Nova vest
Košarka 2

13.4.2024.

10:10

Gorak ukus Partizanove pobede

Trebalo je da meč sa Valensijom bude ključan u borbi za plej-in, ali rezultati drugih timova i Partizanovi kiksevi u završnici ligaškog dela, doveli su do toga da ovo bude susret bez rezultatskog značaja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Crno-beli su 16. evroligaškim trijumfom (79:66) stavili tačku na sezonu u elitnom takmičenju, koju su završili na 11. mestu i tako ostali bez karte za doigravanje.

Iako nije bilo rezultatskog imperativa protiv španskog tima, ekipa Željka Obradovića mora da se pohvali za pristup.

Ozbiljno i fokusirano krenuli su od starta i to je bio jedini ispravan način da se oduže ponovo punoj Beogradskoj areni, koja je pravila atmosferu dostojnu plej-ofa.

Meč sa Valensijom oslikao je celu Partizanovu sezonu - dobar početak, oscilacije, pad i ponovno dizanje iz pepela.


Iz silazne putanje crno-bele su vratili Džejlin Smit i Kevin Panter, uz podršku Džejmsa Nanelija.

Kapiten je crno-bele vratio u drugoj deonici, Naneli je bio zaslužan što se u drugo poluvreme ulazi sa komotnih šest razlika, a Smit je šuterskom minijaturom na ovom susretu najavio da će biti veliko oružje Partizana u borbi za odbranu trofeja regionalnog šampiona.

Amerikanac sa hrvatskim pasošem spakovao je pet trojki iz šest pokušaja i meč završio sa 15 poena, četiri manje od najefiksanijeg Nanelija.

Panter je ubacio 12, Aleksa Avramoivć 10 i to je bilo dovoljno da crno-beli na trijumfalni način okončaju ovogodišnju evroligašku epizodu.


Gorak ukus trijumfa i žal što je sezona mogla da ima bolji ishod, provejavali su u glasovima svih aktera, pa i trenera Željka Obradovića.

Sopstvenim greškama nisu uspeli da ponove prošlogošnji rezultat, kada su kao šesti sa učinkom 20-14 izboirli plej-of.

"Jasno je da smo sami sebe izbacili iz pozicije da se borimo ne za Top 10, nego za Top 8. Imali smo velike šanse, kada se vrati film koliko dobijenih izgubili. Najveća odgovornost je na meni kao na treneru. Biće vremena za analizu. Imali smo fenomenalnu priliku. Ja ne mogu, a da ne pomenem ono što u ovoj hali stalno doživljavam. Utakmica bez takmičarskog značaja, da dođe 19.000 ljudi, znači nam mnogo. Nadam se da će nastaviti da nas podržavaju i u plej-ofu", rekao je Željko Obradović posle meča.

Starsport



Evroligaškim utakmicama je kraj, a kada se podvuče crta, bila je ovo sezona u kojoj se najviše pričalo i divilo navijačima Partizana.

Crno-beli su drugu sezonu zaredom najgledaniji tim Evrolige (338.574),  a mečeve Partizana gledalo je 19.916 gledalaca.

"Mi smo ponosni i mislimo da smo predstavljali i grad i državu na jedan veoma dobar način. Ponosan sam ovde gde sam, time što su utakmice Partizana postale to što jesu i trebamo svi biti ponosni. Kada sam pre tri godine na konferenciji za štampu rekao da mi je glavni cilj da vratim Partizan u Evroligu nisam pogao ni da pretpostavim da će ovo tako da izgleda. Da ćemo imati stalno ispunjenu halu do poslednjeg mesta, da će ljudi dolaziti sa svih strana sveta, ne samo iz Evrope i da smo stvorili novu generaciju navijača. Kada vidite ovu decu i roditelje, a vi ste svedoci, posle utakmice koliko dece čeka i igrače i mene za potpis i sliku, naravno da je to naša dužnost i obaveza, čast i zadovoljstvo da tako nešto radimo. Ja se samo nadam da će se to nastaviti i da ćemo imati priliku da šaljemo fantastičnu sliku iz Beograda.

Dok se čeka početak plej-ofa ABA lige, gde Partizan igra u sredu protiv Igokee, misli su usmerene i ka budućnosti u Evroligi.

"Nadam se da će Partizan postati član evropske lige stalno, jer ta stabilnost je važna za funkcionisanje kluba. Svim ljudima koji su dali ogroman doprinos da radna zajednica Partizana izgleda ovako želim da zahvalim, a mislim da ima još dosta stvari koje možemo da poboljšamo da može biti na većem nivou. Navijači su prepoznai tu želju i da su oni jedinstveni, ništa se slučajno ne dešava. Oni znaju da prave tu atmosferu, dolaze na utakmice Partizana i kada smo gubili i kada smo pobeđivali. Prerasli smo to da je u sportu samo pobeda i samo pobeda, nije baš tako. Šampioni su godišnje samo jedan tim. Evroliga počinje sa ambicijom da nema tima koji nema najmanje ambiciju da bude u Top10. Jasno je da je to teško, a kako će to da ide dalje, mislim da bi to bilo fantastično za nas, ali i za Evroligu",  rekao je Obradović.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu