Nova vest
Košarka 20

25.4.2024.

12:30

"Lebron u Jokićevoj eri oseća kako je bilo drugima dok je on harao"

Rejčel Nikols, NBA analitičar Foks sportsa, smatra da bi Lebron Džejms i svi ostali trebalo da se naviknu na dominaciju Nikole Jokića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Denver u plej-of seriji protiv Lejkersa vodi sa 2-0, a naredni meč igra se narednog jutra od 04.00 u Kripto areni.

Jokić je u prva dva susreta bio nerešiva enigma za Lejkerse, a Rejčel Nikols je podsetila da Jokić vlada Zapadom, kao što je Lebron Džejms to nekada radio na Istoku.

"Lebron Džejms na neki način oseća kako je bilo drugima za vreme njegove dominacije. Sve te godine dok je na Istoku igrao za Klivlend i Majami, tada smo ta finala zvali Lebronovom pozivnicom, jer niko drugi iz konferencije nije mogao preko njega. To se dešava sada sa Nikolom Jokićem", rekla je Rejčel Nikols.

Srpski centar je veliki favorit da po treći put u karijeri bude proglašen za MVP-a lige.

Nikolsova smatra da je Jokić glavni u šampionskom timu Denvera, ali da se ostali igrači uklapaju savršeno uz njega, što po njoj nije bio slučaj sa Džejmsom u Klivlendu.

"Tim koji je sastavljen oko njega i to kako funkcionišu, pokazuje da svi jako dobro znaju šta bi trebalo da rade na kraju utakmice. Džamal Marej zna šta je potrebno. Jokić je sklonio sve te igrače i omogućio Mareju šut na kraju. Jokić ima udela u svemu tome. To je isto ono što je Lebron ranije radio svima", zaključila je američka novinarka.

Podeli:

Komentari 20

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu