Tenis 42

Sreda, 06.02.2013.

23:52

Nadal se vratio ubedljivom pobedom

Španac Rafael Nadal vratio se pobedom posle sedmomesečne pauze zbog povrede, pošto je na startu turnira u Vinja del Maru pobedio Argentinca Federika Delbonisa.

Nadal se vratio ubedljivom pobedom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

drago

pre 11 godina

Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli

Ja sam sad odgledao i vidio sam da se Rafa kretao odlicno i isto tako igrao inace ne bi nakon izgubljena prva 2 gema ispustio samo 3 do kraja meca.
Zadnji put kad se vracao nakon ozlijede je bio puno losiji, bit ce Rafa i bolji nego lani kad je osvojio sve na zemlji.

nemaveze

pre 11 godina

@leo: Burazeru, mogu zamisliti kako drhte ovi u vrhu, a tek kako preživljavaju neizvesnost! Ajde, da sačekamo kraj trećeg meseca, i onda počnemo sa pričom o nekoj neizvesnosti, premda sedam meseci neigranja nije mala stvar, ali je velika glupost već sada reći da će u vrhu biti neizvesno, jer pre će biti neizvesna kakvoća Nadalovog tenisa!

marija

pre 11 godina

Hajde bre ne smarajte vise sa Rafom, OK vratio se i pobedio nesretnog Federika, kao zrtveno jagnje....ciljano odabran turnir, nema petlje da igra nesto jace, plasi se poraza, sto je negde u redu, sportisti ne vole da gube.....najbolji test njemu samome bi bio neki malo jaci turnir i ne na sljaci, a ovako.....izgleda smesno, juce je izjavio da ce igati, bolelo ga ne bolelo koleno, sta jel' trazi opravdanje unapred.....tipicna spnanska skola, vecito muljanje i nikada do kraja sportski, dok ga Nole nije poceo pobedjivati onako brutalno rafa je bio veliki "sportsman", pa gde se to izgubi i kod njega i kod njegovog "Tia"....no hajde da sacekamo, pa ce se videti......jau svakom slucaju zelim Rafi sve najbolje......

rs

pre 11 godina

Noletov sam navijač, da se razumijemo, ali ovom momku želim puno sreće u daljoj karijeri, da se vrati u staru formu, jer bez njega tenis ne bi bio ono što je sada, Nole nikada ne bi bio ono što je sada da nije bilo Nadala i tih epskih mečeva 2011 godine. Nole dominira u eri kad je tenis jači nego ikada, pa ljudi treba li nam veća satisfakcija? :)

Ninoslav

pre 11 godina

Lično mislim da će još dosta vremena pobeđivati njegovo ime i respekt koji igrači imaju prema njemu,nego konkretna igra,ali slažem se da je dobro što se vraća,ipak je on dobar sportista i čovek

njofradék

pre 11 godina

Svaka čast domaćem igraču, koji se herojski borio protiv fenomenalnog Nadala, a ovaj ga jedva pobedio; ipak, krajnji zaključak je da je 128 igrač na svetskoj ATP listi, napunio gaće, i propustio životnu priliku da obeleži zasvagda ovaj po svemu i svačemu "istorijski" meč, i tako se na velika vrata ušunja u istoriju! Dakle, "vratio" se Nadal i svojom pojavom (igrom?) učinio da se ovaj beznačajni turnir zavede u istorijske papire, kada je Espanjolac, nakon sedmomesečnog bivstvovanja izvan terena, izvojevao veličanstvenu pobedu nad 128 na svetu! Nazdravlje!

RafaFan

pre 11 godina

Svaka cast legendo! Odlican mec vise no sta sam ocekivao za 1.put!Srecno ajmo do titule!Neka mnogi pisu da ti je ovo maximum u buducnosti itd.. jos raznih gluposti no grist ce se svi oni i nervirat kad dodje monte carlo,RG itd... !

Beogradjanin

pre 11 godina

Važno je za tenis da se Nadal vratio. Iskreno, ne verujem da ove godine on može bilo koga ma ugrozi pa čak ni na šljaci. Sledeće godine verovatno da.

Kole

pre 11 godina

"Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli, ali je to očekivano, s obzirom na povredu sa kojom se borio poslednjih meseci."

Baš tako. Posle 0:2 (prva dva gema) pomislio sam, sa zabrinutošću, "gotovo je s Rafom", ali se on brzo pribrao i ubedljivo pobedio. To, i da se nije ponovo povredio, je bitno. Idemo dalje, postepenim ubrzavanjem do punog gasa, za par meseci.

srbin

pre 11 godina

Bolje mu je da sedi kuci i uziva! Mislim da i ako( mada sumnjam ) bude negde nekog iz prvih 10 pobedio da ce ga Nole i sa metlom isprasiti! smesan je ovaj decko!

Videcemo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon
(Leo, 06. februar 2013 23:59)

Daj molim te malo realnosti. I meni je drago da je opet na terenu, ali realno gledano sa vrhom ATP- liste nece vise imati veze.

utzo

pre 11 godina

Daleko je ovo od neizvesnosti u teniskom vrhu! Montanjes ce ga dobiti vec u sledecem kolu, ali dobro je da se vratio. Ja ne verujem da ce moci da se vrati ni blizu svoje forme, pre svega zbog fizickog nedostatka koji mu je bio glavni adut ranije.

oi

pre 11 godina

Lepa vest za sve ljubitelje tenisa. Nije isto bez njega, i ako sumnjam da ce ikad biti onaj stari Rafa. Delom zbog povreda, ali nista manje zbog Djokovica ali novog Mareja. Rafa je dobar i vaspitan momak, istinski primer svim sportistima i zelim mu povratak na veliku scenu. Samo se nadam da mu nisu dosadili tanjiri za ucesnika finala u prethodne 2 godine :)

Dragan Kovacina

pre 11 godina

Rafa je divan momk I iskreno mu zelim sve najbolje ove godine.
Na zealots, izgleda da ga koljeno jos muci. Sa danasnjim kreanjem,
Prvih desert tenisera ce ga progutati.
Ne daj se majstore!

DV-express

pre 11 godina

S obzirom na to kako moze da igra na sljaci,prvi set ocaj a drugi los.Popravio je udarce u drugom setu i popravljace ih iz meca u mec bice sve ostriji sigurno i vratice Rafa onaj njegov razorni spin udarac koji se nije primecivao protiv Delbonisa do RG-a skoro sigurno.Ali ne igraju ulogu samo ruke,i noge imaju svoj posao.Primetio sam da se dosta slabo krece,ne ide na loptice na koje bi uvek isao i mislim da ce to biti razlika izmedju prethodnog Rafe i sadasnjeg.Ipak je to koleno,ne moze sasvim da se oporavi i ovaj Nadal danas je definitivno sporiji i takav ce i da ostane do kraja verovatno.Ipak to mu nece smetati da pobedjuje igrace van TOP4 ali kako ce se od sad snalaziti sa Federerom,Marejem a pogotovo Djokovicem,videcemo.Zato mislim da je ovo najbolja sansa za Novaka ikad da konacno osvoji RG,jer dovoljno je da Nadalu malo nesto ne stima u karakteristicnoj igri kao npr. kretanje koje sam pomenuo i odmah je stavljen u potcinjen polozaj protiv top igraca.Ali kao sto rekoh,videcemo kako ce se snalaziti protiv ove cetvorice.

menađer

pre 11 godina

Rafaelo Nadal nikoga ne bi pobedio da mu njegov sponzor adidas ne kupuje pobede na ovim malim turnima, koje ne kontroliše arbitražna komisija.

Smor

pre 11 godina

Lijepo je opet vidjeti Rafu na terenu. Pobijedio jeste, ali daleko je on od one igre koja ga je krasila, naravno ocekivano, imao je neke greske koje nismo navikli da vidjamo od njega. Ipak, ne sumnjam da ce Rafa podici svoju igru na mnogo visi nivo. Pametno je izabrao ovaj turnir za povratak, ipak nije isto vratiti se na jacem turniru i ispasti u prvom kolu, ili na nekom slabijem i to na sljaci, gdje i nije neka konkurencija. Naravno ovde samo stice samopouzdanje za nastavak sezone. Sve u svemu radujem se Rafinom povratku na teren, nije isto bez njega.

Aleksandar

pre 11 godina

Gledao sam mec i mogu samo da potvrdim ovo sto pise u tekstu a to je da se dosta sporije kretao, sto je bilo ocekivano posle toliko meseci odsustva, nekako je bio ukocen ali sve ce biti bolje i bolje kako meceevi idu... Takodje i u ovom prvom mecu se moglo primetiti da je Nadal znatno agresivni i da pokusava vise poena da zavrsava vinerima... Sve u svemu svaka cast care, i nedostajao si mnogo tenisu... Najveci borac u svetu sporta sigurno.. Sve najbolje!!!!!!!

NEDJA

pre 11 godina

Od prvih 11 poena Nadal je osvojio samo jedan,mec je trajao 88 minuta tako da je ocito daleko od prave forme jer bi takvog protivnika na sljaci u normalnim uslovima potpuno demolirao.Drago mi je da se vratio,100 puta ga vise gotivim od Federera ali cisto sumnjam da ce biti onaj stari.Mislim,da je ogromna sansa Novaku da ove sezone osvoji Rolan Garos.Jos ne mogu da prezalim onaj poraz u polufinalu RG 2011. od Federera jer sam uveren da bi Novak imao velike sanse u finalu protiv Nadala koga je dobio te sezone bez izgubljenog seta u Madridu i Rimu,tako da sam uveren ako Novak bude u punoj formi da osvaja RG bez obzira u kakvom stanju bude Rada.

Damir

pre 11 godina

Vjerovatno smo previše očekivali od njegovog prvog meča. Naravno da je imao netipičnih grešaka,kretanje je za njegovestandardo slabo - ali to je,kad se zrelo razmisli,očekivano. Tu itamo bi bljesnuo stari Nadal sa potezima svojstvenim samo njemu,a povremeno bi zaigrao kao mašina koja melje,kao što smo i naučili. Povremeno. To je normalno nakon tako duge pauze. Kad se tome doda sigurno prisutan strah od povrede,bol koju ima,pa vjerovatno i napetost zbog prvog meča - ishod je ovakav. Malo je igrača koji bi i u punoj takmičarskoj formi dobili Delbonisa ovako uvjerljivim rezultatom. Nije top igrač,ali tipičan igrač šljake. Sve u svemu,zadovoljavajući nastup Nadala. Vidio se napredak već kako je meč odmicao,pa iz meča u meč treba očekivati i rast njegovog samopouzdanja i povratak ka staroj igri i formi. Par ovakvih turnira i bit će spreman i za najbolje igrače.

sany

pre 11 godina

Gledao sam mec. Cestitke za pobjedu. Kaze da ga koljeno i dalje boli,a onako trci po terenu.Ciso sumljam. Sam igram tenis, i kad te neto boli, nema te brate nigdje.Ko zna sta je tu po sredi. Jako mi je drago sto se vratio, jer zaista uzivam da gledam kada ga Nole dere.Respekt za njegovu igru ali njegov govor tela mi nikada nije prijao. Obozavam da gledam njegove meceve i uvijek sam za onog koigra protiv njega.

ognjen

pre 11 godina

Gledao sam mec...Trebace mu vremena da se vrati ,ali sto se tice sljake mislim ne mnogo..Udarci su tu,,najvise kretanje da popravi,ali ono sto za Djokovica ne valja,do Monte Karla bi trebao da se vrati u top formu...Bice kidanje i velikih meceva i ove sezone...Ali mislim da na ova 2 Mastersa sto su u martu igraju, nece biti velika pretnja ,bar za ove najace...Ali mi je srvarno drago da se vraca i unosi jos vise neizvesnosti u sam vrh....

Leo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon

Leo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon

Smor

pre 11 godina

Lijepo je opet vidjeti Rafu na terenu. Pobijedio jeste, ali daleko je on od one igre koja ga je krasila, naravno ocekivano, imao je neke greske koje nismo navikli da vidjamo od njega. Ipak, ne sumnjam da ce Rafa podici svoju igru na mnogo visi nivo. Pametno je izabrao ovaj turnir za povratak, ipak nije isto vratiti se na jacem turniru i ispasti u prvom kolu, ili na nekom slabijem i to na sljaci, gdje i nije neka konkurencija. Naravno ovde samo stice samopouzdanje za nastavak sezone. Sve u svemu radujem se Rafinom povratku na teren, nije isto bez njega.

NEDJA

pre 11 godina

Od prvih 11 poena Nadal je osvojio samo jedan,mec je trajao 88 minuta tako da je ocito daleko od prave forme jer bi takvog protivnika na sljaci u normalnim uslovima potpuno demolirao.Drago mi je da se vratio,100 puta ga vise gotivim od Federera ali cisto sumnjam da ce biti onaj stari.Mislim,da je ogromna sansa Novaku da ove sezone osvoji Rolan Garos.Jos ne mogu da prezalim onaj poraz u polufinalu RG 2011. od Federera jer sam uveren da bi Novak imao velike sanse u finalu protiv Nadala koga je dobio te sezone bez izgubljenog seta u Madridu i Rimu,tako da sam uveren ako Novak bude u punoj formi da osvaja RG bez obzira u kakvom stanju bude Rada.

rs

pre 11 godina

Noletov sam navijač, da se razumijemo, ali ovom momku želim puno sreće u daljoj karijeri, da se vrati u staru formu, jer bez njega tenis ne bi bio ono što je sada, Nole nikada ne bi bio ono što je sada da nije bilo Nadala i tih epskih mečeva 2011 godine. Nole dominira u eri kad je tenis jači nego ikada, pa ljudi treba li nam veća satisfakcija? :)

Damir

pre 11 godina

Vjerovatno smo previše očekivali od njegovog prvog meča. Naravno da je imao netipičnih grešaka,kretanje je za njegovestandardo slabo - ali to je,kad se zrelo razmisli,očekivano. Tu itamo bi bljesnuo stari Nadal sa potezima svojstvenim samo njemu,a povremeno bi zaigrao kao mašina koja melje,kao što smo i naučili. Povremeno. To je normalno nakon tako duge pauze. Kad se tome doda sigurno prisutan strah od povrede,bol koju ima,pa vjerovatno i napetost zbog prvog meča - ishod je ovakav. Malo je igrača koji bi i u punoj takmičarskoj formi dobili Delbonisa ovako uvjerljivim rezultatom. Nije top igrač,ali tipičan igrač šljake. Sve u svemu,zadovoljavajući nastup Nadala. Vidio se napredak već kako je meč odmicao,pa iz meča u meč treba očekivati i rast njegovog samopouzdanja i povratak ka staroj igri i formi. Par ovakvih turnira i bit će spreman i za najbolje igrače.

RafaFan

pre 11 godina

Svaka cast legendo! Odlican mec vise no sta sam ocekivao za 1.put!Srecno ajmo do titule!Neka mnogi pisu da ti je ovo maximum u buducnosti itd.. jos raznih gluposti no grist ce se svi oni i nervirat kad dodje monte carlo,RG itd... !

ognjen

pre 11 godina

Gledao sam mec...Trebace mu vremena da se vrati ,ali sto se tice sljake mislim ne mnogo..Udarci su tu,,najvise kretanje da popravi,ali ono sto za Djokovica ne valja,do Monte Karla bi trebao da se vrati u top formu...Bice kidanje i velikih meceva i ove sezone...Ali mislim da na ova 2 Mastersa sto su u martu igraju, nece biti velika pretnja ,bar za ove najace...Ali mi je srvarno drago da se vraca i unosi jos vise neizvesnosti u sam vrh....

Aleksandar

pre 11 godina

Gledao sam mec i mogu samo da potvrdim ovo sto pise u tekstu a to je da se dosta sporije kretao, sto je bilo ocekivano posle toliko meseci odsustva, nekako je bio ukocen ali sve ce biti bolje i bolje kako meceevi idu... Takodje i u ovom prvom mecu se moglo primetiti da je Nadal znatno agresivni i da pokusava vise poena da zavrsava vinerima... Sve u svemu svaka cast care, i nedostajao si mnogo tenisu... Najveci borac u svetu sporta sigurno.. Sve najbolje!!!!!!!

DV-express

pre 11 godina

S obzirom na to kako moze da igra na sljaci,prvi set ocaj a drugi los.Popravio je udarce u drugom setu i popravljace ih iz meca u mec bice sve ostriji sigurno i vratice Rafa onaj njegov razorni spin udarac koji se nije primecivao protiv Delbonisa do RG-a skoro sigurno.Ali ne igraju ulogu samo ruke,i noge imaju svoj posao.Primetio sam da se dosta slabo krece,ne ide na loptice na koje bi uvek isao i mislim da ce to biti razlika izmedju prethodnog Rafe i sadasnjeg.Ipak je to koleno,ne moze sasvim da se oporavi i ovaj Nadal danas je definitivno sporiji i takav ce i da ostane do kraja verovatno.Ipak to mu nece smetati da pobedjuje igrace van TOP4 ali kako ce se od sad snalaziti sa Federerom,Marejem a pogotovo Djokovicem,videcemo.Zato mislim da je ovo najbolja sansa za Novaka ikad da konacno osvoji RG,jer dovoljno je da Nadalu malo nesto ne stima u karakteristicnoj igri kao npr. kretanje koje sam pomenuo i odmah je stavljen u potcinjen polozaj protiv top igraca.Ali kao sto rekoh,videcemo kako ce se snalaziti protiv ove cetvorice.

