Nova vest
Košarka 7

22.4.2024.

19:20

"Obradovićev ostanak u Partizanu nije upitan"

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je još jednom potvrdio da će Željko Obradović i naredne sezone biti trener crno-belih.

Izvor: Sport Klub

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Obradović je na utakmici sa Baskonijom (87:83) razgalio "grobare", koji su tražili da se trofejnom stručnjaku produži saradnja.

Željko je na tabli "simulirao" potpisivanje ugovora čime je stavio do znanja da će do toga i doći.

Međutim, od tada pa do sad nije došla i zvanična potvrda da je iskusni stručnjak produžio saradnju. Mijailović smatra da nema razloga za brigu.

"Ono što je najvažnije u periodu koji sledi, kada je ekipa u pitanju je da zaključimo ugovor sa stručnim štabom. Ne verujem da će doći do promena. Tim koji pobeđuje i koji je dao mnogo Partizanu se ne menja. To želimo svi, to žele navijači, to žele ljubitelji košarke. Željko je najmanji problem kada su pregovori u pitanju. Siguran sam da on ne bi imao ništa protiv da ostane i da budemo u Evrokupu. Obradovićev ostanak u klubu nije upitan. Od kako je počela priča o nastavku saradnje, više gluposti nisam čuo u životu. Jasno je da svi želimo da završi karijeru u Partizanu. Željko se vratio u Partizan posle osvajanja trofeja koje sumnjam da će iko ikada osvojiti i sigurno ne želi nigde da ide. Partizanovac je, vratio se i ostvarili smo zaista mnogo", rekao je Mijailović gostujući na "Sport Klubu".

Mijailović insistira na tome da klub ne sme da zavisi od jednog čoveka.

"Željko je izuzetno važan faktor možda i ključni faktor u prethodne tri sezone, kako zbog navijača, sponzora, košarke u celini. Da li bi Evroliga drugačije gledala na Partizan da na klupi nije Željko, mislim da to ne bi bilo profesionalno od strane čelnika takmičenja. Željko je od izuzetnog značaja, ali sledi pitanje, šta bi bilo da klub nema Upravni odbor koji ne obezbeđuje sredstva, plate, uslove za rad. Ponavljam, Partizan mora da bude organizacija, Partizan mora da postoji bez Ostoje i bez Željka. Stvorila se situacija da će Partizan igrati Evroligu ako je tu Obradović, a da će imati budžet ako sam ja tu. To ne sme da bude tako. Klub mora da nastavi da funkcioniše", zaključio je Mijailović.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu