Utorak, 05.12.2023.

08:28

Iskopan "rekord" koji Nadal i dalje drži

Španski teniser Rafael Nadal i dalje je igrač sa najvećim brojem nedelja na jednom od prva dva mesta ATP liste.

Izvor:

Iskopan "rekord" koji Nadal i dalje drži IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

138 Komentari

Sortiraj po:

Milutin

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova.
(menađer, 5. decembar 2023 14:17)

Znači Nikolas Masu i Mark Rozet su veći igrači od Mekinroa, dok je Mari veći igrač od Federera? Hvala na obaveštenju, nismo znali.

Nego, molim da te staviš link gde to piše da olimpijsko zlato vredi 10 slemova (a ne na primer 8 ili 11). Ja tražio evo već čitav dan tražim pa ne mogu da nadjem.

Ako ćemo po ATP rangu, olimpijsko zlato vredi manje od prvog kola Srbija Opena, ali šta ja znam, ti si očigledno mnogo informisaniji.

Djordje

pre 7 meseci

Nasumicno odabrani neki od komentara.
I Federer ima jedan rekord koji nije oboren. Najlepše je vezivao pertle na patikama.
(Zoki, 5. decembar 2023 09:45)
A ko je od njih trojice prvi u ispijanju piva ??
(e, 5. decembar 2023 09:56)
Možda neko ima rekord od 100 nedelja na poslednjem mestu. To Novak nikada neće moći da dostigne.
(GoranH, 5. decembar 2023 09:29).
Dodao bih i dva svoja.
1. Niko nije kao Federer hteo da igra sa narandzastim djonovima patika pa su ga vratili da se presvuce.
2. Niko do sada nije zauzimao 664. mesto ATP liste a da ce igrati grend slem turnir na kome ucestvuje 128 prvoplasiranih igraca.

Marti Mistrija

pre 7 meseci

Dobro ste spomenuli ovaj rekord, da ga se setimo tamo negde posle Wimb, kad ga Novak obori. Takodje i Rogerov po broku nedelja u TOP3. Rafi ostaje vecina ostalih rekorda vezanih za broj 2. Znaci nahvise nedelja, zavrsenih seoina,uzastopnih sezon, uzastopnih nedelja, sve na drugom mestu. I onda kazu da je najbolji, pa jeste najbilji drugi teniser...

A zapravo nece nikad

pre 7 meseci

Taj rekord će Karlitos bez problema srušiti već ove godine.
(Aki, 5. decembar 2023 12:38)

Da, pogotovo ce OVE godine...

menađer

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova. Dakle Nolo i dalje treba da osvoji još 8 grenslemova da bi se izjednačio sa jedinim pravim GOATom, a kamoli ga prestigao.

Milojica

pre 7 meseci

Hmmmm, da li najbolji ikada ima osvojene Olimpijske igre za svoju zemlju, makar i u mix dublu? Da li onda moze da se naziva najboljim ikada? Razmislite.

MJordan

pre 7 meseci

Neko 400 nedelja prvi a neko isto toliko drugi. Zapad sve cini da ucini Nadala relevantnim al Nole ce i sledece godine da bude dominantan.

Bojkovic

pre 7 meseci

Nije sve u brojevima,Konors dolazio iz diskoteke,Borg,prekinuo kad je bio najbolji ,mlad.RAFA,uveo u tenis borbu za svaki poen,svaki 6:0,5:1,40-15, i on trci kao navijen.DJOKOVIC DEKADENTAN,ali cinjenice govore Najbolji-mada ne volim da gledam novaka-dosadan

Jim

pre 7 meseci

Најбољи свих времена је онај који има два сина и две ћерке са Мирком. За сада, прво место деле Вујадин и Федерер.

Visoka peć za promašene slučajeve

pre 7 meseci

Jedini rekord španskog glodara je količina doping-hemije u krvi. Tu je nenadmašan u čitavom univerzumu...

Stark

pre 7 meseci

Zao mi je Nole. Nadal je imao vise meceva u ljubicastom sorcu kada je broj zena u prvom redu za 30% veci od broja muskaraca koji imaju lakovane cipele, a pritom je spoljasnja temperatura bila preko 22 stepena. Tako da....

Randy Marsh

pre 7 meseci

Kad su besmisleni rekordi na strani Nadala onda su to "rekordi".
Kad je u pitanju Novak, nema navodnika..
Al sve su to nebitne kategorije. Broj GS titula i eventualno broj nedelja na vrhu liste. I tu je kraj analize ko je najveći ikad

aca

pre 7 meseci

Ovo nije iskopan vec izmisljen “rekord” Cuo sam za kategoriju “rekorder po broju finala” nekog sporta, ali za “rekorder po broju prvog i drugog mesta” nisam nikad cuo, ovo se sad po prvi put u istoriji tenisa spominje, tj. izmislja. I kladim se da ce ako Nole nekim cudom ne uspe da “obori ovaj rekord” to postati jedan od najbitnijih parametra u GOAT trci, koja jos uvek postoji samo u glavama onih koji patoloski mrze Novaka. Naravno izmisljace oni jos nebuloza, nece se ovde zaustaviti.

Predo

pre 7 meseci

Pa simbolično jeste, jer rekord u top3 izgleda ovako:
Top 3
750 Switzerland Roger Federer
717 Serbia Novak Djokovic▲
686 Spain Rafael Nadal
Ovo samo dokazuje da su svi oni veliki. Rafael Nadal je najveći "šljakaš" u istoriji i verovatno će najteže biti oboriti njegov rekord od 14 osvojenih RG. O Novaku više ne treba trošiti reči, sve je rečeno na terenu.

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Goran

pre 7 meseci

Taj "rekord" mu je teg oko vrata i pokazuje Novakovu velicinu. Nadal ima najvise nedelja u istoriji na 2. mestu jer ne postoji grac koji je duze camio iza nekoga kao Nadal iza Novaka. To pokazuje velicinu Novaka. Drzao je godinama iza sebe coveka sa 22 slema.

Hardy

pre 7 meseci

Čovek nikada nije osvojio Završni , Pariz, Šangaj ,Majami i slučajno jednom Sinsinati uzeo , bez ijednog finala na istom i uporno ga trpaju ko GOAT-a , Rodjo je za njega nedostižan , a tek Djoković.

Fića

pre 7 meseci

Rekord koji niko nikada neće oboriti je onaj koji se tiče 14 osvojenih titula na jednom GS tj.RG.Ej,14 !!! Da ne pominjemo 2 zlatne medalje sa OI. Plači nolomanijo,imaš zbog čega !

Vesna

pre 7 meseci

Sve će oni naći i kopati, samo da bi srozali kralja tenisa NOLETA! Dzaba vam dušmani ugušite se u svojoj ljubomori sitne duše. Niste mu ni do koljena.

King

pre 7 meseci

De, de ... možete vi i bolje. Sigurno ima tu još neki takav "rekord" da se nađe.

Možda ima najviše mečeva u istoriji koje je odigrao u roze šorcu.

z

pre 7 meseci

Nisam znao da je rekord biti drugi. To nekako potire samu definiciju rekorda, ali ajde, tek su počeli da ih vade.

Bolje da ne pitamo ko je od aktivnih bio najduže izvan prvih sto.

ccc

pre 7 meseci

Nadal i jeste veciti drugi, koliko godina je gledao u ledja Federeru, a posle Novaku.
Sam podatak pokazuje da je bio vise 2. nego 1. na svetu, sto je fantastičan uspeh naravno, i zasluzeno je drugi najbolji igrac svih vremena. U najboljem slučaju.

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Irac

pre 7 meseci

Nadal ima 14/14 u finalu RG , eto to je isto neki rekord , kad već b92 pokušava marginalizirati Nadala do te mjere kako bi ispao nekakav prosječan igrač . Ako je svima jasno da je Novak najbolji nema nikakve potrebe nastaviti "pucati" po Nadalu . Po meni je i 22 GS dovoljno za jednu sasvim pristojnu i uspješnu karijeru , ali tko sam ja da to kažem kad očito to u Srbiji ne vrijedi ni pišljiva boba .

Little Earnie

pre 7 meseci

Pa Novak je vec sad obezbedio 410 nedelja kao broj jedan i ko zna koliko nedelja u top 2, bar jos 20-30 tako da je ovaj rekord verovatno vec oboren samo o tome javnost jos uvek nije obavestena :-)

Sale

pre 7 meseci

GOAT se smatra ONAJ koji je NAJBOLJI, dakle #1 ... a ne kombonatorike iz naftalina... a ako cemo tako, Nadal je rekorder po nedeljama provedenim na drugom mestu....

ccc

pre 7 meseci

Sve su smesniji i smesniji ovi “rekordi” kojim pokusavaju da “dokazu” da Novak nije GOAT… skoro sam video da ne novak drugi, iza federera kada se saveru nedelje provedene u top 4 i tu zaostaje 56 nedelja za Rodzerom. Suma sumarum, Nole ce do 1. januara 2025. oboriti i ovaj “rekord” Nadala u top 2 i “rekord” Federera u top 4.

Imace najvise nedelja na mestu broj 1, najvise nedelja u top 2, najvise nedelja u top 3 i 4 kao i u top 10.. Prema tome, besmisleno je dalje diskutovati na ovu temu.

Novak vec sad, sa 36 i po godina ima najvise gs-a, mastersa, zavrsnih mastersa, nedelja na prvom mestu i zavrsenih godina na prvom mestu. To su 5 najvecih i najbitnijih rekorda u tenisu i to svi znaju. Takodje ima najveci procenat pobeda u istoriji sa skoro 84% i pozitivan h2h sa Federerom i Nadalom.

Kada je rec o Srbiji, doneo nam je oba velika timska takmicenja, Dejvis kup i Atp kup kao i medalju sa OI 2008.

Ilija

pre 7 meseci

Hahahaha najviše nedelja na 2 mestu... Ovo je pravi GOAT podatak, kakvo 1 mesto i 400+ nedelja. Strašno i za neverovati. Šta im radiš Novače!!!!!

Goel

pre 7 meseci

Nadal ima najvise pobeda na ATP u terminima pre 17h. Ne samo to! On ima i najveci broj osvojenih poena na GS dok je servirao okrenut prema suncu.
Pricajte sta gocete ali tako je. Postujem ja Novaka, ali su ipak ovo cinjenice!

miljan0311

pre 7 meseci

Obara to Nole ove godine.

Najvise nedelja u top3:
Federer: 750
Novak: 717
Nadal: 686

Nole bi oborio sve ovo da su ga pustili da igra za vreme korone.

Nebojša

pre 7 meseci

Pa čovek je skoro 600 nedelja proveo u top dva i to svašta govori prvo da su te povrede bile prenaduvane jer je skoro 600 nedelja proveo u top dva što je najviše u istoriji a drugo proveo je skoro 400 nedelja kao no 2 što ga isključuje iz GOAT debate pitanje dali je i ispred Federera koji je duže bio no1 i ima šest završnih turnira naspram nula Nadala.

Slava Ruskoj vojsci

pre 7 meseci

Ajmo jos jedan “ rekord “, koliko nedelja je neko bio “ povredjen “? Zar iko sumnja da ce i tu Nadal biti “ rekorder “? Njega tempiraju za OI, polako mu povecavaju dozu droge, i samo za to zivi! Mili Nole, dobro se odmori, napuni morivacijom i pocepaj ih sve!

kakone

pre 7 meseci

Da prevedemo ovaj rekord, jer ovaj nema smisla. Nadal je igrac sa najvise provedenih nedelja na drugom mjestu 387, drugi je Federer sa 218 a treci Novak sa 160. Naravno, Novak je bio uglavnom na prvom, tako da je sve ovo besmisleno.

Srle82

pre 7 meseci

Verovatno ce posle ovoga da bude opet neki rekord u smislu jedini teniser koji nije rođen pre vremena a igra levom rukom i nije eskim da je osvojio turnir.....

VV

pre 7 meseci

Ne bih baš da hinjim Nadalov rekord, ali ovde ne treba previše biti inteligentan... da se zaključi, da je više tu do njegovog boravka na drugom mjestu ATP liste (gledajući u leđa ili Novaku ili Federeru)... realno, tanak je on sa prvim. Tako da, može... ok, drži rekord...

Aleksander Veliki

pre 7 meseci

Molim da svi vajni teniski strucnjaci uvrste I rekord Nadala sa najduze nosenim prljavo znojavim gacama u vreme igranja tenisa na Rolan Garosu! To je rekord za pamcenje I primer mladim teniserima pogotovo iz Velike Britanije a ne nas Nole.

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 7 meseci

Ovaj rekord, koji mu je omogućio Najbolji lično, potvrđuje da je zasluženo drugi u open eri. Čestitke!

Milan Koncar

pre 7 meseci

И по извлачењу шортса из дпт је такође рекордер. То је битно за GOAT.
Федерер највише у историји склањао шишке пре сервиса...

Koje_kude Twiter

pre 7 meseci

Hahaha pa vise ne znaju sta ce ali vremenom ce Nole oboriti i taj "veličanstveni" rekord hahaha. To ce doci sasvim prirodno kada bude poceo da gubi i spadne na to drugo mesto :D

Sho

pre 7 meseci

Ovaj rekord samo govori o dominaciji Nadala u odnosu na ostalu dvojicu najvecih tenisera. Osim toga ima 5 puta vise trofeja od Djokovica sa najveceg GS a to je svakako Roland Garos. Drugi najveci GS drzi Federer. Goat lista izgleda ovako. Nadal, Federer, Djokovic.

Ragina Glava

pre 7 meseci

HahahahHahahahahahahahhaha

Mislim da nikada Novak nece uspeti da obori nekoliko rekorda!
1) broj vrisaka na mecu koji drzi Marija Sarapova
2) takodje, Luka Pui je neprikosnoven u broju udaraca reketa o stolicu u kalendarskoj godini (216)
3) i mozda najveca Novakova falinka, zbog koje mu se drma status najveceg, broj pojedenih sargarepa na nedeljnom nivou (23) rekord koji suvereno drzi Janik Siner!

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Kakav je to rekord, ko je bio drugi najviše nedelja. Ovo postaje smiješno i služi relativizaciji pravih uspjeha...
Najveće i najvažnije rekorde u tenisu drži jedan čovjek Novak Đoković, to su najviše titula na turnirima Grand slem 24, najviše titula serije Masters 1000-40, najviše sedmica na prvom mjestu ATP liste za sada 402 i magija traje dalje, najviše osvojenih završnih turnira 7 itd, itd...
Novak Đoković jedan i jedini, svjetski a NAŠ! USKORO NEĆE BITI SAMO GOAT U TENISU VEĆ GOAT KAO SPORTISTA!!

Hardy

pre 7 meseci

Čovek nikada nije osvojio Završni , Pariz, Šangaj ,Majami i slučajno jednom Sinsinati uzeo , bez ijednog finala na istom i uporno ga trpaju ko GOAT-a , Rodjo je za njega nedostižan , a tek Djoković.

kakone

pre 7 meseci

Da prevedemo ovaj rekord, jer ovaj nema smisla. Nadal je igrac sa najvise provedenih nedelja na drugom mjestu 387, drugi je Federer sa 218 a treci Novak sa 160. Naravno, Novak je bio uglavnom na prvom, tako da je sve ovo besmisleno.

miljan0311

pre 7 meseci

Obara to Nole ove godine.

Najvise nedelja u top3:
Federer: 750
Novak: 717
Nadal: 686

Nole bi oborio sve ovo da su ga pustili da igra za vreme korone.

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Milan Koncar

pre 7 meseci

И по извлачењу шортса из дпт је такође рекордер. То је битно за GOAT.
Федерер највише у историји склањао шишке пре сервиса...

Little Earnie

pre 7 meseci

Pa Novak je vec sad obezbedio 410 nedelja kao broj jedan i ko zna koliko nedelja u top 2, bar jos 20-30 tako da je ovaj rekord verovatno vec oboren samo o tome javnost jos uvek nije obavestena :-)

Stark

pre 7 meseci

Zao mi je Nole. Nadal je imao vise meceva u ljubicastom sorcu kada je broj zena u prvom redu za 30% veci od broja muskaraca koji imaju lakovane cipele, a pritom je spoljasnja temperatura bila preko 22 stepena. Tako da....

Jim

pre 7 meseci

Најбољи свих времена је онај који има два сина и две ћерке са Мирком. За сада, прво место деле Вујадин и Федерер.

MJordan

pre 7 meseci

Neko 400 nedelja prvi a neko isto toliko drugi. Zapad sve cini da ucini Nadala relevantnim al Nole ce i sledece godine da bude dominantan.

aca

pre 7 meseci

Ovo nije iskopan vec izmisljen “rekord” Cuo sam za kategoriju “rekorder po broju finala” nekog sporta, ali za “rekorder po broju prvog i drugog mesta” nisam nikad cuo, ovo se sad po prvi put u istoriji tenisa spominje, tj. izmislja. I kladim se da ce ako Nole nekim cudom ne uspe da “obori ovaj rekord” to postati jedan od najbitnijih parametra u GOAT trci, koja jos uvek postoji samo u glavama onih koji patoloski mrze Novaka. Naravno izmisljace oni jos nebuloza, nece se ovde zaustaviti.

Randy Marsh

pre 7 meseci

Kad su besmisleni rekordi na strani Nadala onda su to "rekordi".
Kad je u pitanju Novak, nema navodnika..
Al sve su to nebitne kategorije. Broj GS titula i eventualno broj nedelja na vrhu liste. I tu je kraj analize ko je najveći ikad

ccc

pre 7 meseci

Nadal i jeste veciti drugi, koliko godina je gledao u ledja Federeru, a posle Novaku.
Sam podatak pokazuje da je bio vise 2. nego 1. na svetu, sto je fantastičan uspeh naravno, i zasluzeno je drugi najbolji igrac svih vremena. U najboljem slučaju.

Visoka peć za promašene slučajeve

pre 7 meseci

Jedini rekord španskog glodara je količina doping-hemije u krvi. Tu je nenadmašan u čitavom univerzumu...

Ilija

pre 7 meseci

Hahahaha najviše nedelja na 2 mestu... Ovo je pravi GOAT podatak, kakvo 1 mesto i 400+ nedelja. Strašno i za neverovati. Šta im radiš Novače!!!!!

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Predo

pre 7 meseci

Pa simbolično jeste, jer rekord u top3 izgleda ovako:
Top 3
750 Switzerland Roger Federer
717 Serbia Novak Djokovic▲
686 Spain Rafael Nadal
Ovo samo dokazuje da su svi oni veliki. Rafael Nadal je najveći "šljakaš" u istoriji i verovatno će najteže biti oboriti njegov rekord od 14 osvojenih RG. O Novaku više ne treba trošiti reči, sve je rečeno na terenu.

Srle82

pre 7 meseci

Verovatno ce posle ovoga da bude opet neki rekord u smislu jedini teniser koji nije rođen pre vremena a igra levom rukom i nije eskim da je osvojio turnir.....

King

pre 7 meseci

De, de ... možete vi i bolje. Sigurno ima tu još neki takav "rekord" da se nađe.

Možda ima najviše mečeva u istoriji koje je odigrao u roze šorcu.

ccc

pre 7 meseci

Sve su smesniji i smesniji ovi “rekordi” kojim pokusavaju da “dokazu” da Novak nije GOAT… skoro sam video da ne novak drugi, iza federera kada se saveru nedelje provedene u top 4 i tu zaostaje 56 nedelja za Rodzerom. Suma sumarum, Nole ce do 1. januara 2025. oboriti i ovaj “rekord” Nadala u top 2 i “rekord” Federera u top 4.

Imace najvise nedelja na mestu broj 1, najvise nedelja u top 2, najvise nedelja u top 3 i 4 kao i u top 10.. Prema tome, besmisleno je dalje diskutovati na ovu temu.

Novak vec sad, sa 36 i po godina ima najvise gs-a, mastersa, zavrsnih mastersa, nedelja na prvom mestu i zavrsenih godina na prvom mestu. To su 5 najvecih i najbitnijih rekorda u tenisu i to svi znaju. Takodje ima najveci procenat pobeda u istoriji sa skoro 84% i pozitivan h2h sa Federerom i Nadalom.

Kada je rec o Srbiji, doneo nam je oba velika timska takmicenja, Dejvis kup i Atp kup kao i medalju sa OI 2008.

z

pre 7 meseci

Nisam znao da je rekord biti drugi. To nekako potire samu definiciju rekorda, ali ajde, tek su počeli da ih vade.

Bolje da ne pitamo ko je od aktivnih bio najduže izvan prvih sto.

Vesna

pre 7 meseci

Sve će oni naći i kopati, samo da bi srozali kralja tenisa NOLETA! Dzaba vam dušmani ugušite se u svojoj ljubomori sitne duše. Niste mu ni do koljena.

Milutin

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova.
(menađer, 5. decembar 2023 14:17)

Znači Nikolas Masu i Mark Rozet su veći igrači od Mekinroa, dok je Mari veći igrač od Federera? Hvala na obaveštenju, nismo znali.

Nego, molim da te staviš link gde to piše da olimpijsko zlato vredi 10 slemova (a ne na primer 8 ili 11). Ja tražio evo već čitav dan tražim pa ne mogu da nadjem.

Ako ćemo po ATP rangu, olimpijsko zlato vredi manje od prvog kola Srbija Opena, ali šta ja znam, ti si očigledno mnogo informisaniji.

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Kakav je to rekord, ko je bio drugi najviše nedelja. Ovo postaje smiješno i služi relativizaciji pravih uspjeha...
Najveće i najvažnije rekorde u tenisu drži jedan čovjek Novak Đoković, to su najviše titula na turnirima Grand slem 24, najviše titula serije Masters 1000-40, najviše sedmica na prvom mjestu ATP liste za sada 402 i magija traje dalje, najviše osvojenih završnih turnira 7 itd, itd...
Novak Đoković jedan i jedini, svjetski a NAŠ! USKORO NEĆE BITI SAMO GOAT U TENISU VEĆ GOAT KAO SPORTISTA!!

Koje_kude Twiter

pre 7 meseci

Hahaha pa vise ne znaju sta ce ali vremenom ce Nole oboriti i taj "veličanstveni" rekord hahaha. To ce doci sasvim prirodno kada bude poceo da gubi i spadne na to drugo mesto :D

VV

pre 7 meseci

Ne bih baš da hinjim Nadalov rekord, ali ovde ne treba previše biti inteligentan... da se zaključi, da je više tu do njegovog boravka na drugom mjestu ATP liste (gledajući u leđa ili Novaku ili Federeru)... realno, tanak je on sa prvim. Tako da, može... ok, drži rekord...

Goel

pre 7 meseci

Nadal ima najvise pobeda na ATP u terminima pre 17h. Ne samo to! On ima i najveci broj osvojenih poena na GS dok je servirao okrenut prema suncu.
Pricajte sta gocete ali tako je. Postujem ja Novaka, ali su ipak ovo cinjenice!

Ragina Glava

pre 7 meseci

HahahahHahahahahahahahhaha

Mislim da nikada Novak nece uspeti da obori nekoliko rekorda!
1) broj vrisaka na mecu koji drzi Marija Sarapova
2) takodje, Luka Pui je neprikosnoven u broju udaraca reketa o stolicu u kalendarskoj godini (216)
3) i mozda najveca Novakova falinka, zbog koje mu se drma status najveceg, broj pojedenih sargarepa na nedeljnom nivou (23) rekord koji suvereno drzi Janik Siner!

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 7 meseci

Ovaj rekord, koji mu je omogućio Najbolji lično, potvrđuje da je zasluženo drugi u open eri. Čestitke!

Aleksander Veliki

pre 7 meseci

Molim da svi vajni teniski strucnjaci uvrste I rekord Nadala sa najduze nosenim prljavo znojavim gacama u vreme igranja tenisa na Rolan Garosu! To je rekord za pamcenje I primer mladim teniserima pogotovo iz Velike Britanije a ne nas Nole.

Slava Ruskoj vojsci

pre 7 meseci

Ajmo jos jedan “ rekord “, koliko nedelja je neko bio “ povredjen “? Zar iko sumnja da ce i tu Nadal biti “ rekorder “? Njega tempiraju za OI, polako mu povecavaju dozu droge, i samo za to zivi! Mili Nole, dobro se odmori, napuni morivacijom i pocepaj ih sve!

Marti Mistrija

pre 7 meseci

Dobro ste spomenuli ovaj rekord, da ga se setimo tamo negde posle Wimb, kad ga Novak obori. Takodje i Rogerov po broku nedelja u TOP3. Rafi ostaje vecina ostalih rekorda vezanih za broj 2. Znaci nahvise nedelja, zavrsenih seoina,uzastopnih sezon, uzastopnih nedelja, sve na drugom mestu. I onda kazu da je najbolji, pa jeste najbilji drugi teniser...

A zapravo nece nikad

pre 7 meseci

Taj rekord će Karlitos bez problema srušiti već ove godine.
(Aki, 5. decembar 2023 12:38)

Da, pogotovo ce OVE godine...

Djordje

pre 7 meseci

Nasumicno odabrani neki od komentara.
I Federer ima jedan rekord koji nije oboren. Najlepše je vezivao pertle na patikama.
(Zoki, 5. decembar 2023 09:45)
A ko je od njih trojice prvi u ispijanju piva ??
(e, 5. decembar 2023 09:56)
Možda neko ima rekord od 100 nedelja na poslednjem mestu. To Novak nikada neće moći da dostigne.
(GoranH, 5. decembar 2023 09:29).
Dodao bih i dva svoja.
1. Niko nije kao Federer hteo da igra sa narandzastim djonovima patika pa su ga vratili da se presvuce.
2. Niko do sada nije zauzimao 664. mesto ATP liste a da ce igrati grend slem turnir na kome ucestvuje 128 prvoplasiranih igraca.

Goran

pre 7 meseci

Taj "rekord" mu je teg oko vrata i pokazuje Novakovu velicinu. Nadal ima najvise nedelja u istoriji na 2. mestu jer ne postoji grac koji je duze camio iza nekoga kao Nadal iza Novaka. To pokazuje velicinu Novaka. Drzao je godinama iza sebe coveka sa 22 slema.

Nebojša

pre 7 meseci

Pa čovek je skoro 600 nedelja proveo u top dva i to svašta govori prvo da su te povrede bile prenaduvane jer je skoro 600 nedelja proveo u top dva što je najviše u istoriji a drugo proveo je skoro 400 nedelja kao no 2 što ga isključuje iz GOAT debate pitanje dali je i ispred Federera koji je duže bio no1 i ima šest završnih turnira naspram nula Nadala.

Sale

pre 7 meseci

GOAT se smatra ONAJ koji je NAJBOLJI, dakle #1 ... a ne kombonatorike iz naftalina... a ako cemo tako, Nadal je rekorder po nedeljama provedenim na drugom mestu....

Milojica

pre 7 meseci

Hmmmm, da li najbolji ikada ima osvojene Olimpijske igre za svoju zemlju, makar i u mix dublu? Da li onda moze da se naziva najboljim ikada? Razmislite.

Irac

pre 7 meseci

Nadal ima 14/14 u finalu RG , eto to je isto neki rekord , kad već b92 pokušava marginalizirati Nadala do te mjere kako bi ispao nekakav prosječan igrač . Ako je svima jasno da je Novak najbolji nema nikakve potrebe nastaviti "pucati" po Nadalu . Po meni je i 22 GS dovoljno za jednu sasvim pristojnu i uspješnu karijeru , ali tko sam ja da to kažem kad očito to u Srbiji ne vrijedi ni pišljiva boba .

Bojkovic

pre 7 meseci

Nije sve u brojevima,Konors dolazio iz diskoteke,Borg,prekinuo kad je bio najbolji ,mlad.RAFA,uveo u tenis borbu za svaki poen,svaki 6:0,5:1,40-15, i on trci kao navijen.DJOKOVIC DEKADENTAN,ali cinjenice govore Najbolji-mada ne volim da gledam novaka-dosadan

Sho

pre 7 meseci

Ovaj rekord samo govori o dominaciji Nadala u odnosu na ostalu dvojicu najvecih tenisera. Osim toga ima 5 puta vise trofeja od Djokovica sa najveceg GS a to je svakako Roland Garos. Drugi najveci GS drzi Federer. Goat lista izgleda ovako. Nadal, Federer, Djokovic.

Fića

pre 7 meseci

Rekord koji niko nikada neće oboriti je onaj koji se tiče 14 osvojenih titula na jednom GS tj.RG.Ej,14 !!! Da ne pominjemo 2 zlatne medalje sa OI. Plači nolomanijo,imaš zbog čega !

menađer

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova. Dakle Nolo i dalje treba da osvoji još 8 grenslemova da bi se izjednačio sa jedinim pravim GOATom, a kamoli ga prestigao.

Milojica

pre 7 meseci

Hmmmm, da li najbolji ikada ima osvojene Olimpijske igre za svoju zemlju, makar i u mix dublu? Da li onda moze da se naziva najboljim ikada? Razmislite.

Sho

pre 7 meseci

Ovaj rekord samo govori o dominaciji Nadala u odnosu na ostalu dvojicu najvecih tenisera. Osim toga ima 5 puta vise trofeja od Djokovica sa najveceg GS a to je svakako Roland Garos. Drugi najveci GS drzi Federer. Goat lista izgleda ovako. Nadal, Federer, Djokovic.

menađer

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova. Dakle Nolo i dalje treba da osvoji još 8 grenslemova da bi se izjednačio sa jedinim pravim GOATom, a kamoli ga prestigao.

Bojkovic

pre 7 meseci

Nije sve u brojevima,Konors dolazio iz diskoteke,Borg,prekinuo kad je bio najbolji ,mlad.RAFA,uveo u tenis borbu za svaki poen,svaki 6:0,5:1,40-15, i on trci kao navijen.DJOKOVIC DEKADENTAN,ali cinjenice govore Najbolji-mada ne volim da gledam novaka-dosadan

Irac

pre 7 meseci

Nadal ima 14/14 u finalu RG , eto to je isto neki rekord , kad već b92 pokušava marginalizirati Nadala do te mjere kako bi ispao nekakav prosječan igrač . Ako je svima jasno da je Novak najbolji nema nikakve potrebe nastaviti "pucati" po Nadalu . Po meni je i 22 GS dovoljno za jednu sasvim pristojnu i uspješnu karijeru , ali tko sam ja da to kažem kad očito to u Srbiji ne vrijedi ni pišljiva boba .

Fića

pre 7 meseci

Rekord koji niko nikada neće oboriti je onaj koji se tiče 14 osvojenih titula na jednom GS tj.RG.Ej,14 !!! Da ne pominjemo 2 zlatne medalje sa OI. Plači nolomanijo,imaš zbog čega !

Jim

pre 7 meseci

Најбољи свих времена је онај који има два сина и две ћерке са Мирком. За сада, прво место деле Вујадин и Федерер.

Visoka peć za promašene slučajeve

pre 7 meseci

Jedini rekord španskog glodara je količina doping-hemije u krvi. Tu je nenadmašan u čitavom univerzumu...

Stark

pre 7 meseci

Zao mi je Nole. Nadal je imao vise meceva u ljubicastom sorcu kada je broj zena u prvom redu za 30% veci od broja muskaraca koji imaju lakovane cipele, a pritom je spoljasnja temperatura bila preko 22 stepena. Tako da....

MJordan

pre 7 meseci

Neko 400 nedelja prvi a neko isto toliko drugi. Zapad sve cini da ucini Nadala relevantnim al Nole ce i sledece godine da bude dominantan.

Slava Ruskoj vojsci

pre 7 meseci

Ajmo jos jedan “ rekord “, koliko nedelja je neko bio “ povredjen “? Zar iko sumnja da ce i tu Nadal biti “ rekorder “? Njega tempiraju za OI, polako mu povecavaju dozu droge, i samo za to zivi! Mili Nole, dobro se odmori, napuni morivacijom i pocepaj ih sve!

aca

pre 7 meseci

Ovo nije iskopan vec izmisljen “rekord” Cuo sam za kategoriju “rekorder po broju finala” nekog sporta, ali za “rekorder po broju prvog i drugog mesta” nisam nikad cuo, ovo se sad po prvi put u istoriji tenisa spominje, tj. izmislja. I kladim se da ce ako Nole nekim cudom ne uspe da “obori ovaj rekord” to postati jedan od najbitnijih parametra u GOAT trci, koja jos uvek postoji samo u glavama onih koji patoloski mrze Novaka. Naravno izmisljace oni jos nebuloza, nece se ovde zaustaviti.

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Hardy

pre 7 meseci

Čovek nikada nije osvojio Završni , Pariz, Šangaj ,Majami i slučajno jednom Sinsinati uzeo , bez ijednog finala na istom i uporno ga trpaju ko GOAT-a , Rodjo je za njega nedostižan , a tek Djoković.

miljan0311

pre 7 meseci

Obara to Nole ove godine.

Najvise nedelja u top3:
Federer: 750
Novak: 717
Nadal: 686

Nole bi oborio sve ovo da su ga pustili da igra za vreme korone.

Randy Marsh

pre 7 meseci

Kad su besmisleni rekordi na strani Nadala onda su to "rekordi".
Kad je u pitanju Novak, nema navodnika..
Al sve su to nebitne kategorije. Broj GS titula i eventualno broj nedelja na vrhu liste. I tu je kraj analize ko je najveći ikad

kakone

pre 7 meseci

Da prevedemo ovaj rekord, jer ovaj nema smisla. Nadal je igrac sa najvise provedenih nedelja na drugom mjestu 387, drugi je Federer sa 218 a treci Novak sa 160. Naravno, Novak je bio uglavnom na prvom, tako da je sve ovo besmisleno.

Ilija

pre 7 meseci

Hahahaha najviše nedelja na 2 mestu... Ovo je pravi GOAT podatak, kakvo 1 mesto i 400+ nedelja. Strašno i za neverovati. Šta im radiš Novače!!!!!

Sale

pre 7 meseci

GOAT se smatra ONAJ koji je NAJBOLJI, dakle #1 ... a ne kombonatorike iz naftalina... a ako cemo tako, Nadal je rekorder po nedeljama provedenim na drugom mestu....

Nebojša

pre 7 meseci

Pa čovek je skoro 600 nedelja proveo u top dva i to svašta govori prvo da su te povrede bile prenaduvane jer je skoro 600 nedelja proveo u top dva što je najviše u istoriji a drugo proveo je skoro 400 nedelja kao no 2 što ga isključuje iz GOAT debate pitanje dali je i ispred Federera koji je duže bio no1 i ima šest završnih turnira naspram nula Nadala.

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 7 meseci

Ovaj rekord, koji mu je omogućio Najbolji lično, potvrđuje da je zasluženo drugi u open eri. Čestitke!

VV

pre 7 meseci

Ne bih baš da hinjim Nadalov rekord, ali ovde ne treba previše biti inteligentan... da se zaključi, da je više tu do njegovog boravka na drugom mjestu ATP liste (gledajući u leđa ili Novaku ili Federeru)... realno, tanak je on sa prvim. Tako da, može... ok, drži rekord...

Aleksander Veliki

pre 7 meseci

Molim da svi vajni teniski strucnjaci uvrste I rekord Nadala sa najduze nosenim prljavo znojavim gacama u vreme igranja tenisa na Rolan Garosu! To je rekord za pamcenje I primer mladim teniserima pogotovo iz Velike Britanije a ne nas Nole.

Vesna

pre 7 meseci

Sve će oni naći i kopati, samo da bi srozali kralja tenisa NOLETA! Dzaba vam dušmani ugušite se u svojoj ljubomori sitne duše. Niste mu ni do koljena.

Boban

pre 7 meseci

Lepo zvuci 596 nedelja među prvom dvojicom.Znaci 209 nedelja kao prvi a 387 nedelja kao drugi.
Kod Federera je taj odnos prvog i drugog bio 310 nedelja kao prvi a 218 nedelja kao drugi.Kod Novaka je taj odnos 402 nedelje kao prvi a 159 nedelja kao drugi.Kopajte i dalje ovo vam nije prošlo.

Little Earnie

pre 7 meseci

Pa Novak je vec sad obezbedio 410 nedelja kao broj jedan i ko zna koliko nedelja u top 2, bar jos 20-30 tako da je ovaj rekord verovatno vec oboren samo o tome javnost jos uvek nije obavestena :-)

Goran

pre 7 meseci

Taj "rekord" mu je teg oko vrata i pokazuje Novakovu velicinu. Nadal ima najvise nedelja u istoriji na 2. mestu jer ne postoji grac koji je duze camio iza nekoga kao Nadal iza Novaka. To pokazuje velicinu Novaka. Drzao je godinama iza sebe coveka sa 22 slema.

Goel

pre 7 meseci

Nadal ima najvise pobeda na ATP u terminima pre 17h. Ne samo to! On ima i najveci broj osvojenih poena na GS dok je servirao okrenut prema suncu.
Pricajte sta gocete ali tako je. Postujem ja Novaka, ali su ipak ovo cinjenice!

King

pre 7 meseci

De, de ... možete vi i bolje. Sigurno ima tu još neki takav "rekord" da se nađe.

Možda ima najviše mečeva u istoriji koje je odigrao u roze šorcu.

Predo

pre 7 meseci

Pa simbolično jeste, jer rekord u top3 izgleda ovako:
Top 3
750 Switzerland Roger Federer
717 Serbia Novak Djokovic▲
686 Spain Rafael Nadal
Ovo samo dokazuje da su svi oni veliki. Rafael Nadal je najveći "šljakaš" u istoriji i verovatno će najteže biti oboriti njegov rekord od 14 osvojenih RG. O Novaku više ne treba trošiti reči, sve je rečeno na terenu.

Marti Mistrija

pre 7 meseci

Dobro ste spomenuli ovaj rekord, da ga se setimo tamo negde posle Wimb, kad ga Novak obori. Takodje i Rogerov po broku nedelja u TOP3. Rafi ostaje vecina ostalih rekorda vezanih za broj 2. Znaci nahvise nedelja, zavrsenih seoina,uzastopnih sezon, uzastopnih nedelja, sve na drugom mestu. I onda kazu da je najbolji, pa jeste najbilji drugi teniser...

Djordje

pre 7 meseci

Nasumicno odabrani neki od komentara.
I Federer ima jedan rekord koji nije oboren. Najlepše je vezivao pertle na patikama.
(Zoki, 5. decembar 2023 09:45)
A ko je od njih trojice prvi u ispijanju piva ??
(e, 5. decembar 2023 09:56)
Možda neko ima rekord od 100 nedelja na poslednjem mestu. To Novak nikada neće moći da dostigne.
(GoranH, 5. decembar 2023 09:29).
Dodao bih i dva svoja.
1. Niko nije kao Federer hteo da igra sa narandzastim djonovima patika pa su ga vratili da se presvuce.
2. Niko do sada nije zauzimao 664. mesto ATP liste a da ce igrati grend slem turnir na kome ucestvuje 128 prvoplasiranih igraca.

Milutin

pre 7 meseci

Nadal i dalje ima olimpijsko zlato, koje vredi kao 10 grenslemova.
(menađer, 5. decembar 2023 14:17)

Znači Nikolas Masu i Mark Rozet su veći igrači od Mekinroa, dok je Mari veći igrač od Federera? Hvala na obaveštenju, nismo znali.

Nego, molim da te staviš link gde to piše da olimpijsko zlato vredi 10 slemova (a ne na primer 8 ili 11). Ja tražio evo već čitav dan tražim pa ne mogu da nadjem.

Ako ćemo po ATP rangu, olimpijsko zlato vredi manje od prvog kola Srbija Opena, ali šta ja znam, ti si očigledno mnogo informisaniji.

Srle82

pre 7 meseci

Verovatno ce posle ovoga da bude opet neki rekord u smislu jedini teniser koji nije rođen pre vremena a igra levom rukom i nije eskim da je osvojio turnir.....

Milan Koncar

pre 7 meseci

И по извлачењу шортса из дпт је такође рекордер. То је битно за GOAT.
Федерер највише у историји склањао шишке пре сервиса...

Koje_kude Twiter

pre 7 meseci

Hahaha pa vise ne znaju sta ce ali vremenom ce Nole oboriti i taj "veličanstveni" rekord hahaha. To ce doci sasvim prirodno kada bude poceo da gubi i spadne na to drugo mesto :D

Ragina Glava

pre 7 meseci

HahahahHahahahahahahahhaha

Mislim da nikada Novak nece uspeti da obori nekoliko rekorda!
1) broj vrisaka na mecu koji drzi Marija Sarapova
2) takodje, Luka Pui je neprikosnoven u broju udaraca reketa o stolicu u kalendarskoj godini (216)
3) i mozda najveca Novakova falinka, zbog koje mu se drma status najveceg, broj pojedenih sargarepa na nedeljnom nivou (23) rekord koji suvereno drzi Janik Siner!

HOMER SIMPSON

pre 7 meseci

Kakav je to rekord, ko je bio drugi najviše nedelja. Ovo postaje smiješno i služi relativizaciji pravih uspjeha...
Najveće i najvažnije rekorde u tenisu drži jedan čovjek Novak Đoković, to su najviše titula na turnirima Grand slem 24, najviše titula serije Masters 1000-40, najviše sedmica na prvom mjestu ATP liste za sada 402 i magija traje dalje, najviše osvojenih završnih turnira 7 itd, itd...
Novak Đoković jedan i jedini, svjetski a NAŠ! USKORO NEĆE BITI SAMO GOAT U TENISU VEĆ GOAT KAO SPORTISTA!!

ccc

pre 7 meseci

Sve su smesniji i smesniji ovi “rekordi” kojim pokusavaju da “dokazu” da Novak nije GOAT… skoro sam video da ne novak drugi, iza federera kada se saveru nedelje provedene u top 4 i tu zaostaje 56 nedelja za Rodzerom. Suma sumarum, Nole ce do 1. januara 2025. oboriti i ovaj “rekord” Nadala u top 2 i “rekord” Federera u top 4.

Imace najvise nedelja na mestu broj 1, najvise nedelja u top 2, najvise nedelja u top 3 i 4 kao i u top 10.. Prema tome, besmisleno je dalje diskutovati na ovu temu.

Novak vec sad, sa 36 i po godina ima najvise gs-a, mastersa, zavrsnih mastersa, nedelja na prvom mestu i zavrsenih godina na prvom mestu. To su 5 najvecih i najbitnijih rekorda u tenisu i to svi znaju. Takodje ima najveci procenat pobeda u istoriji sa skoro 84% i pozitivan h2h sa Federerom i Nadalom.

Kada je rec o Srbiji, doneo nam je oba velika timska takmicenja, Dejvis kup i Atp kup kao i medalju sa OI 2008.

z

pre 7 meseci

Nisam znao da je rekord biti drugi. To nekako potire samu definiciju rekorda, ali ajde, tek su počeli da ih vade.

Bolje da ne pitamo ko je od aktivnih bio najduže izvan prvih sto.

ccc

pre 7 meseci

Nadal i jeste veciti drugi, koliko godina je gledao u ledja Federeru, a posle Novaku.
Sam podatak pokazuje da je bio vise 2. nego 1. na svetu, sto je fantastičan uspeh naravno, i zasluzeno je drugi najbolji igrac svih vremena. U najboljem slučaju.

A zapravo nece nikad

pre 7 meseci

Taj rekord će Karlitos bez problema srušiti već ove godine.
(Aki, 5. decembar 2023 12:38)

Da, pogotovo ce OVE godine...