Nova vest
Košarka 24

8.4.2024.

0:28

Spektakularni Irving i Dončić, ali heroj je Dante Egzum! VIDEO

Košarkaši Dalas Maveriksa savladali su Hjuston Roketse posle produžetka rezultatom 147:136.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Profimedia

Meč u "Amerikan Erlajnz centru" u Teksasu rešen je u dramatičnoj završnici, u kojoj su igrači Hjustona imali sve u svojim rukama, ali su pobedu prokockali "zahvaljujući" bivšem igraču Partizana Danteu Egzumu.

Plejmejker Dalasa je ubacio trojku za produžetak sa zvukom sirene, u gotovo bezizlaznoj situaciji za Mavse, kada su "rakete" već uspele da prežive spektakularnu partiju Kajrija Irvinga i umalo tripl-dabl Luke Dončića.

Profimedia

Tokom celog meča gosti su vodili, u više navrata tokom druge četvrtine i sa +22, ali uspeo je Dalas to da spusti do poluvremena na pet poena razlike (66:71).

U trećem kvartalu se razlika kretala negde između tri i osam poena, da bi sredinom poslednjeg perioda Dalas uspeo da izjednači na 115:115.

Tada ulazimo u dramatičnu završnicu, u kojoj su se timovi čak sedam puta smenjivali u prednosti.

Dončić, pa Irving donosili su prednost Dalasu, ali su Džabari Smit "flouterom" iz koraka i Redži Bulok trojkom vraćali vođstvo Hjustonu.

I onda, u penal završnici, Fred Vanvlit je promašio jedno, a Džabari Parker dva slobodna bacanja i Dalas je dobio desetak sekundi da izjednači.

Dončić se izborio za poziciju, ali je proigrao Dantea Egzuma koji je bio potpuno otvoren. Bivši košarkaš Partizana još jednom je pokazao da je čovek sa ledenim venama i pogodio sa zvukom sirene za 129:129 i odlazak u produžetak.

U dodatnih pet minuta je Dalas uspeo da slomi otpor Hjustona, iako je ponovo dosta promašivao, a Luka Dončić igrao sa krvavim kolenima.

Ipak, nije mnogo forsirao, jer je Irving predvodio napad, a ključnu trojku za +6 na minut pre kraja pogodio je Pi Džej Vašington. Zatim je isti igrač, koji u u regularnom delu nije mogao ništa da ubaci, pogodio još jednu trojku iz istog levog ćoška i meč je bio završen.

Na kraju je Irving meč završio sa 48 poena, dok je Luka Dončić ubacio 35, uz 11 asitencija i devet skokova.

Dante Egzum meč je završio sa 14 postigutih poena, devet uhvaćenih lopti i dve asistencije.

U taboru Hjustona, Dilon Bruks je imao 29 poena, Valvlit je dodao 24, uz 12 asistencija, dok je Džejlen Grin imao 21 poen i osam asistencija.

Maveriksi su na petom mestu Zapada sa 48 pobeda i 30 poraza, dok je Hjuston vezao peti poraz i ostao van plej-in zone sa 38-40.

Podeli:

Komentari 24

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 24

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu