Utorak, 30.05.2023.

04:50

Srpsko finale NBA – Majami sprečio istoriju i eliminisao Boston!

Košarkaši Majami Hita pobedili su Boston Seltikse 103:84, u sedmoj utakmici finala Istoka, što znači da ćemo ih u velikom finalu gledati protiv Denver Nagetsa.

Izvor: PT

Srpsko finale NBA – Majami spreèio istoriju i eliminisao Boston! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

2CRAZY

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver, bukvalno nije moglo bolje.
Imaju prednost domaćeg terena, dolazi im premoren i ispovređivan Majami, igra se na svaka dva dana, nemaju kad da odmore, od kvalitetnih centra imaju samo Adebaja koji diše na škrge, poješće ga Jokić, prilično sam siguran da će i biti metla, 4:0 za Denver, bez problema.

Beograđanin

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.
(Stefi, 30. maj 2023 08:05)

Kako konkretno zamišljaš da se piše (komentariše) o finalu NBA lige, sada kada se zna ko je drugi finalista, a da se jedan od finalista uopšte ne spomene? Kako pritom neko treba da piše da bi zvučao kao zaljubljenik u košarku, a ne kao neko ko prati NBA samo zbog Jokića?

јд123

pre 10 meseci

Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!
(MANGUP, LOLA, BEKRIJA ..., 30. maj 2023 07:04)

Не знам шта теби ту није јасно или си само обични трол? Освојио је и Миличић три прстена па то никога није занимало у Србији.
Освојио је и Стојаковић са Даласом, па се није славило као што би да је освојио са Сакраментом, као један од главних играча.

Капираш? Да ли је теби јасно шта то значи да Денвер освоји са франшизним играчем Јокићем? Никада то нисмо имали а вјероватно никада више и нећемо у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Али судећи по твојим коментарима видим да теби ништа није јасно. Додуше можда ти није пилећа памет, него си само трол у покушају.

vince carter

pre 10 meseci

I Karl Luis bi mozda rekao da bi dominirao nad Juseinom Boltom. Al jbg kad za to imamo pravu metriku pa bi znali da jede g.
Izgleda svaki sport stagnira, samo atletika napreduje...
(floki, 30. maj 2023 00:22) Ovaj komentar se odnosi na saljivu izjavu Hauarda. Ja se silno smejem na ove nebuloze,aj sto su Hauard i Jokic igrali jedan protiv drugog,nego je Bolt svoj rekord postavio 2009 u godini kada je Hauard igrao finale pa bi trebao da se zapitas zasto sprinter iz 2023 nije ni blizu Boltu. Boltov rekord mozda nece biti oboren ni 2050 godine i onda ne znam sta ce raditi ovakvi pojmasi. Uostalom koliko trebas biti ogranicen da uporedjujes timskog sportistu sa Atletikom. Po ovoj logici Teo Wolkot bi bio duplo bolji od Inieste a Derik Dzons od Jokica🙈 A Maradona ne bi danas mogao da igra fudbal sa 50 licnih trenera i nutricionista,dok Zorzinjo moze da igra za Celzi,Arsenal😂 Oduvek sam se gnusao ovakvih ljudi,javite Maldiniju koji je igrao u Kalcu 1984 da nije imao sta da trazi protiv Runija i Kristijana 2007😂 Javite Lebronu draftovanom 2003 da je Paolo Bancero draftovan ove godine automatski mnogo bolji i napredniji igrac🙈

Najbolji su u finalu

pre 10 meseci

Denver i Majami igraju šah, svi ostali mice. Najviše su uložili u razvoj timova i izgradnju samopouzdanja svojih igrača. Dokazali su da nema potrebe za velikim brojem igrača u rotaciji i dali prednost uigranosti. Neverovatan uspeh je ostvario Majami sa dva povređena igrača već u prvoj rundi i timom koji čine mahom nedraftovani igrači (gladni dokazivanja, uspeha i zahvalni na šansi koja im je pružena) protiv tima kao što je Boston, koji je čista suprotnost. Kapa dole finalistima čiji će uspešni pristup usled višegodišnjeg rada drugi timovi pokušati da kopiraju.

smeh

pre 10 meseci

Bravo za Majami i čestitke Spolstri. Kapa dole majstoru kada je ovakvu ekipu doveo do velikog finala. Pogotovo u ovakvom momentu gde su izgledali izgubljeno. Verovatno je većina već videla da će se desiti čudo u košarci i da ekipa koja gubi 3:0 prođe dalje ali Majami i Spolstra nisu bili među tim ljudima. Za veliko finale će im trebati mnogo više sreće jer sa druge strane ih čeka ekipa koja zna da igra na više načina a ne samo da živi od šuta za 3 poena. Verujem da će Spolstra dobro uraditi domaći i spremiti taktiku ali ne verujem da će uspeti to njegovi igrači da sprovedu u delo, barem ne na prve 2 utakmice.

keli kej

pre 10 meseci

“Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.”

Druze, Tejtum je u top 3 igraca na svetu, i svaki tim bi ga pozeleo! Ovde nije do Tejtuma nego najvise do nezrelog trenera i Brauna i Smarta. Ne zove tajmaut u trenutku kada kola idu nizbrdo, ne eksploatise protivnikove slabosti…Braun i Smart igraju kao pod rucnom, kao da su na plazi. Za to vreme Martin, Vinsent i muceni Lauri dva puta pretrce teren. Skandalozno losi Braun i Smart u plejofu su kljuc neuspeha. Smart posle ovoga nema sta da trazi u startnoj petorci.

Zozo

pre 10 meseci

Za Denver će biti ključno da Jokara ne nasedne na provokacije i grubu igru jer će toga sigurno biti u izobilju. Mislim da Majami jedino tu vidi svoju šansu.

zare

pre 10 meseci

Treba uvesti pravilo (swept away), ako je 3:0, dalje se ne igra. Jer su zbrisani, više od 100 takvih serija je pokazalo da povrtka nema.

Гиле

pre 10 meseci

Шанса јесте за Денвер, али ако подцене Мајами, и помисле добили смо, проћи ће као и претходне три екипе.

JPR

pre 10 meseci

Ciglanje Bostona, pukli, i ćao zdravo ! Majami je više pokazao od početka plejofa, tako da zasluženo i došao do finala. Još par dana pa da gledamo Veliko Finale i našeg majstora !

Role

pre 10 meseci

Mnogi od nas nece priznati da smo bili ubedjeni kako Jokic mora iz Dnevera ako sanja prsten, Meloun neimač pojma, Marej i Junior najveci promasaji u istoriji NBA...
Korak po korak i evo Denver blagi favorit u velikom NBA finalu. Njihova pobeda bila bi pobeda sporta, kosarke, sistema.
Slicno se moze i za Vrelinu reci. Pravi tim, Dzimi faca!

Kraljević Marko

pre 10 meseci

@To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .
(Mr_Melbourne, 30. maj 2023 05:09)
Slažem se i dodao bih Uz našu i EL košarku.

Stefi

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.

Bocko

pre 10 meseci

Ipak, Majami ! Statistika pokazuje, u ovom slučaju sve. Majami je pogađao trojke, Boston ne. U ostalom su slični. Hendikep za Boston je bila povreda Tejtuma, u samom početku. Ali, uvek mora da postoji plan b. Trener Bostona je još " zelen" da ga napravi. Osim toga, ko se seća, u prvom. po. šeste utakmice, Tejtum je radio šta je hteo i bio nezaustavljiv. U drugom po. se ugasio i postigao samo dva poena iz igre. Uz to, Braun je sinoć verovatno oborio lični rekord u izgubljenim loptama, koje su posle kontri uglavnom završavale u košu Bostona . I na kraju, šta bi sa toliko hvaljenom Bostonovom širinom u igri ? U Majamiju sjajan Martin. Ne znam da li se za trofej MVP konferencije gleda ukupan učinak ili samo finale ? Ako je ovo drugo, po meni je Martin za prikazano u finalu, više zaslužio " Birda" nego Batler ! Ako Denver bude imao " normalan " pristup, ne vidim kako bi Majami mogao da ga ugrozi. Majami ima 4-5 opasnih šutera za tri, ali sve drugo je na strani Denvera. Na kraju zanimljivost da su oba tima zajedno izvela manje od 20 bacanja. Manje nego neki igrači sami u toku sezone.

jedan posmatrač

pre 10 meseci

Boston je gotovo potpuno očekivano razočarao. Očekivano, najpre zbog svega onoga što je pokazao i u ovom (n)ovogodišnjem PO mučenju za svoje navijače.
Sve su to bili jasni signali da sa njima nešto ozbiljno ne valja, i da su izgleda samo još jedna ekipa za regularni deo, i ne mnogo više od toga.
Ok, jeste se Tejtum povredio odmah na početku, i to je bila bitna stvar za Boston, ali baš taj Tejtum, osim one kako sada izgleda samo jedne "user" fantastične poslednje četvrtine protiv još jedne luzerske ekipe Filadelfije, zapravo nije mnogo pokazao. Ali zato, bitno je da je on izjavio to što je izjavio posle te četvrtine.
I da Boston, kao apsolutni favorit i ekipa koja ima prednost domaćeg terena u seriji, samo jednom (1 od 4) to iskoristi i pobedi kod kuće je sramota.
Sada će i kod njih da dođe do raspada, pošto nakon ovih rezultata poslednjih godina, nešto će definitivno morati da se menja.
Majami je bio super borben, i maksimalno iskoristio ono što ima. Spolstra je sjajno koristio prekide da u startu preseče bilo kakvu, pa makar i najmanju naznaku povratka Bostona u ovaj meč. Jedino mi nije jasno zašto je i poslednja dva-tri minuta ostavio glavne igrače na terenu, kada je već Boston ubacio svoje rezerve na teren. I to ne samo zbog toga što nismo videli Jovića na terenu, već što je postojala šansa da se neko od bitnih igrača možda nesrećno povredi. Adebajo je na primer u jednom trenutku pod košem uleteo u publiku u tom periodu.
Neverovatno je dokle su stigli uz sve povrede bitnih igrača i sa toliko nedraftovanih, a Martin je definitivno najveće otkrovenje ovog PO.
E sad, koje su im šanse protiv Denvera, pa realno veoma male, pošto se čini da zaista nemaju gotovo nikakvog materijala da čak pokušaju makar i samo da uspore Jokića. Do sada se pokazalo da Adebajo nije taj kapacitet, a još i dolaze umorni na veliku nadmorsku visinu. Jedina šansa za Majami bi bila da prosto polude po pitanju broja trojki uz procenat preko 50, a da je Denver sa druge strane previše ispao iz ritma zbog ove duže pauze, pa da možda tako pokušaju da ih iznenade i pobede, ali samo u prvom meču, zato što će sve kasnije biti mnogo teže. Denver je do sada pokazao da ima materijala da se sjajno prilagodi svakom protivniku.

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

A zašto svi u Srbiji navijaju za Denver u finalu? Jer zato što tu igra Jokić, koji je iz Srbije? Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!

zemunski kej

pre 10 meseci

Iznenadjenje. Ocekivao se Boston u finalu. Povreda Tejtuma je presudila.Seltik ima Tejtuma i Dzejlena Brauna kao udarne igrace, Smarta iVajta kao dobre i u napadu i odbrani ali jedan da odpadne to je kraj puta. Pogledacu reprizu mozda je i do trenera jer je Spolstra 15 godina trener Majamija ,iskusan

Celtics Nation

pre 10 meseci

Ovaj tim Majamija ne bi pobedio Evroligu, čak bi ih i Partizan dobro namučio ako ne i pobedio.

Tatum, da je istinski lider, mogao je i trebalo je da osvoji 3 titule od 2018. kada je prvi put igrao u finalu konferencije do danas. Vreme je za neke drastične promene u Bostonu, počevši od trenera.

Prognoza za finale - Denver in 5.

Aki

pre 10 meseci

Dve ekipe sa izrazito ekipnom košarkom u finalu lige, gde se stalno ističu zvezde i rekordi pojedinaca. Denver veliki favorit, zbog dugog odmora i zbog domaćeg terena, ali Majami je dokazao da ga ne treba odpisivati. Neće biti spavanja.

nemanja

pre 10 meseci

ovo nije moglo bolje za Denver.. bukvalno najidealniji moguci scenario.. da ne trcimo previse unapred, ali ja ne znam kako ovaj umorni i povredama osakaceni Majami moze 4 puta da dobije Denver koji jos ima i prednost domaceg terena..
istorijska sansa za naseg Jokica da udje medju najvece velikane kosarke!

Sale

pre 10 meseci

Simpatišem Denver i naravno našeg Jokića, ali čak i ako sklonim svoju pristrasnost i subjektivnost, ja zaista ne znam kako i na koji način je moguće pobediti Denver četiri puta. Denver ima momentum u rasponusu su snage i žedni trofeja. Ovogodišnji Denver me podseća na našu vaterpolo reprezentaciju na poslednje dve OI ili recimo Nole kada igra završnicu AO, bukvalno se golim okom vidi da su psihološki na totalno drugom nivou. Naravno nije Majami nekakvo amatersko društvo, ali teško, jer upravo svedočimo zlatnoj eri Denver Nagetsa i apsolutno ih niko neće zaustaviti ka slavi!

Dr doc.

pre 10 meseci

Kakva serija! Majami je pokazao da je sastav koji ima neverovatnu mentalnu snagu. Vratiti se posle 3 poraza i pobediti u gostima veoma kvalitetan Bostoj je za veliko postovanje. Međutim i dalje verujem da Majami vise odgovara Denveru, ne samo zbog toga sto je Denever u prednosti domaceg terena i sto ima veci broj kvalitetnijih igraca, vec i zato sto Denver ima raznovrsnost u igri koja ne odgovara Majamiju. Ono sto ce dodatno zakomplikovati seriju je i fizicki sukob između Jokica i igraca Majamija iz regularnog dela, gde ce Majami sigurno pokusavati prljavom igrom da izbaci Jokica iz ritma, mozda cak i da ga isprovocira na novi sukob. O tome Denever i sam Jokic moraju posebno voditi racuna.

Aleks

pre 10 meseci

Denver često ima problema sa trojkaškim ekipama, Majami sa ovakvim šutem (50% za 3 noćas) im je teži protivnik nego Boston.
(miladin, 30. maj 2023 05:24)

Pa nije svaki dan Božić.

baron

pre 10 meseci

Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.
Izgubiti kuci 20p razlike od prosecnog Majamija u odlucujucoj utakmici je prosto nedopustivo.

Statističar prevarant

pre 10 meseci

Pa ovaj Majami će Denver isprašiti ko staru kantu.
(MG NEGA, 30. maj 2023 05:11)

Evo jos jednog strucnjaka koji uporno forsira poraz Denvera i kada se to desi onda je je najpametniji na svetu. Pa naravno da će jednom izgubiti i eto, bićeš košarkaški mag koji je sve predvideo. Ali Denver igra finale NBA. Nije to raspali Metalac iz Valjeva.

Hm

pre 10 meseci

Trener Bostona je diletant. Do samog kraja je forsirao trojke iako im nije islo. Covek ima Vilijamsa, Tejtuma, pa i Horforda i umesto da napadaju kos Majamija koji brani onaj balvan Adebajo, a koji je brzo zaradio tri licne, on ide na sut spolja.

I nije ga sramota da posle utakmice kaze da su izgubili zbog suta za tri. I na pitanje da li je to trebalo da promeni, da se ne ide toliko na trojke, 'ladno odgovori sa NE.

Majami nista nije pokazao. Da im nije Martina koji je davao vazne koseve, gusto bi bilo.

Milan

pre 10 meseci

@Celtics nation
Ne može, zaradili su 100 godina prokletstva bez titule nakon onog što su uradili Ajzei Tomasu. Ko zna, možda naši unuci dočekaju titulu Bostona.

aca

pre 10 meseci

Ne moras ni uci na statistiku znas da je boston bacao cigle umesto trojki...

Hendikep timova koji se baziraju na sutu za tri je sta kad stane trojka..

sašaBg

pre 10 meseci

Definitivno, finale istoka, donelo je Denveru i prednost domaceg terena i protivnika koji vise “lezi”. Velika sansa za Jokica i momke, za Melouna i klub, da osvoje prvi prsten. To bi bila velika nagrada za strpljiv i temeljan rad, pomalo zaboravljen u modernom sportu, gde se vec 6 godina pravi sistem, trpe i neuspesi, stoji se iza trenera i svi zajedno rastu. E pa, porasli su dovoljno za prsten.

DENVER sada ili nikada

pre 10 meseci

Nije moglo.bolje. Dobio Majami posle sedme utakmice, da je moglo da se bira ne bi moglo.bolje.
(Srbin, 30. maj 2023 04:56)
Pa nije taj Majami pao padobranom u finale, nego razvalio Milvoki ( koji je bio najveći favorit za osvajanje ) i Njujork, a Boston na mišiće izbacio, ali sa čak tri pobede u gostima. I obda ih svi otpisuju, oni su kao aucajderi Denver sigurno osvaja?! Pa bili su u svim ovim duelima apsolutni aucajderi, pa sve dobiše.

ПартИбрејкерс

pre 10 meseci

Јокић против Јовића ❤️💙🤍
Нек Повест Највећег Двобоја у нашој кошарци отпочне..

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

Štasad

pre 10 meseci

Baš je teško bilo da se osvoje dva prstena sa timom u kome zajedno igraju Džejms, Boš i Vejd. Mislim da upravo Spolstru Džejms može da krivi za dva propuštena prstena, zbog čega nije postao novi Džordan.

Milunka Malina

pre 10 meseci

@roki Blago tebi ako verujes da komentari predstavlajju znanje zemlje kosarke. Svako moze da napise sta god hoce. Kao i ti naravno.

Mr_Melbourne

pre 10 meseci

To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .

Hagiano

pre 10 meseci

Neverovatno da su ceo mec vodili, i to se videlo da Boston nema resenja za zonu, svaka cast, u ovoj seriji treci put ih dobijaju u Bostonu.
Ovakav Majami mislim da nece ipak moci da pobedi Denver 4x. Najpre jer se vidi da su igraci vec poprilicno istroseni, a ovi s druge strane mislim da ce leteti prve dve utakmice koje budu igrali kao domacini.
Vreme je da Dzoker zavrsnicu odigra velemajstorski, kao da ovo do sad vec nije bilo ....

montoya

pre 10 meseci

Jedva sam odgledao koliko je odvratna utakmica bila. Miami poveo u 1/4 pa posle svaki napad 24sec., a ovi iz Bostona bazen ne mogu da pogode. Nadam se da ce ih Denver pomesti.

Tuta Bugarche

pre 10 meseci

Problem Denveru ce najverovatnije najveci biti Erik Spolstra , covek je tamo njihov Zeljko Obradovic kada dodje do playoffa..ili ti onaj Emeri iz Sevilje ;) Kog god da imaju u timu oni teraju do finala…

goran

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver... Mada je i Boston tigar od papira. AG može da se mlati sa Batlerom, a i MPJ je dugačak... KCP i Brus mogu lagano Martina/Vinsenta/Štrusa... Adebajo može da pravi malo problema u timskoj odbrani, ali osim njega heat nema poštenu četvorku/peticu koja može da se nosi sa fizičkom snagom Denvera. Delovalo je kao san pre dva meseca, ali je Jokić stvarno na korak od pisanja istorije.

Alek

pre 10 meseci

Dobar je Majami tim , pre svega za gledanje, svi znaju da igraju, baš svi, lepo za oko , Jimmy Butler mu tu dođe kao neki stariji bata, korektor, sklopili su tim imaju hemiju za 10. Spolstra znalac, zaista se vide godine iskustva, kad pozove tajm out odmah znaš da će posle njega da proigraju. Boston, čudna ekipa, po meni previše divlja, onaj Jalen Brown, baja okean ne može da pogodi, a siluje siluje, slično i Smart, samo trice pa šta nam bog da. Peh za Tatum-a u prvoj minuti, ali ko prati NBA zna vrlo dobro da momak nestaje u svakoj bitnoj utakmici, prosto lik se uprpa i ne može ništa da pogodi kao da je s Marsa pao , isto kao prošle godine finale. Denver, po meni, apsolutni favorit,samo i jedino jer imaju Jokića,koga Bem Adebajo nema šanse da sačuva, znači ako je Nikola prošao i Gobera i Towns-a ,i A Davis-a ,i onog iz Finiksa , Bem je tu nekako najlakši što se tiče Jokića, unistice ga, i po meni to će biti ključ titule. Osećam potpunu dominaciju Jokića, osecam neke svemirske brojke. Denver dobija, po meni 4-0 ili 4-1.

Avangarda

pre 10 meseci

Auu ljudi jel ste vi svesni sta je ovo za nas?? Denver ce pocistiti Majami ili ce im dati jednu da bi proslavili titulu u Denveru mada ne verujem, ali ISTORIJSKI uspeh Vrucine iz Majamija i bas mi je drago, pogotovo sto je tu i mali Jovic, jeste da ne igra ali sta dozivljava u svojoj prvoj sezoni u NBA je nestvarno kao i mali Kristijan Braun iz Denvera, osvojio NCAA i otisao u NBA i sad IGRA finale i najverovatnije osvaja prsten...Nadam se da ih Denver nece pocistiti i da ce biti bar 4:2 ali jako tesko, ovi su istroseni posteno, a Denver je masina, mozda ce prvu da traljave nesto jer nisu igrali 10ak dana ali od druge melju. Zivela Srbija !

wtf

pre 10 meseci

Odličan završetak što se Denvera tiče,samo se bojim da nisu izašli iz ritma,jjer kad budu počeli finale biće skoro 2 nedelje bez ijedne odigrane utakmice.

DukiNS

pre 10 meseci

Malo ljudi je zaista očekivalo ovo, ali ipak se istorija nije promenila i 151. put je ekipa izgubila kada je na 0-3. Boston se samouništio besomučnim šutem za tri. I drago mi je zbog toga. Jer luđe i bolje vođene ekipe od ovog Majamija nema. Nešto vrtim film, i stvarno se ne sećam neke slične ekipe, da je sa toliko nedraftovanih igrača, sa osme pozicije došla do Finala. Pritom 3 bitna igrača u rotaciji Lav, Oladipo i Hiro nisu igrali. Mislim da ćemo zaista uživati u Finalu , jednom od lepših i zaslužnijih u ne znam koliko godina. I nek pobedi bolji. Jer mi zaista neće biti žao ako Denver i pobedi ovakav Majami.

Gedora

pre 10 meseci

Miami kupio karte za Denver pre sedme utakmice. Pa ako to Bostonu nije bila motivacija, ja ne znam šta je. Kakva grupa luzera. Umesto da ih unište sa sve kupljenim kartama .. .

Čukarica

pre 10 meseci

Obrali ste bostan, Seltiksi! Ode Srbin po prsten. Izmrcvavljeni od Bostona, ošamućeni Denverovom nadmorskom visinom, Majami gubi prve dve, mora braćo!

Ragina Glava

pre 10 meseci

Kakav peh za Boston, prvi minut i povreda Tejtuma, kao da ih je to odmah poremetilo.
Ali Majami, vise nego zasluzeno, kakav mentalni sklop Spolstre i momaka, neverovatno !!!!!
Sta god ko mislio, Denveru ni malo nece biti lako, ovo je grupa pobednika koji nikada ne odustaju!
Denver je favorit, tu nema price, ali bice to paklena serija.
P. S. Ipak ima nesto u brojevima, 151 : 0.

nba-86

pre 10 meseci

uništio ih majami, kakva odbrana. martin 11/16 kakav igrac, plus štrus i vinsent kakav trio g lige. šta rade pet rajli, spolstra i skauti majamija, drze skautsku kliniku celoj ligi. nece denveru biti lako, ali nece ni majamiju. vidimo se u cetvrtak u 02:30

goran

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver... Mada je i Boston tigar od papira. AG može da se mlati sa Batlerom, a i MPJ je dugačak... KCP i Brus mogu lagano Martina/Vinsenta/Štrusa... Adebajo može da pravi malo problema u timskoj odbrani, ali osim njega heat nema poštenu četvorku/peticu koja može da se nosi sa fizičkom snagom Denvera. Delovalo je kao san pre dva meseca, ali je Jokić stvarno na korak od pisanja istorije.

Ragina Glava

pre 10 meseci

Kakav peh za Boston, prvi minut i povreda Tejtuma, kao da ih je to odmah poremetilo.
Ali Majami, vise nego zasluzeno, kakav mentalni sklop Spolstre i momaka, neverovatno !!!!!
Sta god ko mislio, Denveru ni malo nece biti lako, ovo je grupa pobednika koji nikada ne odustaju!
Denver je favorit, tu nema price, ali bice to paklena serija.
P. S. Ipak ima nesto u brojevima, 151 : 0.

nba-86

pre 10 meseci

uništio ih majami, kakva odbrana. martin 11/16 kakav igrac, plus štrus i vinsent kakav trio g lige. šta rade pet rajli, spolstra i skauti majamija, drze skautsku kliniku celoj ligi. nece denveru biti lako, ali nece ni majamiju. vidimo se u cetvrtak u 02:30

Mr_Melbourne

pre 10 meseci

To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .

Gedora

pre 10 meseci

Miami kupio karte za Denver pre sedme utakmice. Pa ako to Bostonu nije bila motivacija, ja ne znam šta je. Kakva grupa luzera. Umesto da ih unište sa sve kupljenim kartama .. .

sašaBg

pre 10 meseci

Definitivno, finale istoka, donelo je Denveru i prednost domaceg terena i protivnika koji vise “lezi”. Velika sansa za Jokica i momke, za Melouna i klub, da osvoje prvi prsten. To bi bila velika nagrada za strpljiv i temeljan rad, pomalo zaboravljen u modernom sportu, gde se vec 6 godina pravi sistem, trpe i neuspesi, stoji se iza trenera i svi zajedno rastu. E pa, porasli su dovoljno za prsten.

Čukarica

pre 10 meseci

Obrali ste bostan, Seltiksi! Ode Srbin po prsten. Izmrcvavljeni od Bostona, ošamućeni Denverovom nadmorskom visinom, Majami gubi prve dve, mora braćo!

Hagiano

pre 10 meseci

Neverovatno da su ceo mec vodili, i to se videlo da Boston nema resenja za zonu, svaka cast, u ovoj seriji treci put ih dobijaju u Bostonu.
Ovakav Majami mislim da nece ipak moci da pobedi Denver 4x. Najpre jer se vidi da su igraci vec poprilicno istroseni, a ovi s druge strane mislim da ce leteti prve dve utakmice koje budu igrali kao domacini.
Vreme je da Dzoker zavrsnicu odigra velemajstorski, kao da ovo do sad vec nije bilo ....

Sale

pre 10 meseci

Simpatišem Denver i naravno našeg Jokića, ali čak i ako sklonim svoju pristrasnost i subjektivnost, ja zaista ne znam kako i na koji način je moguće pobediti Denver četiri puta. Denver ima momentum u rasponusu su snage i žedni trofeja. Ovogodišnji Denver me podseća na našu vaterpolo reprezentaciju na poslednje dve OI ili recimo Nole kada igra završnicu AO, bukvalno se golim okom vidi da su psihološki na totalno drugom nivou. Naravno nije Majami nekakvo amatersko društvo, ali teško, jer upravo svedočimo zlatnoj eri Denver Nagetsa i apsolutno ih niko neće zaustaviti ka slavi!

DukiNS

pre 10 meseci

Malo ljudi je zaista očekivalo ovo, ali ipak se istorija nije promenila i 151. put je ekipa izgubila kada je na 0-3. Boston se samouništio besomučnim šutem za tri. I drago mi je zbog toga. Jer luđe i bolje vođene ekipe od ovog Majamija nema. Nešto vrtim film, i stvarno se ne sećam neke slične ekipe, da je sa toliko nedraftovanih igrača, sa osme pozicije došla do Finala. Pritom 3 bitna igrača u rotaciji Lav, Oladipo i Hiro nisu igrali. Mislim da ćemo zaista uživati u Finalu , jednom od lepših i zaslužnijih u ne znam koliko godina. I nek pobedi bolji. Jer mi zaista neće biti žao ako Denver i pobedi ovakav Majami.

Alek

pre 10 meseci

Dobar je Majami tim , pre svega za gledanje, svi znaju da igraju, baš svi, lepo za oko , Jimmy Butler mu tu dođe kao neki stariji bata, korektor, sklopili su tim imaju hemiju za 10. Spolstra znalac, zaista se vide godine iskustva, kad pozove tajm out odmah znaš da će posle njega da proigraju. Boston, čudna ekipa, po meni previše divlja, onaj Jalen Brown, baja okean ne može da pogodi, a siluje siluje, slično i Smart, samo trice pa šta nam bog da. Peh za Tatum-a u prvoj minuti, ali ko prati NBA zna vrlo dobro da momak nestaje u svakoj bitnoj utakmici, prosto lik se uprpa i ne može ništa da pogodi kao da je s Marsa pao , isto kao prošle godine finale. Denver, po meni, apsolutni favorit,samo i jedino jer imaju Jokića,koga Bem Adebajo nema šanse da sačuva, znači ako je Nikola prošao i Gobera i Towns-a ,i A Davis-a ,i onog iz Finiksa , Bem je tu nekako najlakši što se tiče Jokića, unistice ga, i po meni to će biti ključ titule. Osećam potpunu dominaciju Jokića, osecam neke svemirske brojke. Denver dobija, po meni 4-0 ili 4-1.

nemanja

pre 10 meseci

ovo nije moglo bolje za Denver.. bukvalno najidealniji moguci scenario.. da ne trcimo previse unapred, ali ja ne znam kako ovaj umorni i povredama osakaceni Majami moze 4 puta da dobije Denver koji jos ima i prednost domaceg terena..
istorijska sansa za naseg Jokica da udje medju najvece velikane kosarke!

Avangarda

pre 10 meseci

Auu ljudi jel ste vi svesni sta je ovo za nas?? Denver ce pocistiti Majami ili ce im dati jednu da bi proslavili titulu u Denveru mada ne verujem, ali ISTORIJSKI uspeh Vrucine iz Majamija i bas mi je drago, pogotovo sto je tu i mali Jovic, jeste da ne igra ali sta dozivljava u svojoj prvoj sezoni u NBA je nestvarno kao i mali Kristijan Braun iz Denvera, osvojio NCAA i otisao u NBA i sad IGRA finale i najverovatnije osvaja prsten...Nadam se da ih Denver nece pocistiti i da ce biti bar 4:2 ali jako tesko, ovi su istroseni posteno, a Denver je masina, mozda ce prvu da traljave nesto jer nisu igrali 10ak dana ali od druge melju. Zivela Srbija !

Tuta Bugarche

pre 10 meseci

Problem Denveru ce najverovatnije najveci biti Erik Spolstra , covek je tamo njihov Zeljko Obradovic kada dodje do playoffa..ili ti onaj Emeri iz Sevilje ;) Kog god da imaju u timu oni teraju do finala…

Statističar prevarant

pre 10 meseci

Pa ovaj Majami će Denver isprašiti ko staru kantu.
(MG NEGA, 30. maj 2023 05:11)

Evo jos jednog strucnjaka koji uporno forsira poraz Denvera i kada se to desi onda je je najpametniji na svetu. Pa naravno da će jednom izgubiti i eto, bićeš košarkaški mag koji je sve predvideo. Ali Denver igra finale NBA. Nije to raspali Metalac iz Valjeva.

Hm

pre 10 meseci

Trener Bostona je diletant. Do samog kraja je forsirao trojke iako im nije islo. Covek ima Vilijamsa, Tejtuma, pa i Horforda i umesto da napadaju kos Majamija koji brani onaj balvan Adebajo, a koji je brzo zaradio tri licne, on ide na sut spolja.

I nije ga sramota da posle utakmice kaze da su izgubili zbog suta za tri. I na pitanje da li je to trebalo da promeni, da se ne ide toliko na trojke, 'ladno odgovori sa NE.

Majami nista nije pokazao. Da im nije Martina koji je davao vazne koseve, gusto bi bilo.

Role

pre 10 meseci

Mnogi od nas nece priznati da smo bili ubedjeni kako Jokic mora iz Dnevera ako sanja prsten, Meloun neimač pojma, Marej i Junior najveci promasaji u istoriji NBA...
Korak po korak i evo Denver blagi favorit u velikom NBA finalu. Njihova pobeda bila bi pobeda sporta, kosarke, sistema.
Slicno se moze i za Vrelinu reci. Pravi tim, Dzimi faca!

montoya

pre 10 meseci

Jedva sam odgledao koliko je odvratna utakmica bila. Miami poveo u 1/4 pa posle svaki napad 24sec., a ovi iz Bostona bazen ne mogu da pogode. Nadam se da ce ih Denver pomesti.

Aleks

pre 10 meseci

Denver često ima problema sa trojkaškim ekipama, Majami sa ovakvim šutem (50% za 3 noćas) im je teži protivnik nego Boston.
(miladin, 30. maj 2023 05:24)

Pa nije svaki dan Božić.

aca

pre 10 meseci

Ne moras ni uci na statistiku znas da je boston bacao cigle umesto trojki...

Hendikep timova koji se baziraju na sutu za tri je sta kad stane trojka..

Dr doc.

pre 10 meseci

Kakva serija! Majami je pokazao da je sastav koji ima neverovatnu mentalnu snagu. Vratiti se posle 3 poraza i pobediti u gostima veoma kvalitetan Bostoj je za veliko postovanje. Međutim i dalje verujem da Majami vise odgovara Denveru, ne samo zbog toga sto je Denever u prednosti domaceg terena i sto ima veci broj kvalitetnijih igraca, vec i zato sto Denver ima raznovrsnost u igri koja ne odgovara Majamiju. Ono sto ce dodatno zakomplikovati seriju je i fizicki sukob između Jokica i igraca Majamija iz regularnog dela, gde ce Majami sigurno pokusavati prljavom igrom da izbaci Jokica iz ritma, mozda cak i da ga isprovocira na novi sukob. O tome Denever i sam Jokic moraju posebno voditi racuna.

Aki

pre 10 meseci

Dve ekipe sa izrazito ekipnom košarkom u finalu lige, gde se stalno ističu zvezde i rekordi pojedinaca. Denver veliki favorit, zbog dugog odmora i zbog domaćeg terena, ali Majami je dokazao da ga ne treba odpisivati. Neće biti spavanja.

DENVER sada ili nikada

pre 10 meseci

Nije moglo.bolje. Dobio Majami posle sedme utakmice, da je moglo da se bira ne bi moglo.bolje.
(Srbin, 30. maj 2023 04:56)
Pa nije taj Majami pao padobranom u finale, nego razvalio Milvoki ( koji je bio najveći favorit za osvajanje ) i Njujork, a Boston na mišiće izbacio, ali sa čak tri pobede u gostima. I obda ih svi otpisuju, oni su kao aucajderi Denver sigurno osvaja?! Pa bili su u svim ovim duelima apsolutni aucajderi, pa sve dobiše.

Milunka Malina

pre 10 meseci

@roki Blago tebi ako verujes da komentari predstavlajju znanje zemlje kosarke. Svako moze da napise sta god hoce. Kao i ti naravno.

wtf

pre 10 meseci

Odličan završetak što se Denvera tiče,samo se bojim da nisu izašli iz ritma,jjer kad budu počeli finale biće skoro 2 nedelje bez ijedne odigrane utakmice.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

Celtics Nation

pre 10 meseci

Ovaj tim Majamija ne bi pobedio Evroligu, čak bi ih i Partizan dobro namučio ako ne i pobedio.

Tatum, da je istinski lider, mogao je i trebalo je da osvoji 3 titule od 2018. kada je prvi put igrao u finalu konferencije do danas. Vreme je za neke drastične promene u Bostonu, počevši od trenera.

Prognoza za finale - Denver in 5.

jedan posmatrač

pre 10 meseci

Boston je gotovo potpuno očekivano razočarao. Očekivano, najpre zbog svega onoga što je pokazao i u ovom (n)ovogodišnjem PO mučenju za svoje navijače.
Sve su to bili jasni signali da sa njima nešto ozbiljno ne valja, i da su izgleda samo još jedna ekipa za regularni deo, i ne mnogo više od toga.
Ok, jeste se Tejtum povredio odmah na početku, i to je bila bitna stvar za Boston, ali baš taj Tejtum, osim one kako sada izgleda samo jedne "user" fantastične poslednje četvrtine protiv još jedne luzerske ekipe Filadelfije, zapravo nije mnogo pokazao. Ali zato, bitno je da je on izjavio to što je izjavio posle te četvrtine.
I da Boston, kao apsolutni favorit i ekipa koja ima prednost domaćeg terena u seriji, samo jednom (1 od 4) to iskoristi i pobedi kod kuće je sramota.
Sada će i kod njih da dođe do raspada, pošto nakon ovih rezultata poslednjih godina, nešto će definitivno morati da se menja.
Majami je bio super borben, i maksimalno iskoristio ono što ima. Spolstra je sjajno koristio prekide da u startu preseče bilo kakvu, pa makar i najmanju naznaku povratka Bostona u ovaj meč. Jedino mi nije jasno zašto je i poslednja dva-tri minuta ostavio glavne igrače na terenu, kada je već Boston ubacio svoje rezerve na teren. I to ne samo zbog toga što nismo videli Jovića na terenu, već što je postojala šansa da se neko od bitnih igrača možda nesrećno povredi. Adebajo je na primer u jednom trenutku pod košem uleteo u publiku u tom periodu.
Neverovatno je dokle su stigli uz sve povrede bitnih igrača i sa toliko nedraftovanih, a Martin je definitivno najveće otkrovenje ovog PO.
E sad, koje su im šanse protiv Denvera, pa realno veoma male, pošto se čini da zaista nemaju gotovo nikakvog materijala da čak pokušaju makar i samo da uspore Jokića. Do sada se pokazalo da Adebajo nije taj kapacitet, a još i dolaze umorni na veliku nadmorsku visinu. Jedina šansa za Majami bi bila da prosto polude po pitanju broja trojki uz procenat preko 50, a da je Denver sa druge strane previše ispao iz ritma zbog ove duže pauze, pa da možda tako pokušaju da ih iznenade i pobede, ali samo u prvom meču, zato što će sve kasnije biti mnogo teže. Denver je do sada pokazao da ima materijala da se sjajno prilagodi svakom protivniku.

zemunski kej

pre 10 meseci

Iznenadjenje. Ocekivao se Boston u finalu. Povreda Tejtuma je presudila.Seltik ima Tejtuma i Dzejlena Brauna kao udarne igrace, Smarta iVajta kao dobre i u napadu i odbrani ali jedan da odpadne to je kraj puta. Pogledacu reprizu mozda je i do trenera jer je Spolstra 15 godina trener Majamija ,iskusan

Гиле

pre 10 meseci

Шанса јесте за Денвер, али ако подцене Мајами, и помисле добили смо, проћи ће као и претходне три екипе.

Bocko

pre 10 meseci

Ipak, Majami ! Statistika pokazuje, u ovom slučaju sve. Majami je pogađao trojke, Boston ne. U ostalom su slični. Hendikep za Boston je bila povreda Tejtuma, u samom početku. Ali, uvek mora da postoji plan b. Trener Bostona je još " zelen" da ga napravi. Osim toga, ko se seća, u prvom. po. šeste utakmice, Tejtum je radio šta je hteo i bio nezaustavljiv. U drugom po. se ugasio i postigao samo dva poena iz igre. Uz to, Braun je sinoć verovatno oborio lični rekord u izgubljenim loptama, koje su posle kontri uglavnom završavale u košu Bostona . I na kraju, šta bi sa toliko hvaljenom Bostonovom širinom u igri ? U Majamiju sjajan Martin. Ne znam da li se za trofej MVP konferencije gleda ukupan učinak ili samo finale ? Ako je ovo drugo, po meni je Martin za prikazano u finalu, više zaslužio " Birda" nego Batler ! Ako Denver bude imao " normalan " pristup, ne vidim kako bi Majami mogao da ga ugrozi. Majami ima 4-5 opasnih šutera za tri, ali sve drugo je na strani Denvera. Na kraju zanimljivost da su oba tima zajedno izvela manje od 20 bacanja. Manje nego neki igrači sami u toku sezone.

Zozo

pre 10 meseci

Za Denver će biti ključno da Jokara ne nasedne na provokacije i grubu igru jer će toga sigurno biti u izobilju. Mislim da Majami jedino tu vidi svoju šansu.

JPR

pre 10 meseci

Ciglanje Bostona, pukli, i ćao zdravo ! Majami je više pokazao od početka plejofa, tako da zasluženo i došao do finala. Još par dana pa da gledamo Veliko Finale i našeg majstora !

Beograđanin

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.
(Stefi, 30. maj 2023 08:05)

Kako konkretno zamišljaš da se piše (komentariše) o finalu NBA lige, sada kada se zna ko je drugi finalista, a da se jedan od finalista uopšte ne spomene? Kako pritom neko treba da piše da bi zvučao kao zaljubljenik u košarku, a ne kao neko ko prati NBA samo zbog Jokića?

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

A zašto svi u Srbiji navijaju za Denver u finalu? Jer zato što tu igra Jokić, koji je iz Srbije? Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!

smeh

pre 10 meseci

Bravo za Majami i čestitke Spolstri. Kapa dole majstoru kada je ovakvu ekipu doveo do velikog finala. Pogotovo u ovakvom momentu gde su izgledali izgubljeno. Verovatno je većina već videla da će se desiti čudo u košarci i da ekipa koja gubi 3:0 prođe dalje ali Majami i Spolstra nisu bili među tim ljudima. Za veliko finale će im trebati mnogo više sreće jer sa druge strane ih čeka ekipa koja zna da igra na više načina a ne samo da živi od šuta za 3 poena. Verujem da će Spolstra dobro uraditi domaći i spremiti taktiku ali ne verujem da će uspeti to njegovi igrači da sprovedu u delo, barem ne na prve 2 utakmice.

јд123

pre 10 meseci

Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!
(MANGUP, LOLA, BEKRIJA ..., 30. maj 2023 07:04)

Не знам шта теби ту није јасно или си само обични трол? Освојио је и Миличић три прстена па то никога није занимало у Србији.
Освојио је и Стојаковић са Даласом, па се није славило као што би да је освојио са Сакраментом, као један од главних играча.

Капираш? Да ли је теби јасно шта то значи да Денвер освоји са франшизним играчем Јокићем? Никада то нисмо имали а вјероватно никада више и нећемо у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Али судећи по твојим коментарима видим да теби ништа није јасно. Додуше можда ти није пилећа памет, него си само трол у покушају.

Milan

pre 10 meseci

@Celtics nation
Ne može, zaradili su 100 godina prokletstva bez titule nakon onog što su uradili Ajzei Tomasu. Ko zna, možda naši unuci dočekaju titulu Bostona.

ПартИбрејкерс

pre 10 meseci

Јокић против Јовића ❤️💙🤍
Нек Повест Највећег Двобоја у нашој кошарци отпочне..

baron

pre 10 meseci

Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.
Izgubiti kuci 20p razlike od prosecnog Majamija u odlucujucoj utakmici je prosto nedopustivo.

Stefi

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

keli kej

pre 10 meseci

“Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.”

Druze, Tejtum je u top 3 igraca na svetu, i svaki tim bi ga pozeleo! Ovde nije do Tejtuma nego najvise do nezrelog trenera i Brauna i Smarta. Ne zove tajmaut u trenutku kada kola idu nizbrdo, ne eksploatise protivnikove slabosti…Braun i Smart igraju kao pod rucnom, kao da su na plazi. Za to vreme Martin, Vinsent i muceni Lauri dva puta pretrce teren. Skandalozno losi Braun i Smart u plejofu su kljuc neuspeha. Smart posle ovoga nema sta da trazi u startnoj petorci.

zare

pre 10 meseci

Treba uvesti pravilo (swept away), ako je 3:0, dalje se ne igra. Jer su zbrisani, više od 100 takvih serija je pokazalo da povrtka nema.

Kraljević Marko

pre 10 meseci

@To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .
(Mr_Melbourne, 30. maj 2023 05:09)
Slažem se i dodao bih Uz našu i EL košarku.

Štasad

pre 10 meseci

Baš je teško bilo da se osvoje dva prstena sa timom u kome zajedno igraju Džejms, Boš i Vejd. Mislim da upravo Spolstru Džejms može da krivi za dva propuštena prstena, zbog čega nije postao novi Džordan.

Najbolji su u finalu

pre 10 meseci

Denver i Majami igraju šah, svi ostali mice. Najviše su uložili u razvoj timova i izgradnju samopouzdanja svojih igrača. Dokazali su da nema potrebe za velikim brojem igrača u rotaciji i dali prednost uigranosti. Neverovatan uspeh je ostvario Majami sa dva povređena igrača već u prvoj rundi i timom koji čine mahom nedraftovani igrači (gladni dokazivanja, uspeha i zahvalni na šansi koja im je pružena) protiv tima kao što je Boston, koji je čista suprotnost. Kapa dole finalistima čiji će uspešni pristup usled višegodišnjeg rada drugi timovi pokušati da kopiraju.

2CRAZY

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver, bukvalno nije moglo bolje.
Imaju prednost domaćeg terena, dolazi im premoren i ispovređivan Majami, igra se na svaka dva dana, nemaju kad da odmore, od kvalitetnih centra imaju samo Adebaja koji diše na škrge, poješće ga Jokić, prilično sam siguran da će i biti metla, 4:0 za Denver, bez problema.

vince carter

pre 10 meseci

I Karl Luis bi mozda rekao da bi dominirao nad Juseinom Boltom. Al jbg kad za to imamo pravu metriku pa bi znali da jede g.
Izgleda svaki sport stagnira, samo atletika napreduje...
(floki, 30. maj 2023 00:22) Ovaj komentar se odnosi na saljivu izjavu Hauarda. Ja se silno smejem na ove nebuloze,aj sto su Hauard i Jokic igrali jedan protiv drugog,nego je Bolt svoj rekord postavio 2009 u godini kada je Hauard igrao finale pa bi trebao da se zapitas zasto sprinter iz 2023 nije ni blizu Boltu. Boltov rekord mozda nece biti oboren ni 2050 godine i onda ne znam sta ce raditi ovakvi pojmasi. Uostalom koliko trebas biti ogranicen da uporedjujes timskog sportistu sa Atletikom. Po ovoj logici Teo Wolkot bi bio duplo bolji od Inieste a Derik Dzons od Jokica🙈 A Maradona ne bi danas mogao da igra fudbal sa 50 licnih trenera i nutricionista,dok Zorzinjo moze da igra za Celzi,Arsenal😂 Oduvek sam se gnusao ovakvih ljudi,javite Maldiniju koji je igrao u Kalcu 1984 da nije imao sta da trazi protiv Runija i Kristijana 2007😂 Javite Lebronu draftovanom 2003 da je Paolo Bancero draftovan ove godine automatski mnogo bolji i napredniji igrac🙈

MANGUP, LOLA, BEKRIJA ...

pre 10 meseci

A zašto svi u Srbiji navijaju za Denver u finalu? Jer zato što tu igra Jokić, koji je iz Srbije? Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!

Mr_Melbourne

pre 10 meseci

To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .

Stefi

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.

Štasad

pre 10 meseci

Baš je teško bilo da se osvoje dva prstena sa timom u kome zajedno igraju Džejms, Boš i Vejd. Mislim da upravo Spolstru Džejms može da krivi za dva propuštena prstena, zbog čega nije postao novi Džordan.

ПартИбрејкерс

pre 10 meseci

Јокић против Јовића ❤️💙🤍
Нек Повест Највећег Двобоја у нашој кошарци отпочне..

Tuta Bugarche

pre 10 meseci

Problem Denveru ce najverovatnije najveci biti Erik Spolstra , covek je tamo njihov Zeljko Obradovic kada dodje do playoffa..ili ti onaj Emeri iz Sevilje ;) Kog god da imaju u timu oni teraju do finala…

Celtics Nation

pre 10 meseci

Ovaj tim Majamija ne bi pobedio Evroligu, čak bi ih i Partizan dobro namučio ako ne i pobedio.

Tatum, da je istinski lider, mogao je i trebalo je da osvoji 3 titule od 2018. kada je prvi put igrao u finalu konferencije do danas. Vreme je za neke drastične promene u Bostonu, počevši od trenera.

Prognoza za finale - Denver in 5.

wtf

pre 10 meseci

Odličan završetak što se Denvera tiče,samo se bojim da nisu izašli iz ritma,jjer kad budu počeli finale biće skoro 2 nedelje bez ijedne odigrane utakmice.

DENVER sada ili nikada

pre 10 meseci

Nije moglo.bolje. Dobio Majami posle sedme utakmice, da je moglo da se bira ne bi moglo.bolje.
(Srbin, 30. maj 2023 04:56)
Pa nije taj Majami pao padobranom u finale, nego razvalio Milvoki ( koji je bio najveći favorit za osvajanje ) i Njujork, a Boston na mišiće izbacio, ali sa čak tri pobede u gostima. I obda ih svi otpisuju, oni su kao aucajderi Denver sigurno osvaja?! Pa bili su u svim ovim duelima apsolutni aucajderi, pa sve dobiše.

goran

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver... Mada je i Boston tigar od papira. AG može da se mlati sa Batlerom, a i MPJ je dugačak... KCP i Brus mogu lagano Martina/Vinsenta/Štrusa... Adebajo može da pravi malo problema u timskoj odbrani, ali osim njega heat nema poštenu četvorku/peticu koja može da se nosi sa fizičkom snagom Denvera. Delovalo je kao san pre dva meseca, ali je Jokić stvarno na korak od pisanja istorije.

Avangarda

pre 10 meseci

Auu ljudi jel ste vi svesni sta je ovo za nas?? Denver ce pocistiti Majami ili ce im dati jednu da bi proslavili titulu u Denveru mada ne verujem, ali ISTORIJSKI uspeh Vrucine iz Majamija i bas mi je drago, pogotovo sto je tu i mali Jovic, jeste da ne igra ali sta dozivljava u svojoj prvoj sezoni u NBA je nestvarno kao i mali Kristijan Braun iz Denvera, osvojio NCAA i otisao u NBA i sad IGRA finale i najverovatnije osvaja prsten...Nadam se da ih Denver nece pocistiti i da ce biti bar 4:2 ali jako tesko, ovi su istroseni posteno, a Denver je masina, mozda ce prvu da traljave nesto jer nisu igrali 10ak dana ali od druge melju. Zivela Srbija !

Alek

pre 10 meseci

Dobar je Majami tim , pre svega za gledanje, svi znaju da igraju, baš svi, lepo za oko , Jimmy Butler mu tu dođe kao neki stariji bata, korektor, sklopili su tim imaju hemiju za 10. Spolstra znalac, zaista se vide godine iskustva, kad pozove tajm out odmah znaš da će posle njega da proigraju. Boston, čudna ekipa, po meni previše divlja, onaj Jalen Brown, baja okean ne može da pogodi, a siluje siluje, slično i Smart, samo trice pa šta nam bog da. Peh za Tatum-a u prvoj minuti, ali ko prati NBA zna vrlo dobro da momak nestaje u svakoj bitnoj utakmici, prosto lik se uprpa i ne može ništa da pogodi kao da je s Marsa pao , isto kao prošle godine finale. Denver, po meni, apsolutni favorit,samo i jedino jer imaju Jokića,koga Bem Adebajo nema šanse da sačuva, znači ako je Nikola prošao i Gobera i Towns-a ,i A Davis-a ,i onog iz Finiksa , Bem je tu nekako najlakši što se tiče Jokića, unistice ga, i po meni to će biti ključ titule. Osećam potpunu dominaciju Jokića, osecam neke svemirske brojke. Denver dobija, po meni 4-0 ili 4-1.

Gedora

pre 10 meseci

Miami kupio karte za Denver pre sedme utakmice. Pa ako to Bostonu nije bila motivacija, ja ne znam šta je. Kakva grupa luzera. Umesto da ih unište sa sve kupljenim kartama .. .

zare

pre 10 meseci

Treba uvesti pravilo (swept away), ako je 3:0, dalje se ne igra. Jer su zbrisani, više od 100 takvih serija je pokazalo da povrtka nema.

montoya

pre 10 meseci

Jedva sam odgledao koliko je odvratna utakmica bila. Miami poveo u 1/4 pa posle svaki napad 24sec., a ovi iz Bostona bazen ne mogu da pogode. Nadam se da ce ih Denver pomesti.

Čukarica

pre 10 meseci

Obrali ste bostan, Seltiksi! Ode Srbin po prsten. Izmrcvavljeni od Bostona, ošamućeni Denverovom nadmorskom visinom, Majami gubi prve dve, mora braćo!

nba-86

pre 10 meseci

uništio ih majami, kakva odbrana. martin 11/16 kakav igrac, plus štrus i vinsent kakav trio g lige. šta rade pet rajli, spolstra i skauti majamija, drze skautsku kliniku celoj ligi. nece denveru biti lako, ali nece ni majamiju. vidimo se u cetvrtak u 02:30

Kraljević Marko

pre 10 meseci

@To je danasnji nba.Sutaj i sutaj.Kad stane sut ti opet sutaj za 3 i onda izgubis 20 razlike kuci u sedmoj utakmici na kraju I sto je najgore bez imalo zara i huje izgubis.Niko se ne nervira,trener nemocan a igraci kao da igraju iza zgrade a ne u sedmoj utakmici.Hvala ti boze sto sam odrastao uz bullse iz 90's jer ovo danas je sve samo nije kosarka .
(Mr_Melbourne, 30. maj 2023 05:09)
Slažem se i dodao bih Uz našu i EL košarku.

Ragina Glava

pre 10 meseci

Kakav peh za Boston, prvi minut i povreda Tejtuma, kao da ih je to odmah poremetilo.
Ali Majami, vise nego zasluzeno, kakav mentalni sklop Spolstre i momaka, neverovatno !!!!!
Sta god ko mislio, Denveru ni malo nece biti lako, ovo je grupa pobednika koji nikada ne odustaju!
Denver je favorit, tu nema price, ali bice to paklena serija.
P. S. Ipak ima nesto u brojevima, 151 : 0.

nemanja

pre 10 meseci

ovo nije moglo bolje za Denver.. bukvalno najidealniji moguci scenario.. da ne trcimo previse unapred, ali ja ne znam kako ovaj umorni i povredama osakaceni Majami moze 4 puta da dobije Denver koji jos ima i prednost domaceg terena..
istorijska sansa za naseg Jokica da udje medju najvece velikane kosarke!

Statističar prevarant

pre 10 meseci

Pa ovaj Majami će Denver isprašiti ko staru kantu.
(MG NEGA, 30. maj 2023 05:11)

Evo jos jednog strucnjaka koji uporno forsira poraz Denvera i kada se to desi onda je je najpametniji na svetu. Pa naravno da će jednom izgubiti i eto, bićeš košarkaški mag koji je sve predvideo. Ali Denver igra finale NBA. Nije to raspali Metalac iz Valjeva.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

zemunski kej

pre 10 meseci

Iznenadjenje. Ocekivao se Boston u finalu. Povreda Tejtuma je presudila.Seltik ima Tejtuma i Dzejlena Brauna kao udarne igrace, Smarta iVajta kao dobre i u napadu i odbrani ali jedan da odpadne to je kraj puta. Pogledacu reprizu mozda je i do trenera jer je Spolstra 15 godina trener Majamija ,iskusan

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

sašaBg

pre 10 meseci

Definitivno, finale istoka, donelo je Denveru i prednost domaceg terena i protivnika koji vise “lezi”. Velika sansa za Jokica i momke, za Melouna i klub, da osvoje prvi prsten. To bi bila velika nagrada za strpljiv i temeljan rad, pomalo zaboravljen u modernom sportu, gde se vec 6 godina pravi sistem, trpe i neuspesi, stoji se iza trenera i svi zajedno rastu. E pa, porasli su dovoljno za prsten.

Sale

pre 10 meseci

Simpatišem Denver i naravno našeg Jokića, ali čak i ako sklonim svoju pristrasnost i subjektivnost, ja zaista ne znam kako i na koji način je moguće pobediti Denver četiri puta. Denver ima momentum u rasponusu su snage i žedni trofeja. Ovogodišnji Denver me podseća na našu vaterpolo reprezentaciju na poslednje dve OI ili recimo Nole kada igra završnicu AO, bukvalno se golim okom vidi da su psihološki na totalno drugom nivou. Naravno nije Majami nekakvo amatersko društvo, ali teško, jer upravo svedočimo zlatnoj eri Denver Nagetsa i apsolutno ih niko neće zaustaviti ka slavi!

Role

pre 10 meseci

Mnogi od nas nece priznati da smo bili ubedjeni kako Jokic mora iz Dnevera ako sanja prsten, Meloun neimač pojma, Marej i Junior najveci promasaji u istoriji NBA...
Korak po korak i evo Denver blagi favorit u velikom NBA finalu. Njihova pobeda bila bi pobeda sporta, kosarke, sistema.
Slicno se moze i za Vrelinu reci. Pravi tim, Dzimi faca!

DukiNS

pre 10 meseci

Malo ljudi je zaista očekivalo ovo, ali ipak se istorija nije promenila i 151. put je ekipa izgubila kada je na 0-3. Boston se samouništio besomučnim šutem za tri. I drago mi je zbog toga. Jer luđe i bolje vođene ekipe od ovog Majamija nema. Nešto vrtim film, i stvarno se ne sećam neke slične ekipe, da je sa toliko nedraftovanih igrača, sa osme pozicije došla do Finala. Pritom 3 bitna igrača u rotaciji Lav, Oladipo i Hiro nisu igrali. Mislim da ćemo zaista uživati u Finalu , jednom od lepših i zaslužnijih u ne znam koliko godina. I nek pobedi bolji. Jer mi zaista neće biti žao ako Denver i pobedi ovakav Majami.

XXX

pre 10 meseci

Ovo je bilo mučenje da se gleda. “Zapad” je druga galaksija u odnosu na “Istok”. Sto se tiče kvaliteta, obe vecerašnje ekipe su daleki ispod “Denvera”, ali sam navijao za “Majami” zbog prednosti domaćeg terena za “Denver” (zlu ne trebalo). Veceras je pobedila manje loša ekipa + povreda Tatum-a na početku utakmice.

baron

pre 10 meseci

Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.
Izgubiti kuci 20p razlike od prosecnog Majamija u odlucujucoj utakmici je prosto nedopustivo.

vince carter

pre 10 meseci

I Karl Luis bi mozda rekao da bi dominirao nad Juseinom Boltom. Al jbg kad za to imamo pravu metriku pa bi znali da jede g.
Izgleda svaki sport stagnira, samo atletika napreduje...
(floki, 30. maj 2023 00:22) Ovaj komentar se odnosi na saljivu izjavu Hauarda. Ja se silno smejem na ove nebuloze,aj sto su Hauard i Jokic igrali jedan protiv drugog,nego je Bolt svoj rekord postavio 2009 u godini kada je Hauard igrao finale pa bi trebao da se zapitas zasto sprinter iz 2023 nije ni blizu Boltu. Boltov rekord mozda nece biti oboren ni 2050 godine i onda ne znam sta ce raditi ovakvi pojmasi. Uostalom koliko trebas biti ogranicen da uporedjujes timskog sportistu sa Atletikom. Po ovoj logici Teo Wolkot bi bio duplo bolji od Inieste a Derik Dzons od Jokica🙈 A Maradona ne bi danas mogao da igra fudbal sa 50 licnih trenera i nutricionista,dok Zorzinjo moze da igra za Celzi,Arsenal😂 Oduvek sam se gnusao ovakvih ljudi,javite Maldiniju koji je igrao u Kalcu 1984 da nije imao sta da trazi protiv Runija i Kristijana 2007😂 Javite Lebronu draftovanom 2003 da je Paolo Bancero draftovan ove godine automatski mnogo bolji i napredniji igrac🙈

Hagiano

pre 10 meseci

Neverovatno da su ceo mec vodili, i to se videlo da Boston nema resenja za zonu, svaka cast, u ovoj seriji treci put ih dobijaju u Bostonu.
Ovakav Majami mislim da nece ipak moci da pobedi Denver 4x. Najpre jer se vidi da su igraci vec poprilicno istroseni, a ovi s druge strane mislim da ce leteti prve dve utakmice koje budu igrali kao domacini.
Vreme je da Dzoker zavrsnicu odigra velemajstorski, kao da ovo do sad vec nije bilo ....

Milunka Malina

pre 10 meseci

@roki Blago tebi ako verujes da komentari predstavlajju znanje zemlje kosarke. Svako moze da napise sta god hoce. Kao i ti naravno.

Hm

pre 10 meseci

Trener Bostona je diletant. Do samog kraja je forsirao trojke iako im nije islo. Covek ima Vilijamsa, Tejtuma, pa i Horforda i umesto da napadaju kos Majamija koji brani onaj balvan Adebajo, a koji je brzo zaradio tri licne, on ide na sut spolja.

I nije ga sramota da posle utakmice kaze da su izgubili zbog suta za tri. I na pitanje da li je to trebalo da promeni, da se ne ide toliko na trojke, 'ladno odgovori sa NE.

Majami nista nije pokazao. Da im nije Martina koji je davao vazne koseve, gusto bi bilo.

Aki

pre 10 meseci

Dve ekipe sa izrazito ekipnom košarkom u finalu lige, gde se stalno ističu zvezde i rekordi pojedinaca. Denver veliki favorit, zbog dugog odmora i zbog domaćeg terena, ali Majami je dokazao da ga ne treba odpisivati. Neće biti spavanja.

Bocko

pre 10 meseci

Ipak, Majami ! Statistika pokazuje, u ovom slučaju sve. Majami je pogađao trojke, Boston ne. U ostalom su slični. Hendikep za Boston je bila povreda Tejtuma, u samom početku. Ali, uvek mora da postoji plan b. Trener Bostona je još " zelen" da ga napravi. Osim toga, ko se seća, u prvom. po. šeste utakmice, Tejtum je radio šta je hteo i bio nezaustavljiv. U drugom po. se ugasio i postigao samo dva poena iz igre. Uz to, Braun je sinoć verovatno oborio lični rekord u izgubljenim loptama, koje su posle kontri uglavnom završavale u košu Bostona . I na kraju, šta bi sa toliko hvaljenom Bostonovom širinom u igri ? U Majamiju sjajan Martin. Ne znam da li se za trofej MVP konferencije gleda ukupan učinak ili samo finale ? Ako je ovo drugo, po meni je Martin za prikazano u finalu, više zaslužio " Birda" nego Batler ! Ako Denver bude imao " normalan " pristup, ne vidim kako bi Majami mogao da ga ugrozi. Majami ima 4-5 opasnih šutera za tri, ali sve drugo je na strani Denvera. Na kraju zanimljivost da su oba tima zajedno izvela manje od 20 bacanja. Manje nego neki igrači sami u toku sezone.

keli kej

pre 10 meseci

“Sada nek daju 600000000 mil za Tatuma i Brown-a.
Tatum je po ko zna koji put razocarao i pokazao da nije igrac za velike utakmice.
Jeste i do trenera koji koristi 7-8 igraca u rotaciji svaku utakmicu a jedan (Horford) mu ima 50 god i vuce se po terenu.”

Druze, Tejtum je u top 3 igraca na svetu, i svaki tim bi ga pozeleo! Ovde nije do Tejtuma nego najvise do nezrelog trenera i Brauna i Smarta. Ne zove tajmaut u trenutku kada kola idu nizbrdo, ne eksploatise protivnikove slabosti…Braun i Smart igraju kao pod rucnom, kao da su na plazi. Za to vreme Martin, Vinsent i muceni Lauri dva puta pretrce teren. Skandalozno losi Braun i Smart u plejofu su kljuc neuspeha. Smart posle ovoga nema sta da trazi u startnoj petorci.

Dr doc.

pre 10 meseci

Kakva serija! Majami je pokazao da je sastav koji ima neverovatnu mentalnu snagu. Vratiti se posle 3 poraza i pobediti u gostima veoma kvalitetan Bostoj je za veliko postovanje. Međutim i dalje verujem da Majami vise odgovara Denveru, ne samo zbog toga sto je Denever u prednosti domaceg terena i sto ima veci broj kvalitetnijih igraca, vec i zato sto Denver ima raznovrsnost u igri koja ne odgovara Majamiju. Ono sto ce dodatno zakomplikovati seriju je i fizicki sukob između Jokica i igraca Majamija iz regularnog dela, gde ce Majami sigurno pokusavati prljavom igrom da izbaci Jokica iz ritma, mozda cak i da ga isprovocira na novi sukob. O tome Denever i sam Jokic moraju posebno voditi racuna.

Zozo

pre 10 meseci

Za Denver će biti ključno da Jokara ne nasedne na provokacije i grubu igru jer će toga sigurno biti u izobilju. Mislim da Majami jedino tu vidi svoju šansu.

Aleks

pre 10 meseci

Denver često ima problema sa trojkaškim ekipama, Majami sa ovakvim šutem (50% za 3 noćas) im je teži protivnik nego Boston.
(miladin, 30. maj 2023 05:24)

Pa nije svaki dan Božić.

Milan

pre 10 meseci

@Celtics nation
Ne može, zaradili su 100 godina prokletstva bez titule nakon onog što su uradili Ajzei Tomasu. Ko zna, možda naši unuci dočekaju titulu Bostona.

jedan posmatrač

pre 10 meseci

Boston je gotovo potpuno očekivano razočarao. Očekivano, najpre zbog svega onoga što je pokazao i u ovom (n)ovogodišnjem PO mučenju za svoje navijače.
Sve su to bili jasni signali da sa njima nešto ozbiljno ne valja, i da su izgleda samo još jedna ekipa za regularni deo, i ne mnogo više od toga.
Ok, jeste se Tejtum povredio odmah na početku, i to je bila bitna stvar za Boston, ali baš taj Tejtum, osim one kako sada izgleda samo jedne "user" fantastične poslednje četvrtine protiv još jedne luzerske ekipe Filadelfije, zapravo nije mnogo pokazao. Ali zato, bitno je da je on izjavio to što je izjavio posle te četvrtine.
I da Boston, kao apsolutni favorit i ekipa koja ima prednost domaćeg terena u seriji, samo jednom (1 od 4) to iskoristi i pobedi kod kuće je sramota.
Sada će i kod njih da dođe do raspada, pošto nakon ovih rezultata poslednjih godina, nešto će definitivno morati da se menja.
Majami je bio super borben, i maksimalno iskoristio ono što ima. Spolstra je sjajno koristio prekide da u startu preseče bilo kakvu, pa makar i najmanju naznaku povratka Bostona u ovaj meč. Jedino mi nije jasno zašto je i poslednja dva-tri minuta ostavio glavne igrače na terenu, kada je već Boston ubacio svoje rezerve na teren. I to ne samo zbog toga što nismo videli Jovića na terenu, već što je postojala šansa da se neko od bitnih igrača možda nesrećno povredi. Adebajo je na primer u jednom trenutku pod košem uleteo u publiku u tom periodu.
Neverovatno je dokle su stigli uz sve povrede bitnih igrača i sa toliko nedraftovanih, a Martin je definitivno najveće otkrovenje ovog PO.
E sad, koje su im šanse protiv Denvera, pa realno veoma male, pošto se čini da zaista nemaju gotovo nikakvog materijala da čak pokušaju makar i samo da uspore Jokića. Do sada se pokazalo da Adebajo nije taj kapacitet, a još i dolaze umorni na veliku nadmorsku visinu. Jedina šansa za Majami bi bila da prosto polude po pitanju broja trojki uz procenat preko 50, a da je Denver sa druge strane previše ispao iz ritma zbog ove duže pauze, pa da možda tako pokušaju da ih iznenade i pobede, ali samo u prvom meču, zato što će sve kasnije biti mnogo teže. Denver je do sada pokazao da ima materijala da se sjajno prilagodi svakom protivniku.

2CRAZY

pre 10 meseci

Idealan scenario za Denver, bukvalno nije moglo bolje.
Imaju prednost domaćeg terena, dolazi im premoren i ispovređivan Majami, igra se na svaka dva dana, nemaju kad da odmore, od kvalitetnih centra imaju samo Adebaja koji diše na škrge, poješće ga Jokić, prilično sam siguran da će i biti metla, 4:0 za Denver, bez problema.

aca

pre 10 meseci

Ne moras ni uci na statistiku znas da je boston bacao cigle umesto trojki...

Hendikep timova koji se baziraju na sutu za tri je sta kad stane trojka..

smeh

pre 10 meseci

Bravo za Majami i čestitke Spolstri. Kapa dole majstoru kada je ovakvu ekipu doveo do velikog finala. Pogotovo u ovakvom momentu gde su izgledali izgubljeno. Verovatno je većina već videla da će se desiti čudo u košarci i da ekipa koja gubi 3:0 prođe dalje ali Majami i Spolstra nisu bili među tim ljudima. Za veliko finale će im trebati mnogo više sreće jer sa druge strane ih čeka ekipa koja zna da igra na više načina a ne samo da živi od šuta za 3 poena. Verujem da će Spolstra dobro uraditi domaći i spremiti taktiku ali ne verujem da će uspeti to njegovi igrači da sprovedu u delo, barem ne na prve 2 utakmice.

JPR

pre 10 meseci

Ciglanje Bostona, pukli, i ćao zdravo ! Majami je više pokazao od početka plejofa, tako da zasluženo i došao do finala. Još par dana pa da gledamo Veliko Finale i našeg majstora !

јд123

pre 10 meseci

Pa evo sad ima i Majami Srbina Jovića, zašto ne navijate za Majami? Isto je Nikola. Kakve veze ima što ima V umesto K? Licimuri!
(MANGUP, LOLA, BEKRIJA ..., 30. maj 2023 07:04)

Не знам шта теби ту није јасно или си само обични трол? Освојио је и Миличић три прстена па то никога није занимало у Србији.
Освојио је и Стојаковић са Даласом, па се није славило као што би да је освојио са Сакраментом, као један од главних играча.

Капираш? Да ли је теби јасно шта то значи да Денвер освоји са франшизним играчем Јокићем? Никада то нисмо имали а вјероватно никада више и нећемо у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

Али судећи по твојим коментарима видим да теби ништа није јасно. Додуше можда ти није пилећа памет, него си само трол у покушају.

Najbolji su u finalu

pre 10 meseci

Denver i Majami igraju šah, svi ostali mice. Najviše su uložili u razvoj timova i izgradnju samopouzdanja svojih igrača. Dokazali su da nema potrebe za velikim brojem igrača u rotaciji i dali prednost uigranosti. Neverovatan uspeh je ostvario Majami sa dva povređena igrača već u prvoj rundi i timom koji čine mahom nedraftovani igrači (gladni dokazivanja, uspeha i zahvalni na šansi koja im je pružena) protiv tima kao što je Boston, koji je čista suprotnost. Kapa dole finalistima čiji će uspešni pristup usled višegodišnjeg rada drugi timovi pokušati da kopiraju.

Beograđanin

pre 10 meseci

J.... vas više Denver. Na svaku vest o NBA lige morate pisati o Denveru. Ima nas koji gledamo NBA ligu, jer volimo košarku, a ne samo zato što je trenutno naš zemljak u finalu.
(Stefi, 30. maj 2023 08:05)

Kako konkretno zamišljaš da se piše (komentariše) o finalu NBA lige, sada kada se zna ko je drugi finalista, a da se jedan od finalista uopšte ne spomene? Kako pritom neko treba da piše da bi zvučao kao zaljubljenik u košarku, a ne kao neko ko prati NBA samo zbog Jokića?

Гиле

pre 10 meseci

Шанса јесте за Денвер, али ако подцене Мајами, и помисле добили смо, проћи ће као и претходне три екипе.