Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.02.2009.

20:27

Bosni trofej Kupa BiH

Košarkaši Bosne ASA BHT pobedili su u Mostaru Široki Eronet 73:64 u finalnu Kupa BiH i tako se direktno revanširali za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Najbolji igrač utakmice bio je Ivanović koji je ubacio 26 poena, što je uz 33 poena u polufinalu bilo dovoljno za MVP titulu. Odličnu podršku Ivanović je imao u Vučuroviću sa 18 i Šehoviću sa 15 poena. Kapiten Goran Ikonić koji je jedan od najboljih igrača sarajevskog kluba ove godine, ostao je na samo jednom poenu. Kod Širokog Jure Ružić je ubacio 16 poena, a Čarls Tomas 14.

Duel velikih rivala bio je neizvestan samo do zadnjeg perioda kada je Bosna iskoristila dužu klupu. Iako su Sarajlije tokom celog meča imale velikih problema u šutu za tri poena, upravo su "trojkama" prelomile susret. Nikola Vučurović je pogodio dve, a Ivan Ivanović jednu kojom je Bosna stekla najveću prednost od 13 poena (72:59).

"Igrali smo mnogo bolje nego protiv Slobode kada smo imali više sreće nego što smo zaslužili. Posebno sam radostan zbog dobre igre u odbrani kojom smo protivnika limitirali na mali broj poena. Iako nismo ostvarili sigurnu prednost koja bi nam garantovala mirnu završnicu, sve vreme smo kontrolisali dešavanja na parketu i rezultat, i znao sam da smo na dobrom putu da slavimo", istakao je Vlada Vukoičić, trener Bosne.

Trener prošlogodišnjeg osvajača Kupa Josip Vranković istakao je veći izbor igrača Bosne što im je omogućilo bolju završnicu.

"Bosna je u ovom meču bila bolja. Pokazalo se po ko zna koji put da imamo mali fond igrača zbog kojeg padamo u finišu susreta. Upravo je to segment igre koji je Sarajlijama omogućio da stignu do trofeja. Očito je da nama nedostaje kvalitetnijih košarkaša u rotaciji. Do početka Lige 8 ostalo je još dosta vremena kako bismo korigovali nedostatke", naglasio je Vranković.

"Studenti" su do finala stigli teže nego što su očekivali, s obzirom na to da su naišli na jak otpor tuzlanske Sloboda Dite (77:70). U drugom polufinalu Široki je jedva izašao na kraj sa domaćinom finalnog turnira Zrinjski HTM koji su dobili 81:80.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu