Nova vest
Auto-moto

Petak, 15.09.2023.

13:00

Lekler o problemima Ferarija: To je veoma važno

Šarl Lekler je govorio o trenutnom stanju u Ferariju, ali i o budućnosti ekipe.

Izvor: SN

Autor: SN

Lekler o problemima Ferarija: To je veoma važno
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Iako je Ferrari pre dve nedelje uživao u svom najkonkurentnijem vikendu u godini do sada u Italiji, performanse su takođe poslužile da se istaknu neki ključni nedostaci u performansama SF-23.

Konkretno, njegovo testiranje sprovedeno u Monci, potvrđujući ishod eksperimenata koje je uradio na prethodnoj trci u Zandvortu, pomoglo je da se dobije više odgovora o tome zašto Ferari gubi kada se bolidu doda više sile potiska.

"Naučili smo dosta tokom Monce, posebno o našim slabostima", rekao je on u Singapuru. "I to je potvrdilo da smo bili jači na stazama sa malom potisnom silom, što očigledno ovde znači da će za nas biti malo teži vikend"

Lekler smatra da je razumevanje koje je Ferari dobio od Monce bilo važno jer nastavlja da se fokusira na veliku promenu dizajna automobila za sledeću sezonu.

"Posle Monce shvatili smo više stvari koje su dobre za ovu godinu, iako će to biti mali korak u pravom smeru, ali uglavnom se radi o dizajnu bolida sledeće godine, što je pozitivno".

Ferari je spreman da napravi neke opsežne promene za svog izazivača 2024, a Lekler je rekao da je tako drugačiji pravac sada dobro opravdan znajući šta se dogodilo u Monci.

"Projekat 2024 se veoma razlikuje od onog koji imamo ove godine", objasnio je on. "Sa svime što smo takođe naučili, to potvrđuje da je to dobar izbor koji smo uradili za sledeću godinu.Što više naučimo, to je bolje da uradimo nekoliko poslednjih detalja za automobil sledeće godine. Tako da je veomva važno. Zaista je dobro to shvatiti i pre kraja sezone, jer imamo još dosta trka. Tako da bismo možda mogli da poguramo još malo u tom pravcu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu