Nova vest
Košarka

Sreda, 14.04.2004.

02:02

U Novom Sadu kvalifikacioni turnir juniorki

Izvor: B92, Dnevnik

Autor:B92, Dnevnik

Default images

U Novom Sadu počinje košarkaški kvalifikacioni turnir juniorki za Evropsko prvenstvo, koje će se od 9. do 18. jula održati u glavnom gradu Slovačke, Bratislavi. Učesnici turnira su selekcije Mađarske, Bugarske, Izraela, Holandije, Češke i Srbije i Crne Gore, a tri prvoplasirane ekipe izvadiće slovačku vizu.

‘Plave’ se na startu takmičenja sastaju s Izraelkama, u četvrtak će im rivalke biti Holanđanke, u petak Čehinje, a u dva poslednja susreta na takmičenju, u subotu i nedelju, snage će odmeriti s Bugarkama i Mađaricama.

Selektor Zoran Kovačić odredio je 12 igračica. To su plejmejkeri: Ivana Ćatić (Vojvodina NIS Gas) i Tamara Radočaj (Hemofarm), bekovi šuteri: Dunja Prćić (Spartak), Miljana Musović (Kovin), Jasna Vukoje (Voždovac), Marija Garčević (Crvena zvezda), Adrijana Knežević i Dajana Butulija (Novi Beograd), krilni centri: Vanja Ilić (Spartak) i Zorica Mitov (Hemofarm) i centri: Marija Žinić (Vojvodina NIS) i Biljana Stjepanović (Ušće).

 “Biće ovo zanimljivo takmičenje. Četiri sastava boriće se za tri mesta, Mađarska, Češka, Bugarska i mi. Holandija i Izrael nemaju taj kvalitet da se umešaju u borbu. Poznajemo samo češku reprezentaciju, igrali smo s njom na pretkvalifikacijama na Kopaoniku i pobedili osam poena razlike”, rekao je Kovačić, “Verujem da će devojke dati maksimum na turniru. Reč je o heterogenom timu, sastavljenom od košarkašica koje imaju vidnu ulogu u ekipama, poput Musovićeve i Prćićeve, do onih koje ne igraju u svojim klubovima. Plasman na Prvenstvo Starog kontinenta bio bi pravi rezultat, a nastavio bi se kontinuitet dobrih igara naših mlađih selekcije posle prošlogodišnjeg blistavog trijumfa kadetkinja, koje su se popele na krov Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu