović.

Generalnom menadžeru Crvene zvezde Mirku Pavloviću jasni su stavovi “crno-belih”.

“Razumem ljude iz Partizana, devet godina zaredom su šampioni ovakve lige, ali mi nisu jasni ostali. Zar ne shvataju koliko gube?”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu