Nova vest
Košarka 50

5.4.2024.

11:55

Borba za plej-of Evrolige je gotova, kao i za dva mesta u plej-inu

Borba za plej-of Evrolige je završena, pošto smo kolo pre kraja saznali imena svih šest učesnika.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Olimpijakos je svoje mesto u šest najboljih obezbedio u poslednjem minutu, pošto je trijumfovao protiv Zvezde, a koš je postigao Mozes Rajt u završnici meča.

Nikolas Laprovitola je ostavio Makabi iz Tel Aviva u plej-inu, pošto je nekoliko sekundi pre kraja meča pogodio trojku za pobedu Barselone.

Monako je uspeo da upiše pobedu protiv Žalgirisa, pošto je odbio sve nalete litvanske ekipe.

Zahvaljujući pobedi Barselone, siguran u plej-ofu je i Fenerbahče, koji večeras od 19 časova i 45 minuta dočekuje Anadolu Efes, a takođe i Panatinaikos koji gostuje Bajernu iz Minhena od 20 časova i 30 minuta.

Šest najboljih ekipa kompletira, prvoplasirani Real Madrid, koji je ove sezone ostvario 26 pobeda i šest poraza, pred poslednja dva duela sa Baskonijom i Žalgirisom ima čak četiri pobede više od drugoplasiranog Monaka.

Makabi je sedmoplasirani tim ligaškog dela i u polufinalu će biti domaćin osmoplasiranoj ekipi, najverovatnije Virtusu.

Ukoliko slavi, ide direktno u plej-of, ali ukoliko izgubi igraće protiv pobednika mečeva devetog i desetog tima na tabeli.

Borba za dva mesta je i dalje aktivna, a vode je Partizan, Efes i Baskonija.

U teoriji, ukoliko crno-beli završe kao 10. tim i preskoče prvu prepreku put ka četvrtfinalu može da ih povede na Makabi.

Podeli:

Komentari 50

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 50

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu