Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.07.2005.

17:59

Mladi protiv Letonaca

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore (igrači do 20 godina) u utorak na Evropskom prvenstvu u Rusiji igra prvi meč četvrtfinalne grupe protiv Letonije. Selektor mlade reprezentacije Luka Pavićević rekao je da je Letonija protivnik za poštovanje, ali da "plavi" idu na novu pobedu.

"Letonija ima dominatnog centra, Kasparasa Bezrinsa, koji je prvi strelac šampionata i koji sa velikim uspehom igra u španskoj ligi. Imaju veoma opasnu spoljnu liniju, šutiraju iz svih pozicija tako da su tipični predstavnici škole pribaltičkih republika", rekao je Pavićević.
Prvi deo takmičenja, reprezentacija SCG završila je na prvom mestu Grupe D sa sve tri pobede. Letonija je u prvom delu takmičenja zauzela drugo mesto u Grupi A, odmah iza Grčke. Protivnici SCG u četvrtfinalnoj grupi biće i Francuska i Litvanija. "Plavima" su dovoljne dve pobede za plasman u polufinale.

Po opštim ocenama, Litvanija je najveći favorit za zlatnu medalju, posebno nakon igara u prvom delu takmičenja.

"Litvanci su se nametnuli kao najdominatnija reprezentacija u preliminarnoj rundi. Sve protivnike dobijali su sa tridesetak poena razlike. Francuzi su sjajne atlete, izuzetni su individualci, podsećaju na seniorsku selekciju. Međutim, imaju određene slabosti naročito u pozicionoj igri", ocenio je Pavićević.

Meč SCG - Letonija počinje u 11.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu