Nova vest
Košarka 48

2.4.2024.

12:57

"Sledeći draft najgori ikada" – Topić projektovan na treće mesto

Džef Gudman, iskusni novinar specijalizovan za košarku, preneo je poražavajuća predviđanja čelnika NBA klubova kada je predstojeći draft u pitanju.

Dušan Đukanović
Profimedia/Emrah Yorulmaz / Anadolu

Dugogodišnji član ESPN-a ističe da će, prema mišljenju nekoliko njih, to biti najgori draft koji su ikada videli.

Prema poslednjim predviđanjima koje je uradio "The Ringer", francuski talenat Zakari Risašer će biti izabran kao prvi pik, njegov sunarodnik Aleks Sar kao drugi, dok je Nikola Topić projektovan na treće mesto.

Ukoliko se ove procene ispune, Topić bi postao drugi najbolji draftovan igrač koji dolazi iz Srbije nakon Darka Miličića, koji je 2003. godine bio 2. pik na draftu.

Sofascore

Netipično velika pomeranja na toj listi pokazuje koliko zapravo niko nije siguran u predviđanjima. Tako je pre početka NCAA turnira isti izvor stavio Rida Šeparda na prvo mesto, dok je bek Kentakija sada tek na devetom mestu.

Kevin O‘Konor, novinar "The Ringer", koji je i radio ove projekcije je situaciju slikovito opisao.

"Kada gledam ovogodišnji draft, to je kao da odem u omiljeni restoran i otkrijem da nemaju moje najdraže jelo. Naravno, tu je i dalje mnogo drugih opcija, ali nema one glavne kao što je Viktor Vembanjama bio prošle godine. Ne postoji konsenzus oko toga koji su kandidati najbolji. Timovi će morati da maksimalno iskoriste ono što je na meniju i pronađu talente koji će dopuniti ono što je neophodno njihovim timovima", ističe O‘Konor.

NBA draft će biti održan 26. i 27. juna u "Barklajs centru" u Njujorku. Prvog dana će biti izabrano 30 najboljih igrača.

Podeli:

Komentari 48

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 48

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu