Nova vest
Košarka 0

13.4.2024.

14:45

Barać: Da vidimo dokle će nas plej-of odvesti

Trener košarkaša Mege Marko Barać rekao je danas da je njegova ekipa sa puno samopouzdanja doćekuje plej-ofa ABA lige i utakmice četvrtfinala protiv Cedevita Olimpije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Druga sezona zaredom u plej-ofu. Veliko zadovoljstvo i velika čast za nas. Ligaški deo sezone je bio više nego uspešan, ali dolazi nešto što je za nijansu drugačije. Plej-of, potpuno drugačija košarka, gde jedva čekamo da steknemo iskustvo, imamo dva igrača koja su igrala prošle godine plej-of", rekao je Barać, prenosi klub.

"Ekipa je puna samopouzdanja, na talasu dobre košarke izu cele sezone vezala nekoliko pobeda i nadam se da ćemo prvu utakmicu dočekati najspremniji", dodao je on.

Košarkaši Mege su sa sedam vezanih pobeda u završnici ligaškog dela sezone došli do četvrtog mesta na tabeli ABA lige i izborili plasman u plej-of, pa će u četvrtfinalu imati prednost domaćeg terena protiv Cedevite Olimpije.

Prvi meč četvrtfinalne serije je na programu u ponedeljak od 20.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica".

Mega i Cedevita Olimpija su tri puta delili megdan ove sezone, a Baraćev tim je dva puta slavio.

"Cedevita Olimpija je tim sastavljen od igrača sa velikim plej-of iskustvom, tu su igrači koji su osvajali titule, igrali finala, znaju kako se to radi. U svim plej-of takmičenjima postoji to da igrači uzimaju vlasništvo kada počinje da se igra za titulu i oni u tom delu imaju prednost. Izuzetno smo mladi i sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo dokle će nas to dovesti", rekao je Barać.

Košarkaš Mege Stefan Miljenović je najpre čestitao saigračima i trenerima na velikom uspehi, istakavši da nije mala stvar kao najmlađa ekipa biti četvrti.

"Cedevita Olimpija je iskusan tim, sa dobrim igračima i čeka nas težak posao. Da damo sve od sebe, odigramo našu košarku i nadam se da će to biti dovoljno za pobedu. Čitave sezone se igra za plej-of. Završili smo sezonu na najbolji način. Još smo mladi, svaki trening još jače radimo i nadam se da ćemo to pokazati", rekao je Miljenović.

Drugi meč ove serije na programu je 21. aprila od 20.00 u Ljubljani, a eventualni treći bi se igrao 27. aprila, ponovo u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica".

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu