Nova vest
Košarka 0

14.3.2024.

23:12

Pariz u polufinalu Evrokupa

Nisu košarkaši Pariza dozvolili iznenađenje u utakmici četvrtfinala Evrokupa, gde su bili bolji od Huventuda na svom terenu rezultatom 86:70.

Srđan Novaković
Profimedia

Najbolji tim grupne faze Evrokupa je uspeo da prođe u polufinale, gde ga očekuje duel sa ekipom Londona. A u finale će proći ekipa koja prva dođe do dve pobede. 

Kod pobednika najbolji je bio Ti Džej Šorts sa 21. poenom, Hifi je ubacio 15 poena, dok je Jantunen dodao 12 poena.

U ekipi Huventuda Endru Endruz je bio najefikasniji sa 25 poena. 

Nije Huventud tako lako pao u Parizu. Tokom celog prvog perioda smo gledali blagu prednost domaćina, iako su gosti bolje krenuli u meč, ali je na kraju prvog perioda domaći tim imao vođstvo od sedam poena prednosti. U drugom period, Pariz jeste konstatno vodio, ali ta prednost im nije davala mira, jer je Huventud držao rezultatski priključak, tako što nije dozvolio domaćima da odu na preko šest poena prednosti. 

Drugo poluvreme je bilo više u znaku Pariza koji je podigao nivo igre i počeo da igra bolje. Prednost je rasla, a prvi put su na dvocifreni plus otišli u finišu trećeg perioda, gde su uspeli i da slome otpor Huventuda. 

Do kraja utakmice gosti nisu uspevali da spuste prednost domaćina na ispod deset poena prednosti, tako da je na kraju Pariz slavio sa 86:70.  

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu