Nova vest
Košarka 9

13.4.2024.

8:20

Jokić može do prvog mesta, a evo šta je potrebno

Košarkaši Denver Nagetsa su ispustili prvo mesto Zapada, pošto su poraženi od San Antonio Sparsa (121:120).

Aleksandar Stajkovac
Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer

Iako je viđeno bilo da će da završe na prvom mestu, što bi im donelo prednost domaćeg terena sve do velikog finala, šokantan poraz od pretposlednje ekipe na tabeli , a pobeda Minesote i Oklahome je "bacila" Nagetse na treću poziciju.

Denver u poslednjem kolu gostuje Memfis Grizlisima i ukoliko dođe do pobede, a usput se "kockice poslože" mogu ponovo do prvog mesta.

Sva tri tima imaju identičan skor 56-25, ali su Tanderi sada na pol-poziciji zbog činjenice da u krugu imaju najbolji međusobni skor 5:3. Minesota je druga sa 4:4.

Dobra stvar je ta što direktne rivale čekaju teški mečevi protiv Finiksa i Dalasa koji će imati za šta da se bore.

Pogotovo Sansi koji su trenutno na 7. mestu Zapada, sa pobedom i utakmicom manje od Nju Orleansa, i u slučaju da slave preteći će pomenutog rivala i naći će se direktno među šest najboljih ekipa.

Dakle, dueli Mineosta- Finiks, Oklahoma - Dalas i Memfis - Denver će odličiti koji tim će na kraju ligaškog dela NBA lige biti najbolji na Zapadu.

Jokićevi Nagetsi do prvog mesta mogu ukoliko obe ekipe izgube, a oni dođu do pobede. Ukoliko jedna od ekipa izgubi, a Denver slavi, ide na drugo mesto.

Svaki drugi scenario znači da će Nagetsi sa treće pozicije na Zapadu krenuti u odbranu šampionske titule.

Podeli:

Komentari 9

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

44 min

Novo Sport Video Menu