Nova vest
Košarka 0

14.4.2024.

10:00

"Načinom igre zagorčali su mnogima utakmice, pa i nama"

Košarkaši Cedevita Olimpije u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige igraju sa ekipom Mege.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Tim Marka Baraća ima prednost domaćeg terena i prvi meč igra se u ponedeljak od 20 sati u Hali sportova "Ranko Žeravica".


"Mega sigurno nije iznenađenje sezone, jer poslednjih 10 ili 15 godina igra otprilike na isti način. Naši rivali imaju mladu i ambicioznu ekipu koja igra najbržu košarku u ligi. Ove sezone je ovakvim načinom igre već zagorčala utakmicu mnogima, pa i nama. Bez sumnje, brza igra je njihovo najjače oružje. Njihova spoljna linija je visoka, ovu visinu znaju da iskoriste tako što igraju ispod koša i skaču u napadu. To će sigurno biti naši glavni izazovi u ovim četvrtfinalnim mečevima",  rekao je Zoran Martić, trener Cedevita Olimpije.

Košarkaš tima iz Ljubljane Jaka Blažić ističe da njegova ekipa ima težak zadatak.

"Pred nama je težak test protiv ekipe koja je u veoma dobroj formi, jer u poslednja dva meseca praktično nije izgubila. Glavna opasnost Mege su kontranapadi. To je mlada ekipa koja sve nedostatke nadoknađuje energijom. Akcenat u pripremama za seriju biće na njihovoj tranziciji i agresivnoj igri na obe strane terena, uključujući i skok u napadu, koji nam je bio problem cele sezone. Moramo svojom igrom da izjednačimo energiju i da ih na taj način nateramo na greške. Ne smemo da budemo  opušteni, jer dobro i mnogo trče, posebno u kontri. Moramo da igramo agresivno od prvog do poslednjeg minuta i jasno pokažemo da neće biti kao prošlog decembra. Znamo šta donosi prva utakmica. Moramo da idemo u Beograd sa pravim mentalitetom da se odmorimo", poručio je Blažič.

Četvrtfinalna serija igra se  na dve dobije utakmice.

Drugi meč ove serije na programu je 21. aprila od 20.00 u Ljubljani, a eventualni treći bi se igrao 27. aprila, ponovo u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu