Nova vest
Košarka 2

15.6.2024.

15:00

Kraj jedne ere – Barkli se opet povukao VIDEO

NBA analitičar, komentator i živa legenda Finiksa, Hjustona i Filadelfije odlučio je da posle naredne sezone ode u penziju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Čarls Barkli je svojevremeno bio fantastičan igrač i mnogi će reći najbolji krilni centar svog vremena koji je bio specijalista za skokove.

Zbog njega je NBA liga uvela pravilo da igrač ne može biti okrenut leđima ka košu duže od pet sekundi.

Smatraju ga živom legendom, a NBA analitičar i TV lice je od 2000. godine i sada je vreme da se povuče u penziju, kako je i sam istakao.
 


Kao što verovatno već znate, TNT (televizija na kojoj Barkli radi) od 2025/26 sezone neće imati NBA prava pošto će liga potpisati najveći ugovor u istoriji sporta vredan 77 milijardi dolara i promeniti distributera prenosa.

Barkli je nakon pobede Dalasa nad Bostonom u četvrtom meču pred kraj prenosa izjavio:

"Ljudi, nešto sam razmišljao... Hoću da kažem da vas smatram porodicom. Mnogo volim TNT i sve ljude koji su ovde zaposleni, zajedno radimo NBA ligu već 24 godine. Vi ste moja porodica, mnogo vas volim. Razgovarao sam sa drugim televizijskim kućama ali to nije to, to nije TNT, doneo sam odluku da će naredna sezona biti moja poslednja u ulozi TV analitičara", rekao je Barkli.
 

Podeli:

Tagovi:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

18 h

Novo Sport Video Menu