Nova vest
Košarka 4

27.5.2024.

21:00

Sferopulos posle Železnika: "Želimo i treći trofej"

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je nakon plasmana u finale Superlige da je naredni cilj osvajanje trećeg trofeja ove sezone.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Crvena zvezda je pobedila danas FMP i u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 98:75 i tako se plasirala u finale gde će imati priliku da osvoji devetu uzastopnu titulu.


Trener crveno-belih Janis Sferopulos izjavio je posle meča da su njegovi igrači sve vreme kontrolisali utakmicu i da su igrali kao pravi tim.

"Čestitam igračima na plasmanu u finale. Zadovoljan sam prikazanim u kompletnoj seriji, posebno u drugom meču. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg sekunda, igrali samo kao pravi tim, imali 29 asistencija, imali smo pet igrača sa dvocifrenim učinkom", izjavio je Sferopulos na konferenciji za medije.

Sferopulos se osvrnuo na celu sezonu i poručio da njegova ekipa posle dva trofeja želi i treći.

"Sezona je izuzetno duga. Posle Evrolige i ABA lige, usledila je nokaut faza regionalnog takmičenja, a sada i nova iskušenja. Stigli smo do finala, želimo do trofeja, borićemo se do kraja", zaključio je Sferopulos.

Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča između Partizana i Mege, u kojem "crno-beli" vode 1:0 u seriji.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu