Partizan: Gruba greška Olimpijakosa

Košarkaški klub Partizan reagovao je zbog dešavanja na utakmici desetog kola Evrolige protiv Olimpijakosa koja je odigrana u sredu u Atini.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija, Evropa, Grčka
Podeli

Na utakmici je prilikom predstavljanja timova, umesto srpske himne „Bože pravde“, intonirana himna nekadašnje Jugoslavije i Srbije i Crne Gore, „Hej Sloveni“. Košarkaški klub Olimpijakos je u četvrtak ujutru poslao crno-belima izvinjenje zbog grube greške koja se dogodila i to pismo prenosimoo u celosti.

Dragi prijatelji,

Molimo Vas da primite nase iskreno izvinjenje zbog nemilog događaja koji se desio tokom prezentacije timova na jutakmici. Mi istinski razumemo Vaše razočaranje i neugodnost zbog naše greške koja se tiče himne Srbije, i želimo da Vas uverimo da se to nije desilo sa namerom“.

Greška osobe koja je zadužena za puštanje muzike tokom utakmice je ozbiljna, i ovim pismom želimo da izrazimo naše izvinjenje Vašoj Upravi, stručnom štabu i igračima što nisu odslušali svoju himnu“.

Mi iskreno veoma poštujemo Vaš tim, kao i srpski narod, i nadamo se da ovaj nemili događaj neće ni u kom slučaju uticati na naše dosadašnje izvanredne odnose.

Košarkaški klub Olimpijakos“.

Košarkaški klub Partizan je poslao pismo protesta Evroligi i košarkaškom klubu Olimpijakos u kome se izražava veliko razočarenje zbog skandalozne greške koja je napravljena i koja je svakako narušila ugled najelitnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Partizanovo pismo Evroligi i košarkaškom klubu Olimpijakos takođe objavljujemo u celosti:

Poštovana gospodo,

Veoma ozbiljna greška se desila tokom prezentacije timova na utakmici desetog kola regularnog dela sezone Evrolige Olimpijakos – Partizan“.

Nakon predstavljanja obe ekipe, organizatori su odlučili da intoniraju himne dve države čiji su reprezenti pomenuti klubovi. Umesto himne Srbije „Bože pravde“ naši igrači, stručni štab, navijači i svi ljudi koji su bili prisutni u hali, kao i oni koji su gledali direktan televizijski prenos, slušali su himnu Jugoslavije „Hej, Sloveni“. To je skandalozno i veoma razočaravajuće. S obzirom da je Olimpijakos ozbiljan klub, sa mnogo sportskih uspeha, utoliko nam je pomenuta greška više iznenađujuća, tako nešto nismo očekivali. Takođe, veoma važna činjenica je da je tokom prvog zagrevanja ekipa puštena himna Srbije „Bože pravde“, a da je iznenada na finalnom predstavljanju intonirana „Hej, Sloveni“. Mi zaista želimo da verujemo da je sve to produkt tehničke greške , ali to svakako nije smelo da se desi“.

Primili smo pismo izvinjenja od Olimpijakosa, što smo i očekivali, ali u svakom slučaju potrebno je da objasnimo da je za naš klub, naše navijače kao i našu državu veoma ozbiljno razočaranje. Takve situacije narušavaju i ugled Evrolige, kao najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Košarkaški klub Partizan“.

Košarka

Dikson pojačao Unikahu

Doskorašnji bek Arisa Džuan Dikson, samo 10 dana pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa solunskim klubom, potpisao je ugovor do kraja sezone sa Unikahom.

Košarka četvrtak 14.01. 13:48 Komentara: 1