Nedelja, 10.12.2023.

17:53

Đoković ili Federer sa 36 godina? "Razlika je velika, Rodžer to nije uradio"

Proslavljeni teniski trener Patrik Muratoglu smatra da postoji velika razlika između Novaka Đokovića i Rodžera Federera u poznim igračim godinama.

Izvor:

Ðokoviæ ili Federer sa 36 godina? "Razlika je velika, Rodžer to nije uradio" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Slon

pre 7 meseci

Podsetimo, klikova radi, Đoković je u prošloj sezoni osvojio sedam titula sa samo 12 turnira na kojima je igrao i slavio na 56 od 63 meča.

M.

pre 7 meseci

Ne bi nikada osvojio AO da Đoković nije odlagao operaciju lakta,znači nikada ne bi uzeo te 3 titule, to ptice na grani znaju.
Druga stvar što su odluke Novaka koštale njega samog 30 GS titula maksimum.

Kosio je seno

pre 7 meseci

Omiljena fraza, uveliko olinjala od upotrebe, jest da Federer nije imao konkurenciju a da je Novak naleteo na Beretinija, Kiru, Congu, Ruda, Medvedeva, Cicipasa... gde njih šest ukupno mimaju jedan GD.

meda

pre 7 meseci

Sve i sve ali Sampras i Agasi bili konkurencija Federeru, u kom to univerzumu?
Sampras završio karijeru 2002.
Agasi poslednji put nešto igrao 2003. posle toga bolje da nije.
Federerove godine dominacije 2004-2007. Konkurencija Hjuit, Rodik, Davidenko. I prve godine 2004. Safin ako ga navataju treznog.
Medvedev i Zverev na pola karijere imaju više velikih turnira osvojeno i od Rodika i od Hjuita i od Safina. Toliko o tome koliko je konkurencija bila ozbiljna.

Ivan

pre 7 meseci

Gospodin Patrik Muratoglu je veliko ime u svetu tenisa, veoma je cenjen i ugledan, ima veliki kredibilitet i njegova reč ima veliku težinu. I kada on za Noleta kaže da je veliki šampion, najveći u istoriji tenisa, onda je to tačno u potpunosti jer je pre toga veoma dobro uzeo sve činjenice u obzir pre nego je to rekao. Prema tome i više je nego jasno da je Nole sa 36 godina daleko bolji od Federera sa 36 godina. Rezultati i igre na najvećim turnirima to dokazuju. Nema sumnje da je veliki Rodžer Federer zaista jedan veliki šampion, jedan od trojice najvećih, to je nesporno, i ja ga veoma cenim, a ako ga poredimo sa Noletom u bilo kojoj varijanti jednostavno Nole ima bolje skorove, sve to je Patrik Muratoglu lepo pojasnio pa da ne ponavljam to opet i ja. Samo ću pomenuti način na koji je Nole u potpunosti dominirao i ove sezone a koji je veličanstven, sa 36 godina učestvovao je na 12 velikih turnira, osvojio 3 Gren Slema a na četvrtom igrao finale, osvojio 2 Mastersa 1000, osvojio Završni Masters, završio 8. godinu ubedljivo na prvom mestu ATP Liste, prešao i preko ogromnih 400 nedelja na prvom mestu ATP Liste, jednostavno totalno izdominirao i sve to sa 36 godina. Toliku dominaciju u tim godinama Rodžer Federer nije imao mada je naravno veliki šampion. Inače Rodžer Federer je i po sopstvenom priznanju mnogo bolji igrač bio u 30-tim nego u 20-tim godinama života, između ostalog i zbog tog poboljšanog bekenda, a u to vreme isto Nole je dominirao. Prema tome sve je jasno.

Краљ мача

pre 7 meseci

То што је Федерер освојио три Грен Слема 2017. и 2018. године не би се десило да Новак није одсуствовао са терена у том периоду, јер би и тај Вимблдон 2017. и оба АУ Опена 2017. и 2018. Ђоковић освојио. Тачно је да је Ђоковић сва три наведена турнира играо, али је изгубио АУ Опен 2017. од Дениса Истомина у 2. колу, АУ Опен 2018. гофине од Хјеона Чонга у 1/8 финала, а четвртфинале Вимблдона 2017. је предао Бердиху због повреде лакта. Ти порази били би немогући да је био здрав, поготово на АУ Опену, а Рођа је све то лепо искористио.

Vele

pre 7 meseci

Mislim da ovim pakosnicima ne treba davati na znacaju! Nole je visa dimenzija: broj gs, mastersa, nedelja1, medjusobni skor... itd. Goat!

Fakt

pre 7 meseci

Federer je "nakupio" slemova dok nije bilo Rafe i Noleta, ali zaboravljate "sitnicu", bio je tamo neki Sampras - tada rekorder sa 14 slemova, i neki Agasi (amater)... kako god okreneš teži put nego Novakov, veći talenat nego Novak, bolji i čovek od Novaka - i naravno voljeniji od publike celog sveta!

Ljubo1 klen prekodrinac pjaser

pre 7 meseci

Ja ce nisam javljo, ali ja ču platim porež jer Nolo če ve šve pobedi 28>4319 i tako če bude. I čamo da kadžem ja kace ižnerviram ja ce bijem klavu o žid i onda pukne žid i tako isto Nolo i Teslo jer mi šmo balkanci i ne pravomo še ko onaj feder i nadals. Šve vaš poždravljam i volim ko onaj betles lenons i džeri garica iž grejtfuls dedsa.

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

Lukavi

pre 7 meseci

U sustini slicna sezona, kod Novaka je samo impresivnije sto je uspeo da ima malo bolji kontinuitet na grend slemovima, 4 finala 3 titule, Rodzer 2 finala, dve titule. Rodzer je na AO imao tezeg protivnika(Rafu), sto mu svakako ide u prilog, Nole se makljao sa 15 godina mladjim igracima. Nole za nijansu bolji zbog prvog mesta i zavrsnog turnira. To je moje misljenje, mada moze neko da misli i drugacije, svakako je 2017 isto impresivna sezona.

Federer je tom sezonom utabao put, posto je pokazao da je moguce.

Inace za Federerove navijace koji od svake vesti pokusavaju da omalazavaju Novaka, samo jedan podatak. Rodzer je izmedju AO 2010 i AO 2017 dakle u rasponu od 7 godina osvojio samo jedan slem izmedju. Vimbldon 2012, od svoje nepune 29 godine do nepune 36. Mnogo je to da bi se nazvao najvecim, pored svih drugih stvari koje mu ne idu u prilog i dva uspesnije rivala...

Svakako veliki majstor koji zasluzuje postovanje, i neko ko je dosao najblize do perfekcije u napadackom smislu.

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

Kler Frejzer

pre 7 meseci

@Torkemada 40:15 dva puta, a Rodzer od muke izjavljuje da je Novak samo imao sreće! Znam, znam boli i dalje.. Možeš samo da plačeš i pišes besmislene komentare.

питам за друга

pre 7 meseci

pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada
(S.Galanski&P.Larkinson, 10. decembar 2023 20:34)

Аргументи постају све креативнији...

Torkemada

pre 7 meseci

Herojsko doba tenisa je prošlo a glavni akteri su,naravno,bili Rafa i Rodžer.Da bi Rafa osvojio GS morao je da pobedi Rodžera i obrnuto.Danas,da bi Nolo osvojio GS mora da pobrdi "veličine" poput Cicipasa,Hurkača,Kirjosa i ostale boranije.Kada su Rafa i Rodžer bili na vrhuncu karijere Nolo je bio u njihovoj senci iako je od Rafe mlađi samo godinu dana.Prosto,Nolo na vrhuncu svoje karijete se ne može porediti sa Rafom i Rodžeto jer debelo zaostaje i uvek im je gledao u leđa.Znam,znam...istina boli.

Tn

pre 7 meseci

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!
(Šou Biznis, 10. decembar 2023 18:34)
Imao je Nadala? Gde je Nadal sad? Da se nije pojavio Siner i Alkaraz, on bi igrao finala protiv Ruda, mislim da je to dovoljno.

Bez napitka nema titula

pre 7 meseci

Najviši nivo igre, a ne kolačenja očiju, padanja od iznemoglosti, do lomljenja reketa, imao je Federer, a najbolji meč odigrao je protiv Nadala, a ne protiv dosadnog prebacivača iz Jasenova Polja, kraj Nikšića. Mada ni Nadal nije bio daleko od prebacivača: na RG 2012. godine u jednom poenu između njih bilo je 55 prebacivanja preko mreže. Novak, s novim napitkom, koji se pravi, u Belgiji, igraće još dvadeset godina.

branko

pre 7 meseci

federer je dobio djokovica u prajmu (2011. rg lagano 3-1) a djokovic nikad nije dobio federera u prajmu, djokovic je imao velikih problema sa starim federerom 2019. na wimbledonu i jedva pobedio da bi federer samo 2 meseca kasnije lagano pobedio djokovica 2-0 6364 sa 38god, pametnom dosta o tom tko je bolji isto kao sta je jasno da je nole trofejniji ali bolji nije, kad obojica igraju svoj najbolji tenis federer lagana pobeda

Ljubo1

pre 7 meseci

Evo opet. Nisam se neko vreme javljao ali vidim, da se ovde ništa ne menja. Pačenici i boranija ne može iz svoje kože (,. Miloš, galanski, tako je, gvozdeni...) pa sada mu pronašli i neke špriceve kao da uzima i da je on toliko napredan, da mu ove protivdopinške agencije ne mogu ništa dokazati. Pa jel vi stvarno verujete u to što pišete. Vidim i, da se sa porezom još uvek nisu pomirili i da jim je to još uvek najača bol koju nikako da prebole. Znam da je težko sad kad nema više sociale ali treba ponekad ustati ispred kompjutora i otiči uraditi šta. Pa onda prozivaju konkurenciju koju imasada Nole i protiv koje je fedo morao da se bori. Fedo je toliko GS nakupio baš tad kad nije bilo Novaka i Rafe, ili kad je Novak bio povređen tako da vam i taj argument pada u vodu. Nema veče gromade kao što je Novak i u sportu i u ljudskosti i prije čete se pomirit sa tom činjenicom bolje če vam biti. Poreza njegovog još uvek nečete videti, što vas najviše boli. Ja vama svima želim čim prije pomirenje sa trenutnom situacijom a ta izgleda ovako: 401 i ide nadalje>310>209; 24>22>20; 40>36>27; 8>7>0... i da želim vam i lep dan

S.Galanski&P.Larkinson

pre 7 meseci

ja bih naglasio nesto mnogo vaznije a to je period izmedju prvog i poslednjeg osvojenog slema federer je prvi osvojio na w 2003 a zadnji na ao 2018 nas rafa je prvi osvojio na rg 2005 a zadnji na rg 2022 a nola je prvi osvojila na ao 2008 a zadnji na uso 2023 pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada a da bi ga nola nadmasila morala bi da osvoji rg 2026 ali pod uslovom da nas rafa u medjuvremenu ne osvoji ni jedan slem sto bi bilo ravno cudu

krugodvojkaš

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?
(Koji put i sve isto, 10. decembar 2023 18:43)

Kako ko ???
Pa, svi mi koji ga sad volimo i navijamo za njega !

Ja

pre 7 meseci

Voleo bih da Nole uzme Patrika za glavnog trenera!
(darko, 10. decembar 2023 19:05)

Koga god je Patrik trenirao taj je imao losije rezultate.

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Tako je bre, Patriče Muratogluože , švajcarsko- turska bratino ...

Razlika jeste velika , ali ne zbog bekhenda već zbog toga što je jedan pravi GOAT , a drugi je wanna be baletanski goat ...

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

Staka Zulu

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?
(Mikii, 10. decembar 2023 18:52)

Eto vidiš kako lupaš!
Bas naprotiv, te 2017. Novak se oporavljao od operacije lakta i bio je više van terena nego na terenu. Nadal je klasično, deo sezone van šljake preskočio. Namestila mu se godina. Ali sačekamo još malo, i pređašni argumenti su vam ispali iz rukava!

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

Fića

pre 7 meseci

Tu se vidi Nolova veličina.U finalima je pobeđivao cirkusanta Kirjosa a sećamo se i kako je u finalu RG ove godine (čemu je prethodila čuvena večera na kojoj je pozvao Karlita),naivni Španac dobio grčeve i lagano izgubio meč...

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Koliko je veliki Novak i neuporedivo veći od Federera govore egzaktni pokazatelji!! Prvo broj osvojenih GS titula, broj osvojenih titula Masters 1000, broj sedmica na mjestu br.1, međusobni skor u mečevima, broj osvojenih Završnih turnira, broj završenih godina na mjestu br.1 i još sijaset drugih...
To što Novak ide dalje i želi još pobjeda, govori o njegovoj veličini kao najvećem sportisti svih vremena!!!

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Upravo tako. Koliko je Federer osvojio GS od pojave Nadala I Đokovića? I šta ti to govori?
Ko je od njih bolji?

Plebs vulgaris

pre 7 meseci

Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema.
(Toroman, 10. decembar 2023 18:57)

Nije "Nolo" s 36 osvojio 3 GS titule, nego samo dve, RG je osvojio s friško napunjenih 36 godina!

.

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina za protivnike imao 6-7 godina mladje, Djokovica i Nadala u najboljoj formi, a Djokovic nema rivale tog kalibra. Zato nije ni za poredjenje.

beograd011

pre 7 meseci

Prica o GOaT je zavrsena Novakovim osvajanjem 24 GS i 40 GM uz preko 400 nedelja na prvom mestu ATP rang liste i osvajanjem finalnog turnira NITO ove godine.Sad samo preostaje zlato na OI i da zaokruzi svoju karijeri i rekorde koje niko,bar za nasih zivota,nece oboriti! Meni a i celom svetu to vise ne treba objasnjaviti jer prosto brojke ne lazu!

Mikii

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?

h1ghwaymen

pre 7 meseci

Novak je poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2019. do US Opena 2023. dok je Federer poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2010. do 2019.
Toliko o poznim godinama.

NikolaKG80

pre 7 meseci

Pozne godine se ne računaju. To je kao kad zaboraviš da nekom čestitaš rođendan, pa zoveš sutra i prekosutra u nadi da možeš da nadoknadiš ako čestitaš dvaput. Ne možeš

predrag

pre 7 meseci

Mentalno, fizički igrački, pa i društveno i
empatijom prema kolegama i uopšte setimo se Bergama i pomoći
bolnici za vreme Korone, i ostalim pružanjem pomoći i u Srbiji i širom sveta, organizacijom koja želi više prava, i pravedniju raspodelu novca za tenisere izvan top klase.
Novak svime što čini pokazuje velikodušnost, znanje upornost.

Svoj legat je podebljao, zaostavština ovog čoveka je ogromna za celu državu, za narod, sport u Srbiji, i tenis a i sport u svetu.

Neverovatna želja u ovim godinama, isti žar kao pre 15 godina!!!!

Kvalitet i kada se razboli, kada je iscrpljen, kada ga potkradaju kao u meču sa Runeom se ne menja!!!
Sve što je postigao niko mu ništa nije poklonio, a dostigao je nivo o kom će i za 100 godina da se priča, i da se teži ka njemu!!!
Da je malo pravde na ovom svetu, da je lakat bio bez problema, epoćidemija da nas nije zadesila, ovi uspesi bi bili još veći!!!!
To je prosto zastrašujuće, koliko je čovek uprkos preprekama na ovom putu besmrtnosti dominantan!!!

Miloš

pre 7 meseci

Da, ali kad je Rodžer osvajao sredinom svojih 30tih radio je to preko PET GODINA mlađih Rafe i Novaka! Novak sad nema ni jednog konkurenta približno kvalitetnog kao što su on i Rafa bili tada, sa 29,30. E to je razlika, Federerov uspeh je veći!

Koji put i sve isto

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?

TrtMilojka

pre 7 meseci

Ogromna je razlika u tome što Nole u 36. godini nema 6 godina mladju verziju "sebe", današnju konkurenciju bi svako iz najveće trojke drao kao volove u kupusu do svojih poznih 40-ih.

Šou Biznis

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!

Toroman

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina (2017-e) osvojio 2 grenslema. Nadal je sa 36 godina (2022-e) osvojio takodje 2 grenslema. Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema. Federer je sa 37 godina (2018-e) osvojio 1 grenslem. Nadal je sa 37 godina (2023-e) osvojio 0 grenslem. Videcemo koliko ce Nolo osvojiti sa 37 godina (2024-e).

Šou Biznis

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!

predrag

pre 7 meseci

Mentalno, fizički igrački, pa i društveno i
empatijom prema kolegama i uopšte setimo se Bergama i pomoći
bolnici za vreme Korone, i ostalim pružanjem pomoći i u Srbiji i širom sveta, organizacijom koja želi više prava, i pravedniju raspodelu novca za tenisere izvan top klase.
Novak svime što čini pokazuje velikodušnost, znanje upornost.

Svoj legat je podebljao, zaostavština ovog čoveka je ogromna za celu državu, za narod, sport u Srbiji, i tenis a i sport u svetu.

Neverovatna želja u ovim godinama, isti žar kao pre 15 godina!!!!

Kvalitet i kada se razboli, kada je iscrpljen, kada ga potkradaju kao u meču sa Runeom se ne menja!!!
Sve što je postigao niko mu ništa nije poklonio, a dostigao je nivo o kom će i za 100 godina da se priča, i da se teži ka njemu!!!
Da je malo pravde na ovom svetu, da je lakat bio bez problema, epoćidemija da nas nije zadesila, ovi uspesi bi bili još veći!!!!
To je prosto zastrašujuće, koliko je čovek uprkos preprekama na ovom putu besmrtnosti dominantan!!!

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Koliko je veliki Novak i neuporedivo veći od Federera govore egzaktni pokazatelji!! Prvo broj osvojenih GS titula, broj osvojenih titula Masters 1000, broj sedmica na mjestu br.1, međusobni skor u mečevima, broj osvojenih Završnih turnira, broj završenih godina na mjestu br.1 i još sijaset drugih...
To što Novak ide dalje i želi još pobjeda, govori o njegovoj veličini kao najvećem sportisti svih vremena!!!

beograd011

pre 7 meseci

Prica o GOaT je zavrsena Novakovim osvajanjem 24 GS i 40 GM uz preko 400 nedelja na prvom mestu ATP rang liste i osvajanjem finalnog turnira NITO ove godine.Sad samo preostaje zlato na OI i da zaokruzi svoju karijeri i rekorde koje niko,bar za nasih zivota,nece oboriti! Meni a i celom svetu to vise ne treba objasnjaviti jer prosto brojke ne lazu!

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

Staka Zulu

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?
(Mikii, 10. decembar 2023 18:52)

Eto vidiš kako lupaš!
Bas naprotiv, te 2017. Novak se oporavljao od operacije lakta i bio je više van terena nego na terenu. Nadal je klasično, deo sezone van šljake preskočio. Namestila mu se godina. Ali sačekamo još malo, i pređašni argumenti su vam ispali iz rukava!

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Upravo tako. Koliko je Federer osvojio GS od pojave Nadala I Đokovića? I šta ti to govori?
Ko je od njih bolji?

Toroman

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina (2017-e) osvojio 2 grenslema. Nadal je sa 36 godina (2022-e) osvojio takodje 2 grenslema. Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema. Federer je sa 37 godina (2018-e) osvojio 1 grenslem. Nadal je sa 37 godina (2023-e) osvojio 0 grenslem. Videcemo koliko ce Nolo osvojiti sa 37 godina (2024-e).

питам за друга

pre 7 meseci

pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada
(S.Galanski&P.Larkinson, 10. decembar 2023 20:34)

Аргументи постају све креативнији...

Ljubo1

pre 7 meseci

Evo opet. Nisam se neko vreme javljao ali vidim, da se ovde ništa ne menja. Pačenici i boranija ne može iz svoje kože (,. Miloš, galanski, tako je, gvozdeni...) pa sada mu pronašli i neke špriceve kao da uzima i da je on toliko napredan, da mu ove protivdopinške agencije ne mogu ništa dokazati. Pa jel vi stvarno verujete u to što pišete. Vidim i, da se sa porezom još uvek nisu pomirili i da jim je to još uvek najača bol koju nikako da prebole. Znam da je težko sad kad nema više sociale ali treba ponekad ustati ispred kompjutora i otiči uraditi šta. Pa onda prozivaju konkurenciju koju imasada Nole i protiv koje je fedo morao da se bori. Fedo je toliko GS nakupio baš tad kad nije bilo Novaka i Rafe, ili kad je Novak bio povređen tako da vam i taj argument pada u vodu. Nema veče gromade kao što je Novak i u sportu i u ljudskosti i prije čete se pomirit sa tom činjenicom bolje če vam biti. Poreza njegovog još uvek nečete videti, što vas najviše boli. Ja vama svima želim čim prije pomirenje sa trenutnom situacijom a ta izgleda ovako: 401 i ide nadalje>310>209; 24>22>20; 40>36>27; 8>7>0... i da želim vam i lep dan

Краљ мача

pre 7 meseci

То што је Федерер освојио три Грен Слема 2017. и 2018. године не би се десило да Новак није одсуствовао са терена у том периоду, јер би и тај Вимблдон 2017. и оба АУ Опена 2017. и 2018. Ђоковић освојио. Тачно је да је Ђоковић сва три наведена турнира играо, али је изгубио АУ Опен 2017. од Дениса Истомина у 2. колу, АУ Опен 2018. гофине од Хјеона Чонга у 1/8 финала, а четвртфинале Вимблдона 2017. је предао Бердиху због повреде лакта. Ти порази били би немогући да је био здрав, поготово на АУ Опену, а Рођа је све то лепо искористио.

krugodvojkaš

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?
(Koji put i sve isto, 10. decembar 2023 18:43)

Kako ko ???
Pa, svi mi koji ga sad volimo i navijamo za njega !

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Tako je bre, Patriče Muratogluože , švajcarsko- turska bratino ...

Razlika jeste velika , ali ne zbog bekhenda već zbog toga što je jedan pravi GOAT , a drugi je wanna be baletanski goat ...

Ivan

pre 7 meseci

Gospodin Patrik Muratoglu je veliko ime u svetu tenisa, veoma je cenjen i ugledan, ima veliki kredibilitet i njegova reč ima veliku težinu. I kada on za Noleta kaže da je veliki šampion, najveći u istoriji tenisa, onda je to tačno u potpunosti jer je pre toga veoma dobro uzeo sve činjenice u obzir pre nego je to rekao. Prema tome i više je nego jasno da je Nole sa 36 godina daleko bolji od Federera sa 36 godina. Rezultati i igre na najvećim turnirima to dokazuju. Nema sumnje da je veliki Rodžer Federer zaista jedan veliki šampion, jedan od trojice najvećih, to je nesporno, i ja ga veoma cenim, a ako ga poredimo sa Noletom u bilo kojoj varijanti jednostavno Nole ima bolje skorove, sve to je Patrik Muratoglu lepo pojasnio pa da ne ponavljam to opet i ja. Samo ću pomenuti način na koji je Nole u potpunosti dominirao i ove sezone a koji je veličanstven, sa 36 godina učestvovao je na 12 velikih turnira, osvojio 3 Gren Slema a na četvrtom igrao finale, osvojio 2 Mastersa 1000, osvojio Završni Masters, završio 8. godinu ubedljivo na prvom mestu ATP Liste, prešao i preko ogromnih 400 nedelja na prvom mestu ATP Liste, jednostavno totalno izdominirao i sve to sa 36 godina. Toliku dominaciju u tim godinama Rodžer Federer nije imao mada je naravno veliki šampion. Inače Rodžer Federer je i po sopstvenom priznanju mnogo bolji igrač bio u 30-tim nego u 20-tim godinama života, između ostalog i zbog tog poboljšanog bekenda, a u to vreme isto Nole je dominirao. Prema tome sve je jasno.

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

Kler Frejzer

pre 7 meseci

@Torkemada 40:15 dva puta, a Rodzer od muke izjavljuje da je Novak samo imao sreće! Znam, znam boli i dalje.. Možeš samo da plačeš i pišes besmislene komentare.

Lukavi

pre 7 meseci

U sustini slicna sezona, kod Novaka je samo impresivnije sto je uspeo da ima malo bolji kontinuitet na grend slemovima, 4 finala 3 titule, Rodzer 2 finala, dve titule. Rodzer je na AO imao tezeg protivnika(Rafu), sto mu svakako ide u prilog, Nole se makljao sa 15 godina mladjim igracima. Nole za nijansu bolji zbog prvog mesta i zavrsnog turnira. To je moje misljenje, mada moze neko da misli i drugacije, svakako je 2017 isto impresivna sezona.

Federer je tom sezonom utabao put, posto je pokazao da je moguce.

Inace za Federerove navijace koji od svake vesti pokusavaju da omalazavaju Novaka, samo jedan podatak. Rodzer je izmedju AO 2010 i AO 2017 dakle u rasponu od 7 godina osvojio samo jedan slem izmedju. Vimbldon 2012, od svoje nepune 29 godine do nepune 36. Mnogo je to da bi se nazvao najvecim, pored svih drugih stvari koje mu ne idu u prilog i dva uspesnije rivala...

Svakako veliki majstor koji zasluzuje postovanje, i neko ko je dosao najblize do perfekcije u napadackom smislu.

h1ghwaymen

pre 7 meseci

Novak je poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2019. do US Opena 2023. dok je Federer poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2010. do 2019.
Toliko o poznim godinama.

Vele

pre 7 meseci

Mislim da ovim pakosnicima ne treba davati na znacaju! Nole je visa dimenzija: broj gs, mastersa, nedelja1, medjusobni skor... itd. Goat!

Ja

pre 7 meseci

Voleo bih da Nole uzme Patrika za glavnog trenera!
(darko, 10. decembar 2023 19:05)

Koga god je Patrik trenirao taj je imao losije rezultate.

Miloš

pre 7 meseci

Da, ali kad je Rodžer osvajao sredinom svojih 30tih radio je to preko PET GODINA mlađih Rafe i Novaka! Novak sad nema ni jednog konkurenta približno kvalitetnog kao što su on i Rafa bili tada, sa 29,30. E to je razlika, Federerov uspeh je veći!

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

TrtMilojka

pre 7 meseci

Ogromna je razlika u tome što Nole u 36. godini nema 6 godina mladju verziju "sebe", današnju konkurenciju bi svako iz najveće trojke drao kao volove u kupusu do svojih poznih 40-ih.

Mikii

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

Koji put i sve isto

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?

meda

pre 7 meseci

Sve i sve ali Sampras i Agasi bili konkurencija Federeru, u kom to univerzumu?
Sampras završio karijeru 2002.
Agasi poslednji put nešto igrao 2003. posle toga bolje da nije.
Federerove godine dominacije 2004-2007. Konkurencija Hjuit, Rodik, Davidenko. I prve godine 2004. Safin ako ga navataju treznog.
Medvedev i Zverev na pola karijere imaju više velikih turnira osvojeno i od Rodika i od Hjuita i od Safina. Toliko o tome koliko je konkurencija bila ozbiljna.

.

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina za protivnike imao 6-7 godina mladje, Djokovica i Nadala u najboljoj formi, a Djokovic nema rivale tog kalibra. Zato nije ni za poredjenje.

branko

pre 7 meseci

federer je dobio djokovica u prajmu (2011. rg lagano 3-1) a djokovic nikad nije dobio federera u prajmu, djokovic je imao velikih problema sa starim federerom 2019. na wimbledonu i jedva pobedio da bi federer samo 2 meseca kasnije lagano pobedio djokovica 2-0 6364 sa 38god, pametnom dosta o tom tko je bolji isto kao sta je jasno da je nole trofejniji ali bolji nije, kad obojica igraju svoj najbolji tenis federer lagana pobeda

Bez napitka nema titula

pre 7 meseci

Najviši nivo igre, a ne kolačenja očiju, padanja od iznemoglosti, do lomljenja reketa, imao je Federer, a najbolji meč odigrao je protiv Nadala, a ne protiv dosadnog prebacivača iz Jasenova Polja, kraj Nikšića. Mada ni Nadal nije bio daleko od prebacivača: na RG 2012. godine u jednom poenu između njih bilo je 55 prebacivanja preko mreže. Novak, s novim napitkom, koji se pravi, u Belgiji, igraće još dvadeset godina.

Tn

pre 7 meseci

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!
(Šou Biznis, 10. decembar 2023 18:34)
Imao je Nadala? Gde je Nadal sad? Da se nije pojavio Siner i Alkaraz, on bi igrao finala protiv Ruda, mislim da je to dovoljno.

Torkemada

pre 7 meseci

Herojsko doba tenisa je prošlo a glavni akteri su,naravno,bili Rafa i Rodžer.Da bi Rafa osvojio GS morao je da pobedi Rodžera i obrnuto.Danas,da bi Nolo osvojio GS mora da pobrdi "veličine" poput Cicipasa,Hurkača,Kirjosa i ostale boranije.Kada su Rafa i Rodžer bili na vrhuncu karijere Nolo je bio u njihovoj senci iako je od Rafe mlađi samo godinu dana.Prosto,Nolo na vrhuncu svoje karijete se ne može porediti sa Rafom i Rodžeto jer debelo zaostaje i uvek im je gledao u leđa.Znam,znam...istina boli.

Fića

pre 7 meseci

Tu se vidi Nolova veličina.U finalima je pobeđivao cirkusanta Kirjosa a sećamo se i kako je u finalu RG ove godine (čemu je prethodila čuvena večera na kojoj je pozvao Karlita),naivni Španac dobio grčeve i lagano izgubio meč...

Fakt

pre 7 meseci

Federer je "nakupio" slemova dok nije bilo Rafe i Noleta, ali zaboravljate "sitnicu", bio je tamo neki Sampras - tada rekorder sa 14 slemova, i neki Agasi (amater)... kako god okreneš teži put nego Novakov, veći talenat nego Novak, bolji i čovek od Novaka - i naravno voljeniji od publike celog sveta!

Plebs vulgaris

pre 7 meseci

Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema.
(Toroman, 10. decembar 2023 18:57)

Nije "Nolo" s 36 osvojio 3 GS titule, nego samo dve, RG je osvojio s friško napunjenih 36 godina!

Ljubo1 klen prekodrinac pjaser

pre 7 meseci

Ja ce nisam javljo, ali ja ču platim porež jer Nolo če ve šve pobedi 28>4319 i tako če bude. I čamo da kadžem ja kace ižnerviram ja ce bijem klavu o žid i onda pukne žid i tako isto Nolo i Teslo jer mi šmo balkanci i ne pravomo še ko onaj feder i nadals. Šve vaš poždravljam i volim ko onaj betles lenons i džeri garica iž grejtfuls dedsa.

S.Galanski&P.Larkinson

pre 7 meseci

ja bih naglasio nesto mnogo vaznije a to je period izmedju prvog i poslednjeg osvojenog slema federer je prvi osvojio na w 2003 a zadnji na ao 2018 nas rafa je prvi osvojio na rg 2005 a zadnji na rg 2022 a nola je prvi osvojila na ao 2008 a zadnji na uso 2023 pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada a da bi ga nola nadmasila morala bi da osvoji rg 2026 ali pod uslovom da nas rafa u medjuvremenu ne osvoji ni jedan slem sto bi bilo ravno cudu

M.

pre 7 meseci

Ne bi nikada osvojio AO da Đoković nije odlagao operaciju lakta,znači nikada ne bi uzeo te 3 titule, to ptice na grani znaju.
Druga stvar što su odluke Novaka koštale njega samog 30 GS titula maksimum.

Kosio je seno

pre 7 meseci

Omiljena fraza, uveliko olinjala od upotrebe, jest da Federer nije imao konkurenciju a da je Novak naleteo na Beretinija, Kiru, Congu, Ruda, Medvedeva, Cicipasa... gde njih šest ukupno mimaju jedan GD.

NikolaKG80

pre 7 meseci

Pozne godine se ne računaju. To je kao kad zaboraviš da nekom čestitaš rođendan, pa zoveš sutra i prekosutra u nadi da možeš da nadoknadiš ako čestitaš dvaput. Ne možeš

Slon

pre 7 meseci

Podsetimo, klikova radi, Đoković je u prošloj sezoni osvojio sedam titula sa samo 12 turnira na kojima je igrao i slavio na 56 od 63 meča.

Miloš

pre 7 meseci

Da, ali kad je Rodžer osvajao sredinom svojih 30tih radio je to preko PET GODINA mlađih Rafe i Novaka! Novak sad nema ni jednog konkurenta približno kvalitetnog kao što su on i Rafa bili tada, sa 29,30. E to je razlika, Federerov uspeh je veći!

branko

pre 7 meseci

federer je dobio djokovica u prajmu (2011. rg lagano 3-1) a djokovic nikad nije dobio federera u prajmu, djokovic je imao velikih problema sa starim federerom 2019. na wimbledonu i jedva pobedio da bi federer samo 2 meseca kasnije lagano pobedio djokovica 2-0 6364 sa 38god, pametnom dosta o tom tko je bolji isto kao sta je jasno da je nole trofejniji ali bolji nije, kad obojica igraju svoj najbolji tenis federer lagana pobeda

TrtMilojka

pre 7 meseci

Ogromna je razlika u tome što Nole u 36. godini nema 6 godina mladju verziju "sebe", današnju konkurenciju bi svako iz najveće trojke drao kao volove u kupusu do svojih poznih 40-ih.

Koji put i sve isto

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?

Mikii

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?

Torkemada

pre 7 meseci

Herojsko doba tenisa je prošlo a glavni akteri su,naravno,bili Rafa i Rodžer.Da bi Rafa osvojio GS morao je da pobedi Rodžera i obrnuto.Danas,da bi Nolo osvojio GS mora da pobrdi "veličine" poput Cicipasa,Hurkača,Kirjosa i ostale boranije.Kada su Rafa i Rodžer bili na vrhuncu karijere Nolo je bio u njihovoj senci iako je od Rafe mlađi samo godinu dana.Prosto,Nolo na vrhuncu svoje karijete se ne može porediti sa Rafom i Rodžeto jer debelo zaostaje i uvek im je gledao u leđa.Znam,znam...istina boli.

S.Galanski&P.Larkinson

pre 7 meseci

ja bih naglasio nesto mnogo vaznije a to je period izmedju prvog i poslednjeg osvojenog slema federer je prvi osvojio na w 2003 a zadnji na ao 2018 nas rafa je prvi osvojio na rg 2005 a zadnji na rg 2022 a nola je prvi osvojila na ao 2008 a zadnji na uso 2023 pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada a da bi ga nola nadmasila morala bi da osvoji rg 2026 ali pod uslovom da nas rafa u medjuvremenu ne osvoji ni jedan slem sto bi bilo ravno cudu

Bez napitka nema titula

pre 7 meseci

Najviši nivo igre, a ne kolačenja očiju, padanja od iznemoglosti, do lomljenja reketa, imao je Federer, a najbolji meč odigrao je protiv Nadala, a ne protiv dosadnog prebacivača iz Jasenova Polja, kraj Nikšića. Mada ni Nadal nije bio daleko od prebacivača: na RG 2012. godine u jednom poenu između njih bilo je 55 prebacivanja preko mreže. Novak, s novim napitkom, koji se pravi, u Belgiji, igraće još dvadeset godina.

Fakt

pre 7 meseci

Federer je "nakupio" slemova dok nije bilo Rafe i Noleta, ali zaboravljate "sitnicu", bio je tamo neki Sampras - tada rekorder sa 14 slemova, i neki Agasi (amater)... kako god okreneš teži put nego Novakov, veći talenat nego Novak, bolji i čovek od Novaka - i naravno voljeniji od publike celog sveta!

Fića

pre 7 meseci

Tu se vidi Nolova veličina.U finalima je pobeđivao cirkusanta Kirjosa a sećamo se i kako je u finalu RG ove godine (čemu je prethodila čuvena večera na kojoj je pozvao Karlita),naivni Španac dobio grčeve i lagano izgubio meč...

.

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina za protivnike imao 6-7 godina mladje, Djokovica i Nadala u najboljoj formi, a Djokovic nema rivale tog kalibra. Zato nije ni za poredjenje.

Plebs vulgaris

pre 7 meseci

Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema.
(Toroman, 10. decembar 2023 18:57)

Nije "Nolo" s 36 osvojio 3 GS titule, nego samo dve, RG je osvojio s friško napunjenih 36 godina!

Ljubo1 klen prekodrinac pjaser

pre 7 meseci

Ja ce nisam javljo, ali ja ču platim porež jer Nolo če ve šve pobedi 28>4319 i tako če bude. I čamo da kadžem ja kace ižnerviram ja ce bijem klavu o žid i onda pukne žid i tako isto Nolo i Teslo jer mi šmo balkanci i ne pravomo še ko onaj feder i nadals. Šve vaš poždravljam i volim ko onaj betles lenons i džeri garica iž grejtfuls dedsa.

NikolaKG80

pre 7 meseci

Pozne godine se ne računaju. To je kao kad zaboraviš da nekom čestitaš rođendan, pa zoveš sutra i prekosutra u nadi da možeš da nadoknadiš ako čestitaš dvaput. Ne možeš

h1ghwaymen

pre 7 meseci

Novak je poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2019. do US Opena 2023. dok je Federer poslednjih 10 grand slamova osvojio u periodu od 2010. do 2019.
Toliko o poznim godinama.

Šou Biznis

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!

Toroman

pre 7 meseci

Federer je sa 36 godina (2017-e) osvojio 2 grenslema. Nadal je sa 36 godina (2022-e) osvojio takodje 2 grenslema. Nolo je sa 36 godina (2023-e) osvojio 3 grenslema. Federer je sa 37 godina (2018-e) osvojio 1 grenslem. Nadal je sa 37 godina (2023-e) osvojio 0 grenslem. Videcemo koliko ce Nolo osvojiti sa 37 godina (2024-e).

predrag

pre 7 meseci

Mentalno, fizički igrački, pa i društveno i
empatijom prema kolegama i uopšte setimo se Bergama i pomoći
bolnici za vreme Korone, i ostalim pružanjem pomoći i u Srbiji i širom sveta, organizacijom koja želi više prava, i pravedniju raspodelu novca za tenisere izvan top klase.
Novak svime što čini pokazuje velikodušnost, znanje upornost.

Svoj legat je podebljao, zaostavština ovog čoveka je ogromna za celu državu, za narod, sport u Srbiji, i tenis a i sport u svetu.

Neverovatna želja u ovim godinama, isti žar kao pre 15 godina!!!!

Kvalitet i kada se razboli, kada je iscrpljen, kada ga potkradaju kao u meču sa Runeom se ne menja!!!
Sve što je postigao niko mu ništa nije poklonio, a dostigao je nivo o kom će i za 100 godina da se priča, i da se teži ka njemu!!!
Da je malo pravde na ovom svetu, da je lakat bio bez problema, epoćidemija da nas nije zadesila, ovi uspesi bi bili još veći!!!!
To je prosto zastrašujuće, koliko je čovek uprkos preprekama na ovom putu besmrtnosti dominantan!!!

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Koliko je veliki Novak i neuporedivo veći od Federera govore egzaktni pokazatelji!! Prvo broj osvojenih GS titula, broj osvojenih titula Masters 1000, broj sedmica na mjestu br.1, međusobni skor u mečevima, broj osvojenih Završnih turnira, broj završenih godina na mjestu br.1 i još sijaset drugih...
To što Novak ide dalje i želi još pobjeda, govori o njegovoj veličini kao najvećem sportisti svih vremena!!!

Ljubo1

pre 7 meseci

Evo opet. Nisam se neko vreme javljao ali vidim, da se ovde ništa ne menja. Pačenici i boranija ne može iz svoje kože (,. Miloš, galanski, tako je, gvozdeni...) pa sada mu pronašli i neke špriceve kao da uzima i da je on toliko napredan, da mu ove protivdopinške agencije ne mogu ništa dokazati. Pa jel vi stvarno verujete u to što pišete. Vidim i, da se sa porezom još uvek nisu pomirili i da jim je to još uvek najača bol koju nikako da prebole. Znam da je težko sad kad nema više sociale ali treba ponekad ustati ispred kompjutora i otiči uraditi šta. Pa onda prozivaju konkurenciju koju imasada Nole i protiv koje je fedo morao da se bori. Fedo je toliko GS nakupio baš tad kad nije bilo Novaka i Rafe, ili kad je Novak bio povređen tako da vam i taj argument pada u vodu. Nema veče gromade kao što je Novak i u sportu i u ljudskosti i prije čete se pomirit sa tom činjenicom bolje če vam biti. Poreza njegovog još uvek nečete videti, što vas najviše boli. Ja vama svima želim čim prije pomirenje sa trenutnom situacijom a ta izgleda ovako: 401 i ide nadalje>310>209; 24>22>20; 40>36>27; 8>7>0... i da želim vam i lep dan

Tn

pre 7 meseci

Nije ni Federer imao 2017.i pola 2018.Novaka!!!
(Šou Biznis, 10. decembar 2023 18:34)
Imao je Nadala? Gde je Nadal sad? Da se nije pojavio Siner i Alkaraz, on bi igrao finala protiv Ruda, mislim da je to dovoljno.

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Tako je bre, Patriče Muratogluože , švajcarsko- turska bratino ...

Razlika jeste velika , ali ne zbog bekhenda već zbog toga što je jedan pravi GOAT , a drugi je wanna be baletanski goat ...

krugodvojkaš

pre 7 meseci

Koji put čitamo ovog Murata Oglua o istom? Tri je finala GS izgubila Serena kad jpoj je bio trener, i Rune je, posle sjajnog starta, pao kao pokošen, kad ga je ovaj uzeo, sad je Beker trener mladog Danca. Federer je u 39. dobio Novaka sa 2:0 (bez taj-breka), bez dugih poena i prebacivanja, i nije išao u toalat i nije koristio napitka. Novak je danas najuspešniji ali i najnepopularniji, valjda je važnije da te ljudi vole nego da imaš više titula, ko će se sećati Novakovih urlika, ikeženih vilica i zverskog pogleda?
(Koji put i sve isto, 10. decembar 2023 18:43)

Kako ko ???
Pa, svi mi koji ga sad volimo i navijamo za njega !

Краљ мача

pre 7 meseci

То што је Федерер освојио три Грен Слема 2017. и 2018. године не би се десило да Новак није одсуствовао са терена у том периоду, јер би и тај Вимблдон 2017. и оба АУ Опена 2017. и 2018. Ђоковић освојио. Тачно је да је Ђоковић сва три наведена турнира играо, али је изгубио АУ Опен 2017. од Дениса Истомина у 2. колу, АУ Опен 2018. гофине од Хјеона Чонга у 1/8 финала, а четвртфинале Вимблдона 2017. је предао Бердиху због повреде лакта. Ти порази били би немогући да је био здрав, поготово на АУ Опену, а Рођа је све то лепо искористио.

Staka Zulu

pre 7 meseci

Federer to nije uradio jer je za konkurenciju imao Nadala i Đokovića. Đoković ima Sinere i Alkarase. Zar je to toliko teško shvatiti ili o čemu se ovde radi?
(Mikii, 10. decembar 2023 18:52)

Eto vidiš kako lupaš!
Bas naprotiv, te 2017. Novak se oporavljao od operacije lakta i bio je više van terena nego na terenu. Nadal je klasično, deo sezone van šljake preskočio. Namestila mu se godina. Ali sačekamo još malo, i pređašni argumenti su vam ispali iz rukava!

Staka Zulu

pre 7 meseci

Ima li Djokovic 6 godina mladjeg Federera i Nadala kao protivnike sad?
(Tn, 10. decembar 2023 18:20)

Upravo tako. Koliko je Federer osvojio GS od pojave Nadala I Đokovića? I šta ti to govori?
Ko je od njih bolji?

Kosio je seno

pre 7 meseci

Omiljena fraza, uveliko olinjala od upotrebe, jest da Federer nije imao konkurenciju a da je Novak naleteo na Beretinija, Kiru, Congu, Ruda, Medvedeva, Cicipasa... gde njih šest ukupno mimaju jedan GD.

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

meda

pre 7 meseci

Sve i sve ali Sampras i Agasi bili konkurencija Federeru, u kom to univerzumu?
Sampras završio karijeru 2002.
Agasi poslednji put nešto igrao 2003. posle toga bolje da nije.
Federerove godine dominacije 2004-2007. Konkurencija Hjuit, Rodik, Davidenko. I prve godine 2004. Safin ako ga navataju treznog.
Medvedev i Zverev na pola karijere imaju više velikih turnira osvojeno i od Rodika i od Hjuita i od Safina. Toliko o tome koliko je konkurencija bila ozbiljna.

Kler Frejzer

pre 7 meseci

@Torkemada 40:15 dva puta, a Rodzer od muke izjavljuje da je Novak samo imao sreće! Znam, znam boli i dalje.. Možeš samo da plačeš i pišes besmislene komentare.

Vele

pre 7 meseci

Mislim da ovim pakosnicima ne treba davati na znacaju! Nole je visa dimenzija: broj gs, mastersa, nedelja1, medjusobni skor... itd. Goat!

Ivan

pre 7 meseci

Gospodin Patrik Muratoglu je veliko ime u svetu tenisa, veoma je cenjen i ugledan, ima veliki kredibilitet i njegova reč ima veliku težinu. I kada on za Noleta kaže da je veliki šampion, najveći u istoriji tenisa, onda je to tačno u potpunosti jer je pre toga veoma dobro uzeo sve činjenice u obzir pre nego je to rekao. Prema tome i više je nego jasno da je Nole sa 36 godina daleko bolji od Federera sa 36 godina. Rezultati i igre na najvećim turnirima to dokazuju. Nema sumnje da je veliki Rodžer Federer zaista jedan veliki šampion, jedan od trojice najvećih, to je nesporno, i ja ga veoma cenim, a ako ga poredimo sa Noletom u bilo kojoj varijanti jednostavno Nole ima bolje skorove, sve to je Patrik Muratoglu lepo pojasnio pa da ne ponavljam to opet i ja. Samo ću pomenuti način na koji je Nole u potpunosti dominirao i ove sezone a koji je veličanstven, sa 36 godina učestvovao je na 12 velikih turnira, osvojio 3 Gren Slema a na četvrtom igrao finale, osvojio 2 Mastersa 1000, osvojio Završni Masters, završio 8. godinu ubedljivo na prvom mestu ATP Liste, prešao i preko ogromnih 400 nedelja na prvom mestu ATP Liste, jednostavno totalno izdominirao i sve to sa 36 godina. Toliku dominaciju u tim godinama Rodžer Federer nije imao mada je naravno veliki šampion. Inače Rodžer Federer je i po sopstvenom priznanju mnogo bolji igrač bio u 30-tim nego u 20-tim godinama života, između ostalog i zbog tog poboljšanog bekenda, a u to vreme isto Nole je dominirao. Prema tome sve je jasno.

beograd011

pre 7 meseci

Prica o GOaT je zavrsena Novakovim osvajanjem 24 GS i 40 GM uz preko 400 nedelja na prvom mestu ATP rang liste i osvajanjem finalnog turnira NITO ove godine.Sad samo preostaje zlato na OI i da zaokruzi svoju karijeri i rekorde koje niko,bar za nasih zivota,nece oboriti! Meni a i celom svetu to vise ne treba objasnjaviti jer prosto brojke ne lazu!

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

Ja

pre 7 meseci

Voleo bih da Nole uzme Patrika za glavnog trenera!
(darko, 10. decembar 2023 19:05)

Koga god je Patrik trenirao taj je imao losije rezultate.

питам за друга

pre 7 meseci

pa se iz ovoga lako moze zakljuciti da je nas rafa najdugovecniji a samim tim i najbolji igrac ikada
(S.Galanski&P.Larkinson, 10. decembar 2023 20:34)

Аргументи постају све креативнији...

Boss

pre 7 meseci

Sva trojica su stvarno legende ovog sporta,ukusi su različiti i ja to poštujem, ali preko gluposti ne mogu da pređem.Poređenja koja sam pročitao kao Federer je morao da pobedi Nadala da bi uzeo GS,a Novak boraniju itd...vrhunac ljudske gluposti.A gde su ostali top teniseri tog vremena,osvajači slemova i mastersa koji su bili prepreke Federeru i Nadalu....pa nema ih,a ko ima najviše pobeda u međusobnim duelima? A ko ima najviše pobeda nad top 10 igračima na putu do titule? Opet Novak...pametnom dosta,nepismenima, pristrasnima ostaje da žive u mašti i da se i dalje nadaju...uzalud...iskrenost i skromnost su vrline,napred naš Nole,poštovanje za sportske rivale,učinili su ga još boljim.

Lukavi

pre 7 meseci

U sustini slicna sezona, kod Novaka je samo impresivnije sto je uspeo da ima malo bolji kontinuitet na grend slemovima, 4 finala 3 titule, Rodzer 2 finala, dve titule. Rodzer je na AO imao tezeg protivnika(Rafu), sto mu svakako ide u prilog, Nole se makljao sa 15 godina mladjim igracima. Nole za nijansu bolji zbog prvog mesta i zavrsnog turnira. To je moje misljenje, mada moze neko da misli i drugacije, svakako je 2017 isto impresivna sezona.

Federer je tom sezonom utabao put, posto je pokazao da je moguce.

Inace za Federerove navijace koji od svake vesti pokusavaju da omalazavaju Novaka, samo jedan podatak. Rodzer je izmedju AO 2010 i AO 2017 dakle u rasponu od 7 godina osvojio samo jedan slem izmedju. Vimbldon 2012, od svoje nepune 29 godine do nepune 36. Mnogo je to da bi se nazvao najvecim, pored svih drugih stvari koje mu ne idu u prilog i dva uspesnije rivala...

Svakako veliki majstor koji zasluzuje postovanje, i neko ko je dosao najblize do perfekcije u napadackom smislu.

M.

pre 7 meseci

Ne bi nikada osvojio AO da Đoković nije odlagao operaciju lakta,znači nikada ne bi uzeo te 3 titule, to ptice na grani znaju.
Druga stvar što su odluke Novaka koštale njega samog 30 GS titula maksimum.

Razocarani Srbin

pre 7 meseci

Ako uporedjujemo da li Novak ima protivnike kakve je imao Federer u poznim godinama, hajde onda da uradimo isto to ali na pocetku karijere. protiv koga je Federer osvojio, recimo,prvih 10 GS, a protiv koga Nadal i Djokovic? Jel mozemo i to da uporedimo? Igrali smo protiv Slovenije finale u kosarci i izgubili, al nismo bili kompletni, jel se to ne racuna? Igrasmo protiv Nemaca, dosta povredjenih, ne racuna se? USA ne racuna ovo sto su ispali jer nisu najbolji otisli? Glupost!!! Igra se protiv koga se se ima u tom momentu. Mozemo nekoga manje ili vise voleti ali ne mozemo osporiti rezultate. Novak da je uzeo drzavljanstvo V.Britanije dizali bi ga u nebo, ovako, na sve nacine ga osporavaju...a ima i kod nas naroda koji ce to vrlo rado ciniti...Uzivajmo jos par godina dok igra,posle toga cemo se nacekati dok dodje neki novi da igra u zavrsnicama, a kamo li da osvaja...

Slon

pre 7 meseci

Podsetimo, klikova radi, Đoković je u prošloj sezoni osvojio sedam titula sa samo 12 turnira na kojima je igrao i slavio na 56 od 63 meča.