Nova vest
Košarka 3

25.5.2024.

9:30

Mateo: Prvo pivo, pa Panatinaikos

Trener Real Madrida Ćus Mateo je izneo utiske posle pobede nad Olimpijakosom na Fajnal-Foru Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Real je savladao Olimpijakos sa 87:76 i plasirali se u finale, gde ih očekuje duel sa Panatinaikosom za titulu.

"Perfektno smo razumeli šta treba da uradimo da bismo pobedili tim sa velikim srcem. Igraju sjajnu odbranu tokom cele sezone, shvatili smo kako da kontrolišemo ritam, trčimo posle skoka. Dobro smo se i branili, šutirali 9/13 za tri u prvom poluvremenu. Naravno, znali smo da nije dovoljno, nastavili smo da se borimo i znali smo da će se vratiti kao i uvek. Kada su počeli da hvataju ofanzivne skokove i ubacuju trojke, bili smo u stanju da pročitamo igru na kraju sa dva plejmejkera. Bilo je lepo videti kako moji igrači razumeju šta treba da uradimo. Neverovatno je videti kako su se borili i branili zajedno. Verovatno nismo najbolji u tome, ali sam ponosan zbog načina na koji smo to radili u prvom poluvremenu. Čestitam im, zaslužuju to", rekao je Mateo.

Razmišljanje o finalu i utakmici sa Panatinaikosom.

"Moram da vidim još od Panatinaikos, njihovu večerašnju utakmicu. Kada su nas pobedili, to moram da vidim, poslednje utakmice u plej-ofu. Nisam iznenađen što su u finalu, jer su sada puni samopouzdanja. Imaju trenera koji ih gura da budu šampioni i neće biti lako. Imaju lidere u timu, Sloukasa i skorere, skakače, hemiju. Biće teško. To je jedino što mogu da vam kažem. Sutra ću posle piva početi da razmišljam o tome".

Drugo finale u nizu za Real.

"Naravno da nije lako, ali sam okružen vrlo dobrim saradnicima i igračima i dugujem im ova dva finala. Igrači prave trenere velikim. To treba da se zna. Nisam trener koji želi da bude zvezda. Potrebni su mi igrači i saradnici i to će me učiniti velikim, sa njima zajedno. Večeras, nismo igrali sa Dekom. Povređen je, a gurao je tim do ovog momenta. Ovo je za njega takođe, želimo da osvojimo titulu za njega, za Rudi Fernandesa i za ceo tim", zaključio je Mateo.

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

11 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

14 h

Novo Sport Video Menu