1. Realno, Španija, Grčka sa Janisom ako bude igrao i Litvanija, treba da prođu kvalifikacije.. E sad, pitanje je kakvi će biti sastavi šešira pri žrebu, ko će skim biti u grupi i ko će biti domaćini.. Realno, na Olimpijadi, ova naša ekipa sa Jokićem, Vasilijem, Lučićem i Kalinićem, može opet do medalje.. Mada, ključ je da igramo u najjačem sastavu za 2 godine na Eurobasketu i vratimo zlato konačno kući, bili bi smo prvi favoriti..
  (vlade, 30. septembar 2023 14:02)

  # Link komentara

 2. @Getter,i vala mi meni nije jasan taj rigidni stav nametnut od strane MOK,i to ne samo za košarku,već za kolektivne sportove uopšte.Posve mi je jasno,to i jeste u olimpijskom duhu,čak oličeno u onih pet krugova koji označavaju kontinente,da treba među učesnicima da budu reprezentacije sa svakog od njih,ali da ne mogu podići broj učesnika makar na 16?Ovako imamo primjer da će za ta 3 preostala mjesta da se bore vrlo respektabilne reprezentacije,među njima i Španija koja je zvanični prvak Evrope,donedavno i svjetski,a najčešće ekipe koje prođu kvalifikacije teško sačuvaju formu za same OI,uz naravno izuzetke.Ali zato ćemo se nagledati uzbuđenja u skateboardu,kroz jedno šest disciplina,biće jako dramatično takmičenje u gađanju lukom i strijelom,tu su i glineni golubovi,i šta sve neće svojim izmišljanjem uvrstiti u olimpijski sport!
  (War Inside My Head, 29. septembar 2023 22:56)

  # Link komentara

 3. Koliko su veliki posao napravili momci. Fantasticno. Ne mogu da zamislim Olimpijske igre bez Spanije, a veliko je pitanje da li mogu da se plasiraju. Inace navijam za Letonce da dodju na Olimpijadu. Ozbiljna su ekipa.
  (hocemo_4K_prenos, 29. septembar 2023 21:34)

  # Link komentara

 4. ne juna već jula
  (Litar vina litar kisele, 29. septembar 2023 21:09)

  # Link komentara

 5. Квалификације су у јулу, не у јуну. Чисто да знате, мада над то сада не занима... хе хе
  (Дејан, 29. septembar 2023 20:49)

  # Link komentara

 6. Teško je u današnje vrijeme prožvakati činjenicu da samo 12 ekipa igra OI u košarci, najvažnije natjecanje u tom sportu, dok npr.na najvažnijem nogometnom turniru sudjeluje 48 ekipa ( do sada su 32 sudjelovale ) . Ekipe poput Sudana i Japana koje realno služe za nabijanje koš razlike igraju OI ( svaka čast , i neka igraju ) dok se mnogim puno jačim ekipama u košarci jako teško kvalificirati . Momčadi poput Grčke , Italije , Španjolske , Argentine , Litve , Slovenije , Latvije i još pojedine ( a opet mnogo jače od Sudana ) vrlo moguće neće biti na OI . Sustav je isti za sve , nije sporno , ali jedan takav turnir bi trebao imati po meni sve jake ekipe , ili barem još njih nekoliko.. da jedna jaka Srbija ili Španjolska npr.ne igra svaku Olimpijadu je po meni loša odluka i čini natjecanje puno manje zanimljivim.
  (Getter, 29. septembar 2023 20:28)

  # Link komentara

 7. Kvalifikacije su uvek paklene a pogotovo za nas koji u poslednje vreme ne mozemo uvek da racunamo na najbolje igrace na papiru da se odazovu u repku. Tako da minimalni uspeh plasmanom direkto na LOI uz medelju je fenomenalan jer nasi igraci bice odmornoji i nadamo se spremni za igru!
  (Ristovski, 29. septembar 2023 19:43)

  # Link komentara