Subota, 18.11.2023.

23:36

Alkaras: Nisam na Novakovom nivou

Karlos Alkaras je posle poraza od Novaka Đokovića priznao da još mora mnogo da radi da bi ga stigao.

Izvor: MT

Alkaras: Nisam na Novakovom nivou IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

vlasta74

pre 8 meseci

Ljudi, ne može se upoređivati Novak sa bilo kojim drugim igračem. Postoji jedna stvar koja toliko gori u Novakovim grudima i i obasjava oko njega. To nisam primetio ni kod jednog drugog igrača u tolikoj meri.To je neverovatna moć vere! Novak bezgranično veruje u sebe i svoje sposobnosti, što iz religioznih, što iz nekih drugih razloga. To je poput barutnog punjenja, koje ima u sebi, a koje je naučio da koristi i upravlja njime i zadrži svoj spokoj u teškim momentima. Uz besprekornu fizičku spremu i izdržljivost, koja je za divljenje u njegovim godinama, još uvek je u stanju da pruža jako dobre partije. Ali ne bi samo to bilo dovoljno, protiv mladih, napaljenih i ekstra motivisanih igrača, za pobede. Novak ima veru i tu bi mogao mnogo da zaradi, držeći predavanja. Ja bih sigurno išao na seminar.

MILENA

pre 8 meseci

Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.
(Djole, 18. novembar 2023 23:54) # Link komentara

Nisu ga samo ubjedili, nego je on vjerovatno i pripreman da ruši Đokovića, da ga na svakom turniru spriječi da uvećava rekorde i što prije ga "penzioniše". Strašan grijeh prem momku koji je zaista sjajan teniseà, ali, nažalost, suviše mlad da shvati kako je nečija marioneta i da, ako zaista želi biti najbolji na svijetu, mora paziti na sebe i posvetiti se rivalima s kojima će dijeliti teren narednih 10-15 godina. Upao je u petlju i koprca se. Njegov trener je skoro izjavio da Alkaraz mora shvatiti da ima još rivala osim Đokovića. Da li to znači da trener nije u stanju kontrolisati ga ili se ovom izjavom ograđuje od sopstvene odgovornosti? Vjerovatno je u pitanju i jedno i drugo.
Sigurna sam da Đoković nije okrutni ludi planer, koji se namjerno više puta uvaljuje u mogućnost gubitka gema, kako bi potpuno zbunio protivnika, ali sam, takođe, sigurna da je pokazao, po ko zna koji put, koliko je sposoban da se izvuče iz opasnih situacija. Ne moramo biti teniski eksperti (ja sigurno nisam-pojma nemam!) da shvatimo kako to uspjeva jer zna, vješt je, iskusan, staložen i dobro čita protivnika. Mislim da je posao u Torinu obavljen. Titula bi bila bonus. Ko god danas pobjedi, u nadam se sjajnom meču, biće zasluženo.

M.

pre 8 meseci

Vidimo i mi da nisi,ušao ti je u glavu i tu je kraj.
Nadal za sirotinju je mali za sada,a nije mu ni prići.
Samo mi i dalje nije jasno kako si uzeo Vimbldon posle onakvog prvog seta Novaka, da su mu išli ovako drajv voleji tad,da je sačekao da loptica prvi odskoči kao ovaj zadnji poen kad te bukvalno ponizio,bilo bi tada 6-1,6-2,6-3 u finalu,pobeda klinca se graniči sa pobedom Nadala 2008 nad Federerom,ne zna ni on kako.

bruder

pre 8 meseci

Decko bre ni jedan Federer ni Nadal nisu uspeli u tome da nadmase Novaka po broju nedelja na prvom mestu a ti pricas o obaranju takvog jednog rekorda posle jedne polu uspesne sezone koju si imao i to dok Novak delom nije ni igrao? Neverovatno je koliko je mali ambiciozan, meni ovo ne zvuci zdravo uopste. On ide iz prve na rekord od 400+ nedelja. Daj bre potrudi se neki masters bar da osvojis za pocetak...ovome ne gine neka zesca neuroza i depresija, ne moze se to izbeci posle tolikog pritiska natovarenog na sebe...

anyway...

pre 8 meseci

karlitosova igra je procitana.Novak je uradio mnogo za ostale tenisere- pokazao im je kako se moze protiv Španca. ne bi me čudilo da mu sledeca godina bude gora od ove.

Kolubarac

pre 8 meseci

On već sad misli da je najbolji svih vremena posle Novaka i da mu mali fali da ga smakne sa trona. Za to vreme, u tišini dolaze Siner, Rune, pa i mali Šelton ili već kako se zove, a pojaviće se i drugi.
To ti je tako kad te neko unapred proglasi da si nešto (u svakoj oblasti), a to tek treba da se ostvari, što zna da bude jako teško pod takvim okolnostima.
Nije da nije dobar, ali Novak Đoković je najbolji sportista sveta svih vremena.
I to u individualnom sportu, gde sve isključivo zavisi od tebe.
Ako ima bolji, voleo bih da čujem ko.

"Dijagnosticar", Nis

pre 8 meseci

Skroz pogrešno savetovanje od "stafa".
Prvo mora da bude bolji od Sinera, Medvedeva, Runea, pa da stigne do nivoa Rafe i Rodzera, da bi mogao da razmislja o Noletu.
Oni su mu hteli "usaditi" samopouzdanje, ali to nije paprika.
Rece, treba mu 15 godina na visokom nivou.
Pa, to je receno i pre godinu dana, a Novak se udaljava od tebe jos uvek nisi po ceo da ga sustizes a hoces da ga prestignes. Ove godine je 3:1 za Novaka u slem ovima i ide AO. Novak ti je vec "pojeo" jednu od tih 15 godina.

milan

pre 8 meseci

Nema tu nikakve nauke. Novak hvata nemoguće udarce i to sve frustrira, nervira i izbacuje iz ritma. Protivnici izvedu neverovatan udarac koji bi za sve značio viner a Novak uhvati i vrati još neverovatnije. Tako svi padaju jer im padne samopouzdanje jer ne znaju kako dalje.

УФО

pre 8 meseci

Алкараз звани стално ми Новак у глави.

Мали је пукао, али најозбиљније.
Опседнут је.

yu

pre 8 meseci

Juče tako nije govorio Alkaraz. Rekao je da je Novak trenutno najbolji, nije se usudio da kaže da je Novak najbolji teniser u istoriji ovog sporta. Danas naučio lekciju, ali još nedovoljno.
Pamtiće on ovaj meč od koga se neće lako oporaviti...

Aca bg

pre 8 meseci

Decko je prso.Krive su one budale,koje su mu nabile pritisak da ce biti najbolji u istoriji.Alo bre,pa decko tek ima 20 godina,ko zna sta ceka i njega i tenis i svet uopste...

Voja

pre 8 meseci

Dobar i iskren momak.Kao i Siner.Dobro je što takvi momci sad odskaču u odnosu na ove Cicipase i Kirjose.Valjda ih neće iskvariti medijska mašinerija sa zapada.

Пјесник

pre 8 meseci

Синко да би био бољи од Новака и оборио све његове рекорде, треба ти отприлике 3 живота..

bla bla

pre 8 meseci

Šta mu uradi nas Nole to je čudo ,u psihičkom smislu …počeo je sa ga hvali ,da je u rangu sa velikom trojkom ,hranio mu ego ,hranio hranio i tu ga je sahranio …mnogo namazan ovaj naš

466453

pre 8 meseci

Carlitos, nema tu puno mudrosti, ovog Novaka od večeras su prvi put sreo. Spremati ćeš se naspram toga za sledeći put da sretneš Novaka od večeras, ali i toga ćeš sresti prvi put.

Novaković čitanje igre je toliko bolesno superiorno da ćeš uvek biti korak-dva iza njega. Moraš se potruditi da radiš stvari koje do sad nisi radio a to je onda rizik i ne iznuđene greške.

A Novak sa svojim iskustvom uvek ima keca u rukavu.

Ako je za utehu, Siner je pokazao gde je i šta može, ostalo mu je sutra da pokaže šta ne može jer Novak za njega već ima taktiku.

hm?

pre 8 meseci

Usao mu u glavu. Nece spavati veceras. Ali i to je deo sazrevanja,malo po malo i naucice i on zasto je mentalna snaga veoma bitna ovde. Nema sumnje veliki sampion ce (je) biti. Sutra opet jedan divan mec nam sledi, pa neka pobedi bolji.

Hagiano

pre 8 meseci

On planira da 15 godina bude na vrhu. To i ako stvarno zelis, pa to se bas i ne govori sa 20 godina.
Nema druskane od toga nista, imaces celu karijeru Sinera, Runea, Frica, pa i ove malo starije Medvedeva, Zvereva, Cipiripi mislim da ga je Novak ugasio.
Uz to jos narednih par godina imaces Novaka, mozda dok on jos bude petljao u tenisu, mozda ces vec doci do 24-25 godina a tad si vec kratak sa vremenom.
Djokovic je rasturio Federera i Nadala, prestigao ih, ne moze njemu da bude pretnja 20godosinjak koji se juce ispilio.
Vise mu je pretnja Medvedev kad udje u svoju zonu nenormalnog tenisa.
Ne mozes sa 20 godina da mislis o obaranju rekorda, tad previse stavljas tereta i pritiska na sebe i to po pravilu nikad ne ispadne tako.
A ne deluje mi kao previse inteligentan igrac koji moze da miksuje zelje i da ostane smiren i stalozen i da ne razmislja o tome u momentima kad mu je bitno da mu fokus bude na drugim stvarima.
Sve u svemu previse razmislja o stvarima koje ne moze da stigne pre svojih 30tih godina, on sad razmislja o tome, zato nece uspeti.
Ni on, ni bilo koji drugi klinac koji krece karijeru sa zeljom da skine sve rekorde. Pa i Novak je o tome mislio tek kad je poceo da se priblizava i kad je postalo izvesno. Spanac sledece sezone nece uzeti nijedan GS, mozda RG ali cisto sumnjam. Dok od Novaka ocekujem minimum 2, ali kako sada stvari stoje, ko sme da se kladi da nece ponovi ovu godinu uz mozda jos koji korak vise.. videcemo.

Uros

pre 8 meseci

Da si ovako pricao pre meca a ne da je trenutno najbolji i jedan od najboljih mozda bi i imao neke sanse, ovako si vracen na fabricka podesavanja.

Djole

pre 8 meseci

Ovaj ponovo prica samo o Djokovicu i mecevima gdje je ihrao protiv njega. Uopste ne spominje druge igrace(Siner, Medvedev, Tomi Pol..). Ovo je vec opsjednutnost Djokovicem. Cak govori kako mora da bude 15 godina na vrhunskom nivou kako bi stigao Novakove rekorde. Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.

Ivan V.

pre 8 meseci

Posteno mali.Nisi ti kriv sto su te novinari i zapadni licemeri uvukli u tu pricu da ces oboriti Novakove rekorde i time ti stavili ogroman teret...Imace on sigurno 10ak GS,najbolji je od trenutno cele mladje generacije.

mladost-ludost

pre 8 meseci

Ne znam na osnovu cega daje ovako optimisticne izjave i postavlja tako visoke ciljeve. Gubi od coveka koji je zagazio 37. godinu. E!
Mene bi bilo sramota da se nadam... Valjda ga mladost moze opravdati.
Nole ce do 40e da osvaja turnire. Truba su ovi mladji...

aca

pre 8 meseci

Ogromno postovanje mu je iskazao alkaraz, samo da ga atp ne resetuje kao cicipasa, ma da mislim da s njim nece ici tako.

A i djokovic je trenirao sad s alkarazom pred turnir posle one serije neuspeha, tu je djokovic pokazao velicinu. Ne bi se iznenadio da ga alkaraz pozove za trenera kad djokovic zavrsi.

bojan

pre 8 meseci

decko je iskren, nabili su mu mediji i ovi njegovi u timu veliki pritisak, ubedili ga da je najbolji i da ce biti najbolji u istoriji, novak je kralj ove igre, a pored novaka ima jos odlicnih igraca koje moras da pobedis da bi osvojio tirnir, da je odlican igrac jeste, i da ce da osvoji dosta hoce, ali isto tako moze lako da prodje kao Tim

Djole

pre 8 meseci

Ovaj ponovo prica samo o Djokovicu i mecevima gdje je ihrao protiv njega. Uopste ne spominje druge igrace(Siner, Medvedev, Tomi Pol..). Ovo je vec opsjednutnost Djokovicem. Cak govori kako mora da bude 15 godina na vrhunskom nivou kako bi stigao Novakove rekorde. Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.

bojan

pre 8 meseci

decko je iskren, nabili su mu mediji i ovi njegovi u timu veliki pritisak, ubedili ga da je najbolji i da ce biti najbolji u istoriji, novak je kralj ove igre, a pored novaka ima jos odlicnih igraca koje moras da pobedis da bi osvojio tirnir, da je odlican igrac jeste, i da ce da osvoji dosta hoce, ali isto tako moze lako da prodje kao Tim

hm?

pre 8 meseci

Usao mu u glavu. Nece spavati veceras. Ali i to je deo sazrevanja,malo po malo i naucice i on zasto je mentalna snaga veoma bitna ovde. Nema sumnje veliki sampion ce (je) biti. Sutra opet jedan divan mec nam sledi, pa neka pobedi bolji.

Hagiano

pre 8 meseci

On planira da 15 godina bude na vrhu. To i ako stvarno zelis, pa to se bas i ne govori sa 20 godina.
Nema druskane od toga nista, imaces celu karijeru Sinera, Runea, Frica, pa i ove malo starije Medvedeva, Zvereva, Cipiripi mislim da ga je Novak ugasio.
Uz to jos narednih par godina imaces Novaka, mozda dok on jos bude petljao u tenisu, mozda ces vec doci do 24-25 godina a tad si vec kratak sa vremenom.
Djokovic je rasturio Federera i Nadala, prestigao ih, ne moze njemu da bude pretnja 20godosinjak koji se juce ispilio.
Vise mu je pretnja Medvedev kad udje u svoju zonu nenormalnog tenisa.
Ne mozes sa 20 godina da mislis o obaranju rekorda, tad previse stavljas tereta i pritiska na sebe i to po pravilu nikad ne ispadne tako.
A ne deluje mi kao previse inteligentan igrac koji moze da miksuje zelje i da ostane smiren i stalozen i da ne razmislja o tome u momentima kad mu je bitno da mu fokus bude na drugim stvarima.
Sve u svemu previse razmislja o stvarima koje ne moze da stigne pre svojih 30tih godina, on sad razmislja o tome, zato nece uspeti.
Ni on, ni bilo koji drugi klinac koji krece karijeru sa zeljom da skine sve rekorde. Pa i Novak je o tome mislio tek kad je poceo da se priblizava i kad je postalo izvesno. Spanac sledece sezone nece uzeti nijedan GS, mozda RG ali cisto sumnjam. Dok od Novaka ocekujem minimum 2, ali kako sada stvari stoje, ko sme da se kladi da nece ponovi ovu godinu uz mozda jos koji korak vise.. videcemo.

466453

pre 8 meseci

Carlitos, nema tu puno mudrosti, ovog Novaka od večeras su prvi put sreo. Spremati ćeš se naspram toga za sledeći put da sretneš Novaka od večeras, ali i toga ćeš sresti prvi put.

Novaković čitanje igre je toliko bolesno superiorno da ćeš uvek biti korak-dva iza njega. Moraš se potruditi da radiš stvari koje do sad nisi radio a to je onda rizik i ne iznuđene greške.

A Novak sa svojim iskustvom uvek ima keca u rukavu.

Ako je za utehu, Siner je pokazao gde je i šta može, ostalo mu je sutra da pokaže šta ne može jer Novak za njega već ima taktiku.

Uros

pre 8 meseci

Da si ovako pricao pre meca a ne da je trenutno najbolji i jedan od najboljih mozda bi i imao neke sanse, ovako si vracen na fabricka podesavanja.

Ivan V.

pre 8 meseci

Posteno mali.Nisi ti kriv sto su te novinari i zapadni licemeri uvukli u tu pricu da ces oboriti Novakove rekorde i time ti stavili ogroman teret...Imace on sigurno 10ak GS,najbolji je od trenutno cele mladje generacije.

aca

pre 8 meseci

Ogromno postovanje mu je iskazao alkaraz, samo da ga atp ne resetuje kao cicipasa, ma da mislim da s njim nece ici tako.

A i djokovic je trenirao sad s alkarazom pred turnir posle one serije neuspeha, tu je djokovic pokazao velicinu. Ne bi se iznenadio da ga alkaraz pozove za trenera kad djokovic zavrsi.

mladost-ludost

pre 8 meseci

Ne znam na osnovu cega daje ovako optimisticne izjave i postavlja tako visoke ciljeve. Gubi od coveka koji je zagazio 37. godinu. E!
Mene bi bilo sramota da se nadam... Valjda ga mladost moze opravdati.
Nole ce do 40e da osvaja turnire. Truba su ovi mladji...

Aca bg

pre 8 meseci

Decko je prso.Krive su one budale,koje su mu nabile pritisak da ce biti najbolji u istoriji.Alo bre,pa decko tek ima 20 godina,ko zna sta ceka i njega i tenis i svet uopste...

Пјесник

pre 8 meseci

Синко да би био бољи од Новака и оборио све његове рекорде, треба ти отприлике 3 живота..

bla bla

pre 8 meseci

Šta mu uradi nas Nole to je čudo ,u psihičkom smislu …počeo je sa ga hvali ,da je u rangu sa velikom trojkom ,hranio mu ego ,hranio hranio i tu ga je sahranio …mnogo namazan ovaj naš

Voja

pre 8 meseci

Dobar i iskren momak.Kao i Siner.Dobro je što takvi momci sad odskaču u odnosu na ove Cicipase i Kirjose.Valjda ih neće iskvariti medijska mašinerija sa zapada.

Kolubarac

pre 8 meseci

On već sad misli da je najbolji svih vremena posle Novaka i da mu mali fali da ga smakne sa trona. Za to vreme, u tišini dolaze Siner, Rune, pa i mali Šelton ili već kako se zove, a pojaviće se i drugi.
To ti je tako kad te neko unapred proglasi da si nešto (u svakoj oblasti), a to tek treba da se ostvari, što zna da bude jako teško pod takvim okolnostima.
Nije da nije dobar, ali Novak Đoković je najbolji sportista sveta svih vremena.
I to u individualnom sportu, gde sve isključivo zavisi od tebe.
Ako ima bolji, voleo bih da čujem ko.

yu

pre 8 meseci

Juče tako nije govorio Alkaraz. Rekao je da je Novak trenutno najbolji, nije se usudio da kaže da je Novak najbolji teniser u istoriji ovog sporta. Danas naučio lekciju, ali još nedovoljno.
Pamtiće on ovaj meč od koga se neće lako oporaviti...

milan

pre 8 meseci

Nema tu nikakve nauke. Novak hvata nemoguće udarce i to sve frustrira, nervira i izbacuje iz ritma. Protivnici izvedu neverovatan udarac koji bi za sve značio viner a Novak uhvati i vrati još neverovatnije. Tako svi padaju jer im padne samopouzdanje jer ne znaju kako dalje.

УФО

pre 8 meseci

Алкараз звани стално ми Новак у глави.

Мали је пукао, али најозбиљније.
Опседнут је.

anyway...

pre 8 meseci

karlitosova igra je procitana.Novak je uradio mnogo za ostale tenisere- pokazao im je kako se moze protiv Španca. ne bi me čudilo da mu sledeca godina bude gora od ove.

"Dijagnosticar", Nis

pre 8 meseci

Skroz pogrešno savetovanje od "stafa".
Prvo mora da bude bolji od Sinera, Medvedeva, Runea, pa da stigne do nivoa Rafe i Rodzera, da bi mogao da razmislja o Noletu.
Oni su mu hteli "usaditi" samopouzdanje, ali to nije paprika.
Rece, treba mu 15 godina na visokom nivou.
Pa, to je receno i pre godinu dana, a Novak se udaljava od tebe jos uvek nisi po ceo da ga sustizes a hoces da ga prestignes. Ove godine je 3:1 za Novaka u slem ovima i ide AO. Novak ti je vec "pojeo" jednu od tih 15 godina.

bruder

pre 8 meseci

Decko bre ni jedan Federer ni Nadal nisu uspeli u tome da nadmase Novaka po broju nedelja na prvom mestu a ti pricas o obaranju takvog jednog rekorda posle jedne polu uspesne sezone koju si imao i to dok Novak delom nije ni igrao? Neverovatno je koliko je mali ambiciozan, meni ovo ne zvuci zdravo uopste. On ide iz prve na rekord od 400+ nedelja. Daj bre potrudi se neki masters bar da osvojis za pocetak...ovome ne gine neka zesca neuroza i depresija, ne moze se to izbeci posle tolikog pritiska natovarenog na sebe...

M.

pre 8 meseci

Vidimo i mi da nisi,ušao ti je u glavu i tu je kraj.
Nadal za sirotinju je mali za sada,a nije mu ni prići.
Samo mi i dalje nije jasno kako si uzeo Vimbldon posle onakvog prvog seta Novaka, da su mu išli ovako drajv voleji tad,da je sačekao da loptica prvi odskoči kao ovaj zadnji poen kad te bukvalno ponizio,bilo bi tada 6-1,6-2,6-3 u finalu,pobeda klinca se graniči sa pobedom Nadala 2008 nad Federerom,ne zna ni on kako.

vlasta74

pre 8 meseci

Ljudi, ne može se upoređivati Novak sa bilo kojim drugim igračem. Postoji jedna stvar koja toliko gori u Novakovim grudima i i obasjava oko njega. To nisam primetio ni kod jednog drugog igrača u tolikoj meri.To je neverovatna moć vere! Novak bezgranično veruje u sebe i svoje sposobnosti, što iz religioznih, što iz nekih drugih razloga. To je poput barutnog punjenja, koje ima u sebi, a koje je naučio da koristi i upravlja njime i zadrži svoj spokoj u teškim momentima. Uz besprekornu fizičku spremu i izdržljivost, koja je za divljenje u njegovim godinama, još uvek je u stanju da pruža jako dobre partije. Ali ne bi samo to bilo dovoljno, protiv mladih, napaljenih i ekstra motivisanih igrača, za pobede. Novak ima veru i tu bi mogao mnogo da zaradi, držeći predavanja. Ja bih sigurno išao na seminar.

MILENA

pre 8 meseci

Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.
(Djole, 18. novembar 2023 23:54) # Link komentara

Nisu ga samo ubjedili, nego je on vjerovatno i pripreman da ruši Đokovića, da ga na svakom turniru spriječi da uvećava rekorde i što prije ga "penzioniše". Strašan grijeh prem momku koji je zaista sjajan teniseà, ali, nažalost, suviše mlad da shvati kako je nečija marioneta i da, ako zaista želi biti najbolji na svijetu, mora paziti na sebe i posvetiti se rivalima s kojima će dijeliti teren narednih 10-15 godina. Upao je u petlju i koprca se. Njegov trener je skoro izjavio da Alkaraz mora shvatiti da ima još rivala osim Đokovića. Da li to znači da trener nije u stanju kontrolisati ga ili se ovom izjavom ograđuje od sopstvene odgovornosti? Vjerovatno je u pitanju i jedno i drugo.
Sigurna sam da Đoković nije okrutni ludi planer, koji se namjerno više puta uvaljuje u mogućnost gubitka gema, kako bi potpuno zbunio protivnika, ali sam, takođe, sigurna da je pokazao, po ko zna koji put, koliko je sposoban da se izvuče iz opasnih situacija. Ne moramo biti teniski eksperti (ja sigurno nisam-pojma nemam!) da shvatimo kako to uspjeva jer zna, vješt je, iskusan, staložen i dobro čita protivnika. Mislim da je posao u Torinu obavljen. Titula bi bila bonus. Ko god danas pobjedi, u nadam se sjajnom meču, biće zasluženo.

mladost-ludost

pre 8 meseci

Ne znam na osnovu cega daje ovako optimisticne izjave i postavlja tako visoke ciljeve. Gubi od coveka koji je zagazio 37. godinu. E!
Mene bi bilo sramota da se nadam... Valjda ga mladost moze opravdati.
Nole ce do 40e da osvaja turnire. Truba su ovi mladji...

Djole

pre 8 meseci

Ovaj ponovo prica samo o Djokovicu i mecevima gdje je ihrao protiv njega. Uopste ne spominje druge igrace(Siner, Medvedev, Tomi Pol..). Ovo je vec opsjednutnost Djokovicem. Cak govori kako mora da bude 15 godina na vrhunskom nivou kako bi stigao Novakove rekorde. Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.

Hagiano

pre 8 meseci

On planira da 15 godina bude na vrhu. To i ako stvarno zelis, pa to se bas i ne govori sa 20 godina.
Nema druskane od toga nista, imaces celu karijeru Sinera, Runea, Frica, pa i ove malo starije Medvedeva, Zvereva, Cipiripi mislim da ga je Novak ugasio.
Uz to jos narednih par godina imaces Novaka, mozda dok on jos bude petljao u tenisu, mozda ces vec doci do 24-25 godina a tad si vec kratak sa vremenom.
Djokovic je rasturio Federera i Nadala, prestigao ih, ne moze njemu da bude pretnja 20godosinjak koji se juce ispilio.
Vise mu je pretnja Medvedev kad udje u svoju zonu nenormalnog tenisa.
Ne mozes sa 20 godina da mislis o obaranju rekorda, tad previse stavljas tereta i pritiska na sebe i to po pravilu nikad ne ispadne tako.
A ne deluje mi kao previse inteligentan igrac koji moze da miksuje zelje i da ostane smiren i stalozen i da ne razmislja o tome u momentima kad mu je bitno da mu fokus bude na drugim stvarima.
Sve u svemu previse razmislja o stvarima koje ne moze da stigne pre svojih 30tih godina, on sad razmislja o tome, zato nece uspeti.
Ni on, ni bilo koji drugi klinac koji krece karijeru sa zeljom da skine sve rekorde. Pa i Novak je o tome mislio tek kad je poceo da se priblizava i kad je postalo izvesno. Spanac sledece sezone nece uzeti nijedan GS, mozda RG ali cisto sumnjam. Dok od Novaka ocekujem minimum 2, ali kako sada stvari stoje, ko sme da se kladi da nece ponovi ovu godinu uz mozda jos koji korak vise.. videcemo.

Ivan V.

pre 8 meseci

Posteno mali.Nisi ti kriv sto su te novinari i zapadni licemeri uvukli u tu pricu da ces oboriti Novakove rekorde i time ti stavili ogroman teret...Imace on sigurno 10ak GS,najbolji je od trenutno cele mladje generacije.

Uros

pre 8 meseci

Da si ovako pricao pre meca a ne da je trenutno najbolji i jedan od najboljih mozda bi i imao neke sanse, ovako si vracen na fabricka podesavanja.

466453

pre 8 meseci

Carlitos, nema tu puno mudrosti, ovog Novaka od večeras su prvi put sreo. Spremati ćeš se naspram toga za sledeći put da sretneš Novaka od večeras, ali i toga ćeš sresti prvi put.

Novaković čitanje igre je toliko bolesno superiorno da ćeš uvek biti korak-dva iza njega. Moraš se potruditi da radiš stvari koje do sad nisi radio a to je onda rizik i ne iznuđene greške.

A Novak sa svojim iskustvom uvek ima keca u rukavu.

Ako je za utehu, Siner je pokazao gde je i šta može, ostalo mu je sutra da pokaže šta ne može jer Novak za njega već ima taktiku.

hm?

pre 8 meseci

Usao mu u glavu. Nece spavati veceras. Ali i to je deo sazrevanja,malo po malo i naucice i on zasto je mentalna snaga veoma bitna ovde. Nema sumnje veliki sampion ce (je) biti. Sutra opet jedan divan mec nam sledi, pa neka pobedi bolji.

aca

pre 8 meseci

Ogromno postovanje mu je iskazao alkaraz, samo da ga atp ne resetuje kao cicipasa, ma da mislim da s njim nece ici tako.

A i djokovic je trenirao sad s alkarazom pred turnir posle one serije neuspeha, tu je djokovic pokazao velicinu. Ne bi se iznenadio da ga alkaraz pozove za trenera kad djokovic zavrsi.

bojan

pre 8 meseci

decko je iskren, nabili su mu mediji i ovi njegovi u timu veliki pritisak, ubedili ga da je najbolji i da ce biti najbolji u istoriji, novak je kralj ove igre, a pored novaka ima jos odlicnih igraca koje moras da pobedis da bi osvojio tirnir, da je odlican igrac jeste, i da ce da osvoji dosta hoce, ali isto tako moze lako da prodje kao Tim

Voja

pre 8 meseci

Dobar i iskren momak.Kao i Siner.Dobro je što takvi momci sad odskaču u odnosu na ove Cicipase i Kirjose.Valjda ih neće iskvariti medijska mašinerija sa zapada.

bla bla

pre 8 meseci

Šta mu uradi nas Nole to je čudo ,u psihičkom smislu …počeo je sa ga hvali ,da je u rangu sa velikom trojkom ,hranio mu ego ,hranio hranio i tu ga je sahranio …mnogo namazan ovaj naš

Aca bg

pre 8 meseci

Decko je prso.Krive su one budale,koje su mu nabile pritisak da ce biti najbolji u istoriji.Alo bre,pa decko tek ima 20 godina,ko zna sta ceka i njega i tenis i svet uopste...

УФО

pre 8 meseci

Алкараз звани стално ми Новак у глави.

Мали је пукао, али најозбиљније.
Опседнут је.

Пјесник

pre 8 meseci

Синко да би био бољи од Новака и оборио све његове рекорде, треба ти отприлике 3 живота..

Kolubarac

pre 8 meseci

On već sad misli da je najbolji svih vremena posle Novaka i da mu mali fali da ga smakne sa trona. Za to vreme, u tišini dolaze Siner, Rune, pa i mali Šelton ili već kako se zove, a pojaviće se i drugi.
To ti je tako kad te neko unapred proglasi da si nešto (u svakoj oblasti), a to tek treba da se ostvari, što zna da bude jako teško pod takvim okolnostima.
Nije da nije dobar, ali Novak Đoković je najbolji sportista sveta svih vremena.
I to u individualnom sportu, gde sve isključivo zavisi od tebe.
Ako ima bolji, voleo bih da čujem ko.

milan

pre 8 meseci

Nema tu nikakve nauke. Novak hvata nemoguće udarce i to sve frustrira, nervira i izbacuje iz ritma. Protivnici izvedu neverovatan udarac koji bi za sve značio viner a Novak uhvati i vrati još neverovatnije. Tako svi padaju jer im padne samopouzdanje jer ne znaju kako dalje.

yu

pre 8 meseci

Juče tako nije govorio Alkaraz. Rekao je da je Novak trenutno najbolji, nije se usudio da kaže da je Novak najbolji teniser u istoriji ovog sporta. Danas naučio lekciju, ali još nedovoljno.
Pamtiće on ovaj meč od koga se neće lako oporaviti...

anyway...

pre 8 meseci

karlitosova igra je procitana.Novak je uradio mnogo za ostale tenisere- pokazao im je kako se moze protiv Španca. ne bi me čudilo da mu sledeca godina bude gora od ove.

"Dijagnosticar", Nis

pre 8 meseci

Skroz pogrešno savetovanje od "stafa".
Prvo mora da bude bolji od Sinera, Medvedeva, Runea, pa da stigne do nivoa Rafe i Rodzera, da bi mogao da razmislja o Noletu.
Oni su mu hteli "usaditi" samopouzdanje, ali to nije paprika.
Rece, treba mu 15 godina na visokom nivou.
Pa, to je receno i pre godinu dana, a Novak se udaljava od tebe jos uvek nisi po ceo da ga sustizes a hoces da ga prestignes. Ove godine je 3:1 za Novaka u slem ovima i ide AO. Novak ti je vec "pojeo" jednu od tih 15 godina.

bruder

pre 8 meseci

Decko bre ni jedan Federer ni Nadal nisu uspeli u tome da nadmase Novaka po broju nedelja na prvom mestu a ti pricas o obaranju takvog jednog rekorda posle jedne polu uspesne sezone koju si imao i to dok Novak delom nije ni igrao? Neverovatno je koliko je mali ambiciozan, meni ovo ne zvuci zdravo uopste. On ide iz prve na rekord od 400+ nedelja. Daj bre potrudi se neki masters bar da osvojis za pocetak...ovome ne gine neka zesca neuroza i depresija, ne moze se to izbeci posle tolikog pritiska natovarenog na sebe...

M.

pre 8 meseci

Vidimo i mi da nisi,ušao ti je u glavu i tu je kraj.
Nadal za sirotinju je mali za sada,a nije mu ni prići.
Samo mi i dalje nije jasno kako si uzeo Vimbldon posle onakvog prvog seta Novaka, da su mu išli ovako drajv voleji tad,da je sačekao da loptica prvi odskoči kao ovaj zadnji poen kad te bukvalno ponizio,bilo bi tada 6-1,6-2,6-3 u finalu,pobeda klinca se graniči sa pobedom Nadala 2008 nad Federerom,ne zna ni on kako.

MILENA

pre 8 meseci

Njega su izgleda stvarno ubjedili kako po svaku cijenu mora da obori sve Novakove rekorde. On ako ne promjeni stav i ako ne prestane stalno da misli samo o Djokovicu, to nece zavrsiti dobro po njega.
(Djole, 18. novembar 2023 23:54) # Link komentara

Nisu ga samo ubjedili, nego je on vjerovatno i pripreman da ruši Đokovića, da ga na svakom turniru spriječi da uvećava rekorde i što prije ga "penzioniše". Strašan grijeh prem momku koji je zaista sjajan teniseà, ali, nažalost, suviše mlad da shvati kako je nečija marioneta i da, ako zaista želi biti najbolji na svijetu, mora paziti na sebe i posvetiti se rivalima s kojima će dijeliti teren narednih 10-15 godina. Upao je u petlju i koprca se. Njegov trener je skoro izjavio da Alkaraz mora shvatiti da ima još rivala osim Đokovića. Da li to znači da trener nije u stanju kontrolisati ga ili se ovom izjavom ograđuje od sopstvene odgovornosti? Vjerovatno je u pitanju i jedno i drugo.
Sigurna sam da Đoković nije okrutni ludi planer, koji se namjerno više puta uvaljuje u mogućnost gubitka gema, kako bi potpuno zbunio protivnika, ali sam, takođe, sigurna da je pokazao, po ko zna koji put, koliko je sposoban da se izvuče iz opasnih situacija. Ne moramo biti teniski eksperti (ja sigurno nisam-pojma nemam!) da shvatimo kako to uspjeva jer zna, vješt je, iskusan, staložen i dobro čita protivnika. Mislim da je posao u Torinu obavljen. Titula bi bila bonus. Ko god danas pobjedi, u nadam se sjajnom meču, biće zasluženo.

vlasta74

pre 8 meseci

Ljudi, ne može se upoređivati Novak sa bilo kojim drugim igračem. Postoji jedna stvar koja toliko gori u Novakovim grudima i i obasjava oko njega. To nisam primetio ni kod jednog drugog igrača u tolikoj meri.To je neverovatna moć vere! Novak bezgranično veruje u sebe i svoje sposobnosti, što iz religioznih, što iz nekih drugih razloga. To je poput barutnog punjenja, koje ima u sebi, a koje je naučio da koristi i upravlja njime i zadrži svoj spokoj u teškim momentima. Uz besprekornu fizičku spremu i izdržljivost, koja je za divljenje u njegovim godinama, još uvek je u stanju da pruža jako dobre partije. Ali ne bi samo to bilo dovoljno, protiv mladih, napaljenih i ekstra motivisanih igrača, za pobede. Novak ima veru i tu bi mogao mnogo da zaradi, držeći predavanja. Ja bih sigurno išao na seminar.