Fudbal 42

Ponedeljak, 13.02.2012.

19:30

Suares mora da napusti “Enfild“?

Urugvajac Luis Suares će možda morati da napustiLiverpul na leto, pošto je ’izneverio’ svog menadžera i klub, tvrdi "Mirror" ne navodeći zvanični izvor.

Suares mora da napusti “Enfild“? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

grobson

pre 12 godina

Na snimku se jasno vidi da je Evra taj koji je pokusao da isprovocira Suareza namerno mu pruzajuci ruku u pokusaju da se rukuje, iako ga je ovaj vec prosao, i pritom Suareza naglo privukao ka sebi sto se nikako drugacije ne moze okarakterisati nego kao tipicna provokacija.

Sudija je u najmanju ruku trebao Evri da pokaze zuti karton ako ne i crveni zbog agresivnog ponasanja a Engleska fudbalska federacija bi ovih dana trebala da se bavi sankcionisanjem doticnog igraca a ne razmatranjem ponovnog kaznjavanja Suareza.

Toliko.

kakadu

pre 12 godina

e zato je Liverpul veliki klub,bas ga briga za Suareza i koliko golova daje,vazna je cast kluba koji je iznad svih,to mi Srbi ,sudeci po ovim komentarima ovde ne mozemo da shvatimo,i zato sto smo i tu gde jesmo...

Dexter

pre 12 godina

Vidim da ste na Suarezovoj strani. Zasto? Ne znam. Prvo ga izvredjas zato sto je crn, zatim odbijes da mu se izvinis i on ti posle pruzi ruku a ti njemu ne. STRASNO! Podrzavam Evru u potpunosti. Njega su prozivali i dok je bio u Italiji. Kaze jedini sam bio crnac na terenu i svaki put kad bih primio loptu culi bi se krici majmuna iz publike... Dobar je Evra.

teo

pre 12 godina

Pa sta sto ga nije pozdravio!? Pa valjda ima pravo da pozdravi ili ne pozdravi koga hoce! Da ga je pozdravio to bi znacilo da je "prevaspitan" i da je s razlogom toliko kaznjen te da je kazna imala vaspitni karakter. Suarez je ocigledno imao u sebi sopstvenu pobunu protiv nekih pravila i diktata kapitala koji su inace u koliziji sa pravom na licni izbor. Kako to da niko ne brani da se fiksas koliko hoces a ne dozvoljava ti pravo da se rukujes s kim hoces. Ako ja nemam postovanje za nekog, sa ili bez razloga, to nemam ni zelju da ga pozdravim. U ostalom, mogao je Evra da ga tuzi redovnom sudu i da to vodi kao sopstveni rat sa njim. Ne, on je uradio upravo kontra uvredu Suarezu, bas d amu se osveti.
Po meni, on je ispratio svoje pravo na sopstveni izbor. Druga je stvar sto Klub moze proceniti koliko mu covek takve psihofizicke konstitucije treba !
A postavio bih pitanje, nije li slucajno Evra tu bas bio kad se desio konflikt izmedju njih? Ponekad se afrikanci ponasaju kao teski kompleksasi i kao ucvelene tetkice. Cim su u nekom sudaru sa protivnikom, prva im je asocijacija upravo to i optuzba kojoj rado pristupaju je bas narocito namerna i dobrodosla kao osveta drugoj strani. U ostalom, to nije asocijacija belog prema belom ili crnog prema crnom, zutog prema zutom... Ako smo jednaki zasto i "ucveljeni" glume iskomplexirane kad su jednaki!? Ja volim Diju i Moreiru npr ali bih ih jednako ignorisao kad bi igrali na tu kartu kao i Scepu, npr!
U ostalom zasto Evra nije njemu odgovorio onu paralelno uvredljivu i caos!? Ne, nego je jedva docekao.
Neka dodje Sui kod nas! Nema ovde toga i ne bi dosao u takvo iskusenje.

Branko S.

pre 12 godina

A sta cemo sa Rio Ferdinandom i on je odbio da se rukuje sa Suaresom!?
Doduse posle njegovog gesta - ali je takodje nesportski!!!
Cak sam procitao da su ga neki navijaci MU nahvalili do neba!?
jedina greska suaresa je sto je obecao Dalglisu,to sto nije hteo da se rukuje sa Evrom nije nikakav rasisticki gest.Suares se rukovao sa Valensijom,Jangom,Volbekom i pokusao sa Ferdinandom (svima je poznato da su i oni tamnopute koze) pa se time iskljucuje svaka veza sa prekrsajem koji mu je nametnut!Verujem da bi veliki broj ljudi i igraca ucinio slicno,uostalom Suares potice iz zemlje u kojoj je rasizam iskljucen i veliki broj saigraca iste reprezentacije su tamnoputi i nisam cuo da su ga oni optuzili!Slucaj je predimenzioniran od strane "puritanske" Engleske a svima je poznato kroz istoriju ko su osnivaci rasizma i robovlasnickog sistema u Severnoj i Juznoj Americi !Da ne spominjemo Afriku i kroz sta je prolazio ovaj kontinent kolonizacijom Engleske monarhije u 19 i 20 veku!Tako da se ostavimo ove sulude price koju podgreva niko drugi nego konzervativni list Miror za koga svi znamo sta je pisao u vreme raspada SFRJ!!!Englezi posebno oni u V.Britaniji usudjuju se da kazu da selektor mora biti Englez ili bar iz V.Britanije voleo bih da znam nasta to "mirise" a isto ima zavrsetak na "izam"!

Gos'n

pre 12 godina

Sami sebe nazivaju "nigga" tj. "cr*čuga", a kad im beo čovek kaže, onda je uvreda. Moraš poštovati sebe, da bi te poštovali drugi! Što Morgana Frimena niko ne zove tako? Zato što je gospodin!

z3r0

pre 12 godina

@pzpvlada, ne izgleda mi kao da je dogovor iz svlacionice, cini mi se kao da mu Dzerard drzi lekciju zbog ovoga. A cinjenica je da su fudbaleri postali veoma prgavi i bezobrazni, a u isto vreme preosetljivi.

branko

pre 12 godina

Suarez je VELIKI igrac ali mi nije jasno ovo njegovo ponasanje. Mizda su u pitanju mladost, tj. hormoni, nozda glupost, mozda i nesto vise sto mi ne znamo. Steta ako sada upropasti karijeru. Racizam je velika stvar u danasnjem sveti.
Branko

kop

pre 12 godina

Klasična diskriminacija Suareza i mobing zato što nije hteo da se rukuje sa Evrom!? Zbog međusobnog vređanja i tužikanja Evre kao neke devojčice Suarez je dobio kaznu, odradio kaznu i šta sad treba da se ljubi sa njim! I ne treba da se rukuje sa njim!! Ovo je fudbal a ne balet!

:)))

pre 12 godina

@Bojan M, da, bas je Fergusonu sve Suarez bio u mislima dok je dizao trofej Sampiona Engleske... xD

Suarez je jako precenjen, ima dobar dribling ali igra na poziciji napadaca i jako puno promasuje izgledne prilike

Kako baciti pare u bunar

pre 12 godina

Mančester Utd ( čitaj Sir Alex Ferguson ) je prodao Morrisona zato što je konfliktna ličnost, a smatralo se da je jedan od najvećih talenata u engleskom fudbalu. Suarez je sjajan igrač, ali fudbal je kolektivan sport, FC Liverpool igra značajnu ulogu u Premijer ligi gde su jasna pravila koja važe za sve. Teriju su oduzeli kapitensku traku iz istog razloga a i kazna neće biti ništa blaža. Kako god izgledalo, veliki novac je u pitanju i nema mesta za horse play... i zbog toga je Premijer liga to što jeste i zbog toga su stadioni puni do poslednjeg mesta i zbog toga možeš da povedeš decu i da ne razmišljaš da će ti se desiti Bogdanov ili slični "ozbiljni ljubitelji" fudbalske igre...

pzpvlada@gmail.com

pre 12 godina

ako pogledate bolje Reina je odmah odgurnuo Evru kad je poceo da se trza tako da je po meni jasno da je potez Suareza dogovor izmedju igraca iz svlacionice.. Bar bih ja u toj situaciju pitao saigrace i trenera sta oni misle da treba da uradim i poslusao to.

Coa

pre 12 godina

O boze kakve gluposti...
Nemamo 2 normalna igraca i ocemo da prodamo ubjedljivo najboljeg!!! I zbog cega??? Pa i ja bih isto postupio! Znaci ja sam rasista?

Mirko

pre 12 godina

Premijer liga ne bi bila to sto jeste da tamo ne vaze neka normalna pravila.Naravno da Suarez mora da napusti Liverpul i celu Englesku.Znam da se mnogoima moj stav nece svideti ali je zbog takvih stvari Premijer liga iznad svih ostalih vec godinama.
Samo da podsetim na neke momente u nasem prvenstvu i uporedite ga sa engleskim i sve ce Vam biti jasno:
1.Vladimir Petrovic Pizon je pljunuo na navijace Zvezde i osim zvizdanja sa Severa cini mi se da nije dobio nikakavu sankciju.
2.Vlado Capljic je na prvenstvenoj utakmici pokazao polni organ i sankcije su bile bezazlene
3.Sta mislite da li bi u Engleskoj tolerisali kao kod nas sto tolerisu ponasanje Aleksandra Stanojevica za vreme i posle derbija?I kazna koju je dobio je smesna.

Podseticu Vas sve da je Savo Milosevic pljunuo navijace svog kluba,Aston Vile i bukvalno je proteran iz kluba.
Zato se u engleskom fudbalu ne desavaju stvari kao sto je kod nas finale Kupa,zadnji derbi i sl.Pa Vi koji branite Suareza nastavite da ga branite.

brko

pre 12 godina

Pa ko će im onda igrati, Kerol, Adam, Henderson...? Otjerali su Meirelesa, najboljeg igraca prosle sezone, neka otjeraju i Suareza i mogu se Evertonom boriti za 11-to mjesto u Premiershipu.

rambo

pre 12 godina

Ne ulazeći u to da li je Evra preterao posle meča, Suarezovo ponašanje je ipak za veću osudu. Rasistički ispadi i nedostatak osnovnih ljudskih vrednosti ne smeju biti prihvatljivi u institucijama sa tolikim ugledom i istorijom kao što je Liverpool. Suarez je pre svega morao da shvati čiji dres nosi i ko ga plaća, a ovim poslednjim odsustvom gospodstva je pre svega pokazao nepoštovanje prema svom klubu i treneru, što ne sme da se prašta. Imao je žuti, sad je dobio crveni. Isti slučaj je bio i sa Vilotićem i zbog toga, ako ni zbog čeg, drugog izuzetno poštujem Robija. Ko si bre ti da se tako ponašaš posle svega što ti je klub dao?! Davno su prošla vremena od kapitena Rajka Mitića koji je svoje igrače izbacivao sa terena za nedolično ponašanje, ali mora da se održava određeni nivo kakav dolikuje velikom imenu kluba.
A Murinji bi u ovom segmentu mogao nešto i da nauči. Aludiram na Pepea pre svega.

Bojan M

pre 12 godina

Od starta cele ove price govorim kako mi sve ovo lici na Fergusonovu kuhinju, znao sam da ce se na kraju zavrsiti bukvalno izgnanstvom Suareza iz Engleske! Izgleda da mu nikad nije oprostio onaj gol od prosle godine kada je presao celu odbranu, a Kujt overio u stilu strelca tipa rasan!

Aco

pre 12 godina

Suarez je igracina i moze da igra u mnogo boljem klubu od liverpula tako ovo ne moze biti losa vest za njega. Ako jos dodamo da je evra (namerno malim slovima) totalno "nevin" posle ove price onda nema razloga da ostane u Engleskoj.

garymac

pre 12 godina

Kako je dobar taj Ferguson, od srca zeli sve najbolje Liverpulu, samo sto ni usta ne zatvara, za sve se taj pita. Sad ga bas namerno ne bi prodao vec bi doveo i njegovog brata u Liveprul.

Smor

pre 12 godina

Ostavite coveka namiru!!!!!!!!!!!!!
Izgleda da je bolje da ga je udario kao Runi u kvalifikacijama protiv Crne Gore, prosli put je pricao sa njim i rekao to sto ne treba, sad je resio da cuti i opet ne valja :S
http://www.youtube.com/watch?v=jDQtnVMLVjc&feature=related

Aki

pre 12 godina

Stvarno ne razumem, kolika hajka na coveka, on je "ukaljao cast kluba" jer se nije rukovao sa Patrisom Evrom!!! Strasno, nadam se da ce Suarez i otici iz te licemerne zemlje.

redar obrisi tablu

pre 12 godina

A navijaci liverpula iz srbije ga i dalje brane..
(paki, 13. februar 2012 19:45)

Brane ga svi navijaci Liverpula iz koje god da su zemlje, imas internet pa se uveri sam.

Влада

pre 12 godina

О Еври лично имам најгоре могуће мишљење,тако да у овој конкретној ситуацији подржавам Суареза.Значи међусобно се вређамо,онда ћу да га оптужим да је расиста,јер боже мој,данас је то тако осетљива тема и сад шта,Суарез треба да му се захвали на томе...Можеш мислити.Сломиш ногу неком добијеш евентуално 3 меча суспензије,али прогласе те расистом и прође ти пола сезоне.Смешно.

http://www.powerplaymanager.com/r318589

pre 12 godina

Pa taj Ssuarez je jedan od retkih u Liverulu na koga se mogu osloniti u buducnosti ! Dzered je vec mator dosta. eventualno Adam i onaj henderson uz levoig beka Enrikea. Jeste Suarez pogresio (prvo sto se nije rukovao, pa posle izvinio) ali prodati jednog od boljih igraca da bi se resili loseg publiciteta je suludo.
Rvo Kerol im sigurno nece donositi bodove.

guru

pre 12 godina

Tako se to radi u NORMALNOJ zemlji.A cak i da ga ne prodaju zboog frke koja se digla svaka im cast.A ne kao ovde da trener peva pogrdne pesme o protivniku i nista na kraju.

da

pre 12 godina

da se stavim u njegovu situaciju i da vidim da terija maltene ne kaznjavaju a mene tresu sa mesec dana neigranja ni ja se ne bi rukovao pa makar mi to bio i rodjeni otac
dosta foliranja, decko je dobio kaznu, odradio je, vratio se, dao gol. radi svoj posao. kakav ugled kluba kakvi bakraci.

da

pre 12 godina

da se stavim u njegovu situaciju i da vidim da terija maltene ne kaznjavaju a mene tresu sa mesec dana neigranja ni ja se ne bi rukovao pa makar mi to bio i rodjeni otac
dosta foliranja, decko je dobio kaznu, odradio je, vratio se, dao gol. radi svoj posao. kakav ugled kluba kakvi bakraci.

Aki

pre 12 godina

Stvarno ne razumem, kolika hajka na coveka, on je "ukaljao cast kluba" jer se nije rukovao sa Patrisom Evrom!!! Strasno, nadam se da ce Suarez i otici iz te licemerne zemlje.

Влада

pre 12 godina

О Еври лично имам најгоре могуће мишљење,тако да у овој конкретној ситуацији подржавам Суареза.Значи међусобно се вређамо,онда ћу да га оптужим да је расиста,јер боже мој,данас је то тако осетљива тема и сад шта,Суарез треба да му се захвали на томе...Можеш мислити.Сломиш ногу неком добијеш евентуално 3 меча суспензије,али прогласе те расистом и прође ти пола сезоне.Смешно.

brko

pre 12 godina

Pa ko će im onda igrati, Kerol, Adam, Henderson...? Otjerali su Meirelesa, najboljeg igraca prosle sezone, neka otjeraju i Suareza i mogu se Evertonom boriti za 11-to mjesto u Premiershipu.

redar obrisi tablu

pre 12 godina

A navijaci liverpula iz srbije ga i dalje brane..
(paki, 13. februar 2012 19:45)

Brane ga svi navijaci Liverpula iz koje god da su zemlje, imas internet pa se uveri sam.

http://www.powerplaymanager.com/r318589

pre 12 godina

Pa taj Ssuarez je jedan od retkih u Liverulu na koga se mogu osloniti u buducnosti ! Dzered je vec mator dosta. eventualno Adam i onaj henderson uz levoig beka Enrikea. Jeste Suarez pogresio (prvo sto se nije rukovao, pa posle izvinio) ali prodati jednog od boljih igraca da bi se resili loseg publiciteta je suludo.
Rvo Kerol im sigurno nece donositi bodove.

guru

pre 12 godina

Tako se to radi u NORMALNOJ zemlji.A cak i da ga ne prodaju zboog frke koja se digla svaka im cast.A ne kao ovde da trener peva pogrdne pesme o protivniku i nista na kraju.

Coa

pre 12 godina

O boze kakve gluposti...
Nemamo 2 normalna igraca i ocemo da prodamo ubjedljivo najboljeg!!! I zbog cega??? Pa i ja bih isto postupio! Znaci ja sam rasista?

Bojan M

pre 12 godina

Od starta cele ove price govorim kako mi sve ovo lici na Fergusonovu kuhinju, znao sam da ce se na kraju zavrsiti bukvalno izgnanstvom Suareza iz Engleske! Izgleda da mu nikad nije oprostio onaj gol od prosle godine kada je presao celu odbranu, a Kujt overio u stilu strelca tipa rasan!

garymac

pre 12 godina

Kako je dobar taj Ferguson, od srca zeli sve najbolje Liverpulu, samo sto ni usta ne zatvara, za sve se taj pita. Sad ga bas namerno ne bi prodao vec bi doveo i njegovog brata u Liveprul.

Smor

pre 12 godina

Ostavite coveka namiru!!!!!!!!!!!!!
Izgleda da je bolje da ga je udario kao Runi u kvalifikacijama protiv Crne Gore, prosli put je pricao sa njim i rekao to sto ne treba, sad je resio da cuti i opet ne valja :S
http://www.youtube.com/watch?v=jDQtnVMLVjc&feature=related

Mirko

pre 12 godina

Premijer liga ne bi bila to sto jeste da tamo ne vaze neka normalna pravila.Naravno da Suarez mora da napusti Liverpul i celu Englesku.Znam da se mnogoima moj stav nece svideti ali je zbog takvih stvari Premijer liga iznad svih ostalih vec godinama.
Samo da podsetim na neke momente u nasem prvenstvu i uporedite ga sa engleskim i sve ce Vam biti jasno:
1.Vladimir Petrovic Pizon je pljunuo na navijace Zvezde i osim zvizdanja sa Severa cini mi se da nije dobio nikakavu sankciju.
2.Vlado Capljic je na prvenstvenoj utakmici pokazao polni organ i sankcije su bile bezazlene
3.Sta mislite da li bi u Engleskoj tolerisali kao kod nas sto tolerisu ponasanje Aleksandra Stanojevica za vreme i posle derbija?I kazna koju je dobio je smesna.

Podseticu Vas sve da je Savo Milosevic pljunuo navijace svog kluba,Aston Vile i bukvalno je proteran iz kluba.
Zato se u engleskom fudbalu ne desavaju stvari kao sto je kod nas finale Kupa,zadnji derbi i sl.Pa Vi koji branite Suareza nastavite da ga branite.

rambo

pre 12 godina

Ne ulazeći u to da li je Evra preterao posle meča, Suarezovo ponašanje je ipak za veću osudu. Rasistički ispadi i nedostatak osnovnih ljudskih vrednosti ne smeju biti prihvatljivi u institucijama sa tolikim ugledom i istorijom kao što je Liverpool. Suarez je pre svega morao da shvati čiji dres nosi i ko ga plaća, a ovim poslednjim odsustvom gospodstva je pre svega pokazao nepoštovanje prema svom klubu i treneru, što ne sme da se prašta. Imao je žuti, sad je dobio crveni. Isti slučaj je bio i sa Vilotićem i zbog toga, ako ni zbog čeg, drugog izuzetno poštujem Robija. Ko si bre ti da se tako ponašaš posle svega što ti je klub dao?! Davno su prošla vremena od kapitena Rajka Mitića koji je svoje igrače izbacivao sa terena za nedolično ponašanje, ali mora da se održava određeni nivo kakav dolikuje velikom imenu kluba.
A Murinji bi u ovom segmentu mogao nešto i da nauči. Aludiram na Pepea pre svega.

Aco

pre 12 godina

Suarez je igracina i moze da igra u mnogo boljem klubu od liverpula tako ovo ne moze biti losa vest za njega. Ako jos dodamo da je evra (namerno malim slovima) totalno "nevin" posle ove price onda nema razloga da ostane u Engleskoj.

kop

pre 12 godina

Klasična diskriminacija Suareza i mobing zato što nije hteo da se rukuje sa Evrom!? Zbog međusobnog vređanja i tužikanja Evre kao neke devojčice Suarez je dobio kaznu, odradio kaznu i šta sad treba da se ljubi sa njim! I ne treba da se rukuje sa njim!! Ovo je fudbal a ne balet!

Gos'n

pre 12 godina

Sami sebe nazivaju "nigga" tj. "cr*čuga", a kad im beo čovek kaže, onda je uvreda. Moraš poštovati sebe, da bi te poštovali drugi! Što Morgana Frimena niko ne zove tako? Zato što je gospodin!

Kako baciti pare u bunar

pre 12 godina

Mančester Utd ( čitaj Sir Alex Ferguson ) je prodao Morrisona zato što je konfliktna ličnost, a smatralo se da je jedan od najvećih talenata u engleskom fudbalu. Suarez je sjajan igrač, ali fudbal je kolektivan sport, FC Liverpool igra značajnu ulogu u Premijer ligi gde su jasna pravila koja važe za sve. Teriju su oduzeli kapitensku traku iz istog razloga a i kazna neće biti ništa blaža. Kako god izgledalo, veliki novac je u pitanju i nema mesta za horse play... i zbog toga je Premijer liga to što jeste i zbog toga su stadioni puni do poslednjeg mesta i zbog toga možeš da povedeš decu i da ne razmišljaš da će ti se desiti Bogdanov ili slični "ozbiljni ljubitelji" fudbalske igre...

Branko S.

pre 12 godina

A sta cemo sa Rio Ferdinandom i on je odbio da se rukuje sa Suaresom!?
Doduse posle njegovog gesta - ali je takodje nesportski!!!
Cak sam procitao da su ga neki navijaci MU nahvalili do neba!?
jedina greska suaresa je sto je obecao Dalglisu,to sto nije hteo da se rukuje sa Evrom nije nikakav rasisticki gest.Suares se rukovao sa Valensijom,Jangom,Volbekom i pokusao sa Ferdinandom (svima je poznato da su i oni tamnopute koze) pa se time iskljucuje svaka veza sa prekrsajem koji mu je nametnut!Verujem da bi veliki broj ljudi i igraca ucinio slicno,uostalom Suares potice iz zemlje u kojoj je rasizam iskljucen i veliki broj saigraca iste reprezentacije su tamnoputi i nisam cuo da su ga oni optuzili!Slucaj je predimenzioniran od strane "puritanske" Engleske a svima je poznato kroz istoriju ko su osnivaci rasizma i robovlasnickog sistema u Severnoj i Juznoj Americi !Da ne spominjemo Afriku i kroz sta je prolazio ovaj kontinent kolonizacijom Engleske monarhije u 19 i 20 veku!Tako da se ostavimo ove sulude price koju podgreva niko drugi nego konzervativni list Miror za koga svi znamo sta je pisao u vreme raspada SFRJ!!!Englezi posebno oni u V.Britaniji usudjuju se da kazu da selektor mora biti Englez ili bar iz V.Britanije voleo bih da znam nasta to "mirise" a isto ima zavrsetak na "izam"!

z3r0

pre 12 godina

@pzpvlada, ne izgleda mi kao da je dogovor iz svlacionice, cini mi se kao da mu Dzerard drzi lekciju zbog ovoga. A cinjenica je da su fudbaleri postali veoma prgavi i bezobrazni, a u isto vreme preosetljivi.

teo

pre 12 godina

Pa sta sto ga nije pozdravio!? Pa valjda ima pravo da pozdravi ili ne pozdravi koga hoce! Da ga je pozdravio to bi znacilo da je "prevaspitan" i da je s razlogom toliko kaznjen te da je kazna imala vaspitni karakter. Suarez je ocigledno imao u sebi sopstvenu pobunu protiv nekih pravila i diktata kapitala koji su inace u koliziji sa pravom na licni izbor. Kako to da niko ne brani da se fiksas koliko hoces a ne dozvoljava ti pravo da se rukujes s kim hoces. Ako ja nemam postovanje za nekog, sa ili bez razloga, to nemam ni zelju da ga pozdravim. U ostalom, mogao je Evra da ga tuzi redovnom sudu i da to vodi kao sopstveni rat sa njim. Ne, on je uradio upravo kontra uvredu Suarezu, bas d amu se osveti.
Po meni, on je ispratio svoje pravo na sopstveni izbor. Druga je stvar sto Klub moze proceniti koliko mu covek takve psihofizicke konstitucije treba !
A postavio bih pitanje, nije li slucajno Evra tu bas bio kad se desio konflikt izmedju njih? Ponekad se afrikanci ponasaju kao teski kompleksasi i kao ucvelene tetkice. Cim su u nekom sudaru sa protivnikom, prva im je asocijacija upravo to i optuzba kojoj rado pristupaju je bas narocito namerna i dobrodosla kao osveta drugoj strani. U ostalom, to nije asocijacija belog prema belom ili crnog prema crnom, zutog prema zutom... Ako smo jednaki zasto i "ucveljeni" glume iskomplexirane kad su jednaki!? Ja volim Diju i Moreiru npr ali bih ih jednako ignorisao kad bi igrali na tu kartu kao i Scepu, npr!
U ostalom zasto Evra nije njemu odgovorio onu paralelno uvredljivu i caos!? Ne, nego je jedva docekao.
Neka dodje Sui kod nas! Nema ovde toga i ne bi dosao u takvo iskusenje.

branko

pre 12 godina

Suarez je VELIKI igrac ali mi nije jasno ovo njegovo ponasanje. Mizda su u pitanju mladost, tj. hormoni, nozda glupost, mozda i nesto vise sto mi ne znamo. Steta ako sada upropasti karijeru. Racizam je velika stvar u danasnjem sveti.
Branko

Dexter

pre 12 godina

Vidim da ste na Suarezovoj strani. Zasto? Ne znam. Prvo ga izvredjas zato sto je crn, zatim odbijes da mu se izvinis i on ti posle pruzi ruku a ti njemu ne. STRASNO! Podrzavam Evru u potpunosti. Njega su prozivali i dok je bio u Italiji. Kaze jedini sam bio crnac na terenu i svaki put kad bih primio loptu culi bi se krici majmuna iz publike... Dobar je Evra.

pzpvlada@gmail.com

pre 12 godina

ako pogledate bolje Reina je odmah odgurnuo Evru kad je poceo da se trza tako da je po meni jasno da je potez Suareza dogovor izmedju igraca iz svlacionice.. Bar bih ja u toj situaciju pitao saigrace i trenera sta oni misle da treba da uradim i poslusao to.

grobson

pre 12 godina

Na snimku se jasno vidi da je Evra taj koji je pokusao da isprovocira Suareza namerno mu pruzajuci ruku u pokusaju da se rukuje, iako ga je ovaj vec prosao, i pritom Suareza naglo privukao ka sebi sto se nikako drugacije ne moze okarakterisati nego kao tipicna provokacija.

Sudija je u najmanju ruku trebao Evri da pokaze zuti karton ako ne i crveni zbog agresivnog ponasanja a Engleska fudbalska federacija bi ovih dana trebala da se bavi sankcionisanjem doticnog igraca a ne razmatranjem ponovnog kaznjavanja Suareza.

Toliko.

kakadu

pre 12 godina

e zato je Liverpul veliki klub,bas ga briga za Suareza i koliko golova daje,vazna je cast kluba koji je iznad svih,to mi Srbi ,sudeci po ovim komentarima ovde ne mozemo da shvatimo,i zato sto smo i tu gde jesmo...

:)))

pre 12 godina

@Bojan M, da, bas je Fergusonu sve Suarez bio u mislima dok je dizao trofej Sampiona Engleske... xD

Suarez je jako precenjen, ima dobar dribling ali igra na poziciji napadaca i jako puno promasuje izgledne prilike

guru

pre 12 godina

Tako se to radi u NORMALNOJ zemlji.A cak i da ga ne prodaju zboog frke koja se digla svaka im cast.A ne kao ovde da trener peva pogrdne pesme o protivniku i nista na kraju.

Mirko

pre 12 godina

Premijer liga ne bi bila to sto jeste da tamo ne vaze neka normalna pravila.Naravno da Suarez mora da napusti Liverpul i celu Englesku.Znam da se mnogoima moj stav nece svideti ali je zbog takvih stvari Premijer liga iznad svih ostalih vec godinama.
Samo da podsetim na neke momente u nasem prvenstvu i uporedite ga sa engleskim i sve ce Vam biti jasno:
1.Vladimir Petrovic Pizon je pljunuo na navijace Zvezde i osim zvizdanja sa Severa cini mi se da nije dobio nikakavu sankciju.
2.Vlado Capljic je na prvenstvenoj utakmici pokazao polni organ i sankcije su bile bezazlene
3.Sta mislite da li bi u Engleskoj tolerisali kao kod nas sto tolerisu ponasanje Aleksandra Stanojevica za vreme i posle derbija?I kazna koju je dobio je smesna.

Podseticu Vas sve da je Savo Milosevic pljunuo navijace svog kluba,Aston Vile i bukvalno je proteran iz kluba.
Zato se u engleskom fudbalu ne desavaju stvari kao sto je kod nas finale Kupa,zadnji derbi i sl.Pa Vi koji branite Suareza nastavite da ga branite.

da

pre 12 godina

da se stavim u njegovu situaciju i da vidim da terija maltene ne kaznjavaju a mene tresu sa mesec dana neigranja ni ja se ne bi rukovao pa makar mi to bio i rodjeni otac
dosta foliranja, decko je dobio kaznu, odradio je, vratio se, dao gol. radi svoj posao. kakav ugled kluba kakvi bakraci.

rambo

pre 12 godina

Ne ulazeći u to da li je Evra preterao posle meča, Suarezovo ponašanje je ipak za veću osudu. Rasistički ispadi i nedostatak osnovnih ljudskih vrednosti ne smeju biti prihvatljivi u institucijama sa tolikim ugledom i istorijom kao što je Liverpool. Suarez je pre svega morao da shvati čiji dres nosi i ko ga plaća, a ovim poslednjim odsustvom gospodstva je pre svega pokazao nepoštovanje prema svom klubu i treneru, što ne sme da se prašta. Imao je žuti, sad je dobio crveni. Isti slučaj je bio i sa Vilotićem i zbog toga, ako ni zbog čeg, drugog izuzetno poštujem Robija. Ko si bre ti da se tako ponašaš posle svega što ti je klub dao?! Davno su prošla vremena od kapitena Rajka Mitića koji je svoje igrače izbacivao sa terena za nedolično ponašanje, ali mora da se održava određeni nivo kakav dolikuje velikom imenu kluba.
A Murinji bi u ovom segmentu mogao nešto i da nauči. Aludiram na Pepea pre svega.

Aki

pre 12 godina

Stvarno ne razumem, kolika hajka na coveka, on je "ukaljao cast kluba" jer se nije rukovao sa Patrisom Evrom!!! Strasno, nadam se da ce Suarez i otici iz te licemerne zemlje.

Coa

pre 12 godina

O boze kakve gluposti...
Nemamo 2 normalna igraca i ocemo da prodamo ubjedljivo najboljeg!!! I zbog cega??? Pa i ja bih isto postupio! Znaci ja sam rasista?

Aco

pre 12 godina

Suarez je igracina i moze da igra u mnogo boljem klubu od liverpula tako ovo ne moze biti losa vest za njega. Ako jos dodamo da je evra (namerno malim slovima) totalno "nevin" posle ove price onda nema razloga da ostane u Engleskoj.

:)))

pre 12 godina

@Bojan M, da, bas je Fergusonu sve Suarez bio u mislima dok je dizao trofej Sampiona Engleske... xD

Suarez je jako precenjen, ima dobar dribling ali igra na poziciji napadaca i jako puno promasuje izgledne prilike

Влада

pre 12 godina

О Еври лично имам најгоре могуће мишљење,тако да у овој конкретној ситуацији подржавам Суареза.Значи међусобно се вређамо,онда ћу да га оптужим да је расиста,јер боже мој,данас је то тако осетљива тема и сад шта,Суарез треба да му се захвали на томе...Можеш мислити.Сломиш ногу неком добијеш евентуално 3 меча суспензије,али прогласе те расистом и прође ти пола сезоне.Смешно.

Bojan M

pre 12 godina

Od starta cele ove price govorim kako mi sve ovo lici na Fergusonovu kuhinju, znao sam da ce se na kraju zavrsiti bukvalno izgnanstvom Suareza iz Engleske! Izgleda da mu nikad nije oprostio onaj gol od prosle godine kada je presao celu odbranu, a Kujt overio u stilu strelca tipa rasan!

Dexter

pre 12 godina

Vidim da ste na Suarezovoj strani. Zasto? Ne znam. Prvo ga izvredjas zato sto je crn, zatim odbijes da mu se izvinis i on ti posle pruzi ruku a ti njemu ne. STRASNO! Podrzavam Evru u potpunosti. Njega su prozivali i dok je bio u Italiji. Kaze jedini sam bio crnac na terenu i svaki put kad bih primio loptu culi bi se krici majmuna iz publike... Dobar je Evra.

redar obrisi tablu

pre 12 godina

A navijaci liverpula iz srbije ga i dalje brane..
(paki, 13. februar 2012 19:45)

Brane ga svi navijaci Liverpula iz koje god da su zemlje, imas internet pa se uveri sam.

Smor

pre 12 godina

Ostavite coveka namiru!!!!!!!!!!!!!
Izgleda da je bolje da ga je udario kao Runi u kvalifikacijama protiv Crne Gore, prosli put je pricao sa njim i rekao to sto ne treba, sad je resio da cuti i opet ne valja :S
http://www.youtube.com/watch?v=jDQtnVMLVjc&feature=related

http://www.powerplaymanager.com/r318589

pre 12 godina

Pa taj Ssuarez je jedan od retkih u Liverulu na koga se mogu osloniti u buducnosti ! Dzered je vec mator dosta. eventualno Adam i onaj henderson uz levoig beka Enrikea. Jeste Suarez pogresio (prvo sto se nije rukovao, pa posle izvinio) ali prodati jednog od boljih igraca da bi se resili loseg publiciteta je suludo.
Rvo Kerol im sigurno nece donositi bodove.

Kako baciti pare u bunar

pre 12 godina

Mančester Utd ( čitaj Sir Alex Ferguson ) je prodao Morrisona zato što je konfliktna ličnost, a smatralo se da je jedan od najvećih talenata u engleskom fudbalu. Suarez je sjajan igrač, ali fudbal je kolektivan sport, FC Liverpool igra značajnu ulogu u Premijer ligi gde su jasna pravila koja važe za sve. Teriju su oduzeli kapitensku traku iz istog razloga a i kazna neće biti ništa blaža. Kako god izgledalo, veliki novac je u pitanju i nema mesta za horse play... i zbog toga je Premijer liga to što jeste i zbog toga su stadioni puni do poslednjeg mesta i zbog toga možeš da povedeš decu i da ne razmišljaš da će ti se desiti Bogdanov ili slični "ozbiljni ljubitelji" fudbalske igre...

garymac

pre 12 godina

Kako je dobar taj Ferguson, od srca zeli sve najbolje Liverpulu, samo sto ni usta ne zatvara, za sve se taj pita. Sad ga bas namerno ne bi prodao vec bi doveo i njegovog brata u Liveprul.

brko

pre 12 godina

Pa ko će im onda igrati, Kerol, Adam, Henderson...? Otjerali su Meirelesa, najboljeg igraca prosle sezone, neka otjeraju i Suareza i mogu se Evertonom boriti za 11-to mjesto u Premiershipu.

kop

pre 12 godina

Klasična diskriminacija Suareza i mobing zato što nije hteo da se rukuje sa Evrom!? Zbog međusobnog vređanja i tužikanja Evre kao neke devojčice Suarez je dobio kaznu, odradio kaznu i šta sad treba da se ljubi sa njim! I ne treba da se rukuje sa njim!! Ovo je fudbal a ne balet!

branko

pre 12 godina

Suarez je VELIKI igrac ali mi nije jasno ovo njegovo ponasanje. Mizda su u pitanju mladost, tj. hormoni, nozda glupost, mozda i nesto vise sto mi ne znamo. Steta ako sada upropasti karijeru. Racizam je velika stvar u danasnjem sveti.
Branko

pzpvlada@gmail.com

pre 12 godina

ako pogledate bolje Reina je odmah odgurnuo Evru kad je poceo da se trza tako da je po meni jasno da je potez Suareza dogovor izmedju igraca iz svlacionice.. Bar bih ja u toj situaciju pitao saigrace i trenera sta oni misle da treba da uradim i poslusao to.

teo

pre 12 godina

Pa sta sto ga nije pozdravio!? Pa valjda ima pravo da pozdravi ili ne pozdravi koga hoce! Da ga je pozdravio to bi znacilo da je "prevaspitan" i da je s razlogom toliko kaznjen te da je kazna imala vaspitni karakter. Suarez je ocigledno imao u sebi sopstvenu pobunu protiv nekih pravila i diktata kapitala koji su inace u koliziji sa pravom na licni izbor. Kako to da niko ne brani da se fiksas koliko hoces a ne dozvoljava ti pravo da se rukujes s kim hoces. Ako ja nemam postovanje za nekog, sa ili bez razloga, to nemam ni zelju da ga pozdravim. U ostalom, mogao je Evra da ga tuzi redovnom sudu i da to vodi kao sopstveni rat sa njim. Ne, on je uradio upravo kontra uvredu Suarezu, bas d amu se osveti.
Po meni, on je ispratio svoje pravo na sopstveni izbor. Druga je stvar sto Klub moze proceniti koliko mu covek takve psihofizicke konstitucije treba !
A postavio bih pitanje, nije li slucajno Evra tu bas bio kad se desio konflikt izmedju njih? Ponekad se afrikanci ponasaju kao teski kompleksasi i kao ucvelene tetkice. Cim su u nekom sudaru sa protivnikom, prva im je asocijacija upravo to i optuzba kojoj rado pristupaju je bas narocito namerna i dobrodosla kao osveta drugoj strani. U ostalom, to nije asocijacija belog prema belom ili crnog prema crnom, zutog prema zutom... Ako smo jednaki zasto i "ucveljeni" glume iskomplexirane kad su jednaki!? Ja volim Diju i Moreiru npr ali bih ih jednako ignorisao kad bi igrali na tu kartu kao i Scepu, npr!
U ostalom zasto Evra nije njemu odgovorio onu paralelno uvredljivu i caos!? Ne, nego je jedva docekao.
Neka dodje Sui kod nas! Nema ovde toga i ne bi dosao u takvo iskusenje.

Branko S.

pre 12 godina

A sta cemo sa Rio Ferdinandom i on je odbio da se rukuje sa Suaresom!?
Doduse posle njegovog gesta - ali je takodje nesportski!!!
Cak sam procitao da su ga neki navijaci MU nahvalili do neba!?
jedina greska suaresa je sto je obecao Dalglisu,to sto nije hteo da se rukuje sa Evrom nije nikakav rasisticki gest.Suares se rukovao sa Valensijom,Jangom,Volbekom i pokusao sa Ferdinandom (svima je poznato da su i oni tamnopute koze) pa se time iskljucuje svaka veza sa prekrsajem koji mu je nametnut!Verujem da bi veliki broj ljudi i igraca ucinio slicno,uostalom Suares potice iz zemlje u kojoj je rasizam iskljucen i veliki broj saigraca iste reprezentacije su tamnoputi i nisam cuo da su ga oni optuzili!Slucaj je predimenzioniran od strane "puritanske" Engleske a svima je poznato kroz istoriju ko su osnivaci rasizma i robovlasnickog sistema u Severnoj i Juznoj Americi !Da ne spominjemo Afriku i kroz sta je prolazio ovaj kontinent kolonizacijom Engleske monarhije u 19 i 20 veku!Tako da se ostavimo ove sulude price koju podgreva niko drugi nego konzervativni list Miror za koga svi znamo sta je pisao u vreme raspada SFRJ!!!Englezi posebno oni u V.Britaniji usudjuju se da kazu da selektor mora biti Englez ili bar iz V.Britanije voleo bih da znam nasta to "mirise" a isto ima zavrsetak na "izam"!

grobson

pre 12 godina

Na snimku se jasno vidi da je Evra taj koji je pokusao da isprovocira Suareza namerno mu pruzajuci ruku u pokusaju da se rukuje, iako ga je ovaj vec prosao, i pritom Suareza naglo privukao ka sebi sto se nikako drugacije ne moze okarakterisati nego kao tipicna provokacija.

Sudija je u najmanju ruku trebao Evri da pokaze zuti karton ako ne i crveni zbog agresivnog ponasanja a Engleska fudbalska federacija bi ovih dana trebala da se bavi sankcionisanjem doticnog igraca a ne razmatranjem ponovnog kaznjavanja Suareza.

Toliko.

Gos'n

pre 12 godina

Sami sebe nazivaju "nigga" tj. "cr*čuga", a kad im beo čovek kaže, onda je uvreda. Moraš poštovati sebe, da bi te poštovali drugi! Što Morgana Frimena niko ne zove tako? Zato što je gospodin!

z3r0

pre 12 godina

@pzpvlada, ne izgleda mi kao da je dogovor iz svlacionice, cini mi se kao da mu Dzerard drzi lekciju zbog ovoga. A cinjenica je da su fudbaleri postali veoma prgavi i bezobrazni, a u isto vreme preosetljivi.

kakadu

pre 12 godina

e zato je Liverpul veliki klub,bas ga briga za Suareza i koliko golova daje,vazna je cast kluba koji je iznad svih,to mi Srbi ,sudeci po ovim komentarima ovde ne mozemo da shvatimo,i zato sto smo i tu gde jesmo...