Nova vest
Košarka 6

21.3.2024.

22:20

Partizan spustio gard i pretrpeo nokaut od Reala VIDEO

Košarkaši Partizana poraženi su od Real Madrida rezultatom 88:76 u meču 31. kola Evrolige.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Peđa Milosavljević/Starsport

U vrlo naelektrisanoj atmosferi "Štark arene", zbog svega što se prošle godine dešavalo u seriji ova dva rivala, a posebno zbog dočeka Geršona Jabuselea, Partizan je bio u meču i vodio 25 minuta.

Ali, nakon toga se kao na dugme ugasio i šampion Evrope je to iskoristio da pobegne previše daleko.

Crno-beli su tako upisali 17. poraz u sezoni, uz 14 pobeda, dok je Real ubedljivo prvi na tabeli sa skorom 25-6.

Borba za plej-in biće nastavljena već sledeće nedelje kada u Beograd bude došao Olimpijakos.

Ove večeri pred 20.200 navijača u "Štark areni" videli smo neuobičajeno tvrd početak meča od strane dva najefikasnija tima Evrolige.

Real, koji ubacuje najviše trojki u ligi, počeo je sa četiri promašena šuta van 6,75 metara, dok je Partizan, kao ekipa sa najboljim procentom šuta za dva poena, dugo stajao na pet uvodnih poena.

Ništa nije razdvajalo timove u prvoj deonici, koja je završena sa "mršavih" 13:13 zahvaljujući prvoj od mnogih neverovatnih trojki Marija Hezonje ove večeri.

Jedini put kada je Partizan imao +5 bilo je posle trojke Džejmsa Nanelija u drugoj deonici, ali je odmah na drugoj strani stigao odgovor. Kao i svaki put ove večeri.

Real je uvek uspevao da uzvrati udarac, najčešće preko Hezonje i Jabuselea, ali je preokret u finišu druge deonice pogađao Gabrijel Dek.

Najpre uz faul za 2+1, a onda i posle ofanzivnog skoka za 31:33 na poluvremenu.

Za razliku od prvog poluvremena, u drugom su timovi spustili gardove i počeli da rešetaju. U takvoj konstalaciji snaga, Partizan nije izdržao i bio je nokautiran.

Avramović je otvorio treću deonicu trojkom, potom je pogodio i Frenk Kaminski, ali je Real imao raspoloženog Hezonju, pa i Kampaca koji se u tim momentima produbio.

Smenjivali su se timovi u vođstvu, doslovno je to bila rezultatska klackalica, da bi se "parni valjak" u jednom momentu samo – ugasio!

Više ništa nije prolazilo kroz obruč Reala, dok su gosti tek tada počeli da sipaju. I za tili čas, od vođstva Partizana 54:52, serijom 0:16 na semaforu je na kraju treće četvrtine pisalo 54:68.

Bio je to ozbiljan "hladan tuš" i pravi šok za sve u dvorani, kako za igrače tako i navijače Partizana. Jer, ovi na tribinama nisu mogli da veruju šta gledaju, dok na parketu izabranici Željka Obradovića nisu umeli da odbrane gotovo ništa.

Mario Hezonja, jedini igrač koji je dočekan aplauzima u Areni, zatrpao je koš Partizana sa čak 25 poena, a pojedini njegovi koševi bili su za TV špice.

Najefikasniji u Partizanu bio je Frenk Kaminski sa 19 poena, Džejms Naneli i Kevin Panter dali su po 16, a Aleksa Avramović 10.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

1 h

Novo Sport Video Menu