Sreda, 20.04.2011.

22:33

Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup

Fudbaleri Real Marida pobedili su Barselonu golom Kristijana Ronalda u produžetku i prvi put od 1993. osvojili Kup Kralja.

Izvor: AK

Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

118 Komentari

Sortiraj po:

phenom

pre 13 godina

Kako volim da citam ove komenatare posle utakmica.:D
Pa pre ili kasnije Barsa je morala da izgubi od Reala,a li sa Murinjom ili nekim drugim,morala je,nijedan tim ne traje vecno.
A za par ljudi ovde,nemojte da ostavljate komentare,ako u zivotu niste loptu sutnuli.
Primera radi,imam druga koji u teroiji moze svakog da pokosi u vezi fudbala,ali da mu das loptu na 2 metra od praznog gola,pogodio bi stativu...o cemu mi govorimo ovde...

Djorgo

pre 13 godina

Pratim fudbal skoro 40 godina. Biloje sjajnih trenera, ali ne mogu da se setim da je neko tako puno osvojio sa tako mnogo razlicitih klubova. Strasan trener.

bobcha

pre 13 godina

@guzljo
Ti igras fudbal? Ti da igras fudbal ne bi pricao tako, Real je cvrsca ekipa od Barselone i to su sinoc i dokazali. Slazem se sa jednim komentarom, Barselona kad bi igrala u Engleskoj (kako se tamo fudbal igra), ne bi mogla da udje u 4 koja idu u LS. Barselona sinoc uopste nije pokusala nesto drugo, samo guraj loptu kroz sredinu, Cavi i Injiesta guraju loptu po sredini (ceo zivot to igraju), ne videh ni jednu improvizaciju ili neki drugi nacin da dodju do gola. Messi, jel taj covek uopste igrao fudbal sinoc? Kad god sam pogledao u TV on je bio na travi. Udaraju ga saplicu ga OK, ali svaki kontakt telom i on je na travi. Sreca njegova sto samo moze da igra u Spaniji i nigde vise, a voleo bi da ga vidim u Italiji i Engleskoj.
Real je sinoc imao i zrelije sanse za gol, pogotovo u 1 poluvremenu, a to sto svi pricaju da Barselona nije pokazala sto zna, pa i nije jer im Real to nije dozvolio.

A ovo je samo pocetak

Delboj

pre 13 godina

Ovo je nesto sto se i ocekivalo. Barsa krije svoje adute za Ligu sampiona. U sledece dvije utakmice ce se vidjeti pravo lice ova dva tima.

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 13 godina

Освојили куп као да су освојили свијет, јадни реаловци ахах то им је све у последњих неколико година, а они који играју фудбал прави освајају Примеру и највјероватније и ЛШ....Мурињо не зна другачије да игра, а имаo је синоћ више среће него памети.....видимо се у ЛШ....Барса до титуле!!! 5:0-29.11.2010

Su

pre 13 godina

za ovog sto sto pominje ispadanje iz primere
Barsa je klub koji nikada nije ispao iz primere(sto je uspelo samo jos jednom timu pored Barselone a to nije rm),a sto se trofeja tice tacno je da Real ima vise osvojenih trofeja nego Barselona,ali ako pogledamo zadnjih 20 godina Barselona je klub koji dominira!

zameni im tole stolice, nja nja

pre 13 godina

@Sevillana, 21. april 2011 08:50)
Ti druze da ides na Zvezdin stadion znao bi da deca sa roditeljima dolaze bez problema, dakle nemojte te glupe komentare, tj u stvari ne smete da ih dovedete, plasite se....vodite ih na zapad na marakani i dlaka im nece faliti sa glave...a sto se ove teme tice, TRPAJ MURINJO LEGENDO...

nebojsa

pre 13 godina

Mislim da je glavni razlog sinošnjeg neuspjeha Barselone David Vilja. Ništa nije odigrao sinoć, a bogami (čak je i zasmetao nekoliko puta saigračima)i u većini utakmica ove godine. Uopšte nije opasan po gol, kao da i nije centarfor. Da se nije uklopio dobro pokazuje i to da je u pauzi klupskih takmičenja prije mjesec dao 2 gola za Španiju, a onda opet po starom u Bardeloni. Kad se sjetim samo Eta kako je igrao...

Napoleon

pre 13 godina

Jeste da je Real osvojio,ali mislim da ce ih Barsa prebiti ko zeca u LŠ!!Naljutili su ih sad!Ne tako davno Real je jedva imao 2-3 igraca u odbrani a sad 7-8 koji ne prelaze centar!KATANACO je opet u modi!

Gaka

pre 13 godina

E ovako, murinju svaka cast za taktiku, covek je stvarno poseban, ali,ali njegov sistem je da dobije mec po svaku cenu, njega zanima samo krajnji rezultat, nista vise!!! I to je ok, ali realno i objektivno ceo svet zna da barselona igra mnogo lepsi i atraktivniji fudbal, to znaju bukvalno svi, navijaci reala ceznu da njihov tim igra na taj nacin, i ovi koji igraju za real nek budu objektivni i nek kazu ko igra lepse za oko, a znamo svi da svaki navijac voli da vidi leprsavu i atraktivnu igru svog tima, a takvu igru barsa prikazuje vec godinama, real je pobedio, cestitam im na tome, sledi polufinale lige sampiona!!! Real je dobio bitku ali ne i rat!!!!!!!!!!

Paul Scholes

pre 13 godina

@(dejan, 21. april 2011 08:32)
Sa kriterijumom sudjenja kakav je u Engleskoj, Barca i Real ne bi imali sanse, jer im ne bi prolazilo, ono sto prolazi u Spaniji, a i pitanje je koliki broj povreda bi imali u toku sezone. Razlog je jednostavan, oni jednostavno nisu navikli na kontakt igru i redovno padaju, foliraju i slicno. Realno, mislim da bi se Real i Barca u Engleskoj borili za mesto u Ligi Sampiona, a o tituli bi mogli samo da sanjaju! Osim toga, ko im je to pa konkurencija u Spaniji?

Dava

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!
(Grobar_CG, 21. april 2011 03:31)
Slažem se da ih je Barca razbila u drugom poluvremenu (za razliku od prvog), da Real igra ružan fudbal ali sam realan... Gol je bio iz ofsajda!

http://www.youtube.com/watch?v=aw7Vzei0oN4

Ne pričaj napamet pls!

vlada

pre 13 godina

Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!
(vojoslav, 21. april 2011 02:10)

Mozda ti mislis da je Barsa najveci klub, ali da bi bio najveci moras u kontinuitetu da osvajas trofeje kao sto Real to radi. Barsa je u ovom trenutku bolja ali Real je veci klub, a upravo taj miki maus trofej je jedino u cemu je barselona bolja. I samo se seti da se Barsa borila za opstanak pre dolaska rajkarda(antic ih sacuvao u primeri), a to se velikim klubovima poput Reala, Milana, Man utd, L`pula ne desava. I samo se zapitaj sta ce se desiti sa Barsom kad Xavi ne bude vise igrao, a sad vec ima preko 30 godina.

Ohrid

pre 13 godina

Real je pobedio ne zato sto je igrao tako dobro ili zato sto Murinjo je toliko jak, vec zato sto juce Barca je izigrala tako slabo po svoju vinu. Izostala im pozrtvovanost, pasovi itd.. Prosto neznam kako im je lopta begala od noge u ne tako teskim situacijama.
Al ovo je sepak dobro za Barcu, da se malo spuste na zemlju.
Lav je ranjen. Sad sam siguran u prolaz Barcelone u ligu sampiona. Mislim da ce biti najmanje 2-3 razlike za Barcu i to jos na prvu utakmicu u Madrid.
Jedva cekam Sredu. Pozdrav iz Ohrida

guzljo

pre 13 godina

stringu
ja nisam navijac nego igrac i tacno znam o cemu pricam a ta statistika o kojoj ti pricas je nesto sto nema veze s mozgom, uopste statiskika se vodi za trenere kao murinjo a ne za one koji se bave fudbalom, jer se ne moze primijeniti ninasta! jer je svaki tim razlicit i za svaki tim se gradi razlicita taktika, a kad pricamo o barsi kod nje je jedino vazna statistika posjeda lopte jer kako kazu englezi ako ti imas loptu protivnik ti ne moze dati gol zar ne!! oni tako igraju odbranu i to je ono na cemu im se divim, a d aje murinjo dobar trener jeste ali samo u domenu motivisanja igraca i znanja da im se nametne i navede ih da rade ono sto im se kaze jer je vecina njih knpr debilni ronaldo umisljene zvezde i dok ih ne klepis po usima nece da rade ono sto treba a to je da igraju i odbranu i napad a ne samo kao nas krasic cekaju loptu da im se desi! u svakom slucaju ako nisi igrao fudbal ne mozes svatiti o cemu govorim kad kazem da je sudac bio pugubljen, sad namjerno nenamjerno ili oboje o tome mozemo razgoavarati... ali da je iso na ruku murinjovoj taktici ISO JE ITEKAKO, i naravno pogledaj sve meceve koje je muri dobio protiv barse i timova kao barsa uvijek su mu trebali sudije koje tolerisu krljanje!

Maximus

pre 13 godina

@sadff

Cu ovog igraju najgori fudbal u svetu :D Sto se tice gola glavom tesko da ce se Barsa nadavati golova glavom s obzirom da su im igraci (sinoc izuzev Pikea i Busketsa) 165 cm visoki.

Igrajte fudbal

pre 13 godina

Bolje ovako: Murinjo "prebio" Barsu i osvojio kup.
Nisam pristrasan samo razuman, ali Pepe i kompanija nisu! Ako ovako pobede u LŠ, e onda je to vec znanje.

Negativni

pre 13 godina

Barselona je izvikan tim.Nisu toliko mocni koliko su ostali klubovi nemocni.Cim se pojavi neki tim koji moze da parira,odmah imaju problem.Nikad ne bi osvojili LS da nije bilo najvece kradje u istoriji LS protiv Celzija.Umesto 3-4 razlike za Celzi,zahvaljujuci sudiji, gori tim prolazi dalje.Mesi je odlican igrac,Ronaldo takodje,ali daleko su oni od igraca kakvi su bili Zidan i pravi Ronaldo.Fudbal je sve gori i gori jer se dozvoljava tuca a crveni i zuti sviraju se uglavnom siromasnijim klubovima.To se videlo i na SP gde je Holandija ni kriva ni duzna usla u finale, a vec protiv Brazila su trebali da puknu da su Van Bomel i jos par igraca dobili crvene koje su zasluzili.Ovako,gledamo potpuno idiotski fudbal,gde se prave vestacke zvezde kao sto su Mesi i Ronaldo.

slepi ljudi

pre 13 godina

Murinjo je kao i obicno ubio fudbal.Izveo je 11 koljaca i provokatora koji su pravili obstrukciju igre i koristili svaku priliku da podvale neki djon ili nagaze barsine udarne igle.To ih na treninzima uci gospodin "specijalni".Navijao sam sinoc za Barsu i licno mislim da je dobro sto je Real osvojio kup,jer prave borbe tek predstoje a Barsi je potrebna jedan ovakav samar da se prestroje i motivisu za novu "peticu".

dejan

pre 13 godina

Vi svi koji kazete da je engleska liga najbolja,mislim de se slazem u tome,ali ipak mislim da je spanska najaca,mislim kad bi se npr real i barsa prikljucili engleskoj ligi ishod bi bio isti pobjegli bi 10 ili 15 bodova od Man Utd,Celsija,Arsenala i govorite da se u engleskoj uvijek igra ofanzivno pa bi li igrali da igraju protiv barse, vidjeli smo protiv Arsenala ove godine i protiv man utd u finalu lige sampiona

Sevillana

pre 13 godina

@Zvezdas iz Hamburga: Moracu da se slozim s tobom da atmosfera nije kao na nasem Vecitom Derbiju. Razlika je u tome sto ovde na El Clasico mogu da idu i deca i stariji ljudi i da se pri tome vrate kuci zivi i zdravi.
Drago mi je sto je Real pobedio, malo da se Barsa spusti na zemlju. Previse su se naduvali i poceli da provociraju. Vrhunac je reklama na autobusima i metroima koju su objavili pre nekih deset dana. "Dzemntlmenski" nema sta. Evo ga link: http://www.larazon.com.ar/deportes/Barcelona-burla-colectivo_0_229500193.html

REAL

pre 13 godina

Ovo je bila sjajna utakmica puna ostre igre i uzbudjenja.Iako je blagi favorit bila Barsa ali nije uspela i moze samo da se pita sta je propustila.CRISTIANO RONALDO je definitivno po meni najbolji fudbaler i nije poklekao pred protivnikom.Bravo REAL zasluzena pobeda i pokazao si da si ozbiljan protivnik i DA JE NAPAD NAJBOLJA ODBRANA!!!!

ovo real???

pre 13 godina

Vidim da ima dosta ljudi koji navijaju za Real. Kako ste počeli da navijate za Real? Koju god generaciju da ste gledali igrala je napadački fudbal - tako je Real postao Real. Kako sad možete da podržavate ovakvu igru, pa niste vi Madriđani pa da "morate" da navijate za svoj rodni tim

barca campeon

pre 13 godina

Eto Real jednom dobije Barsu (i to u produžetku) i odma priče Murinjo je najbolji, CR9 je bolji Messija nja nja... Madridisti izgleda da ste brzo zaboravili petardu na Nou Kampu i -8 u prvenstvu?

muriljo

pre 13 godina

Murinjo je odlično taktički pripremio ekipu motivišući je za tu jednu presudnu utakmicu tj. stvarajući izuzetan taktički naboj.To mu je bila velika šansa da pobedi Barselonu jer i on ima jako kvalitetne igrače ali bez naročite timske igre i discipline kada se uporede sa Barselonom.Ostaje da se vidi kako će se Barselona pripremiti za polufinale LŠ gde se igraju dve utakmice i gde je mogućnost ispravljanja greški veća.

joe

pre 13 godina

Juce kad sam rekao da pobeda Reala ne bi bila iznenadjenje vecina "strucnjaka" na ovom mestu je taj komentar ocenila negativno.Pa pretpostavljam da su ti "experti" juce uplacivali visoke svote na pobedu Barce,ha,ha,ha...

Dragan S.

pre 13 godina

Murinjo je jos jenom dokazao da je genije.Fenomenalno je postavio taktiku, onemogucio Barsi dodavanja kroz sredinu i sprecio "lake golove".Napadi Reala su bili iz kontre preko krila.Vec je u prvom poluvremenu Real trebao da vodi sa 1:0.Svaka cast Murinju i ocekujem da Real elminise Barselonu iz LS.

Grobar_CG

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!

vojoslav

pre 13 godina

Ko je zvanicni sampion Spanije? A ko je sledeci sampion Spanije?
Molim? Ne cujem...
AAA... Barcelona???
Pa jok, kilavi real ce bude!
Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!

diskretni heroj

pre 13 godina

Muki naucio na gresci sopstvenoj,5-0 bese onomad u kataloniji? pusti barsu nek rola oko 16erca kao vracara oko kugle,spusti defanzivu na 20m, daces ga oslonjen na kvalitetne pojedince kad-tad! drugog recepta nema,Oni drugacije ne umeju,Ostali drugacije ne smeju protiv Njih...

Kasapa

pre 13 godina

Mesarski fudbal.. Los uvod za utakmice u LS. Ako slucajno dodele Italijana da sudi sa ovakvom grubom igrom osta real bez 2-3 igraca. Izgubio je fudbal!!

madridista

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45) care samo bi ti trebalo dislajkovati komentar, steta sto i veceras niste upalili prskalice .. idite placite ne zato sto ste izgubili nego zato sto igrate opet protiv nas u polufinalu...... ili budite pocastvovani.. u svakom slucaju HALA MADRID

string

pre 13 godina

Real je utakmicu mogao da resi u prvom poluvremenu...a oni faulovi Piquea i Adriana koji su bili na ivici zutog nad Ronaldom, a koji nisu ni dosudjeni, ne zelim ni da komentarisem. Sudjenje ocajno, svaki put kad igraci Barcelone izgube loptu u duel igri, Malenho je svirao faul, a ponekad i zuti karton...i ne kazem da nije bio u pravu...ali zasto iste te situacije nije okarakterisao kao prekrsaj i na drugoj strani? Mascherano,Pique i Adriano su trebali da dobiju po zuti zbog faulova nad Ronaldom(koji ih je unistio, ne samo zbog gola, vec uopste, svaka prilika Reala, a bilo ih je puno, izrodila se iz njegove astronomske brzine i driblinga u solo prodorima), a nije sudjen ni faul...sve u svemu, uspavala me je igra Barcelone...onih 75% poseda mogu da okace macku o rep, jer je Real tim koji je imao vise sansi i dao gol vise...to je ono sto se racuna, a ne broj dodavanja...i jos nesto, ako Barcelona igra najlepsi fudbal, onda svako ko tako misli nije gledao mnogo od fudbala.

wlado

pre 13 godina

molim Vas, zasto ovo nije prva vest na svetu ovozemaljskom, ja sam pijan nikoga ne diram samo zelim da cestitam navijacima i fanovima reala, nisu uzeli trofej 2 godine i sada je tome kraj, ja sam sretan i ne znam sta

real u finalu lige sampiona, sve vas volim

string

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa
(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Real je veceras Barcelonu pobedio igranjem fudbala, a upravo je Barca ta koja je sve htela da unisti svojim simuliranjem, davljenjem lopte na svojoj polovini i opkoljavanjem sudije. Ronaldu nisu sudjena bar 4 cista faula u situaciji ispred gola Barcelone, gde bi to, da je sudjeno, bila sansa za Real, sa druge strane, svaki kontakt i oduzeta lopta igracima Barcelone, karakterisana je kao faul, a neretko i zuti karton za igraca Reala. Uostalom, ovo govoris samo zato sto ti je krivo, priznaj to i idid da spavas, jer zaista nijedan statsticki podatak(osim poseda lopte, koji ni ne treba da bude uvrsten u statistiku jer je potpuno nebulozan) ne govori u prilog tvjoj prici o naklonjenosti sudije Realu i pomoci istom timu. Pa covece, koliko je bilo prilika za kontru madridskog tima, a ovaj je umesto ciste oduzete lopte svirao faul za Barceu i tako prekidao napade...nemoj da si nerealan, vec kao pravi navijac cestitaj timu koji je bio bolji, a to je realno Real Madrid...u prvom poluvremenu su rsturili Barcelonu, u drugom je Barcelona bila bolja ali je Real imao podjednako dobre sanse, a u produzecima je Mourinho znao sta da kaze svojim igracima za razliku od Guardiole, i rutinski dovrsio utakmicu u svoju korist...i sa ovim se slazu svi koji su komentarisali posle utakmice...

zizou

pre 13 godina

ova utakmica je pokazala da niko nije nepobediv...taktika moze da pobedi bilo kakvu ekipu...real veceras i inter prosle godine su najbolji primer za to...Murinjo car...Hala Madrid...:D

Djole

pre 13 godina

Real je bio bolji u prvom poluvremenu i produzecima, u drugom poluvremenu desio se pad, jer se Murinjo kockao i cuvao izmene za produzetak, covek je objasnio kako se zvezde teraju da daju maksimum za ekipu i zasluzeno su osvojili trofej.
Da li ce se ponoviti igra iz prethodne dve utakmice i u LS, neizvesno je, jer je Nou Kamp ipak prevelika livada za pokriti, iskreno se nadam da Murinjo sprema nesto prelepo kao veceras.
P.S.Sudija je ekstra odsvirao utakmicu sa ovoliko tenzije, grubosti i simuliranja, samo je u jednom trenutku popustio, ali nista dramaticno.

red devil 011

pre 13 godina

Ne znam ko ima bolje igrace, ali Gvardiola sigurno ima uigranije igrace. Zato me je i razocarao danas, kao da ne ume samostalno da smisli nijedan nacin igre osim onog koji je poducavao u mladom timu. Murinjo je kao sto se i ocekivalo sprecio slanje lopti iz odbrane u samo srce sredine sa sestoricom igraca koji su upravo tu poredjani i samo 1 istrcava agresivno na loptu - a Gvardiola nista da promeni, dok se jadan Mesi na kraju nije vracao do same odbrane da pokupi loptu...kao kad je igrao za tupog Maradonu. Ne bih da se pravim pametan, ali mislim da bi kada Murinjo namesti ovakvu taktiku Barsa trebala samo da pomeri citavo teziste sredine ka jednoj od aut linija, a onda kada ih Real bas pritisne, da imaju na drugoj strani spremno krilo ili beka koji ceka dugu loptu. Naravno oni su to radili i ranije, i protiv slabijih timova, ali onako lagano, ako ih protivnik tamo usmeri. Sada ipak mora brzo, dok se petorica iz sredine Reala ne pomere iz presinga sa polovine terena na 25-30 metara od gola. Znalo se da je Murinjo i iskusniji i bolji trener od Gvardiole, ali sada ovaj drugi mora da pokaze da je dorastao u dvomecu LS ako zeli da se o njemu i dalje misli kao o vrhunskom treneru, a ne samo prosecnom ili vrlo dobrom.

Lorens

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Taj isti kup nisu osvojili od 1993. momak. Pobedili su ekipu koja ih je unakazila pre 2 derbija, ekipu koja igra najbolji fudbal na svetu. Uspeli su da im odole. Posle tvog komentara o sudjenju mogu samo da zakljucim da veze nemas o fudbalu.
I da, vrati se u skolu da poradis na pismenosti.

Volim pravi fudbal

pre 13 godina

Murinjo kao trener i taktičar je opet pokazao svo svoje trenersko umeće i na kraju pobedio, ne bira način kojim će doći do pobede i opet je uspeo kao mnogo puta do sada, njemu svaka čast što se toga tiče! Kao što je neko već napisao pre mene Engleska liga je po meni najbolja na svetu, igra se pravi muški fudbal gde obe ekipe igraju a ne kao ovde gde jedna pokušava da igra a druga kvari igru i neda joj. I u Lš očekujem sličan dvomeč gde će Barsa igrati a Real kvariti igru. Ali zato će utakmica Mančestera i Šalkea mislim pružiti sve prave lepote fudbala, Englezi igraju brz fudbal sa mnogo mnogo trčanja a Nemci se NIKAD ne predaju i za njih nema izgubljene utakmice.

Kol

pre 13 godina

Ovaj Murinjo je kralj ma sta kralj car coveku svaka cast, jednostavno u kom god klubu da radi uzece trofej veliki trener mogu ljudi da ga ne vole ali to se ne moze osporiti! A posebno mi je drago zbog Kasiljasa ceo zivot je u Realu a evo tek sad uze trofej u kupu, a sledece nedelje bice sou u ligi sampiona!

Ser Žoze

pre 13 godina

"Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup"

Možeš da ga mrziš,možeš da kažeš da je .... ali njega baš briga za sve jer on je SPECIAL ONE,on je jednostavno ŽOZE MURINJO

IVORY

pre 13 godina

Bila je teska utakmica,dobro da smo makar nesto uzeli ove sezone,bojim se barsine osvete u LS.Strepim od katastrofe na kamp nou,kako smo videli tamo nas rasturaju sa 5:0 a na bernabeu jedva izvucemo X.Sve usvemu,zadovoljan sam i nacionalnim kupom.

marxim

pre 13 godina

Ma Murinjo je po ko zna koji put dokazao svoj talenat. Real protiv Barse igra sve bolje i bolje.Oba pobjeda nocas Reala, je izvanredan uvod dvomeca Lige Sampiona. Tipujem na Murinja ....jeste vidjeli na pauzi na pocetku produzetaja kako Gvardiola se obraca igracima,a kako Specijalni to vrhunski radi. Ipak, majstor je majstor, bez obzira za koga navijamo...

Autobus

pre 13 godina

Sta im radi Murnjio, kako ih zivcira, pucaju po svim savovima...
Antifudbal?! Ne bas!!!
(Jose, 20. april 2011 22:43)

Molim te,ne pricaj gluposti...Autobus su stavili na gol...Ekipe kao sto su Real i Inter i ljudi kao sto je Murinjo,mogu samo da sahrane ovaj evropski fudbal....

Mladja_011

pre 13 godina

hehe samo cu reci da barsa nije imala sut u prvom poluvremenu..hehe..opet je covek objasnio uobrazenoj barsi kako se igra fudbal..hehe ..sledeca je liga sampiona

Zvezdas iz Hamburga

pre 13 godina

Gledoh Final "Copa del Rey" i sta da kazem? Dobar fudbal, ali nesto strahovito bolji od nemackog isto nije. Pogotovu kada uzimam u obzir koje pare spanci investiraju u Fudbal(inace duzni i ruzni) a koje Nemci. Jedino u cemo su Spanci velesila to je prljavoj igri.
A atmosfera tokom El Klasika ne moze da primirisi Vecitom derbiju. A da ne zamislim o tome, kakva bi bila atmosfera kod nas kada bi imali moderne stadione.

Neutron

pre 13 godina

Strasna utakmica. Ne secam se da sam video utakmicu u kojoj su igraci kidisali u 120. minutu isto kao u 1. Sta da se kaze osim da su ovo trenutno najbolja dva tima na svetu, sigurno. A sada polufinale lige sampiona. To ce biti borba do poslednjeg atoma, opet. Stvarno svaka im cast na borbi i Madridu i Barsi. Ovo ne bi izdrzao ni veliki Man u.

sadff

pre 13 godina

Ma neka priča ko šta hoće, za mene Barsa igra najgori fudbal na svetu. Zašto? Jer je predvidljiv. Oni imaju samo jedan način da daju gol - na asistenciju iz peterca, i nikako drugačije. Danas su imali barem nekoliko vrlo dobrih prilika za šut izvan 16m, ALI NE, teraj loptu do kraja, MORA da se utera u gol iz peterca. To nije lepota, to je ograničenost u igri. Odnosno, bolje ovako: Barselona nije lep fudbal, ona je samo lepa mašina. Nigde neki šut iz driblinga, nigde šut iz bećarski kolena (Ronaldinjo!), nigde gol glavom, nego samo guraj tu loptu napred do besvesti.
I naravno nije Murinjo blesav, lepo postavi njih petoricu u zadnju liniju pa se izvolite loptati po sredini koliko hoćete, ali u 16m nećete ući... Da se tri dana igralo Barselona ne bi dala gol!

S123

pre 13 godina

Gde sam ja cuo za nekih 5 komada opet?? Hahahahaha! Ponovo cu reci DZABE Barsi pasovi kada su izgubili,mislim da ce se sada zapitati cemu ih to vodi. A Murinjo je opet pokazao da je najbolji trener i pokazao kako se treba postaviti zbog Barse. Sigurno ce sada biti ovde pljuvanja po Realu,ali ti ljudi koji pljuju neka pogledaju na semafor :D!!!
REAL 1-0 BARSA....Strelac,a ko drugi nego CR7!!!!!!!!!!!!!!!

Uncas

pre 13 godina

Kasiljas i Marselo su najveci razlog zasto je Real osvojio kup kralja... + veoma dobar mec Di Marije!! Alonso zatvorio Cavija... i sve je mnogo lakse!! ...ipak, mislim da je Barselona ubedljivo najaca ekipa trenutno!! Momci stvarno igraju neverovatan fudbal... Mesi je prebio iako nije bilo rezultata!! Maskerano je takodje odigrao fantasticno... i to kao stopera... u karijeri najblize tome je igrao par puta desnog beka... i nestvarno dobro se snasao!! Steta samo sto je ovoliko tenzije... al mec je bio dostojan jednog finala!!

Sremac

pre 13 godina

Može ga čovek voleti ili ne, ali Murinjo je zbilja veliki znalac.
Šta im je uradio sa Pepe-om u prvom poluvremenu...potpuno ih izbacio iz takta. Kako ih je presekao sa Adebajorom umesto Ozila!
Bravo.

BarcaBoy

pre 13 godina

Kapa dole murinju medjutim sto se tice pepea,on treba biti suspendovan,koliko je povreda mogao da napravi mesiju inijesti i ostalim igracima u prvom poluvremenu ;D Strasno..

Bravo realu na taktici,igra nije nista specijalno :)

anti fudbal

pre 13 godina

u čemu ljubitelji lika i dela ŽMurinja uživaju nije mi jasno uopšte
u rezultatima?
pa to može valjda samo ako si navijač i to zagrižen, ili neka žena koju ne interesuje sama igra već priče i fame koje idu oko fubala - večeras je opet Real igrao bunker sa čekanjem kontri uz veštačko dizanje tenzije da bi se što manje igrao fudbal - ništa novo, takvo je 99% utakmica italijanskog prvenstva
Ko voli fudbal mogao je da uživa u pravom fudbalu - Totenhem Arsenal gde su oba tima igrala paklen fudbal, a ne da jedan pokušava da igra a drugom da je samo cilj da kvari igru

MURINJO

pre 13 godina

Ja licno navijam za Real ali isto tako smatram da je Barcelona jedan od najboljih ili mozda najbolji tim na svijetu.Drago mi je da je Real pobijedio i to najvise radi tog provokatora Pique-a.Pojma nema o igri ali svaki put kad je neki incident u pitanju ,uvjek je to prvi.Odvratan lik.

guzljo

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa

Marijanaa

pre 13 godina

Aaaaa kako me nervira ovaj Murinjo,sta je on umislio?
Kako mi je bilo zao Messija a vidjelo se da mu je bilo bas krivo.
Al' dobro i najbolji ponekad gube, tako da vidimo se u Ligu Sampiona,tamo se igraju dvije utakmice sto je mnogo bolje.

Realno

pre 13 godina

Xaxax, sjajan je Real bio nocas. Sta li ce sad biti izgovor navijaca Barselone- nisu bili zainteresovani da pobede, previsoka je trava, K. Ronaldo previse skace, Di Maria predobro centrira...?! :)) Xaxa, prelijepo. :)

Ratko

pre 13 godina

Mislim da je dilema resena sto se tice pitanja ko je bolji Messi ili Ronaldo?! Bolji je Ronaldo. Covek je brzi od Bolta a toliko je jak da u bilo kojem momentu moze da istrci sa dva dzaka kukuruza na ledjima, pedeset metara za manje od 5 sekundi. Svaka mu cast. Igra Reala iz prvog poluvremena je pokazatelj kako se igra protiv Barselone, koliko treba trcanja, snage i provokacija. Pad u igri Reala od 60 do 80 minuta u narednom mecu se nece ponoviti posto verujem da ce i to Murinjo da adekvatno uredi i pripremi. Mislim da ce Real moci jos bolje da odigra. Ima veliki prostor za napredak.

Delija_KV

pre 13 godina

Ako cemo iskreno drugacije barsa ne moze da se pobedi. Moras da se zatvoris, da igras bunker i da igras iskljucivo na kontre (a da povrh svega toga imas vrhunske igrace za to sto naravno real ima). Da su se upustili u to da se nadigravaju sa barsom svi znamo kakav bi ishod bio. Mada ni ova murinjova taktika nije 100% sigurna da ce uvek doneti uspeh kad se igra protiv barse. Ima jos dve tekme da se igraju protiv barse i to u ligi sampiona. Videcemo sta ce tu biti. U svakom slucaju sigurno cemo svi mi uzivati gledajuci meceve izmedju ova dva kluba.

BaneUtd

pre 13 godina

Svaka cast za Real.Dokazali su da su najbolji u Evropi.Sigurno osvajaju i LS!Murinjo je doktor fudbala. Volim Fergusona,ali Zoze ga je prevazisao.Sledece sezone Murinjo u Unitedu!

nino

pre 13 godina

Cestitam Realu i njegovim navijacima na osvojenom peharu Kupa Kralja, prvo poluvrijeme Real bolji ali i prljaviji u igri, drugo poluvrijeme Barsa igrala sama Reala nidje , imao sam utisak da je trening igraca Barselone protiv Zida, statisticki gledano nevezano za osvojeni pehar Reala statistika u ovoj utakmici im je ta da su imali vise grubig faulova negoli pasova u cijeloj utakmici a i necudi da u svaku utakmicu protiv Barse dobiju Crveni karton kad vise sutiraju Igrace negoli Loptu, sve u svemu dobra utakmica dva razlicita poluvremena ali nepobedjuje stalno bolji nego srecniji, pozdrav za sve navijace oba kluba a ujedno hvala i Barsi i Realu za gledanje neceg lijepog u ovim teskim vremenima.
Pozdrav

pobedio je bezobrazniji a ne bolji tim

pre 13 godina

Murinjo jeste doktor,alio samo za rezultat.A sto se tice fudbala i lepote igre,zbog cega valjda i gledamo fudbal je NULA!Ono krljanje u prvom,pa i u drugom poluvremenu je nezapamceno.A sudija nista ne vidi.Posle svakog zvizduka 5-6 igraca Reala ga napada i on nista.UBICE FUDBALA!

Kujtim

pre 13 godina

Ama bas nema veze ovo sa Mourinjom...
Ovo je stara recenica ko ne daje na kraju dobija nista drugo.
Bila je cista sreca za Real sto ce se dokazati u ligi championa, ionako nije bitno ko je prvi u mahalu !!!!
Futbol je dobari los po tome sto ne svaki put najbolji pobeduje !!!
Pozdrav od FK Flamurtari

.......

pre 13 godina

Filozofija - BUNKER
autor filozofije - MURINJO

...i kako dati gol ?? NIKAKO...nemoguce je...fudbal koji igra Real mnogo umara oci ali je zato to u reziji Murinja savrsen nacin da se svakome otmu bodovi...i najjacim igracima sveta koje barsa ima...Murinjo je genijalan trener...svaka mu cast...

soni

pre 13 godina

Iako sam navijao za barsu ( ne zato sto ih volim nego zato sto ne volim real), mourinho je mag!!! U celoj trenerskoj karijeri ima tu jednu mrlju kad je mislio da moze da se nadigrava sa barsom na nou campu pa popio 5 i dobro je prosao, posle toga vraca se onoj taktici iz intera gde mu je veci prioritet da barsa ne da gol nego da on da gol, i to je realno jedini nacin da igras sa barsom normalan mec. Inace smatram da barsa sa ovako organizovanim realom ne bi dala gol jos pola sata, ali mislim da je sudija morao da produzi ovaj drugi produzetak bar jos 3 minuta jer je bilo mnogo izlezavanja ovako je produzio minut koji je protekao u izlasku di marie. Mislim da barsa previse zavisi od messija, za koga je mourinho ocigledno nasao recept da se ne vidi, danas se messi rastrcao nekih 25 minuta u drugom poluvremenu tad je igrala i barsa... I ne bih se slozio sa komentator recenica samo jedan ronaldo je pravi ostaje trajno... Jos jednom ne postoji tim koji moze da dobije barsu, za to postoji jedan trener, zaista sam fasciniran mourinhom...

toni23

pre 13 godina

Pokazao Tata Murinjo neke stvari, najbolji trener danasnjice, sto ga neko ne voli zbog karaktera to je nesto drugo, ali vecerasnjom utakmicom pokazao da nema nepobedivih ekipa u fudbalu, najzad Real da osvoji nesto a ove godine Kup Kralja je imao veliki znacaj, red je da osvoje i Ligu sampiona samo ako ponove vecerasnju utakmicu

rale car

pre 13 godina

Pa šta ako je pobedio? Zar je to nemoguće? Gol u produžecima. Dođi ti brajko moj u partizan i prezimi u Evropi. A ne 300 miliona i udri.

bavarac

pre 13 godina

Jeste Barca dobila Real sa 5-0 ... ali izgubiti u finalu je mnogo vise BOLNO haha a s kim je Real večeras igrao? Jel to ta NEBESKA ekipa? haha

MOURINHO je CAR!

Ne razumem se u fudbal

pre 13 godina

Evo zasto je Mesija porediti sa Maradonom potpuno besmisleno. Dok je Maradona sam resavao utakmice, Mesi igra samo dok njegovo okruzenje igra. Danas se Iniesta i Cavi nisu videli i Mesi je bio beskoristan. Zasluzena pobeda Reala koji je bio bolji a Barsa je opet platila cenu svojoj prepotenciji. I na kraju, pocinje strasno da zivcira koliko kukaju Katalonci. Sudija svira za njih prekrsaj oni imaju sta da mu dobace. Samo se previjaju, kukaju, foliraju, sve bi na neku foru. Jednom sam gledao snimak prve utakmice Inter-Barsa u Milanu i obratio paznju na Cavija. Covek je sve vreme kao kuce isao za sudijom i nesto mu kvocao. Toliki pritisak na sudije niko ne vrsi. A sampion sveta u svemu tome je Buskets. Ljigavijeg fudbalera trenutno nema na svetu.

Davidoff

pre 13 godina

THWE SPECIAL ONE ili ti ga SPECIJALNI,JOŠ JEDNOM JE POKAZAO KO JE I ŠTA JE!!! Vi kritičari i dalje nastavite da pričate da je ovakav i onakav,a Specijalni i dalje niže trofeje...
P.S. Buenoš diaš Cristiano Ronaldo!

sadff

pre 13 godina

Ma neka priča ko šta hoće, za mene Barsa igra najgori fudbal na svetu. Zašto? Jer je predvidljiv. Oni imaju samo jedan način da daju gol - na asistenciju iz peterca, i nikako drugačije. Danas su imali barem nekoliko vrlo dobrih prilika za šut izvan 16m, ALI NE, teraj loptu do kraja, MORA da se utera u gol iz peterca. To nije lepota, to je ograničenost u igri. Odnosno, bolje ovako: Barselona nije lep fudbal, ona je samo lepa mašina. Nigde neki šut iz driblinga, nigde šut iz bećarski kolena (Ronaldinjo!), nigde gol glavom, nego samo guraj tu loptu napred do besvesti.
I naravno nije Murinjo blesav, lepo postavi njih petoricu u zadnju liniju pa se izvolite loptati po sredini koliko hoćete, ali u 16m nećete ući... Da se tri dana igralo Barselona ne bi dala gol!

Ser Žoze

pre 13 godina

"Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup"

Možeš da ga mrziš,možeš da kažeš da je .... ali njega baš briga za sve jer on je SPECIAL ONE,on je jednostavno ŽOZE MURINJO

Ne razumem se u fudbal

pre 13 godina

Evo zasto je Mesija porediti sa Maradonom potpuno besmisleno. Dok je Maradona sam resavao utakmice, Mesi igra samo dok njegovo okruzenje igra. Danas se Iniesta i Cavi nisu videli i Mesi je bio beskoristan. Zasluzena pobeda Reala koji je bio bolji a Barsa je opet platila cenu svojoj prepotenciji. I na kraju, pocinje strasno da zivcira koliko kukaju Katalonci. Sudija svira za njih prekrsaj oni imaju sta da mu dobace. Samo se previjaju, kukaju, foliraju, sve bi na neku foru. Jednom sam gledao snimak prve utakmice Inter-Barsa u Milanu i obratio paznju na Cavija. Covek je sve vreme kao kuce isao za sudijom i nesto mu kvocao. Toliki pritisak na sudije niko ne vrsi. A sampion sveta u svemu tome je Buskets. Ljigavijeg fudbalera trenutno nema na svetu.

Kol

pre 13 godina

Ovaj Murinjo je kralj ma sta kralj car coveku svaka cast, jednostavno u kom god klubu da radi uzece trofej veliki trener mogu ljudi da ga ne vole ali to se ne moze osporiti! A posebno mi je drago zbog Kasiljasa ceo zivot je u Realu a evo tek sad uze trofej u kupu, a sledece nedelje bice sou u ligi sampiona!

soni

pre 13 godina

Iako sam navijao za barsu ( ne zato sto ih volim nego zato sto ne volim real), mourinho je mag!!! U celoj trenerskoj karijeri ima tu jednu mrlju kad je mislio da moze da se nadigrava sa barsom na nou campu pa popio 5 i dobro je prosao, posle toga vraca se onoj taktici iz intera gde mu je veci prioritet da barsa ne da gol nego da on da gol, i to je realno jedini nacin da igras sa barsom normalan mec. Inace smatram da barsa sa ovako organizovanim realom ne bi dala gol jos pola sata, ali mislim da je sudija morao da produzi ovaj drugi produzetak bar jos 3 minuta jer je bilo mnogo izlezavanja ovako je produzio minut koji je protekao u izlasku di marie. Mislim da barsa previse zavisi od messija, za koga je mourinho ocigledno nasao recept da se ne vidi, danas se messi rastrcao nekih 25 minuta u drugom poluvremenu tad je igrala i barsa... I ne bih se slozio sa komentator recenica samo jedan ronaldo je pravi ostaje trajno... Jos jednom ne postoji tim koji moze da dobije barsu, za to postoji jedan trener, zaista sam fasciniran mourinhom...

bavarac

pre 13 godina

Jeste Barca dobila Real sa 5-0 ... ali izgubiti u finalu je mnogo vise BOLNO haha a s kim je Real večeras igrao? Jel to ta NEBESKA ekipa? haha

MOURINHO je CAR!

string

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa
(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Real je veceras Barcelonu pobedio igranjem fudbala, a upravo je Barca ta koja je sve htela da unisti svojim simuliranjem, davljenjem lopte na svojoj polovini i opkoljavanjem sudije. Ronaldu nisu sudjena bar 4 cista faula u situaciji ispred gola Barcelone, gde bi to, da je sudjeno, bila sansa za Real, sa druge strane, svaki kontakt i oduzeta lopta igracima Barcelone, karakterisana je kao faul, a neretko i zuti karton za igraca Reala. Uostalom, ovo govoris samo zato sto ti je krivo, priznaj to i idid da spavas, jer zaista nijedan statsticki podatak(osim poseda lopte, koji ni ne treba da bude uvrsten u statistiku jer je potpuno nebulozan) ne govori u prilog tvjoj prici o naklonjenosti sudije Realu i pomoci istom timu. Pa covece, koliko je bilo prilika za kontru madridskog tima, a ovaj je umesto ciste oduzete lopte svirao faul za Barceu i tako prekidao napade...nemoj da si nerealan, vec kao pravi navijac cestitaj timu koji je bio bolji, a to je realno Real Madrid...u prvom poluvremenu su rsturili Barcelonu, u drugom je Barcelona bila bolja ali je Real imao podjednako dobre sanse, a u produzecima je Mourinho znao sta da kaze svojim igracima za razliku od Guardiole, i rutinski dovrsio utakmicu u svoju korist...i sa ovim se slazu svi koji su komentarisali posle utakmice...

Realno

pre 13 godina

Xaxax, sjajan je Real bio nocas. Sta li ce sad biti izgovor navijaca Barselone- nisu bili zainteresovani da pobede, previsoka je trava, K. Ronaldo previse skace, Di Maria predobro centrira...?! :)) Xaxa, prelijepo. :)

Mladja_011

pre 13 godina

hehe samo cu reci da barsa nije imala sut u prvom poluvremenu..hehe..opet je covek objasnio uobrazenoj barsi kako se igra fudbal..hehe ..sledeca je liga sampiona

S123

pre 13 godina

Gde sam ja cuo za nekih 5 komada opet?? Hahahahaha! Ponovo cu reci DZABE Barsi pasovi kada su izgubili,mislim da ce se sada zapitati cemu ih to vodi. A Murinjo je opet pokazao da je najbolji trener i pokazao kako se treba postaviti zbog Barse. Sigurno ce sada biti ovde pljuvanja po Realu,ali ti ljudi koji pljuju neka pogledaju na semafor :D!!!
REAL 1-0 BARSA....Strelac,a ko drugi nego CR7!!!!!!!!!!!!!!!

Neutron

pre 13 godina

Strasna utakmica. Ne secam se da sam video utakmicu u kojoj su igraci kidisali u 120. minutu isto kao u 1. Sta da se kaze osim da su ovo trenutno najbolja dva tima na svetu, sigurno. A sada polufinale lige sampiona. To ce biti borba do poslednjeg atoma, opet. Stvarno svaka im cast na borbi i Madridu i Barsi. Ovo ne bi izdrzao ni veliki Man u.

Ratko

pre 13 godina

Mislim da je dilema resena sto se tice pitanja ko je bolji Messi ili Ronaldo?! Bolji je Ronaldo. Covek je brzi od Bolta a toliko je jak da u bilo kojem momentu moze da istrci sa dva dzaka kukuruza na ledjima, pedeset metara za manje od 5 sekundi. Svaka mu cast. Igra Reala iz prvog poluvremena je pokazatelj kako se igra protiv Barselone, koliko treba trcanja, snage i provokacija. Pad u igri Reala od 60 do 80 minuta u narednom mecu se nece ponoviti posto verujem da ce i to Murinjo da adekvatno uredi i pripremi. Mislim da ce Real moci jos bolje da odigra. Ima veliki prostor za napredak.

Sremac

pre 13 godina

Može ga čovek voleti ili ne, ali Murinjo je zbilja veliki znalac.
Šta im je uradio sa Pepe-om u prvom poluvremenu...potpuno ih izbacio iz takta. Kako ih je presekao sa Adebajorom umesto Ozila!
Bravo.

Delija_KV

pre 13 godina

Ako cemo iskreno drugacije barsa ne moze da se pobedi. Moras da se zatvoris, da igras bunker i da igras iskljucivo na kontre (a da povrh svega toga imas vrhunske igrace za to sto naravno real ima). Da su se upustili u to da se nadigravaju sa barsom svi znamo kakav bi ishod bio. Mada ni ova murinjova taktika nije 100% sigurna da ce uvek doneti uspeh kad se igra protiv barse. Ima jos dve tekme da se igraju protiv barse i to u ligi sampiona. Videcemo sta ce tu biti. U svakom slucaju sigurno cemo svi mi uzivati gledajuci meceve izmedju ova dva kluba.

Davidoff

pre 13 godina

THWE SPECIAL ONE ili ti ga SPECIJALNI,JOŠ JEDNOM JE POKAZAO KO JE I ŠTA JE!!! Vi kritičari i dalje nastavite da pričate da je ovakav i onakav,a Specijalni i dalje niže trofeje...
P.S. Buenoš diaš Cristiano Ronaldo!

Negativni

pre 13 godina

Barselona je izvikan tim.Nisu toliko mocni koliko su ostali klubovi nemocni.Cim se pojavi neki tim koji moze da parira,odmah imaju problem.Nikad ne bi osvojili LS da nije bilo najvece kradje u istoriji LS protiv Celzija.Umesto 3-4 razlike za Celzi,zahvaljujuci sudiji, gori tim prolazi dalje.Mesi je odlican igrac,Ronaldo takodje,ali daleko su oni od igraca kakvi su bili Zidan i pravi Ronaldo.Fudbal je sve gori i gori jer se dozvoljava tuca a crveni i zuti sviraju se uglavnom siromasnijim klubovima.To se videlo i na SP gde je Holandija ni kriva ni duzna usla u finale, a vec protiv Brazila su trebali da puknu da su Van Bomel i jos par igraca dobili crvene koje su zasluzili.Ovako,gledamo potpuno idiotski fudbal,gde se prave vestacke zvezde kao sto su Mesi i Ronaldo.

marxim

pre 13 godina

Ma Murinjo je po ko zna koji put dokazao svoj talenat. Real protiv Barse igra sve bolje i bolje.Oba pobjeda nocas Reala, je izvanredan uvod dvomeca Lige Sampiona. Tipujem na Murinja ....jeste vidjeli na pauzi na pocetku produzetaja kako Gvardiola se obraca igracima,a kako Specijalni to vrhunski radi. Ipak, majstor je majstor, bez obzira za koga navijamo...

rale car

pre 13 godina

Pa šta ako je pobedio? Zar je to nemoguće? Gol u produžecima. Dođi ti brajko moj u partizan i prezimi u Evropi. A ne 300 miliona i udri.

MURINJO

pre 13 godina

Ja licno navijam za Real ali isto tako smatram da je Barcelona jedan od najboljih ili mozda najbolji tim na svijetu.Drago mi je da je Real pobijedio i to najvise radi tog provokatora Pique-a.Pojma nema o igri ali svaki put kad je neki incident u pitanju ,uvjek je to prvi.Odvratan lik.

anti fudbal

pre 13 godina

u čemu ljubitelji lika i dela ŽMurinja uživaju nije mi jasno uopšte
u rezultatima?
pa to može valjda samo ako si navijač i to zagrižen, ili neka žena koju ne interesuje sama igra već priče i fame koje idu oko fubala - večeras je opet Real igrao bunker sa čekanjem kontri uz veštačko dizanje tenzije da bi se što manje igrao fudbal - ništa novo, takvo je 99% utakmica italijanskog prvenstva
Ko voli fudbal mogao je da uživa u pravom fudbalu - Totenhem Arsenal gde su oba tima igrala paklen fudbal, a ne da jedan pokušava da igra a drugom da je samo cilj da kvari igru

Volim pravi fudbal

pre 13 godina

Murinjo kao trener i taktičar je opet pokazao svo svoje trenersko umeće i na kraju pobedio, ne bira način kojim će doći do pobede i opet je uspeo kao mnogo puta do sada, njemu svaka čast što se toga tiče! Kao što je neko već napisao pre mene Engleska liga je po meni najbolja na svetu, igra se pravi muški fudbal gde obe ekipe igraju a ne kao ovde gde jedna pokušava da igra a druga kvari igru i neda joj. I u Lš očekujem sličan dvomeč gde će Barsa igrati a Real kvariti igru. Ali zato će utakmica Mančestera i Šalkea mislim pružiti sve prave lepote fudbala, Englezi igraju brz fudbal sa mnogo mnogo trčanja a Nemci se NIKAD ne predaju i za njih nema izgubljene utakmice.

Djole

pre 13 godina

Real je bio bolji u prvom poluvremenu i produzecima, u drugom poluvremenu desio se pad, jer se Murinjo kockao i cuvao izmene za produzetak, covek je objasnio kako se zvezde teraju da daju maksimum za ekipu i zasluzeno su osvojili trofej.
Da li ce se ponoviti igra iz prethodne dve utakmice i u LS, neizvesno je, jer je Nou Kamp ipak prevelika livada za pokriti, iskreno se nadam da Murinjo sprema nesto prelepo kao veceras.
P.S.Sudija je ekstra odsvirao utakmicu sa ovoliko tenzije, grubosti i simuliranja, samo je u jednom trenutku popustio, ali nista dramaticno.

string

pre 13 godina

Real je utakmicu mogao da resi u prvom poluvremenu...a oni faulovi Piquea i Adriana koji su bili na ivici zutog nad Ronaldom, a koji nisu ni dosudjeni, ne zelim ni da komentarisem. Sudjenje ocajno, svaki put kad igraci Barcelone izgube loptu u duel igri, Malenho je svirao faul, a ponekad i zuti karton...i ne kazem da nije bio u pravu...ali zasto iste te situacije nije okarakterisao kao prekrsaj i na drugoj strani? Mascherano,Pique i Adriano su trebali da dobiju po zuti zbog faulova nad Ronaldom(koji ih je unistio, ne samo zbog gola, vec uopste, svaka prilika Reala, a bilo ih je puno, izrodila se iz njegove astronomske brzine i driblinga u solo prodorima), a nije sudjen ni faul...sve u svemu, uspavala me je igra Barcelone...onih 75% poseda mogu da okace macku o rep, jer je Real tim koji je imao vise sansi i dao gol vise...to je ono sto se racuna, a ne broj dodavanja...i jos nesto, ako Barcelona igra najlepsi fudbal, onda svako ko tako misli nije gledao mnogo od fudbala.

wlado

pre 13 godina

molim Vas, zasto ovo nije prva vest na svetu ovozemaljskom, ja sam pijan nikoga ne diram samo zelim da cestitam navijacima i fanovima reala, nisu uzeli trofej 2 godine i sada je tome kraj, ja sam sretan i ne znam sta

real u finalu lige sampiona, sve vas volim

zizou

pre 13 godina

ova utakmica je pokazala da niko nije nepobediv...taktika moze da pobedi bilo kakvu ekipu...real veceras i inter prosle godine su najbolji primer za to...Murinjo car...Hala Madrid...:D

Autobus

pre 13 godina

Sta im radi Murnjio, kako ih zivcira, pucaju po svim savovima...
Antifudbal?! Ne bas!!!
(Jose, 20. april 2011 22:43)

Molim te,ne pricaj gluposti...Autobus su stavili na gol...Ekipe kao sto su Real i Inter i ljudi kao sto je Murinjo,mogu samo da sahrane ovaj evropski fudbal....

Lorens

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Taj isti kup nisu osvojili od 1993. momak. Pobedili su ekipu koja ih je unakazila pre 2 derbija, ekipu koja igra najbolji fudbal na svetu. Uspeli su da im odole. Posle tvog komentara o sudjenju mogu samo da zakljucim da veze nemas o fudbalu.
I da, vrati se u skolu da poradis na pismenosti.

toni23

pre 13 godina

Pokazao Tata Murinjo neke stvari, najbolji trener danasnjice, sto ga neko ne voli zbog karaktera to je nesto drugo, ali vecerasnjom utakmicom pokazao da nema nepobedivih ekipa u fudbalu, najzad Real da osvoji nesto a ove godine Kup Kralja je imao veliki znacaj, red je da osvoje i Ligu sampiona samo ako ponove vecerasnju utakmicu

BarcaBoy

pre 13 godina

Kapa dole murinju medjutim sto se tice pepea,on treba biti suspendovan,koliko je povreda mogao da napravi mesiju inijesti i ostalim igracima u prvom poluvremenu ;D Strasno..

Bravo realu na taktici,igra nije nista specijalno :)

BaneUtd

pre 13 godina

Svaka cast za Real.Dokazali su da su najbolji u Evropi.Sigurno osvajaju i LS!Murinjo je doktor fudbala. Volim Fergusona,ali Zoze ga je prevazisao.Sledece sezone Murinjo u Unitedu!

pobedio je bezobrazniji a ne bolji tim

pre 13 godina

Murinjo jeste doktor,alio samo za rezultat.A sto se tice fudbala i lepote igre,zbog cega valjda i gledamo fudbal je NULA!Ono krljanje u prvom,pa i u drugom poluvremenu je nezapamceno.A sudija nista ne vidi.Posle svakog zvizduka 5-6 igraca Reala ga napada i on nista.UBICE FUDBALA!

.......

pre 13 godina

Filozofija - BUNKER
autor filozofije - MURINJO

...i kako dati gol ?? NIKAKO...nemoguce je...fudbal koji igra Real mnogo umara oci ali je zato to u reziji Murinja savrsen nacin da se svakome otmu bodovi...i najjacim igracima sveta koje barsa ima...Murinjo je genijalan trener...svaka mu cast...

Uncas

pre 13 godina

Kasiljas i Marselo su najveci razlog zasto je Real osvojio kup kralja... + veoma dobar mec Di Marije!! Alonso zatvorio Cavija... i sve je mnogo lakse!! ...ipak, mislim da je Barselona ubedljivo najaca ekipa trenutno!! Momci stvarno igraju neverovatan fudbal... Mesi je prebio iako nije bilo rezultata!! Maskerano je takodje odigrao fantasticno... i to kao stopera... u karijeri najblize tome je igrao par puta desnog beka... i nestvarno dobro se snasao!! Steta samo sto je ovoliko tenzije... al mec je bio dostojan jednog finala!!

Sevillana

pre 13 godina

@Zvezdas iz Hamburga: Moracu da se slozim s tobom da atmosfera nije kao na nasem Vecitom Derbiju. Razlika je u tome sto ovde na El Clasico mogu da idu i deca i stariji ljudi i da se pri tome vrate kuci zivi i zdravi.
Drago mi je sto je Real pobedio, malo da se Barsa spusti na zemlju. Previse su se naduvali i poceli da provociraju. Vrhunac je reklama na autobusima i metroima koju su objavili pre nekih deset dana. "Dzemntlmenski" nema sta. Evo ga link: http://www.larazon.com.ar/deportes/Barcelona-burla-colectivo_0_229500193.html

guzljo

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa

barca campeon

pre 13 godina

Eto Real jednom dobije Barsu (i to u produžetku) i odma priče Murinjo je najbolji, CR9 je bolji Messija nja nja... Madridisti izgleda da ste brzo zaboravili petardu na Nou Kampu i -8 u prvenstvu?

nino

pre 13 godina

Cestitam Realu i njegovim navijacima na osvojenom peharu Kupa Kralja, prvo poluvrijeme Real bolji ali i prljaviji u igri, drugo poluvrijeme Barsa igrala sama Reala nidje , imao sam utisak da je trening igraca Barselone protiv Zida, statisticki gledano nevezano za osvojeni pehar Reala statistika u ovoj utakmici im je ta da su imali vise grubig faulova negoli pasova u cijeloj utakmici a i necudi da u svaku utakmicu protiv Barse dobiju Crveni karton kad vise sutiraju Igrace negoli Loptu, sve u svemu dobra utakmica dva razlicita poluvremena ali nepobedjuje stalno bolji nego srecniji, pozdrav za sve navijace oba kluba a ujedno hvala i Barsi i Realu za gledanje neceg lijepog u ovim teskim vremenima.
Pozdrav

slepi ljudi

pre 13 godina

Murinjo je kao i obicno ubio fudbal.Izveo je 11 koljaca i provokatora koji su pravili obstrukciju igre i koristili svaku priliku da podvale neki djon ili nagaze barsine udarne igle.To ih na treninzima uci gospodin "specijalni".Navijao sam sinoc za Barsu i licno mislim da je dobro sto je Real osvojio kup,jer prave borbe tek predstoje a Barsi je potrebna jedan ovakav samar da se prestroje i motivisu za novu "peticu".

Dragan S.

pre 13 godina

Murinjo je jos jenom dokazao da je genije.Fenomenalno je postavio taktiku, onemogucio Barsi dodavanja kroz sredinu i sprecio "lake golove".Napadi Reala su bili iz kontre preko krila.Vec je u prvom poluvremenu Real trebao da vodi sa 1:0.Svaka cast Murinju i ocekujem da Real elminise Barselonu iz LS.

REAL

pre 13 godina

Ovo je bila sjajna utakmica puna ostre igre i uzbudjenja.Iako je blagi favorit bila Barsa ali nije uspela i moze samo da se pita sta je propustila.CRISTIANO RONALDO je definitivno po meni najbolji fudbaler i nije poklekao pred protivnikom.Bravo REAL zasluzena pobeda i pokazao si da si ozbiljan protivnik i DA JE NAPAD NAJBOLJA ODBRANA!!!!

Marijanaa

pre 13 godina

Aaaaa kako me nervira ovaj Murinjo,sta je on umislio?
Kako mi je bilo zao Messija a vidjelo se da mu je bilo bas krivo.
Al' dobro i najbolji ponekad gube, tako da vidimo se u Ligu Sampiona,tamo se igraju dvije utakmice sto je mnogo bolje.

vojoslav

pre 13 godina

Ko je zvanicni sampion Spanije? A ko je sledeci sampion Spanije?
Molim? Ne cujem...
AAA... Barcelona???
Pa jok, kilavi real ce bude!
Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!

muriljo

pre 13 godina

Murinjo je odlično taktički pripremio ekipu motivišući je za tu jednu presudnu utakmicu tj. stvarajući izuzetan taktički naboj.To mu je bila velika šansa da pobedi Barselonu jer i on ima jako kvalitetne igrače ali bez naročite timske igre i discipline kada se uporede sa Barselonom.Ostaje da se vidi kako će se Barselona pripremiti za polufinale LŠ gde se igraju dve utakmice i gde je mogućnost ispravljanja greški veća.

ovo real???

pre 13 godina

Vidim da ima dosta ljudi koji navijaju za Real. Kako ste počeli da navijate za Real? Koju god generaciju da ste gledali igrala je napadački fudbal - tako je Real postao Real. Kako sad možete da podržavate ovakvu igru, pa niste vi Madriđani pa da "morate" da navijate za svoj rodni tim

Djorgo

pre 13 godina

Pratim fudbal skoro 40 godina. Biloje sjajnih trenera, ali ne mogu da se setim da je neko tako puno osvojio sa tako mnogo razlicitih klubova. Strasan trener.

Zvezdas iz Hamburga

pre 13 godina

Gledoh Final "Copa del Rey" i sta da kazem? Dobar fudbal, ali nesto strahovito bolji od nemackog isto nije. Pogotovu kada uzimam u obzir koje pare spanci investiraju u Fudbal(inace duzni i ruzni) a koje Nemci. Jedino u cemo su Spanci velesila to je prljavoj igri.
A atmosfera tokom El Klasika ne moze da primirisi Vecitom derbiju. A da ne zamislim o tome, kakva bi bila atmosfera kod nas kada bi imali moderne stadione.

IVORY

pre 13 godina

Bila je teska utakmica,dobro da smo makar nesto uzeli ove sezone,bojim se barsine osvete u LS.Strepim od katastrofe na kamp nou,kako smo videli tamo nas rasturaju sa 5:0 a na bernabeu jedva izvucemo X.Sve usvemu,zadovoljan sam i nacionalnim kupom.

bobcha

pre 13 godina

@guzljo
Ti igras fudbal? Ti da igras fudbal ne bi pricao tako, Real je cvrsca ekipa od Barselone i to su sinoc i dokazali. Slazem se sa jednim komentarom, Barselona kad bi igrala u Engleskoj (kako se tamo fudbal igra), ne bi mogla da udje u 4 koja idu u LS. Barselona sinoc uopste nije pokusala nesto drugo, samo guraj loptu kroz sredinu, Cavi i Injiesta guraju loptu po sredini (ceo zivot to igraju), ne videh ni jednu improvizaciju ili neki drugi nacin da dodju do gola. Messi, jel taj covek uopste igrao fudbal sinoc? Kad god sam pogledao u TV on je bio na travi. Udaraju ga saplicu ga OK, ali svaki kontakt telom i on je na travi. Sreca njegova sto samo moze da igra u Spaniji i nigde vise, a voleo bi da ga vidim u Italiji i Engleskoj.
Real je sinoc imao i zrelije sanse za gol, pogotovo u 1 poluvremenu, a to sto svi pricaju da Barselona nije pokazala sto zna, pa i nije jer im Real to nije dozvolio.

A ovo je samo pocetak

Kujtim

pre 13 godina

Ama bas nema veze ovo sa Mourinjom...
Ovo je stara recenica ko ne daje na kraju dobija nista drugo.
Bila je cista sreca za Real sto ce se dokazati u ligi championa, ionako nije bitno ko je prvi u mahalu !!!!
Futbol je dobari los po tome sto ne svaki put najbolji pobeduje !!!
Pozdrav od FK Flamurtari

Igrajte fudbal

pre 13 godina

Bolje ovako: Murinjo "prebio" Barsu i osvojio kup.
Nisam pristrasan samo razuman, ali Pepe i kompanija nisu! Ako ovako pobede u LŠ, e onda je to vec znanje.

Grobar_CG

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!

vlada

pre 13 godina

Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!
(vojoslav, 21. april 2011 02:10)

Mozda ti mislis da je Barsa najveci klub, ali da bi bio najveci moras u kontinuitetu da osvajas trofeje kao sto Real to radi. Barsa je u ovom trenutku bolja ali Real je veci klub, a upravo taj miki maus trofej je jedino u cemu je barselona bolja. I samo se seti da se Barsa borila za opstanak pre dolaska rajkarda(antic ih sacuvao u primeri), a to se velikim klubovima poput Reala, Milana, Man utd, L`pula ne desava. I samo se zapitaj sta ce se desiti sa Barsom kad Xavi ne bude vise igrao, a sad vec ima preko 30 godina.

Napoleon

pre 13 godina

Jeste da je Real osvojio,ali mislim da ce ih Barsa prebiti ko zeca u LŠ!!Naljutili su ih sad!Ne tako davno Real je jedva imao 2-3 igraca u odbrani a sad 7-8 koji ne prelaze centar!KATANACO je opet u modi!

Kasapa

pre 13 godina

Mesarski fudbal.. Los uvod za utakmice u LS. Ako slucajno dodele Italijana da sudi sa ovakvom grubom igrom osta real bez 2-3 igraca. Izgubio je fudbal!!

Su

pre 13 godina

za ovog sto sto pominje ispadanje iz primere
Barsa je klub koji nikada nije ispao iz primere(sto je uspelo samo jos jednom timu pored Barselone a to nije rm),a sto se trofeja tice tacno je da Real ima vise osvojenih trofeja nego Barselona,ali ako pogledamo zadnjih 20 godina Barselona je klub koji dominira!

zameni im tole stolice, nja nja

pre 13 godina

@Sevillana, 21. april 2011 08:50)
Ti druze da ides na Zvezdin stadion znao bi da deca sa roditeljima dolaze bez problema, dakle nemojte te glupe komentare, tj u stvari ne smete da ih dovedete, plasite se....vodite ih na zapad na marakani i dlaka im nece faliti sa glave...a sto se ove teme tice, TRPAJ MURINJO LEGENDO...

Maximus

pre 13 godina

@sadff

Cu ovog igraju najgori fudbal u svetu :D Sto se tice gola glavom tesko da ce se Barsa nadavati golova glavom s obzirom da su im igraci (sinoc izuzev Pikea i Busketsa) 165 cm visoki.

Gaka

pre 13 godina

E ovako, murinju svaka cast za taktiku, covek je stvarno poseban, ali,ali njegov sistem je da dobije mec po svaku cenu, njega zanima samo krajnji rezultat, nista vise!!! I to je ok, ali realno i objektivno ceo svet zna da barselona igra mnogo lepsi i atraktivniji fudbal, to znaju bukvalno svi, navijaci reala ceznu da njihov tim igra na taj nacin, i ovi koji igraju za real nek budu objektivni i nek kazu ko igra lepse za oko, a znamo svi da svaki navijac voli da vidi leprsavu i atraktivnu igru svog tima, a takvu igru barsa prikazuje vec godinama, real je pobedio, cestitam im na tome, sledi polufinale lige sampiona!!! Real je dobio bitku ali ne i rat!!!!!!!!!!

Dava

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!
(Grobar_CG, 21. april 2011 03:31)
Slažem se da ih je Barca razbila u drugom poluvremenu (za razliku od prvog), da Real igra ružan fudbal ali sam realan... Gol je bio iz ofsajda!

http://www.youtube.com/watch?v=aw7Vzei0oN4

Ne pričaj napamet pls!

Paul Scholes

pre 13 godina

@(dejan, 21. april 2011 08:32)
Sa kriterijumom sudjenja kakav je u Engleskoj, Barca i Real ne bi imali sanse, jer im ne bi prolazilo, ono sto prolazi u Spaniji, a i pitanje je koliki broj povreda bi imali u toku sezone. Razlog je jednostavan, oni jednostavno nisu navikli na kontakt igru i redovno padaju, foliraju i slicno. Realno, mislim da bi se Real i Barca u Engleskoj borili za mesto u Ligi Sampiona, a o tituli bi mogli samo da sanjaju! Osim toga, ko im je to pa konkurencija u Spaniji?

dejan

pre 13 godina

Vi svi koji kazete da je engleska liga najbolja,mislim de se slazem u tome,ali ipak mislim da je spanska najaca,mislim kad bi se npr real i barsa prikljucili engleskoj ligi ishod bi bio isti pobjegli bi 10 ili 15 bodova od Man Utd,Celsija,Arsenala i govorite da se u engleskoj uvijek igra ofanzivno pa bi li igrali da igraju protiv barse, vidjeli smo protiv Arsenala ove godine i protiv man utd u finalu lige sampiona

nebojsa

pre 13 godina

Mislim da je glavni razlog sinošnjeg neuspjeha Barselone David Vilja. Ništa nije odigrao sinoć, a bogami (čak je i zasmetao nekoliko puta saigračima)i u većini utakmica ove godine. Uopšte nije opasan po gol, kao da i nije centarfor. Da se nije uklopio dobro pokazuje i to da je u pauzi klupskih takmičenja prije mjesec dao 2 gola za Španiju, a onda opet po starom u Bardeloni. Kad se sjetim samo Eta kako je igrao...

diskretni heroj

pre 13 godina

Muki naucio na gresci sopstvenoj,5-0 bese onomad u kataloniji? pusti barsu nek rola oko 16erca kao vracara oko kugle,spusti defanzivu na 20m, daces ga oslonjen na kvalitetne pojedince kad-tad! drugog recepta nema,Oni drugacije ne umeju,Ostali drugacije ne smeju protiv Njih...

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 13 godina

Освојили куп као да су освојили свијет, јадни реаловци ахах то им је све у последњих неколико година, а они који играју фудбал прави освајају Примеру и највјероватније и ЛШ....Мурињо не зна другачије да игра, а имаo је синоћ више среће него памети.....видимо се у ЛШ....Барса до титуле!!! 5:0-29.11.2010

red devil 011

pre 13 godina

Ne znam ko ima bolje igrace, ali Gvardiola sigurno ima uigranije igrace. Zato me je i razocarao danas, kao da ne ume samostalno da smisli nijedan nacin igre osim onog koji je poducavao u mladom timu. Murinjo je kao sto se i ocekivalo sprecio slanje lopti iz odbrane u samo srce sredine sa sestoricom igraca koji su upravo tu poredjani i samo 1 istrcava agresivno na loptu - a Gvardiola nista da promeni, dok se jadan Mesi na kraju nije vracao do same odbrane da pokupi loptu...kao kad je igrao za tupog Maradonu. Ne bih da se pravim pametan, ali mislim da bi kada Murinjo namesti ovakvu taktiku Barsa trebala samo da pomeri citavo teziste sredine ka jednoj od aut linija, a onda kada ih Real bas pritisne, da imaju na drugoj strani spremno krilo ili beka koji ceka dugu loptu. Naravno oni su to radili i ranije, i protiv slabijih timova, ali onako lagano, ako ih protivnik tamo usmeri. Sada ipak mora brzo, dok se petorica iz sredine Reala ne pomere iz presinga sa polovine terena na 25-30 metara od gola. Znalo se da je Murinjo i iskusniji i bolji trener od Gvardiole, ali sada ovaj drugi mora da pokaze da je dorastao u dvomecu LS ako zeli da se o njemu i dalje misli kao o vrhunskom treneru, a ne samo prosecnom ili vrlo dobrom.

guzljo

pre 13 godina

stringu
ja nisam navijac nego igrac i tacno znam o cemu pricam a ta statistika o kojoj ti pricas je nesto sto nema veze s mozgom, uopste statiskika se vodi za trenere kao murinjo a ne za one koji se bave fudbalom, jer se ne moze primijeniti ninasta! jer je svaki tim razlicit i za svaki tim se gradi razlicita taktika, a kad pricamo o barsi kod nje je jedino vazna statistika posjeda lopte jer kako kazu englezi ako ti imas loptu protivnik ti ne moze dati gol zar ne!! oni tako igraju odbranu i to je ono na cemu im se divim, a d aje murinjo dobar trener jeste ali samo u domenu motivisanja igraca i znanja da im se nametne i navede ih da rade ono sto im se kaze jer je vecina njih knpr debilni ronaldo umisljene zvezde i dok ih ne klepis po usima nece da rade ono sto treba a to je da igraju i odbranu i napad a ne samo kao nas krasic cekaju loptu da im se desi! u svakom slucaju ako nisi igrao fudbal ne mozes svatiti o cemu govorim kad kazem da je sudac bio pugubljen, sad namjerno nenamjerno ili oboje o tome mozemo razgoavarati... ali da je iso na ruku murinjovoj taktici ISO JE ITEKAKO, i naravno pogledaj sve meceve koje je muri dobio protiv barse i timova kao barsa uvijek su mu trebali sudije koje tolerisu krljanje!

Ohrid

pre 13 godina

Real je pobedio ne zato sto je igrao tako dobro ili zato sto Murinjo je toliko jak, vec zato sto juce Barca je izigrala tako slabo po svoju vinu. Izostala im pozrtvovanost, pasovi itd.. Prosto neznam kako im je lopta begala od noge u ne tako teskim situacijama.
Al ovo je sepak dobro za Barcu, da se malo spuste na zemlju.
Lav je ranjen. Sad sam siguran u prolaz Barcelone u ligu sampiona. Mislim da ce biti najmanje 2-3 razlike za Barcu i to jos na prvu utakmicu u Madrid.
Jedva cekam Sredu. Pozdrav iz Ohrida

Delboj

pre 13 godina

Ovo je nesto sto se i ocekivalo. Barsa krije svoje adute za Ligu sampiona. U sledece dvije utakmice ce se vidjeti pravo lice ova dva tima.

madridista

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45) care samo bi ti trebalo dislajkovati komentar, steta sto i veceras niste upalili prskalice .. idite placite ne zato sto ste izgubili nego zato sto igrate opet protiv nas u polufinalu...... ili budite pocastvovani.. u svakom slucaju HALA MADRID

joe

pre 13 godina

Juce kad sam rekao da pobeda Reala ne bi bila iznenadjenje vecina "strucnjaka" na ovom mestu je taj komentar ocenila negativno.Pa pretpostavljam da su ti "experti" juce uplacivali visoke svote na pobedu Barce,ha,ha,ha...

phenom

pre 13 godina

Kako volim da citam ove komenatare posle utakmica.:D
Pa pre ili kasnije Barsa je morala da izgubi od Reala,a li sa Murinjom ili nekim drugim,morala je,nijedan tim ne traje vecno.
A za par ljudi ovde,nemojte da ostavljate komentare,ako u zivotu niste loptu sutnuli.
Primera radi,imam druga koji u teroiji moze svakog da pokosi u vezi fudbala,ali da mu das loptu na 2 metra od praznog gola,pogodio bi stativu...o cemu mi govorimo ovde...

Autobus

pre 13 godina

Sta im radi Murnjio, kako ih zivcira, pucaju po svim savovima...
Antifudbal?! Ne bas!!!
(Jose, 20. april 2011 22:43)

Molim te,ne pricaj gluposti...Autobus su stavili na gol...Ekipe kao sto su Real i Inter i ljudi kao sto je Murinjo,mogu samo da sahrane ovaj evropski fudbal....

anti fudbal

pre 13 godina

u čemu ljubitelji lika i dela ŽMurinja uživaju nije mi jasno uopšte
u rezultatima?
pa to može valjda samo ako si navijač i to zagrižen, ili neka žena koju ne interesuje sama igra već priče i fame koje idu oko fubala - večeras je opet Real igrao bunker sa čekanjem kontri uz veštačko dizanje tenzije da bi se što manje igrao fudbal - ništa novo, takvo je 99% utakmica italijanskog prvenstva
Ko voli fudbal mogao je da uživa u pravom fudbalu - Totenhem Arsenal gde su oba tima igrala paklen fudbal, a ne da jedan pokušava da igra a drugom da je samo cilj da kvari igru

guzljo

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa

pobedio je bezobrazniji a ne bolji tim

pre 13 godina

Murinjo jeste doktor,alio samo za rezultat.A sto se tice fudbala i lepote igre,zbog cega valjda i gledamo fudbal je NULA!Ono krljanje u prvom,pa i u drugom poluvremenu je nezapamceno.A sudija nista ne vidi.Posle svakog zvizduka 5-6 igraca Reala ga napada i on nista.UBICE FUDBALA!

Kujtim

pre 13 godina

Ama bas nema veze ovo sa Mourinjom...
Ovo je stara recenica ko ne daje na kraju dobija nista drugo.
Bila je cista sreca za Real sto ce se dokazati u ligi championa, ionako nije bitno ko je prvi u mahalu !!!!
Futbol je dobari los po tome sto ne svaki put najbolji pobeduje !!!
Pozdrav od FK Flamurtari

Marijanaa

pre 13 godina

Aaaaa kako me nervira ovaj Murinjo,sta je on umislio?
Kako mi je bilo zao Messija a vidjelo se da mu je bilo bas krivo.
Al' dobro i najbolji ponekad gube, tako da vidimo se u Ligu Sampiona,tamo se igraju dvije utakmice sto je mnogo bolje.

sadff

pre 13 godina

Ma neka priča ko šta hoće, za mene Barsa igra najgori fudbal na svetu. Zašto? Jer je predvidljiv. Oni imaju samo jedan način da daju gol - na asistenciju iz peterca, i nikako drugačije. Danas su imali barem nekoliko vrlo dobrih prilika za šut izvan 16m, ALI NE, teraj loptu do kraja, MORA da se utera u gol iz peterca. To nije lepota, to je ograničenost u igri. Odnosno, bolje ovako: Barselona nije lep fudbal, ona je samo lepa mašina. Nigde neki šut iz driblinga, nigde šut iz bećarski kolena (Ronaldinjo!), nigde gol glavom, nego samo guraj tu loptu napred do besvesti.
I naravno nije Murinjo blesav, lepo postavi njih petoricu u zadnju liniju pa se izvolite loptati po sredini koliko hoćete, ali u 16m nećete ući... Da se tri dana igralo Barselona ne bi dala gol!

IVORY

pre 13 godina

Bila je teska utakmica,dobro da smo makar nesto uzeli ove sezone,bojim se barsine osvete u LS.Strepim od katastrofe na kamp nou,kako smo videli tamo nas rasturaju sa 5:0 a na bernabeu jedva izvucemo X.Sve usvemu,zadovoljan sam i nacionalnim kupom.

bavarac

pre 13 godina

Jeste Barca dobila Real sa 5-0 ... ali izgubiti u finalu je mnogo vise BOLNO haha a s kim je Real večeras igrao? Jel to ta NEBESKA ekipa? haha

MOURINHO je CAR!

vojoslav

pre 13 godina

Ko je zvanicni sampion Spanije? A ko je sledeci sampion Spanije?
Molim? Ne cujem...
AAA... Barcelona???
Pa jok, kilavi real ce bude!
Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!

barca campeon

pre 13 godina

Eto Real jednom dobije Barsu (i to u produžetku) i odma priče Murinjo je najbolji, CR9 je bolji Messija nja nja... Madridisti izgleda da ste brzo zaboravili petardu na Nou Kampu i -8 u prvenstvu?

slepi ljudi

pre 13 godina

Murinjo je kao i obicno ubio fudbal.Izveo je 11 koljaca i provokatora koji su pravili obstrukciju igre i koristili svaku priliku da podvale neki djon ili nagaze barsine udarne igle.To ih na treninzima uci gospodin "specijalni".Navijao sam sinoc za Barsu i licno mislim da je dobro sto je Real osvojio kup,jer prave borbe tek predstoje a Barsi je potrebna jedan ovakav samar da se prestroje i motivisu za novu "peticu".

rale car

pre 13 godina

Pa šta ako je pobedio? Zar je to nemoguće? Gol u produžecima. Dođi ti brajko moj u partizan i prezimi u Evropi. A ne 300 miliona i udri.

Ne razumem se u fudbal

pre 13 godina

Evo zasto je Mesija porediti sa Maradonom potpuno besmisleno. Dok je Maradona sam resavao utakmice, Mesi igra samo dok njegovo okruzenje igra. Danas se Iniesta i Cavi nisu videli i Mesi je bio beskoristan. Zasluzena pobeda Reala koji je bio bolji a Barsa je opet platila cenu svojoj prepotenciji. I na kraju, pocinje strasno da zivcira koliko kukaju Katalonci. Sudija svira za njih prekrsaj oni imaju sta da mu dobace. Samo se previjaju, kukaju, foliraju, sve bi na neku foru. Jednom sam gledao snimak prve utakmice Inter-Barsa u Milanu i obratio paznju na Cavija. Covek je sve vreme kao kuce isao za sudijom i nesto mu kvocao. Toliki pritisak na sudije niko ne vrsi. A sampion sveta u svemu tome je Buskets. Ljigavijeg fudbalera trenutno nema na svetu.

nino

pre 13 godina

Cestitam Realu i njegovim navijacima na osvojenom peharu Kupa Kralja, prvo poluvrijeme Real bolji ali i prljaviji u igri, drugo poluvrijeme Barsa igrala sama Reala nidje , imao sam utisak da je trening igraca Barselone protiv Zida, statisticki gledano nevezano za osvojeni pehar Reala statistika u ovoj utakmici im je ta da su imali vise grubig faulova negoli pasova u cijeloj utakmici a i necudi da u svaku utakmicu protiv Barse dobiju Crveni karton kad vise sutiraju Igrace negoli Loptu, sve u svemu dobra utakmica dva razlicita poluvremena ali nepobedjuje stalno bolji nego srecniji, pozdrav za sve navijace oba kluba a ujedno hvala i Barsi i Realu za gledanje neceg lijepog u ovim teskim vremenima.
Pozdrav

ovo real???

pre 13 godina

Vidim da ima dosta ljudi koji navijaju za Real. Kako ste počeli da navijate za Real? Koju god generaciju da ste gledali igrala je napadački fudbal - tako je Real postao Real. Kako sad možete da podržavate ovakvu igru, pa niste vi Madriđani pa da "morate" da navijate za svoj rodni tim

Negativni

pre 13 godina

Barselona je izvikan tim.Nisu toliko mocni koliko su ostali klubovi nemocni.Cim se pojavi neki tim koji moze da parira,odmah imaju problem.Nikad ne bi osvojili LS da nije bilo najvece kradje u istoriji LS protiv Celzija.Umesto 3-4 razlike za Celzi,zahvaljujuci sudiji, gori tim prolazi dalje.Mesi je odlican igrac,Ronaldo takodje,ali daleko su oni od igraca kakvi su bili Zidan i pravi Ronaldo.Fudbal je sve gori i gori jer se dozvoljava tuca a crveni i zuti sviraju se uglavnom siromasnijim klubovima.To se videlo i na SP gde je Holandija ni kriva ni duzna usla u finale, a vec protiv Brazila su trebali da puknu da su Van Bomel i jos par igraca dobili crvene koje su zasluzili.Ovako,gledamo potpuno idiotski fudbal,gde se prave vestacke zvezde kao sto su Mesi i Ronaldo.

Lorens

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Taj isti kup nisu osvojili od 1993. momak. Pobedili su ekipu koja ih je unakazila pre 2 derbija, ekipu koja igra najbolji fudbal na svetu. Uspeli su da im odole. Posle tvog komentara o sudjenju mogu samo da zakljucim da veze nemas o fudbalu.
I da, vrati se u skolu da poradis na pismenosti.

BaneUtd

pre 13 godina

Svaka cast za Real.Dokazali su da su najbolji u Evropi.Sigurno osvajaju i LS!Murinjo je doktor fudbala. Volim Fergusona,ali Zoze ga je prevazisao.Sledece sezone Murinjo u Unitedu!

Su

pre 13 godina

za ovog sto sto pominje ispadanje iz primere
Barsa je klub koji nikada nije ispao iz primere(sto je uspelo samo jos jednom timu pored Barselone a to nije rm),a sto se trofeja tice tacno je da Real ima vise osvojenih trofeja nego Barselona,ali ako pogledamo zadnjih 20 godina Barselona je klub koji dominira!

Zvezdas iz Hamburga

pre 13 godina

Gledoh Final "Copa del Rey" i sta da kazem? Dobar fudbal, ali nesto strahovito bolji od nemackog isto nije. Pogotovu kada uzimam u obzir koje pare spanci investiraju u Fudbal(inace duzni i ruzni) a koje Nemci. Jedino u cemo su Spanci velesila to je prljavoj igri.
A atmosfera tokom El Klasika ne moze da primirisi Vecitom derbiju. A da ne zamislim o tome, kakva bi bila atmosfera kod nas kada bi imali moderne stadione.

.......

pre 13 godina

Filozofija - BUNKER
autor filozofije - MURINJO

...i kako dati gol ?? NIKAKO...nemoguce je...fudbal koji igra Real mnogo umara oci ali je zato to u reziji Murinja savrsen nacin da se svakome otmu bodovi...i najjacim igracima sveta koje barsa ima...Murinjo je genijalan trener...svaka mu cast...

string

pre 13 godina

pa kao i par puta pre ovog muri je pokazao da barsu mozes pobediti jedino batinama i to mora da ide uz podrsku sudije, ne kazem da je bila organizovana prosto u modernom fudbalu ima sudija narocito mladjih koji pustaju da se noge lome itd itd, ovo je bio limit za lomljenje noga, granica ne regurlarnog vec normalnog, logika i ja bih igrao tako protiv barse kad bi znao da sam gori, a murinjo to zna, ne pokusava da odigra bolje od njih vec da se usere u mec i unistgi sve sto fudbal cini fudbalom i tako ponekad pobedi ako barsu lopta nece kao sto nije nocas htela u gol. no lijepo ih je videti kako se raduju kupu spanije jer je to sve sto ce osvojiti i jer to i jeste najmanji trofej ove godine tuga... ali i pored svih malverzacija koje rade i fakta da je real drzavni klub i da drzava placa SVE sto treba za real i da barsa nema tri normaln e izmene sto zbog povreda sto zbog normalnog poslovanja kluba, onda je stvarno tuga da se real raduje kupu kralja kao triploj kruni hahhahaa
(guzljo, 21. april 2011 00:45)

Real je veceras Barcelonu pobedio igranjem fudbala, a upravo je Barca ta koja je sve htela da unisti svojim simuliranjem, davljenjem lopte na svojoj polovini i opkoljavanjem sudije. Ronaldu nisu sudjena bar 4 cista faula u situaciji ispred gola Barcelone, gde bi to, da je sudjeno, bila sansa za Real, sa druge strane, svaki kontakt i oduzeta lopta igracima Barcelone, karakterisana je kao faul, a neretko i zuti karton za igraca Reala. Uostalom, ovo govoris samo zato sto ti je krivo, priznaj to i idid da spavas, jer zaista nijedan statsticki podatak(osim poseda lopte, koji ni ne treba da bude uvrsten u statistiku jer je potpuno nebulozan) ne govori u prilog tvjoj prici o naklonjenosti sudije Realu i pomoci istom timu. Pa covece, koliko je bilo prilika za kontru madridskog tima, a ovaj je umesto ciste oduzete lopte svirao faul za Barceu i tako prekidao napade...nemoj da si nerealan, vec kao pravi navijac cestitaj timu koji je bio bolji, a to je realno Real Madrid...u prvom poluvremenu su rsturili Barcelonu, u drugom je Barcelona bila bolja ali je Real imao podjednako dobre sanse, a u produzecima je Mourinho znao sta da kaze svojim igracima za razliku od Guardiole, i rutinski dovrsio utakmicu u svoju korist...i sa ovim se slazu svi koji su komentarisali posle utakmice...

Ratko

pre 13 godina

Mislim da je dilema resena sto se tice pitanja ko je bolji Messi ili Ronaldo?! Bolji je Ronaldo. Covek je brzi od Bolta a toliko je jak da u bilo kojem momentu moze da istrci sa dva dzaka kukuruza na ledjima, pedeset metara za manje od 5 sekundi. Svaka mu cast. Igra Reala iz prvog poluvremena je pokazatelj kako se igra protiv Barselone, koliko treba trcanja, snage i provokacija. Pad u igri Reala od 60 do 80 minuta u narednom mecu se nece ponoviti posto verujem da ce i to Murinjo da adekvatno uredi i pripremi. Mislim da ce Real moci jos bolje da odigra. Ima veliki prostor za napredak.

Grobar_CG

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!

Realno

pre 13 godina

Xaxax, sjajan je Real bio nocas. Sta li ce sad biti izgovor navijaca Barselone- nisu bili zainteresovani da pobede, previsoka je trava, K. Ronaldo previse skace, Di Maria predobro centrira...?! :)) Xaxa, prelijepo. :)

dejan

pre 13 godina

Vi svi koji kazete da je engleska liga najbolja,mislim de se slazem u tome,ali ipak mislim da je spanska najaca,mislim kad bi se npr real i barsa prikljucili engleskoj ligi ishod bi bio isti pobjegli bi 10 ili 15 bodova od Man Utd,Celsija,Arsenala i govorite da se u engleskoj uvijek igra ofanzivno pa bi li igrali da igraju protiv barse, vidjeli smo protiv Arsenala ove godine i protiv man utd u finalu lige sampiona

Volim pravi fudbal

pre 13 godina

Murinjo kao trener i taktičar je opet pokazao svo svoje trenersko umeće i na kraju pobedio, ne bira način kojim će doći do pobede i opet je uspeo kao mnogo puta do sada, njemu svaka čast što se toga tiče! Kao što je neko već napisao pre mene Engleska liga je po meni najbolja na svetu, igra se pravi muški fudbal gde obe ekipe igraju a ne kao ovde gde jedna pokušava da igra a druga kvari igru i neda joj. I u Lš očekujem sličan dvomeč gde će Barsa igrati a Real kvariti igru. Ali zato će utakmica Mančestera i Šalkea mislim pružiti sve prave lepote fudbala, Englezi igraju brz fudbal sa mnogo mnogo trčanja a Nemci se NIKAD ne predaju i za njih nema izgubljene utakmice.

Napoleon

pre 13 godina

Jeste da je Real osvojio,ali mislim da ce ih Barsa prebiti ko zeca u LŠ!!Naljutili su ih sad!Ne tako davno Real je jedva imao 2-3 igraca u odbrani a sad 7-8 koji ne prelaze centar!KATANACO je opet u modi!

Ser Žoze

pre 13 godina

"Murinjo pobedio Barsu i osvojio Kup"

Možeš da ga mrziš,možeš da kažeš da je .... ali njega baš briga za sve jer on je SPECIAL ONE,on je jednostavno ŽOZE MURINJO

BarcaBoy

pre 13 godina

Kapa dole murinju medjutim sto se tice pepea,on treba biti suspendovan,koliko je povreda mogao da napravi mesiju inijesti i ostalim igracima u prvom poluvremenu ;D Strasno..

Bravo realu na taktici,igra nije nista specijalno :)

S123

pre 13 godina

Gde sam ja cuo za nekih 5 komada opet?? Hahahahaha! Ponovo cu reci DZABE Barsi pasovi kada su izgubili,mislim da ce se sada zapitati cemu ih to vodi. A Murinjo je opet pokazao da je najbolji trener i pokazao kako se treba postaviti zbog Barse. Sigurno ce sada biti ovde pljuvanja po Realu,ali ti ljudi koji pljuju neka pogledaju na semafor :D!!!
REAL 1-0 BARSA....Strelac,a ko drugi nego CR7!!!!!!!!!!!!!!!

Mladja_011

pre 13 godina

hehe samo cu reci da barsa nije imala sut u prvom poluvremenu..hehe..opet je covek objasnio uobrazenoj barsi kako se igra fudbal..hehe ..sledeca je liga sampiona

Ранко Србин Република Срп(б)ска

pre 13 godina

Освојили куп као да су освојили свијет, јадни реаловци ахах то им је све у последњих неколико година, а они који играју фудбал прави освајају Примеру и највјероватније и ЛШ....Мурињо не зна другачије да игра, а имаo је синоћ више среће него памети.....видимо се у ЛШ....Барса до титуле!!! 5:0-29.11.2010

Davidoff

pre 13 godina

THWE SPECIAL ONE ili ti ga SPECIJALNI,JOŠ JEDNOM JE POKAZAO KO JE I ŠTA JE!!! Vi kritičari i dalje nastavite da pričate da je ovakav i onakav,a Specijalni i dalje niže trofeje...
P.S. Buenoš diaš Cristiano Ronaldo!

Kasapa

pre 13 godina

Mesarski fudbal.. Los uvod za utakmice u LS. Ako slucajno dodele Italijana da sudi sa ovakvom grubom igrom osta real bez 2-3 igraca. Izgubio je fudbal!!

Delboj

pre 13 godina

Ovo je nesto sto se i ocekivalo. Barsa krije svoje adute za Ligu sampiona. U sledece dvije utakmice ce se vidjeti pravo lice ova dva tima.

MURINJO

pre 13 godina

Ja licno navijam za Real ali isto tako smatram da je Barcelona jedan od najboljih ili mozda najbolji tim na svijetu.Drago mi je da je Real pobijedio i to najvise radi tog provokatora Pique-a.Pojma nema o igri ali svaki put kad je neki incident u pitanju ,uvjek je to prvi.Odvratan lik.

Sremac

pre 13 godina

Može ga čovek voleti ili ne, ali Murinjo je zbilja veliki znalac.
Šta im je uradio sa Pepe-om u prvom poluvremenu...potpuno ih izbacio iz takta. Kako ih je presekao sa Adebajorom umesto Ozila!
Bravo.

Uncas

pre 13 godina

Kasiljas i Marselo su najveci razlog zasto je Real osvojio kup kralja... + veoma dobar mec Di Marije!! Alonso zatvorio Cavija... i sve je mnogo lakse!! ...ipak, mislim da je Barselona ubedljivo najaca ekipa trenutno!! Momci stvarno igraju neverovatan fudbal... Mesi je prebio iako nije bilo rezultata!! Maskerano je takodje odigrao fantasticno... i to kao stopera... u karijeri najblize tome je igrao par puta desnog beka... i nestvarno dobro se snasao!! Steta samo sto je ovoliko tenzije... al mec je bio dostojan jednog finala!!

wlado

pre 13 godina

molim Vas, zasto ovo nije prva vest na svetu ovozemaljskom, ja sam pijan nikoga ne diram samo zelim da cestitam navijacima i fanovima reala, nisu uzeli trofej 2 godine i sada je tome kraj, ja sam sretan i ne znam sta

real u finalu lige sampiona, sve vas volim

marxim

pre 13 godina

Ma Murinjo je po ko zna koji put dokazao svoj talenat. Real protiv Barse igra sve bolje i bolje.Oba pobjeda nocas Reala, je izvanredan uvod dvomeca Lige Sampiona. Tipujem na Murinja ....jeste vidjeli na pauzi na pocetku produzetaja kako Gvardiola se obraca igracima,a kako Specijalni to vrhunski radi. Ipak, majstor je majstor, bez obzira za koga navijamo...

toni23

pre 13 godina

Pokazao Tata Murinjo neke stvari, najbolji trener danasnjice, sto ga neko ne voli zbog karaktera to je nesto drugo, ali vecerasnjom utakmicom pokazao da nema nepobedivih ekipa u fudbalu, najzad Real da osvoji nesto a ove godine Kup Kralja je imao veliki znacaj, red je da osvoje i Ligu sampiona samo ako ponove vecerasnju utakmicu

Neutron

pre 13 godina

Strasna utakmica. Ne secam se da sam video utakmicu u kojoj su igraci kidisali u 120. minutu isto kao u 1. Sta da se kaze osim da su ovo trenutno najbolja dva tima na svetu, sigurno. A sada polufinale lige sampiona. To ce biti borba do poslednjeg atoma, opet. Stvarno svaka im cast na borbi i Madridu i Barsi. Ovo ne bi izdrzao ni veliki Man u.

string

pre 13 godina

Real je utakmicu mogao da resi u prvom poluvremenu...a oni faulovi Piquea i Adriana koji su bili na ivici zutog nad Ronaldom, a koji nisu ni dosudjeni, ne zelim ni da komentarisem. Sudjenje ocajno, svaki put kad igraci Barcelone izgube loptu u duel igri, Malenho je svirao faul, a ponekad i zuti karton...i ne kazem da nije bio u pravu...ali zasto iste te situacije nije okarakterisao kao prekrsaj i na drugoj strani? Mascherano,Pique i Adriano su trebali da dobiju po zuti zbog faulova nad Ronaldom(koji ih je unistio, ne samo zbog gola, vec uopste, svaka prilika Reala, a bilo ih je puno, izrodila se iz njegove astronomske brzine i driblinga u solo prodorima), a nije sudjen ni faul...sve u svemu, uspavala me je igra Barcelone...onih 75% poseda mogu da okace macku o rep, jer je Real tim koji je imao vise sansi i dao gol vise...to je ono sto se racuna, a ne broj dodavanja...i jos nesto, ako Barcelona igra najlepsi fudbal, onda svako ko tako misli nije gledao mnogo od fudbala.

Sevillana

pre 13 godina

@Zvezdas iz Hamburga: Moracu da se slozim s tobom da atmosfera nije kao na nasem Vecitom Derbiju. Razlika je u tome sto ovde na El Clasico mogu da idu i deca i stariji ljudi i da se pri tome vrate kuci zivi i zdravi.
Drago mi je sto je Real pobedio, malo da se Barsa spusti na zemlju. Previse su se naduvali i poceli da provociraju. Vrhunac je reklama na autobusima i metroima koju su objavili pre nekih deset dana. "Dzemntlmenski" nema sta. Evo ga link: http://www.larazon.com.ar/deportes/Barcelona-burla-colectivo_0_229500193.html

Gaka

pre 13 godina

E ovako, murinju svaka cast za taktiku, covek je stvarno poseban, ali,ali njegov sistem je da dobije mec po svaku cenu, njega zanima samo krajnji rezultat, nista vise!!! I to je ok, ali realno i objektivno ceo svet zna da barselona igra mnogo lepsi i atraktivniji fudbal, to znaju bukvalno svi, navijaci reala ceznu da njihov tim igra na taj nacin, i ovi koji igraju za real nek budu objektivni i nek kazu ko igra lepse za oko, a znamo svi da svaki navijac voli da vidi leprsavu i atraktivnu igru svog tima, a takvu igru barsa prikazuje vec godinama, real je pobedio, cestitam im na tome, sledi polufinale lige sampiona!!! Real je dobio bitku ali ne i rat!!!!!!!!!!

Ohrid

pre 13 godina

Real je pobedio ne zato sto je igrao tako dobro ili zato sto Murinjo je toliko jak, vec zato sto juce Barca je izigrala tako slabo po svoju vinu. Izostala im pozrtvovanost, pasovi itd.. Prosto neznam kako im je lopta begala od noge u ne tako teskim situacijama.
Al ovo je sepak dobro za Barcu, da se malo spuste na zemlju.
Lav je ranjen. Sad sam siguran u prolaz Barcelone u ligu sampiona. Mislim da ce biti najmanje 2-3 razlike za Barcu i to jos na prvu utakmicu u Madrid.
Jedva cekam Sredu. Pozdrav iz Ohrida

soni

pre 13 godina

Iako sam navijao za barsu ( ne zato sto ih volim nego zato sto ne volim real), mourinho je mag!!! U celoj trenerskoj karijeri ima tu jednu mrlju kad je mislio da moze da se nadigrava sa barsom na nou campu pa popio 5 i dobro je prosao, posle toga vraca se onoj taktici iz intera gde mu je veci prioritet da barsa ne da gol nego da on da gol, i to je realno jedini nacin da igras sa barsom normalan mec. Inace smatram da barsa sa ovako organizovanim realom ne bi dala gol jos pola sata, ali mislim da je sudija morao da produzi ovaj drugi produzetak bar jos 3 minuta jer je bilo mnogo izlezavanja ovako je produzio minut koji je protekao u izlasku di marie. Mislim da barsa previse zavisi od messija, za koga je mourinho ocigledno nasao recept da se ne vidi, danas se messi rastrcao nekih 25 minuta u drugom poluvremenu tad je igrala i barsa... I ne bih se slozio sa komentator recenica samo jedan ronaldo je pravi ostaje trajno... Jos jednom ne postoji tim koji moze da dobije barsu, za to postoji jedan trener, zaista sam fasciniran mourinhom...

guzljo

pre 13 godina

stringu
ja nisam navijac nego igrac i tacno znam o cemu pricam a ta statistika o kojoj ti pricas je nesto sto nema veze s mozgom, uopste statiskika se vodi za trenere kao murinjo a ne za one koji se bave fudbalom, jer se ne moze primijeniti ninasta! jer je svaki tim razlicit i za svaki tim se gradi razlicita taktika, a kad pricamo o barsi kod nje je jedino vazna statistika posjeda lopte jer kako kazu englezi ako ti imas loptu protivnik ti ne moze dati gol zar ne!! oni tako igraju odbranu i to je ono na cemu im se divim, a d aje murinjo dobar trener jeste ali samo u domenu motivisanja igraca i znanja da im se nametne i navede ih da rade ono sto im se kaze jer je vecina njih knpr debilni ronaldo umisljene zvezde i dok ih ne klepis po usima nece da rade ono sto treba a to je da igraju i odbranu i napad a ne samo kao nas krasic cekaju loptu da im se desi! u svakom slucaju ako nisi igrao fudbal ne mozes svatiti o cemu govorim kad kazem da je sudac bio pugubljen, sad namjerno nenamjerno ili oboje o tome mozemo razgoavarati... ali da je iso na ruku murinjovoj taktici ISO JE ITEKAKO, i naravno pogledaj sve meceve koje je muri dobio protiv barse i timova kao barsa uvijek su mu trebali sudije koje tolerisu krljanje!

vlada

pre 13 godina

Oni moz samo da uzmu onaj manje vazan trofej, koji nosi ime njihovog voljenog kralja! A meni srce puno kad vidim koliko se ubise od srece! Tako to ide sa klubovima koji nisu osvojili nista pitaj Boga od kad, pa se raduju i kad osvoje kup Mikija Mausa! hahahahahaha
El Grande BARCELONA!
(vojoslav, 21. april 2011 02:10)

Mozda ti mislis da je Barsa najveci klub, ali da bi bio najveci moras u kontinuitetu da osvajas trofeje kao sto Real to radi. Barsa je u ovom trenutku bolja ali Real je veci klub, a upravo taj miki maus trofej je jedino u cemu je barselona bolja. I samo se seti da se Barsa borila za opstanak pre dolaska rajkarda(antic ih sacuvao u primeri), a to se velikim klubovima poput Reala, Milana, Man utd, L`pula ne desava. I samo se zapitaj sta ce se desiti sa Barsom kad Xavi ne bude vise igrao, a sad vec ima preko 30 godina.

REAL

pre 13 godina

Ovo je bila sjajna utakmica puna ostre igre i uzbudjenja.Iako je blagi favorit bila Barsa ali nije uspela i moze samo da se pita sta je propustila.CRISTIANO RONALDO je definitivno po meni najbolji fudbaler i nije poklekao pred protivnikom.Bravo REAL zasluzena pobeda i pokazao si da si ozbiljan protivnik i DA JE NAPAD NAJBOLJA ODBRANA!!!!

zizou

pre 13 godina

ova utakmica je pokazala da niko nije nepobediv...taktika moze da pobedi bilo kakvu ekipu...real veceras i inter prosle godine su najbolji primer za to...Murinjo car...Hala Madrid...:D

Dragan S.

pre 13 godina

Murinjo je jos jenom dokazao da je genije.Fenomenalno je postavio taktiku, onemogucio Barsi dodavanja kroz sredinu i sprecio "lake golove".Napadi Reala su bili iz kontre preko krila.Vec je u prvom poluvremenu Real trebao da vodi sa 1:0.Svaka cast Murinju i ocekujem da Real elminise Barselonu iz LS.

Delija_KV

pre 13 godina

Ako cemo iskreno drugacije barsa ne moze da se pobedi. Moras da se zatvoris, da igras bunker i da igras iskljucivo na kontre (a da povrh svega toga imas vrhunske igrace za to sto naravno real ima). Da su se upustili u to da se nadigravaju sa barsom svi znamo kakav bi ishod bio. Mada ni ova murinjova taktika nije 100% sigurna da ce uvek doneti uspeh kad se igra protiv barse. Ima jos dve tekme da se igraju protiv barse i to u ligi sampiona. Videcemo sta ce tu biti. U svakom slucaju sigurno cemo svi mi uzivati gledajuci meceve izmedju ova dva kluba.

Paul Scholes

pre 13 godina

@(dejan, 21. april 2011 08:32)
Sa kriterijumom sudjenja kakav je u Engleskoj, Barca i Real ne bi imali sanse, jer im ne bi prolazilo, ono sto prolazi u Spaniji, a i pitanje je koliki broj povreda bi imali u toku sezone. Razlog je jednostavan, oni jednostavno nisu navikli na kontakt igru i redovno padaju, foliraju i slicno. Realno, mislim da bi se Real i Barca u Engleskoj borili za mesto u Ligi Sampiona, a o tituli bi mogli samo da sanjaju! Osim toga, ko im je to pa konkurencija u Spaniji?

bobcha

pre 13 godina

@guzljo
Ti igras fudbal? Ti da igras fudbal ne bi pricao tako, Real je cvrsca ekipa od Barselone i to su sinoc i dokazali. Slazem se sa jednim komentarom, Barselona kad bi igrala u Engleskoj (kako se tamo fudbal igra), ne bi mogla da udje u 4 koja idu u LS. Barselona sinoc uopste nije pokusala nesto drugo, samo guraj loptu kroz sredinu, Cavi i Injiesta guraju loptu po sredini (ceo zivot to igraju), ne videh ni jednu improvizaciju ili neki drugi nacin da dodju do gola. Messi, jel taj covek uopste igrao fudbal sinoc? Kad god sam pogledao u TV on je bio na travi. Udaraju ga saplicu ga OK, ali svaki kontakt telom i on je na travi. Sreca njegova sto samo moze da igra u Spaniji i nigde vise, a voleo bi da ga vidim u Italiji i Engleskoj.
Real je sinoc imao i zrelije sanse za gol, pogotovo u 1 poluvremenu, a to sto svi pricaju da Barselona nije pokazala sto zna, pa i nije jer im Real to nije dozvolio.

A ovo je samo pocetak

Djole

pre 13 godina

Real je bio bolji u prvom poluvremenu i produzecima, u drugom poluvremenu desio se pad, jer se Murinjo kockao i cuvao izmene za produzetak, covek je objasnio kako se zvezde teraju da daju maksimum za ekipu i zasluzeno su osvojili trofej.
Da li ce se ponoviti igra iz prethodne dve utakmice i u LS, neizvesno je, jer je Nou Kamp ipak prevelika livada za pokriti, iskreno se nadam da Murinjo sprema nesto prelepo kao veceras.
P.S.Sudija je ekstra odsvirao utakmicu sa ovoliko tenzije, grubosti i simuliranja, samo je u jednom trenutku popustio, ali nista dramaticno.

Igrajte fudbal

pre 13 godina

Bolje ovako: Murinjo "prebio" Barsu i osvojio kup.
Nisam pristrasan samo razuman, ali Pepe i kompanija nisu! Ako ovako pobede u LŠ, e onda je to vec znanje.

madridista

pre 13 godina

(guzljo, 21. april 2011 00:45) care samo bi ti trebalo dislajkovati komentar, steta sto i veceras niste upalili prskalice .. idite placite ne zato sto ste izgubili nego zato sto igrate opet protiv nas u polufinalu...... ili budite pocastvovani.. u svakom slucaju HALA MADRID

zameni im tole stolice, nja nja

pre 13 godina

@Sevillana, 21. april 2011 08:50)
Ti druze da ides na Zvezdin stadion znao bi da deca sa roditeljima dolaze bez problema, dakle nemojte te glupe komentare, tj u stvari ne smete da ih dovedete, plasite se....vodite ih na zapad na marakani i dlaka im nece faliti sa glave...a sto se ove teme tice, TRPAJ MURINJO LEGENDO...

phenom

pre 13 godina

Kako volim da citam ove komenatare posle utakmica.:D
Pa pre ili kasnije Barsa je morala da izgubi od Reala,a li sa Murinjom ili nekim drugim,morala je,nijedan tim ne traje vecno.
A za par ljudi ovde,nemojte da ostavljate komentare,ako u zivotu niste loptu sutnuli.
Primera radi,imam druga koji u teroiji moze svakog da pokosi u vezi fudbala,ali da mu das loptu na 2 metra od praznog gola,pogodio bi stativu...o cemu mi govorimo ovde...

Kol

pre 13 godina

Ovaj Murinjo je kralj ma sta kralj car coveku svaka cast, jednostavno u kom god klubu da radi uzece trofej veliki trener mogu ljudi da ga ne vole ali to se ne moze osporiti! A posebno mi je drago zbog Kasiljasa ceo zivot je u Realu a evo tek sad uze trofej u kupu, a sledece nedelje bice sou u ligi sampiona!

joe

pre 13 godina

Juce kad sam rekao da pobeda Reala ne bi bila iznenadjenje vecina "strucnjaka" na ovom mestu je taj komentar ocenila negativno.Pa pretpostavljam da su ti "experti" juce uplacivali visoke svote na pobedu Barce,ha,ha,ha...

nebojsa

pre 13 godina

Mislim da je glavni razlog sinošnjeg neuspjeha Barselone David Vilja. Ništa nije odigrao sinoć, a bogami (čak je i zasmetao nekoliko puta saigračima)i u većini utakmica ove godine. Uopšte nije opasan po gol, kao da i nije centarfor. Da se nije uklopio dobro pokazuje i to da je u pauzi klupskih takmičenja prije mjesec dao 2 gola za Španiju, a onda opet po starom u Bardeloni. Kad se sjetim samo Eta kako je igrao...

diskretni heroj

pre 13 godina

Muki naucio na gresci sopstvenoj,5-0 bese onomad u kataloniji? pusti barsu nek rola oko 16erca kao vracara oko kugle,spusti defanzivu na 20m, daces ga oslonjen na kvalitetne pojedince kad-tad! drugog recepta nema,Oni drugacije ne umeju,Ostali drugacije ne smeju protiv Njih...

muriljo

pre 13 godina

Murinjo je odlično taktički pripremio ekipu motivišući je za tu jednu presudnu utakmicu tj. stvarajući izuzetan taktički naboj.To mu je bila velika šansa da pobedi Barselonu jer i on ima jako kvalitetne igrače ali bez naročite timske igre i discipline kada se uporede sa Barselonom.Ostaje da se vidi kako će se Barselona pripremiti za polufinale LŠ gde se igraju dve utakmice i gde je mogućnost ispravljanja greški veća.

Maximus

pre 13 godina

@sadff

Cu ovog igraju najgori fudbal u svetu :D Sto se tice gola glavom tesko da ce se Barsa nadavati golova glavom s obzirom da su im igraci (sinoc izuzev Pikea i Busketsa) 165 cm visoki.

Dava

pre 13 godina

Sto su mi smjesni ovi Madridjani na ovom forumu,imali ste svega 2 sanse nakon prvog poluvremena kada je Barca apsolutno dominirala i kada su joj anulirali cist gol!
Spusticete se veoma brzo na zemlju vec iduce nedelje!
(Grobar_CG, 21. april 2011 03:31)
Slažem se da ih je Barca razbila u drugom poluvremenu (za razliku od prvog), da Real igra ružan fudbal ali sam realan... Gol je bio iz ofsajda!

http://www.youtube.com/watch?v=aw7Vzei0oN4

Ne pričaj napamet pls!

Djorgo

pre 13 godina

Pratim fudbal skoro 40 godina. Biloje sjajnih trenera, ali ne mogu da se setim da je neko tako puno osvojio sa tako mnogo razlicitih klubova. Strasan trener.

red devil 011

pre 13 godina

Ne znam ko ima bolje igrace, ali Gvardiola sigurno ima uigranije igrace. Zato me je i razocarao danas, kao da ne ume samostalno da smisli nijedan nacin igre osim onog koji je poducavao u mladom timu. Murinjo je kao sto se i ocekivalo sprecio slanje lopti iz odbrane u samo srce sredine sa sestoricom igraca koji su upravo tu poredjani i samo 1 istrcava agresivno na loptu - a Gvardiola nista da promeni, dok se jadan Mesi na kraju nije vracao do same odbrane da pokupi loptu...kao kad je igrao za tupog Maradonu. Ne bih da se pravim pametan, ali mislim da bi kada Murinjo namesti ovakvu taktiku Barsa trebala samo da pomeri citavo teziste sredine ka jednoj od aut linija, a onda kada ih Real bas pritisne, da imaju na drugoj strani spremno krilo ili beka koji ceka dugu loptu. Naravno oni su to radili i ranije, i protiv slabijih timova, ali onako lagano, ako ih protivnik tamo usmeri. Sada ipak mora brzo, dok se petorica iz sredine Reala ne pomere iz presinga sa polovine terena na 25-30 metara od gola. Znalo se da je Murinjo i iskusniji i bolji trener od Gvardiole, ali sada ovaj drugi mora da pokaze da je dorastao u dvomecu LS ako zeli da se o njemu i dalje misli kao o vrhunskom treneru, a ne samo prosecnom ili vrlo dobrom.