Nedelja, 19.03.2023.

08:08

Jokić: Treba da se zabrinemo

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da njegov tim treba da se zabrine zbog načina na koji igra u poslednje vreme.

Izvor: B92

Jokiæ: Treba da se zabrinemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Locutus

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.

...

(niko_kao_zeka, 19. mart 2023 13:12)

Lično mislim da MPJ nije problem. On radi ono što treba, uzme loptu i ispuca u koš. Mari je mnogo veći problem jer davi i on ima tu podsvesnu težnju da bude alfa. Što se tiče skokova, Malone forsira Grina 20 minuta po utakmici koji za to vreme uhvati jednu ili ni jednu loptu.

Trol

pre 1 godinu

@kris

Svako ko iole ozbiljnije prati košarku zna da je urnebesno stavljati Denver i prsten u istu rečenicu. Na to se lože samo klinci koji nemaju veze s vezom kao što smo se moje društvo i ja ložili na Kingse pre 20 i kusur godina. A pritom su oni bili deset puta ozbiljniji tim od današnjih Nagetsa.

Dobry

pre 1 godinu

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...
(Serpico, 19. mart 2023 11:08)

Postoji nešto što se zove objektivno novinarstvo, prenošenje činjenica, bez upliva emocija. Postoji i ono neobjektivno, kad lične preferencije oblikuju izveštavanje o nekoj temi. Takođe, novinarstvo nije isto što i komentarisanje na portalu, a oni koji ostavljaju komentare nisu novinari (ako po vokaciji i jesu, ovde to nisu).

niko_kao_zeka

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.Meloun,ali pre svega Jokić drže ključeve ove situacije.Na moje veliko zadovoljstvo znam momka lično,jer sam iz sveta košarke i znam koliko je skroman,ali sad je bukvalno prekretnica njegove karijere i sad mora doneti ključnu odluku.On mora sad da ustane i kaže svima da je Denver njegov tim i da su svi ostali tu da bi ON uzeo titulu.On mora da kaže ja sam zvezda i ja ću da igram kako znam, a ostali da se adaptiraju ili da idu.U NBA tako mora radi mira u kući,u svim ekipama jedan je glavni,a ostali su pomoćnici bez obzira na svoje statuse (dovoljan je primer File i Baksa).Bilo je dosta razigravanja Mareja i MPJ,neka ih razigravaju drugi,a svi oni treba da razigravaju Jokića.Ako ovo ne uradi i ne probudi svoj ego i zaista postane glavni igrač franšize,na žalost njegova genijalna igra će propasti,a on će izgubiti priliku da uzme titulu kao igrač Denvera.Ova ekipa sa ovom postavkom svi smo jednaki (a Marej i MPJ u glavama zvezde) nema budućnost.Do pre 2 nedelje verovao sam da mogu,ali iskreno oni nemaju šanse.

veliki strumf

pre 1 godinu

Мање умирања у асистенцијама јер гомила балвана не може да погоди отворене шутеве. Јокић мора много више да шутира, али тако што ће играти на ниском посту. Кад прими лопту далеко од коша, крене у продор, често му у ролингу узму лопту. То се синоћ догодило 4 пута и из контри је примљено 8 поена! То не сме да ради, ако иде на кош нема ролинга у кретању јер га увек чека неки бек да пресече лопту. Дакле, само игра на ниском посту или пик енд поп где би остајао сам на тројци и шутирао тројке или дуге двојке, али са централних позиција, не на 45 степени где је много непрецизнији. Асистенције само под кош на куцање или у контри, евентуално Портеру и Мареју јер само они могу да погоде. Сви ови остали могу да погоде баш као и ја - случајно! Одбрана целог тима је очајна, нема ту жеље, борбе и сад им озбиљно виси прво место на Западу што је до пре само 4 кола изгледало као научна фантастика! А имају и веома тежак распоред у наредних 5-6 кола.

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Arm, 19. mart 2023 08:53)

Jordan je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom. Nekada je bio najskocniji centar u NBA ligi, sada je samo olupina koja popunjava broj.

banja luka-miami

pre 1 godinu

Za ovo je iskljucivo kriv trener koji ne zna gde bije. Problem je i to sto igrac mora ispuniti svoju minutazu iako je los na terenu. Mnogi od njih zasluzuju klupu da greju, pa cak i razvojnu ligu, jer drugacije se ne bi trgnuli. U glavnom ova sezona bi mogla odluciti buducnost Denvera. Slutim raspad.

...And Justice for All

pre 1 godinu

And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...
(bruder, 19. mart 2023 10:11)

Sve što znate je da pišete o napadu.
Denver verovali ili ne nema problem u napadu jer su oni jedna od najboljih napadackih timova u ligi,njihov problem je defanziva koja skoro i ne postoji.
Niko u istoriji NBA nije osvojio ligu a da su jedna od najgorih defanzivnih ekipa u ligi.
Gledate košarku površno,i samo su vam koševi i procenti šuta u glavi.

Serpico

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.
(Dobry, 19. mart 2023 09:56)

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...

Veliki brat

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan...
(Nemanja, 19. mart 2023 10:58)

Koliko je kilograma imao Džordan, a koliko Jokić? Kome više trpe kolena i stopala?

Drugo, 90-ih se igrala drugačija košarka, jesi li ti uopšte u toku sa promenom pravila koja se desila? ZONA više nije zabranjena u NBA, pa sad svi trče k'o ludi, više se trči na košarci nego na rukometu, mada šetanje lopte oko linije za 3 poena i liči otprilike kao šetanje lopte u pojasu 6-9 metara u rukometu. Čak i kad igrač krene ka košu i ima otvoren put jer neće niko da rizikuje faul, on dobaci loptu slobodnom igraču na liniji za trojku. I tako ekipa 5 puta ulazi pod koš da bi se lopta opet vratila na "početak" napada.
Čemu to? Trči se ludački, bespotrebno se troši energija igrača, umesto kad već krene ka košu i ima otvoren put, da lepo zakuca i to je to.

Nemanja

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan u sezoni 97/98 odigrao svih 82 utakmice sa prosekom minutaže 38,8 minuta po meču, sa 35 godina i osvojio titulu.. 2 sezone pre toga isto.. tri sezone za redom bez propuštenog meča i tri titule..
jednostavno, Jokić mora da bude mnogo agresivniji ka košu, naročito kad ekipu ne ide, a ne da besumučno pokušava da ih razigrava, a da šutira samo kad nema drugo rešenje..
svi ga volimo zbog njegovog stava da mu lični učinak nije bitan, ali istina je da titule osvajaju igrači "gladni" poena, najčešće vrlo sujetne i gorde osobe, sve suprotno od Jokića.. Jokić i ako ubedljivo najbolji igrač ekipe, nije i istinski vodja te iste ekipe u očima tri najbolja saigrača (Marej, Mpj i Gordon) i ko kaže da nije tako nije odgledao skorašnje utakmice Denvera gde pomenuti imaju slobodu da rade apsolutno šta god hoće i sa srljaju do iznemoglosi.. da li je to bilo zamislivo kod saigrača najvećih šampiona Dzordana, Brajanta, pa i Karija..

bruder

pre 1 godinu

@And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...

nenad

pre 1 godinu

Osamdeset odsto lige NBA, do pred sam pocetak plej ofa i u plej ofu, opasno lici na EGZIBICIONE utakmice. Rezultati koji sadrze vise od 300 koseva po utakmici to ilustruju apsolutno. U takvoj kosarci tim poput Denvera izgleda jako dobro - trci, improvizuj, pucaj, zakucavaj i ne bavi se odbranom i taktikom. Ai, kako se ulazi u ovu drugu fazu borbe za plej of pozicije i dalje za titulu. Cim su protivnici pojacali odbranu, prekinuli linije kretanja Jokica (nema vise dribling i rolinga kada ga brane nizi graci, a trener mu zabranjuje da udje u reket i igra ledjima ka kosu sto radi odlicno) - igra Denvera se RASPALA. Jer, njima je Jokic SVE. On prenosi loptu, on mora da dodirne svaku loptu u napadu, od odlucuje u 80 odsto slucajeva gde ce lopta. Ali, to nije formula za titulu. Jokic je SJAJAN NAPADAC. Ali on sam svojom igrom ne moze doneti titulu. Ne moze se sva igra temeljiti na njemu. Ni od Dzoradanu nije bas sve zavisilo. Sto se tice ostalih igraca - PROSEK. Marej odrednji od povrede , Porter trojkas i nista vise, Gordin borben... Drugi krug polej ofa bi bio uspeh za Denver. Bez ikakvog potcenjvanja. Za vise, treba KOLEKTIVNA IGRA, jaca uloga drugih igraca i makar kakva promena taktike Melouna. Sportski pozz

Ujak

pre 1 godinu

@partizan

Sve što si ti napisao u svom dugom komentaru se može svesti na jednu stvar..žao ti je što Jokić ne uzima još više TD kojima bi lakše došao do MVP nagrade. Nigdje ni trunke kritike na Jokićeve izgubljene lopte i slabu obranu. Denver kao tim ni ne primjećuješ, vidiš samo Nikolinu statistiku.

Petar

pre 1 godinu

Jokić najintiligentniji košarkaš današnjice ...
Fali mu :
Tim, Denver je skup egoista , koji igraju za sebe...
Fali mu poštovanje saigrača...
Fali mu lična odbrana ( ne igra je u dovoljnoj meri)....
Fali mu liderstvo, nikako da se nametne, kao neko koga moraš poštovati... Taj skup igrača u Denveru je izuzetno nedisciplinovan i kao takvi su lideri u zapadnoj konferenciji, zamišljam kako bi bili nadmoćni da igraju kolektivno i da u situacijama kada se rešava igru vodi Jokić..... Nadam se da če do plej ofa uspeti da reše ove nedostatke ( po mom mišljenju) i da će biti konkurentan tim u nastupajućem doigravanju, koje će biti izuzetno kvalitetno ....

SarmaTime

pre 1 godinu

Prvo vreme za krizu,koja je morala kad tad da dođe.A onda u doigravanju prava stvar.Kamo sreće da je i reprezentacija izgubila jednu u grupi,onda bi Italijane omlatili sa 20 razlike...

kris

pre 1 godinu

Bez obzira što kod nas nije popularno to reći,ja mislim da Denver nije ekipa koja može do prstena.Jokic igra pametno,ali se može zaustaviti i tu nastaje problem jer ostali ne igraju pametno,a trener prednjači.Ono što meni upada u oči kao zvezdasu je ova izjava koja je toliko poštena i sportska da kod nas zvuči nestvarno.Nama su svi drugi krivi,sve je urota protiv nas,tužimo,pljujemo,a ne tražimo uzrok u nama,pa čak ni za poraz protiv Cibone.Ispada da mi ne treba da se zabrinemo.

smeh

pre 1 godinu

Sinoć sam samo video poslednjih minut i nešto jer je neko iz restorana gde smo bili valjda tražio od konobara da vidi koji je rezultat. Prvo igrač Denvera, valjda Braun promašuje šut za 3 poena gde je bio kao na treningu sam pa potom Marej umesto da odigra pik sa Jokićem on kreće u dribling bez ikakvog korišćenja bilo čijeg bloka, kao da je na basketu, i pošto nije mogao da prođe svog čuvara uvaljuje loptu Jokiću da on šutira za 3 poena. Denver izgleda kao ekipa koja tankuje i koja igra sa dosta početnika trenutno. Ovo se ne sme dešavati u doigravanju. Prevashodno, malopre sam video statistiku, pošto je Mareja konačno išao šut i što je morala da se igra akcija da on šutira a ne Jokić ili Braun. Sve u svemu za Denver je trenutno zabrinjavajuće stanje. Imaju još vremena do doigravanja da se opasulje. Upali su u očajnu formu kada nije to baš poželjno.

blabla

pre 1 godinu

Igru Denvera nakon dve odgledane utakmice može da pročita svako. Nema niti jednog iznenađenja. Tačno znaš iz minuta u minutu šta sledi. Samo tupan ili ako nemaš niti jednog dobrog igrača u svom timu možeš da izgubiš.

Dobry

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

partizan

pre 1 godinu

Jokić generalno radi ono što je do njega, sve što su dosad napravili posledica je odličnog procenta šuta kod Mareja,MPJ i KCP, tako su svakoga dobijali jer imaju napadački potencijal veći od bilo koga u ligi, zato je odbrana slabija, ali se to lako stizalo zbog dobrog napada. Čim su spoljni igrači stali, sve je stalo i bukvalno od svakoga mogu da izgube. Najviše mi je žao MVP nagrade, to je istorija koja se čeka 40 godina, a Nikola igra dobro, šta vredi kad ne koriste asistencije, ne otvaraju se i kad ostanu sami, vola ne mogu da ubodu. Koliko puta je sinoć KCP ostao sam na šutu, posle Jokićevih asistencija, ali ne vredi. Drugo, nema pauze da odmori malo, brojke mu ne padaju, ali bi bio i bolji da saigrači koriste sve što napravi. Nedostatak Čančara se toliko osetio, da je to strašno, pogotovo u odbrani, a ume i da pogodi za tri, a o Brajantu i Džeksonu više ne vredi pričati kakve su rupe u pitanju. Pomoć sa klupe je mala, ali bar mali Braun dobija više minuta, iako ga stalno rade na iskustvo i dobijaju 3 bacanja. Sve može da se preokrene, samo da ne bude kasno, nadam se da hoće zbog MVP nagrade, koju je čovek zaslužio celu sezonu, a sjebaće ga na kraju ovih 10 utakmica.

Arm

pre 1 godinu

Još da dodam i ovo.. Ako kojim slučajem Meloun ostane trener i iduće sezone ( ovdje sigurno Jokić igra bitnu ulogu ) , MPJ će sigurno biti trejdovan jer očito postoji animozitet njega i trenera , pogotovo zadnjih par utakmica mu smanjuje minutažu i gotovo da mu niko od saigrača ne dodaje loptu zadnjih pet minuta utakmice.
Ako But ima odriješene ruke moraće puno toga mijenjati na ljeto jer će i BB dobiti bolji ugovor u nekom drugom klubu tako da Denver ide na neki mali ribilding i u iduću sezonu ulazi bez plejmejkera, bez beka šutera , bez kvalitetnog krilnog igrača, pa i bez centra ako Brajant ne popravi igru.. Puno stvari za uraditi a pitanje je da li će uspjeti i šta će se moći izvući za MPJ pa možda i Mareja s obzirom na njihove ogromne ugovore.

Od kvalitetnih trenera na tržišu prvo mi napamet padaju Mekmilan i Udoka pa ako bi malo maštali i bili neozbiljni , možda MPJ ode u Atlantu kod druga Janga a Bogdan i Kolins ili Okongvu dodju u Denver a s njima i Mekmilan.
Mislim da bi to bilo super interesantno

...And Justice for All

pre 1 godinu

Nisam trol,nisam hrvat mora to da se naglasi zbog ispranih mozgova ali Jokic je jedan od glavnih krivaca za poraz.
Izgubio brdo lopti,u odbrani je blagi užas,defanzivni skok katastrofa.
Sa ovakvom odbranom Jokica i kompletnog tima oni mogu da budu šampioni samo na NBA2K igrici.

Ha

pre 1 godinu

Dečko ti si direktno kriv jer si tri lopte dao protivniku u ruke kad se lomila utakmica i promašio tri poslednja šuta.

Kad god gledam ovog Jokića on upropasti utakmicu.

Arm

pre 1 godinu

Skokovi dolaze kao voljni moment i želje za pobjedama.
Kod Denvera je najveći problem nedostatak voljnog momenta jer su tri od pet startnih igrača premoreni ovom sezonom do sad gdje iz utakmice u utakmicu moraju stizati protivnika koji se odlijepi kad igra druga petorka . Jednostavno kod njih je došlo do zasićenja i do premora i ako Meloun ne odmori sedam ,osam dana KCP i BB ništa neće napraviti u plejofu .
Vidjeli ste sinoć KCP promašuje pet trojki od toga tri otvorene jer je čovjek premoren i potrošen.
Isto će biti i sa Jokićem u stvari već i jeste.
Ako izgube večeras od Bruklina trebaju podhitno odmoriti ova tri bitna igrača i pustiti utakmicu protiv Vašingtona da igraju svi ostali a onda pokušati protiv Milvokija a u zavisnosti od rezultata do tad ostalih klubova odmoriti ih i protiv Milvokija i Filadelfije.

Sad je Meloun pod pritiskom javnosti počeo koristiti više i malog Brauna.
Ne mogu shvatiti NBA filozofiju . Trener odluči nekog igrača više ne koristiti pa makar sve izgubio zbog toga. Zar je Dzordan zaboravio igrati košarku ? Ili Iš ? oni iskustvom mogu pomoći pa dva minuta , dva minuta.
Ne može me niko ubjediti da Dzordan nije u stanju donijeti neku pozitivnu promjenu protiv nekog mlađeg i neiskusnijeg centra.
Ista stvar kod njujorka , trener je precrtao Rouza i Furnijea i nikom ništa.

hmmm

pre 1 godinu

imali su puno ofanzivnih skokova kaze centar ...
svaka cast na statistici ali gde je tu brzina, volja i zelja za pobedom ... ja je nisam video

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Sablonske neadekvatne zamene prosecnog trenera, nekonstantnost Mareja i Gordona i odbrana na Jokicu sa malim i brzim igracima koji udvajanjem uspeju da se vrate i da pokriju Jokiceve asistencije. Denver sa ovom igrom nema sta da trazi.

живац

pre 1 godinu

или су спустили гас пред плејоф (лично мислим да је то) или су у озбиљном проблему. видећемо ускоро.
иначе трејд боунс за реџија је испао лош и за денвер (џексон небитан и никакав допринос нема, испушена муштикла) и за боунса (не добија нити ће икада добити шансу у клиперсима)

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Sablonske neadekvatne zamene prosecnog trenera, nekonstantnost Mareja i Gordona i odbrana na Jokicu sa malim i brzim igracima koji udvajanjem uspeju da se vrate i da pokriju Jokiceve asistencije. Denver sa ovom igrom nema sta da trazi.

hmmm

pre 1 godinu

imali su puno ofanzivnih skokova kaze centar ...
svaka cast na statistici ali gde je tu brzina, volja i zelja za pobedom ... ja je nisam video

Arm

pre 1 godinu

Skokovi dolaze kao voljni moment i želje za pobjedama.
Kod Denvera je najveći problem nedostatak voljnog momenta jer su tri od pet startnih igrača premoreni ovom sezonom do sad gdje iz utakmice u utakmicu moraju stizati protivnika koji se odlijepi kad igra druga petorka . Jednostavno kod njih je došlo do zasićenja i do premora i ako Meloun ne odmori sedam ,osam dana KCP i BB ništa neće napraviti u plejofu .
Vidjeli ste sinoć KCP promašuje pet trojki od toga tri otvorene jer je čovjek premoren i potrošen.
Isto će biti i sa Jokićem u stvari već i jeste.
Ako izgube večeras od Bruklina trebaju podhitno odmoriti ova tri bitna igrača i pustiti utakmicu protiv Vašingtona da igraju svi ostali a onda pokušati protiv Milvokija a u zavisnosti od rezultata do tad ostalih klubova odmoriti ih i protiv Milvokija i Filadelfije.

Sad je Meloun pod pritiskom javnosti počeo koristiti više i malog Brauna.
Ne mogu shvatiti NBA filozofiju . Trener odluči nekog igrača više ne koristiti pa makar sve izgubio zbog toga. Zar je Dzordan zaboravio igrati košarku ? Ili Iš ? oni iskustvom mogu pomoći pa dva minuta , dva minuta.
Ne može me niko ubjediti da Dzordan nije u stanju donijeti neku pozitivnu promjenu protiv nekog mlađeg i neiskusnijeg centra.
Ista stvar kod njujorka , trener je precrtao Rouza i Furnijea i nikom ništa.

kris

pre 1 godinu

Bez obzira što kod nas nije popularno to reći,ja mislim da Denver nije ekipa koja može do prstena.Jokic igra pametno,ali se može zaustaviti i tu nastaje problem jer ostali ne igraju pametno,a trener prednjači.Ono što meni upada u oči kao zvezdasu je ova izjava koja je toliko poštena i sportska da kod nas zvuči nestvarno.Nama su svi drugi krivi,sve je urota protiv nas,tužimo,pljujemo,a ne tražimo uzrok u nama,pa čak ni za poraz protiv Cibone.Ispada da mi ne treba da se zabrinemo.

живац

pre 1 godinu

или су спустили гас пред плејоф (лично мислим да је то) или су у озбиљном проблему. видећемо ускоро.
иначе трејд боунс за реџија је испао лош и за денвер (џексон небитан и никакав допринос нема, испушена муштикла) и за боунса (не добија нити ће икада добити шансу у клиперсима)

Nemanja

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan u sezoni 97/98 odigrao svih 82 utakmice sa prosekom minutaže 38,8 minuta po meču, sa 35 godina i osvojio titulu.. 2 sezone pre toga isto.. tri sezone za redom bez propuštenog meča i tri titule..
jednostavno, Jokić mora da bude mnogo agresivniji ka košu, naročito kad ekipu ne ide, a ne da besumučno pokušava da ih razigrava, a da šutira samo kad nema drugo rešenje..
svi ga volimo zbog njegovog stava da mu lični učinak nije bitan, ali istina je da titule osvajaju igrači "gladni" poena, najčešće vrlo sujetne i gorde osobe, sve suprotno od Jokića.. Jokić i ako ubedljivo najbolji igrač ekipe, nije i istinski vodja te iste ekipe u očima tri najbolja saigrača (Marej, Mpj i Gordon) i ko kaže da nije tako nije odgledao skorašnje utakmice Denvera gde pomenuti imaju slobodu da rade apsolutno šta god hoće i sa srljaju do iznemoglosi.. da li je to bilo zamislivo kod saigrača najvećih šampiona Dzordana, Brajanta, pa i Karija..

smeh

pre 1 godinu

Sinoć sam samo video poslednjih minut i nešto jer je neko iz restorana gde smo bili valjda tražio od konobara da vidi koji je rezultat. Prvo igrač Denvera, valjda Braun promašuje šut za 3 poena gde je bio kao na treningu sam pa potom Marej umesto da odigra pik sa Jokićem on kreće u dribling bez ikakvog korišćenja bilo čijeg bloka, kao da je na basketu, i pošto nije mogao da prođe svog čuvara uvaljuje loptu Jokiću da on šutira za 3 poena. Denver izgleda kao ekipa koja tankuje i koja igra sa dosta početnika trenutno. Ovo se ne sme dešavati u doigravanju. Prevashodno, malopre sam video statistiku, pošto je Mareja konačno išao šut i što je morala da se igra akcija da on šutira a ne Jokić ili Braun. Sve u svemu za Denver je trenutno zabrinjavajuće stanje. Imaju još vremena do doigravanja da se opasulje. Upali su u očajnu formu kada nije to baš poželjno.

Ha

pre 1 godinu

Dečko ti si direktno kriv jer si tri lopte dao protivniku u ruke kad se lomila utakmica i promašio tri poslednja šuta.

Kad god gledam ovog Jokića on upropasti utakmicu.

partizan

pre 1 godinu

Jokić generalno radi ono što je do njega, sve što su dosad napravili posledica je odličnog procenta šuta kod Mareja,MPJ i KCP, tako su svakoga dobijali jer imaju napadački potencijal veći od bilo koga u ligi, zato je odbrana slabija, ali se to lako stizalo zbog dobrog napada. Čim su spoljni igrači stali, sve je stalo i bukvalno od svakoga mogu da izgube. Najviše mi je žao MVP nagrade, to je istorija koja se čeka 40 godina, a Nikola igra dobro, šta vredi kad ne koriste asistencije, ne otvaraju se i kad ostanu sami, vola ne mogu da ubodu. Koliko puta je sinoć KCP ostao sam na šutu, posle Jokićevih asistencija, ali ne vredi. Drugo, nema pauze da odmori malo, brojke mu ne padaju, ali bi bio i bolji da saigrači koriste sve što napravi. Nedostatak Čančara se toliko osetio, da je to strašno, pogotovo u odbrani, a ume i da pogodi za tri, a o Brajantu i Džeksonu više ne vredi pričati kakve su rupe u pitanju. Pomoć sa klupe je mala, ali bar mali Braun dobija više minuta, iako ga stalno rade na iskustvo i dobijaju 3 bacanja. Sve može da se preokrene, samo da ne bude kasno, nadam se da hoće zbog MVP nagrade, koju je čovek zaslužio celu sezonu, a sjebaće ga na kraju ovih 10 utakmica.

SarmaTime

pre 1 godinu

Prvo vreme za krizu,koja je morala kad tad da dođe.A onda u doigravanju prava stvar.Kamo sreće da je i reprezentacija izgubila jednu u grupi,onda bi Italijane omlatili sa 20 razlike...

...And Justice for All

pre 1 godinu

Nisam trol,nisam hrvat mora to da se naglasi zbog ispranih mozgova ali Jokic je jedan od glavnih krivaca za poraz.
Izgubio brdo lopti,u odbrani je blagi užas,defanzivni skok katastrofa.
Sa ovakvom odbranom Jokica i kompletnog tima oni mogu da budu šampioni samo na NBA2K igrici.

niko_kao_zeka

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.Meloun,ali pre svega Jokić drže ključeve ove situacije.Na moje veliko zadovoljstvo znam momka lično,jer sam iz sveta košarke i znam koliko je skroman,ali sad je bukvalno prekretnica njegove karijere i sad mora doneti ključnu odluku.On mora sad da ustane i kaže svima da je Denver njegov tim i da su svi ostali tu da bi ON uzeo titulu.On mora da kaže ja sam zvezda i ja ću da igram kako znam, a ostali da se adaptiraju ili da idu.U NBA tako mora radi mira u kući,u svim ekipama jedan je glavni,a ostali su pomoćnici bez obzira na svoje statuse (dovoljan je primer File i Baksa).Bilo je dosta razigravanja Mareja i MPJ,neka ih razigravaju drugi,a svi oni treba da razigravaju Jokića.Ako ovo ne uradi i ne probudi svoj ego i zaista postane glavni igrač franšize,na žalost njegova genijalna igra će propasti,a on će izgubiti priliku da uzme titulu kao igrač Denvera.Ova ekipa sa ovom postavkom svi smo jednaki (a Marej i MPJ u glavama zvezde) nema budućnost.Do pre 2 nedelje verovao sam da mogu,ali iskreno oni nemaju šanse.

nenad

pre 1 godinu

Osamdeset odsto lige NBA, do pred sam pocetak plej ofa i u plej ofu, opasno lici na EGZIBICIONE utakmice. Rezultati koji sadrze vise od 300 koseva po utakmici to ilustruju apsolutno. U takvoj kosarci tim poput Denvera izgleda jako dobro - trci, improvizuj, pucaj, zakucavaj i ne bavi se odbranom i taktikom. Ai, kako se ulazi u ovu drugu fazu borbe za plej of pozicije i dalje za titulu. Cim su protivnici pojacali odbranu, prekinuli linije kretanja Jokica (nema vise dribling i rolinga kada ga brane nizi graci, a trener mu zabranjuje da udje u reket i igra ledjima ka kosu sto radi odlicno) - igra Denvera se RASPALA. Jer, njima je Jokic SVE. On prenosi loptu, on mora da dodirne svaku loptu u napadu, od odlucuje u 80 odsto slucajeva gde ce lopta. Ali, to nije formula za titulu. Jokic je SJAJAN NAPADAC. Ali on sam svojom igrom ne moze doneti titulu. Ne moze se sva igra temeljiti na njemu. Ni od Dzoradanu nije bas sve zavisilo. Sto se tice ostalih igraca - PROSEK. Marej odrednji od povrede , Porter trojkas i nista vise, Gordin borben... Drugi krug polej ofa bi bio uspeh za Denver. Bez ikakvog potcenjvanja. Za vise, treba KOLEKTIVNA IGRA, jaca uloga drugih igraca i makar kakva promena taktike Melouna. Sportski pozz

Arm

pre 1 godinu

Još da dodam i ovo.. Ako kojim slučajem Meloun ostane trener i iduće sezone ( ovdje sigurno Jokić igra bitnu ulogu ) , MPJ će sigurno biti trejdovan jer očito postoji animozitet njega i trenera , pogotovo zadnjih par utakmica mu smanjuje minutažu i gotovo da mu niko od saigrača ne dodaje loptu zadnjih pet minuta utakmice.
Ako But ima odriješene ruke moraće puno toga mijenjati na ljeto jer će i BB dobiti bolji ugovor u nekom drugom klubu tako da Denver ide na neki mali ribilding i u iduću sezonu ulazi bez plejmejkera, bez beka šutera , bez kvalitetnog krilnog igrača, pa i bez centra ako Brajant ne popravi igru.. Puno stvari za uraditi a pitanje je da li će uspjeti i šta će se moći izvući za MPJ pa možda i Mareja s obzirom na njihove ogromne ugovore.

Od kvalitetnih trenera na tržišu prvo mi napamet padaju Mekmilan i Udoka pa ako bi malo maštali i bili neozbiljni , možda MPJ ode u Atlantu kod druga Janga a Bogdan i Kolins ili Okongvu dodju u Denver a s njima i Mekmilan.
Mislim da bi to bilo super interesantno

blabla

pre 1 godinu

Igru Denvera nakon dve odgledane utakmice može da pročita svako. Nema niti jednog iznenađenja. Tačno znaš iz minuta u minutu šta sledi. Samo tupan ili ako nemaš niti jednog dobrog igrača u svom timu možeš da izgubiš.

...And Justice for All

pre 1 godinu

And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...
(bruder, 19. mart 2023 10:11)

Sve što znate je da pišete o napadu.
Denver verovali ili ne nema problem u napadu jer su oni jedna od najboljih napadackih timova u ligi,njihov problem je defanziva koja skoro i ne postoji.
Niko u istoriji NBA nije osvojio ligu a da su jedna od najgorih defanzivnih ekipa u ligi.
Gledate košarku površno,i samo su vam koševi i procenti šuta u glavi.

Dobry

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

veliki strumf

pre 1 godinu

Мање умирања у асистенцијама јер гомила балвана не може да погоди отворене шутеве. Јокић мора много више да шутира, али тако што ће играти на ниском посту. Кад прими лопту далеко од коша, крене у продор, често му у ролингу узму лопту. То се синоћ догодило 4 пута и из контри је примљено 8 поена! То не сме да ради, ако иде на кош нема ролинга у кретању јер га увек чека неки бек да пресече лопту. Дакле, само игра на ниском посту или пик енд поп где би остајао сам на тројци и шутирао тројке или дуге двојке, али са централних позиција, не на 45 степени где је много непрецизнији. Асистенције само под кош на куцање или у контри, евентуално Портеру и Мареју јер само они могу да погоде. Сви ови остали могу да погоде баш као и ја - случајно! Одбрана целог тима је очајна, нема ту жеље, борбе и сад им озбиљно виси прво место на Западу што је до пре само 4 кола изгледало као научна фантастика! А имају и веома тежак распоред у наредних 5-6 кола.

banja luka-miami

pre 1 godinu

Za ovo je iskljucivo kriv trener koji ne zna gde bije. Problem je i to sto igrac mora ispuniti svoju minutazu iako je los na terenu. Mnogi od njih zasluzuju klupu da greju, pa cak i razvojnu ligu, jer drugacije se ne bi trgnuli. U glavnom ova sezona bi mogla odluciti buducnost Denvera. Slutim raspad.

Serpico

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.
(Dobry, 19. mart 2023 09:56)

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...

Petar

pre 1 godinu

Jokić najintiligentniji košarkaš današnjice ...
Fali mu :
Tim, Denver je skup egoista , koji igraju za sebe...
Fali mu poštovanje saigrača...
Fali mu lična odbrana ( ne igra je u dovoljnoj meri)....
Fali mu liderstvo, nikako da se nametne, kao neko koga moraš poštovati... Taj skup igrača u Denveru je izuzetno nedisciplinovan i kao takvi su lideri u zapadnoj konferenciji, zamišljam kako bi bili nadmoćni da igraju kolektivno i da u situacijama kada se rešava igru vodi Jokić..... Nadam se da če do plej ofa uspeti da reše ove nedostatke ( po mom mišljenju) i da će biti konkurentan tim u nastupajućem doigravanju, koje će biti izuzetno kvalitetno ....

Dobry

pre 1 godinu

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...
(Serpico, 19. mart 2023 11:08)

Postoji nešto što se zove objektivno novinarstvo, prenošenje činjenica, bez upliva emocija. Postoji i ono neobjektivno, kad lične preferencije oblikuju izveštavanje o nekoj temi. Takođe, novinarstvo nije isto što i komentarisanje na portalu, a oni koji ostavljaju komentare nisu novinari (ako po vokaciji i jesu, ovde to nisu).

Trol

pre 1 godinu

@kris

Svako ko iole ozbiljnije prati košarku zna da je urnebesno stavljati Denver i prsten u istu rečenicu. Na to se lože samo klinci koji nemaju veze s vezom kao što smo se moje društvo i ja ložili na Kingse pre 20 i kusur godina. A pritom su oni bili deset puta ozbiljniji tim od današnjih Nagetsa.

Ujak

pre 1 godinu

@partizan

Sve što si ti napisao u svom dugom komentaru se može svesti na jednu stvar..žao ti je što Jokić ne uzima još više TD kojima bi lakše došao do MVP nagrade. Nigdje ni trunke kritike na Jokićeve izgubljene lopte i slabu obranu. Denver kao tim ni ne primjećuješ, vidiš samo Nikolinu statistiku.

Veliki brat

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan...
(Nemanja, 19. mart 2023 10:58)

Koliko je kilograma imao Džordan, a koliko Jokić? Kome više trpe kolena i stopala?

Drugo, 90-ih se igrala drugačija košarka, jesi li ti uopšte u toku sa promenom pravila koja se desila? ZONA više nije zabranjena u NBA, pa sad svi trče k'o ludi, više se trči na košarci nego na rukometu, mada šetanje lopte oko linije za 3 poena i liči otprilike kao šetanje lopte u pojasu 6-9 metara u rukometu. Čak i kad igrač krene ka košu i ima otvoren put jer neće niko da rizikuje faul, on dobaci loptu slobodnom igraču na liniji za trojku. I tako ekipa 5 puta ulazi pod koš da bi se lopta opet vratila na "početak" napada.
Čemu to? Trči se ludački, bespotrebno se troši energija igrača, umesto kad već krene ka košu i ima otvoren put, da lepo zakuca i to je to.

bruder

pre 1 godinu

@And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...

Locutus

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.

...

(niko_kao_zeka, 19. mart 2023 13:12)

Lično mislim da MPJ nije problem. On radi ono što treba, uzme loptu i ispuca u koš. Mari je mnogo veći problem jer davi i on ima tu podsvesnu težnju da bude alfa. Što se tiče skokova, Malone forsira Grina 20 minuta po utakmici koji za to vreme uhvati jednu ili ni jednu loptu.

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Arm, 19. mart 2023 08:53)

Jordan je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom. Nekada je bio najskocniji centar u NBA ligi, sada je samo olupina koja popunjava broj.

Ha

pre 1 godinu

Dečko ti si direktno kriv jer si tri lopte dao protivniku u ruke kad se lomila utakmica i promašio tri poslednja šuta.

Kad god gledam ovog Jokića on upropasti utakmicu.

hmmm

pre 1 godinu

imali su puno ofanzivnih skokova kaze centar ...
svaka cast na statistici ali gde je tu brzina, volja i zelja za pobedom ... ja je nisam video

...And Justice for All

pre 1 godinu

Nisam trol,nisam hrvat mora to da se naglasi zbog ispranih mozgova ali Jokic je jedan od glavnih krivaca za poraz.
Izgubio brdo lopti,u odbrani je blagi užas,defanzivni skok katastrofa.
Sa ovakvom odbranom Jokica i kompletnog tima oni mogu da budu šampioni samo na NBA2K igrici.

Dobry

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.

Buntovnik sa razlogom

pre 1 godinu

Sablonske neadekvatne zamene prosecnog trenera, nekonstantnost Mareja i Gordona i odbrana na Jokicu sa malim i brzim igracima koji udvajanjem uspeju da se vrate i da pokriju Jokiceve asistencije. Denver sa ovom igrom nema sta da trazi.

Petar

pre 1 godinu

Jokić najintiligentniji košarkaš današnjice ...
Fali mu :
Tim, Denver je skup egoista , koji igraju za sebe...
Fali mu poštovanje saigrača...
Fali mu lična odbrana ( ne igra je u dovoljnoj meri)....
Fali mu liderstvo, nikako da se nametne, kao neko koga moraš poštovati... Taj skup igrača u Denveru je izuzetno nedisciplinovan i kao takvi su lideri u zapadnoj konferenciji, zamišljam kako bi bili nadmoćni da igraju kolektivno i da u situacijama kada se rešava igru vodi Jokić..... Nadam se da če do plej ofa uspeti da reše ove nedostatke ( po mom mišljenju) i da će biti konkurentan tim u nastupajućem doigravanju, koje će biti izuzetno kvalitetno ....

Arm

pre 1 godinu

Još da dodam i ovo.. Ako kojim slučajem Meloun ostane trener i iduće sezone ( ovdje sigurno Jokić igra bitnu ulogu ) , MPJ će sigurno biti trejdovan jer očito postoji animozitet njega i trenera , pogotovo zadnjih par utakmica mu smanjuje minutažu i gotovo da mu niko od saigrača ne dodaje loptu zadnjih pet minuta utakmice.
Ako But ima odriješene ruke moraće puno toga mijenjati na ljeto jer će i BB dobiti bolji ugovor u nekom drugom klubu tako da Denver ide na neki mali ribilding i u iduću sezonu ulazi bez plejmejkera, bez beka šutera , bez kvalitetnog krilnog igrača, pa i bez centra ako Brajant ne popravi igru.. Puno stvari za uraditi a pitanje je da li će uspjeti i šta će se moći izvući za MPJ pa možda i Mareja s obzirom na njihove ogromne ugovore.

Od kvalitetnih trenera na tržišu prvo mi napamet padaju Mekmilan i Udoka pa ako bi malo maštali i bili neozbiljni , možda MPJ ode u Atlantu kod druga Janga a Bogdan i Kolins ili Okongvu dodju u Denver a s njima i Mekmilan.
Mislim da bi to bilo super interesantno

smeh

pre 1 godinu

Sinoć sam samo video poslednjih minut i nešto jer je neko iz restorana gde smo bili valjda tražio od konobara da vidi koji je rezultat. Prvo igrač Denvera, valjda Braun promašuje šut za 3 poena gde je bio kao na treningu sam pa potom Marej umesto da odigra pik sa Jokićem on kreće u dribling bez ikakvog korišćenja bilo čijeg bloka, kao da je na basketu, i pošto nije mogao da prođe svog čuvara uvaljuje loptu Jokiću da on šutira za 3 poena. Denver izgleda kao ekipa koja tankuje i koja igra sa dosta početnika trenutno. Ovo se ne sme dešavati u doigravanju. Prevashodno, malopre sam video statistiku, pošto je Mareja konačno išao šut i što je morala da se igra akcija da on šutira a ne Jokić ili Braun. Sve u svemu za Denver je trenutno zabrinjavajuće stanje. Imaju još vremena do doigravanja da se opasulje. Upali su u očajnu formu kada nije to baš poželjno.

Trol

pre 1 godinu

@kris

Svako ko iole ozbiljnije prati košarku zna da je urnebesno stavljati Denver i prsten u istu rečenicu. Na to se lože samo klinci koji nemaju veze s vezom kao što smo se moje društvo i ja ložili na Kingse pre 20 i kusur godina. A pritom su oni bili deset puta ozbiljniji tim od današnjih Nagetsa.

живац

pre 1 godinu

или су спустили гас пред плејоф (лично мислим да је то) или су у озбиљном проблему. видећемо ускоро.
иначе трејд боунс за реџија је испао лош и за денвер (џексон небитан и никакав допринос нема, испушена муштикла) и за боунса (не добија нити ће икада добити шансу у клиперсима)

Arm

pre 1 godinu

Skokovi dolaze kao voljni moment i želje za pobjedama.
Kod Denvera je najveći problem nedostatak voljnog momenta jer su tri od pet startnih igrača premoreni ovom sezonom do sad gdje iz utakmice u utakmicu moraju stizati protivnika koji se odlijepi kad igra druga petorka . Jednostavno kod njih je došlo do zasićenja i do premora i ako Meloun ne odmori sedam ,osam dana KCP i BB ništa neće napraviti u plejofu .
Vidjeli ste sinoć KCP promašuje pet trojki od toga tri otvorene jer je čovjek premoren i potrošen.
Isto će biti i sa Jokićem u stvari već i jeste.
Ako izgube večeras od Bruklina trebaju podhitno odmoriti ova tri bitna igrača i pustiti utakmicu protiv Vašingtona da igraju svi ostali a onda pokušati protiv Milvokija a u zavisnosti od rezultata do tad ostalih klubova odmoriti ih i protiv Milvokija i Filadelfije.

Sad je Meloun pod pritiskom javnosti počeo koristiti više i malog Brauna.
Ne mogu shvatiti NBA filozofiju . Trener odluči nekog igrača više ne koristiti pa makar sve izgubio zbog toga. Zar je Dzordan zaboravio igrati košarku ? Ili Iš ? oni iskustvom mogu pomoći pa dva minuta , dva minuta.
Ne može me niko ubjediti da Dzordan nije u stanju donijeti neku pozitivnu promjenu protiv nekog mlađeg i neiskusnijeg centra.
Ista stvar kod njujorka , trener je precrtao Rouza i Furnijea i nikom ništa.

partizan

pre 1 godinu

Jokić generalno radi ono što je do njega, sve što su dosad napravili posledica je odličnog procenta šuta kod Mareja,MPJ i KCP, tako su svakoga dobijali jer imaju napadački potencijal veći od bilo koga u ligi, zato je odbrana slabija, ali se to lako stizalo zbog dobrog napada. Čim su spoljni igrači stali, sve je stalo i bukvalno od svakoga mogu da izgube. Najviše mi je žao MVP nagrade, to je istorija koja se čeka 40 godina, a Nikola igra dobro, šta vredi kad ne koriste asistencije, ne otvaraju se i kad ostanu sami, vola ne mogu da ubodu. Koliko puta je sinoć KCP ostao sam na šutu, posle Jokićevih asistencija, ali ne vredi. Drugo, nema pauze da odmori malo, brojke mu ne padaju, ali bi bio i bolji da saigrači koriste sve što napravi. Nedostatak Čančara se toliko osetio, da je to strašno, pogotovo u odbrani, a ume i da pogodi za tri, a o Brajantu i Džeksonu više ne vredi pričati kakve su rupe u pitanju. Pomoć sa klupe je mala, ali bar mali Braun dobija više minuta, iako ga stalno rade na iskustvo i dobijaju 3 bacanja. Sve može da se preokrene, samo da ne bude kasno, nadam se da hoće zbog MVP nagrade, koju je čovek zaslužio celu sezonu, a sjebaće ga na kraju ovih 10 utakmica.

Veliki brat

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan...
(Nemanja, 19. mart 2023 10:58)

Koliko je kilograma imao Džordan, a koliko Jokić? Kome više trpe kolena i stopala?

Drugo, 90-ih se igrala drugačija košarka, jesi li ti uopšte u toku sa promenom pravila koja se desila? ZONA više nije zabranjena u NBA, pa sad svi trče k'o ludi, više se trči na košarci nego na rukometu, mada šetanje lopte oko linije za 3 poena i liči otprilike kao šetanje lopte u pojasu 6-9 metara u rukometu. Čak i kad igrač krene ka košu i ima otvoren put jer neće niko da rizikuje faul, on dobaci loptu slobodnom igraču na liniji za trojku. I tako ekipa 5 puta ulazi pod koš da bi se lopta opet vratila na "početak" napada.
Čemu to? Trči se ludački, bespotrebno se troši energija igrača, umesto kad već krene ka košu i ima otvoren put, da lepo zakuca i to je to.

blabla

pre 1 godinu

Igru Denvera nakon dve odgledane utakmice može da pročita svako. Nema niti jednog iznenađenja. Tačno znaš iz minuta u minutu šta sledi. Samo tupan ili ako nemaš niti jednog dobrog igrača u svom timu možeš da izgubiš.

Ujak

pre 1 godinu

@partizan

Sve što si ti napisao u svom dugom komentaru se može svesti na jednu stvar..žao ti je što Jokić ne uzima još više TD kojima bi lakše došao do MVP nagrade. Nigdje ni trunke kritike na Jokićeve izgubljene lopte i slabu obranu. Denver kao tim ni ne primjećuješ, vidiš samo Nikolinu statistiku.

bruder

pre 1 godinu

@And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...

nenad

pre 1 godinu

Osamdeset odsto lige NBA, do pred sam pocetak plej ofa i u plej ofu, opasno lici na EGZIBICIONE utakmice. Rezultati koji sadrze vise od 300 koseva po utakmici to ilustruju apsolutno. U takvoj kosarci tim poput Denvera izgleda jako dobro - trci, improvizuj, pucaj, zakucavaj i ne bavi se odbranom i taktikom. Ai, kako se ulazi u ovu drugu fazu borbe za plej of pozicije i dalje za titulu. Cim su protivnici pojacali odbranu, prekinuli linije kretanja Jokica (nema vise dribling i rolinga kada ga brane nizi graci, a trener mu zabranjuje da udje u reket i igra ledjima ka kosu sto radi odlicno) - igra Denvera se RASPALA. Jer, njima je Jokic SVE. On prenosi loptu, on mora da dodirne svaku loptu u napadu, od odlucuje u 80 odsto slucajeva gde ce lopta. Ali, to nije formula za titulu. Jokic je SJAJAN NAPADAC. Ali on sam svojom igrom ne moze doneti titulu. Ne moze se sva igra temeljiti na njemu. Ni od Dzoradanu nije bas sve zavisilo. Sto se tice ostalih igraca - PROSEK. Marej odrednji od povrede , Porter trojkas i nista vise, Gordin borben... Drugi krug polej ofa bi bio uspeh za Denver. Bez ikakvog potcenjvanja. Za vise, treba KOLEKTIVNA IGRA, jaca uloga drugih igraca i makar kakva promena taktike Melouna. Sportski pozz

...And Justice for All

pre 1 godinu

And Justice for All, dobro je sto nisi trol ni hrvat (mada to je isto) ali realno utakmicu gube non stop saigraci koji otvoren sut ne nogu da ubodu, ovaj sinoc promasi 4 otvorene trojke kada se lomilo. Zatim, sebi uzasno grade pozicije, zalecu se sami u njih 3 bez ideje sta ce sa loptom itd...odbrana Mareja? Divljastvo i nedisciplina koletivno, to najmanje ima veze sa Nikolom on ima dovoljno mozga da odigra rezonski i angazovano kao da nisu obezbedili PO ali ovi napaljeni "tinejdzeri" treba da se dovedu u red...
(bruder, 19. mart 2023 10:11)

Sve što znate je da pišete o napadu.
Denver verovali ili ne nema problem u napadu jer su oni jedna od najboljih napadackih timova u ligi,njihov problem je defanziva koja skoro i ne postoji.
Niko u istoriji NBA nije osvojio ligu a da su jedna od najgorih defanzivnih ekipa u ligi.
Gledate košarku površno,i samo su vam koševi i procenti šuta u glavi.

kris

pre 1 godinu

Bez obzira što kod nas nije popularno to reći,ja mislim da Denver nije ekipa koja može do prstena.Jokic igra pametno,ali se može zaustaviti i tu nastaje problem jer ostali ne igraju pametno,a trener prednjači.Ono što meni upada u oči kao zvezdasu je ova izjava koja je toliko poštena i sportska da kod nas zvuči nestvarno.Nama su svi drugi krivi,sve je urota protiv nas,tužimo,pljujemo,a ne tražimo uzrok u nama,pa čak ni za poraz protiv Cibone.Ispada da mi ne treba da se zabrinemo.

SarmaTime

pre 1 godinu

Prvo vreme za krizu,koja je morala kad tad da dođe.A onda u doigravanju prava stvar.Kamo sreće da je i reprezentacija izgubila jednu u grupi,onda bi Italijane omlatili sa 20 razlike...

Nemanja

pre 1 godinu

Samo nemojte da pričate o nekom umoru.. Majkl Dzordan u sezoni 97/98 odigrao svih 82 utakmice sa prosekom minutaže 38,8 minuta po meču, sa 35 godina i osvojio titulu.. 2 sezone pre toga isto.. tri sezone za redom bez propuštenog meča i tri titule..
jednostavno, Jokić mora da bude mnogo agresivniji ka košu, naročito kad ekipu ne ide, a ne da besumučno pokušava da ih razigrava, a da šutira samo kad nema drugo rešenje..
svi ga volimo zbog njegovog stava da mu lični učinak nije bitan, ali istina je da titule osvajaju igrači "gladni" poena, najčešće vrlo sujetne i gorde osobe, sve suprotno od Jokića.. Jokić i ako ubedljivo najbolji igrač ekipe, nije i istinski vodja te iste ekipe u očima tri najbolja saigrača (Marej, Mpj i Gordon) i ko kaže da nije tako nije odgledao skorašnje utakmice Denvera gde pomenuti imaju slobodu da rade apsolutno šta god hoće i sa srljaju do iznemoglosi.. da li je to bilo zamislivo kod saigrača najvećih šampiona Dzordana, Brajanta, pa i Karija..

Serpico

pre 1 godinu

Kad osobe koje u svojoj sobi prosečno beleže 0 poena, 0 skokova i 0 asistencija negativno komentarišu čoveka koji u NBA ligi prosečno beleži 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija.
(Dobry, 19. mart 2023 09:56)

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...

banja luka-miami

pre 1 godinu

Za ovo je iskljucivo kriv trener koji ne zna gde bije. Problem je i to sto igrac mora ispuniti svoju minutazu iako je los na terenu. Mnogi od njih zasluzuju klupu da greju, pa cak i razvojnu ligu, jer drugacije se ne bi trgnuli. U glavnom ova sezona bi mogla odluciti buducnost Denvera. Slutim raspad.

veliki strumf

pre 1 godinu

Мање умирања у асистенцијама јер гомила балвана не може да погоди отворене шутеве. Јокић мора много више да шутира, али тако што ће играти на ниском посту. Кад прими лопту далеко од коша, крене у продор, често му у ролингу узму лопту. То се синоћ догодило 4 пута и из контри је примљено 8 поена! То не сме да ради, ако иде на кош нема ролинга у кретању јер га увек чека неки бек да пресече лопту. Дакле, само игра на ниском посту или пик енд поп где би остајао сам на тројци и шутирао тројке или дуге двојке, али са централних позиција, не на 45 степени где је много непрецизнији. Асистенције само под кош на куцање или у контри, евентуално Портеру и Мареју јер само они могу да погоде. Сви ови остали могу да погоде баш као и ја - случајно! Одбрана целог тима је очајна, нема ту жеље, борбе и сад им озбиљно виси прво место на Западу што је до пре само 4 кола изгледало као научна фантастика! А имају и веома тежак распоред у наредних 5-6 кола.

niko_kao_zeka

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.Meloun,ali pre svega Jokić drže ključeve ove situacije.Na moje veliko zadovoljstvo znam momka lično,jer sam iz sveta košarke i znam koliko je skroman,ali sad je bukvalno prekretnica njegove karijere i sad mora doneti ključnu odluku.On mora sad da ustane i kaže svima da je Denver njegov tim i da su svi ostali tu da bi ON uzeo titulu.On mora da kaže ja sam zvezda i ja ću da igram kako znam, a ostali da se adaptiraju ili da idu.U NBA tako mora radi mira u kući,u svim ekipama jedan je glavni,a ostali su pomoćnici bez obzira na svoje statuse (dovoljan je primer File i Baksa).Bilo je dosta razigravanja Mareja i MPJ,neka ih razigravaju drugi,a svi oni treba da razigravaju Jokića.Ako ovo ne uradi i ne probudi svoj ego i zaista postane glavni igrač franšize,na žalost njegova genijalna igra će propasti,a on će izgubiti priliku da uzme titulu kao igrač Denvera.Ova ekipa sa ovom postavkom svi smo jednaki (a Marej i MPJ u glavama zvezde) nema budućnost.Do pre 2 nedelje verovao sam da mogu,ali iskreno oni nemaju šanse.

Dobry

pre 1 godinu

A ko o da po tebi ima pravo da komentarise Jokica?
Po tvojoj logici o da ne bi postojali ni mediji koji bi pisali o Jokicu, osim ako u njemu ne bi pisali Jabbar ili Magic...
(Serpico, 19. mart 2023 11:08)

Postoji nešto što se zove objektivno novinarstvo, prenošenje činjenica, bez upliva emocija. Postoji i ono neobjektivno, kad lične preferencije oblikuju izveštavanje o nekoj temi. Takođe, novinarstvo nije isto što i komentarisanje na portalu, a oni koji ostavljaju komentare nisu novinari (ako po vokaciji i jesu, ovde to nisu).

Straight Outta München

pre 1 godinu

(Arm, 19. mart 2023 08:53)

Jordan je zavrsio sa ozbiljnom kosarkom. Nekada je bio najskocniji centar u NBA ligi, sada je samo olupina koja popunjava broj.

Locutus

pre 1 godinu

Auu,kako stvari ne funkcionišu u Denveru.Ima tu dosta toga za šta mi ne znamo,jer ako to izadje u javnost,ova ekipa je završila.Mislio sam da će odlazak Hajlenda srediti stvari u svlačionici,ali na žalost ipak Marej i MPJ ne mogu da pomire prvo međusobne razlike,a onda i da prihvate Jokića kao igrača broj jedan.Mislim koliko god se oni glumeli jedinstvo za javnost,ipak ni njegovi glavni saigrači nemaju poštovanja ka njemu,kao ni većina zvezda u NBA.

...

(niko_kao_zeka, 19. mart 2023 13:12)

Lično mislim da MPJ nije problem. On radi ono što treba, uzme loptu i ispuca u koš. Mari je mnogo veći problem jer davi i on ima tu podsvesnu težnju da bude alfa. Što se tiče skokova, Malone forsira Grina 20 minuta po utakmici koji za to vreme uhvati jednu ili ni jednu loptu.