Subota, 23.09.2023.

11:18

Ekspresan trijumf perfektne Srbije – naziru se Olimpijske igre!

Odbojkašice Srbije savladale su Holandiju rezultatom 3:0 u kvailifikacijama za Olimpijske igre sledeće godine, koji se igra u kineskom Ningbou

Izvor:

Ekspresan trijumf perfektne Srbije – naziru se Olimpijske igre! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Sreten

pre 10 meseci

Sve juče rečeno važi i danas. Uočene slabosti se nemogu gurnuti pod tepih. Ovo je bio trijumf velikih šampionki koje su manirom ranjene vučice našle ekstra snagu da naprave pravo čudo. Slabosti pokazuje juče i ranije kroz celi ciklus su bile vidljive i danas…. Za one koji hoće da gledaju. Sada su vučice sasvim iscrpljene i treba ih pustiti kući sa se odmore od teškog leta. A odbojkaški davez treba da rešava uočene probleme: selektor/strategija i dizač.

Što se Maje Ognjenović tiče, nisam siguran zašto se vratila u tim…Možda je Bojana sama i prva saopštila da hoće da se posveti porodici? U svakom drugom slučaju potez je diskutabilan…Dizač jenlljučno mesto u timu - pozicija zahteva ne samo osećaj za pas nego i mobilnost u napadu i odbrani. Bojim se da Maja ima problem koji nije lako rešiti. Oni koji je nekritički obožavaju, a i ja je volim i poštujem, pa je teraju da pobedi biološki sat - treba da se zamisle kome čine uslugu. Zar EP u Beogradu nije bio logičan kraj jedne velike reprezentativne karijere? Posebno nakon uspona Bojane Drče 2022. Da li je važnija Majina igra u timu u petoj deceniji ili srpska odbojka ?

Mladen CG

pre 10 meseci

Dominikanska republika je zasluženo savladala Kinu, tako da se Srbija plasirala ma Olimpijske igre! Svaka čast našim odbojkašicama ali i selekciji sa Kariba! Igrale su kao u transu i zasluženo su one vrlo blizu plasmana na OI.

I dalje.

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta
(Sloba, 23. septembar 2023 11:54)

Gvideti je i dalje bolji klupski trener nego reprezentativni i treba da ode jer nam je srozao igru. Maja Ognjenović jeste matora i danas je imala dosta nepreciznih lopti i Drča treba da bude prvi dizač.

Dimi

pre 10 meseci

@pacimirovic Šta Maja da radi kad ista Lozo ne može da opepeli, Aleksić nestane, Buše nikad nema, Stevanović kad nabode, nabode Uzelac mlada i još uvek se čeka? Šta tad da radi? Diže im svima, ali one prolaze svaku treću, četvrtu. Onda, normalno, ide na Tijanu, na najboljeg udarača. Danas su ostale prolazile, osim indisponirane Buše i igra je bila tečna. Danas je lako reći pa kad Maja diže svima. Ostavlja ih milijardu puta sa jednim blokom i one ne prodju i onda zašto diže samo Tijani. Nema više Nikolić, Rašić, svojevremeno Keve Čitaković. Danas je odbojka kud i kamo slabija nego pre desetsk, petnaest godina. Prošle godine Drča najbolji dizač, Pušić najbolji libero, majko mila…

Nebojša

pre 10 meseci

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.
(Red, 23. septembar 2023 13:18)

Bez kritike nema napretka, probaj to da naučiš. Da li više voliš da ti kažu istinu onakvu kakva jeste ili da te lažu da je sve bajno?

Red

pre 10 meseci

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.
(Nebojša, 23. septembar 2023 12:02) # Link komentara

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.

Aki

pre 10 meseci

Dana igra kao protiv Brazila prosle godine svi davali poentirali juče neko napise pa samo Tijana se forsira a vidite da nije tako pa i da je bitno je pobediti a devojke su odlične i bez Tijane i sa njom reprezentacija jos 100 godina da osvajaju medalje I uvek ce isvajati,plus dodati Noleta,košarkaše,vaterpoliste,verovatno se da će i oni kvalifikovati,kosarkasice i one bi trebale ma velesila bre!

Cicojka

pre 10 meseci

Da li je moguce da neko na komentare o nasim divnim devojkama stavlja minuse,ljudi da li vi zivite u Srbiji,zasto tako negativno,nemojte biti zli jedan je zivot.

Marx likes this

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju
(Dejan, 23. septembar 2023 11:28)

Po principima bratstava i jedinstva, svetskog komunizma, permanentne revolucije, e na tim principima. Da svaki kontinent bude zastupljen, na štetu najboljeg evropskog, da svaka rasa i grupa bude tu, iako ne znaju pravila. Dovešće plemena iz afrike, azije i okeanije, iako je u evropi 7 od 10 najboljih ekipa. Iz zemlje da izadju sada hobiti i patuljci od metra i žilet, i oni bi igrali. Važno je učestvovati, zar ne? Makar preko ledja najboljih.

Nebojša

pre 10 meseci

Gde ste sad kritičari? Bravo devojke!
(Milan, 23. septembar 2023 11:34)

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.

ProkopijeElGrande

pre 10 meseci

Gvideti došao u Srbiju da bi konačno uzeo zlato sa nekom reprezentacijom
(Hf, 23. septembar 2023 12:06)

Videcemo ko je jaci. Srbija ili njegov baksuzluk. Za sad baksuzluk vodi 1-0.

sempervivum

pre 10 meseci

Мислим да су девојке данас узеле ствар у своје руке.
Маја је коначно разигравала и друге.
Гвидети је напокон дао веће поверење Сари Лозо. Не знам зашто је он њу ставио у други план, некако је до сада више форсирао Узелац и Катарину Лазовић. За Узелац разумем да жели да је ослободи, јер је она наследница Бранкице Михаиловић, наш нови топџија, и требала би да заблиста за годину дана, али кад је важна утакмица, онда треба ићи на сигурно.

nada

pre 10 meseci

po ttim devojkama se prosto vidi da im je stalo ne samo na ovoj utakmici.One su veliki borci velike sportiskinje ma sta uradile u buducnosti.Zasluzuju da budu u samom vrhu,one su svetska klasa.

Dejan

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju

smeh

pre 10 meseci

Bravo za devojke! Kao što rekoh juče, samo gore glavu jer ništa nije bilo izgubljeno ni posle onog poraza. Ipak je ovo reprezentacija koja redovno igra minimum polufinala velikih takmičenja već dugo, dugo vremena. Samo idiot može nešto loše reći o ovim devojkama. Za savez, i država je krivac, se može reći loše zbog svega oko promene selektora i dobitne kombinacije ali ne i za devojke koje bukvalno daju sve što mogu kada igraju u dresu reprezentacije.

Mirjana

pre 10 meseci

Gotovo sigurno su na OI.Danas igraju Kina i Dominikana.Ko god izgubi ispada.Sutra Kina i Srbija i Holandija i Dominikana. Srbija ne može od Kine da izgubi sa 3:0.Imala i pre ovog susreta najbolji set količnik

veliki strumf

pre 10 meseci

Сјаја јна игра наших девојака, потпуна доминација буквално од првог поена! Све су одиграле сјајно, блок изузетан, игра у пољу такође и заиста минималан број грешака. Сада би скоро па чудо требало да се догоди да се не пласирамо на ОИ. Ако Доминикана добије Кину 3-0 или 3-1 - девојке ће се данас пласирати. То ипак није много вероватно, тако да ће се по свему судећи све решавати сутра. Добра је ствар што ће наше девојке играти последњи меч сутра па ће знати тачно шта им је потребно и да ли им је нешто потребно. Оно што је апсолутно сигурно је да у свакој варијанти два сета и освојен бод против Кине значе и пролаз. У свакој варијанти. Ако данас Кина добије Доминикану 3-0 или 3-1, врло ће важан бити дуел сутра Холандије и Доминикане. Тада, само у случају да Доминикана добије Холандију 3-0 или 3-1 Србија ће морати да узме бод против Кине. Ако буде 3-2 или Холандија победи - ми ћемо већ бити у Паризу. Има пуно комбинација и могућности у овом тренутку, много више ће се знати данас кад одиграју Кина и Доминикана, али оно пто је важно је да је позиција Србије сјајна и да су девојке данас одиграле изванредно што ће им свакако бити ветар у леђа за сутра!

Djuka

pre 10 meseci

Ako Dominikanska pobedi Kinu rezultat je nebitan jer onda Kina ima dve pobede manje i automatski ne moće da nas pređe (ne gledaju se bodovi u ovom slučaju), ako bude 3-0 ili 3-1 za Kinu onda Dominikanska ne može da nas pređe po set količniku, jedinu kod 3-2 za Kinu obe imaju po 4 pobede i 13 bodova i mogu da odu na 16, pa nam treba ili 2 seta Holandije sutra ili 2 naša seta sutra

pacimirovic

pre 10 meseci

Sta se desi kada Maja ne "siluje" Tijanu i ukljuci druge devojke u napad.
U tri seta bukvalno deklasirale 3. ekipu Evrope uz ucinak:
Tijana 20
Lozo 15
Aleksic 14 poena, i treba naglasiti 10 odbrana Jegdic.
Bukvalno savrseno odigran mec.
bravo.

Gde ja živim

pre 10 meseci

Čim ja gledam ne mož' da omane. Nema na čemu devojke, nema na čemu Đovani :)

Odlična igra sa vrlo malo žutih minuta. Sjajna igra u polju, odličan blok i pokrivanje istog i jako dobar servis. Drugi set apsolutna perfekcija u svakom smislu.

Tijana standardno u napadu, sjajna u odbrani. Sara perfektna danas, mislim bez greške u napadu. Maja Aleksić zazidala mrežu, a onda još pridodala i realizaciju u napadu.

Jako dobro dizanje Maje. Nismo brzali, tražila su se najoptimalnija rešenja. Sve u svemu fenomenalna utakmica i sjajan odgovor na poraz.

Ajde još Kina pa da odmorite malo. Bravo devojke, bravo Gvideti. Idemo dalje.

Napred Srbija!!!

Flori

pre 10 meseci

Jedva čekam da se jave oni carevi što su juče kokodakali nakon poraza. A da, oni su tu samo da daju "stručno" mišljenje kad devojke jednom imaju loš dan. Kakav narod...

Kg

pre 10 meseci

Da pogadjam, devojke su kraljice a Gvideti sjajan trener? Ljudi, dokle cete vise da se sramotite posle svakog poraza bilo koje reprezentacije u bilo kom sportu?

Simo

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.

JJ

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.
(Simo, 23. septembar 2023 11:27)

Postoji, ali jedino ako Kina pobedi Dominikansku Republiku 3:2. Onda je Srbiji potreban 1 set protiv Kine ili da Dominikana ne pobedi Holandiju.

Milance

pre 10 meseci

Po mojim proracunima, jedini rezultat koji nam ne odgovara je pobeda Kine nad Dominikanom od 3:2. U svim ostalim slucajevima mi prolazimo, cak i da izgubimo sledeci mec od Kine maksimalnim rezultatom 3:0.

Sloba

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta

kalkulacije

pre 10 meseci

Srbija se već plasirala zbog odličnog set količnika osim u slučaju da Kina pobedi danas Dominikanke 3:2 a sutra da pobedi nas 3:0 ili 3:1 a Dominikanke Holandiju 3:0 ili 3:1 gde bi Kineskinje i Dominikanke uprkos lošijem set količniku imale po jedan bod više od nas.

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 10 meseci

Ovom pobjedom se gotovo anulirao neočekivani poraz u prošlom kolu. Iako su nam OI zagarantovane makar po plasmanu, raduje ovakva igra i želja šampionki. Crna Gora je uz vas!

my way

pre 10 meseci

Браво, девојке! Права реакција након јучерашњег пораза и сада смо заиста на корак до Париза већ по пласману на овом турниру. Да не морамо да се бавимо много FIVB листом, географијом и математиком. Колико је бесмислен овај турнир који се одржава одмах после Еврпског првенства и на којем се 7 утакмица игра за 9 дана видело се и сада. Цех су овај пут платиле Холанђанке које реално након свих мечева и јучерашњег у 5 сетова нису могле данас да пруже колико могу. Њихова најјача постава није била спремна за овај меч, највећим делом зато после није ни играла, чувале су се можда и свесно за последње коло против Доминикане које може да им одлучује о пласману на Олимпијске игре. Но, нас то не треба да занима, на крају и ми смо свој енергетски пад имали јуче. Све и да су биле свеже и спремне и колико год да су одличне одбојкашице, Холанђанке су слабије од наших девојака и врло вероватно би исход био исти, али би меч више личио на онај у полуфиналу ЕП-а. Биће занимљива и утакмица између Кине и Доминикане данас.

pacimirovic

pre 10 meseci

Sta se desi kada Maja ne "siluje" Tijanu i ukljuci druge devojke u napad.
U tri seta bukvalno deklasirale 3. ekipu Evrope uz ucinak:
Tijana 20
Lozo 15
Aleksic 14 poena, i treba naglasiti 10 odbrana Jegdic.
Bukvalno savrseno odigran mec.
bravo.

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 10 meseci

Ovom pobjedom se gotovo anulirao neočekivani poraz u prošlom kolu. Iako su nam OI zagarantovane makar po plasmanu, raduje ovakva igra i želja šampionki. Crna Gora je uz vas!

Dejan

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju

Cicojka

pre 10 meseci

Da li je moguce da neko na komentare o nasim divnim devojkama stavlja minuse,ljudi da li vi zivite u Srbiji,zasto tako negativno,nemojte biti zli jedan je zivot.

veliki strumf

pre 10 meseci

Сјаја јна игра наших девојака, потпуна доминација буквално од првог поена! Све су одиграле сјајно, блок изузетан, игра у пољу такође и заиста минималан број грешака. Сада би скоро па чудо требало да се догоди да се не пласирамо на ОИ. Ако Доминикана добије Кину 3-0 или 3-1 - девојке ће се данас пласирати. То ипак није много вероватно, тако да ће се по свему судећи све решавати сутра. Добра је ствар што ће наше девојке играти последњи меч сутра па ће знати тачно шта им је потребно и да ли им је нешто потребно. Оно што је апсолутно сигурно је да у свакој варијанти два сета и освојен бод против Кине значе и пролаз. У свакој варијанти. Ако данас Кина добије Доминикану 3-0 или 3-1, врло ће важан бити дуел сутра Холандије и Доминикане. Тада, само у случају да Доминикана добије Холандију 3-0 или 3-1 Србија ће морати да узме бод против Кине. Ако буде 3-2 или Холандија победи - ми ћемо већ бити у Паризу. Има пуно комбинација и могућности у овом тренутку, много више ће се знати данас кад одиграју Кина и Доминикана, али оно пто је важно је да је позиција Србије сјајна и да су девојке данас одиграле изванредно што ће им свакако бити ветар у леђа за сутра!

Kg

pre 10 meseci

Da pogadjam, devojke su kraljice a Gvideti sjajan trener? Ljudi, dokle cete vise da se sramotite posle svakog poraza bilo koje reprezentacije u bilo kom sportu?

my way

pre 10 meseci

Браво, девојке! Права реакција након јучерашњег пораза и сада смо заиста на корак до Париза већ по пласману на овом турниру. Да не морамо да се бавимо много FIVB листом, географијом и математиком. Колико је бесмислен овај турнир који се одржава одмах после Еврпског првенства и на којем се 7 утакмица игра за 9 дана видело се и сада. Цех су овај пут платиле Холанђанке које реално након свих мечева и јучерашњег у 5 сетова нису могле данас да пруже колико могу. Њихова најјача постава није била спремна за овај меч, највећим делом зато после није ни играла, чувале су се можда и свесно за последње коло против Доминикане које може да им одлучује о пласману на Олимпијске игре. Но, нас то не треба да занима, на крају и ми смо свој енергетски пад имали јуче. Све и да су биле свеже и спремне и колико год да су одличне одбојкашице, Холанђанке су слабије од наших девојака и врло вероватно би исход био исти, али би меч више личио на онај у полуфиналу ЕП-а. Биће занимљива и утакмица између Кине и Доминикане данас.

JJ

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.
(Simo, 23. septembar 2023 11:27)

Postoji, ali jedino ako Kina pobedi Dominikansku Republiku 3:2. Onda je Srbiji potreban 1 set protiv Kine ili da Dominikana ne pobedi Holandiju.

nada

pre 10 meseci

po ttim devojkama se prosto vidi da im je stalo ne samo na ovoj utakmici.One su veliki borci velike sportiskinje ma sta uradile u buducnosti.Zasluzuju da budu u samom vrhu,one su svetska klasa.

ProkopijeElGrande

pre 10 meseci

Gvideti došao u Srbiju da bi konačno uzeo zlato sa nekom reprezentacijom
(Hf, 23. septembar 2023 12:06)

Videcemo ko je jaci. Srbija ili njegov baksuzluk. Za sad baksuzluk vodi 1-0.

Milance

pre 10 meseci

Po mojim proracunima, jedini rezultat koji nam ne odgovara je pobeda Kine nad Dominikanom od 3:2. U svim ostalim slucajevima mi prolazimo, cak i da izgubimo sledeci mec od Kine maksimalnim rezultatom 3:0.

sempervivum

pre 10 meseci

Мислим да су девојке данас узеле ствар у своје руке.
Маја је коначно разигравала и друге.
Гвидети је напокон дао веће поверење Сари Лозо. Не знам зашто је он њу ставио у други план, некако је до сада више форсирао Узелац и Катарину Лазовић. За Узелац разумем да жели да је ослободи, јер је она наследница Бранкице Михаиловић, наш нови топџија, и требала би да заблиста за годину дана, али кад је важна утакмица, онда треба ићи на сигурно.

Gde ja živim

pre 10 meseci

Čim ja gledam ne mož' da omane. Nema na čemu devojke, nema na čemu Đovani :)

Odlična igra sa vrlo malo žutih minuta. Sjajna igra u polju, odličan blok i pokrivanje istog i jako dobar servis. Drugi set apsolutna perfekcija u svakom smislu.

Tijana standardno u napadu, sjajna u odbrani. Sara perfektna danas, mislim bez greške u napadu. Maja Aleksić zazidala mrežu, a onda još pridodala i realizaciju u napadu.

Jako dobro dizanje Maje. Nismo brzali, tražila su se najoptimalnija rešenja. Sve u svemu fenomenalna utakmica i sjajan odgovor na poraz.

Ajde još Kina pa da odmorite malo. Bravo devojke, bravo Gvideti. Idemo dalje.

Napred Srbija!!!

Flori

pre 10 meseci

Jedva čekam da se jave oni carevi što su juče kokodakali nakon poraza. A da, oni su tu samo da daju "stručno" mišljenje kad devojke jednom imaju loš dan. Kakav narod...

Aki

pre 10 meseci

Dana igra kao protiv Brazila prosle godine svi davali poentirali juče neko napise pa samo Tijana se forsira a vidite da nije tako pa i da je bitno je pobediti a devojke su odlične i bez Tijane i sa njom reprezentacija jos 100 godina da osvajaju medalje I uvek ce isvajati,plus dodati Noleta,košarkaše,vaterpoliste,verovatno se da će i oni kvalifikovati,kosarkasice i one bi trebale ma velesila bre!

Djuka

pre 10 meseci

Ako Dominikanska pobedi Kinu rezultat je nebitan jer onda Kina ima dve pobede manje i automatski ne moće da nas pređe (ne gledaju se bodovi u ovom slučaju), ako bude 3-0 ili 3-1 za Kinu onda Dominikanska ne može da nas pređe po set količniku, jedinu kod 3-2 za Kinu obe imaju po 4 pobede i 13 bodova i mogu da odu na 16, pa nam treba ili 2 seta Holandije sutra ili 2 naša seta sutra

smeh

pre 10 meseci

Bravo za devojke! Kao što rekoh juče, samo gore glavu jer ništa nije bilo izgubljeno ni posle onog poraza. Ipak je ovo reprezentacija koja redovno igra minimum polufinala velikih takmičenja već dugo, dugo vremena. Samo idiot može nešto loše reći o ovim devojkama. Za savez, i država je krivac, se može reći loše zbog svega oko promene selektora i dobitne kombinacije ali ne i za devojke koje bukvalno daju sve što mogu kada igraju u dresu reprezentacije.

Mirjana

pre 10 meseci

Gotovo sigurno su na OI.Danas igraju Kina i Dominikana.Ko god izgubi ispada.Sutra Kina i Srbija i Holandija i Dominikana. Srbija ne može od Kine da izgubi sa 3:0.Imala i pre ovog susreta najbolji set količnik

Sloba

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta

kalkulacije

pre 10 meseci

Srbija se već plasirala zbog odličnog set količnika osim u slučaju da Kina pobedi danas Dominikanke 3:2 a sutra da pobedi nas 3:0 ili 3:1 a Dominikanke Holandiju 3:0 ili 3:1 gde bi Kineskinje i Dominikanke uprkos lošijem set količniku imale po jedan bod više od nas.

Nebojša

pre 10 meseci

Gde ste sad kritičari? Bravo devojke!
(Milan, 23. septembar 2023 11:34)

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.

Marx likes this

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju
(Dejan, 23. septembar 2023 11:28)

Po principima bratstava i jedinstva, svetskog komunizma, permanentne revolucije, e na tim principima. Da svaki kontinent bude zastupljen, na štetu najboljeg evropskog, da svaka rasa i grupa bude tu, iako ne znaju pravila. Dovešće plemena iz afrike, azije i okeanije, iako je u evropi 7 od 10 najboljih ekipa. Iz zemlje da izadju sada hobiti i patuljci od metra i žilet, i oni bi igrali. Važno je učestvovati, zar ne? Makar preko ledja najboljih.

Simo

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.

Red

pre 10 meseci

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.
(Nebojša, 23. septembar 2023 12:02) # Link komentara

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.

Mladen CG

pre 10 meseci

Dominikanska republika je zasluženo savladala Kinu, tako da se Srbija plasirala ma Olimpijske igre! Svaka čast našim odbojkašicama ali i selekciji sa Kariba! Igrale su kao u transu i zasluženo su one vrlo blizu plasmana na OI.

Nebojša

pre 10 meseci

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.
(Red, 23. septembar 2023 13:18)

Bez kritike nema napretka, probaj to da naučiš. Da li više voliš da ti kažu istinu onakvu kakva jeste ili da te lažu da je sve bajno?

I dalje.

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta
(Sloba, 23. septembar 2023 11:54)

Gvideti je i dalje bolji klupski trener nego reprezentativni i treba da ode jer nam je srozao igru. Maja Ognjenović jeste matora i danas je imala dosta nepreciznih lopti i Drča treba da bude prvi dizač.

Sreten

pre 10 meseci

Sve juče rečeno važi i danas. Uočene slabosti se nemogu gurnuti pod tepih. Ovo je bio trijumf velikih šampionki koje su manirom ranjene vučice našle ekstra snagu da naprave pravo čudo. Slabosti pokazuje juče i ranije kroz celi ciklus su bile vidljive i danas…. Za one koji hoće da gledaju. Sada su vučice sasvim iscrpljene i treba ih pustiti kući sa se odmore od teškog leta. A odbojkaški davez treba da rešava uočene probleme: selektor/strategija i dizač.

Što se Maje Ognjenović tiče, nisam siguran zašto se vratila u tim…Možda je Bojana sama i prva saopštila da hoće da se posveti porodici? U svakom drugom slučaju potez je diskutabilan…Dizač jenlljučno mesto u timu - pozicija zahteva ne samo osećaj za pas nego i mobilnost u napadu i odbrani. Bojim se da Maja ima problem koji nije lako rešiti. Oni koji je nekritički obožavaju, a i ja je volim i poštujem, pa je teraju da pobedi biološki sat - treba da se zamisle kome čine uslugu. Zar EP u Beogradu nije bio logičan kraj jedne velike reprezentativne karijere? Posebno nakon uspona Bojane Drče 2022. Da li je važnija Majina igra u timu u petoj deceniji ili srpska odbojka ?

Dimi

pre 10 meseci

@pacimirovic Šta Maja da radi kad ista Lozo ne može da opepeli, Aleksić nestane, Buše nikad nema, Stevanović kad nabode, nabode Uzelac mlada i još uvek se čeka? Šta tad da radi? Diže im svima, ali one prolaze svaku treću, četvrtu. Onda, normalno, ide na Tijanu, na najboljeg udarača. Danas su ostale prolazile, osim indisponirane Buše i igra je bila tečna. Danas je lako reći pa kad Maja diže svima. Ostavlja ih milijardu puta sa jednim blokom i one ne prodju i onda zašto diže samo Tijani. Nema više Nikolić, Rašić, svojevremeno Keve Čitaković. Danas je odbojka kud i kamo slabija nego pre desetsk, petnaest godina. Prošle godine Drča najbolji dizač, Pušić najbolji libero, majko mila…

Dimi

pre 10 meseci

@pacimirovic Šta Maja da radi kad ista Lozo ne može da opepeli, Aleksić nestane, Buše nikad nema, Stevanović kad nabode, nabode Uzelac mlada i još uvek se čeka? Šta tad da radi? Diže im svima, ali one prolaze svaku treću, četvrtu. Onda, normalno, ide na Tijanu, na najboljeg udarača. Danas su ostale prolazile, osim indisponirane Buše i igra je bila tečna. Danas je lako reći pa kad Maja diže svima. Ostavlja ih milijardu puta sa jednim blokom i one ne prodju i onda zašto diže samo Tijani. Nema više Nikolić, Rašić, svojevremeno Keve Čitaković. Danas je odbojka kud i kamo slabija nego pre desetsk, petnaest godina. Prošle godine Drča najbolji dizač, Pušić najbolji libero, majko mila…

Nebojša

pre 10 meseci

Gde ste sad kritičari? Bravo devojke!
(Milan, 23. septembar 2023 11:34)

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.

Simo

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.

Marx likes this

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju
(Dejan, 23. septembar 2023 11:28)

Po principima bratstava i jedinstva, svetskog komunizma, permanentne revolucije, e na tim principima. Da svaki kontinent bude zastupljen, na štetu najboljeg evropskog, da svaka rasa i grupa bude tu, iako ne znaju pravila. Dovešće plemena iz afrike, azije i okeanije, iako je u evropi 7 od 10 najboljih ekipa. Iz zemlje da izadju sada hobiti i patuljci od metra i žilet, i oni bi igrali. Važno je učestvovati, zar ne? Makar preko ledja najboljih.

I dalje.

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta
(Sloba, 23. septembar 2023 11:54)

Gvideti je i dalje bolji klupski trener nego reprezentativni i treba da ode jer nam je srozao igru. Maja Ognjenović jeste matora i danas je imala dosta nepreciznih lopti i Drča treba da bude prvi dizač.

Mirjana

pre 10 meseci

Gotovo sigurno su na OI.Danas igraju Kina i Dominikana.Ko god izgubi ispada.Sutra Kina i Srbija i Holandija i Dominikana. Srbija ne može od Kine da izgubi sa 3:0.Imala i pre ovog susreta najbolji set količnik

Cicojka

pre 10 meseci

Da li je moguce da neko na komentare o nasim divnim devojkama stavlja minuse,ljudi da li vi zivite u Srbiji,zasto tako negativno,nemojte biti zli jedan je zivot.

Nebojša

pre 10 meseci

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.
(Red, 23. septembar 2023 13:18)

Bez kritike nema napretka, probaj to da naučiš. Da li više voliš da ti kažu istinu onakvu kakva jeste ili da te lažu da je sve bajno?

Branko Borota, bivši fudbalski djelatnik iz PG

pre 10 meseci

Ovom pobjedom se gotovo anulirao neočekivani poraz u prošlom kolu. Iako su nam OI zagarantovane makar po plasmanu, raduje ovakva igra i želja šampionki. Crna Gora je uz vas!

veliki strumf

pre 10 meseci

Сјаја јна игра наших девојака, потпуна доминација буквално од првог поена! Све су одиграле сјајно, блок изузетан, игра у пољу такође и заиста минималан број грешака. Сада би скоро па чудо требало да се догоди да се не пласирамо на ОИ. Ако Доминикана добије Кину 3-0 или 3-1 - девојке ће се данас пласирати. То ипак није много вероватно, тако да ће се по свему судећи све решавати сутра. Добра је ствар што ће наше девојке играти последњи меч сутра па ће знати тачно шта им је потребно и да ли им је нешто потребно. Оно што је апсолутно сигурно је да у свакој варијанти два сета и освојен бод против Кине значе и пролаз. У свакој варијанти. Ако данас Кина добије Доминикану 3-0 или 3-1, врло ће важан бити дуел сутра Холандије и Доминикане. Тада, само у случају да Доминикана добије Холандију 3-0 или 3-1 Србија ће морати да узме бод против Кине. Ако буде 3-2 или Холандија победи - ми ћемо већ бити у Паризу. Има пуно комбинација и могућности у овом тренутку, много више ће се знати данас кад одиграју Кина и Доминикана, али оно пто је важно је да је позиција Србије сјајна и да су девојке данас одиграле изванредно што ће им свакако бити ветар у леђа за сутра!

Sloba

pre 10 meseci

A juče terali Gvidetija, Maja Matora i ne valja,Tijana siluje
Sve sami stručnjaci za odbojku kao uostalom za sve sportove iz fotelje preko TV ekrana a u životu loptu nisu uzeli u ruke a teže od kašike nisu podigli.Takvi smo mi Srbi.Pioraz se teško prašta

Kg

pre 10 meseci

Da pogadjam, devojke su kraljice a Gvideti sjajan trener? Ljudi, dokle cete vise da se sramotite posle svakog poraza bilo koje reprezentacije u bilo kom sportu?

Flori

pre 10 meseci

Jedva čekam da se jave oni carevi što su juče kokodakali nakon poraza. A da, oni su tu samo da daju "stručno" mišljenje kad devojke jednom imaju loš dan. Kakav narod...

Red

pre 10 meseci

Evo nas. Zadovoljni što su ispravljene greške na koje smo juče ukazivali, što je kao što vidiš dovelo do neuporedivo bolje igre i lagane pobede.
(Nebojša, 23. septembar 2023 12:02) # Link komentara

Rece lik koji kad potrci 100m vadi pumpicu da se oporavi, a onda cigaru.

Dejan

pre 10 meseci

ovo nije realno da devojke igraju pet godina sva finala, uzmu toliko zlata i na kraju moraju kroz kvalifikacije na OI. Nisu mi jasni ovi sto vode te organizacije po kakvim logikama se upravaljaju

Aki

pre 10 meseci

Dana igra kao protiv Brazila prosle godine svi davali poentirali juče neko napise pa samo Tijana se forsira a vidite da nije tako pa i da je bitno je pobediti a devojke su odlične i bez Tijane i sa njom reprezentacija jos 100 godina da osvajaju medalje I uvek ce isvajati,plus dodati Noleta,košarkaše,vaterpoliste,verovatno se da će i oni kvalifikovati,kosarkasice i one bi trebale ma velesila bre!

pacimirovic

pre 10 meseci

Sta se desi kada Maja ne "siluje" Tijanu i ukljuci druge devojke u napad.
U tri seta bukvalno deklasirale 3. ekipu Evrope uz ucinak:
Tijana 20
Lozo 15
Aleksic 14 poena, i treba naglasiti 10 odbrana Jegdic.
Bukvalno savrseno odigran mec.
bravo.

Milance

pre 10 meseci

Po mojim proracunima, jedini rezultat koji nam ne odgovara je pobeda Kine nad Dominikanom od 3:2. U svim ostalim slucajevima mi prolazimo, cak i da izgubimo sledeci mec od Kine maksimalnim rezultatom 3:0.

my way

pre 10 meseci

Браво, девојке! Права реакција након јучерашњег пораза и сада смо заиста на корак до Париза већ по пласману на овом турниру. Да не морамо да се бавимо много FIVB листом, географијом и математиком. Колико је бесмислен овај турнир који се одржава одмах после Еврпског првенства и на којем се 7 утакмица игра за 9 дана видело се и сада. Цех су овај пут платиле Холанђанке које реално након свих мечева и јучерашњег у 5 сетова нису могле данас да пруже колико могу. Њихова најјача постава није била спремна за овај меч, највећим делом зато после није ни играла, чувале су се можда и свесно за последње коло против Доминикане које може да им одлучује о пласману на Олимпијске игре. Но, нас то не треба да занима, на крају и ми смо свој енергетски пад имали јуче. Све и да су биле свеже и спремне и колико год да су одличне одбојкашице, Холанђанке су слабије од наших девојака и врло вероватно би исход био исти, али би меч више личио на онај у полуфиналу ЕП-а. Биће занимљива и утакмица између Кине и Доминикане данас.

Sreten

pre 10 meseci

Sve juče rečeno važi i danas. Uočene slabosti se nemogu gurnuti pod tepih. Ovo je bio trijumf velikih šampionki koje su manirom ranjene vučice našle ekstra snagu da naprave pravo čudo. Slabosti pokazuje juče i ranije kroz celi ciklus su bile vidljive i danas…. Za one koji hoće da gledaju. Sada su vučice sasvim iscrpljene i treba ih pustiti kući sa se odmore od teškog leta. A odbojkaški davez treba da rešava uočene probleme: selektor/strategija i dizač.

Što se Maje Ognjenović tiče, nisam siguran zašto se vratila u tim…Možda je Bojana sama i prva saopštila da hoće da se posveti porodici? U svakom drugom slučaju potez je diskutabilan…Dizač jenlljučno mesto u timu - pozicija zahteva ne samo osećaj za pas nego i mobilnost u napadu i odbrani. Bojim se da Maja ima problem koji nije lako rešiti. Oni koji je nekritički obožavaju, a i ja je volim i poštujem, pa je teraju da pobedi biološki sat - treba da se zamisle kome čine uslugu. Zar EP u Beogradu nije bio logičan kraj jedne velike reprezentativne karijere? Posebno nakon uspona Bojane Drče 2022. Da li je važnija Majina igra u timu u petoj deceniji ili srpska odbojka ?

JJ

pre 10 meseci

U naslovu treba da stoji: Srbija se kvalifikovala na Olimpijske igre. Ne postoji ni matematička šansa da nas na tabeli preteknu i Kina i Dominkana čak i da sutra izgubimo 3:0.
(Simo, 23. septembar 2023 11:27)

Postoji, ali jedino ako Kina pobedi Dominikansku Republiku 3:2. Onda je Srbiji potreban 1 set protiv Kine ili da Dominikana ne pobedi Holandiju.

Djuka

pre 10 meseci

Ako Dominikanska pobedi Kinu rezultat je nebitan jer onda Kina ima dve pobede manje i automatski ne moće da nas pređe (ne gledaju se bodovi u ovom slučaju), ako bude 3-0 ili 3-1 za Kinu onda Dominikanska ne može da nas pređe po set količniku, jedinu kod 3-2 za Kinu obe imaju po 4 pobede i 13 bodova i mogu da odu na 16, pa nam treba ili 2 seta Holandije sutra ili 2 naša seta sutra

sempervivum

pre 10 meseci

Мислим да су девојке данас узеле ствар у своје руке.
Маја је коначно разигравала и друге.
Гвидети је напокон дао веће поверење Сари Лозо. Не знам зашто је он њу ставио у други план, некако је до сада више форсирао Узелац и Катарину Лазовић. За Узелац разумем да жели да је ослободи, јер је она наследница Бранкице Михаиловић, наш нови топџија, и требала би да заблиста за годину дана, али кад је важна утакмица, онда треба ићи на сигурно.

ProkopijeElGrande

pre 10 meseci

Gvideti došao u Srbiju da bi konačno uzeo zlato sa nekom reprezentacijom
(Hf, 23. septembar 2023 12:06)

Videcemo ko je jaci. Srbija ili njegov baksuzluk. Za sad baksuzluk vodi 1-0.

kalkulacije

pre 10 meseci

Srbija se već plasirala zbog odličnog set količnika osim u slučaju da Kina pobedi danas Dominikanke 3:2 a sutra da pobedi nas 3:0 ili 3:1 a Dominikanke Holandiju 3:0 ili 3:1 gde bi Kineskinje i Dominikanke uprkos lošijem set količniku imale po jedan bod više od nas.

nada

pre 10 meseci

po ttim devojkama se prosto vidi da im je stalo ne samo na ovoj utakmici.One su veliki borci velike sportiskinje ma sta uradile u buducnosti.Zasluzuju da budu u samom vrhu,one su svetska klasa.

Gde ja živim

pre 10 meseci

Čim ja gledam ne mož' da omane. Nema na čemu devojke, nema na čemu Đovani :)

Odlična igra sa vrlo malo žutih minuta. Sjajna igra u polju, odličan blok i pokrivanje istog i jako dobar servis. Drugi set apsolutna perfekcija u svakom smislu.

Tijana standardno u napadu, sjajna u odbrani. Sara perfektna danas, mislim bez greške u napadu. Maja Aleksić zazidala mrežu, a onda još pridodala i realizaciju u napadu.

Jako dobro dizanje Maje. Nismo brzali, tražila su se najoptimalnija rešenja. Sve u svemu fenomenalna utakmica i sjajan odgovor na poraz.

Ajde još Kina pa da odmorite malo. Bravo devojke, bravo Gvideti. Idemo dalje.

Napred Srbija!!!

smeh

pre 10 meseci

Bravo za devojke! Kao što rekoh juče, samo gore glavu jer ništa nije bilo izgubljeno ni posle onog poraza. Ipak je ovo reprezentacija koja redovno igra minimum polufinala velikih takmičenja već dugo, dugo vremena. Samo idiot može nešto loše reći o ovim devojkama. Za savez, i država je krivac, se može reći loše zbog svega oko promene selektora i dobitne kombinacije ali ne i za devojke koje bukvalno daju sve što mogu kada igraju u dresu reprezentacije.

Mladen CG

pre 10 meseci

Dominikanska republika je zasluženo savladala Kinu, tako da se Srbija plasirala ma Olimpijske igre! Svaka čast našim odbojkašicama ali i selekciji sa Kariba! Igrale su kao u transu i zasluženo su one vrlo blizu plasmana na OI.