Kole

pre 11 godina

"Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli, ali je to očekivano, s obzirom na povredu sa kojom se borio poslednjih meseci."

Baš tako. Posle 0:2 (prva dva gema) pomislio sam, sa zabrinutošću, "gotovo je s Rafom", ali se on brzo pribrao i ubedljivo pobedio. To, i da se nije ponovo povredio, je bitno. Idemo dalje, postepenim ubrzavanjem do punog gasa, za par meseci.

Ninoslav

pre 11 godina

Lično mislim da će još dosta vremena pobeđivati njegovo ime i respekt koji igrači imaju prema njemu,nego konkretna igra,ali slažem se da je dobro što se vraća,ipak je on dobar sportista i čovek

marija

pre 11 godina

Hajde bre ne smarajte vise sa Rafom, OK vratio se i pobedio nesretnog Federika, kao zrtveno jagnje....ciljano odabran turnir, nema petlje da igra nesto jace, plasi se poraza, sto je negde u redu, sportisti ne vole da gube.....najbolji test njemu samome bi bio neki malo jaci turnir i ne na sljaci, a ovako.....izgleda smesno, juce je izjavio da ce igati, bolelo ga ne bolelo koleno, sta jel' trazi opravdanje unapred.....tipicna spnanska skola, vecito muljanje i nikada do kraja sportski, dok ga Nole nije poceo pobedjivati onako brutalno rafa je bio veliki "sportsman", pa gde se to izgubi i kod njega i kod njegovog "Tia"....no hajde da sacekamo, pa ce se videti......jau svakom slucaju zelim Rafi sve najbolje......

nemaveze

pre 11 godina

@leo: Burazeru, mogu zamisliti kako drhte ovi u vrhu, a tek kako preživljavaju neizvesnost! Ajde, da sačekamo kraj trećeg meseca, i onda počnemo sa pričom o nekoj neizvesnosti, premda sedam meseci neigranja nije mala stvar, ali je velika glupost već sada reći da će u vrhu biti neizvesno, jer pre će biti neizvesna kakvoća Nadalovog tenisa!

drago

pre 11 godina

Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli

Ja sam sad odgledao i vidio sam da se Rafa kretao odlicno i isto tako igrao inace ne bi nakon izgubljena prva 2 gema ispustio samo 3 do kraja meca.
Zadnji put kad se vracao nakon ozlijede je bio puno losiji, bit ce Rafa i bolji nego lani kad je osvojio sve na zemlji.

Beogradjanin

pre 11 godina

Važno je za tenis da se Nadal vratio. Iskreno, ne verujem da ove godine on može bilo koga ma ugrozi pa čak ni na šljaci. Sledeće godine verovatno da.

oi

pre 11 godina

Lepa vest za sve ljubitelje tenisa. Nije isto bez njega, i ako sumnjam da ce ikad biti onaj stari Rafa. Delom zbog povreda, ali nista manje zbog Djokovica ali novog Mareja. Rafa je dobar i vaspitan momak, istinski primer svim sportistima i zelim mu povratak na veliku scenu. Samo se nadam da mu nisu dosadili tanjiri za ucesnika finala u prethodne 2 godine :)

njofradék

pre 11 godina

Svaka čast domaćem igraču, koji se herojski borio protiv fenomenalnog Nadala, a ovaj ga jedva pobedio; ipak, krajnji zaključak je da je 128 igrač na svetskoj ATP listi, napunio gaće, i propustio životnu priliku da obeleži zasvagda ovaj po svemu i svačemu "istorijski" meč, i tako se na velika vrata ušunja u istoriju! Dakle, "vratio" se Nadal i svojom pojavom (igrom?) učinio da se ovaj beznačajni turnir zavede u istorijske papire, kada je Espanjolac, nakon sedmomesečnog bivstvovanja izvan terena, izvojevao veličanstvenu pobedu nad 128 na svetu! Nazdravlje!

Dragan Kovacina

pre 11 godina

Rafa je divan momk I iskreno mu zelim sve najbolje ove godine.
Na zealots, izgleda da ga koljeno jos muci. Sa danasnjim kreanjem,
Prvih desert tenisera ce ga progutati.
Ne daj se majstore!

utzo

pre 11 godina

Daleko je ovo od neizvesnosti u teniskom vrhu! Montanjes ce ga dobiti vec u sledecem kolu, ali dobro je da se vratio. Ja ne verujem da ce moci da se vrati ni blizu svoje forme, pre svega zbog fizickog nedostatka koji mu je bio glavni adut ranije.

sany

pre 11 godina

Gledao sam mec. Cestitke za pobjedu. Kaze da ga koljeno i dalje boli,a onako trci po terenu.Ciso sumljam. Sam igram tenis, i kad te neto boli, nema te brate nigdje.Ko zna sta je tu po sredi. Jako mi je drago sto se vratio, jer zaista uzivam da gledam kada ga Nole dere.Respekt za njegovu igru ali njegov govor tela mi nikada nije prijao. Obozavam da gledam njegove meceve i uvijek sam za onog koigra protiv njega.

Videcemo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon
(Leo, 06. februar 2013 23:59)

Daj molim te malo realnosti. I meni je drago da je opet na terenu, ali realno gledano sa vrhom ATP- liste nece vise imati veze.

menađer

pre 11 godina

Rafaelo Nadal nikoga ne bi pobedio da mu njegov sponzor adidas ne kupuje pobede na ovim malim turnima, koje ne kontroliše arbitražna komisija.

srbin

pre 11 godina

Bolje mu je da sedi kuci i uziva! Mislim da i ako( mada sumnjam ) bude negde nekog iz prvih 10 pobedio da ce ga Nole i sa metlom isprasiti! smesan je ovaj decko!

marija

pre 11 godina

Hajde bre ne smarajte vise sa Rafom, OK vratio se i pobedio nesretnog Federika, kao zrtveno jagnje....ciljano odabran turnir, nema petlje da igra nesto jace, plasi se poraza, sto je negde u redu, sportisti ne vole da gube.....najbolji test njemu samome bi bio neki malo jaci turnir i ne na sljaci, a ovako.....izgleda smesno, juce je izjavio da ce igati, bolelo ga ne bolelo koleno, sta jel' trazi opravdanje unapred.....tipicna spnanska skola, vecito muljanje i nikada do kraja sportski, dok ga Nole nije poceo pobedjivati onako brutalno rafa je bio veliki "sportsman", pa gde se to izgubi i kod njega i kod njegovog "Tia"....no hajde da sacekamo, pa ce se videti......jau svakom slucaju zelim Rafi sve najbolje......

menađer

pre 11 godina

Rafaelo Nadal nikoga ne bi pobedio da mu njegov sponzor adidas ne kupuje pobede na ovim malim turnima, koje ne kontroliše arbitražna komisija.

Leo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon

srbin

pre 11 godina

Bolje mu je da sedi kuci i uziva! Mislim da i ako( mada sumnjam ) bude negde nekog iz prvih 10 pobedio da ce ga Nole i sa metlom isprasiti! smesan je ovaj decko!

njofradék

pre 11 godina

Svaka čast domaćem igraču, koji se herojski borio protiv fenomenalnog Nadala, a ovaj ga jedva pobedio; ipak, krajnji zaključak je da je 128 igrač na svetskoj ATP listi, napunio gaće, i propustio životnu priliku da obeleži zasvagda ovaj po svemu i svačemu "istorijski" meč, i tako se na velika vrata ušunja u istoriju! Dakle, "vratio" se Nadal i svojom pojavom (igrom?) učinio da se ovaj beznačajni turnir zavede u istorijske papire, kada je Espanjolac, nakon sedmomesečnog bivstvovanja izvan terena, izvojevao veličanstvenu pobedu nad 128 na svetu! Nazdravlje!

Videcemo

pre 11 godina

Sad' treba da ocekujemo razne komentare kao: ,, Koga pobedio? Itd. Vazno je da se vratio i doneo jos vecu neizvesnost u teniskom vrhu.. Vamos Campeon
(Leo, 06. februar 2013 23:59)

Daj molim te malo realnosti. I meni je drago da je opet na terenu, ali realno gledano sa vrhom ATP- liste nece vise imati veze.

sany

pre 11 godina

Gledao sam mec. Cestitke za pobjedu. Kaze da ga koljeno i dalje boli,a onako trci po terenu.Ciso sumljam. Sam igram tenis, i kad te neto boli, nema te brate nigdje.Ko zna sta je tu po sredi. Jako mi je drago sto se vratio, jer zaista uzivam da gledam kada ga Nole dere.Respekt za njegovu igru ali njegov govor tela mi nikada nije prijao. Obozavam da gledam njegove meceve i uvijek sam za onog koigra protiv njega.

utzo

pre 11 godina

Daleko je ovo od neizvesnosti u teniskom vrhu! Montanjes ce ga dobiti vec u sledecem kolu, ali dobro je da se vratio. Ja ne verujem da ce moci da se vrati ni blizu svoje forme, pre svega zbog fizickog nedostatka koji mu je bio glavni adut ranije.

NEDJA

pre 11 godina

Od prvih 11 poena Nadal je osvojio samo jedan,mec je trajao 88 minuta tako da je ocito daleko od prave forme jer bi takvog protivnika na sljaci u normalnim uslovima potpuno demolirao.Drago mi je da se vratio,100 puta ga vise gotivim od Federera ali cisto sumnjam da ce biti onaj stari.Mislim,da je ogromna sansa Novaku da ove sezone osvoji Rolan Garos.Jos ne mogu da prezalim onaj poraz u polufinalu RG 2011. od Federera jer sam uveren da bi Novak imao velike sanse u finalu protiv Nadala koga je dobio te sezone bez izgubljenog seta u Madridu i Rimu,tako da sam uveren ako Novak bude u punoj formi da osvaja RG bez obzira u kakvom stanju bude Rada.

drago

pre 11 godina

Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli

Ja sam sad odgledao i vidio sam da se Rafa kretao odlicno i isto tako igrao inace ne bi nakon izgubljena prva 2 gema ispustio samo 3 do kraja meca.
Zadnji put kad se vracao nakon ozlijede je bio puno losiji, bit ce Rafa i bolji nego lani kad je osvojio sve na zemlji.

oi

pre 11 godina

Lepa vest za sve ljubitelje tenisa. Nije isto bez njega, i ako sumnjam da ce ikad biti onaj stari Rafa. Delom zbog povreda, ali nista manje zbog Djokovica ali novog Mareja. Rafa je dobar i vaspitan momak, istinski primer svim sportistima i zelim mu povratak na veliku scenu. Samo se nadam da mu nisu dosadili tanjiri za ucesnika finala u prethodne 2 godine :)

RafaFan

pre 11 godina

Svaka cast legendo! Odlican mec vise no sta sam ocekivao za 1.put!Srecno ajmo do titule!Neka mnogi pisu da ti je ovo maximum u buducnosti itd.. jos raznih gluposti no grist ce se svi oni i nervirat kad dodje monte carlo,RG itd... !

nemaveze

pre 11 godina

@leo: Burazeru, mogu zamisliti kako drhte ovi u vrhu, a tek kako preživljavaju neizvesnost! Ajde, da sačekamo kraj trećeg meseca, i onda počnemo sa pričom o nekoj neizvesnosti, premda sedam meseci neigranja nije mala stvar, ali je velika glupost već sada reći da će u vrhu biti neizvesno, jer pre će biti neizvesna kakvoća Nadalovog tenisa!

Dragan Kovacina

pre 11 godina

Rafa je divan momk I iskreno mu zelim sve najbolje ove godine.
Na zealots, izgleda da ga koljeno jos muci. Sa danasnjim kreanjem,
Prvih desert tenisera ce ga progutati.
Ne daj se majstore!

Ninoslav

pre 11 godina

Lično mislim da će još dosta vremena pobeđivati njegovo ime i respekt koji igrači imaju prema njemu,nego konkretna igra,ali slažem se da je dobro što se vraća,ipak je on dobar sportista i čovek

DV-express

pre 11 godina

S obzirom na to kako moze da igra na sljaci,prvi set ocaj a drugi los.Popravio je udarce u drugom setu i popravljace ih iz meca u mec bice sve ostriji sigurno i vratice Rafa onaj njegov razorni spin udarac koji se nije primecivao protiv Delbonisa do RG-a skoro sigurno.Ali ne igraju ulogu samo ruke,i noge imaju svoj posao.Primetio sam da se dosta slabo krece,ne ide na loptice na koje bi uvek isao i mislim da ce to biti razlika izmedju prethodnog Rafe i sadasnjeg.Ipak je to koleno,ne moze sasvim da se oporavi i ovaj Nadal danas je definitivno sporiji i takav ce i da ostane do kraja verovatno.Ipak to mu nece smetati da pobedjuje igrace van TOP4 ali kako ce se od sad snalaziti sa Federerom,Marejem a pogotovo Djokovicem,videcemo.Zato mislim da je ovo najbolja sansa za Novaka ikad da konacno osvoji RG,jer dovoljno je da Nadalu malo nesto ne stima u karakteristicnoj igri kao npr. kretanje koje sam pomenuo i odmah je stavljen u potcinjen polozaj protiv top igraca.Ali kao sto rekoh,videcemo kako ce se snalaziti protiv ove cetvorice.

Kole

pre 11 godina

"Samo dan kasnije, Nadal je slavio protiv Delbonisa, gotovo bez problema, ali je bilo očigledno da je daleko od svoje najbolje forme. Španac se kretao znatno sporije nego što su ljubitelji tenisa navikli, ali je to očekivano, s obzirom na povredu sa kojom se borio poslednjih meseci."

Baš tako. Posle 0:2 (prva dva gema) pomislio sam, sa zabrinutošću, "gotovo je s Rafom", ali se on brzo pribrao i ubedljivo pobedio. To, i da se nije ponovo povredio, je bitno. Idemo dalje, postepenim ubrzavanjem do punog gasa, za par meseci.

ognjen

pre 11 godina

Gledao sam mec...Trebace mu vremena da se vrati ,ali sto se tice sljake mislim ne mnogo..Udarci su tu,,najvise kretanje da popravi,ali ono sto za Djokovica ne valja,do Monte Karla bi trebao da se vrati u top formu...Bice kidanje i velikih meceva i ove sezone...Ali mislim da na ova 2 Mastersa sto su u martu igraju, nece biti velika pretnja ,bar za ove najace...Ali mi je srvarno drago da se vraca i unosi jos vise neizvesnosti u sam vrh....

Damir

pre 11 godina

Vjerovatno smo previše očekivali od njegovog prvog meča. Naravno da je imao netipičnih grešaka,kretanje je za njegovestandardo slabo - ali to je,kad se zrelo razmisli,očekivano. Tu itamo bi bljesnuo stari Nadal sa potezima svojstvenim samo njemu,a povremeno bi zaigrao kao mašina koja melje,kao što smo i naučili. Povremeno. To je normalno nakon tako duge pauze. Kad se tome doda sigurno prisutan strah od povrede,bol koju ima,pa vjerovatno i napetost zbog prvog meča - ishod je ovakav. Malo je igrača koji bi i u punoj takmičarskoj formi dobili Delbonisa ovako uvjerljivim rezultatom. Nije top igrač,ali tipičan igrač šljake. Sve u svemu,zadovoljavajući nastup Nadala. Vidio se napredak već kako je meč odmicao,pa iz meča u meč treba očekivati i rast njegovog samopouzdanja i povratak ka staroj igri i formi. Par ovakvih turnira i bit će spreman i za najbolje igrače.

rs

pre 11 godina

Noletov sam navijač, da se razumijemo, ali ovom momku želim puno sreće u daljoj karijeri, da se vrati u staru formu, jer bez njega tenis ne bi bio ono što je sada, Nole nikada ne bi bio ono što je sada da nije bilo Nadala i tih epskih mečeva 2011 godine. Nole dominira u eri kad je tenis jači nego ikada, pa ljudi treba li nam veća satisfakcija? :)

Aleksandar

pre 11 godina

Gledao sam mec i mogu samo da potvrdim ovo sto pise u tekstu a to je da se dosta sporije kretao, sto je bilo ocekivano posle toliko meseci odsustva, nekako je bio ukocen ali sve ce biti bolje i bolje kako meceevi idu... Takodje i u ovom prvom mecu se moglo primetiti da je Nadal znatno agresivni i da pokusava vise poena da zavrsava vinerima... Sve u svemu svaka cast care, i nedostajao si mnogo tenisu... Najveci borac u svetu sporta sigurno.. Sve najbolje!!!!!!!

Beogradjanin

pre 11 godina

Važno je za tenis da se Nadal vratio. Iskreno, ne verujem da ove godine on može bilo koga ma ugrozi pa čak ni na šljaci. Sledeće godine verovatno da.

Smor

pre 11 godina

Lijepo je opet vidjeti Rafu na terenu. Pobijedio jeste, ali daleko je on od one igre koja ga je krasila, naravno ocekivano, imao je neke greske koje nismo navikli da vidjamo od njega. Ipak, ne sumnjam da ce Rafa podici svoju igru na mnogo visi nivo. Pametno je izabrao ovaj turnir za povratak, ipak nije isto vratiti se na jacem turniru i ispasti u prvom kolu, ili na nekom slabijem i to na sljaci, gdje i nije neka konkurencija. Naravno ovde samo stice samopouzdanje za nastavak sezone. Sve u svemu radujem se Rafinom povratku na teren, nije isto bez njega.