Utorak, 22.07.2014.

10:03

B92: Advokat novi selektor Srbije!

Holandski trener Dik Advokat biće novi selektor reprezentacije Srbije, potvrdio je za B92 predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Izvor: B92

B92: Advokat novi selektor Srbije! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

295 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 9 godina

@ NastyB

Ne zalim ja sto je Advokat trener - zelim njemu, reprezentaciji i nama navijacima naravno NAJBOLJE!

Ali mislim da nam je potreban kontinuitet za uspeh - mi smo mala drzava!

Mi menjamo trenere bezveze! Najbolji primer: Antic!
Sta ako neuspijemo opet? Nije laka grupa - Portugal je mislim bolji, sa Dancima smo mislim jednaki...a Albanija i pogotovo Jermenija su jako nezgodni rivali!

Mislim treba se rad trenera analizirati a ne sami uspeh-neuspeh u kvalifikacijama ili na prventsvu!

Svajcarska je jednom pod Hitzfeldom izgubila kuci protiv Luksemburga!
Mi bi odmah zeleli objesit trenera; ali oni su mu i dalje dali poverenje i to se isplatilo!

petar

pre 9 godina

(Vlada, 22. jul 2014 19:13)

Ma kakav Drulović čovječe... ? Imali smo Mihajlovića, koja je razlika između Mihajlovića i Drulovića ? daj molim te....

ludinovinar

pre 9 godina

Odlican potez.. Prijatno sam iznenadjen da je trener tog renomea prihvatio da vodi nasu reprezentaciju.. Ima znanje, iskustvo, autoritet i najvaznije, ima rezultate.. Dobra prica u najavi!

Vlada

pre 9 godina

Kako smo mi jadni sa ovakvim FSS. Drulović postane prvak Evrope sa mladima, po nekoj logici sledeći korak je da postane selektor, a njega postave za vršioca dužnosti i na kraju izaberu stranca jer je će se eventualni neuspeh kriti iza njegovog imena. Gde je sada Drulović? Čovek je izgubio mesto čak i tamo gde je imao uspeha.

nikola57

pre 9 godina

Dobro, nisam odusevljen ali kad su ga vec doveli nek mu se pruzi sansa. Samo me zanima kolika mu je plata u odnosu na onu zbog koje je Antic oteran?

Milosmiha

pre 9 godina

Jel to Tole pokusava da nadje nekog starijeg od sebe.Gde nadje ovog od 66 godina,sta je falilo Drulovicu taman su igraci navikli na jedan stil igre sad opet iznova.Necemo se mi kvalifikovati ni na Evropsko prvenstvo.

NSgusztav

pre 9 godina

Već smo propustili jedno EP i sad ovo veličanstveno SP u Brazilu, bilo bi tragično za ove talentovane momke da još jednom podbacimo. Zato Advokat 10x pre Drulovića!

Nis

pre 9 godina

@Novosadjanin
Ajde molim te,ne lupetaj...a Slaven Bilic...Hrvati mu dali sansu a on je napravio strasan posao...kako i da stekne Drulovic iskustvo...kroz JSL?

Slavko

pre 9 godina

Ako nas odvede na EP onda nije skup. Najskuplji su bili Pižon i Mihajlović a najjeftiniji Antić. Fudbal danas više nije sport nego veliki biznis i sam plasman na EP ili SP donosi mnogo para (direktno ili indirektno). Čisto sportski, Srbija danas ima mnogo kvalitetnih igrača širom Europe, i svaki ne plasman na EP će biti veliki neuspeh.Nemojte mi reći da većina drugih reprezentacija koje igraju standardno na velikim takmičenjima ima bolje igrače. Možda samo Nemačka. Svi ostali su tu negde. Razlika je samo u mentalitetu. A tu naši nisu ni blizu vrhu. Možda nam zato i treba neki selektor iz Zapadne Evrope da natera naše zvezde i zvezdice da se zalažu kao i u svojim zapadnoevropskim timovima.Tek onda imamo šanse za neki pristojan rezultat.

Милунка Савић

pre 9 godina

Може доћи на чело репрезентације било ко, нема среће док су Караџић и екипа на челу нашег фудбала. Караџић на челу ФСС, Терзић у Звезди, донедавно Ђурић у Партизану, мало раније Буторовић у Војводини... Шта очекивати са њима? Ни они претходни нису ништа бољи. Зато репрезентације не може ни на једно првенство да оде, а клубови у европским такмичењима испадају од клубова са егзотичним именима. Ти људи су криминалци које интересује само брз обрт профита. Једина шанса је у приватизацији професионалног спорта, стварању озбиљне лиге, па да затим видимо шта можемо са националним тимом. Уосталом, тако је и у осталим областима, спорт није изузетак.

Milosav

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.
(Mihailo, 22. jul 2014 10:23)

Svakako se slazem sa tvojim misljenjem, ali ipak trener koga igraci postuju i koji ima autoritet moze da ih podstakne da podignu svoju igru na veci nivo. Nadam se barem prolasku na EU, a mozda i boljem.
I da dodam, nadam se da ce novi trener imati potpuno odresene ruke i vezi svih odluka ukljucujuci ii izbor igraca.

wobly

pre 9 godina

Bravo za savez Srbije, konačno nešto pametno, jest da kupe bodove time sigurno ali nema veze, velika stvar opet, odličan stručnjak, veliki znalac i sigurno ćete se naći na završnici Evropskog prvenstva. Isto tkao se nadam da će susjedi imati uspjeha, a naravno i mi, da im pokažemo šta je Balkan, i kakve talente imamo. Pozz iz Tuzle

NastyB

pre 9 godina

(Dejan, 22. jul 2014 12:40)

Sasvim se slažem sa tobom. Po preuzimanju reprezentacije Mihajlović je odmah opalio prijateljske sa najjačim reprezentacijama (ne sećam se tačno, ali mi se čini da su bile Francuska i Španija...) i bez obzira što smo izgubili, videlo se gde nam je mesto...
Kad krenemo prijateljske sa nekakvim Trinidadom, Granadom, Tadžikistanom i posle pobeda od 1:0 ili 2:0 kažemo da smo imali ozbiljnog protivnika i dobru igru dođe mi da izvrnem želudac.
Da je Aleks Ferguson došao u Zvezdu on ne bi sastavio ni 6 meseci na klupi. Ser Aleks je imao osrednje rezultate prvih par godina, ali uprava Junajteda je verovala u njega i sada su tamo gde su.
A s obzirom da nas čeka Evro 2016 sa 24 ekipe bilo bi žalosno da se tamo ne plasiramo, tačno da nas vodi Miša Tumbas. Ali Dik Advokat je dokazano dobar trener sa iskustvom u radu sa reprezentacijama i podržavam ovaj potez, bez obzira na to što gotivim Drulovića. U svakom slučaju, i Drulović i Lalatović su budućnost trenera kod nas. Zašto Lalatović?? Osrednji igrači Napretka su razneli nabeđenu grobariju, a Zvezda trenutno igra bar 3 puta brže, bolje i modernije nego pod Stojanovićem, sudeći po pripremnim utakmicama.
Uglavnom, Dik je tu među nama, valjda ćemo jednog dana i mi, navijači, uvaliti Dika Toletu ako ne bude dobro (ko zna engleski razumeće ovo). I pored svega, ovo je potez koji treba podržati.

cut

pre 9 godina

@
Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Bas smo ti dragi ?-ili ste po obicaju zavidni sto angazujemo jedno vrlo poznato, svetsko, fudbalsko ime ? A vi i dalje na onom potupom Kovacu i na generaciji fudbalera koja je na izdisaju ?
Btw-Da se igralo jos 10 minuta, protiv Mexica bi primili 7-kao i Dinamo protiv onih Francuza u namestaljki

as

pre 9 godina

Ja odavno ne navijam za vas,niti me zanima ista u vezi vas...
(miki, 22. jul 2014 12:18)

Pa si zato jedva docekao da procitas ovu vest i da ostavis svoj komentar.

1914

pre 9 godina

Nije poenta u selektoru nego u kriminalnom i nesposobnom FSS-u sa gomilom penzionera u njemu.Mogu dovesti Murinja,Fergusona i Leva zajedno kad milion drugih stvari rade pogresno i u cilju punjenja sopstvenih dzepova.Bojkot reprezentacije dok ne odu stetocine!

PimPong

pre 9 godina

Nadam se boljem, mada bih pustio Ljubinka da radi za sad. Samo moram da kazem da me je strah od ovakvih velikih imena koji dobijaju ugovore i onda se vise ponasaju kao placenici. Pa "slavni" Capello je sa Rusijom napravio ono sto bi bilo koji drugi selektor mogao da uradi - stigli su na prvenstvo i onda ispali u grupnoj fazi u ne bas toliko teskoj grupi.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Ja vam kazem da ce on nama prvo biti Dik, a onda ce nam trebati Advokat jer ovaj nece otici bez novca koji su mu obecali.

Jose Alvelade

pre 9 godina

Konacno necemo gledati menadzerske igrace neko je napisao u komentaru. Ljudi, pa Advokata zastupa ista agencija kao I fudbalere koji su nas nervirali u proslim kvalifikacijama. Tole nam maze oci velikim imenom da bi sto duze ostao.

para vrti de burgija de burgia

pre 9 godina

Ja ne znam cemu ovoliko negativnih komentara, te skup je, te havijer, te ne zna, te drulovic, wtf???
pustite lika dika neka radi pa cemo vidjet, skup jeste, ali zar nije skuplje ne plasirati se na EP?? na kraju se svode racuni a ne na pocetku! konacno on je iskusniji malo trener i od mihajlovica i od drulovica, a veci covjek od trojke (radomir, antic i antara) i nije tesko biti! pozzz iiiidemo Orlovi, na kraju, da bi dobio rezultat moras da ulazes pare, mozes da izgubis ali mozes i da dobijes, a kad ne ulazes ne mozes da dobijes sigurica, jednostavna matematika!

Xepoj

pre 9 godina

@Mate - Znas onu staru meksicku poslovicu "Kad nemas nista pametno da kazes onda je bolje da cutis" si cuo to od nekog meksikanca mozda ?

Šab2ri Ezil AdFokaat

pre 9 godina

Dirk Nicolaas "Dick" Advocaat (Dutch pronunciation: [ˈdɪk ˌɑt.fo.ˈkaːt]

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Nl-Dick_Advocaat.ogg

Nice

pre 9 godina

Mate, ti kako si? Srbija nema igrace?Da zanemarimo tvoju nepismenost...momak, Srbija ima fudbalere koji igraju u najboljim evropskim klubovima, mada, pretpostavljam da to znas,ali si malo frustriran.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Tole, zaboravio si Zemana, ćoveka koji ima iskustva sa radom u našem fudbalu... To je bilo rešenje za osveženje, da jasno svima nama pokažeš koliko mrziš Srbiju i srpski fudbal i kako si ''gospodin nedodirljivi'', ali stvarno...

Dick the Lawyer

pre 9 godina

Sjajna vest!Zivim u holandiji i uvek sam se nadao da cemo dobiti jednog dobrog holanskog trenera kakvog smo sad dobili!

U holandiji na primer su svi odusevljei,zele mu srecu i mnogo hvale nasu selekciju!
Svi se slazu da je preuzeo najtalentovaniju ekipu u evropi sa ogromnim potencijalom!
U holandiji misle da ce napraviti odlican posao,u komentarima vecina smatra da cemo biti prvi u grupi ispred portugala i danske,sa Advokatom i ja mislim da ce to biti tako!

Njemu menadzeri nece moci da sastavljaju tim.
Holandija ima najbolju skolu fudbala na svetu koji uvek gaje moderan,brz napadacki fudbal!
Dosta nasih igraca prica holanski i Advokat ih odlicno poznaje!
Uveren sam da ce Dick izvuci maksimum iz njih!

Kom op Dick,doe je best en breng onz naar de half finale van de EK!!

forshizzle

pre 9 godina

Najpametniji potez FSS od Antica. Dik je vrhunski menadzer. Repki treba menadzer, a ne horski dirigent. Svaka cast na odluci. Srbija sigurno na EP 2016.

Pogba

pre 9 godina

Drulovicu svaka cast, ali nije jos za selektora. Na turneji po americi nije uspevao da realizuje nikakve alternativne varijante, ili ih nije ni imao. Reprezentacija je igrala lose i bez ideje o tome sta i na koji nacin treba da se uradi. Mislim da je to jasno svakome ko iole razume fudbal.

ja

pre 9 godina

Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Vasi su u Brazilu pokazali kako znaju

Luke Babbitt

pre 9 godina

Muka me uhvati kad vidim i pročitam komentare svih pametnjakovića ovde.Te biće kao Klemente,te ovo te ono.Ovaj lik je trenerčina za sve naše nazovi trenere i to će se uskoro videti

Milan Živadinović

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!
(mas, 22. jul 2014 11:11) Dozvolite, ja demantujem da me je Brazil kontaktirao! Do sada...

forsaken

pre 9 godina

Pa ja nisam znao da je holandjanin, ovo moze biti odlicno. Neka nauci necim ove nase panjeve, ipak Holandija igra disciplinovan fudbal i skroz je drugaciji mentalitet. Podrzavam.

Miroslav

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem javnost u Srbiji.Svi pljuju po Karadzicu i njegovom odlukom da uposli Advokaata kao selektora.Advocaat je odlican trener, cak stavise savrsen izbor za nas fudbal.Kamo srece da imamo jos nekoga poput njega da nam bude tehnicki direktor pri obuci podmladka i nas fudbal bi bio na dobrom putu.Problem Srbije je upravo taj sto mi imamo lose i staromodne trenere dok smo talenata uvek imali napretek.Dick je odlican trener a posto je Holandjanin engleski mu je kao maternji sto ce olaksati sporazumevanje sa igracima za razliku recimo od Klementea.Advocaat je pre nekoliku godina odbio Australiju koja mu je davala brdo para a prihvatio je Srbiju, razmislite malo o tome.Kada je neko prvoklasan trener onda ta osoba ne misli samo o novcu vec i o svojoj reputaciji i rezultatima koje ostavlja iza sebe.Ovo pokazuje da ima poverenje u nase momke sto mi daje nadu.

dex

pre 9 godina

@skoki

Ja bih te zamolio da nam vise ne objasnjavas... Kakav Rudar Prijedor, sta pricas ti? Verujes svemu sto se okaci na Vikipediju? A vidim, covek nema pojma, vodio tamo neke Holandije, Belgije, PSV, AZ... Ma strasno...

salabala

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..
(skoki, 22. jul 2014 12:05)

A ti si se iscimao do Wikipedije, pa šta reći, sjajno xD

Dejan

pre 9 godina

Mi imamo uvjek velika ocekivanja ali nemamo ili nismo bas ni imali takvu kvalitetnu ekipu! Mihajlovic je bas bijo preuzeo reprezentaciju kada je bilo mnogo,mnogo tesko i imao je slab izbor igraca na pocetku!
Naravno je gresijo, puno eksperimentirao tokom kvalifikacija - ali tim se konstantno poboljsao i pred kraj kvalifikacija su igrali bas dobro!
Znam da nevolite to da cujete: ali za mene Mihajlovic nije najveci krivac za neuspeh- da bi prosli tu grupu sa Belgijancima i Hrvatima, trebalo je cudo da se desi! Makar smo bili dominantni protiv Velsa i Skotske(kuci) - sto u proslosti isto nije bijo slucaj! Kiksnuli smo najvise u gostima protiv Makedonije(ali kuci smo i dobili 5:1).
Ja mislim da je bilo potrebno vece poverenje u Mihajlovica - potrebno je nekad i duzi rad za uspeh!
Nismo mi neka fudbalska sila i osim toga precijenivamo sabi sebe!
Trece mesto u proslim kvalifikacijama bijo je realan resultat!
Najverovatnije ce i Advokat zvati igrace koje su poslednje igrali pod Mihajlovicem + Ljaci mozda!

Mito

pre 9 godina

Ovaj Karadžić je jedna neopevana vucibatina koja se igra sa ljudima. Bespotrebno je upropastio Drulovića, kao što je svojevremeno uradio sa Đukićem. Interesuje me kako će sada Ilija Petković da savetuje Advokata koji je daleko bolji trener od njega, ili je ovo nameštaljka da ako Advokat odustane iz bilo kog razloga da Petković na mala vrata uzme reprezentaciju. Interesuje me koliko para je Karadžić stavio u svoj džep pošto je on bio menadžer Advokatu.

Monteri iz Jajca

pre 9 godina

Samo Nemac Srbiju spasava! Advokat je dokazano fudbalsko ime ali je njegovo vreme i njegova filozofija fudbala odavno iza nas! Opet autoritet koji ima i njegova disciplina nam sigurno nece naskoditi!

partizan

pre 9 godina

Dajmo podršku čoveku. Naša stara boljka je da sve kritikujemo unaprijed. Ništa nama ne valja. Sami stvaramo lošu atmosferu. Niti je on u top 10 trenera, pa da skačemo od sreće, niti je neki amater pa da ga pljujemo odmah. Sačekajmo 5-6 utakmica, da vidimo kako to izgleda.

Washington

pre 9 godina

ja mislim da se tole sprda sa nama... uvek uradi suprotno od onog sto 90% javnosti misli, cisto da pokaze kako mu niko ne moze nista...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DerGenius, 22. jul 2014 10:25)

Pa ko vam je kriv kad necete da bojkotujete reprezentaciju dok Tole ne napusti FSS.

Kokorayko

pre 9 godina

Ovo je jedan od najboljih evropskih trenera,
sad koliko on može da se izbori sa menadžerima i savezom,vreme će pokazati
Inače je veliki strateg i pomalo je diktator poput (Bielse).
Koliko će ove naše splavarske vedete, moći da ga istrpe videćemo.

majstor

pre 9 godina

Ma dajjjjjjj. Sta ce nama ovakav trener. Drulovica vratite bre, covek se dokazao da zasluzuje i klinci mu veruju, atmosfera je odlicna , a i tim je dobar. Ovaj ce samo da uzme pare , a biti medju 2 ekipe u grupi bi i Drula ostvario

mirx

pre 9 godina

I Murinjo da je došo, neki ovde bi mu manu našli...konačno jedno veliko ime iz fudbala...to ova nadolazeća generacija i zaslužuje...

Skeptik

pre 9 godina

Ko mu je menadžer,tj.ko je posredovao njegovom dolasku.U fudbalu je kao i u politici.Da bi ti nešto bilo jasno idi samo tragom novca.Znači Tole idemo javno.1.Kolika je vrednost ugovora.2.Da li je neka agencija posredovala i kolika je provizija.Prosta dva pitanja.

fudbal11

pre 9 godina

Nije dobar Advokat,a dobar Drulovic. Ljudi ajde malo realnosti. Zar je neko cuo ranije za selektora Argentine,ne sigurno.Zar je Inzagi vrhunski trener,a vec je trener jednog Milana.I sem par zvucnih imena u svetu,ostali selektori u 95% slucajeva su manje poznati,cak sa vrlo malo iskustva u radu sa klubovima. Zar neko od Vas zna selektora Danske koje,ne. A oni su nam glavni rival u grupi. Sve je do igraca,pa trenirao ih ja ili Murinjo. Bolje da imamo igrace koji znaju sa loptom u svim pravcima,okrenuti ka golu protivnika licem,a ne ledjima,koji ne cekaju da protivnik napravi kiks,sto ne umrtvuju igru i vracaju loptu nazad. Da od nasih mnogo hvaljenih igraca koji koliko god igraju u tkz.jakim klubovima ipak su tamo sporedni igraci,ne toliko bitni,napravimo odgovorne i bez kiksa igrace. Mislim na Ivanovica,Kolarova,Subotica,koliko god su ovde hvaljeni imali su itekakve kikseve u porayima i primljenim golovima nase selekcije.

Gerov

pre 9 godina

Ma koji bre strucnjak, covekov poslednji angazmaj je, kako stoji na wiki, Rudar iz Peijedora. I neka mi sada neko kaze da je to idealno resenje za nasu reprezentaciju. Covek bi trenirao i neke na margini, nebi da vredjam, ali Rudar iz Prijedora. I opa - reprezentacija Srbije. Bravo z FSS!

A obaska sto nisam bas sigiran da bas prati nase igrace. Verovatno iam ko to prati pa ce mu "savetovati" ko ce da igra a ko "nije u formi".

Veliak sansa da i na EP ne odemo, bez obzira sto idu skoro svi ig grupe.

Ima poslednji da budemo. Ima li nekoga u ovoj zemlji da stane na put ovom Karadzicu ili nema?

Dzonni

pre 9 godina

Aman ljudi, dosta vise sa Drulovicem! Pricate o njemu kao da je Klop ili Gvardiola. Jeste li vi slusali njega igde, jeste gledali one prijateljske? Covek prica kao da vodi Slobodu ili Spartak. I kod analize igre i rezultata se vidi da je mediokritet i sa znanjem i harizmom. Miha, Piksi, Stanoje... vam ne valjaju kao neiskusni a Drula valja bez dana staza sa seniorima!?
Advokat je ok ali je malo preke naravi, ako se poklopi dosta toga moze da bude i ekstra resenje.

Staxy

pre 9 godina

Jos jedna "katastrofa u najavi"...
Izgleda da mi moramo, kao i obicno, dva puta da napravimo istu glupost (pre par godina smo vec imali jednog "spanca" za selektora) pa da shvatimo da je ovakvo (skupo!) eksperimentisanje samo gubljenje vremena i da nam ne donosi nista dobro - samo produzavanje agonije!

skoki

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..

sabajle

pre 9 godina

Kolko negativnih komentara nije ni cudo sto nam ne ide ni na jednom polju kad ljudi prosto ne koriste logiku.
Ovo je fantasticna vest!
1) igracemo moderno, brzo, bez kalulacija, bas onako kako ova ekipa koja je prebogata ofanzivnih igraca i treba da igra.
2) Imamo veliko trenersko ime za selektora i to ce mnogo dici rejting Srbije.
3) Porediti njega i kapela u fudbalskom smislu ej cist amaterizam, jer je advokatov ofanzivni moderni fudbal totalna suprotnost od zastaerlog italijanskog katanaca kapela.
4) Ljudi podrzavaju Drulovica zatos to je sa omaldincima osvojio neki evropski turnir, sto je za pohvalu,a li jednos u juniori drugo seniori.
Ljubinkov fudbal ej kalsicni destruktivni portugalski koji nije imao sansu sa ovakvom reprzetancijom i u seniorskoj konkurenciji u danasnjem vremenu.
Prava stvar FSS, uz Antica ovo je jedini pravi selektor u zadnjih 20 godina!

Žilijen

pre 9 godina

E svasta, poceli smo postavljati i advokate za selektore. Dokle vise sa ljudima koji su nestrucni za odredjen posao! Sportski radnik je trebao biti postavljen, nikako covek iz prava. Tako ce nam uvek biti, dokle god postavljaju nestrucne kadrove propadacemo. Sta jedan advokat zna o fudbalu?

Boranija

pre 9 godina

Citajuci ove komentare ,kapiram da je stranac najbolje resenje.Gtobari idelije se isticu patriotizmom kada igraju klubovi a kada igra reprezentacija ,nigde ih nema. Oni su bruka za Srbiju. I ako sam stariji grobar ja idem na svaku utakmicu reprezentacije i navijam iz petnih zila. Mi u stvari nemamo kult reprezentacije a imamo podele.

MA AJDE

pre 9 godina

A to smo mi Srbi,na koju god vest da udjem odmah negodovanja...Nije covek ni poceo da radi ali neee on je vec lose resenje,Drulovic je bio bolje mnogo bolje...Sve vi znate,sve sami strucnjaci

expert

pre 9 godina

Rusija je omanula protiv Grčke na EP kad je Advokat vodio, ali barem je dobro igrala na tom prvenstvu, ništa lošije nego na prethodnom, kad je vodio Hidink. Sad kad ih vodi Kapelo su nula. Ako ćemo suditi na osnovu ruskog iskustva, možemo se nadati da će i Srbija zaigrati holandski fudbal.

runner

pre 9 godina

e svasta. a Drulovic nije valjao, jel?
(nemanja, 22. jul 2014 10:24)
Наравно да није ваљао. Недавна америчка турнеја наше репрезентације је и последњем фудбалском лаику у Србији ставила до знања да он није за селектора. Уместо да се са те турнеје вратимо тријумфално ми смо одиграли три бледе партије. Не сећам се да смо икада имали такву шансу да коначно тучемо Бразил а он се уплашио. Тим нам тотално растерећен, без икаквог резултатског притиска са изванредним појединцима а Друловић иде на нерешено и онда нам килави Фред који на СП није могао да погоди слона са три метра, забија гол из онакве позиције. О поништеном голу Хулка да и не говорим. Испаде да је то била једна од бољих утакмица распалог Бразила у последње време. Нама треба селектор који ће психички дићи овај тим, који ће им улити ону потребну дозу спортске дрскости и наравно континуитет у игри током свих 90 мимута, а не само једно полувреме. Да ли ће то бити овај ДА видет ћемо, ал' Љубинко Друловић ни случајно.

Mikeli

pre 9 godina

Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:55)

Pokusao sam 40ak puta kliknuti na minus, ali dozvoljeno je samo jednom. Zamalo misa nisam polomio.

Buna protiv (kaba) dahija

pre 9 godina

Srpska sapunica. I opet ce nam neki stranac pokvariti igrace, a imamo dosta nasih strucnjaka. Samo Srbin razume Srbina.
(Dragan, 22. jul 2014 10:20)

Izvini, Draganče, a koji to Srbin razume Srbina?!

mas

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!

acko13

pre 9 godina

Realno, i bez trenera sa ovakvom ekipom mi idemo sigurno na EP 2016, po prvi put imamo kompletan tim i dobre mlade igrace koji jedva cekaju da igraju za reprezentaciju! Mislim da imamo mi nase trenere koji treba da vode reprezentaciju pre Advokata, ali kako god, srecno mu bilo!!!

deda Panta

pre 9 godina

Advokatu Diče, FSS ti kliče!
Možda će uspeti da Subotića vrati u tim? Ali ako ne pokaže našim nabeđenim zvezdicama ko se pita, biće džaba ste krečili. Mada, kad se vidi kakvi su dunsteri vodili i igrali u tom timu, svaka promena je dobra.
Mada lično mislim da uz ovakvou državu i ovakav FSS, nema fudbala, kao što nema ni ničeg drugog. Ambijent divljačke privatizacije (čitaj otimačine) i nikakve odgovornosti za učinjeno, i ovog profesionalca će naterati da uzme pare i pobegne. Ne mogu promene početi u fudbalu, obično završe u fudbalu, ako ima sreće.

sasa

pre 9 godina

Svaka cast! Ovo je jedini normalni selektor koji je trenirao neku od bivsih YU republika. Mislim da će Srbija konačno dokazati da je najkvalitetanija reprezentacija sa ovih prostora. Crna Gora još pod ropstvom Savićevića i Brnovića, što će nam i ove kvalifikacije doći glave, kao i svaki put vjerovatno u baražu :-)

Dragan

pre 9 godina

SRAMOTA, SRAMOTA. Tipično za nas, samo da nije Srbin. Sve druge nacije hvale, kupuju, imenuju svoje, samo mi mislimo da je sve tuđe bolje. FSS SRAM VAS BILO.

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sad ovako !! On je dobar trener i iskusan je, ali u poslednje vreme i nije baš imao neke rezultate. E sad, ako je doveden da radi i da sprovodi svoje, ponavljam svoje odluke i zamisli o igri i igračima i da za njih snosi odgovornost onada je dobro. Ali ako je doveden, a on je "pristao" na to, zbog trenutne neangažovanosti, da "nema svoje mišljenje" nego da i dalje reprezentacija bude poligon gde će pojedini "menadžeri" mešetariti i gurati svoje igrače radi lakše prodaje, a FSS u tome učestvovati iz već poznatih razloga, onda od svega toga nema ništa i to njegovo "iskustvo" je samo paravan i bacanje prašine u oči javnosti da bi se to sve u početku lakše prihvatilo. Normalno, posle kao, "iznenađujućih" rezultata, sledi već poznate floskule opravdanja, što ovde već neko pomenu, o nepoznavanju našeg mentaliteteta, o nepoznavanju našeg fudbala ?! o njegovoj neadekvatnosti...itd...itd. Onda dolazi do nekog sporazumnog raskida, pa opet "jovo nanovo", dolazi neki V.D. i tako sve u krug...

menk

pre 9 godina

Ne shvatam ove koji se odusevljavaju ovim potezom Karadzica...Ovaj je skup za nase uslove a rezultata u bliskoj proslosti ni u najavi.Bice slatko copy\pasteovati ushicene komentare od danas nakon novih blamaza a sa Advokatom ce ih biti.Mora ih biti jer sve se vraca sve se placa,a Karadzic je zasluzio ocajne rezultate.

Djole

pre 9 godina

Zasto svaki cas menjamo selektora? Drulovic je bio ok, treba vremena da se slegne sve! No dobro, nece ni ovaj dugo tako da obrni okreni... I Tole zar ti nisi dao ostavku?

e

pre 9 godina

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:58)

Daj mi da dodjemo u situaciju da se borimo za 1/8 finala.

Djura

pre 9 godina

Uvek sam protiv stranaca u reprezentaciji, ali ova vest mi je smešna pošto se vidi kako se Tole igra sa "legendama" da im funkciju, oni onda počnu da ga hvale, a onda im on pokaže ko je glavni. Malo mi je i žao Drulovića, ali sam je ovo tražio.

zox

pre 9 godina

Nekad uvazeni treneri u sumrak karijere prihvate ovakve poslove, ponajvise zato sto im je trzisna vrednost u opadanju. Oni to dozivljavaju prvenstveno kao dobar ugovor bez neke velike ambicije, a ako nesto naprave jos bolje. Takvi treneri su veoma realni i znaju da je njihovo vreme proslo. Znaju da trenerski posao trazi visoku energiju za visoke rezultate koju moze ponudit samo covek starosti 40-50 (npr. Klopp, Murinho, Boas, ...). Jedan je bio Rehagel. Da rezimiram, uzeo je Srbiju koja im dugu istoriju losih rezultata. Nacija ce manje vise lako progutati jos jedan takav neuspeh, a sam plasman na EP bi bio veliki rezultat. Ugovor je dobar za njegove godine, osim ako ne zeli da ide u daleke zemlje (UAE, Saudijska A., ...). Provodice vecinu vremena kod kuce, jer zbog godina putovanja mu sve teze padaju (semi-retired). Bas kao i Clemente, ne secam se da je vise igde radio posle Srbije (tj. SCG), penzija i savetnik u Bilbau.

ogi-cg

pre 9 godina

Sto je to braco Srbi.Stranac za trenera,bruka.Pa kako rekoste za crnca sto igra za CG u kosarci.A to je jedan igrac.A vama reprezentaciju i to u fudbal vodi stranac.Nemate vise pravo glasa.

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i nista mi nije jasno. Kukalo se kada je Mihajlovic vodio reprezentaciju, doduse opravdano, i stalno se povlacilo pitanje kako neko ko je pocetnik u trenerskom poslu moze da bude selektor. U ovom trenutku postavlja se pitanje zasto Drulovicu nije pruzena prilika a on nije nista manji pocetnik u trenerskom poslu od Mihajlovica. Razumeo bih to pitanje da je za selektora izabran neki anonimus ali Dik Advokat je ozbiljno trenersko ime. Dolazi iz zemlje koja ima ozbiljan sistem u svakom sportu pa i u fudbalu. A najvaznije je da ima punu slobodu u radu, podrsku i da ne bude saplitan od samog pocetka. Za ovo poslednje smo majstori cak i kad je na nasu stetu.
Ovde sam procitao "da samo Srbin razume Srbina". Kakav smo mi to narod ako niko drugi ne moze da nas razume? Mada, Mihajlovicu izgleda to uopste nije poslo za rukom. Ali, ja u to ne verujem a jos manje verujem da samo domaci trener mora da bude selektor. Pri tom, mi dobrih trenera nemamo. A oni koji i nesto vrede pitanje je da li bi pristali na razvlacenje po medijskom mulju, posle jednog remija ili poraza.
Advokatu nece biti lako. Ima kvalitetne pojedince ali nema tim. Velika su ocekivanja navijaca, ali pitanje je da li ce imati njihovu podrsku. U svakom slucaju, uz trenerski kvalitet koji poseduje bice mu potrebno i dosta srece.

darko

pre 9 godina

mogu reci da je ovo najbolji trener od svih koji su se spominjali da preuzmu nasu reprenzentaciju,covek je vodio velike klubove i imao je odlicne rezultate titule osvojene sa psv,rendzersom i zenitom u domacim takmicenjima kao i kupovi sa istim timovima ali i sa zenitom osvojen (kup uefa)liga evrope dakle iza njega stoje rezultati a iza ovih nasih piksi,tumba,mihajlovic,rajevac itd...stoji samo prica kako su oni najbolji ali nemaju rezultate prema tome pozdravljam potez toleta sto je uspeo jednu trenersku velicinu da dovede za selektora nase drzave,sada ocekujem da mu pomocnik bude neko ko je godinama bio u holandiji kao igrac ko zna njihov jezik a ujedno je i postao trener a to je dejan govedarica ili nebojsa gudelj mada tesko da bi gudelj to prihvatio s obzirom da vodi nac bredu realnija je opcija govedarica

panteroid

pre 9 godina

A ja mislim da je Drulović trebao da dobije sansu.A jel karadzic odlazi ovog decembra ili... ?
(delija, 22. jul 2014 10:45)
Ako ode u decembru onda ces se radovati samo jesenjoj tituli.

Herz

pre 9 godina

Na SP u Brazilu,kada ljedi pevaju himnu zaigra mi srce,a cemu mi da se sa
ovima nadamo? Karadzic sa Advokatom,Terzic sa Klementeom,pisi bre propalo!
Nece Srbi skoro na fudbalu onako od srca svoju himnu pevati,a i kako i zasto
bi? Prpadanje se nastavlja...

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Interesuje me za koju je lovu dosao> Sigurno ne za 10 soma evra mesecno.U cemu je bio problem da se ne plasiramo na Eu. Idu dve prvoplasirane i cetiri najbolje trece plasirane.Ako tako nismo mogli da prodjemo pa makar i sa trenerom pocetnikom onda nam fudbal treba ugasiti.kako se Tole nije setio da za kfalifikacije u Brazilu ne dovede nekog pristojnog selektora. Bili bi na SP i samim kfalifikovanjem bi dobili 12 miliona dolara a i poslednje mesto je donelo 8 miliona

tamni vilajet

pre 9 godina

znaci i evropsko prvenstvo gledamo opusteno samo trebamo da se opredelimo za koga cemo navijati i jos koliki je deo selektorov a koliki fss od takozvane selektorove plate

Mali srbin

pre 9 godina

Sa ovom ekipom se i moja baba mora kvalifikovati za ep!!
A sto se tiče trenera,nećete naći 3 srbina da se dogovore oko imena trenera.to je normalno u Srbiji

becks

pre 9 godina

Raduje me samo zbog toga sto verujem da nece pasti pod uticaj menadzera........ Takodje mi je drago sto smatra da je neuspeh za selektora ako se ne plasira na prvenstvo.... a ne kao Mihajlovic da odmah trazi opravdanje za neuspeh.......

gandalf

pre 9 godina

Moze, a Drulovica za prvog pomocnika...a onda kroz 2 ili 4 godine(ako bude imao dobre rezultate da ostane i u kvalifikacijama za svetsko u Rusiji) da Drula bude prvi trener tj. selektor. Tako bi uradile ozbiljne fudbalske zemlje!

Žilijen

pre 9 godina

Mislim da je Zivadinovic trebao biti postavljen za seletora. Dok je on bio tu, bili smo medju 10 na svetu. Ziva ima ikustvo koje nam je prekopotrebno. Pa zar nasi ljudi nisu zasluzili svoje parce hleba?

Nemanja

pre 9 godina

Jedna od najtalentovanijih i najboljih generacija u istoriji Srbije dobila je konacno top, top menadzera.
Tesko da ima bolje resenje u svetskom fudbalu za selektora od Advokata.
Iskreno se nadam da ce ovaj najveci projekat u nasem fudbalu, napad na EVRO 2016. dobiti veliko pojacanje u vidu povratka Nemanje Vidica u tim Srbije.
FSS sa ovom kapitalnom odlukom obezbedjuje da nase mlade generacije koje su dominirale u svojim kategorijama dobiju adekvatnu podrsku prelaskom u najbolju selekciju.
Od ovoga nema bolje, covek koga su Rusi placali sedam miliona dolazi u Srbiju!

TOLE - SVE TI JE OPROSTENO!

dragance

pre 9 godina

nece biti ni 2016 evrope za nacionalnu selekciju, jedan od razloga ce biti izostanak drulovica na klupi, neka, tako i treba, sto se mene tice nigde ne treba da se kvalifikuju sve dok vuku ovako pametne poteze

Vladimir

pre 9 godina

Ovako je najbolje...Volio bih i ja da neki nas trener vodi Srbiju ali nijedan nema veliki autoritet.Advokat je trenersko ime i on nece dozvoliti da mu se neko mesa u posao..Daj Boze da bude dobro ovaj put..

Banat

pre 9 godina

Драго ми је да Друловић није постао селектор сада пошто је наша игра против Панаме и Јамајке била очајна. Уместо да их одрадимо како ваља, ми смо и против њих имало проблема. Оно што је Толе требао да угради у уговор јесте да стави Друловића као асистента Адвокату и да овај учи и напредује уз њега. Освојити титулу са млађим категоријама није довољно. Пижон је такође растурао са млађим категоријама, а онда једноставно разочарао у даљем раду.

Nikola, Beograd

pre 9 godina

Ne ulazeći u to kakav je Advokat trener (naravno da je veliko ime):

1) Kada će se konačno dati prilika nekome da permanentno radi sa ekipom? Ova menjuckanja trenera na svakih godinu-dve urnišu i igrače i ekipu kao celu. Zašto nije data prilika Druloviću? Advokat će odrati savez i državu.

2) Kako je došlo do toga da nam to saopštava čovek, koji je odavno trebalo da ode sa funkcije, obećao da će to najzad učiniti prošle godine, a još je tu?

Pepito

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???

Borky

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pepito, 22. jul 2014 10:38)

To je bio Guus Hiddink! A ovaj je vodio Rusiju na zadnjem euru kad nisu posli grupu.

shoMi

pre 9 godina

da nas kvalifikuje na evropsko prvenstvo pa ga onda oterajte....kao i sa prethodnicima sto je bilo slucaj posle bilo kakvog manjeg uspeha....

ns.

pre 9 godina

bolje bilo ko nego mihajlovic zbog kajeg nismo isli u brazil, on nas je unazadio za 25 godina najmanje sa njegovom metodom, dobro je za nas fudbal da je otisao iz srbije

Miha

pre 9 godina

Za nase trenera nemaju para a ovog hteli oni ili ne morace da ga plate!!! Sad neka pocne da uci srpski jezik! EEEEEEE Srbijo moja nasta ste spali!!! Nemate strucnjaka koga cete da platite 5 puta manje da vodi nasu reprezentaciju!!! Vucicu razjebi tu bandu HITNO!!!

9il&

pre 9 godina

Ovaj sezonac će odraditi posao, od plasmana neće biti ništa, a "navijačka masa" će da se talasa sa uverenjem da se nešto ozbiljno događa sve dok se ne bude pronašao neki "buđavac" koji će biti za sve kriv. A istina je, da režimima ne odgovara ma kakav uspeh, jer narod time postaje psihološki samostalniji tj. bistriji i teže ga je zavoditi.

dr.mr.

pre 9 godina

ako ne drulovic ili antic,onda je ovo NADAM SE dobro resenje!
sjajna generacija,veliki potencijal ekipe,i mislim da ako Advokat uspe da ih usmeri na pravi put,da mozemo i nesto znacajnije da uradimo na EP!
optimista sam,ne moze drugacije...

laza

pre 9 godina

Sramota. Ovo stvarno prelazi sve granice. Voleo bih da nadjemo nacin kako da smenimo Tomislava K. (mrsko mi je i ime da mu napisem), kada vec u vrhu saveza niko nece. Pitamo li se mu kao narod nesto. Svi rezultati gore navedenog su katastrofalni. Ima li nekog ovde ko bi predlozio neki potez, neki korak ka tome?

Marko

pre 9 godina

Konačno da dobijemo selektora kakvog po kvalitetu igrača zaslužujemo, a ne nekakve naturščike poput Pižona, Mihajlovića, Drulovića i sl.
Kad se setim da su nas vodili i takvi 'stručnjaci' poput Santrača, Živadinovića, Đorića i Savićevića. Dobro nismo ispali sa FIFA rang liste.
A kad god se bira selektor tu su večiti kandidati Ljupko, Rajevac, Dujković, Ćurčić, Tumba i odnedavno Piksi. Ovi bi samo nastavili niz svojih prethodnika u blamiranju reprezentacije.
Tole hvala za Advokata, ja još ne verujem ...

niki

pre 9 godina

Sta se gubite bre ljudi?! Covek je DOKAZANO ime,kakav crni Klemente,ne mogu da se porede nikako. Ovo ako je istina bice super! Ali dobro,jako smo GLUP narod,pa u svemu smo najpametniji,trazimo dlaku u jajetu,svetu se ne moze ugoditi itd.

sasa

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da je Drulovic neiskusan pitanje a sta su to ti iskusni treneri uradili?Za razliku od njih neiskusni Drulovic je uzeo titulu prvaka
Evrope.

Aladdin Sane

pre 9 godina

Ovo nikako ne valja.
Boli Advokata za Srbiju i za njen fudbal.
Pokupice ogromne pare bez da radi posao kako treba isto kao Kapelo u Rusiji.
Gledacu prve dve tri utakmice da vidim da li igraju lepo, mada ne verujem u to.
Najverovatnije necu da gledam sve utakmice kvalifikacija znajuci u napred da cemo biti samo razocarani.
Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.

Aladdin Sane

pre 9 godina

„Srbija ima sjajan tim, fokus će biti na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nisam želeo da radim kao klupski trener. FSS je preuzeo inicijativu u pregovorima i pristao sam“, rekao je Advokat holandskim novinarima i potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor.

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.

Dalibor

pre 9 godina

Ajde da vidimo I njega.Valjda ce kao I Holandija gajiti ofanzivan fudbal a ne ovo mucenje sto nasi selektori forsiraju pa I sam Drulovic. Videli smo pre SP protiv Jamajke da nemamo nikakvu igru.

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Ovu vest sam ja sherovao pre 10 dana da je gotova stvar. Dobar je trener, ne bi trebali u startu da ga pljujemo. Nece on da se bruka da mu igraju Radosav Petrovic i slicni, nadam se.

Republika Srpska

pre 9 godina

Ja sam protiv stranca trenera (naročito jer je Drulović zaslužio šansu), ali ako postoji ijedna pozitivna stvar u ovome to je činjenica da je u pitanju HOLANĐANIN! Svi holandski treneri gaje stil fudbala koji je lijep i koji prema igračima koje imamo (Tadić, Marković, Mitrović) bi trebao da nam odgovara!!!

Zola pfc

pre 9 godina

Na EP direktno idu prva dva tima iz grupe, dok treceplasirani ide u baraz (najbolji treceplasirani ide direktno ), s' obzirom kakvu grupu imamo bila bi prava umjetnost ne plasirati se. Mislim da bi nas i Limeni odveo na EP.

Koskiah

pre 9 godina

Je l' postoji neki trener na svetu celom koji bi zadovoljio sve Srbe?? Teško! I Murinja da dovedu, Srbi bi kukali kako ne valja... Možda je malo problem i u srpskim igračima... a, dečki? Grupa u kojoj je Srbija je veoma laka i mislim da neće biti problema da se Srbija posle 16 godina pauze nađe na EP...

Adnan

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo dobra vest za nasu reprezentaciju. Nije Dick sami krem evropskih selektora, ali nije ni tikva bez korena. Verujem da ce svojim iskustvom i autorutetom pre svega forsirati napadacki fudbal i da ce izvuci maksimum iz igraca velikih potencijala popu Ljajica, Tadica, Djuricica, Markovica, Kostica i Mitrovica... jer svi smo ubedjeni da ovim momci mogu mnogo vise od trenutnog.

limeni

pre 9 godina

dokle ovaj Karadzic misli da nam vodi i upropashtava fudbal?? kako ga nije sramota, trebalo je u februaru najkasnije da napusti funkciju kako je i obecao a on i dalje meshetari!!! Petkovica i Antica, na oba SP je on direktno upropastio, pominjuci ugovore i druge momente neposredno pred pochetak takmichenja, kvarivshi atmosferu u ekipi! direktni i najveci krivac za sve ali moralni pigmej koji nema dostojanstva da se povuche sa funkcije!!

ja

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Svi kukamo kako nam reprezentaciju vode selektori pocetnici, bez iskustva, sada nemamo sta da zamerimo

Dobra stvar je sto dosta nasih igraca je gradilo (ili gradi) karijeru u Holandiji

Labud

pre 9 godina

Odlicno! Posle milion losih poteza i odlika, najzad jedna dobra. Napokon neko ko zna fudbal i ko je vec dokazan. A price "ne zna nas mentalitet" ne piju vodu, i bolje sto ne zna nas mentalitet, mozda ne bi ni prihvatio posao. Ovako, najzad imamo talentovanu generaciju i coveka koji je prosao sve kvalifikacije u svim takmicenjima u kojima je vodio neku ekipu.

Nebojsa

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.

lubrikant

pre 9 godina

Pročitao sam tokom godina stotine komentara kako selektor Srbije treba biti Nemac ili Holandjanin, evo da vidimo sta donosi ovaj drugi...a Drulovića sam gotivio do izjave da je zadovoljan minimalnim porazom od Brazila. Dosta je tih luzera koji tako razmišljaju...

crise de nerfs

pre 9 godina

Ovaj je iskusniji i kvalifikovaniji od svih nasih trenera koji su bili u igri za selektorsko mesto.Mozda se nekom ne svidja to sto je stranac,ali uporedite njegov i cv nasa 2 prethodna selktora i 2 vd selektora.Miha je imao dobar koncept i zelju da promeni stvari na bolje(podmladio je ekipu i utabao put za dalje),ali isto tako je morao da zna da mec sa Makedonijom se dobija na iskustvo,ne na mladost.Sve u svemu imacemo mlad i kvalitetan tim,i selektora za ofanzivnu igru.Po meni od 1998 nismo imali vise talentovanih igraca u ekipi.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Loše, loše.....a uzeće pare. Još jedna, a ko zna koja već, genaracija nadarenih momaka neće videti EP. Srbija je školski primer kako u fidbali ne treba raditi.

my way

pre 9 godina

Sta bi sa dvostrukim oporezivanjem? Sto se sportske strane tice, videcemo, sad ne moze nista da se kaze. Drulu treba odmah vratiti da vodi klince, ne znam zasto se uopste tragalo za drugim selektorom A tima.

bratic

pre 9 godina

realno Drulovic nema autoritet treba mu jos koja godina prakse najbolje da bude pomocnik sadasnjeg selektora da nauci po nesto i nnadam se da ce da zove najbolje sto imamo a ne neke nabedjene iz zvezde i partizana koji su odlicno odigrali jednu prvenstvenu utakmicu,nadm se da ce autoritetom ove nase mladje igrace nauciti kako se igra za reprezentaciju,

ko jel ja

pre 9 godina

u srbiji je cest slucaj da su na rukovodecim pozicijam ljudi neodgovarajuce struke ili bez struke. zato nam tako i ide. stalno nizbrdo...

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.

Milasin

pre 9 godina

Extra odluka!!! Trener sa bogatom karijerom!!!!! Pa sa takvom bogatom i bogatijom karijerom imamo bar 7,8 nasih trenera,sta ce nam stranac!?!? STRASNO!! STA JE SA BOROM MILUTINOVICEM?!? Nema dovoljno iskustva verovatno! Dok je Karadzic na celu FSS nema nista od naseg fudbala! Katastrofa!!!

veliki strumf

pre 9 godina

Bio sam na Ljubinkovoj strani do SP. Medjutim, gostujuci na RTS-u i komentarisuci utakmice potpuno me je razocarao. Komentari su mu bili na nivou najobicnijeg posmatraca, nijedna strucna opservacija. Advokat je kvalitetan i iskusan strateg, iz fudbalski mocne zemlje gde se igra leprsav fudbal (mada on vodi dosra racuna i o defanzivi. Verujem da nam je trebao takav trener da zavede red u nasoj reprezentaciji.

шта рећи, коју послуку порати?

pre 9 godina

Очааааааааааааај!
Компас рикн'о.
Одустани више Томиславе, брате.
Није овај посао за тебе, добро је било, иди у пензију.
Молим те.

komrenac

pre 9 godina

Trebao je da Ljubinko da ostane selektor ali...ako je vec ovako odluceno SAMO AKO UPOTREBI SVOJE IME SA NAMA I NASIM MENTALITETOM I NASIM IGRACIMA,MISLIM U BUKVALNOM PREVODU...mozemo sa ovim covekom da napravimo nesto inace mrka kapa...bice kao i sa svim bivsim strancima...u svakom slucaju SRETNO...

Mikeli

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.
(Nebojsa, 22. jul 2014 10:24)

Ovo mi je sjajno "ne poznaje nas mentalitet". Znaci treba nam fakticki trener sa gubitnickim mentalitetom, jer kako drugacije nazvati nas mentalitet. Bas je dobro sto je dosao neko ko zna kako da pobedjuje i ko gaji napadacki stil igre. Makar ce pokusati od nas da napravi ozbiljan tim, ali s obzirom na mentalitet koji spominjes od toga nece biti nista. Sto se Ljubinka tice, za njega ima vremena.

as

pre 9 godina

Ovi nisu normalni sta je falilo Drulovicu. Ko je ovaj Dik izgubio pa njegov najveci uspeh je polufinale 92 koje je izgubio od Danske sa generacijom Holandije koja je bila reprezantacija iz snova Gulit, Van Basten, Berkamp...

Ne pa od dansa ja vise necu gledati ovo zao mi samo Ivanovica jedinog kapitena koji je igrao fudba.

Nikola, Beograd

pre 9 godina

Ne ulazeći u to kakav je Advokat trener (naravno da je veliko ime):

1) Kada će se konačno dati prilika nekome da permanentno radi sa ekipom? Ova menjuckanja trenera na svakih godinu-dve urnišu i igrače i ekipu kao celu. Zašto nije data prilika Druloviću? Advokat će odrati savez i državu.

2) Kako je došlo do toga da nam to saopštava čovek, koji je odavno trebalo da ode sa funkcije, obećao da će to najzad učiniti prošle godine, a još je tu?

Aladdin Sane

pre 9 godina

„Srbija ima sjajan tim, fokus će biti na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nisam želeo da radim kao klupski trener. FSS je preuzeo inicijativu u pregovorima i pristao sam“, rekao je Advokat holandskim novinarima i potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor.

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.

Zola pfc

pre 9 godina

Na EP direktno idu prva dva tima iz grupe, dok treceplasirani ide u baraz (najbolji treceplasirani ide direktno ), s' obzirom kakvu grupu imamo bila bi prava umjetnost ne plasirati se. Mislim da bi nas i Limeni odveo na EP.

Nebojsa

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.

ja

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Svi kukamo kako nam reprezentaciju vode selektori pocetnici, bez iskustva, sada nemamo sta da zamerimo

Dobra stvar je sto dosta nasih igraca je gradilo (ili gradi) karijeru u Holandiji

limeni

pre 9 godina

dokle ovaj Karadzic misli da nam vodi i upropashtava fudbal?? kako ga nije sramota, trebalo je u februaru najkasnije da napusti funkciju kako je i obecao a on i dalje meshetari!!! Petkovica i Antica, na oba SP je on direktno upropastio, pominjuci ugovore i druge momente neposredno pred pochetak takmichenja, kvarivshi atmosferu u ekipi! direktni i najveci krivac za sve ali moralni pigmej koji nema dostojanstva da se povuche sa funkcije!!

Adnan

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo dobra vest za nasu reprezentaciju. Nije Dick sami krem evropskih selektora, ali nije ni tikva bez korena. Verujem da ce svojim iskustvom i autorutetom pre svega forsirati napadacki fudbal i da ce izvuci maksimum iz igraca velikih potencijala popu Ljajica, Tadica, Djuricica, Markovica, Kostica i Mitrovica... jer svi smo ubedjeni da ovim momci mogu mnogo vise od trenutnog.

ja

pre 9 godina

Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Vasi su u Brazilu pokazali kako znaju

Borky

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pepito, 22. jul 2014 10:38)

To je bio Guus Hiddink! A ovaj je vodio Rusiju na zadnjem euru kad nisu posli grupu.

Banat

pre 9 godina

Драго ми је да Друловић није постао селектор сада пошто је наша игра против Панаме и Јамајке била очајна. Уместо да их одрадимо како ваља, ми смо и против њих имало проблема. Оно што је Толе требао да угради у уговор јесте да стави Друловића као асистента Адвокату и да овај учи и напредује уз њега. Освојити титулу са млађим категоријама није довољно. Пижон је такође растурао са млађим категоријама, а онда једноставно разочарао у даљем раду.

crise de nerfs

pre 9 godina

Ovaj je iskusniji i kvalifikovaniji od svih nasih trenera koji su bili u igri za selektorsko mesto.Mozda se nekom ne svidja to sto je stranac,ali uporedite njegov i cv nasa 2 prethodna selktora i 2 vd selektora.Miha je imao dobar koncept i zelju da promeni stvari na bolje(podmladio je ekipu i utabao put za dalje),ali isto tako je morao da zna da mec sa Makedonijom se dobija na iskustvo,ne na mladost.Sve u svemu imacemo mlad i kvalitetan tim,i selektora za ofanzivnu igru.Po meni od 1998 nismo imali vise talentovanih igraca u ekipi.

Pepito

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???

Mikeli

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.
(Nebojsa, 22. jul 2014 10:24)

Ovo mi je sjajno "ne poznaje nas mentalitet". Znaci treba nam fakticki trener sa gubitnickim mentalitetom, jer kako drugacije nazvati nas mentalitet. Bas je dobro sto je dosao neko ko zna kako da pobedjuje i ko gaji napadacki stil igre. Makar ce pokusati od nas da napravi ozbiljan tim, ali s obzirom na mentalitet koji spominjes od toga nece biti nista. Sto se Ljubinka tice, za njega ima vremena.

MA AJDE

pre 9 godina

A to smo mi Srbi,na koju god vest da udjem odmah negodovanja...Nije covek ni poceo da radi ali neee on je vec lose resenje,Drulovic je bio bolje mnogo bolje...Sve vi znate,sve sami strucnjaci

Aladdin Sane

pre 9 godina

Ovo nikako ne valja.
Boli Advokata za Srbiju i za njen fudbal.
Pokupice ogromne pare bez da radi posao kako treba isto kao Kapelo u Rusiji.
Gledacu prve dve tri utakmice da vidim da li igraju lepo, mada ne verujem u to.
Najverovatnije necu da gledam sve utakmice kvalifikacija znajuci u napred da cemo biti samo razocarani.
Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.

as

pre 9 godina

Ovi nisu normalni sta je falilo Drulovicu. Ko je ovaj Dik izgubio pa njegov najveci uspeh je polufinale 92 koje je izgubio od Danske sa generacijom Holandije koja je bila reprezantacija iz snova Gulit, Van Basten, Berkamp...

Ne pa od dansa ja vise necu gledati ovo zao mi samo Ivanovica jedinog kapitena koji je igrao fudba.

Koskiah

pre 9 godina

Je l' postoji neki trener na svetu celom koji bi zadovoljio sve Srbe?? Teško! I Murinja da dovedu, Srbi bi kukali kako ne valja... Možda je malo problem i u srpskim igračima... a, dečki? Grupa u kojoj je Srbija je veoma laka i mislim da neće biti problema da se Srbija posle 16 godina pauze nađe na EP...

veliki strumf

pre 9 godina

Bio sam na Ljubinkovoj strani do SP. Medjutim, gostujuci na RTS-u i komentarisuci utakmice potpuno me je razocarao. Komentari su mu bili na nivou najobicnijeg posmatraca, nijedna strucna opservacija. Advokat je kvalitetan i iskusan strateg, iz fudbalski mocne zemlje gde se igra leprsav fudbal (mada on vodi dosra racuna i o defanzivi. Verujem da nam je trebao takav trener da zavede red u nasoj reprezentaciji.

komrenac

pre 9 godina

Trebao je da Ljubinko da ostane selektor ali...ako je vec ovako odluceno SAMO AKO UPOTREBI SVOJE IME SA NAMA I NASIM MENTALITETOM I NASIM IGRACIMA,MISLIM U BUKVALNOM PREVODU...mozemo sa ovim covekom da napravimo nesto inace mrka kapa...bice kao i sa svim bivsim strancima...u svakom slucaju SRETNO...

dragance

pre 9 godina

nece biti ni 2016 evrope za nacionalnu selekciju, jedan od razloga ce biti izostanak drulovica na klupi, neka, tako i treba, sto se mene tice nigde ne treba da se kvalifikuju sve dok vuku ovako pametne poteze

niki

pre 9 godina

Sta se gubite bre ljudi?! Covek je DOKAZANO ime,kakav crni Klemente,ne mogu da se porede nikako. Ovo ako je istina bice super! Ali dobro,jako smo GLUP narod,pa u svemu smo najpametniji,trazimo dlaku u jajetu,svetu se ne moze ugoditi itd.

sasa

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da je Drulovic neiskusan pitanje a sta su to ti iskusni treneri uradili?Za razliku od njih neiskusni Drulovic je uzeo titulu prvaka
Evrope.

Republika Srpska

pre 9 godina

Ja sam protiv stranca trenera (naročito jer je Drulović zaslužio šansu), ali ako postoji ijedna pozitivna stvar u ovome to je činjenica da je u pitanju HOLANĐANIN! Svi holandski treneri gaje stil fudbala koji je lijep i koji prema igračima koje imamo (Tadić, Marković, Mitrović) bi trebao da nam odgovara!!!

Marko

pre 9 godina

Konačno da dobijemo selektora kakvog po kvalitetu igrača zaslužujemo, a ne nekakve naturščike poput Pižona, Mihajlovića, Drulovića i sl.
Kad se setim da su nas vodili i takvi 'stručnjaci' poput Santrača, Živadinovića, Đorića i Savićevića. Dobro nismo ispali sa FIFA rang liste.
A kad god se bira selektor tu su večiti kandidati Ljupko, Rajevac, Dujković, Ćurčić, Tumba i odnedavno Piksi. Ovi bi samo nastavili niz svojih prethodnika u blamiranju reprezentacije.
Tole hvala za Advokata, ja još ne verujem ...

lubrikant

pre 9 godina

Pročitao sam tokom godina stotine komentara kako selektor Srbije treba biti Nemac ili Holandjanin, evo da vidimo sta donosi ovaj drugi...a Drulovića sam gotivio do izjave da je zadovoljan minimalnim porazom od Brazila. Dosta je tih luzera koji tako razmišljaju...

Nemanja

pre 9 godina

Jedna od najtalentovanijih i najboljih generacija u istoriji Srbije dobila je konacno top, top menadzera.
Tesko da ima bolje resenje u svetskom fudbalu za selektora od Advokata.
Iskreno se nadam da ce ovaj najveci projekat u nasem fudbalu, napad na EVRO 2016. dobiti veliko pojacanje u vidu povratka Nemanje Vidica u tim Srbije.
FSS sa ovom kapitalnom odlukom obezbedjuje da nase mlade generacije koje su dominirale u svojim kategorijama dobiju adekvatnu podrsku prelaskom u najbolju selekciju.
Od ovoga nema bolje, covek koga su Rusi placali sedam miliona dolazi u Srbiju!

TOLE - SVE TI JE OPROSTENO!

Kokorayko

pre 9 godina

Ovo je jedan od najboljih evropskih trenera,
sad koliko on može da se izbori sa menadžerima i savezom,vreme će pokazati
Inače je veliki strateg i pomalo je diktator poput (Bielse).
Koliko će ove naše splavarske vedete, moći da ga istrpe videćemo.

para vrti de burgija de burgia

pre 9 godina

Ja ne znam cemu ovoliko negativnih komentara, te skup je, te havijer, te ne zna, te drulovic, wtf???
pustite lika dika neka radi pa cemo vidjet, skup jeste, ali zar nije skuplje ne plasirati se na EP?? na kraju se svode racuni a ne na pocetku! konacno on je iskusniji malo trener i od mihajlovica i od drulovica, a veci covjek od trojke (radomir, antic i antara) i nije tesko biti! pozzz iiiidemo Orlovi, na kraju, da bi dobio rezultat moras da ulazes pare, mozes da izgubis ali mozes i da dobijes, a kad ne ulazes ne mozes da dobijes sigurica, jednostavna matematika!

sabajle

pre 9 godina

Kolko negativnih komentara nije ni cudo sto nam ne ide ni na jednom polju kad ljudi prosto ne koriste logiku.
Ovo je fantasticna vest!
1) igracemo moderno, brzo, bez kalulacija, bas onako kako ova ekipa koja je prebogata ofanzivnih igraca i treba da igra.
2) Imamo veliko trenersko ime za selektora i to ce mnogo dici rejting Srbije.
3) Porediti njega i kapela u fudbalskom smislu ej cist amaterizam, jer je advokatov ofanzivni moderni fudbal totalna suprotnost od zastaerlog italijanskog katanaca kapela.
4) Ljudi podrzavaju Drulovica zatos to je sa omaldincima osvojio neki evropski turnir, sto je za pohvalu,a li jednos u juniori drugo seniori.
Ljubinkov fudbal ej kalsicni destruktivni portugalski koji nije imao sansu sa ovakvom reprzetancijom i u seniorskoj konkurenciji u danasnjem vremenu.
Prava stvar FSS, uz Antica ovo je jedini pravi selektor u zadnjih 20 godina!

fudbal11

pre 9 godina

Nije dobar Advokat,a dobar Drulovic. Ljudi ajde malo realnosti. Zar je neko cuo ranije za selektora Argentine,ne sigurno.Zar je Inzagi vrhunski trener,a vec je trener jednog Milana.I sem par zvucnih imena u svetu,ostali selektori u 95% slucajeva su manje poznati,cak sa vrlo malo iskustva u radu sa klubovima. Zar neko od Vas zna selektora Danske koje,ne. A oni su nam glavni rival u grupi. Sve je do igraca,pa trenirao ih ja ili Murinjo. Bolje da imamo igrace koji znaju sa loptom u svim pravcima,okrenuti ka golu protivnika licem,a ne ledjima,koji ne cekaju da protivnik napravi kiks,sto ne umrtvuju igru i vracaju loptu nazad. Da od nasih mnogo hvaljenih igraca koji koliko god igraju u tkz.jakim klubovima ipak su tamo sporedni igraci,ne toliko bitni,napravimo odgovorne i bez kiksa igrace. Mislim na Ivanovica,Kolarova,Subotica,koliko god su ovde hvaljeni imali su itekakve kikseve u porayima i primljenim golovima nase selekcije.

shoMi

pre 9 godina

da nas kvalifikuje na evropsko prvenstvo pa ga onda oterajte....kao i sa prethodnicima sto je bilo slucaj posle bilo kakvog manjeg uspeha....

1914

pre 9 godina

Nije poenta u selektoru nego u kriminalnom i nesposobnom FSS-u sa gomilom penzionera u njemu.Mogu dovesti Murinja,Fergusona i Leva zajedno kad milion drugih stvari rade pogresno i u cilju punjenja sopstvenih dzepova.Bojkot reprezentacije dok ne odu stetocine!

Labud

pre 9 godina

Odlicno! Posle milion losih poteza i odlika, najzad jedna dobra. Napokon neko ko zna fudbal i ko je vec dokazan. A price "ne zna nas mentalitet" ne piju vodu, i bolje sto ne zna nas mentalitet, mozda ne bi ni prihvatio posao. Ovako, najzad imamo talentovanu generaciju i coveka koji je prosao sve kvalifikacije u svim takmicenjima u kojima je vodio neku ekipu.

ns.

pre 9 godina

bolje bilo ko nego mihajlovic zbog kajeg nismo isli u brazil, on nas je unazadio za 25 godina najmanje sa njegovom metodom, dobro je za nas fudbal da je otisao iz srbije

cut

pre 9 godina

@
Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Bas smo ti dragi ?-ili ste po obicaju zavidni sto angazujemo jedno vrlo poznato, svetsko, fudbalsko ime ? A vi i dalje na onom potupom Kovacu i na generaciji fudbalera koja je na izdisaju ?
Btw-Da se igralo jos 10 minuta, protiv Mexica bi primili 7-kao i Dinamo protiv onih Francuza u namestaljki

Dick the Lawyer

pre 9 godina

Sjajna vest!Zivim u holandiji i uvek sam se nadao da cemo dobiti jednog dobrog holanskog trenera kakvog smo sad dobili!

U holandiji na primer su svi odusevljei,zele mu srecu i mnogo hvale nasu selekciju!
Svi se slazu da je preuzeo najtalentovaniju ekipu u evropi sa ogromnim potencijalom!
U holandiji misle da ce napraviti odlican posao,u komentarima vecina smatra da cemo biti prvi u grupi ispred portugala i danske,sa Advokatom i ja mislim da ce to biti tako!

Njemu menadzeri nece moci da sastavljaju tim.
Holandija ima najbolju skolu fudbala na svetu koji uvek gaje moderan,brz napadacki fudbal!
Dosta nasih igraca prica holanski i Advokat ih odlicno poznaje!
Uveren sam da ce Dick izvuci maksimum iz njih!

Kom op Dick,doe je best en breng onz naar de half finale van de EK!!

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Ovu vest sam ja sherovao pre 10 dana da je gotova stvar. Dobar je trener, ne bi trebali u startu da ga pljujemo. Nece on da se bruka da mu igraju Radosav Petrovic i slicni, nadam se.

Dzonni

pre 9 godina

Aman ljudi, dosta vise sa Drulovicem! Pricate o njemu kao da je Klop ili Gvardiola. Jeste li vi slusali njega igde, jeste gledali one prijateljske? Covek prica kao da vodi Slobodu ili Spartak. I kod analize igre i rezultata se vidi da je mediokritet i sa znanjem i harizmom. Miha, Piksi, Stanoje... vam ne valjaju kao neiskusni a Drula valja bez dana staza sa seniorima!?
Advokat je ok ali je malo preke naravi, ako se poklopi dosta toga moze da bude i ekstra resenje.

dex

pre 9 godina

@skoki

Ja bih te zamolio da nam vise ne objasnjavas... Kakav Rudar Prijedor, sta pricas ti? Verujes svemu sto se okaci na Vikipediju? A vidim, covek nema pojma, vodio tamo neke Holandije, Belgije, PSV, AZ... Ma strasno...

Miroslav

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem javnost u Srbiji.Svi pljuju po Karadzicu i njegovom odlukom da uposli Advokaata kao selektora.Advocaat je odlican trener, cak stavise savrsen izbor za nas fudbal.Kamo srece da imamo jos nekoga poput njega da nam bude tehnicki direktor pri obuci podmladka i nas fudbal bi bio na dobrom putu.Problem Srbije je upravo taj sto mi imamo lose i staromodne trenere dok smo talenata uvek imali napretek.Dick je odlican trener a posto je Holandjanin engleski mu je kao maternji sto ce olaksati sporazumevanje sa igracima za razliku recimo od Klementea.Advocaat je pre nekoliku godina odbio Australiju koja mu je davala brdo para a prihvatio je Srbiju, razmislite malo o tome.Kada je neko prvoklasan trener onda ta osoba ne misli samo o novcu vec i o svojoj reputaciji i rezultatima koje ostavlja iza sebe.Ovo pokazuje da ima poverenje u nase momke sto mi daje nadu.

my way

pre 9 godina

Sta bi sa dvostrukim oporezivanjem? Sto se sportske strane tice, videcemo, sad ne moze nista da se kaze. Drulu treba odmah vratiti da vodi klince, ne znam zasto se uopste tragalo za drugim selektorom A tima.

Boranija

pre 9 godina

Citajuci ove komentare ,kapiram da je stranac najbolje resenje.Gtobari idelije se isticu patriotizmom kada igraju klubovi a kada igra reprezentacija ,nigde ih nema. Oni su bruka za Srbiju. I ako sam stariji grobar ja idem na svaku utakmicu reprezentacije i navijam iz petnih zila. Mi u stvari nemamo kult reprezentacije a imamo podele.

Miha

pre 9 godina

Za nase trenera nemaju para a ovog hteli oni ili ne morace da ga plate!!! Sad neka pocne da uci srpski jezik! EEEEEEE Srbijo moja nasta ste spali!!! Nemate strucnjaka koga cete da platite 5 puta manje da vodi nasu reprezentaciju!!! Vucicu razjebi tu bandu HITNO!!!

partizan

pre 9 godina

Dajmo podršku čoveku. Naša stara boljka je da sve kritikujemo unaprijed. Ništa nama ne valja. Sami stvaramo lošu atmosferu. Niti je on u top 10 trenera, pa da skačemo od sreće, niti je neki amater pa da ga pljujemo odmah. Sačekajmo 5-6 utakmica, da vidimo kako to izgleda.

шта рећи, коју послуку порати?

pre 9 godina

Очааааааааааааај!
Компас рикн'о.
Одустани више Томиславе, брате.
Није овај посао за тебе, добро је било, иди у пензију.
Молим те.

bratic

pre 9 godina

realno Drulovic nema autoritet treba mu jos koja godina prakse najbolje da bude pomocnik sadasnjeg selektora da nauci po nesto i nnadam se da ce da zove najbolje sto imamo a ne neke nabedjene iz zvezde i partizana koji su odlicno odigrali jednu prvenstvenu utakmicu,nadm se da ce autoritetom ove nase mladje igrace nauciti kako se igra za reprezentaciju,

Vladimir

pre 9 godina

Ovako je najbolje...Volio bih i ja da neki nas trener vodi Srbiju ali nijedan nema veliki autoritet.Advokat je trenersko ime i on nece dozvoliti da mu se neko mesa u posao..Daj Boze da bude dobro ovaj put..

Nice

pre 9 godina

Mate, ti kako si? Srbija nema igrace?Da zanemarimo tvoju nepismenost...momak, Srbija ima fudbalere koji igraju u najboljim evropskim klubovima, mada, pretpostavljam da to znas,ali si malo frustriran.

forshizzle

pre 9 godina

Najpametniji potez FSS od Antica. Dik je vrhunski menadzer. Repki treba menadzer, a ne horski dirigent. Svaka cast na odluci. Srbija sigurno na EP 2016.

Slavko

pre 9 godina

Ako nas odvede na EP onda nije skup. Najskuplji su bili Pižon i Mihajlović a najjeftiniji Antić. Fudbal danas više nije sport nego veliki biznis i sam plasman na EP ili SP donosi mnogo para (direktno ili indirektno). Čisto sportski, Srbija danas ima mnogo kvalitetnih igrača širom Europe, i svaki ne plasman na EP će biti veliki neuspeh.Nemojte mi reći da većina drugih reprezentacija koje igraju standardno na velikim takmičenjima ima bolje igrače. Možda samo Nemačka. Svi ostali su tu negde. Razlika je samo u mentalitetu. A tu naši nisu ni blizu vrhu. Možda nam zato i treba neki selektor iz Zapadne Evrope da natera naše zvezde i zvezdice da se zalažu kao i u svojim zapadnoevropskim timovima.Tek onda imamo šanse za neki pristojan rezultat.

Dalibor

pre 9 godina

Ajde da vidimo I njega.Valjda ce kao I Holandija gajiti ofanzivan fudbal a ne ovo mucenje sto nasi selektori forsiraju pa I sam Drulovic. Videli smo pre SP protiv Jamajke da nemamo nikakvu igru.

as

pre 9 godina

Ja odavno ne navijam za vas,niti me zanima ista u vezi vas...
(miki, 22. jul 2014 12:18)

Pa si zato jedva docekao da procitas ovu vest i da ostavis svoj komentar.

Žilijen

pre 9 godina

Mislim da je Zivadinovic trebao biti postavljen za seletora. Dok je on bio tu, bili smo medju 10 na svetu. Ziva ima ikustvo koje nam je prekopotrebno. Pa zar nasi ljudi nisu zasluzili svoje parce hleba?

ko jel ja

pre 9 godina

u srbiji je cest slucaj da su na rukovodecim pozicijam ljudi neodgovarajuce struke ili bez struke. zato nam tako i ide. stalno nizbrdo...

Luke Babbitt

pre 9 godina

Muka me uhvati kad vidim i pročitam komentare svih pametnjakovića ovde.Te biće kao Klemente,te ovo te ono.Ovaj lik je trenerčina za sve naše nazovi trenere i to će se uskoro videti

9il&

pre 9 godina

Ovaj sezonac će odraditi posao, od plasmana neće biti ništa, a "navijačka masa" će da se talasa sa uverenjem da se nešto ozbiljno događa sve dok se ne bude pronašao neki "buđavac" koji će biti za sve kriv. A istina je, da režimima ne odgovara ma kakav uspeh, jer narod time postaje psihološki samostalniji tj. bistriji i teže ga je zavoditi.

dr.mr.

pre 9 godina

ako ne drulovic ili antic,onda je ovo NADAM SE dobro resenje!
sjajna generacija,veliki potencijal ekipe,i mislim da ako Advokat uspe da ih usmeri na pravi put,da mozemo i nesto znacajnije da uradimo na EP!
optimista sam,ne moze drugacije...

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Loše, loše.....a uzeće pare. Još jedna, a ko zna koja već, genaracija nadarenih momaka neće videti EP. Srbija je školski primer kako u fidbali ne treba raditi.

Milan Živadinović

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!
(mas, 22. jul 2014 11:11) Dozvolite, ja demantujem da me je Brazil kontaktirao! Do sada...

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Ja vam kazem da ce on nama prvo biti Dik, a onda ce nam trebati Advokat jer ovaj nece otici bez novca koji su mu obecali.

Washington

pre 9 godina

ja mislim da se tole sprda sa nama... uvek uradi suprotno od onog sto 90% javnosti misli, cisto da pokaze kako mu niko ne moze nista...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DerGenius, 22. jul 2014 10:25)

Pa ko vam je kriv kad necete da bojkotujete reprezentaciju dok Tole ne napusti FSS.

NastyB

pre 9 godina

(Dejan, 22. jul 2014 12:40)

Sasvim se slažem sa tobom. Po preuzimanju reprezentacije Mihajlović je odmah opalio prijateljske sa najjačim reprezentacijama (ne sećam se tačno, ali mi se čini da su bile Francuska i Španija...) i bez obzira što smo izgubili, videlo se gde nam je mesto...
Kad krenemo prijateljske sa nekakvim Trinidadom, Granadom, Tadžikistanom i posle pobeda od 1:0 ili 2:0 kažemo da smo imali ozbiljnog protivnika i dobru igru dođe mi da izvrnem želudac.
Da je Aleks Ferguson došao u Zvezdu on ne bi sastavio ni 6 meseci na klupi. Ser Aleks je imao osrednje rezultate prvih par godina, ali uprava Junajteda je verovala u njega i sada su tamo gde su.
A s obzirom da nas čeka Evro 2016 sa 24 ekipe bilo bi žalosno da se tamo ne plasiramo, tačno da nas vodi Miša Tumbas. Ali Dik Advokat je dokazano dobar trener sa iskustvom u radu sa reprezentacijama i podržavam ovaj potez, bez obzira na to što gotivim Drulovića. U svakom slučaju, i Drulović i Lalatović su budućnost trenera kod nas. Zašto Lalatović?? Osrednji igrači Napretka su razneli nabeđenu grobariju, a Zvezda trenutno igra bar 3 puta brže, bolje i modernije nego pod Stojanovićem, sudeći po pripremnim utakmicama.
Uglavnom, Dik je tu među nama, valjda ćemo jednog dana i mi, navijači, uvaliti Dika Toletu ako ne bude dobro (ko zna engleski razumeće ovo). I pored svega, ovo je potez koji treba podržati.

Nis

pre 9 godina

@Novosadjanin
Ajde molim te,ne lupetaj...a Slaven Bilic...Hrvati mu dali sansu a on je napravio strasan posao...kako i da stekne Drulovic iskustvo...kroz JSL?

darko

pre 9 godina

mogu reci da je ovo najbolji trener od svih koji su se spominjali da preuzmu nasu reprenzentaciju,covek je vodio velike klubove i imao je odlicne rezultate titule osvojene sa psv,rendzersom i zenitom u domacim takmicenjima kao i kupovi sa istim timovima ali i sa zenitom osvojen (kup uefa)liga evrope dakle iza njega stoje rezultati a iza ovih nasih piksi,tumba,mihajlovic,rajevac itd...stoji samo prica kako su oni najbolji ali nemaju rezultate prema tome pozdravljam potez toleta sto je uspeo jednu trenersku velicinu da dovede za selektora nase drzave,sada ocekujem da mu pomocnik bude neko ko je godinama bio u holandiji kao igrac ko zna njihov jezik a ujedno je i postao trener a to je dejan govedarica ili nebojsa gudelj mada tesko da bi gudelj to prihvatio s obzirom da vodi nac bredu realnija je opcija govedarica

Xepoj

pre 9 godina

@Mate - Znas onu staru meksicku poslovicu "Kad nemas nista pametno da kazes onda je bolje da cutis" si cuo to od nekog meksikanca mozda ?

Mikeli

pre 9 godina

Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:55)

Pokusao sam 40ak puta kliknuti na minus, ali dozvoljeno je samo jednom. Zamalo misa nisam polomio.

mas

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i nista mi nije jasno. Kukalo se kada je Mihajlovic vodio reprezentaciju, doduse opravdano, i stalno se povlacilo pitanje kako neko ko je pocetnik u trenerskom poslu moze da bude selektor. U ovom trenutku postavlja se pitanje zasto Drulovicu nije pruzena prilika a on nije nista manji pocetnik u trenerskom poslu od Mihajlovica. Razumeo bih to pitanje da je za selektora izabran neki anonimus ali Dik Advokat je ozbiljno trenersko ime. Dolazi iz zemlje koja ima ozbiljan sistem u svakom sportu pa i u fudbalu. A najvaznije je da ima punu slobodu u radu, podrsku i da ne bude saplitan od samog pocetka. Za ovo poslednje smo majstori cak i kad je na nasu stetu.
Ovde sam procitao "da samo Srbin razume Srbina". Kakav smo mi to narod ako niko drugi ne moze da nas razume? Mada, Mihajlovicu izgleda to uopste nije poslo za rukom. Ali, ja u to ne verujem a jos manje verujem da samo domaci trener mora da bude selektor. Pri tom, mi dobrih trenera nemamo. A oni koji i nesto vrede pitanje je da li bi pristali na razvlacenje po medijskom mulju, posle jednog remija ili poraza.
Advokatu nece biti lako. Ima kvalitetne pojedince ali nema tim. Velika su ocekivanja navijaca, ali pitanje je da li ce imati njihovu podrsku. U svakom slucaju, uz trenerski kvalitet koji poseduje bice mu potrebno i dosta srece.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Tole, zaboravio si Zemana, ćoveka koji ima iskustva sa radom u našem fudbalu... To je bilo rešenje za osveženje, da jasno svima nama pokažeš koliko mrziš Srbiju i srpski fudbal i kako si ''gospodin nedodirljivi'', ali stvarno...

skoki

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..

Mito

pre 9 godina

Ovaj Karadžić je jedna neopevana vucibatina koja se igra sa ljudima. Bespotrebno je upropastio Drulovića, kao što je svojevremeno uradio sa Đukićem. Interesuje me kako će sada Ilija Petković da savetuje Advokata koji je daleko bolji trener od njega, ili je ovo nameštaljka da ako Advokat odustane iz bilo kog razloga da Petković na mala vrata uzme reprezentaciju. Interesuje me koliko para je Karadžić stavio u svoj džep pošto je on bio menadžer Advokatu.

runner

pre 9 godina

e svasta. a Drulovic nije valjao, jel?
(nemanja, 22. jul 2014 10:24)
Наравно да није ваљао. Недавна америчка турнеја наше репрезентације је и последњем фудбалском лаику у Србији ставила до знања да он није за селектора. Уместо да се са те турнеје вратимо тријумфално ми смо одиграли три бледе партије. Не сећам се да смо икада имали такву шансу да коначно тучемо Бразил а он се уплашио. Тим нам тотално растерећен, без икаквог резултатског притиска са изванредним појединцима а Друловић иде на нерешено и онда нам килави Фред који на СП није могао да погоди слона са три метра, забија гол из онакве позиције. О поништеном голу Хулка да и не говорим. Испаде да је то била једна од бољих утакмица распалог Бразила у последње време. Нама треба селектор који ће психички дићи овај тим, који ће им улити ону потребну дозу спортске дрскости и наравно континуитет у игри током свих 90 мимута, а не само једно полувреме. Да ли ће то бити овај ДА видет ћемо, ал' Љубинко Друловић ни случајно.

mirx

pre 9 godina

I Murinjo da je došo, neki ovde bi mu manu našli...konačno jedno veliko ime iz fudbala...to ova nadolazeća generacija i zaslužuje...

Milosav

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.
(Mihailo, 22. jul 2014 10:23)

Svakako se slazem sa tvojim misljenjem, ali ipak trener koga igraci postuju i koji ima autoritet moze da ih podstakne da podignu svoju igru na veci nivo. Nadam se barem prolasku na EU, a mozda i boljem.
I da dodam, nadam se da ce novi trener imati potpuno odresene ruke i vezi svih odluka ukljucujuci ii izbor igraca.

zox

pre 9 godina

Nekad uvazeni treneri u sumrak karijere prihvate ovakve poslove, ponajvise zato sto im je trzisna vrednost u opadanju. Oni to dozivljavaju prvenstveno kao dobar ugovor bez neke velike ambicije, a ako nesto naprave jos bolje. Takvi treneri su veoma realni i znaju da je njihovo vreme proslo. Znaju da trenerski posao trazi visoku energiju za visoke rezultate koju moze ponudit samo covek starosti 40-50 (npr. Klopp, Murinho, Boas, ...). Jedan je bio Rehagel. Da rezimiram, uzeo je Srbiju koja im dugu istoriju losih rezultata. Nacija ce manje vise lako progutati jos jedan takav neuspeh, a sam plasman na EP bi bio veliki rezultat. Ugovor je dobar za njegove godine, osim ako ne zeli da ide u daleke zemlje (UAE, Saudijska A., ...). Provodice vecinu vremena kod kuce, jer zbog godina putovanja mu sve teze padaju (semi-retired). Bas kao i Clemente, ne secam se da je vise igde radio posle Srbije (tj. SCG), penzija i savetnik u Bilbau.

Vlada

pre 9 godina

Kako smo mi jadni sa ovakvim FSS. Drulović postane prvak Evrope sa mladima, po nekoj logici sledeći korak je da postane selektor, a njega postave za vršioca dužnosti i na kraju izaberu stranca jer je će se eventualni neuspeh kriti iza njegovog imena. Gde je sada Drulović? Čovek je izgubio mesto čak i tamo gde je imao uspeha.

wobly

pre 9 godina

Bravo za savez Srbije, konačno nešto pametno, jest da kupe bodove time sigurno ali nema veze, velika stvar opet, odličan stručnjak, veliki znalac i sigurno ćete se naći na završnici Evropskog prvenstva. Isto tkao se nadam da će susjedi imati uspjeha, a naravno i mi, da im pokažemo šta je Balkan, i kakve talente imamo. Pozz iz Tuzle

Milasin

pre 9 godina

Extra odluka!!! Trener sa bogatom karijerom!!!!! Pa sa takvom bogatom i bogatijom karijerom imamo bar 7,8 nasih trenera,sta ce nam stranac!?!? STRASNO!! STA JE SA BOROM MILUTINOVICEM?!? Nema dovoljno iskustva verovatno! Dok je Karadzic na celu FSS nema nista od naseg fudbala! Katastrofa!!!

e

pre 9 godina

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:58)

Daj mi da dodjemo u situaciju da se borimo za 1/8 finala.

salabala

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..
(skoki, 22. jul 2014 12:05)

A ti si se iscimao do Wikipedije, pa šta reći, sjajno xD

NSgusztav

pre 9 godina

Već smo propustili jedno EP i sad ovo veličanstveno SP u Brazilu, bilo bi tragično za ove talentovane momke da još jednom podbacimo. Zato Advokat 10x pre Drulovića!

forsaken

pre 9 godina

Pa ja nisam znao da je holandjanin, ovo moze biti odlicno. Neka nauci necim ove nase panjeve, ipak Holandija igra disciplinovan fudbal i skroz je drugaciji mentalitet. Podrzavam.

Милунка Савић

pre 9 godina

Може доћи на чело репрезентације било ко, нема среће док су Караџић и екипа на челу нашег фудбала. Караџић на челу ФСС, Терзић у Звезди, донедавно Ђурић у Партизану, мало раније Буторовић у Војводини... Шта очекивати са њима? Ни они претходни нису ништа бољи. Зато репрезентације не може ни на једно првенство да оде, а клубови у европским такмичењима испадају од клубова са егзотичним именима. Ти људи су криминалци које интересује само брз обрт профита. Једина шанса је у приватизацији професионалног спорта, стварању озбиљне лиге, па да затим видимо шта можемо са националним тимом. Уосталом, тако је и у осталим областима, спорт није изузетак.

Buna protiv (kaba) dahija

pre 9 godina

Srpska sapunica. I opet ce nam neki stranac pokvariti igrace, a imamo dosta nasih strucnjaka. Samo Srbin razume Srbina.
(Dragan, 22. jul 2014 10:20)

Izvini, Draganče, a koji to Srbin razume Srbina?!

gandalf

pre 9 godina

Moze, a Drulovica za prvog pomocnika...a onda kroz 2 ili 4 godine(ako bude imao dobre rezultate da ostane i u kvalifikacijama za svetsko u Rusiji) da Drula bude prvi trener tj. selektor. Tako bi uradile ozbiljne fudbalske zemlje!

Milosmiha

pre 9 godina

Jel to Tole pokusava da nadje nekog starijeg od sebe.Gde nadje ovog od 66 godina,sta je falilo Drulovicu taman su igraci navikli na jedan stil igre sad opet iznova.Necemo se mi kvalifikovati ni na Evropsko prvenstvo.

laza

pre 9 godina

Sramota. Ovo stvarno prelazi sve granice. Voleo bih da nadjemo nacin kako da smenimo Tomislava K. (mrsko mi je i ime da mu napisem), kada vec u vrhu saveza niko nece. Pitamo li se mu kao narod nesto. Svi rezultati gore navedenog su katastrofalni. Ima li nekog ovde ko bi predlozio neki potez, neki korak ka tome?

sasa

pre 9 godina

Svaka cast! Ovo je jedini normalni selektor koji je trenirao neku od bivsih YU republika. Mislim da će Srbija konačno dokazati da je najkvalitetanija reprezentacija sa ovih prostora. Crna Gora još pod ropstvom Savićevića i Brnovića, što će nam i ove kvalifikacije doći glave, kao i svaki put vjerovatno u baražu :-)

Staxy

pre 9 godina

Jos jedna "katastrofa u najavi"...
Izgleda da mi moramo, kao i obicno, dva puta da napravimo istu glupost (pre par godina smo vec imali jednog "spanca" za selektora) pa da shvatimo da je ovakvo (skupo!) eksperimentisanje samo gubljenje vremena i da nam ne donosi nista dobro - samo produzavanje agonije!

expert

pre 9 godina

Rusija je omanula protiv Grčke na EP kad je Advokat vodio, ali barem je dobro igrala na tom prvenstvu, ništa lošije nego na prethodnom, kad je vodio Hidink. Sad kad ih vodi Kapelo su nula. Ako ćemo suditi na osnovu ruskog iskustva, možemo se nadati da će i Srbija zaigrati holandski fudbal.

Monteri iz Jajca

pre 9 godina

Samo Nemac Srbiju spasava! Advokat je dokazano fudbalsko ime ali je njegovo vreme i njegova filozofija fudbala odavno iza nas! Opet autoritet koji ima i njegova disciplina nam sigurno nece naskoditi!

Dejan

pre 9 godina

Mi imamo uvjek velika ocekivanja ali nemamo ili nismo bas ni imali takvu kvalitetnu ekipu! Mihajlovic je bas bijo preuzeo reprezentaciju kada je bilo mnogo,mnogo tesko i imao je slab izbor igraca na pocetku!
Naravno je gresijo, puno eksperimentirao tokom kvalifikacija - ali tim se konstantno poboljsao i pred kraj kvalifikacija su igrali bas dobro!
Znam da nevolite to da cujete: ali za mene Mihajlovic nije najveci krivac za neuspeh- da bi prosli tu grupu sa Belgijancima i Hrvatima, trebalo je cudo da se desi! Makar smo bili dominantni protiv Velsa i Skotske(kuci) - sto u proslosti isto nije bijo slucaj! Kiksnuli smo najvise u gostima protiv Makedonije(ali kuci smo i dobili 5:1).
Ja mislim da je bilo potrebno vece poverenje u Mihajlovica - potrebno je nekad i duzi rad za uspeh!
Nismo mi neka fudbalska sila i osim toga precijenivamo sabi sebe!
Trece mesto u proslim kvalifikacijama bijo je realan resultat!
Najverovatnije ce i Advokat zvati igrace koje su poslednje igrali pod Mihajlovicem + Ljaci mozda!

PimPong

pre 9 godina

Nadam se boljem, mada bih pustio Ljubinka da radi za sad. Samo moram da kazem da me je strah od ovakvih velikih imena koji dobijaju ugovore i onda se vise ponasaju kao placenici. Pa "slavni" Capello je sa Rusijom napravio ono sto bi bilo koji drugi selektor mogao da uradi - stigli su na prvenstvo i onda ispali u grupnoj fazi u ne bas toliko teskoj grupi.

nikola57

pre 9 godina

Dobro, nisam odusevljen ali kad su ga vec doveli nek mu se pruzi sansa. Samo me zanima kolika mu je plata u odnosu na onu zbog koje je Antic oteran?

Pogba

pre 9 godina

Drulovicu svaka cast, ali nije jos za selektora. Na turneji po americi nije uspevao da realizuje nikakve alternativne varijante, ili ih nije ni imao. Reprezentacija je igrala lose i bez ideje o tome sta i na koji nacin treba da se uradi. Mislim da je to jasno svakome ko iole razume fudbal.

ludinovinar

pre 9 godina

Odlican potez.. Prijatno sam iznenadjen da je trener tog renomea prihvatio da vodi nasu reprezentaciju.. Ima znanje, iskustvo, autoritet i najvaznije, ima rezultate.. Dobra prica u najavi!

becks

pre 9 godina

Raduje me samo zbog toga sto verujem da nece pasti pod uticaj menadzera........ Takodje mi je drago sto smatra da je neuspeh za selektora ako se ne plasira na prvenstvo.... a ne kao Mihajlovic da odmah trazi opravdanje za neuspeh.......

deda Panta

pre 9 godina

Advokatu Diče, FSS ti kliče!
Možda će uspeti da Subotića vrati u tim? Ali ako ne pokaže našim nabeđenim zvezdicama ko se pita, biće džaba ste krečili. Mada, kad se vidi kakvi su dunsteri vodili i igrali u tom timu, svaka promena je dobra.
Mada lično mislim da uz ovakvou državu i ovakav FSS, nema fudbala, kao što nema ni ničeg drugog. Ambijent divljačke privatizacije (čitaj otimačine) i nikakve odgovornosti za učinjeno, i ovog profesionalca će naterati da uzme pare i pobegne. Ne mogu promene početi u fudbalu, obično završe u fudbalu, ako ima sreće.

panteroid

pre 9 godina

A ja mislim da je Drulović trebao da dobije sansu.A jel karadzic odlazi ovog decembra ili... ?
(delija, 22. jul 2014 10:45)
Ako ode u decembru onda ces se radovati samo jesenjoj tituli.

Žilijen

pre 9 godina

E svasta, poceli smo postavljati i advokate za selektore. Dokle vise sa ljudima koji su nestrucni za odredjen posao! Sportski radnik je trebao biti postavljen, nikako covek iz prava. Tako ce nam uvek biti, dokle god postavljaju nestrucne kadrove propadacemo. Sta jedan advokat zna o fudbalu?

Jose Alvelade

pre 9 godina

Konacno necemo gledati menadzerske igrace neko je napisao u komentaru. Ljudi, pa Advokata zastupa ista agencija kao I fudbalere koji su nas nervirali u proslim kvalifikacijama. Tole nam maze oci velikim imenom da bi sto duze ostao.

Mali srbin

pre 9 godina

Sa ovom ekipom se i moja baba mora kvalifikovati za ep!!
A sto se tiče trenera,nećete naći 3 srbina da se dogovore oko imena trenera.to je normalno u Srbiji

ogi-cg

pre 9 godina

Sto je to braco Srbi.Stranac za trenera,bruka.Pa kako rekoste za crnca sto igra za CG u kosarci.A to je jedan igrac.A vama reprezentaciju i to u fudbal vodi stranac.Nemate vise pravo glasa.

Šab2ri Ezil AdFokaat

pre 9 godina

Dirk Nicolaas "Dick" Advocaat (Dutch pronunciation: [ˈdɪk ˌɑt.fo.ˈkaːt]

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Nl-Dick_Advocaat.ogg

Djura

pre 9 godina

Uvek sam protiv stranaca u reprezentaciji, ali ova vest mi je smešna pošto se vidi kako se Tole igra sa "legendama" da im funkciju, oni onda počnu da ga hvale, a onda im on pokaže ko je glavni. Malo mi je i žao Drulovića, ali sam je ovo tražio.

Djole

pre 9 godina

Zasto svaki cas menjamo selektora? Drulovic je bio ok, treba vremena da se slegne sve! No dobro, nece ni ovaj dugo tako da obrni okreni... I Tole zar ti nisi dao ostavku?

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sad ovako !! On je dobar trener i iskusan je, ali u poslednje vreme i nije baš imao neke rezultate. E sad, ako je doveden da radi i da sprovodi svoje, ponavljam svoje odluke i zamisli o igri i igračima i da za njih snosi odgovornost onada je dobro. Ali ako je doveden, a on je "pristao" na to, zbog trenutne neangažovanosti, da "nema svoje mišljenje" nego da i dalje reprezentacija bude poligon gde će pojedini "menadžeri" mešetariti i gurati svoje igrače radi lakše prodaje, a FSS u tome učestvovati iz već poznatih razloga, onda od svega toga nema ništa i to njegovo "iskustvo" je samo paravan i bacanje prašine u oči javnosti da bi se to sve u početku lakše prihvatilo. Normalno, posle kao, "iznenađujućih" rezultata, sledi već poznate floskule opravdanja, što ovde već neko pomenu, o nepoznavanju našeg mentaliteteta, o nepoznavanju našeg fudbala ?! o njegovoj neadekvatnosti...itd...itd. Onda dolazi do nekog sporazumnog raskida, pa opet "jovo nanovo", dolazi neki V.D. i tako sve u krug...

acko13

pre 9 godina

Realno, i bez trenera sa ovakvom ekipom mi idemo sigurno na EP 2016, po prvi put imamo kompletan tim i dobre mlade igrace koji jedva cekaju da igraju za reprezentaciju! Mislim da imamo mi nase trenere koji treba da vode reprezentaciju pre Advokata, ali kako god, srecno mu bilo!!!

Skeptik

pre 9 godina

Ko mu je menadžer,tj.ko je posredovao njegovom dolasku.U fudbalu je kao i u politici.Da bi ti nešto bilo jasno idi samo tragom novca.Znači Tole idemo javno.1.Kolika je vrednost ugovora.2.Da li je neka agencija posredovala i kolika je provizija.Prosta dva pitanja.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Interesuje me za koju je lovu dosao> Sigurno ne za 10 soma evra mesecno.U cemu je bio problem da se ne plasiramo na Eu. Idu dve prvoplasirane i cetiri najbolje trece plasirane.Ako tako nismo mogli da prodjemo pa makar i sa trenerom pocetnikom onda nam fudbal treba ugasiti.kako se Tole nije setio da za kfalifikacije u Brazilu ne dovede nekog pristojnog selektora. Bili bi na SP i samim kfalifikovanjem bi dobili 12 miliona dolara a i poslednje mesto je donelo 8 miliona

Herz

pre 9 godina

Na SP u Brazilu,kada ljedi pevaju himnu zaigra mi srce,a cemu mi da se sa
ovima nadamo? Karadzic sa Advokatom,Terzic sa Klementeom,pisi bre propalo!
Nece Srbi skoro na fudbalu onako od srca svoju himnu pevati,a i kako i zasto
bi? Prpadanje se nastavlja...

Dragan

pre 9 godina

SRAMOTA, SRAMOTA. Tipično za nas, samo da nije Srbin. Sve druge nacije hvale, kupuju, imenuju svoje, samo mi mislimo da je sve tuđe bolje. FSS SRAM VAS BILO.

tamni vilajet

pre 9 godina

znaci i evropsko prvenstvo gledamo opusteno samo trebamo da se opredelimo za koga cemo navijati i jos koliki je deo selektorov a koliki fss od takozvane selektorove plate

menk

pre 9 godina

Ne shvatam ove koji se odusevljavaju ovim potezom Karadzica...Ovaj je skup za nase uslove a rezultata u bliskoj proslosti ni u najavi.Bice slatko copy\pasteovati ushicene komentare od danas nakon novih blamaza a sa Advokatom ce ih biti.Mora ih biti jer sve se vraca sve se placa,a Karadzic je zasluzio ocajne rezultate.

majstor

pre 9 godina

Ma dajjjjjjj. Sta ce nama ovakav trener. Drulovica vratite bre, covek se dokazao da zasluzuje i klinci mu veruju, atmosfera je odlicna , a i tim je dobar. Ovaj ce samo da uzme pare , a biti medju 2 ekipe u grupi bi i Drula ostvario

Gerov

pre 9 godina

Ma koji bre strucnjak, covekov poslednji angazmaj je, kako stoji na wiki, Rudar iz Peijedora. I neka mi sada neko kaze da je to idealno resenje za nasu reprezentaciju. Covek bi trenirao i neke na margini, nebi da vredjam, ali Rudar iz Prijedora. I opa - reprezentacija Srbije. Bravo z FSS!

A obaska sto nisam bas sigiran da bas prati nase igrace. Verovatno iam ko to prati pa ce mu "savetovati" ko ce da igra a ko "nije u formi".

Veliak sansa da i na EP ne odemo, bez obzira sto idu skoro svi ig grupe.

Ima poslednji da budemo. Ima li nekoga u ovoj zemlji da stane na put ovom Karadzicu ili nema?

petar

pre 9 godina

(Vlada, 22. jul 2014 19:13)

Ma kakav Drulović čovječe... ? Imali smo Mihajlovića, koja je razlika između Mihajlovića i Drulovića ? daj molim te....

Dejan

pre 9 godina

@ NastyB

Ne zalim ja sto je Advokat trener - zelim njemu, reprezentaciji i nama navijacima naravno NAJBOLJE!

Ali mislim da nam je potreban kontinuitet za uspeh - mi smo mala drzava!

Mi menjamo trenere bezveze! Najbolji primer: Antic!
Sta ako neuspijemo opet? Nije laka grupa - Portugal je mislim bolji, sa Dancima smo mislim jednaki...a Albanija i pogotovo Jermenija su jako nezgodni rivali!

Mislim treba se rad trenera analizirati a ne sami uspeh-neuspeh u kvalifikacijama ili na prventsvu!

Svajcarska je jednom pod Hitzfeldom izgubila kuci protiv Luksemburga!
Mi bi odmah zeleli objesit trenera; ali oni su mu i dalje dali poverenje i to se isplatilo!

Aladdin Sane

pre 9 godina

Ovo nikako ne valja.
Boli Advokata za Srbiju i za njen fudbal.
Pokupice ogromne pare bez da radi posao kako treba isto kao Kapelo u Rusiji.
Gledacu prve dve tri utakmice da vidim da li igraju lepo, mada ne verujem u to.
Najverovatnije necu da gledam sve utakmice kvalifikacija znajuci u napred da cemo biti samo razocarani.
Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.

as

pre 9 godina

Ovi nisu normalni sta je falilo Drulovicu. Ko je ovaj Dik izgubio pa njegov najveci uspeh je polufinale 92 koje je izgubio od Danske sa generacijom Holandije koja je bila reprezantacija iz snova Gulit, Van Basten, Berkamp...

Ne pa od dansa ja vise necu gledati ovo zao mi samo Ivanovica jedinog kapitena koji je igrao fudba.

Nebojsa

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.

Aladdin Sane

pre 9 godina

„Srbija ima sjajan tim, fokus će biti na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nisam želeo da radim kao klupski trener. FSS je preuzeo inicijativu u pregovorima i pristao sam“, rekao je Advokat holandskim novinarima i potvrdio da će potpisati dvogodišnji ugovor.

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.

Žilijen

pre 9 godina

Mislim da je Zivadinovic trebao biti postavljen za seletora. Dok je on bio tu, bili smo medju 10 na svetu. Ziva ima ikustvo koje nam je prekopotrebno. Pa zar nasi ljudi nisu zasluzili svoje parce hleba?

dragance

pre 9 godina

nece biti ni 2016 evrope za nacionalnu selekciju, jedan od razloga ce biti izostanak drulovica na klupi, neka, tako i treba, sto se mene tice nigde ne treba da se kvalifikuju sve dok vuku ovako pametne poteze

Nikola, Beograd

pre 9 godina

Ne ulazeći u to kakav je Advokat trener (naravno da je veliko ime):

1) Kada će se konačno dati prilika nekome da permanentno radi sa ekipom? Ova menjuckanja trenera na svakih godinu-dve urnišu i igrače i ekipu kao celu. Zašto nije data prilika Druloviću? Advokat će odrati savez i državu.

2) Kako je došlo do toga da nam to saopštava čovek, koji je odavno trebalo da ode sa funkcije, obećao da će to najzad učiniti prošle godine, a još je tu?

Miha

pre 9 godina

Za nase trenera nemaju para a ovog hteli oni ili ne morace da ga plate!!! Sad neka pocne da uci srpski jezik! EEEEEEE Srbijo moja nasta ste spali!!! Nemate strucnjaka koga cete da platite 5 puta manje da vodi nasu reprezentaciju!!! Vucicu razjebi tu bandu HITNO!!!

Milasin

pre 9 godina

Extra odluka!!! Trener sa bogatom karijerom!!!!! Pa sa takvom bogatom i bogatijom karijerom imamo bar 7,8 nasih trenera,sta ce nam stranac!?!? STRASNO!! STA JE SA BOROM MILUTINOVICEM?!? Nema dovoljno iskustva verovatno! Dok je Karadzic na celu FSS nema nista od naseg fudbala! Katastrofa!!!

Banat

pre 9 godina

Драго ми је да Друловић није постао селектор сада пошто је наша игра против Панаме и Јамајке била очајна. Уместо да их одрадимо како ваља, ми смо и против њих имало проблема. Оно што је Толе требао да угради у уговор јесте да стави Друловића као асистента Адвокату и да овај учи и напредује уз њега. Освојити титулу са млађим категоријама није довољно. Пижон је такође растурао са млађим категоријама, а онда једноставно разочарао у даљем раду.

ja

pre 9 godina

Pa dobro, nije lose. Svi kukamo kako nam reprezentaciju vode selektori pocetnici, bez iskustva, sada nemamo sta da zamerimo

Dobra stvar je sto dosta nasih igraca je gradilo (ili gradi) karijeru u Holandiji

9il&

pre 9 godina

Ovaj sezonac će odraditi posao, od plasmana neće biti ništa, a "navijačka masa" će da se talasa sa uverenjem da se nešto ozbiljno događa sve dok se ne bude pronašao neki "buđavac" koji će biti za sve kriv. A istina je, da režimima ne odgovara ma kakav uspeh, jer narod time postaje psihološki samostalniji tj. bistriji i teže ga je zavoditi.

Vuja neznalica

pre 9 godina

Tole, zaboravio si Zemana, ćoveka koji ima iskustva sa radom u našem fudbalu... To je bilo rešenje za osveženje, da jasno svima nama pokažeš koliko mrziš Srbiju i srpski fudbal i kako si ''gospodin nedodirljivi'', ali stvarno...

Pepito

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???

limeni

pre 9 godina

dokle ovaj Karadzic misli da nam vodi i upropashtava fudbal?? kako ga nije sramota, trebalo je u februaru najkasnije da napusti funkciju kako je i obecao a on i dalje meshetari!!! Petkovica i Antica, na oba SP je on direktno upropastio, pominjuci ugovore i druge momente neposredno pred pochetak takmichenja, kvarivshi atmosferu u ekipi! direktni i najveci krivac za sve ali moralni pigmej koji nema dostojanstva da se povuche sa funkcije!!

Staxy

pre 9 godina

Jos jedna "katastrofa u najavi"...
Izgleda da mi moramo, kao i obicno, dva puta da napravimo istu glupost (pre par godina smo vec imali jednog "spanca" za selektora) pa da shvatimo da je ovakvo (skupo!) eksperimentisanje samo gubljenje vremena i da nam ne donosi nista dobro - samo produzavanje agonije!

шта рећи, коју послуку порати?

pre 9 godina

Очааааааааааааај!
Компас рикн'о.
Одустани више Томиславе, брате.
Није овај посао за тебе, добро је било, иди у пензију.
Молим те.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Loše, loše.....a uzeće pare. Još jedna, a ko zna koja već, genaracija nadarenih momaka neće videti EP. Srbija je školski primer kako u fidbali ne treba raditi.

Adnan

pre 9 godina

Moje misljenje je da je ovo dobra vest za nasu reprezentaciju. Nije Dick sami krem evropskih selektora, ali nije ni tikva bez korena. Verujem da ce svojim iskustvom i autorutetom pre svega forsirati napadacki fudbal i da ce izvuci maksimum iz igraca velikih potencijala popu Ljajica, Tadica, Djuricica, Markovica, Kostica i Mitrovica... jer svi smo ubedjeni da ovim momci mogu mnogo vise od trenutnog.

Nemanja

pre 9 godina

Jedna od najtalentovanijih i najboljih generacija u istoriji Srbije dobila je konacno top, top menadzera.
Tesko da ima bolje resenje u svetskom fudbalu za selektora od Advokata.
Iskreno se nadam da ce ovaj najveci projekat u nasem fudbalu, napad na EVRO 2016. dobiti veliko pojacanje u vidu povratka Nemanje Vidica u tim Srbije.
FSS sa ovom kapitalnom odlukom obezbedjuje da nase mlade generacije koje su dominirale u svojim kategorijama dobiju adekvatnu podrsku prelaskom u najbolju selekciju.
Od ovoga nema bolje, covek koga su Rusi placali sedam miliona dolazi u Srbiju!

TOLE - SVE TI JE OPROSTENO!

sasa

pre 9 godina

Za sve one koji kazu da je Drulovic neiskusan pitanje a sta su to ti iskusni treneri uradili?Za razliku od njih neiskusni Drulovic je uzeo titulu prvaka
Evrope.

Dejan

pre 9 godina

Mi imamo uvjek velika ocekivanja ali nemamo ili nismo bas ni imali takvu kvalitetnu ekipu! Mihajlovic je bas bijo preuzeo reprezentaciju kada je bilo mnogo,mnogo tesko i imao je slab izbor igraca na pocetku!
Naravno je gresijo, puno eksperimentirao tokom kvalifikacija - ali tim se konstantno poboljsao i pred kraj kvalifikacija su igrali bas dobro!
Znam da nevolite to da cujete: ali za mene Mihajlovic nije najveci krivac za neuspeh- da bi prosli tu grupu sa Belgijancima i Hrvatima, trebalo je cudo da se desi! Makar smo bili dominantni protiv Velsa i Skotske(kuci) - sto u proslosti isto nije bijo slucaj! Kiksnuli smo najvise u gostima protiv Makedonije(ali kuci smo i dobili 5:1).
Ja mislim da je bilo potrebno vece poverenje u Mihajlovica - potrebno je nekad i duzi rad za uspeh!
Nismo mi neka fudbalska sila i osim toga precijenivamo sabi sebe!
Trece mesto u proslim kvalifikacijama bijo je realan resultat!
Najverovatnije ce i Advokat zvati igrace koje su poslednje igrali pod Mihajlovicem + Ljaci mozda!

ogi-cg

pre 9 godina

Sto je to braco Srbi.Stranac za trenera,bruka.Pa kako rekoste za crnca sto igra za CG u kosarci.A to je jedan igrac.A vama reprezentaciju i to u fudbal vodi stranac.Nemate vise pravo glasa.

Gerov

pre 9 godina

Ma koji bre strucnjak, covekov poslednji angazmaj je, kako stoji na wiki, Rudar iz Peijedora. I neka mi sada neko kaze da je to idealno resenje za nasu reprezentaciju. Covek bi trenirao i neke na margini, nebi da vredjam, ali Rudar iz Prijedora. I opa - reprezentacija Srbije. Bravo z FSS!

A obaska sto nisam bas sigiran da bas prati nase igrace. Verovatno iam ko to prati pa ce mu "savetovati" ko ce da igra a ko "nije u formi".

Veliak sansa da i na EP ne odemo, bez obzira sto idu skoro svi ig grupe.

Ima poslednji da budemo. Ima li nekoga u ovoj zemlji da stane na put ovom Karadzicu ili nema?

laza

pre 9 godina

Sramota. Ovo stvarno prelazi sve granice. Voleo bih da nadjemo nacin kako da smenimo Tomislava K. (mrsko mi je i ime da mu napisem), kada vec u vrhu saveza niko nece. Pitamo li se mu kao narod nesto. Svi rezultati gore navedenog su katastrofalni. Ima li nekog ovde ko bi predlozio neki potez, neki korak ka tome?

komrenac

pre 9 godina

Trebao je da Ljubinko da ostane selektor ali...ako je vec ovako odluceno SAMO AKO UPOTREBI SVOJE IME SA NAMA I NASIM MENTALITETOM I NASIM IGRACIMA,MISLIM U BUKVALNOM PREVODU...mozemo sa ovim covekom da napravimo nesto inace mrka kapa...bice kao i sa svim bivsim strancima...u svakom slucaju SRETNO...

ns.

pre 9 godina

bolje bilo ko nego mihajlovic zbog kajeg nismo isli u brazil, on nas je unazadio za 25 godina najmanje sa njegovom metodom, dobro je za nas fudbal da je otisao iz srbije

bratic

pre 9 godina

realno Drulovic nema autoritet treba mu jos koja godina prakse najbolje da bude pomocnik sadasnjeg selektora da nauci po nesto i nnadam se da ce da zove najbolje sto imamo a ne neke nabedjene iz zvezde i partizana koji su odlicno odigrali jednu prvenstvenu utakmicu,nadm se da ce autoritetom ove nase mladje igrace nauciti kako se igra za reprezentaciju,

ja

pre 9 godina

Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Vasi su u Brazilu pokazali kako znaju

Mihailo

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.

Dragan

pre 9 godina

SRAMOTA, SRAMOTA. Tipično za nas, samo da nije Srbin. Sve druge nacije hvale, kupuju, imenuju svoje, samo mi mislimo da je sve tuđe bolje. FSS SRAM VAS BILO.

Monteri iz Jajca

pre 9 godina

Samo Nemac Srbiju spasava! Advokat je dokazano fudbalsko ime ali je njegovo vreme i njegova filozofija fudbala odavno iza nas! Opet autoritet koji ima i njegova disciplina nam sigurno nece naskoditi!

skoki

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..

para vrti de burgija de burgia

pre 9 godina

Ja ne znam cemu ovoliko negativnih komentara, te skup je, te havijer, te ne zna, te drulovic, wtf???
pustite lika dika neka radi pa cemo vidjet, skup jeste, ali zar nije skuplje ne plasirati se na EP?? na kraju se svode racuni a ne na pocetku! konacno on je iskusniji malo trener i od mihajlovica i od drulovica, a veci covjek od trojke (radomir, antic i antara) i nije tesko biti! pozzz iiiidemo Orlovi, na kraju, da bi dobio rezultat moras da ulazes pare, mozes da izgubis ali mozes i da dobijes, a kad ne ulazes ne mozes da dobijes sigurica, jednostavna matematika!

Koskiah

pre 9 godina

Je l' postoji neki trener na svetu celom koji bi zadovoljio sve Srbe?? Teško! I Murinja da dovedu, Srbi bi kukali kako ne valja... Možda je malo problem i u srpskim igračima... a, dečki? Grupa u kojoj je Srbija je veoma laka i mislim da neće biti problema da se Srbija posle 16 godina pauze nađe na EP...

crise de nerfs

pre 9 godina

Ovaj je iskusniji i kvalifikovaniji od svih nasih trenera koji su bili u igri za selektorsko mesto.Mozda se nekom ne svidja to sto je stranac,ali uporedite njegov i cv nasa 2 prethodna selktora i 2 vd selektora.Miha je imao dobar koncept i zelju da promeni stvari na bolje(podmladio je ekipu i utabao put za dalje),ali isto tako je morao da zna da mec sa Makedonijom se dobija na iskustvo,ne na mladost.Sve u svemu imacemo mlad i kvalitetan tim,i selektora za ofanzivnu igru.Po meni od 1998 nismo imali vise talentovanih igraca u ekipi.

Mikeli

pre 9 godina

Evo novog Havijera Klementea. Bice bacene velike pare i nece biti postignut nikakav rezultat. Advokat ne poznaje nas mentalitet i nase odnose i ne vidim sta moze pozitivno da napravi.
Mislim da smo sa Drulovicem imali solidno resenje, ali eto, potrosili smo ga prerano.
(Nebojsa, 22. jul 2014 10:24)

Ovo mi je sjajno "ne poznaje nas mentalitet". Znaci treba nam fakticki trener sa gubitnickim mentalitetom, jer kako drugacije nazvati nas mentalitet. Bas je dobro sto je dosao neko ko zna kako da pobedjuje i ko gaji napadacki stil igre. Makar ce pokusati od nas da napravi ozbiljan tim, ali s obzirom na mentalitet koji spominjes od toga nece biti nista. Sto se Ljubinka tice, za njega ima vremena.

Borky

pre 9 godina

Ne podržavam stranca za selektora, ali setite se kako je Rusija igrala atomski fudbal dok ih je on vodio, tad je Evropa upoznala Aršavina za kojeg pola Evrope tad nije ni čulo. Inače zašto je ovaj Karadžić još uvek na čelu FSS???
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Pepito, 22. jul 2014 10:38)

To je bio Guus Hiddink! A ovaj je vodio Rusiju na zadnjem euru kad nisu posli grupu.

majstor

pre 9 godina

Ma dajjjjjjj. Sta ce nama ovakav trener. Drulovica vratite bre, covek se dokazao da zasluzuje i klinci mu veruju, atmosfera je odlicna , a i tim je dobar. Ovaj ce samo da uzme pare , a biti medju 2 ekipe u grupi bi i Drula ostvario

Labud

pre 9 godina

Odlicno! Posle milion losih poteza i odlika, najzad jedna dobra. Napokon neko ko zna fudbal i ko je vec dokazan. A price "ne zna nas mentalitet" ne piju vodu, i bolje sto ne zna nas mentalitet, mozda ne bi ni prihvatio posao. Ovako, najzad imamo talentovanu generaciju i coveka koji je prosao sve kvalifikacije u svim takmicenjima u kojima je vodio neku ekipu.

Ivan Novkovic

pre 9 godina

Ovu vest sam ja sherovao pre 10 dana da je gotova stvar. Dobar je trener, ne bi trebali u startu da ga pljujemo. Nece on da se bruka da mu igraju Radosav Petrovic i slicni, nadam se.

Marko

pre 9 godina

Konačno da dobijemo selektora kakvog po kvalitetu igrača zaslužujemo, a ne nekakve naturščike poput Pižona, Mihajlovića, Drulovića i sl.
Kad se setim da su nas vodili i takvi 'stručnjaci' poput Santrača, Živadinovića, Đorića i Savićevića. Dobro nismo ispali sa FIFA rang liste.
A kad god se bira selektor tu su večiti kandidati Ljupko, Rajevac, Dujković, Ćurčić, Tumba i odnedavno Piksi. Ovi bi samo nastavili niz svojih prethodnika u blamiranju reprezentacije.
Tole hvala za Advokata, ja još ne verujem ...

fudbal11

pre 9 godina

Nije dobar Advokat,a dobar Drulovic. Ljudi ajde malo realnosti. Zar je neko cuo ranije za selektora Argentine,ne sigurno.Zar je Inzagi vrhunski trener,a vec je trener jednog Milana.I sem par zvucnih imena u svetu,ostali selektori u 95% slucajeva su manje poznati,cak sa vrlo malo iskustva u radu sa klubovima. Zar neko od Vas zna selektora Danske koje,ne. A oni su nam glavni rival u grupi. Sve je do igraca,pa trenirao ih ja ili Murinjo. Bolje da imamo igrace koji znaju sa loptom u svim pravcima,okrenuti ka golu protivnika licem,a ne ledjima,koji ne cekaju da protivnik napravi kiks,sto ne umrtvuju igru i vracaju loptu nazad. Da od nasih mnogo hvaljenih igraca koji koliko god igraju u tkz.jakim klubovima ipak su tamo sporedni igraci,ne toliko bitni,napravimo odgovorne i bez kiksa igrace. Mislim na Ivanovica,Kolarova,Subotica,koliko god su ovde hvaljeni imali su itekakve kikseve u porayima i primljenim golovima nase selekcije.

Dzonni

pre 9 godina

Aman ljudi, dosta vise sa Drulovicem! Pricate o njemu kao da je Klop ili Gvardiola. Jeste li vi slusali njega igde, jeste gledali one prijateljske? Covek prica kao da vodi Slobodu ili Spartak. I kod analize igre i rezultata se vidi da je mediokritet i sa znanjem i harizmom. Miha, Piksi, Stanoje... vam ne valjaju kao neiskusni a Drula valja bez dana staza sa seniorima!?
Advokat je ok ali je malo preke naravi, ako se poklopi dosta toga moze da bude i ekstra resenje.

ko jel ja

pre 9 godina

u srbiji je cest slucaj da su na rukovodecim pozicijam ljudi neodgovarajuce struke ili bez struke. zato nam tako i ide. stalno nizbrdo...

MA AJDE

pre 9 godina

A to smo mi Srbi,na koju god vest da udjem odmah negodovanja...Nije covek ni poceo da radi ali neee on je vec lose resenje,Drulovic je bio bolje mnogo bolje...Sve vi znate,sve sami strucnjaci

niki

pre 9 godina

Sta se gubite bre ljudi?! Covek je DOKAZANO ime,kakav crni Klemente,ne mogu da se porede nikako. Ovo ako je istina bice super! Ali dobro,jako smo GLUP narod,pa u svemu smo najpametniji,trazimo dlaku u jajetu,svetu se ne moze ugoditi itd.

Herz

pre 9 godina

Na SP u Brazilu,kada ljedi pevaju himnu zaigra mi srce,a cemu mi da se sa
ovima nadamo? Karadzic sa Advokatom,Terzic sa Klementeom,pisi bre propalo!
Nece Srbi skoro na fudbalu onako od srca svoju himnu pevati,a i kako i zasto
bi? Prpadanje se nastavlja...

veliki strumf

pre 9 godina

Bio sam na Ljubinkovoj strani do SP. Medjutim, gostujuci na RTS-u i komentarisuci utakmice potpuno me je razocarao. Komentari su mu bili na nivou najobicnijeg posmatraca, nijedna strucna opservacija. Advokat je kvalitetan i iskusan strateg, iz fudbalski mocne zemlje gde se igra leprsav fudbal (mada on vodi dosra racuna i o defanzivi. Verujem da nam je trebao takav trener da zavede red u nasoj reprezentaciji.

Zola pfc

pre 9 godina

Na EP direktno idu prva dva tima iz grupe, dok treceplasirani ide u baraz (najbolji treceplasirani ide direktno ), s' obzirom kakvu grupu imamo bila bi prava umjetnost ne plasirati se. Mislim da bi nas i Limeni odveo na EP.

my way

pre 9 godina

Sta bi sa dvostrukim oporezivanjem? Sto se sportske strane tice, videcemo, sad ne moze nista da se kaze. Drulu treba odmah vratiti da vodi klince, ne znam zasto se uopste tragalo za drugim selektorom A tima.

Žilijen

pre 9 godina

E svasta, poceli smo postavljati i advokate za selektore. Dokle vise sa ljudima koji su nestrucni za odredjen posao! Sportski radnik je trebao biti postavljen, nikako covek iz prava. Tako ce nam uvek biti, dokle god postavljaju nestrucne kadrove propadacemo. Sta jedan advokat zna o fudbalu?

sabajle

pre 9 godina

Kolko negativnih komentara nije ni cudo sto nam ne ide ni na jednom polju kad ljudi prosto ne koriste logiku.
Ovo je fantasticna vest!
1) igracemo moderno, brzo, bez kalulacija, bas onako kako ova ekipa koja je prebogata ofanzivnih igraca i treba da igra.
2) Imamo veliko trenersko ime za selektora i to ce mnogo dici rejting Srbije.
3) Porediti njega i kapela u fudbalskom smislu ej cist amaterizam, jer je advokatov ofanzivni moderni fudbal totalna suprotnost od zastaerlog italijanskog katanaca kapela.
4) Ljudi podrzavaju Drulovica zatos to je sa omaldincima osvojio neki evropski turnir, sto je za pohvalu,a li jednos u juniori drugo seniori.
Ljubinkov fudbal ej kalsicni destruktivni portugalski koji nije imao sansu sa ovakvom reprzetancijom i u seniorskoj konkurenciji u danasnjem vremenu.
Prava stvar FSS, uz Antica ovo je jedini pravi selektor u zadnjih 20 godina!

PimPong

pre 9 godina

Nadam se boljem, mada bih pustio Ljubinka da radi za sad. Samo moram da kazem da me je strah od ovakvih velikih imena koji dobijaju ugovore i onda se vise ponasaju kao placenici. Pa "slavni" Capello je sa Rusijom napravio ono sto bi bilo koji drugi selektor mogao da uradi - stigli su na prvenstvo i onda ispali u grupnoj fazi u ne bas toliko teskoj grupi.

Mikeli

pre 9 godina

Dobicu verovatno tonu minusa, ali mislim da je jedino resenje Sinisa Mihajlovic. Uveo je red i disciplinu u ekipu. Treba dati coveku vise vremena. Imali smo dobru igru, kad tad bi dosli i rezultati.
Ne verujem da cemo ici na EP 2016. Nadam se da se varam.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:55)

Pokusao sam 40ak puta kliknuti na minus, ali dozvoljeno je samo jednom. Zamalo misa nisam polomio.

runner

pre 9 godina

e svasta. a Drulovic nije valjao, jel?
(nemanja, 22. jul 2014 10:24)
Наравно да није ваљао. Недавна америчка турнеја наше репрезентације је и последњем фудбалском лаику у Србији ставила до знања да он није за селектора. Уместо да се са те турнеје вратимо тријумфално ми смо одиграли три бледе партије. Не сећам се да смо икада имали такву шансу да коначно тучемо Бразил а он се уплашио. Тим нам тотално растерећен, без икаквог резултатског притиска са изванредним појединцима а Друловић иде на нерешено и онда нам килави Фред који на СП није могао да погоди слона са три метра, забија гол из онакве позиције. О поништеном голу Хулка да и не говорим. Испаде да је то била једна од бољих утакмица распалог Бразила у последње време. Нама треба селектор који ће психички дићи овај тим, који ће им улити ону потребну дозу спортске дрскости и наравно континуитет у игри током свих 90 мимута, а не само једно полувреме. Да ли ће то бити овај ДА видет ћемо, ал' Љубинко Друловић ни случајно.

menk

pre 9 godina

Ne shvatam ove koji se odusevljavaju ovim potezom Karadzica...Ovaj je skup za nase uslove a rezultata u bliskoj proslosti ni u najavi.Bice slatko copy\pasteovati ushicene komentare od danas nakon novih blamaza a sa Advokatom ce ih biti.Mora ih biti jer sve se vraca sve se placa,a Karadzic je zasluzio ocajne rezultate.

Mito

pre 9 godina

Ovaj Karadžić je jedna neopevana vucibatina koja se igra sa ljudima. Bespotrebno je upropastio Drulovića, kao što je svojevremeno uradio sa Đukićem. Interesuje me kako će sada Ilija Petković da savetuje Advokata koji je daleko bolji trener od njega, ili je ovo nameštaljka da ako Advokat odustane iz bilo kog razloga da Petković na mala vrata uzme reprezentaciju. Interesuje me koliko para je Karadžić stavio u svoj džep pošto je on bio menadžer Advokatu.

Nis

pre 9 godina

@Novosadjanin
Ajde molim te,ne lupetaj...a Slaven Bilic...Hrvati mu dali sansu a on je napravio strasan posao...kako i da stekne Drulovic iskustvo...kroz JSL?

NSgusztav

pre 9 godina

Već smo propustili jedno EP i sad ovo veličanstveno SP u Brazilu, bilo bi tragično za ove talentovane momke da još jednom podbacimo. Zato Advokat 10x pre Drulovića!

Milosmiha

pre 9 godina

Jel to Tole pokusava da nadje nekog starijeg od sebe.Gde nadje ovog od 66 godina,sta je falilo Drulovicu taman su igraci navikli na jedan stil igre sad opet iznova.Necemo se mi kvalifikovati ni na Evropsko prvenstvo.

ludinovinar

pre 9 godina

Odlican potez.. Prijatno sam iznenadjen da je trener tog renomea prihvatio da vodi nasu reprezentaciju.. Ima znanje, iskustvo, autoritet i najvaznije, ima rezultate.. Dobra prica u najavi!

dr.mr.

pre 9 godina

ako ne drulovic ili antic,onda je ovo NADAM SE dobro resenje!
sjajna generacija,veliki potencijal ekipe,i mislim da ako Advokat uspe da ih usmeri na pravi put,da mozemo i nesto znacajnije da uradimo na EP!
optimista sam,ne moze drugacije...

Dalibor

pre 9 godina

Ajde da vidimo I njega.Valjda ce kao I Holandija gajiti ofanzivan fudbal a ne ovo mucenje sto nasi selektori forsiraju pa I sam Drulovic. Videli smo pre SP protiv Jamajke da nemamo nikakvu igru.

Republika Srpska

pre 9 godina

Ja sam protiv stranca trenera (naročito jer je Drulović zaslužio šansu), ali ako postoji ijedna pozitivna stvar u ovome to je činjenica da je u pitanju HOLANĐANIN! Svi holandski treneri gaje stil fudbala koji je lijep i koji prema igračima koje imamo (Tadić, Marković, Mitrović) bi trebao da nam odgovara!!!

acko13

pre 9 godina

Realno, i bez trenera sa ovakvom ekipom mi idemo sigurno na EP 2016, po prvi put imamo kompletan tim i dobre mlade igrace koji jedva cekaju da igraju za reprezentaciju! Mislim da imamo mi nase trenere koji treba da vode reprezentaciju pre Advokata, ali kako god, srecno mu bilo!!!

panteroid

pre 9 godina

A ja mislim da je Drulović trebao da dobije sansu.A jel karadzic odlazi ovog decembra ili... ?
(delija, 22. jul 2014 10:45)
Ako ode u decembru onda ces se radovati samo jesenjoj tituli.

Miroslav

pre 9 godina

Ja stvarno ne razumem javnost u Srbiji.Svi pljuju po Karadzicu i njegovom odlukom da uposli Advokaata kao selektora.Advocaat je odlican trener, cak stavise savrsen izbor za nas fudbal.Kamo srece da imamo jos nekoga poput njega da nam bude tehnicki direktor pri obuci podmladka i nas fudbal bi bio na dobrom putu.Problem Srbije je upravo taj sto mi imamo lose i staromodne trenere dok smo talenata uvek imali napretek.Dick je odlican trener a posto je Holandjanin engleski mu je kao maternji sto ce olaksati sporazumevanje sa igracima za razliku recimo od Klementea.Advocaat je pre nekoliku godina odbio Australiju koja mu je davala brdo para a prihvatio je Srbiju, razmislite malo o tome.Kada je neko prvoklasan trener onda ta osoba ne misli samo o novcu vec i o svojoj reputaciji i rezultatima koje ostavlja iza sebe.Ovo pokazuje da ima poverenje u nase momke sto mi daje nadu.

1914

pre 9 godina

Nije poenta u selektoru nego u kriminalnom i nesposobnom FSS-u sa gomilom penzionera u njemu.Mogu dovesti Murinja,Fergusona i Leva zajedno kad milion drugih stvari rade pogresno i u cilju punjenja sopstvenih dzepova.Bojkot reprezentacije dok ne odu stetocine!

Jose Alvelade

pre 9 godina

Konacno necemo gledati menadzerske igrace neko je napisao u komentaru. Ljudi, pa Advokata zastupa ista agencija kao I fudbalere koji su nas nervirali u proslim kvalifikacijama. Tole nam maze oci velikim imenom da bi sto duze ostao.

Милунка Савић

pre 9 godina

Може доћи на чело репрезентације било ко, нема среће док су Караџић и екипа на челу нашег фудбала. Караџић на челу ФСС, Терзић у Звезди, донедавно Ђурић у Партизану, мало раније Буторовић у Војводини... Шта очекивати са њима? Ни они претходни нису ништа бољи. Зато репрезентације не може ни на једно првенство да оде, а клубови у европским такмичењима испадају од клубова са егзотичним именима. Ти људи су криминалци које интересује само брз обрт профита. Једина шанса је у приватизацији професионалног спорта, стварању озбиљне лиге, па да затим видимо шта можемо са националним тимом. Уосталом, тако је и у осталим областима, спорт није изузетак.

Vlada

pre 9 godina

Kako smo mi jadni sa ovakvim FSS. Drulović postane prvak Evrope sa mladima, po nekoj logici sledeći korak je da postane selektor, a njega postave za vršioca dužnosti i na kraju izaberu stranca jer je će se eventualni neuspeh kriti iza njegovog imena. Gde je sada Drulović? Čovek je izgubio mesto čak i tamo gde je imao uspeha.

wobly

pre 9 godina

Bravo za savez Srbije, konačno nešto pametno, jest da kupe bodove time sigurno ali nema veze, velika stvar opet, odličan stručnjak, veliki znalac i sigurno ćete se naći na završnici Evropskog prvenstva. Isto tkao se nadam da će susjedi imati uspjeha, a naravno i mi, da im pokažemo šta je Balkan, i kakve talente imamo. Pozz iz Tuzle

cut

pre 9 godina

@
Dragi srbi, što vam to koristi kada još uvijek imate iste igrace koji neznaju igrati nogomet?
(Mate, 22. jul 2014 12:53)

Bas smo ti dragi ?-ili ste po obicaju zavidni sto angazujemo jedno vrlo poznato, svetsko, fudbalsko ime ? A vi i dalje na onom potupom Kovacu i na generaciji fudbalera koja je na izdisaju ?
Btw-Da se igralo jos 10 minuta, protiv Mexica bi primili 7-kao i Dinamo protiv onih Francuza u namestaljki

Slavko

pre 9 godina

Ako nas odvede na EP onda nije skup. Najskuplji su bili Pižon i Mihajlović a najjeftiniji Antić. Fudbal danas više nije sport nego veliki biznis i sam plasman na EP ili SP donosi mnogo para (direktno ili indirektno). Čisto sportski, Srbija danas ima mnogo kvalitetnih igrača širom Europe, i svaki ne plasman na EP će biti veliki neuspeh.Nemojte mi reći da većina drugih reprezentacija koje igraju standardno na velikim takmičenjima ima bolje igrače. Možda samo Nemačka. Svi ostali su tu negde. Razlika je samo u mentalitetu. A tu naši nisu ni blizu vrhu. Možda nam zato i treba neki selektor iz Zapadne Evrope da natera naše zvezde i zvezdice da se zalažu kao i u svojim zapadnoevropskim timovima.Tek onda imamo šanse za neki pristojan rezultat.

lubrikant

pre 9 godina

Pročitao sam tokom godina stotine komentara kako selektor Srbije treba biti Nemac ili Holandjanin, evo da vidimo sta donosi ovaj drugi...a Drulovića sam gotivio do izjave da je zadovoljan minimalnim porazom od Brazila. Dosta je tih luzera koji tako razmišljaju...

tamni vilajet

pre 9 godina

znaci i evropsko prvenstvo gledamo opusteno samo trebamo da se opredelimo za koga cemo navijati i jos koliki je deo selektorov a koliki fss od takozvane selektorove plate

Washington

pre 9 godina

ja mislim da se tole sprda sa nama... uvek uradi suprotno od onog sto 90% javnosti misli, cisto da pokaze kako mu niko ne moze nista...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (DerGenius, 22. jul 2014 10:25)

Pa ko vam je kriv kad necete da bojkotujete reprezentaciju dok Tole ne napusti FSS.

Dick the Lawyer

pre 9 godina

Sjajna vest!Zivim u holandiji i uvek sam se nadao da cemo dobiti jednog dobrog holanskog trenera kakvog smo sad dobili!

U holandiji na primer su svi odusevljei,zele mu srecu i mnogo hvale nasu selekciju!
Svi se slazu da je preuzeo najtalentovaniju ekipu u evropi sa ogromnim potencijalom!
U holandiji misle da ce napraviti odlican posao,u komentarima vecina smatra da cemo biti prvi u grupi ispred portugala i danske,sa Advokatom i ja mislim da ce to biti tako!

Njemu menadzeri nece moci da sastavljaju tim.
Holandija ima najbolju skolu fudbala na svetu koji uvek gaje moderan,brz napadacki fudbal!
Dosta nasih igraca prica holanski i Advokat ih odlicno poznaje!
Uveren sam da ce Dick izvuci maksimum iz njih!

Kom op Dick,doe je best en breng onz naar de half finale van de EK!!

NastyB

pre 9 godina

(Dejan, 22. jul 2014 12:40)

Sasvim se slažem sa tobom. Po preuzimanju reprezentacije Mihajlović je odmah opalio prijateljske sa najjačim reprezentacijama (ne sećam se tačno, ali mi se čini da su bile Francuska i Španija...) i bez obzira što smo izgubili, videlo se gde nam je mesto...
Kad krenemo prijateljske sa nekakvim Trinidadom, Granadom, Tadžikistanom i posle pobeda od 1:0 ili 2:0 kažemo da smo imali ozbiljnog protivnika i dobru igru dođe mi da izvrnem želudac.
Da je Aleks Ferguson došao u Zvezdu on ne bi sastavio ni 6 meseci na klupi. Ser Aleks je imao osrednje rezultate prvih par godina, ali uprava Junajteda je verovala u njega i sada su tamo gde su.
A s obzirom da nas čeka Evro 2016 sa 24 ekipe bilo bi žalosno da se tamo ne plasiramo, tačno da nas vodi Miša Tumbas. Ali Dik Advokat je dokazano dobar trener sa iskustvom u radu sa reprezentacijama i podržavam ovaj potez, bez obzira na to što gotivim Drulovića. U svakom slučaju, i Drulović i Lalatović su budućnost trenera kod nas. Zašto Lalatović?? Osrednji igrači Napretka su razneli nabeđenu grobariju, a Zvezda trenutno igra bar 3 puta brže, bolje i modernije nego pod Stojanovićem, sudeći po pripremnim utakmicama.
Uglavnom, Dik je tu među nama, valjda ćemo jednog dana i mi, navijači, uvaliti Dika Toletu ako ne bude dobro (ko zna engleski razumeće ovo). I pored svega, ovo je potez koji treba podržati.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Ja vam kazem da ce on nama prvo biti Dik, a onda ce nam trebati Advokat jer ovaj nece otici bez novca koji su mu obecali.

Vladimir

pre 9 godina

Ovako je najbolje...Volio bih i ja da neki nas trener vodi Srbiju ali nijedan nema veliki autoritet.Advokat je trenersko ime i on nece dozvoliti da mu se neko mesa u posao..Daj Boze da bude dobro ovaj put..

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Interesuje me za koju je lovu dosao> Sigurno ne za 10 soma evra mesecno.U cemu je bio problem da se ne plasiramo na Eu. Idu dve prvoplasirane i cetiri najbolje trece plasirane.Ako tako nismo mogli da prodjemo pa makar i sa trenerom pocetnikom onda nam fudbal treba ugasiti.kako se Tole nije setio da za kfalifikacije u Brazilu ne dovede nekog pristojnog selektora. Bili bi na SP i samim kfalifikovanjem bi dobili 12 miliona dolara a i poslednje mesto je donelo 8 miliona

salabala

pre 9 godina

2002–2004 Netherlands
2004–2005 Borussia Mönchengladbach
2005 United Arab Emirates
2005–2006 South Korea
2006–2009 Zenit
2009–2010 Belgium
2009–2010 AZ Alkmaar
2010–2012 Russia
2012–2013 PSV
2013–2014 AZ Alkmaar
2014 Rudar Prijedor


Znam da znate da koristite gugl, ali znam da se mnogi nece iscimati pa eto, cisto da vidite ko ce nama biti trener..
(skoki, 22. jul 2014 12:05)

A ti si se iscimao do Wikipedije, pa šta reći, sjajno xD

as

pre 9 godina

Ja odavno ne navijam za vas,niti me zanima ista u vezi vas...
(miki, 22. jul 2014 12:18)

Pa si zato jedva docekao da procitas ovu vest i da ostavis svoj komentar.

nikola57

pre 9 godina

Dobro, nisam odusevljen ali kad su ga vec doveli nek mu se pruzi sansa. Samo me zanima kolika mu je plata u odnosu na onu zbog koje je Antic oteran?

shoMi

pre 9 godina

da nas kvalifikuje na evropsko prvenstvo pa ga onda oterajte....kao i sa prethodnicima sto je bilo slucaj posle bilo kakvog manjeg uspeha....

Djura

pre 9 godina

Uvek sam protiv stranaca u reprezentaciji, ali ova vest mi je smešna pošto se vidi kako se Tole igra sa "legendama" da im funkciju, oni onda počnu da ga hvale, a onda im on pokaže ko je glavni. Malo mi je i žao Drulovića, ali sam je ovo tražio.

mas

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!

Silver Surfer

pre 9 godina

Citam komentare i nista mi nije jasno. Kukalo se kada je Mihajlovic vodio reprezentaciju, doduse opravdano, i stalno se povlacilo pitanje kako neko ko je pocetnik u trenerskom poslu moze da bude selektor. U ovom trenutku postavlja se pitanje zasto Drulovicu nije pruzena prilika a on nije nista manji pocetnik u trenerskom poslu od Mihajlovica. Razumeo bih to pitanje da je za selektora izabran neki anonimus ali Dik Advokat je ozbiljno trenersko ime. Dolazi iz zemlje koja ima ozbiljan sistem u svakom sportu pa i u fudbalu. A najvaznije je da ima punu slobodu u radu, podrsku i da ne bude saplitan od samog pocetka. Za ovo poslednje smo majstori cak i kad je na nasu stetu.
Ovde sam procitao "da samo Srbin razume Srbina". Kakav smo mi to narod ako niko drugi ne moze da nas razume? Mada, Mihajlovicu izgleda to uopste nije poslo za rukom. Ali, ja u to ne verujem a jos manje verujem da samo domaci trener mora da bude selektor. Pri tom, mi dobrih trenera nemamo. A oni koji i nesto vrede pitanje je da li bi pristali na razvlacenje po medijskom mulju, posle jednog remija ili poraza.
Advokatu nece biti lako. Ima kvalitetne pojedince ali nema tim. Velika su ocekivanja navijaca, ali pitanje je da li ce imati njihovu podrsku. U svakom slucaju, uz trenerski kvalitet koji poseduje bice mu potrebno i dosta srece.

sasa

pre 9 godina

Svaka cast! Ovo je jedini normalni selektor koji je trenirao neku od bivsih YU republika. Mislim da će Srbija konačno dokazati da je najkvalitetanija reprezentacija sa ovih prostora. Crna Gora još pod ropstvom Savićevića i Brnovića, što će nam i ove kvalifikacije doći glave, kao i svaki put vjerovatno u baražu :-)

Mali srbin

pre 9 godina

Sa ovom ekipom se i moja baba mora kvalifikovati za ep!!
A sto se tiče trenera,nećete naći 3 srbina da se dogovore oko imena trenera.to je normalno u Srbiji

mirx

pre 9 godina

I Murinjo da je došo, neki ovde bi mu manu našli...konačno jedno veliko ime iz fudbala...to ova nadolazeća generacija i zaslužuje...

forshizzle

pre 9 godina

Najpametniji potez FSS od Antica. Dik je vrhunski menadzer. Repki treba menadzer, a ne horski dirigent. Svaka cast na odluci. Srbija sigurno na EP 2016.

Luke Babbitt

pre 9 godina

Muka me uhvati kad vidim i pročitam komentare svih pametnjakovića ovde.Te biće kao Klemente,te ovo te ono.Ovaj lik je trenerčina za sve naše nazovi trenere i to će se uskoro videti

Šab2ri Ezil AdFokaat

pre 9 godina

Dirk Nicolaas "Dick" Advocaat (Dutch pronunciation: [ˈdɪk ˌɑt.fo.ˈkaːt]

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Nl-Dick_Advocaat.ogg

Milan Živadinović

pre 9 godina

A šta je sa Đorićem,Živadinovićem i Kosanovićem? Zašto se sa njima nije prvo razgovaralo?
Oni su sada slobodni i sada Brazil može da nam ih "otme"!!!
(mas, 22. jul 2014 11:11) Dozvolite, ja demantujem da me je Brazil kontaktirao! Do sada...

zox

pre 9 godina

Nekad uvazeni treneri u sumrak karijere prihvate ovakve poslove, ponajvise zato sto im je trzisna vrednost u opadanju. Oni to dozivljavaju prvenstveno kao dobar ugovor bez neke velike ambicije, a ako nesto naprave jos bolje. Takvi treneri su veoma realni i znaju da je njihovo vreme proslo. Znaju da trenerski posao trazi visoku energiju za visoke rezultate koju moze ponudit samo covek starosti 40-50 (npr. Klopp, Murinho, Boas, ...). Jedan je bio Rehagel. Da rezimiram, uzeo je Srbiju koja im dugu istoriju losih rezultata. Nacija ce manje vise lako progutati jos jedan takav neuspeh, a sam plasman na EP bi bio veliki rezultat. Ugovor je dobar za njegove godine, osim ako ne zeli da ide u daleke zemlje (UAE, Saudijska A., ...). Provodice vecinu vremena kod kuce, jer zbog godina putovanja mu sve teze padaju (semi-retired). Bas kao i Clemente, ne secam se da je vise igde radio posle Srbije (tj. SCG), penzija i savetnik u Bilbau.

Djole

pre 9 godina

Zasto svaki cas menjamo selektora? Drulovic je bio ok, treba vremena da se slegne sve! No dobro, nece ni ovaj dugo tako da obrni okreni... I Tole zar ti nisi dao ostavku?

dex

pre 9 godina

@skoki

Ja bih te zamolio da nam vise ne objasnjavas... Kakav Rudar Prijedor, sta pricas ti? Verujes svemu sto se okaci na Vikipediju? A vidim, covek nema pojma, vodio tamo neke Holandije, Belgije, PSV, AZ... Ma strasno...

Pogba

pre 9 godina

Drulovicu svaka cast, ali nije jos za selektora. Na turneji po americi nije uspevao da realizuje nikakve alternativne varijante, ili ih nije ni imao. Reprezentacija je igrala lose i bez ideje o tome sta i na koji nacin treba da se uradi. Mislim da je to jasno svakome ko iole razume fudbal.

Milosav

pre 9 godina

Lepo je imati dobrog trenera na čelu reprezentacije, ali neće biti boljih rezultata dokle god igrači za reprezentaciju ne počnu da daju bar pola od onoga što daju svojim klubovima.
(Mihailo, 22. jul 2014 10:23)

Svakako se slazem sa tvojim misljenjem, ali ipak trener koga igraci postuju i koji ima autoritet moze da ih podstakne da podignu svoju igru na veci nivo. Nadam se barem prolasku na EU, a mozda i boljem.
I da dodam, nadam se da ce novi trener imati potpuno odresene ruke i vezi svih odluka ukljucujuci ii izbor igraca.

becks

pre 9 godina

Raduje me samo zbog toga sto verujem da nece pasti pod uticaj menadzera........ Takodje mi je drago sto smatra da je neuspeh za selektora ako se ne plasira na prvenstvo.... a ne kao Mihajlovic da odmah trazi opravdanje za neuspeh.......

Coco Bill

pre 9 godina

Pa sad ovako !! On je dobar trener i iskusan je, ali u poslednje vreme i nije baš imao neke rezultate. E sad, ako je doveden da radi i da sprovodi svoje, ponavljam svoje odluke i zamisli o igri i igračima i da za njih snosi odgovornost onada je dobro. Ali ako je doveden, a on je "pristao" na to, zbog trenutne neangažovanosti, da "nema svoje mišljenje" nego da i dalje reprezentacija bude poligon gde će pojedini "menadžeri" mešetariti i gurati svoje igrače radi lakše prodaje, a FSS u tome učestvovati iz već poznatih razloga, onda od svega toga nema ništa i to njegovo "iskustvo" je samo paravan i bacanje prašine u oči javnosti da bi se to sve u početku lakše prihvatilo. Normalno, posle kao, "iznenađujućih" rezultata, sledi već poznate floskule opravdanja, što ovde već neko pomenu, o nepoznavanju našeg mentaliteteta, o nepoznavanju našeg fudbala ?! o njegovoj neadekvatnosti...itd...itd. Onda dolazi do nekog sporazumnog raskida, pa opet "jovo nanovo", dolazi neki V.D. i tako sve u krug...

Buna protiv (kaba) dahija

pre 9 godina

Srpska sapunica. I opet ce nam neki stranac pokvariti igrace, a imamo dosta nasih strucnjaka. Samo Srbin razume Srbina.
(Dragan, 22. jul 2014 10:20)

Izvini, Draganče, a koji to Srbin razume Srbina?!

gandalf

pre 9 godina

Moze, a Drulovica za prvog pomocnika...a onda kroz 2 ili 4 godine(ako bude imao dobre rezultate da ostane i u kvalifikacijama za svetsko u Rusiji) da Drula bude prvi trener tj. selektor. Tako bi uradile ozbiljne fudbalske zemlje!

darko

pre 9 godina

mogu reci da je ovo najbolji trener od svih koji su se spominjali da preuzmu nasu reprenzentaciju,covek je vodio velike klubove i imao je odlicne rezultate titule osvojene sa psv,rendzersom i zenitom u domacim takmicenjima kao i kupovi sa istim timovima ali i sa zenitom osvojen (kup uefa)liga evrope dakle iza njega stoje rezultati a iza ovih nasih piksi,tumba,mihajlovic,rajevac itd...stoji samo prica kako su oni najbolji ali nemaju rezultate prema tome pozdravljam potez toleta sto je uspeo jednu trenersku velicinu da dovede za selektora nase drzave,sada ocekujem da mu pomocnik bude neko ko je godinama bio u holandiji kao igrac ko zna njihov jezik a ujedno je i postao trener a to je dejan govedarica ili nebojsa gudelj mada tesko da bi gudelj to prihvatio s obzirom da vodi nac bredu realnija je opcija govedarica

forsaken

pre 9 godina

Pa ja nisam znao da je holandjanin, ovo moze biti odlicno. Neka nauci necim ove nase panjeve, ipak Holandija igra disciplinovan fudbal i skroz je drugaciji mentalitet. Podrzavam.

Kokorayko

pre 9 godina

Ovo je jedan od najboljih evropskih trenera,
sad koliko on može da se izbori sa menadžerima i savezom,vreme će pokazati
Inače je veliki strateg i pomalo je diktator poput (Bielse).
Koliko će ove naše splavarske vedete, moći da ga istrpe videćemo.

Skeptik

pre 9 godina

Ko mu je menadžer,tj.ko je posredovao njegovom dolasku.U fudbalu je kao i u politici.Da bi ti nešto bilo jasno idi samo tragom novca.Znači Tole idemo javno.1.Kolika je vrednost ugovora.2.Da li je neka agencija posredovala i kolika je provizija.Prosta dva pitanja.

Nice

pre 9 godina

Mate, ti kako si? Srbija nema igrace?Da zanemarimo tvoju nepismenost...momak, Srbija ima fudbalere koji igraju u najboljim evropskim klubovima, mada, pretpostavljam da to znas,ali si malo frustriran.

Xepoj

pre 9 godina

@Mate - Znas onu staru meksicku poslovicu "Kad nemas nista pametno da kazes onda je bolje da cutis" si cuo to od nekog meksikanca mozda ?

petar

pre 9 godina

(Vlada, 22. jul 2014 19:13)

Ma kakav Drulović čovječe... ? Imali smo Mihajlovića, koja je razlika između Mihajlovića i Drulovića ? daj molim te....

expert

pre 9 godina

Rusija je omanula protiv Grčke na EP kad je Advokat vodio, ali barem je dobro igrala na tom prvenstvu, ništa lošije nego na prethodnom, kad je vodio Hidink. Sad kad ih vodi Kapelo su nula. Ako ćemo suditi na osnovu ruskog iskustva, možemo se nadati da će i Srbija zaigrati holandski fudbal.

deda Panta

pre 9 godina

Advokatu Diče, FSS ti kliče!
Možda će uspeti da Subotića vrati u tim? Ali ako ne pokaže našim nabeđenim zvezdicama ko se pita, biće džaba ste krečili. Mada, kad se vidi kakvi su dunsteri vodili i igrali u tom timu, svaka promena je dobra.
Mada lično mislim da uz ovakvou državu i ovakav FSS, nema fudbala, kao što nema ni ničeg drugog. Ambijent divljačke privatizacije (čitaj otimačine) i nikakve odgovornosti za učinjeno, i ovog profesionalca će naterati da uzme pare i pobegne. Ne mogu promene početi u fudbalu, obično završe u fudbalu, ako ima sreće.

e

pre 9 godina

Naravno da nisi hteo da radis kao klupski trener. Hoces da zaradis dobre pare bez velikog rada. Isto kao Kapelo u Rusiji a onda su mu krive sudije da nije prosao u 1/8-finale.
(Aladdin Sane, 22. jul 2014 10:58)

Daj mi da dodjemo u situaciju da se borimo za 1/8 finala.

Boranija

pre 9 godina

Citajuci ove komentare ,kapiram da je stranac najbolje resenje.Gtobari idelije se isticu patriotizmom kada igraju klubovi a kada igra reprezentacija ,nigde ih nema. Oni su bruka za Srbiju. I ako sam stariji grobar ja idem na svaku utakmicu reprezentacije i navijam iz petnih zila. Mi u stvari nemamo kult reprezentacije a imamo podele.

partizan

pre 9 godina

Dajmo podršku čoveku. Naša stara boljka je da sve kritikujemo unaprijed. Ništa nama ne valja. Sami stvaramo lošu atmosferu. Niti je on u top 10 trenera, pa da skačemo od sreće, niti je neki amater pa da ga pljujemo odmah. Sačekajmo 5-6 utakmica, da vidimo kako to izgleda.

Dejan

pre 9 godina

@ NastyB

Ne zalim ja sto je Advokat trener - zelim njemu, reprezentaciji i nama navijacima naravno NAJBOLJE!

Ali mislim da nam je potreban kontinuitet za uspeh - mi smo mala drzava!

Mi menjamo trenere bezveze! Najbolji primer: Antic!
Sta ako neuspijemo opet? Nije laka grupa - Portugal je mislim bolji, sa Dancima smo mislim jednaki...a Albanija i pogotovo Jermenija su jako nezgodni rivali!

Mislim treba se rad trenera analizirati a ne sami uspeh-neuspeh u kvalifikacijama ili na prventsvu!

Svajcarska je jednom pod Hitzfeldom izgubila kuci protiv Luksemburga!
Mi bi odmah zeleli objesit trenera; ali oni su mu i dalje dali poverenje i to se isplatilo!