Nova vest
Košarka 6

15.4.2024.

20:35

Sferopulos: Nervozni ste ako promašite jednom, drugi, treći put

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je izneo utiske posle pobede nad Studentskim centrom.

Aleksandar Stajkovac
Starsport

Crveno-beli su uspeli su da pobede Studentski centar posle velike drame i preokreta 82:81 u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Gubili 18 poena razlike, a onda su uspeli da zaigraju mnogo bolje i izbore važan trijumf.

"Ovo je plej-of utakmica. Vodimo 1:0, to je najvažnije. Nismo imali dobru utakmicu. Osim utakmice i igre, vrlo je bitan karakter koji su igrači pokazali. Karakter i srce da se vrate iz -18, iz loše utakmice i pobede. Želim da čestitam igračima. Derbi je dobar tim, ne dozvljavaju unutrašnje poene, dozvoljavaju mngo šuteva. Promašili smo mnogo šuteva, posebno u prvom poluvremenu, izgubili smo 11 lopti u prvom delu. Iz naše nervoze", rekao je Sferopulos.

Trener crveno-belih je zadovoljan zbog pobede i karaktera igrača.

"Mislim da je ono što smo uradili u poslednjih 15 minuta, kada smo se polako vratili u meč, pokazalo da naši igrači odbijaju da izgube i da se bore do kraja. Idemo dalje, imamo tešku utakmicu u Podgorici za nedelju dana."

"U pravu ste, to je Alarm. Nije bilo lako vratiti se posle Efesa. Za nas, sigurno je, da imamo kvalitet i da moramo da igramo još bolje. To je očigledno. rekao sam, nismo igrali dobro i moramo da igramo bolje", rekao je Sferopulos i dodao:

"Da, ali ako se setite. Ovo je tim okji dozvoljava šut, ako pogodite, "Ubijate" ih 30 poena, ako ne imate problem. kada smo pogađali spolja sa Davidevcem, Teodosićem, Nedovićem. Nervozni ste ako promašite, jedanom, drugi, treći put."

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu