Nova vest
Košarka 20

16.3.2024.

9:10

Meloun: Jokić je kao naučnik

Košarkaši Denvera uspešno su prebrodili još jedno gostovanje.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Slavili su protiv San Antonija, ali u dvorani u Ostinu, 117:106.

Majkl Meloun, trener košarkaša Nagetsa, priznaje da je pre meča bio pomalo skeptičan kako će sve to izgledati, jer je želja domaćina bila da privuče veći broj navijača iz regiona na mečeve Sparsa.

"Imao sam osećaj pomalo kao da je u pitanju predsezona. Nadam se da će moji igrači kad sve krene imati osećaj da je pravi, a ne prijateljski meč", rekao je Meloun pre meča.

Sudeći po onome što je viđeno, na kraju je morao da bude zadovoljan. 

Denver je imao čak 16 ukradenih lopti što je rezultiralo sa 27 postignutih poena.

"Imali smo izuzetnu aktivnost. Želite da ih poremetite defanzivom. Ne želite da dozvolite protivniku da vas napada po svom scenariju i da šutiraju odakle hoće. Želite da ih poremetite, da osete vaše prisustvo i da radite dobar posao", rekao je Meloun.

U tim okolnostima, Meloun je imao luksuz da ostavi Jokića na klupi u poslednjoj četvrtini.

Posebno su bili zanimljivi dueli Jokića i Vembenjame dok je srpski centar bio na terenu.

"Nikola je kao naučnik. U redu, vidim šta si tu uradio. Kako da se pobrinem da se to ne desi opet? Kako da koristim telo? Uđi u njega, poguraj ga malo, pomeri ga malo sa pozicije", opisao je Meloun kako Jokić promišlja u određenim situacijama.

Ono što Melouna posebno čini zadovoljnim je učinak mladića sa klupe.

"Za Brauna, Pejtona Vestona i Teka Nnajia, da izađu i odigraju sa takvim samopouzdanjem i agresivnošću u svojim ulogama, na 15 mečeva do plej-ofa...To ima velikog udela što posle Ol-stara imamo skor 11-1. Postajemo konstantni i imamo stalnu produktivnost sa klupe. Impresioniran sam ovim momcima", zaključio je trener Denvera. 

Podeli:

Komentari 20

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Slavna glumica: Nisam dala dozvolu

Glumica Skarlet Johanson optužila je OpenAI da je kopirao njen glas za jednog od glasovnih asistenata u ChatGPT-ju uprkos tome što je kompaniji uskratila dozvolu da to učini.

Index

13:20

4 h

Novo Sport Video Menu