Nova vest
Košarka 247

19.5.2024.

13:14

Naneli pesnicom raskrvario Lazarevića – Zvezda se hitno oglasila!

Košarkaški klub Crvene zvezda oglasio se saopštenjem zbog incidenta koji se desio pre treće utakmice finalne serije ABA lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Dragana Stjepanović

Naime, košarkaš Partizana Džejms Naneli je pesnicom udario Stefana Lazarevića po završetku šuterskog treninga na dan utakmice broj tri, koji je na programu u nedelju (19. maj) od 20.30 u Beogradskoj areni.

Incident se dogodio kada su se košarkaši mimoilazili, tada je nastalo koškanje posle kojeg je Naneli pesnicom udario Stefana Lazarevića i time mu naneo telesne povrede.

Tim povodom se košarkaški klub obratio saopštenjem.

"KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskomd direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata". stoji u saopštenju crveno-belih.

Podeli:

Komentari 247

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 247

Podeli:

EURO 2024

FSS ljut na UEFA

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, Jovan Šurbatović, osvrnuo se na sramne povike tokom meča Hrvatske i Albanije.

Kurir.rs

16:34

19 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu