Petak, 12.08.2011.

20:57

FMP postaje Crvena zvezda

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i FMP neće se još fuzionisati, već će Zvezda timu iz Železnika dati ime i igrače, a za uzvrat dobiti novac.

Izvor: AK

FMP postaje Crvena zvezda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

s t v

pre 12 godina

Ako može zvezda mogu i ja.

Obaveštavam državu da zamrzavam status mog vozila marke VOLVO 2500cm3, koga je ista proglasila luksuzom pa mi je registracija 550e, i sada je to Zastava VOLVO 750cm3.
Molim da mi se ispostavi račun za registraciju na novu kubikažu.

Pošteno.
Zahvaljujem.

Zvezdas od 50 leta

pre 12 godina

Ljudi moji ne pisite gluposti. Ostaje KK Crvena Zvezda sa svojim bojama i svojim grbom. Samo sto je dodato ime Beograd. A sto bi to nekom smetalo.pa nije KK Crvena Zvezda iz Zitoradje. Lepo kaze Covic KK Crvena Zvezda je iz Beograda tu je sediste i zasto bi nekom to smetalo. Nigde se ne pominje FMP
Ako postoji CSKA MOskva, Reak Madrid, ALBA Berlin itd zasto ne bi postojala KK Crvena Zvezda Beograd

DV

pre 12 godina

Derbi ce biti Partizan-Makabi i Lajonsi KG-Crvena zvezda Beograd.Strasno.Covek iznajmio ime na 5 godina i uz to dobio 2 igraca+ navijace-potrosace.

Srki

pre 12 godina

Ratko, pričaš svašta. Partizan je dodavao ime sponzora i ostajao jedan i isti klub, kao što se to svuda u košarkaškom svetu radi, a ovde nastaju dva kluba, Crvena Zvezda ostaje da postoji i osniva se nova Crvena Zvezda Beograd, odnosno, to je FMP sa novim imenom.

savest

pre 12 godina

Realno, bilo bi lepo imati jos jedan jak tim u Srbiji. Ali ako neko da novac a uzme ime tima i igrace to meni vise lici na prodaju nego na fuziju. U CZ imaju 2-3 igraca za prvu postavu FMP-a. Najvece pojacanje ce biti Pesic ako postane trener i sva prica oko velikog tima i rezultata bice bazirana na njegovom imenu. Volio bi da Makabi dodje do polufinala NLB-a a da finale bude Partizan - CZ.

zmaj70

pre 12 godina

eto resenja za sve koji su uzeli kredit u svajcarcima. Uzmete drugo ime a staro zamrznete nastavite da zivite u tom stanu a kad jednom svajcarac padne vi lepo odmrznete ime i nastavljate da otplacujete kredit. Super ekonomija

nnidza

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip
Samo tačka broj 8 može biti sporna. Šta se dešava sa "zamrznutim" klubom posle odmrzavanja? U kojoj ligi nastavlja da se takmiči? Zbog odustajanja od takmičenja ide u najniži ili kako?

Đorđe

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip, 13. avgust 2011 00:07

Ej ptico trkacice, sve je ok što si napisao, al ajde kaži mi molim te da li ti stvarno misliš da taj klub KKCZBGd može osvojiti neki trofej u narednih 5 godina!?

(pri)pravnik

pre 12 godina

Nema nikakve teorije zavere oko ovog nacina spajanja klubava. Sa pravne strane ovo je najelegantnije resenje, Zvezda ce igrati NLB ligu a klub nece opterecivati stari dugovi... Setite se spajanja Swissliona i Radnickog iz Kragujevca... Srecno Zvezdo!

Pedja

pre 12 godina

@(Иван ПФК Смедерево, 12. avgust 2011 21:29) ...
Kad ime je bilo toliko dobro kod vas sto su zapalili za kintom? Nego se smilovali na vas, dosli da odigraju par utakmica,crkavica, a vi se lozite. Heh...

Arsa

pre 12 godina

Ja sada ne znam za koga da navijam! Nadao sam se fuziji, ali sad ostaje moja Zvezda i to u drugoj ligi (prvoj ligi Srbije) bez Evrope, bez NLB lige i sa mnogo problema i dugova i FMP koji će se zvati Crvena Zvezda Beograd... To nije Zvezda, to je neki novi klub...

Radoznali ?

pre 12 godina

A, mene nesto zanima...
Sada kada Partizan pobedi Zvezdu, mislim FMP, ma svejedno, kako to ide, jel se to u medjusobni pise i protiv zvezde i FMP-a ili samo protiv Zvezde, tj. FMP-a?!

Sta te briga?

pre 12 godina

Nmg da verujem kakvih budala na ovom forumu ima!P.S Bolje bi vam bilo da idete na stadione nego da ovde lupetate,verovatno bi vam onda bio popunjen ionako mali stadion!

Ratko

pre 12 godina

A ša kažete na ime Crvena Zvezda Igokea Cepter mts NIS...? Bolje ovak prostije. Znači li to pošto su grobari svake godine menjali ime da samo imaju jednu titulu i to ovu zadnju?

Šaca

pre 12 godina

Jad i beda. Prosto nisam mogao da zamislim i da verujem da će Zvezda da se na kraju ugasi. E to je ono, mi svo zvezdaši, mi smo zvezdaši, i kada je zagustilo,beži ne osvrći se. Strašno, mada ovo može da se desi još nekom, koji je počeo da "skuplja" pare a kupuje igrače koji plaćaju da igraju u ekipi. Ne mogu da verujem.

Ivan Novkovic

pre 12 godina

Ovo povlaci oporavak citavog naseg Sportskog Drustva Crvena Zvezda. Uopste me ne zanima ko ce iz ovoga koliko da profitira, koliko ce para da zaradi Covic. Ako vrati Zvezdu na vrh neka mu je alal svaki evro od par miliona koliko realno moze da uzme. Tako razmislja svaki Zvezdas, a drugacije samo ljubomorni i neverne Tome!

Ptica trkacica bip bip

pre 12 godina

1) Постоје 2 клуба: ФМП Железник и Црвена звезда.
- ФМП је стабилан, председник је Човић.
- Црвена звезда дугује 13 милиона, има рачун у блокади и само два избора, а) да се угаси и престане да постоји и б) да на неки начин, у сарадњи са неким другим клубом настави да постоји. Трећег нема. Клуб у оваквој ситуацији не може да живи и функционише.
2) Звезда има традицију, Звезда је бренд, институција. Звезда има навијаче, армију иза себе. ФМП има све осим тога. Звезда пропада, а милионска армија ту не може ништа. Могу да је извуку само они који је воле/симпатишу, имају новац, углед и могућност за такво нешто, а уз то знају да би могли да имају и личног интереса. Наравно таквих нема много.
3) Јављају се као решења Човић, Ђилас, Ристић, Анђелковић. Не знам шта је пре тога било између свих њих, углавном, сложили су се да пробају сви заједно. Ђилас је градоначелник, има одређену врсту моћи, Ристић паре, Човић паре, знање, подршку навијача и клуб за сарадњу!
4) Уколико се Звезда фузионише са ФМП-ом, престаје да постоји. Онда постаје нови клуб. Налази се друго решење.
5) Црвена звезда формално постоји, како би се сачували трофеји, традиција. Како би се сачувала Звезда каква је била од 1945, али се не такмичи! Такорећи, клуб је замрзнут, постојаће, неће се такмичити.
6) ФМП више не постоји. Уместо ФМП-а постоји ККЦЗБГД. Играчи КК Црвене звезде прелазе легално у нови клуб, као и играчи ФМП-а. Сада дакле имамо ККЦЗБГД који постоји, а у ствари је само наследник ФМП-а са новим именом. Као када су они некада променили име у Рефлекс! Дакле, само промена имена, како би се колико-толико наставила традиција имена „Црвена звезда“. Клуб нормално функционише, има нову управу, Скупштину, ако да Бог, Карија на клупи и Човића као председника. За то време, ККЦЗ је замрзнут, а одређени проценат од зараде новог клуба одлази њему, као и новац од продаје играча који су одатле послати у нови(Цвеле, Недовић, Лешић, Николић).
7) Тако се функционише 5 година, а верује се да ће за то време дугови према повериоцима на различит начин(град/држава(тј. Ђилас), спонзори(тј. Ристић и још пар њих)) бити исплаћени и клубу коначно била скинута омча са врата. У тих пет година, трофеји ће припасти старом клубу, јер председник, тј. Човић може да одлучи да све што се освоји иде старом клубу. Баш ме брига шта ће да кажу гробари и Спортал за то. Трофеји иду у наше витрине и спортско друштво.
8 ) Након тога, ККЦЗ се „одмрзава“ и почиње поново да постоји. Играчи клуба ККЦЗБГД ће бити „продати“ старом клубу, тренер такође, можда дође и нови, наравно, ко зна шта ће бити до тада. Овај клуб ККЦЗБГД наставља да постоји као филијала наше Звезде. Може да мења име у ФМП, Рефлекс, КК Човић, то нас не занима. Тамо ће бити клинци нашег клуба и све остало што иде филијали.
То је цела прича. Сад удрите по минусима и критикама, ако опет нисте схватили и нисте задовољни.

Sveto

pre 12 godina

Ovde je uzet indentican princip po kom je Fiorentina izbegla gasenje i ne vidim sta je tu lose i zasto to nekome smeta!!! Da li navijaci i dalje bodre Fiorentinu ili nekog drugog i da li je to i dalje isti klub ili ne????!!!!! U pitanju je cisto pravna zavrzlama pomocu koje se cupamo iz dugova i krecemo u borbu za titule i Evropu. Ajmo DELIJE neka ponovo grmi Pionir!!! KK CRVENA ZVEZDA!!!!!!

ZMAJ

pre 12 godina

Filip Covic protiv Ejsi Loua, to ce biti dueli. Bravo za zvezdu. Poslusajte onu staru "Prevela me mala zednog preko vode, dao sam joj previse, previse slobode", Prljavo kazaliste.

Axel Foley

pre 12 godina

Vidim,mnogi kukaju kako je Crvena Zvezda prodata Čoviću,pa i neka je.Kamo sreće da se i fudbalski klub proda nekom koji može da ga digne iz pepela,jer sa ovakvim trenutnim stanjem nemamo šta da tražimo u Evropi.

makis

pre 12 godina

mogu li i ja da promenim ime i da nikom vise ne dugujem nista ili to vazi samo za COVICA i ZVEZDU. I da nezaboravim ima jedna lepa pesma za VAS..DOTAKO SAM DNO ZIVOTA

Vučićević

pre 12 godina

Da sam bio pametan da uložim pare u FK C.Zvezda. Sada ispade da sam Čoviću poklonio pare. Sada sam ja izgubio novac, navijači klub, a ostali uzeli sve.

luki

pre 12 godina

Nemogu grobari nikako ovo da prihvate,oni me podsecaju na malo dete jedince koje je mazeno i pazeno/pslednjih nekoliko godina/od tate i mame pa i sire rodbine/nasih politicara kao i drzavnih firmi koje su tajno morale da daju/ i kome su prastani razni nestasluci,odjednom dobije brata pa postane jako ljubomoran jer oseti da tu neizmernu ljubav mora da deli jos sa nekim,pa pocinje da izmislja i da laze da bi ovome drugom napakostio.

Djole

pre 12 godina

dosad ste imali jos neke sanse al kad vam ga Covke zavuce tu vise vadjenja nema, zato prestanite na vreme sa samopovredjivanjem i PSSSTTT

pikslica

pre 12 godina

@ 1. nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.
(crnobeli delija, 12. avgust 2011 22:29)

to se zove ljubam prema crveno-belom!

REALAN

pre 12 godina

Odgovor za prvi komentar... Nebojsa Covic, zajedno sa Zikom Paukom je jedan od najzasluznijih sto je nasa kosarka u mulju u kom se nalazi... Prvo su hteli u Jedransku, naterali Partizan da je igra, onda nece Jadransku, pa sad fuzije... Za omladinu, koja ne prati kosarku bar 10 godina i koja je zatrovana mrznjom prema Partizanu imam jedno pitanje: da li stvarno mislite da Covic ovo radi zato sto je veliki navijac Zvezde? Deco ne zanosite se....

HlaoRu

pre 12 godina

Iako navijam za Partizan, zelim Zvezdi da se oporavi i stane na noge. Mada sve mi ovo vise lici da je Covic kupio Zvezdu. A kad vidim da jos niste oterali ovog Mirka Pavlovica i da je on i dalje u ovoj prici, zaista imam los osecaj.

Miki

pre 12 godina

Sada je jasno da KK C.Zvezda ne postoji.
Svaki realni čovek u ovoj državi je znao da su FK Partizan i KK C.Zvezda kilava deca koju uvek neko mora da vuče za ruku. KK C.Zvezda se prva otrgla majci iz ruke, a kada će FK Partizan to ćemo videti u sledećoj epizodi.

diplomata

pre 12 godina

Ceka se saopstenje ministra Jeremica da vidimo kome je obecao titulu ove godine Zvezdi iz Beograda ili FMP iz predgradja,ali Jeremicu daj sta das ne pitamo.

demokrata parking servis

pre 12 godina

FMP postaje CRVENA ZVEZDA ? znaci delije od sada navijaju za FMP ? ili ce i oni da promene ime u PANTELIJE,sto sam nacuo pre neki dan ? P.S. covic je garant prosperiteta !!!

crnobeli delija

pre 12 godina

nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.

Mirko

pre 12 godina

Ovo su priče za malu decu. Nije fuzija, Zvezda daje ime i igrače, a Čović plaća dug i daje svoju halu itd. Onaj ko misli da Čović nije kupio Zvezdu neka sebi postavi pitanje: Kome Zvezda daje ime i igrače?
Moglo je sve lepo da se završi i da se uzme model FK C.Zvezda, ali očigledno nije postojao još jedan Vladan Lukić. Onaj ko ode na utakmicu navija za upakovani FMP, ko se raduje pobedama ne zna za koga navija, a zapravo KK C.Zvezda ne postoji. Tužno.

vuhkomilli

pre 12 godina

Kao prvo zeleo bih da podsetim da je i pre par godina, kada je fudbalski klub bio u velikim problemima, i kada je bilo pitanje dana kada ce na njega neko da stavi katanac i da ga nekom drugom proda za dinar,a kada je na njegovo celo dosao V. Lukic, takodje bilo komentara istih, kao i sada, nizali su se grobari sa svakojakim bljuvotinama, a ovog leta su za 25 miliona dobili sta su dobili, a zvezda je sa sicom dovela 3 vanserijska igraca...sada se isto tako nasladjuju pricama o fuziji, prodaji ili cemu vec, a nisu ni svesni da ce oni biti ti koji ce na kraju plakati, jer njihovi predsednici, kako fudbalskog, tako i kosarkaskog kluba non stop pricaju o privatizaciji, a kad ih kupi neki albanski biznismen iz amerike, onda ce da bude kasno, a nekome i slasno hehehe...

Bebeto from Bulgaria

pre 12 godina

Najbolje da se zovemo Crvena Zvezda Igokea, mislim da ni grobarija tome ne bi mogla naci manu...Mene stvarno ne zanima da li cemo se zvati samo CZ ili CZ Beograd ili mozda CZ sa Kalisa, bitno mi je da gledam dobar basket, a ovi sto im se ne svidja mogu da osnuju klub Zvezda Crvena po uzoru na United of Manchester, pa da cekaju da Glejzer (Covic) ode.

Licno najvise bih voleo da se zovemo CZ Samrok, kazu da ako imas takvo ime mozes da igras i sa konobarima i pekarima za nek ces biti jak kao Mancester, evo pitajte Stanoja ako meni ne verujete...

Mare

pre 12 godina

Po ko zna koji put, grobara vise na forumu nego naj jna.. Opustite se, kad ste tako jaki, demoliracete evroligu. Covicu puna podrska, nadamo se pesicu i milicicu!

darko

pre 12 godina

drugim recima je doslo do fuzije nezvanicno vec kada ovi otplate dug onda ce jednostavno da se ugase a CZ Beograd ce nastaviti da funkcionise i onda ce formalno doci do fuzije

Presipanje iz supljeg u prazno

pre 12 godina

Znaci ne igrate NLB nego domacu ligu... ali naravno sredicete vi preko vasih kanala vajld kartu. Ipak ste vi drzavni mezimci iako tvrdite suprotno.

P.S. Bice sladje demolirati vas :)))

dzozey

pre 12 godina

Bolji tim uzme ime losijeg tima...samo u Srbiji. Znaci da zbog Zvezde imamo jedan ozbiljan klub manje. Ponovo ce samo Partizan da igra za Srbiju u NLB...ostali ce da se bore da ne ispadnu.

djordjevic

pre 12 godina

Kakav sou. Ja mislim da bih crko kada bi na primer OKK Beogradu prodali ime Partizan...medjutim kada ste vec grb prodali, ime vam lakse pada. Cak sta vise, radujete se. Bravo.

Иван ПФК Смедерево

pre 12 godina

Џабе вам фузија, дошли Ејси Ло и Пековић, стиже и Јан Весели, опет ће стока да вас набија са 40 разлике.

Vuk

pre 12 godina

Dug je 13 miliona to je utvrdjeno,ko ga je napravio i to bez ijednog trofeja to nije.Ali je Zika Pauk i dalje na funkciji.
Srbija je zemlja gde je Bog odavno rekao LAKU NOC.

eh Covic

pre 12 godina

Ne brinem u njegovu strucnost. On je bio u svim partijama i koalicijama koje su postojale, tako da je sigurno upucen. Jedino me brine sto ovaj covek vec 15 godina na razne nacine pokusava da bude neki faktor u CZ

Vlada

pre 12 godina

To je to. Čović daje pare, a Zvezda igrače i ime. Svako normalan može da proveri da li je ova formula ispravna:
Crvena Zvezda + igrači C.Zvezde = 13 miliona evra
Tužno je što KK C.Zvezda nije imala jednog Lukića da je izvuče iz rupe. Ipak, jedan je Vladan Lukić.

Tole moj dobar drugar

pre 12 godina

A sad nagradno pitanje za sve zvezdaše.

Zašto se Čović ovde slikao ispred grba FK Crvena Zvezda ?
Da tačno, zato što je KK Crvena Zvezda prodala grb za džak krompira i kilu kobasica

a

pre 12 godina

samo da preduhitrim dusebriznike i cestitiam novom predsedniku KK Crvena zvezda...

To je covek koji je, cini mi se, spreman da se upusti u borbu sa muljem koji postoji u nasoj kosarci...

uros bgd

pre 12 godina

Cekaj te, pa sta je ovo???
je li ovaj "gospodin" postao predsednik k.k. "crvena zvezda" ili ostao predsednik fmp-a koji ce se u buduce zvati crvena zvezda beogrda???
sta ce biti kada i igraci napuste crvenu zvezdu, ostace bez jedine preostale imovine- ugovora sa igracima???!!!
ko treba te igrace da proda iz crvene zvezde u crvenu zvezdu beograd (FMP) "gospodin" predsednik crvene zvezde, koji je u isto vreme vlasnik crvene zvezde beograd (FMP)???!!!
"gospodin" treba da odluci po kojoj ceni ce otkupiti ugovore igraca i dovesti ih u svoj privatni klub???
MISLIM DA JE OVO IPAK SAMO DEFINITIVNO CERUPANJE KK "CRVENA ZVEZDA", NAVIJACI I POVERIOCI ODAJTE POSLEDNJU POSTU UGASENOM KLUBU

matejalexa

pre 12 godina

Ko je ovde drzavni projekat?Ko je dozvolio da se u skupstini mog Beograda potpisuje privatizacija jednog kluba?Ko ce ici u zatvor i polagati racune za dug od 13 miliona evra?Prodali ste grb,ime i OBRAZ(ako znate sta to znaci).Sramota za gradonacelnika koji je dosta uradio za Beograd,ali ga sada uprska i stade na stranu kluba gde se kralo,a neispituje i nehapsi ljude koji su to radili nego puj pike nevazi vise dug od 13 miliona-ej da sam ja uzeo 1300dinara odmah bi me uhapsili,a ovamo 13 miliona prava sitnica.Nista se nije promenilo i dalje je najbolje krasti,ali na veliko a onda rupa u zakonu i to se izbrise,JAOJ nama obicnim smrtnicima sa ovakvim neljudima.Zika pauk,Vesic...napravise dugove i nikom nista opet im dali Zvezdu da se igraju,pa kada naprave jos 100 miliona fuzija sa Hemofarmom i tako jos 1000 godina,a onda su svi protiv vas u svim sportovima a svoju nemoc pokazuju uz pomoc medija i manipulisu masom,jer ovde niko nece da razmislja svojom glavom.SRAMOTA ali OCEKIVANA

jadran vujacic

pre 12 godina

koji ste vi miljenici drzave, spasavaju vas propali klub,sramota.Ne bi me cudilo kakvi ste, da jos trazite da igrate euro ligu,Ali dzaba vam je, nece vam ni pomoci ni covic, ni pauk,niti kari.Gazicemo vas i dalje.Sto se tice fmp, drago mi je da vise ne postoji kad se fuzionise sa jednim propalim klubom.Ne zaboravimo da je fmp mnogo trofejniji bio od kk sledece sezone u poslednjoj deceniji, ali eto coviceva krv je crveno bela.Mozete se spojiti i sa hemofarmom i zovite se kako god hocete, ne vredi vam nista.PARTIZAN je za vas sve INSTITUCIJA

Tole moj dobar drugar

pre 12 godina

A sad nagradno pitanje za sve zvezdaše.

Zašto se Čović ovde slikao ispred grba FK Crvena Zvezda ?
Da tačno, zato što je KK Crvena Zvezda prodala grb za džak krompira i kilu kobasica

Иван ПФК Смедерево

pre 12 godina

Џабе вам фузија, дошли Ејси Ло и Пековић, стиже и Јан Весели, опет ће стока да вас набија са 40 разлике.

Mirko

pre 12 godina

Ovo su priče za malu decu. Nije fuzija, Zvezda daje ime i igrače, a Čović plaća dug i daje svoju halu itd. Onaj ko misli da Čović nije kupio Zvezdu neka sebi postavi pitanje: Kome Zvezda daje ime i igrače?
Moglo je sve lepo da se završi i da se uzme model FK C.Zvezda, ali očigledno nije postojao još jedan Vladan Lukić. Onaj ko ode na utakmicu navija za upakovani FMP, ko se raduje pobedama ne zna za koga navija, a zapravo KK C.Zvezda ne postoji. Tužno.

s t v

pre 12 godina

Ako može zvezda mogu i ja.

Obaveštavam državu da zamrzavam status mog vozila marke VOLVO 2500cm3, koga je ista proglasila luksuzom pa mi je registracija 550e, i sada je to Zastava VOLVO 750cm3.
Molim da mi se ispostavi račun za registraciju na novu kubikažu.

Pošteno.
Zahvaljujem.

a

pre 12 godina

samo da preduhitrim dusebriznike i cestitiam novom predsedniku KK Crvena zvezda...

To je covek koji je, cini mi se, spreman da se upusti u borbu sa muljem koji postoji u nasoj kosarci...

Vuk

pre 12 godina

Dug je 13 miliona to je utvrdjeno,ko ga je napravio i to bez ijednog trofeja to nije.Ali je Zika Pauk i dalje na funkciji.
Srbija je zemlja gde je Bog odavno rekao LAKU NOC.

matejalexa

pre 12 godina

Ko je ovde drzavni projekat?Ko je dozvolio da se u skupstini mog Beograda potpisuje privatizacija jednog kluba?Ko ce ici u zatvor i polagati racune za dug od 13 miliona evra?Prodali ste grb,ime i OBRAZ(ako znate sta to znaci).Sramota za gradonacelnika koji je dosta uradio za Beograd,ali ga sada uprska i stade na stranu kluba gde se kralo,a neispituje i nehapsi ljude koji su to radili nego puj pike nevazi vise dug od 13 miliona-ej da sam ja uzeo 1300dinara odmah bi me uhapsili,a ovamo 13 miliona prava sitnica.Nista se nije promenilo i dalje je najbolje krasti,ali na veliko a onda rupa u zakonu i to se izbrise,JAOJ nama obicnim smrtnicima sa ovakvim neljudima.Zika pauk,Vesic...napravise dugove i nikom nista opet im dali Zvezdu da se igraju,pa kada naprave jos 100 miliona fuzija sa Hemofarmom i tako jos 1000 godina,a onda su svi protiv vas u svim sportovima a svoju nemoc pokazuju uz pomoc medija i manipulisu masom,jer ovde niko nece da razmislja svojom glavom.SRAMOTA ali OCEKIVANA

REALAN

pre 12 godina

Odgovor za prvi komentar... Nebojsa Covic, zajedno sa Zikom Paukom je jedan od najzasluznijih sto je nasa kosarka u mulju u kom se nalazi... Prvo su hteli u Jedransku, naterali Partizan da je igra, onda nece Jadransku, pa sad fuzije... Za omladinu, koja ne prati kosarku bar 10 godina i koja je zatrovana mrznjom prema Partizanu imam jedno pitanje: da li stvarno mislite da Covic ovo radi zato sto je veliki navijac Zvezde? Deco ne zanosite se....

uros bgd

pre 12 godina

Cekaj te, pa sta je ovo???
je li ovaj "gospodin" postao predsednik k.k. "crvena zvezda" ili ostao predsednik fmp-a koji ce se u buduce zvati crvena zvezda beogrda???
sta ce biti kada i igraci napuste crvenu zvezdu, ostace bez jedine preostale imovine- ugovora sa igracima???!!!
ko treba te igrace da proda iz crvene zvezde u crvenu zvezdu beograd (FMP) "gospodin" predsednik crvene zvezde, koji je u isto vreme vlasnik crvene zvezde beograd (FMP)???!!!
"gospodin" treba da odluci po kojoj ceni ce otkupiti ugovore igraca i dovesti ih u svoj privatni klub???
MISLIM DA JE OVO IPAK SAMO DEFINITIVNO CERUPANJE KK "CRVENA ZVEZDA", NAVIJACI I POVERIOCI ODAJTE POSLEDNJU POSTU UGASENOM KLUBU

Presipanje iz supljeg u prazno

pre 12 godina

Znaci ne igrate NLB nego domacu ligu... ali naravno sredicete vi preko vasih kanala vajld kartu. Ipak ste vi drzavni mezimci iako tvrdite suprotno.

P.S. Bice sladje demolirati vas :)))

demokrata parking servis

pre 12 godina

FMP postaje CRVENA ZVEZDA ? znaci delije od sada navijaju za FMP ? ili ce i oni da promene ime u PANTELIJE,sto sam nacuo pre neki dan ? P.S. covic je garant prosperiteta !!!

Radoznali ?

pre 12 godina

A, mene nesto zanima...
Sada kada Partizan pobedi Zvezdu, mislim FMP, ma svejedno, kako to ide, jel se to u medjusobni pise i protiv zvezde i FMP-a ili samo protiv Zvezde, tj. FMP-a?!

Arsa

pre 12 godina

Ja sada ne znam za koga da navijam! Nadao sam se fuziji, ali sad ostaje moja Zvezda i to u drugoj ligi (prvoj ligi Srbije) bez Evrope, bez NLB lige i sa mnogo problema i dugova i FMP koji će se zvati Crvena Zvezda Beograd... To nije Zvezda, to je neki novi klub...

djordjevic

pre 12 godina

Kakav sou. Ja mislim da bih crko kada bi na primer OKK Beogradu prodali ime Partizan...medjutim kada ste vec grb prodali, ime vam lakse pada. Cak sta vise, radujete se. Bravo.

dzozey

pre 12 godina

Bolji tim uzme ime losijeg tima...samo u Srbiji. Znaci da zbog Zvezde imamo jedan ozbiljan klub manje. Ponovo ce samo Partizan da igra za Srbiju u NLB...ostali ce da se bore da ne ispadnu.

jadran vujacic

pre 12 godina

koji ste vi miljenici drzave, spasavaju vas propali klub,sramota.Ne bi me cudilo kakvi ste, da jos trazite da igrate euro ligu,Ali dzaba vam je, nece vam ni pomoci ni covic, ni pauk,niti kari.Gazicemo vas i dalje.Sto se tice fmp, drago mi je da vise ne postoji kad se fuzionise sa jednim propalim klubom.Ne zaboravimo da je fmp mnogo trofejniji bio od kk sledece sezone u poslednjoj deceniji, ali eto coviceva krv je crveno bela.Mozete se spojiti i sa hemofarmom i zovite se kako god hocete, ne vredi vam nista.PARTIZAN je za vas sve INSTITUCIJA

DV

pre 12 godina

Derbi ce biti Partizan-Makabi i Lajonsi KG-Crvena zvezda Beograd.Strasno.Covek iznajmio ime na 5 godina i uz to dobio 2 igraca+ navijace-potrosace.

zmaj70

pre 12 godina

eto resenja za sve koji su uzeli kredit u svajcarcima. Uzmete drugo ime a staro zamrznete nastavite da zivite u tom stanu a kad jednom svajcarac padne vi lepo odmrznete ime i nastavljate da otplacujete kredit. Super ekonomija

darko

pre 12 godina

drugim recima je doslo do fuzije nezvanicno vec kada ovi otplate dug onda ce jednostavno da se ugase a CZ Beograd ce nastaviti da funkcionise i onda ce formalno doci do fuzije

Ptica trkacica bip bip

pre 12 godina

1) Постоје 2 клуба: ФМП Железник и Црвена звезда.
- ФМП је стабилан, председник је Човић.
- Црвена звезда дугује 13 милиона, има рачун у блокади и само два избора, а) да се угаси и престане да постоји и б) да на неки начин, у сарадњи са неким другим клубом настави да постоји. Трећег нема. Клуб у оваквој ситуацији не може да живи и функционише.
2) Звезда има традицију, Звезда је бренд, институција. Звезда има навијаче, армију иза себе. ФМП има све осим тога. Звезда пропада, а милионска армија ту не може ништа. Могу да је извуку само они који је воле/симпатишу, имају новац, углед и могућност за такво нешто, а уз то знају да би могли да имају и личног интереса. Наравно таквих нема много.
3) Јављају се као решења Човић, Ђилас, Ристић, Анђелковић. Не знам шта је пре тога било између свих њих, углавном, сложили су се да пробају сви заједно. Ђилас је градоначелник, има одређену врсту моћи, Ристић паре, Човић паре, знање, подршку навијача и клуб за сарадњу!
4) Уколико се Звезда фузионише са ФМП-ом, престаје да постоји. Онда постаје нови клуб. Налази се друго решење.
5) Црвена звезда формално постоји, како би се сачували трофеји, традиција. Како би се сачувала Звезда каква је била од 1945, али се не такмичи! Такорећи, клуб је замрзнут, постојаће, неће се такмичити.
6) ФМП више не постоји. Уместо ФМП-а постоји ККЦЗБГД. Играчи КК Црвене звезде прелазе легално у нови клуб, као и играчи ФМП-а. Сада дакле имамо ККЦЗБГД који постоји, а у ствари је само наследник ФМП-а са новим именом. Као када су они некада променили име у Рефлекс! Дакле, само промена имена, како би се колико-толико наставила традиција имена „Црвена звезда“. Клуб нормално функционише, има нову управу, Скупштину, ако да Бог, Карија на клупи и Човића као председника. За то време, ККЦЗ је замрзнут, а одређени проценат од зараде новог клуба одлази њему, као и новац од продаје играча који су одатле послати у нови(Цвеле, Недовић, Лешић, Николић).
7) Тако се функционише 5 година, а верује се да ће за то време дугови према повериоцима на различит начин(град/држава(тј. Ђилас), спонзори(тј. Ристић и још пар њих)) бити исплаћени и клубу коначно била скинута омча са врата. У тих пет година, трофеји ће припасти старом клубу, јер председник, тј. Човић може да одлучи да све што се освоји иде старом клубу. Баш ме брига шта ће да кажу гробари и Спортал за то. Трофеји иду у наше витрине и спортско друштво.
8 ) Након тога, ККЦЗ се „одмрзава“ и почиње поново да постоји. Играчи клуба ККЦЗБГД ће бити „продати“ старом клубу, тренер такође, можда дође и нови, наравно, ко зна шта ће бити до тада. Овај клуб ККЦЗБГД наставља да постоји као филијала наше Звезде. Може да мења име у ФМП, Рефлекс, КК Човић, то нас не занима. Тамо ће бити клинци нашег клуба и све остало што иде филијали.
То је цела прича. Сад удрите по минусима и критикама, ако опет нисте схватили и нисте задовољни.

eh Covic

pre 12 godina

Ne brinem u njegovu strucnost. On je bio u svim partijama i koalicijama koje su postojale, tako da je sigurno upucen. Jedino me brine sto ovaj covek vec 15 godina na razne nacine pokusava da bude neki faktor u CZ

Srki

pre 12 godina

Ratko, pričaš svašta. Partizan je dodavao ime sponzora i ostajao jedan i isti klub, kao što se to svuda u košarkaškom svetu radi, a ovde nastaju dva kluba, Crvena Zvezda ostaje da postoji i osniva se nova Crvena Zvezda Beograd, odnosno, to je FMP sa novim imenom.

Vlada

pre 12 godina

To je to. Čović daje pare, a Zvezda igrače i ime. Svako normalan može da proveri da li je ova formula ispravna:
Crvena Zvezda + igrači C.Zvezde = 13 miliona evra
Tužno je što KK C.Zvezda nije imala jednog Lukića da je izvuče iz rupe. Ipak, jedan je Vladan Lukić.

crnobeli delija

pre 12 godina

nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.

ZMAJ

pre 12 godina

Filip Covic protiv Ejsi Loua, to ce biti dueli. Bravo za zvezdu. Poslusajte onu staru "Prevela me mala zednog preko vode, dao sam joj previse, previse slobode", Prljavo kazaliste.

makis

pre 12 godina

mogu li i ja da promenim ime i da nikom vise ne dugujem nista ili to vazi samo za COVICA i ZVEZDU. I da nezaboravim ima jedna lepa pesma za VAS..DOTAKO SAM DNO ZIVOTA

nnidza

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip
Samo tačka broj 8 može biti sporna. Šta se dešava sa "zamrznutim" klubom posle odmrzavanja? U kojoj ligi nastavlja da se takmiči? Zbog odustajanja od takmičenja ide u najniži ili kako?

luki

pre 12 godina

Nemogu grobari nikako ovo da prihvate,oni me podsecaju na malo dete jedince koje je mazeno i pazeno/pslednjih nekoliko godina/od tate i mame pa i sire rodbine/nasih politicara kao i drzavnih firmi koje su tajno morale da daju/ i kome su prastani razni nestasluci,odjednom dobije brata pa postane jako ljubomoran jer oseti da tu neizmernu ljubav mora da deli jos sa nekim,pa pocinje da izmislja i da laze da bi ovome drugom napakostio.

Vučićević

pre 12 godina

Da sam bio pametan da uložim pare u FK C.Zvezda. Sada ispade da sam Čoviću poklonio pare. Sada sam ja izgubio novac, navijači klub, a ostali uzeli sve.

HlaoRu

pre 12 godina

Iako navijam za Partizan, zelim Zvezdi da se oporavi i stane na noge. Mada sve mi ovo vise lici da je Covic kupio Zvezdu. A kad vidim da jos niste oterali ovog Mirka Pavlovica i da je on i dalje u ovoj prici, zaista imam los osecaj.

diplomata

pre 12 godina

Ceka se saopstenje ministra Jeremica da vidimo kome je obecao titulu ove godine Zvezdi iz Beograda ili FMP iz predgradja,ali Jeremicu daj sta das ne pitamo.

Mare

pre 12 godina

Po ko zna koji put, grobara vise na forumu nego naj jna.. Opustite se, kad ste tako jaki, demoliracete evroligu. Covicu puna podrska, nadamo se pesicu i milicicu!

Djole

pre 12 godina

dosad ste imali jos neke sanse al kad vam ga Covke zavuce tu vise vadjenja nema, zato prestanite na vreme sa samopovredjivanjem i PSSSTTT

Bebeto from Bulgaria

pre 12 godina

Najbolje da se zovemo Crvena Zvezda Igokea, mislim da ni grobarija tome ne bi mogla naci manu...Mene stvarno ne zanima da li cemo se zvati samo CZ ili CZ Beograd ili mozda CZ sa Kalisa, bitno mi je da gledam dobar basket, a ovi sto im se ne svidja mogu da osnuju klub Zvezda Crvena po uzoru na United of Manchester, pa da cekaju da Glejzer (Covic) ode.

Licno najvise bih voleo da se zovemo CZ Samrok, kazu da ako imas takvo ime mozes da igras i sa konobarima i pekarima za nek ces biti jak kao Mancester, evo pitajte Stanoja ako meni ne verujete...

Axel Foley

pre 12 godina

Vidim,mnogi kukaju kako je Crvena Zvezda prodata Čoviću,pa i neka je.Kamo sreće da se i fudbalski klub proda nekom koji može da ga digne iz pepela,jer sa ovakvim trenutnim stanjem nemamo šta da tražimo u Evropi.

Đorđe

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip, 13. avgust 2011 00:07

Ej ptico trkacice, sve je ok što si napisao, al ajde kaži mi molim te da li ti stvarno misliš da taj klub KKCZBGd može osvojiti neki trofej u narednih 5 godina!?

pikslica

pre 12 godina

@ 1. nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.
(crnobeli delija, 12. avgust 2011 22:29)

to se zove ljubam prema crveno-belom!

Šaca

pre 12 godina

Jad i beda. Prosto nisam mogao da zamislim i da verujem da će Zvezda da se na kraju ugasi. E to je ono, mi svo zvezdaši, mi smo zvezdaši, i kada je zagustilo,beži ne osvrći se. Strašno, mada ovo može da se desi još nekom, koji je počeo da "skuplja" pare a kupuje igrače koji plaćaju da igraju u ekipi. Ne mogu da verujem.

Miki

pre 12 godina

Sada je jasno da KK C.Zvezda ne postoji.
Svaki realni čovek u ovoj državi je znao da su FK Partizan i KK C.Zvezda kilava deca koju uvek neko mora da vuče za ruku. KK C.Zvezda se prva otrgla majci iz ruke, a kada će FK Partizan to ćemo videti u sledećoj epizodi.

vuhkomilli

pre 12 godina

Kao prvo zeleo bih da podsetim da je i pre par godina, kada je fudbalski klub bio u velikim problemima, i kada je bilo pitanje dana kada ce na njega neko da stavi katanac i da ga nekom drugom proda za dinar,a kada je na njegovo celo dosao V. Lukic, takodje bilo komentara istih, kao i sada, nizali su se grobari sa svakojakim bljuvotinama, a ovog leta su za 25 miliona dobili sta su dobili, a zvezda je sa sicom dovela 3 vanserijska igraca...sada se isto tako nasladjuju pricama o fuziji, prodaji ili cemu vec, a nisu ni svesni da ce oni biti ti koji ce na kraju plakati, jer njihovi predsednici, kako fudbalskog, tako i kosarkaskog kluba non stop pricaju o privatizaciji, a kad ih kupi neki albanski biznismen iz amerike, onda ce da bude kasno, a nekome i slasno hehehe...

Sveto

pre 12 godina

Ovde je uzet indentican princip po kom je Fiorentina izbegla gasenje i ne vidim sta je tu lose i zasto to nekome smeta!!! Da li navijaci i dalje bodre Fiorentinu ili nekog drugog i da li je to i dalje isti klub ili ne????!!!!! U pitanju je cisto pravna zavrzlama pomocu koje se cupamo iz dugova i krecemo u borbu za titule i Evropu. Ajmo DELIJE neka ponovo grmi Pionir!!! KK CRVENA ZVEZDA!!!!!!

Zvezdas od 50 leta

pre 12 godina

Ljudi moji ne pisite gluposti. Ostaje KK Crvena Zvezda sa svojim bojama i svojim grbom. Samo sto je dodato ime Beograd. A sto bi to nekom smetalo.pa nije KK Crvena Zvezda iz Zitoradje. Lepo kaze Covic KK Crvena Zvezda je iz Beograda tu je sediste i zasto bi nekom to smetalo. Nigde se ne pominje FMP
Ako postoji CSKA MOskva, Reak Madrid, ALBA Berlin itd zasto ne bi postojala KK Crvena Zvezda Beograd

Ratko

pre 12 godina

A ša kažete na ime Crvena Zvezda Igokea Cepter mts NIS...? Bolje ovak prostije. Znači li to pošto su grobari svake godine menjali ime da samo imaju jednu titulu i to ovu zadnju?

savest

pre 12 godina

Realno, bilo bi lepo imati jos jedan jak tim u Srbiji. Ali ako neko da novac a uzme ime tima i igrace to meni vise lici na prodaju nego na fuziju. U CZ imaju 2-3 igraca za prvu postavu FMP-a. Najvece pojacanje ce biti Pesic ako postane trener i sva prica oko velikog tima i rezultata bice bazirana na njegovom imenu. Volio bi da Makabi dodje do polufinala NLB-a a da finale bude Partizan - CZ.

Ivan Novkovic

pre 12 godina

Ovo povlaci oporavak citavog naseg Sportskog Drustva Crvena Zvezda. Uopste me ne zanima ko ce iz ovoga koliko da profitira, koliko ce para da zaradi Covic. Ako vrati Zvezdu na vrh neka mu je alal svaki evro od par miliona koliko realno moze da uzme. Tako razmislja svaki Zvezdas, a drugacije samo ljubomorni i neverne Tome!

Sta te briga?

pre 12 godina

Nmg da verujem kakvih budala na ovom forumu ima!P.S Bolje bi vam bilo da idete na stadione nego da ovde lupetate,verovatno bi vam onda bio popunjen ionako mali stadion!

(pri)pravnik

pre 12 godina

Nema nikakve teorije zavere oko ovog nacina spajanja klubava. Sa pravne strane ovo je najelegantnije resenje, Zvezda ce igrati NLB ligu a klub nece opterecivati stari dugovi... Setite se spajanja Swissliona i Radnickog iz Kragujevca... Srecno Zvezdo!

Pedja

pre 12 godina

@(Иван ПФК Смедерево, 12. avgust 2011 21:29) ...
Kad ime je bilo toliko dobro kod vas sto su zapalili za kintom? Nego se smilovali na vas, dosli da odigraju par utakmica,crkavica, a vi se lozite. Heh...

Иван ПФК Смедерево

pre 12 godina

Џабе вам фузија, дошли Ејси Ло и Пековић, стиже и Јан Весели, опет ће стока да вас набија са 40 разлике.

a

pre 12 godina

samo da preduhitrim dusebriznike i cestitiam novom predsedniku KK Crvena zvezda...

To je covek koji je, cini mi se, spreman da se upusti u borbu sa muljem koji postoji u nasoj kosarci...

Zvezdas od 50 leta

pre 12 godina

Ljudi moji ne pisite gluposti. Ostaje KK Crvena Zvezda sa svojim bojama i svojim grbom. Samo sto je dodato ime Beograd. A sto bi to nekom smetalo.pa nije KK Crvena Zvezda iz Zitoradje. Lepo kaze Covic KK Crvena Zvezda je iz Beograda tu je sediste i zasto bi nekom to smetalo. Nigde se ne pominje FMP
Ako postoji CSKA MOskva, Reak Madrid, ALBA Berlin itd zasto ne bi postojala KK Crvena Zvezda Beograd

Tole moj dobar drugar

pre 12 godina

A sad nagradno pitanje za sve zvezdaše.

Zašto se Čović ovde slikao ispred grba FK Crvena Zvezda ?
Da tačno, zato što je KK Crvena Zvezda prodala grb za džak krompira i kilu kobasica

luki

pre 12 godina

Nemogu grobari nikako ovo da prihvate,oni me podsecaju na malo dete jedince koje je mazeno i pazeno/pslednjih nekoliko godina/od tate i mame pa i sire rodbine/nasih politicara kao i drzavnih firmi koje su tajno morale da daju/ i kome su prastani razni nestasluci,odjednom dobije brata pa postane jako ljubomoran jer oseti da tu neizmernu ljubav mora da deli jos sa nekim,pa pocinje da izmislja i da laze da bi ovome drugom napakostio.

Presipanje iz supljeg u prazno

pre 12 godina

Znaci ne igrate NLB nego domacu ligu... ali naravno sredicete vi preko vasih kanala vajld kartu. Ipak ste vi drzavni mezimci iako tvrdite suprotno.

P.S. Bice sladje demolirati vas :)))

Ptica trkacica bip bip

pre 12 godina

1) Постоје 2 клуба: ФМП Железник и Црвена звезда.
- ФМП је стабилан, председник је Човић.
- Црвена звезда дугује 13 милиона, има рачун у блокади и само два избора, а) да се угаси и престане да постоји и б) да на неки начин, у сарадњи са неким другим клубом настави да постоји. Трећег нема. Клуб у оваквој ситуацији не може да живи и функционише.
2) Звезда има традицију, Звезда је бренд, институција. Звезда има навијаче, армију иза себе. ФМП има све осим тога. Звезда пропада, а милионска армија ту не може ништа. Могу да је извуку само они који је воле/симпатишу, имају новац, углед и могућност за такво нешто, а уз то знају да би могли да имају и личног интереса. Наравно таквих нема много.
3) Јављају се као решења Човић, Ђилас, Ристић, Анђелковић. Не знам шта је пре тога било између свих њих, углавном, сложили су се да пробају сви заједно. Ђилас је градоначелник, има одређену врсту моћи, Ристић паре, Човић паре, знање, подршку навијача и клуб за сарадњу!
4) Уколико се Звезда фузионише са ФМП-ом, престаје да постоји. Онда постаје нови клуб. Налази се друго решење.
5) Црвена звезда формално постоји, како би се сачували трофеји, традиција. Како би се сачувала Звезда каква је била од 1945, али се не такмичи! Такорећи, клуб је замрзнут, постојаће, неће се такмичити.
6) ФМП више не постоји. Уместо ФМП-а постоји ККЦЗБГД. Играчи КК Црвене звезде прелазе легално у нови клуб, као и играчи ФМП-а. Сада дакле имамо ККЦЗБГД који постоји, а у ствари је само наследник ФМП-а са новим именом. Као када су они некада променили име у Рефлекс! Дакле, само промена имена, како би се колико-толико наставила традиција имена „Црвена звезда“. Клуб нормално функционише, има нову управу, Скупштину, ако да Бог, Карија на клупи и Човића као председника. За то време, ККЦЗ је замрзнут, а одређени проценат од зараде новог клуба одлази њему, као и новац од продаје играча који су одатле послати у нови(Цвеле, Недовић, Лешић, Николић).
7) Тако се функционише 5 година, а верује се да ће за то време дугови према повериоцима на различит начин(град/држава(тј. Ђилас), спонзори(тј. Ристић и још пар њих)) бити исплаћени и клубу коначно била скинута омча са врата. У тих пет година, трофеји ће припасти старом клубу, јер председник, тј. Човић може да одлучи да све што се освоји иде старом клубу. Баш ме брига шта ће да кажу гробари и Спортал за то. Трофеји иду у наше витрине и спортско друштво.
8 ) Након тога, ККЦЗ се „одмрзава“ и почиње поново да постоји. Играчи клуба ККЦЗБГД ће бити „продати“ старом клубу, тренер такође, можда дође и нови, наравно, ко зна шта ће бити до тада. Овај клуб ККЦЗБГД наставља да постоји као филијала наше Звезде. Може да мења име у ФМП, Рефлекс, КК Човић, то нас не занима. Тамо ће бити клинци нашег клуба и све остало што иде филијали.
То је цела прича. Сад удрите по минусима и критикама, ако опет нисте схватили и нисте задовољни.

Ratko

pre 12 godina

A ša kažete na ime Crvena Zvezda Igokea Cepter mts NIS...? Bolje ovak prostije. Znači li to pošto su grobari svake godine menjali ime da samo imaju jednu titulu i to ovu zadnju?

Sveto

pre 12 godina

Ovde je uzet indentican princip po kom je Fiorentina izbegla gasenje i ne vidim sta je tu lose i zasto to nekome smeta!!! Da li navijaci i dalje bodre Fiorentinu ili nekog drugog i da li je to i dalje isti klub ili ne????!!!!! U pitanju je cisto pravna zavrzlama pomocu koje se cupamo iz dugova i krecemo u borbu za titule i Evropu. Ajmo DELIJE neka ponovo grmi Pionir!!! KK CRVENA ZVEZDA!!!!!!

jadran vujacic

pre 12 godina

koji ste vi miljenici drzave, spasavaju vas propali klub,sramota.Ne bi me cudilo kakvi ste, da jos trazite da igrate euro ligu,Ali dzaba vam je, nece vam ni pomoci ni covic, ni pauk,niti kari.Gazicemo vas i dalje.Sto se tice fmp, drago mi je da vise ne postoji kad se fuzionise sa jednim propalim klubom.Ne zaboravimo da je fmp mnogo trofejniji bio od kk sledece sezone u poslednjoj deceniji, ali eto coviceva krv je crveno bela.Mozete se spojiti i sa hemofarmom i zovite se kako god hocete, ne vredi vam nista.PARTIZAN je za vas sve INSTITUCIJA

Bebeto from Bulgaria

pre 12 godina

Najbolje da se zovemo Crvena Zvezda Igokea, mislim da ni grobarija tome ne bi mogla naci manu...Mene stvarno ne zanima da li cemo se zvati samo CZ ili CZ Beograd ili mozda CZ sa Kalisa, bitno mi je da gledam dobar basket, a ovi sto im se ne svidja mogu da osnuju klub Zvezda Crvena po uzoru na United of Manchester, pa da cekaju da Glejzer (Covic) ode.

Licno najvise bih voleo da se zovemo CZ Samrok, kazu da ako imas takvo ime mozes da igras i sa konobarima i pekarima za nek ces biti jak kao Mancester, evo pitajte Stanoja ako meni ne verujete...

dzozey

pre 12 godina

Bolji tim uzme ime losijeg tima...samo u Srbiji. Znaci da zbog Zvezde imamo jedan ozbiljan klub manje. Ponovo ce samo Partizan da igra za Srbiju u NLB...ostali ce da se bore da ne ispadnu.

vuhkomilli

pre 12 godina

Kao prvo zeleo bih da podsetim da je i pre par godina, kada je fudbalski klub bio u velikim problemima, i kada je bilo pitanje dana kada ce na njega neko da stavi katanac i da ga nekom drugom proda za dinar,a kada je na njegovo celo dosao V. Lukic, takodje bilo komentara istih, kao i sada, nizali su se grobari sa svakojakim bljuvotinama, a ovog leta su za 25 miliona dobili sta su dobili, a zvezda je sa sicom dovela 3 vanserijska igraca...sada se isto tako nasladjuju pricama o fuziji, prodaji ili cemu vec, a nisu ni svesni da ce oni biti ti koji ce na kraju plakati, jer njihovi predsednici, kako fudbalskog, tako i kosarkaskog kluba non stop pricaju o privatizaciji, a kad ih kupi neki albanski biznismen iz amerike, onda ce da bude kasno, a nekome i slasno hehehe...

Mare

pre 12 godina

Po ko zna koji put, grobara vise na forumu nego naj jna.. Opustite se, kad ste tako jaki, demoliracete evroligu. Covicu puna podrska, nadamo se pesicu i milicicu!

Sta te briga?

pre 12 godina

Nmg da verujem kakvih budala na ovom forumu ima!P.S Bolje bi vam bilo da idete na stadione nego da ovde lupetate,verovatno bi vam onda bio popunjen ionako mali stadion!

Miki

pre 12 godina

Sada je jasno da KK C.Zvezda ne postoji.
Svaki realni čovek u ovoj državi je znao da su FK Partizan i KK C.Zvezda kilava deca koju uvek neko mora da vuče za ruku. KK C.Zvezda se prva otrgla majci iz ruke, a kada će FK Partizan to ćemo videti u sledećoj epizodi.

Mirko

pre 12 godina

Ovo su priče za malu decu. Nije fuzija, Zvezda daje ime i igrače, a Čović plaća dug i daje svoju halu itd. Onaj ko misli da Čović nije kupio Zvezdu neka sebi postavi pitanje: Kome Zvezda daje ime i igrače?
Moglo je sve lepo da se završi i da se uzme model FK C.Zvezda, ali očigledno nije postojao još jedan Vladan Lukić. Onaj ko ode na utakmicu navija za upakovani FMP, ko se raduje pobedama ne zna za koga navija, a zapravo KK C.Zvezda ne postoji. Tužno.

Ivan Novkovic

pre 12 godina

Ovo povlaci oporavak citavog naseg Sportskog Drustva Crvena Zvezda. Uopste me ne zanima ko ce iz ovoga koliko da profitira, koliko ce para da zaradi Covic. Ako vrati Zvezdu na vrh neka mu je alal svaki evro od par miliona koliko realno moze da uzme. Tako razmislja svaki Zvezdas, a drugacije samo ljubomorni i neverne Tome!

(pri)pravnik

pre 12 godina

Nema nikakve teorije zavere oko ovog nacina spajanja klubava. Sa pravne strane ovo je najelegantnije resenje, Zvezda ce igrati NLB ligu a klub nece opterecivati stari dugovi... Setite se spajanja Swissliona i Radnickog iz Kragujevca... Srecno Zvezdo!

Axel Foley

pre 12 godina

Vidim,mnogi kukaju kako je Crvena Zvezda prodata Čoviću,pa i neka je.Kamo sreće da se i fudbalski klub proda nekom koji može da ga digne iz pepela,jer sa ovakvim trenutnim stanjem nemamo šta da tražimo u Evropi.

demokrata parking servis

pre 12 godina

FMP postaje CRVENA ZVEZDA ? znaci delije od sada navijaju za FMP ? ili ce i oni da promene ime u PANTELIJE,sto sam nacuo pre neki dan ? P.S. covic je garant prosperiteta !!!

REALAN

pre 12 godina

Odgovor za prvi komentar... Nebojsa Covic, zajedno sa Zikom Paukom je jedan od najzasluznijih sto je nasa kosarka u mulju u kom se nalazi... Prvo su hteli u Jedransku, naterali Partizan da je igra, onda nece Jadransku, pa sad fuzije... Za omladinu, koja ne prati kosarku bar 10 godina i koja je zatrovana mrznjom prema Partizanu imam jedno pitanje: da li stvarno mislite da Covic ovo radi zato sto je veliki navijac Zvezde? Deco ne zanosite se....

Pedja

pre 12 godina

@(Иван ПФК Смедерево, 12. avgust 2011 21:29) ...
Kad ime je bilo toliko dobro kod vas sto su zapalili za kintom? Nego se smilovali na vas, dosli da odigraju par utakmica,crkavica, a vi se lozite. Heh...

matejalexa

pre 12 godina

Ko je ovde drzavni projekat?Ko je dozvolio da se u skupstini mog Beograda potpisuje privatizacija jednog kluba?Ko ce ici u zatvor i polagati racune za dug od 13 miliona evra?Prodali ste grb,ime i OBRAZ(ako znate sta to znaci).Sramota za gradonacelnika koji je dosta uradio za Beograd,ali ga sada uprska i stade na stranu kluba gde se kralo,a neispituje i nehapsi ljude koji su to radili nego puj pike nevazi vise dug od 13 miliona-ej da sam ja uzeo 1300dinara odmah bi me uhapsili,a ovamo 13 miliona prava sitnica.Nista se nije promenilo i dalje je najbolje krasti,ali na veliko a onda rupa u zakonu i to se izbrise,JAOJ nama obicnim smrtnicima sa ovakvim neljudima.Zika pauk,Vesic...napravise dugove i nikom nista opet im dali Zvezdu da se igraju,pa kada naprave jos 100 miliona fuzija sa Hemofarmom i tako jos 1000 godina,a onda su svi protiv vas u svim sportovima a svoju nemoc pokazuju uz pomoc medija i manipulisu masom,jer ovde niko nece da razmislja svojom glavom.SRAMOTA ali OCEKIVANA

uros bgd

pre 12 godina

Cekaj te, pa sta je ovo???
je li ovaj "gospodin" postao predsednik k.k. "crvena zvezda" ili ostao predsednik fmp-a koji ce se u buduce zvati crvena zvezda beogrda???
sta ce biti kada i igraci napuste crvenu zvezdu, ostace bez jedine preostale imovine- ugovora sa igracima???!!!
ko treba te igrace da proda iz crvene zvezde u crvenu zvezdu beograd (FMP) "gospodin" predsednik crvene zvezde, koji je u isto vreme vlasnik crvene zvezde beograd (FMP)???!!!
"gospodin" treba da odluci po kojoj ceni ce otkupiti ugovore igraca i dovesti ih u svoj privatni klub???
MISLIM DA JE OVO IPAK SAMO DEFINITIVNO CERUPANJE KK "CRVENA ZVEZDA", NAVIJACI I POVERIOCI ODAJTE POSLEDNJU POSTU UGASENOM KLUBU

djordjevic

pre 12 godina

Kakav sou. Ja mislim da bih crko kada bi na primer OKK Beogradu prodali ime Partizan...medjutim kada ste vec grb prodali, ime vam lakse pada. Cak sta vise, radujete se. Bravo.

Vlada

pre 12 godina

To je to. Čović daje pare, a Zvezda igrače i ime. Svako normalan može da proveri da li je ova formula ispravna:
Crvena Zvezda + igrači C.Zvezde = 13 miliona evra
Tužno je što KK C.Zvezda nije imala jednog Lukića da je izvuče iz rupe. Ipak, jedan je Vladan Lukić.

ZMAJ

pre 12 godina

Filip Covic protiv Ejsi Loua, to ce biti dueli. Bravo za zvezdu. Poslusajte onu staru "Prevela me mala zednog preko vode, dao sam joj previse, previse slobode", Prljavo kazaliste.

pikslica

pre 12 godina

@ 1. nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.
(crnobeli delija, 12. avgust 2011 22:29)

to se zove ljubam prema crveno-belom!

crnobeli delija

pre 12 godina

nije mi jasan "interes" FMP-a u celoj ovoj prici. Nikada nece moci da se pozovu na istoriju CZ jer u njoj nisu ucestvovali, nece dobiti nikakve pare jer CZ nema para, nema igracki kadar, halu,... sve ono sto je FMP do danas imao.

priznajme, u ovakvu matematiku se ne razumem.

darko

pre 12 godina

drugim recima je doslo do fuzije nezvanicno vec kada ovi otplate dug onda ce jednostavno da se ugase a CZ Beograd ce nastaviti da funkcionise i onda ce formalno doci do fuzije

Radoznali ?

pre 12 godina

A, mene nesto zanima...
Sada kada Partizan pobedi Zvezdu, mislim FMP, ma svejedno, kako to ide, jel se to u medjusobni pise i protiv zvezde i FMP-a ili samo protiv Zvezde, tj. FMP-a?!

s t v

pre 12 godina

Ako može zvezda mogu i ja.

Obaveštavam državu da zamrzavam status mog vozila marke VOLVO 2500cm3, koga je ista proglasila luksuzom pa mi je registracija 550e, i sada je to Zastava VOLVO 750cm3.
Molim da mi se ispostavi račun za registraciju na novu kubikažu.

Pošteno.
Zahvaljujem.

Vučićević

pre 12 godina

Da sam bio pametan da uložim pare u FK C.Zvezda. Sada ispade da sam Čoviću poklonio pare. Sada sam ja izgubio novac, navijači klub, a ostali uzeli sve.

Šaca

pre 12 godina

Jad i beda. Prosto nisam mogao da zamislim i da verujem da će Zvezda da se na kraju ugasi. E to je ono, mi svo zvezdaši, mi smo zvezdaši, i kada je zagustilo,beži ne osvrći se. Strašno, mada ovo može da se desi još nekom, koji je počeo da "skuplja" pare a kupuje igrače koji plaćaju da igraju u ekipi. Ne mogu da verujem.

DV

pre 12 godina

Derbi ce biti Partizan-Makabi i Lajonsi KG-Crvena zvezda Beograd.Strasno.Covek iznajmio ime na 5 godina i uz to dobio 2 igraca+ navijace-potrosace.

eh Covic

pre 12 godina

Ne brinem u njegovu strucnost. On je bio u svim partijama i koalicijama koje su postojale, tako da je sigurno upucen. Jedino me brine sto ovaj covek vec 15 godina na razne nacine pokusava da bude neki faktor u CZ

makis

pre 12 godina

mogu li i ja da promenim ime i da nikom vise ne dugujem nista ili to vazi samo za COVICA i ZVEZDU. I da nezaboravim ima jedna lepa pesma za VAS..DOTAKO SAM DNO ZIVOTA

Arsa

pre 12 godina

Ja sada ne znam za koga da navijam! Nadao sam se fuziji, ali sad ostaje moja Zvezda i to u drugoj ligi (prvoj ligi Srbije) bez Evrope, bez NLB lige i sa mnogo problema i dugova i FMP koji će se zvati Crvena Zvezda Beograd... To nije Zvezda, to je neki novi klub...

Djole

pre 12 godina

dosad ste imali jos neke sanse al kad vam ga Covke zavuce tu vise vadjenja nema, zato prestanite na vreme sa samopovredjivanjem i PSSSTTT

HlaoRu

pre 12 godina

Iako navijam za Partizan, zelim Zvezdi da se oporavi i stane na noge. Mada sve mi ovo vise lici da je Covic kupio Zvezdu. A kad vidim da jos niste oterali ovog Mirka Pavlovica i da je on i dalje u ovoj prici, zaista imam los osecaj.

Vuk

pre 12 godina

Dug je 13 miliona to je utvrdjeno,ko ga je napravio i to bez ijednog trofeja to nije.Ali je Zika Pauk i dalje na funkciji.
Srbija je zemlja gde je Bog odavno rekao LAKU NOC.

diplomata

pre 12 godina

Ceka se saopstenje ministra Jeremica da vidimo kome je obecao titulu ove godine Zvezdi iz Beograda ili FMP iz predgradja,ali Jeremicu daj sta das ne pitamo.

Đorđe

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip, 13. avgust 2011 00:07

Ej ptico trkacice, sve je ok što si napisao, al ajde kaži mi molim te da li ti stvarno misliš da taj klub KKCZBGd može osvojiti neki trofej u narednih 5 godina!?

zmaj70

pre 12 godina

eto resenja za sve koji su uzeli kredit u svajcarcima. Uzmete drugo ime a staro zamrznete nastavite da zivite u tom stanu a kad jednom svajcarac padne vi lepo odmrznete ime i nastavljate da otplacujete kredit. Super ekonomija

nnidza

pre 12 godina

@Ptica trkacica bip bip
Samo tačka broj 8 može biti sporna. Šta se dešava sa "zamrznutim" klubom posle odmrzavanja? U kojoj ligi nastavlja da se takmiči? Zbog odustajanja od takmičenja ide u najniži ili kako?

Srki

pre 12 godina

Ratko, pričaš svašta. Partizan je dodavao ime sponzora i ostajao jedan i isti klub, kao što se to svuda u košarkaškom svetu radi, a ovde nastaju dva kluba, Crvena Zvezda ostaje da postoji i osniva se nova Crvena Zvezda Beograd, odnosno, to je FMP sa novim imenom.

savest

pre 12 godina

Realno, bilo bi lepo imati jos jedan jak tim u Srbiji. Ali ako neko da novac a uzme ime tima i igrace to meni vise lici na prodaju nego na fuziju. U CZ imaju 2-3 igraca za prvu postavu FMP-a. Najvece pojacanje ce biti Pesic ako postane trener i sva prica oko velikog tima i rezultata bice bazirana na njegovom imenu. Volio bi da Makabi dodje do polufinala NLB-a a da finale bude Partizan - CZ.