Nova vest
Košarka 0

19.3.2024.

10:36

"Miran sam, ostali timovi u Evroligi imaju veći pritisak"

Košarkaši Real Madrida igraju protiv Albe od 20 sati u 30. kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Aktuelni šampion u Berlin je stigao kao lider sa 23 pobede i šest poraza i jedini su tim koji je za sada obezbedio četvrtfinale elitnog takmičenja.

Trener košarkaša Real Madrida Ćus Mateo jasno je stavio do znanja da su veoma mirni pred završnicu ligaškog dela.

"Ne znam ko priča za živce, napetost i pritisak, ja sam sve vreme bio veoma miran, kao i moji igrači. Imamo devet poraza cele sezone, mislim da će ostali evroligaški timovi imati više tenzije, pritiska i neizvesnosti. Imamo identičan broj pobeda (23) kao prošle godine kada je završena regularna faza, miran sam“, rekao je Mateo na konferenciji za novinare.

"Dobro radimo i idemo napred u oba takmičenja, ali moramo da stavimo rezultate u perspektivu. Moramo u dobrom stanju da dođemo do plej-ofa i nadamo se da ćemo brzo potvrditi prednost domaćeg terena, što je jedan od postavljenih ciljeva“, priznao je on.

Mateo je istakao da pozicija Albe na tabeli ne treba da zavara njegove igrače.

"To je tim sa mnogo opasnosti i meni je bitno da imamo dobar mentalitet. Imaju igrače koji  postižu mnogo poena u drugačijim situacijama koje nismo navikli da branimo. To je tim koji nije baš predvidljiv i moramo da budemo veoma oprezni", poručio je Mateo

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve