Nova vest
Košarka 0

12.4.2024.

22:22

Partizan se pobedom oprostio od Evrolige – Smit bez promašaja VIDEO

Košarkaši Partizana su savladali Valensiju u "Beogradskoj areni", rezultatom 79:66, u ovkiru poslednjeg 34. kola Evrolige.

Aleksandar Stajkovac
Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli su završili sezonu u elitnom takmičenju na 11. mestu sa 16 pobeda i 18 poraza. Sa druge strane, Valensija je 13. sa 15-19.

Najbolji učinak u redovima Partizana je imao Džejms Naneli sa 19 poena, a pratio ga je Džejlin Smit sa 15 poena bez promašaja iz igre. Usput je uhvatio pet skokova, četiri ukradene lopte i dve asistencije.

Dvocifreni su bili Kevin Panter sa 12 poena i pet asistencija, kao i Aleksa Avramović sa 10 poena.

Kod Valensije, istakao se Semi Odželej sa 17 poena i četiri skoka, pratio ga je Džerod Harper sa 13 poena i četiri asistencije.

Ekipe su ušle izjednačeno u meč, Naneli je pogodio uvodni šut, pratili su ga Avramović i Ledej. Ipak, brzo je usledio odgovor Valensije koja je došla do blage prednosti preko Odželeja (9:12).

Do kraja prve četvrtine još dva puta se menjao rezultat, Partizan je ponovo poveo, a onda je usledila nova serija gostiju od 7:0 i prednost posle 10 minuta igre – 15:21.

Sofascore

Igralo se u serijama i u drugoj četvrtini. Ponovo je Partizan dobro otvorio. Pogodio je Džejlin Smit za tri poena, a potom i Avramović dvojku za egal (20:21).

Usledila je 11: serija Partizana preko Pantera, Smita i Avramovića na dva minuta do kraja prvog poluvremena (35:29), ali ponovo je Valensija napravila preokret i došla do vođstva na poluvremenu – 35:37. Ponovo je blistao Odželej, a dobio je pomoć i od Harpera.

Partizan je dobro otvorio drugo poluvreme novom 7:0 serijom i ponovo došao do vođstva (42:37). Pokušala je Valensija da odgovori, a onda se pojavio Naneli.

Održao je prednost crno-belih do kraja treće četvrtine – 58:52.

Potom u nastavku nastavio svoju seriju i od 19 poena Partizana, postigao 17 gotovo u nizu  (67:54). Završnu reč je imao Džejlin Smit koji je pogodio još dve trojke u završnici četvrte četvrtine i doveo crno-bele do pobede – 79:66.

Partizan se sada okreće obavezama u plej-ofu ABA lige, gde ih očekuje duel serija sa Igokeom.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu