Nedelja, 12.03.2023.

11:45

"Ako Nadal osvoji Rolan Garos, Đoković će opet početi da sumnja"

Analitičar "Eurosporta" Mats Vilander smatra da je Novak Đoković u boljoj situaciji posle osvajanja Australijan opena.

Izvor: MT

"Ako Nadal osvoji Rolan Garos, Ðokoviæ æe opet poèeti da sumnja" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

majtimajk

pre 1 godinu

"Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite."
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15

- A ni to te se ne tice.

shambho

pre 1 godinu

ne mogu izbace federera iz jednacine jer je nejednacina
a jednacina je samo u GS izmedju te dvojice, ostalo osim rolandgarosa opet manje nadal

Fico

pre 1 godinu

Fićo, jeli to ono, kad je Dopingaros pobegao od Kirjosa na Vimbldonu?
(Mare, 12. mart 2023 21:00)
Mare jel ti dolaziš iz one države odakle je onaj isus teniser

Banjica

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.
(dush, 12. mart 2023 15:46)

Tako je, a evo zašto. Pa zato što Nola ima osvojenih 14 RG, jel tako, i pokazao je da je neprikosnoven vladar RG. Otud i to tvoje realno razmišljanje i logički zaključak! Isto tako znamo da Nadal nikada nije dobio set sa nulom protiv Nola i to dva puta a Nola jeste Rafu....idi bre kakv si ti lik, pravi noloman!!!

Sneza

pre 1 godinu

Novak ce imati najvise GS titula kada zavrsi karijeru,racunajuci i dame.Najbolji je i ostace najbolji,iako ja simpatisem Nadala,cinjenice su cinjenice.Sve cestitke Novaku za postignuto

MILENA

pre 1 godinu

Možda se sjećate da su sportski komentatori izjavljivali, kad je konačno bilo jasno da Fedrer više ne može ništa osvojiti, kako bi bilo sjajano da svi iz velike trojke ostanu na 20 GS i zajedno se povuku. Sad opet kreće ista priča, jer Nadalu, izgleda, ne cvijetaju ruže. Ako na RG bude lepršao i pobjeđivao bez po muke sve s reda, ni najveći njegov obozavalac ne bi mogao ne zapitati se koliko tu ima Rafaela Nadala, a koliko instant dodataka.

M.

pre 1 godinu

Federer bi ostao na onih 17 GS,a Nadal ne bi uzeo US open 2017-te da naš Nole nije meditirao sa povredom pola godine, dao im je šansu kada su bili gotovi obojica i sada neka gleda šta će. Poraze od Mareja,Vavrinke,Medvedeva, Zvereva, Hacanova i Runea u finalima oni ne dopuštaju ako ćemo realno!

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.
(Cane, 12. mart 2023 15:14)

Potpuno bespotreban i besmislen komentar. Kako vi ne razumete da time omalovazavate i nipodastavate i Djokovica?! Nikad i nikako da naucite.

Fića

pre 1 godinu

Eh,kakvo je samo tamburanje palo na prethodnom RG kada je Rafa Goat odrao foliranta .Nolo se bio toliko pogubio da je bez pozdrava publici odmah pobegao s terena.

Avanturista

pre 1 godinu

Ovako objektivno, ako se meri po tome čija je igra najatraktivnija, ja bih rekao Federer. Stvarno je igrao s nekom neverovatnom lakoćom. A dug je proces da biste uspeli da složene stvari izvodite kao da su od šale. Nadal je uvek igrao na fizikaliju i na nadmoć, i taj stil igre mi nikad nije bio simpatičan. To je ono što je Serena kod žena. Sport koji je elegantan pretvarali su u gladijatorski. Novak je nešto između Federera i Nadala, ima savršenu defanzivu, i to ga je često koštalo kod igrača koji mogu da se isto beskonačno prebacuju preko mreže, kakav je Medvedev recimo. Ove druge zna da natera na grešku.
Ovo sve je subjektivni osećaj. Isto kao što mogu da kažem da je od nađih tenisera Jankova igra bila najlepša za gledanje. Njegov je svaki meč bio takav da publiku diže na noge, bilo da dobija bilo da gubi. Viktor je bio totalna suprotnost, anestezija dok ga gledaš. Novak je i ovde između. Pratio sam ih svu trojicu i uživo, osećaj je uvek bio isti.
I ovo je isto subjektivni osećaj. Koliko god uživao u Jankovoj igri, Novak je uvek bio bolji, celokupnim svojim radom. Samo po tome može da se meri i u odnosu na Federera i Nadala. Ma kakve nečije simpatije bile, kad se podvuče crta, to je to. Možemo samo da izmišljamo vruću vodu.

Aleksandar Vukobratovic

pre 1 godinu

Za sada Alcarazu je slaba tačka povrede. Ali se zaista izdvojio. I tu je Medvedev.
Samo Nole da ima motiva ove i sledeće godine, ako mislim da ima realne šanse da bude najbolji i po broju GS, makar jedan više

Srdjan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.
(Milan, 12. mart 2023 13:37)

Na Rolan Garosu najvece sanse ima zdravi i spremni Nadal. Ako Nadal bude zdrav i spreman, jedini covek koji moze da mu se suprotstavi je Novak, ako mu bude dan. Ako Nadal bude rovit, turnir moze da osvoji bilo ko. Desava se da duva vetar, da neko ima svoj dan i slicno. Međutim, Novak je taj turnir osvojio 2 puta u eri Nadala (osvajali su ga jos samo Rodzer i Vavrinka po jednom) i vise puta dolazio do finala i polufinala. Definitivno je drugi favorit ako su obojica zdravi i spremni. Ostali su autsajderi, pa i taj Alkaraz. Sto se tice Vimbldona, apsolutni favorit je Novak, koji tamo nije izgubio godinama. USO je posebna prica. Tacno je da ga je Nole osvojio ,,samo” 3 puta, ali je jedne godine diskvalifikovan, dok se prosle godine nije takmicio. Imao je i poraz od Medvedeva, mec koji je izgubio zbog iscrpljenosti (vise provedenih sati na terenu, plus napornija sezona) i jednog dana manje za odmor. Nadal ocigledno ne moze da odrzi zdravim svoje telo i najveci ,,cuvar” dominacije velike trojke ostao je Novak. To je cinjenica koja ukazuje da je Nole favorit da na kraju ima najveci broj GS u konkurenciji Nadala i Federera. Da li ce to biti dovoljno da bude zauvek statisticki najbolji na svetu pitanje je, jer je imao prejaku konkurenciju. Vrlo je moguce da ce se u buducnosti pojaviti neki teniser koji ce kvalitetom drasticno odskakati od konkurencije, pa ce na taj nacin uspeti da obori rekord Noleta. Ipak, kakva god statistika bila Rodzer, Rafa i Nole su veliki sampioni i jako je ruzno omalovazavati njihove uspehe. Deluje da je Novak ipak za nijansu nadvisio svoje najvece rivale.

Kralj mača

pre 1 godinu

Реците јасно да не желите да се Новак издвоји. Зато га и држите годинама као таоца Федерера и Надала.

Sub013

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija izmedju Novaka i Nadala, danasnja izjava Vilandera bi izgledao ovako: "Tacno je da Novak i Rafa imaju isti broj slemova, ali samo na papiru, ne smemo zaboraviti da su Nadalu oduzeta minimum 4 slema i jos ko zna koliko bodova. Mislim da je to nesto sto i njih dvojica znaju kad se pogledaju. Ako u trci na 100 metara nekom oduzemete 20 metara i pored toga stignu u isto vreme na cilj, mislim da je kristalno jasno ko je zapravo brzi. Bilo bi sjajno za tenis i za sport uopste kad bi Nadal pored svega sa cime se suocavao pobegao i na papiru bar taj jedan slem od svojih konkurenata".

Cane

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.

Petar

pre 1 godinu

Cist zapadni nacizam.Ne mogu da prihvate da jedan Srbin, Sloven bude najbolji u dzentlmenskom, individualnom sportu kao sto je tenis.Sve bi bilo lakse shvatiti da je u pitanju neki Skandinavac, Francuz, Spanac, Kanadjanin, Australijanac...Ali gde bas Srbin i jos Sloven.Sad im najvise odgovara da bude i nereseno u broju GS.Bolesno!

dush

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.

Hranislav

pre 1 godinu

Ako Nolo na RG opet počne da izvodi jeftinu predstavu sa fantomskim povredama rizikuje da bude žestoko izviždan jer je publici dosta njegovih providnih fora.Kada krene salva zvižduka preostaje mu samo da što pre pobegne i nestane.

...

pre 1 godinu

Najvise slemova u istoriji - Novak.
Najvise mastersa u istoriji - Novak.
Najvise top8 zavrsnih mastersa u istoriji - Novak.
Najvise no1 nedelja u istoriji - Novak.
Najvise zavrsenih sezona kao broj 1 u istoriji - Novak.
Najveci broj atp poena u istoriji - Novak.
Najvise top10 pobeda u istoriji - Novak.
Najveci procenat pobeda u istoriji - Novak.
Jedini osvojio sve slemove i sve masterse u istoriji (dva puta) - Novak.

Novak - G.O.A.T.
Pomirite se hejtercici s tim. Pateticni ste. Ne bezite od realnosti. Bice vam lakse. Ali najozbiljnije, zivot ce vam biti bolji sa prihvatanjem realnosti.

Friedrich N.

pre 1 godinu

Alkaraz i Rafa su lazovi da su povredjeni a ne igraju tenis. Nolo nije lazov da je povredjen a igra tenis. Hvala na paznji, dovidjenja.
(Zaki, 12. mart 2023 11:43)

Dokaz da je Nolo nadcovek.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.
(tenis, 12. mart 2023 12:37)

Nole je dokazao da je najbolji jos pre najmanje tri-cetiri godine, ovo
sto sada radi je samo nesto sto taj status moze dodatno da zacementira i tu nema nikakve dileme.

kritična masa

pre 1 godinu

(Zeljko Tomic, 12. mart 2023 12:17)

Rekao sam to da bi bilo jasno svima ko je tata ove igre i kad bi uzeo vezana 3 GS sami bi ga oni zvali da igra USO jer Ameri vole spektakl i istorijske trenutke pa još i da se kod njih dešavaju. Oni bi tad dali sve od sebe da naprave spektakl, a to ne ide bez glavne zvezde. Videli smo svi da je zadnje finale imao podršku tamo kao nikad ali avaj ..., nije se dalo. Možda je tako bolje jer bi sada bilo još sladje.

Perivoje

pre 1 godinu

Nolo je na RG potpuno nebitan.Ima minimum 5-6 tenisera koji će ga i sa povezom preko očiju deklasirati bez problema.Prosto,sve one njegove jeftine muljaže sa zavojima i "rupturama" tamo nemaju prođu.

banja luka

pre 1 godinu

Koliko je nase Nolo imalo srece sto se Alkaraz povredio to nema nigde.
(Moggio, 12. mart 2023 12:26)

Svi oni imaju srece je Novaku nije dopusteno da igra mnoge turnire, gde bi vec sad stavio tacku ko je tata igrice. Dobro, ovako su samo odgodili neminovno.

Pitam za druga

pre 1 godinu

Kada krecu klasicne nolomanske pretnje da Rafa ove godine nema sanse na turniru koji je osvajao 14x a onda uslede setovi gde Nolo ne osvoji gem ili osvoji 2 kao sto je bilo prosle i pre 3 godine kada je Nolo bio u "strasnoj formi" a Nadal se "jedva kretao"???

Samo kazem

pre 1 godinu

Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite.
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15)

Nista ne brini, sve ide po planu.

Djordje P

pre 1 godinu

Čini mi se da Borg ne prati toliko tenis ovih godina. Uvek su mu izjave kao da je načuo nečiji komentar pa nesigurno prepričaca.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Slažem se, tačnije svi ćemo početi da sumnjamo da Nadal ozbiljno kalkuliše, izmišlja povrede, igra samo na šljaci i uzima doping

Milan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.

zaigras mi na glavicu

pre 1 godinu

Igra do 40 god, to je plan, ide na 25+ a koliko je to + videcemo, jel tako Novace sivi ticu, sivi ticu Obilicu!!!
(Undertaker, 12. mart 2023 12:47)
Tacno.

Patriota 1

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji RG Novak će početi da sumnja u svoje uspehe. Konstatacija AKO Nadal osvoji. Nadal je vezao 2 GS Novaku i on je to stigao iako je imao ograničenja u vidu neigranja na nekim GS i drugim takmicenjima. Novak u svojim rukama i nogama još uvek ima snagu da osvoji neki GS. Ako je favorit Nadal za RG onda je Novak za sve ostale. Kada u kalendarskoj godini Novak ne osvoji ni jedan GS možemo da govorimo o njegovom padu u igri i njegovom penzionisanju i prestanku borbe za GOATA. Šta ima Nadal, mogućnost da osvoji RG, za sve ostale turnire van sljake on nije favorit. Novak jeste. Ako Nadal odvoji ove godine RG treba mu skinuti kapu i cestitati. Zasto. Nije igrao dugo vremena, ispao sa AO zbog povrede koje ga muče dugo vremena. Ispašće iz prvih 10 ATP listi. Imaće težak žreb, igraće već u prvim kolima sa bolje plasiranim igračima. Da li te imati dovoljno snage, kondicije i jačine udaraca da pobeđuje. A prvi simptomi da povrede nisu zalečene videće se. Čekamo RG da vidimo od čega je stvoren Nadal. Iako je šljaka njegov teren nisam siguran da će ON osvojiti RG. Videćemo da li sam u pravu kada bude završen turnir.

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.

yu

pre 1 godinu

Vilander još neće da shvati da je Roger davno izbačen iz trke pa ga (bilo kako) svrstava u konkurenciju. A on odavno nije konkurencija, svi mi rekordi popadali. S on uporan, kao pokvarene gramofonska ploča.

tenis

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.

mekenzi

pre 1 godinu

S obzirom da je Djokovic brutalno pokraden za najmanje 3 GS, a Nadalu poklonjen 1 GS, Nadal ako zeli da bude najveci, on mora napraviti razliku od 4 GS u odnosu na Djokovica.

Sinisa

pre 1 godinu

Nadal je naglo ostario u poslednjih pola godine, to se vidi. Moje je mišljenje da više neće biti u mogućnosti ni da dođe do završnice gren slemova a ne da osvoji titulu. U svakom slučaju šljaka će nam dati najbolji odgovor da li će Nadal završiti karijeru uskoro. Ovako sam nešto predviđao i za Federera, godinu dana prije nego se i zvanično povukao.

Maric

pre 1 godinu

Zar Vilander nije bio izjavio da vise nije bitno ko ce imati vise GS jer je Djokovic vec ostecen za 3, 4 titule, jos Nadalu poklonjena Australija prosle godine? I ovaj prica dve price, nek se odluci.

.

pre 1 godinu

Nadal ce osvojiti RG, to je jasno.
Novaku je isto, sumnjao ili ne, on GOAT ne moze biti.
8 GS osvojio u prethodne 2 godine, protiv nekih poluamatera koji se nisu zivi culi dok su Federer i Nadal bili zdravi.

Lax

pre 1 godinu

Kad kaže ovo "neko osvoji 25-26", svi znamo da taj neko ne može biti Nadal jer on teoretski može da osvoji još samo jedan GS, a to onda baca potpuno drugo svetlo na ostatak izjave da "niko ne želi da se taj neko izdvoji"... Ali, dobro, sve to odavno znamo i mi u inat volimo da se "neko" izdvoji na 25-26...

Zeks

pre 1 godinu

Da su Nadalu ucinjene nepravde koje su Djokovicu ucunjene, Djokovic bi sad imao 6, 7 GS vise od Nadala. Ludost je pod takvim okolnostima pricati o GS trci izmedju njih dvojice. Jednostavno nisu imali iste uslove u toj trci, tako da je uopste besmisleno pricati o tome.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.
(kritična masa, 12. mart 2023 12:02)

Zasto ne mora da ide u Ameriku? Zar nije dovoljno to sto je vec kraci za 4 GS od cega je jedan uzeo Nadal?

Aluvial

pre 1 godinu

Ne znam zasto iko pominje vise Federera, osim Rolexa zbog love.
Sumnjam da ce Nadal osvojiti ikada vise jos neki GS. Izraubovan je fizicki, a i mentalno. Novak ima sansu na GS jos par godina pre svega na AO i Wimbldonu. To mu daje do 25 GS titula cime ce zapecatiti tu pricu. I naravno olimpijsko zlan koje juri a zbog kog je ispustio kalendarski slem.

Ps1ho

pre 1 godinu

Nadal će da se nafiksa kao nikad u Parizu jer zna mu je RG buvkalno zadnja šansa života da uzme GS. Dok Đoković može komotno još 2-3 uzet. To je svima jasno. Zato je Đoković u prednosti, čak i da ovaj uzme 23. Slem.

Marko

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."

Novak da bude zadovoljan da na kraju zavrsi izjednacen sa Nadalom u GS ? Jel ovaj pijan ?

billy

pre 1 godinu

Ova GS trka izmedju Djokovica i Nadala je skroz neregularna. Djokovicu je na vrhuncu karijere bilo zabranjeno da se takmici na 3 GS, plus otkazan Wimbldon. Ludost je zanemarivati ovu cinjenicu. U regularnim i postenim uslovima, Djokovic bi sad opusteno imao 3, 4 GS vise od Nadala.

zoran

pre 1 godinu

Ko će osvojiti više?
Rafa ima prednost šljake i to što Novaku nije dozvoljeno da igra prednost Rafe je po broju slem turnira.
Prednost Novaka bolji igrač, na svim podlogama osim šljake. Novak je kao kameleon prilagodi se podlozi lako...
Da Rafa nije tako dobar na šljaci
Novak bi već sada imao nekih 5 slemova na Rolangarosu.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."- NETACNO.

"Ne možemo da zamislimo kako se Nadal ili Đoković osećaju kada su izjednačeni sa po 22 Grend slema. Novak je nakon Australijan opena opušteniji."- NI NE TREBA DA ZAMISLJAS.

"Ako obojica završe sa po 22 titule, odlično. Mislim da bi i jedan i drugi više voleli da podele pažnju, ne izbacujući Federera iz jednačine."- NETACNO.

"Mislim da ne želimo da jedan od njih dvojice se izdvoji sa 25 ili 26 Grend slemova."- TO JE TVOJA ZELJA, U CIJE IME PRICAS I GENERALIZUJES?


"Ako Nadal osvoji 23. na Rolan Garosu, možda bi Nole opet počeo da sumnja, pa bi se vratila i pitanja da li može da pobedi mlade poput Alkarasa. Mislim da trenutno ne razmišljaju o tome"- NETACNO, NOVAK JE NEPOKOLEBLJIV I ODLICNO ZNA DA JE VEC NEPRAVEDNO USKRACEN ZA NAJMANJE 3-4 GS.

Predo

pre 1 godinu

Od Vilandera se očekuje da kaže nešto pametno, zato ga plaćaju, a to je jako teško. To što ste bili dobar teniser, ne znači da znate mnogo više ili da ste pametniji od nekog provincijskog trenera. Ovaj možda nije imao fizičke predispozicije, novac, uslove, ambicije itd. Bolitijeri niti je bio vrhunski teniser, niti je bio vrhunski trener, samo je bio dobar menadžer, ali njegove procene su se uglavnom pokazale tačnim.

Ps1ho

pre 1 godinu

Nadal će da se nafiksa kao nikad u Parizu jer zna mu je RG buvkalno zadnja šansa života da uzme GS. Dok Đoković može komotno još 2-3 uzet. To je svima jasno. Zato je Đoković u prednosti, čak i da ovaj uzme 23. Slem.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."- NETACNO.

"Ne možemo da zamislimo kako se Nadal ili Đoković osećaju kada su izjednačeni sa po 22 Grend slema. Novak je nakon Australijan opena opušteniji."- NI NE TREBA DA ZAMISLJAS.

"Ako obojica završe sa po 22 titule, odlično. Mislim da bi i jedan i drugi više voleli da podele pažnju, ne izbacujući Federera iz jednačine."- NETACNO.

"Mislim da ne želimo da jedan od njih dvojice se izdvoji sa 25 ili 26 Grend slemova."- TO JE TVOJA ZELJA, U CIJE IME PRICAS I GENERALIZUJES?


"Ako Nadal osvoji 23. na Rolan Garosu, možda bi Nole opet počeo da sumnja, pa bi se vratila i pitanja da li može da pobedi mlade poput Alkarasa. Mislim da trenutno ne razmišljaju o tome"- NETACNO, NOVAK JE NEPOKOLEBLJIV I ODLICNO ZNA DA JE VEC NEPRAVEDNO USKRACEN ZA NAJMANJE 3-4 GS.

Zeks

pre 1 godinu

Da su Nadalu ucinjene nepravde koje su Djokovicu ucunjene, Djokovic bi sad imao 6, 7 GS vise od Nadala. Ludost je pod takvim okolnostima pricati o GS trci izmedju njih dvojice. Jednostavno nisu imali iste uslove u toj trci, tako da je uopste besmisleno pricati o tome.

Lax

pre 1 godinu

Kad kaže ovo "neko osvoji 25-26", svi znamo da taj neko ne može biti Nadal jer on teoretski može da osvoji još samo jedan GS, a to onda baca potpuno drugo svetlo na ostatak izjave da "niko ne želi da se taj neko izdvoji"... Ali, dobro, sve to odavno znamo i mi u inat volimo da se "neko" izdvoji na 25-26...

Maric

pre 1 godinu

Zar Vilander nije bio izjavio da vise nije bitno ko ce imati vise GS jer je Djokovic vec ostecen za 3, 4 titule, jos Nadalu poklonjena Australija prosle godine? I ovaj prica dve price, nek se odluci.

Marko

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."

Novak da bude zadovoljan da na kraju zavrsi izjednacen sa Nadalom u GS ? Jel ovaj pijan ?

billy

pre 1 godinu

Ova GS trka izmedju Djokovica i Nadala je skroz neregularna. Djokovicu je na vrhuncu karijere bilo zabranjeno da se takmici na 3 GS, plus otkazan Wimbldon. Ludost je zanemarivati ovu cinjenicu. U regularnim i postenim uslovima, Djokovic bi sad opusteno imao 3, 4 GS vise od Nadala.

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.

mekenzi

pre 1 godinu

S obzirom da je Djokovic brutalno pokraden za najmanje 3 GS, a Nadalu poklonjen 1 GS, Nadal ako zeli da bude najveci, on mora napraviti razliku od 4 GS u odnosu na Djokovica.

...

pre 1 godinu

Najvise slemova u istoriji - Novak.
Najvise mastersa u istoriji - Novak.
Najvise top8 zavrsnih mastersa u istoriji - Novak.
Najvise no1 nedelja u istoriji - Novak.
Najvise zavrsenih sezona kao broj 1 u istoriji - Novak.
Najveci broj atp poena u istoriji - Novak.
Najvise top10 pobeda u istoriji - Novak.
Najveci procenat pobeda u istoriji - Novak.
Jedini osvojio sve slemove i sve masterse u istoriji (dva puta) - Novak.

Novak - G.O.A.T.
Pomirite se hejtercici s tim. Pateticni ste. Ne bezite od realnosti. Bice vam lakse. Ali najozbiljnije, zivot ce vam biti bolji sa prihvatanjem realnosti.

zoran

pre 1 godinu

Ko će osvojiti više?
Rafa ima prednost šljake i to što Novaku nije dozvoljeno da igra prednost Rafe je po broju slem turnira.
Prednost Novaka bolji igrač, na svim podlogama osim šljake. Novak je kao kameleon prilagodi se podlozi lako...
Da Rafa nije tako dobar na šljaci
Novak bi već sada imao nekih 5 slemova na Rolangarosu.

Predo

pre 1 godinu

Od Vilandera se očekuje da kaže nešto pametno, zato ga plaćaju, a to je jako teško. To što ste bili dobar teniser, ne znači da znate mnogo više ili da ste pametniji od nekog provincijskog trenera. Ovaj možda nije imao fizičke predispozicije, novac, uslove, ambicije itd. Bolitijeri niti je bio vrhunski teniser, niti je bio vrhunski trener, samo je bio dobar menadžer, ali njegove procene su se uglavnom pokazale tačnim.

tenis

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.

Sub013

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija izmedju Novaka i Nadala, danasnja izjava Vilandera bi izgledao ovako: "Tacno je da Novak i Rafa imaju isti broj slemova, ali samo na papiru, ne smemo zaboraviti da su Nadalu oduzeta minimum 4 slema i jos ko zna koliko bodova. Mislim da je to nesto sto i njih dvojica znaju kad se pogledaju. Ako u trci na 100 metara nekom oduzemete 20 metara i pored toga stignu u isto vreme na cilj, mislim da je kristalno jasno ko je zapravo brzi. Bilo bi sjajno za tenis i za sport uopste kad bi Nadal pored svega sa cime se suocavao pobegao i na papiru bar taj jedan slem od svojih konkurenata".

yu

pre 1 godinu

Vilander još neće da shvati da je Roger davno izbačen iz trke pa ga (bilo kako) svrstava u konkurenciju. A on odavno nije konkurencija, svi mi rekordi popadali. S on uporan, kao pokvarene gramofonska ploča.

Petar

pre 1 godinu

Cist zapadni nacizam.Ne mogu da prihvate da jedan Srbin, Sloven bude najbolji u dzentlmenskom, individualnom sportu kao sto je tenis.Sve bi bilo lakse shvatiti da je u pitanju neki Skandinavac, Francuz, Spanac, Kanadjanin, Australijanac...Ali gde bas Srbin i jos Sloven.Sad im najvise odgovara da bude i nereseno u broju GS.Bolesno!

banja luka

pre 1 godinu

Koliko je nase Nolo imalo srece sto se Alkaraz povredio to nema nigde.
(Moggio, 12. mart 2023 12:26)

Svi oni imaju srece je Novaku nije dopusteno da igra mnoge turnire, gde bi vec sad stavio tacku ko je tata igrice. Dobro, ovako su samo odgodili neminovno.

Samo kazem

pre 1 godinu

Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite.
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15)

Nista ne brini, sve ide po planu.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Slažem se, tačnije svi ćemo početi da sumnjamo da Nadal ozbiljno kalkuliše, izmišlja povrede, igra samo na šljaci i uzima doping

Aluvial

pre 1 godinu

Ne znam zasto iko pominje vise Federera, osim Rolexa zbog love.
Sumnjam da ce Nadal osvojiti ikada vise jos neki GS. Izraubovan je fizicki, a i mentalno. Novak ima sansu na GS jos par godina pre svega na AO i Wimbldonu. To mu daje do 25 GS titula cime ce zapecatiti tu pricu. I naravno olimpijsko zlan koje juri a zbog kog je ispustio kalendarski slem.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.
(tenis, 12. mart 2023 12:37)

Nole je dokazao da je najbolji jos pre najmanje tri-cetiri godine, ovo
sto sada radi je samo nesto sto taj status moze dodatno da zacementira i tu nema nikakve dileme.

Sinisa

pre 1 godinu

Nadal je naglo ostario u poslednjih pola godine, to se vidi. Moje je mišljenje da više neće biti u mogućnosti ni da dođe do završnice gren slemova a ne da osvoji titulu. U svakom slučaju šljaka će nam dati najbolji odgovor da li će Nadal završiti karijeru uskoro. Ovako sam nešto predviđao i za Federera, godinu dana prije nego se i zvanično povukao.

Patriota 1

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji RG Novak će početi da sumnja u svoje uspehe. Konstatacija AKO Nadal osvoji. Nadal je vezao 2 GS Novaku i on je to stigao iako je imao ograničenja u vidu neigranja na nekim GS i drugim takmicenjima. Novak u svojim rukama i nogama još uvek ima snagu da osvoji neki GS. Ako je favorit Nadal za RG onda je Novak za sve ostale. Kada u kalendarskoj godini Novak ne osvoji ni jedan GS možemo da govorimo o njegovom padu u igri i njegovom penzionisanju i prestanku borbe za GOATA. Šta ima Nadal, mogućnost da osvoji RG, za sve ostale turnire van sljake on nije favorit. Novak jeste. Ako Nadal odvoji ove godine RG treba mu skinuti kapu i cestitati. Zasto. Nije igrao dugo vremena, ispao sa AO zbog povrede koje ga muče dugo vremena. Ispašće iz prvih 10 ATP listi. Imaće težak žreb, igraće već u prvim kolima sa bolje plasiranim igračima. Da li te imati dovoljno snage, kondicije i jačine udaraca da pobeđuje. A prvi simptomi da povrede nisu zalečene videće se. Čekamo RG da vidimo od čega je stvoren Nadal. Iako je šljaka njegov teren nisam siguran da će ON osvojiti RG. Videćemo da li sam u pravu kada bude završen turnir.

Milan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.

zaigras mi na glavicu

pre 1 godinu

Igra do 40 god, to je plan, ide na 25+ a koliko je to + videcemo, jel tako Novace sivi ticu, sivi ticu Obilicu!!!
(Undertaker, 12. mart 2023 12:47)
Tacno.

dush

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.
(kritična masa, 12. mart 2023 12:02)

Zasto ne mora da ide u Ameriku? Zar nije dovoljno to sto je vec kraci za 4 GS od cega je jedan uzeo Nadal?

Kralj mača

pre 1 godinu

Реците јасно да не желите да се Новак издвоји. Зато га и држите годинама као таоца Федерера и Надала.

kritična masa

pre 1 godinu

(Zeljko Tomic, 12. mart 2023 12:17)

Rekao sam to da bi bilo jasno svima ko je tata ove igre i kad bi uzeo vezana 3 GS sami bi ga oni zvali da igra USO jer Ameri vole spektakl i istorijske trenutke pa još i da se kod njih dešavaju. Oni bi tad dali sve od sebe da naprave spektakl, a to ne ide bez glavne zvezde. Videli smo svi da je zadnje finale imao podršku tamo kao nikad ali avaj ..., nije se dalo. Možda je tako bolje jer bi sada bilo još sladje.

MILENA

pre 1 godinu

Možda se sjećate da su sportski komentatori izjavljivali, kad je konačno bilo jasno da Fedrer više ne može ništa osvojiti, kako bi bilo sjajano da svi iz velike trojke ostanu na 20 GS i zajedno se povuku. Sad opet kreće ista priča, jer Nadalu, izgleda, ne cvijetaju ruže. Ako na RG bude lepršao i pobjeđivao bez po muke sve s reda, ni najveći njegov obozavalac ne bi mogao ne zapitati se koliko tu ima Rafaela Nadala, a koliko instant dodataka.

Srdjan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.
(Milan, 12. mart 2023 13:37)

Na Rolan Garosu najvece sanse ima zdravi i spremni Nadal. Ako Nadal bude zdrav i spreman, jedini covek koji moze da mu se suprotstavi je Novak, ako mu bude dan. Ako Nadal bude rovit, turnir moze da osvoji bilo ko. Desava se da duva vetar, da neko ima svoj dan i slicno. Međutim, Novak je taj turnir osvojio 2 puta u eri Nadala (osvajali su ga jos samo Rodzer i Vavrinka po jednom) i vise puta dolazio do finala i polufinala. Definitivno je drugi favorit ako su obojica zdravi i spremni. Ostali su autsajderi, pa i taj Alkaraz. Sto se tice Vimbldona, apsolutni favorit je Novak, koji tamo nije izgubio godinama. USO je posebna prica. Tacno je da ga je Nole osvojio ,,samo” 3 puta, ali je jedne godine diskvalifikovan, dok se prosle godine nije takmicio. Imao je i poraz od Medvedeva, mec koji je izgubio zbog iscrpljenosti (vise provedenih sati na terenu, plus napornija sezona) i jednog dana manje za odmor. Nadal ocigledno ne moze da odrzi zdravim svoje telo i najveci ,,cuvar” dominacije velike trojke ostao je Novak. To je cinjenica koja ukazuje da je Nole favorit da na kraju ima najveci broj GS u konkurenciji Nadala i Federera. Da li ce to biti dovoljno da bude zauvek statisticki najbolji na svetu pitanje je, jer je imao prejaku konkurenciju. Vrlo je moguce da ce se u buducnosti pojaviti neki teniser koji ce kvalitetom drasticno odskakati od konkurencije, pa ce na taj nacin uspeti da obori rekord Noleta. Ipak, kakva god statistika bila Rodzer, Rafa i Nole su veliki sampioni i jako je ruzno omalovazavati njihove uspehe. Deluje da je Novak ipak za nijansu nadvisio svoje najvece rivale.

Djordje P

pre 1 godinu

Čini mi se da Borg ne prati toliko tenis ovih godina. Uvek su mu izjave kao da je načuo nečiji komentar pa nesigurno prepričaca.

Cane

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.

Aleksandar Vukobratovic

pre 1 godinu

Za sada Alcarazu je slaba tačka povrede. Ali se zaista izdvojio. I tu je Medvedev.
Samo Nole da ima motiva ove i sledeće godine, ako mislim da ima realne šanse da bude najbolji i po broju GS, makar jedan više

Fića

pre 1 godinu

Eh,kakvo je samo tamburanje palo na prethodnom RG kada je Rafa Goat odrao foliranta .Nolo se bio toliko pogubio da je bez pozdrava publici odmah pobegao s terena.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.
(Cane, 12. mart 2023 15:14)

Potpuno bespotreban i besmislen komentar. Kako vi ne razumete da time omalovazavate i nipodastavate i Djokovica?! Nikad i nikako da naucite.

Avanturista

pre 1 godinu

Ovako objektivno, ako se meri po tome čija je igra najatraktivnija, ja bih rekao Federer. Stvarno je igrao s nekom neverovatnom lakoćom. A dug je proces da biste uspeli da složene stvari izvodite kao da su od šale. Nadal je uvek igrao na fizikaliju i na nadmoć, i taj stil igre mi nikad nije bio simpatičan. To je ono što je Serena kod žena. Sport koji je elegantan pretvarali su u gladijatorski. Novak je nešto između Federera i Nadala, ima savršenu defanzivu, i to ga je često koštalo kod igrača koji mogu da se isto beskonačno prebacuju preko mreže, kakav je Medvedev recimo. Ove druge zna da natera na grešku.
Ovo sve je subjektivni osećaj. Isto kao što mogu da kažem da je od nađih tenisera Jankova igra bila najlepša za gledanje. Njegov je svaki meč bio takav da publiku diže na noge, bilo da dobija bilo da gubi. Viktor je bio totalna suprotnost, anestezija dok ga gledaš. Novak je i ovde između. Pratio sam ih svu trojicu i uživo, osećaj je uvek bio isti.
I ovo je isto subjektivni osećaj. Koliko god uživao u Jankovoj igri, Novak je uvek bio bolji, celokupnim svojim radom. Samo po tome može da se meri i u odnosu na Federera i Nadala. Ma kakve nečije simpatije bile, kad se podvuče crta, to je to. Možemo samo da izmišljamo vruću vodu.

.

pre 1 godinu

Nadal ce osvojiti RG, to je jasno.
Novaku je isto, sumnjao ili ne, on GOAT ne moze biti.
8 GS osvojio u prethodne 2 godine, protiv nekih poluamatera koji se nisu zivi culi dok su Federer i Nadal bili zdravi.

Perivoje

pre 1 godinu

Nolo je na RG potpuno nebitan.Ima minimum 5-6 tenisera koji će ga i sa povezom preko očiju deklasirati bez problema.Prosto,sve one njegove jeftine muljaže sa zavojima i "rupturama" tamo nemaju prođu.

M.

pre 1 godinu

Federer bi ostao na onih 17 GS,a Nadal ne bi uzeo US open 2017-te da naš Nole nije meditirao sa povredom pola godine, dao im je šansu kada su bili gotovi obojica i sada neka gleda šta će. Poraze od Mareja,Vavrinke,Medvedeva, Zvereva, Hacanova i Runea u finalima oni ne dopuštaju ako ćemo realno!

Pitam za druga

pre 1 godinu

Kada krecu klasicne nolomanske pretnje da Rafa ove godine nema sanse na turniru koji je osvajao 14x a onda uslede setovi gde Nolo ne osvoji gem ili osvoji 2 kao sto je bilo prosle i pre 3 godine kada je Nolo bio u "strasnoj formi" a Nadal se "jedva kretao"???

Sneza

pre 1 godinu

Novak ce imati najvise GS titula kada zavrsi karijeru,racunajuci i dame.Najbolji je i ostace najbolji,iako ja simpatisem Nadala,cinjenice su cinjenice.Sve cestitke Novaku za postignuto

Hranislav

pre 1 godinu

Ako Nolo na RG opet počne da izvodi jeftinu predstavu sa fantomskim povredama rizikuje da bude žestoko izviždan jer je publici dosta njegovih providnih fora.Kada krene salva zvižduka preostaje mu samo da što pre pobegne i nestane.

shambho

pre 1 godinu

ne mogu izbace federera iz jednacine jer je nejednacina
a jednacina je samo u GS izmedju te dvojice, ostalo osim rolandgarosa opet manje nadal

Friedrich N.

pre 1 godinu

Alkaraz i Rafa su lazovi da su povredjeni a ne igraju tenis. Nolo nije lazov da je povredjen a igra tenis. Hvala na paznji, dovidjenja.
(Zaki, 12. mart 2023 11:43)

Dokaz da je Nolo nadcovek.

Banjica

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.
(dush, 12. mart 2023 15:46)

Tako je, a evo zašto. Pa zato što Nola ima osvojenih 14 RG, jel tako, i pokazao je da je neprikosnoven vladar RG. Otud i to tvoje realno razmišljanje i logički zaključak! Isto tako znamo da Nadal nikada nije dobio set sa nulom protiv Nola i to dva puta a Nola jeste Rafu....idi bre kakv si ti lik, pravi noloman!!!

Fico

pre 1 godinu

Fićo, jeli to ono, kad je Dopingaros pobegao od Kirjosa na Vimbldonu?
(Mare, 12. mart 2023 21:00)
Mare jel ti dolaziš iz one države odakle je onaj isus teniser

majtimajk

pre 1 godinu

"Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite."
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15

- A ni to te se ne tice.

Perivoje

pre 1 godinu

Nolo je na RG potpuno nebitan.Ima minimum 5-6 tenisera koji će ga i sa povezom preko očiju deklasirati bez problema.Prosto,sve one njegove jeftine muljaže sa zavojima i "rupturama" tamo nemaju prođu.

.

pre 1 godinu

Nadal ce osvojiti RG, to je jasno.
Novaku je isto, sumnjao ili ne, on GOAT ne moze biti.
8 GS osvojio u prethodne 2 godine, protiv nekih poluamatera koji se nisu zivi culi dok su Federer i Nadal bili zdravi.

Pitam za druga

pre 1 godinu

Kada krecu klasicne nolomanske pretnje da Rafa ove godine nema sanse na turniru koji je osvajao 14x a onda uslede setovi gde Nolo ne osvoji gem ili osvoji 2 kao sto je bilo prosle i pre 3 godine kada je Nolo bio u "strasnoj formi" a Nadal se "jedva kretao"???

Hranislav

pre 1 godinu

Ako Nolo na RG opet počne da izvodi jeftinu predstavu sa fantomskim povredama rizikuje da bude žestoko izviždan jer je publici dosta njegovih providnih fora.Kada krene salva zvižduka preostaje mu samo da što pre pobegne i nestane.

Fića

pre 1 godinu

Eh,kakvo je samo tamburanje palo na prethodnom RG kada je Rafa Goat odrao foliranta .Nolo se bio toliko pogubio da je bez pozdrava publici odmah pobegao s terena.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."- NETACNO.

"Ne možemo da zamislimo kako se Nadal ili Đoković osećaju kada su izjednačeni sa po 22 Grend slema. Novak je nakon Australijan opena opušteniji."- NI NE TREBA DA ZAMISLJAS.

"Ako obojica završe sa po 22 titule, odlično. Mislim da bi i jedan i drugi više voleli da podele pažnju, ne izbacujući Federera iz jednačine."- NETACNO.

"Mislim da ne želimo da jedan od njih dvojice se izdvoji sa 25 ili 26 Grend slemova."- TO JE TVOJA ZELJA, U CIJE IME PRICAS I GENERALIZUJES?


"Ako Nadal osvoji 23. na Rolan Garosu, možda bi Nole opet počeo da sumnja, pa bi se vratila i pitanja da li može da pobedi mlade poput Alkarasa. Mislim da trenutno ne razmišljaju o tome"- NETACNO, NOVAK JE NEPOKOLEBLJIV I ODLICNO ZNA DA JE VEC NEPRAVEDNO USKRACEN ZA NAJMANJE 3-4 GS.

Friedrich N.

pre 1 godinu

Alkaraz i Rafa su lazovi da su povredjeni a ne igraju tenis. Nolo nije lazov da je povredjen a igra tenis. Hvala na paznji, dovidjenja.
(Zaki, 12. mart 2023 11:43)

Dokaz da je Nolo nadcovek.

mekenzi

pre 1 godinu

S obzirom da je Djokovic brutalno pokraden za najmanje 3 GS, a Nadalu poklonjen 1 GS, Nadal ako zeli da bude najveci, on mora napraviti razliku od 4 GS u odnosu na Djokovica.

Zeks

pre 1 godinu

Da su Nadalu ucinjene nepravde koje su Djokovicu ucunjene, Djokovic bi sad imao 6, 7 GS vise od Nadala. Ludost je pod takvim okolnostima pricati o GS trci izmedju njih dvojice. Jednostavno nisu imali iste uslove u toj trci, tako da je uopste besmisleno pricati o tome.

billy

pre 1 godinu

Ova GS trka izmedju Djokovica i Nadala je skroz neregularna. Djokovicu je na vrhuncu karijere bilo zabranjeno da se takmici na 3 GS, plus otkazan Wimbldon. Ludost je zanemarivati ovu cinjenicu. U regularnim i postenim uslovima, Djokovic bi sad opusteno imao 3, 4 GS vise od Nadala.

Banjica

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.
(dush, 12. mart 2023 15:46)

Tako je, a evo zašto. Pa zato što Nola ima osvojenih 14 RG, jel tako, i pokazao je da je neprikosnoven vladar RG. Otud i to tvoje realno razmišljanje i logički zaključak! Isto tako znamo da Nadal nikada nije dobio set sa nulom protiv Nola i to dva puta a Nola jeste Rafu....idi bre kakv si ti lik, pravi noloman!!!

dush

pre 1 godinu

Novak moze da pobedi Nadala na RG. Nadal ne moze da pobedi Novaka van RG. U tome je velika razlika. Nadal je zadnji put pobedio Novaka van Sljake Jos davne 2013. Nadal samo na osnovu toga ne moze da bude GOAT. Nadal nece vise osvojiti ni RG, ispao iz top 10. Vec u cetvrt finalu naletece na nekog ko ce ga izbaciti. Zivi bili pa videli.

Ps1ho

pre 1 godinu

Nadal će da se nafiksa kao nikad u Parizu jer zna mu je RG buvkalno zadnja šansa života da uzme GS. Dok Đoković može komotno još 2-3 uzet. To je svima jasno. Zato je Đoković u prednosti, čak i da ovaj uzme 23. Slem.

Cane

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.

...

pre 1 godinu

Najvise slemova u istoriji - Novak.
Najvise mastersa u istoriji - Novak.
Najvise top8 zavrsnih mastersa u istoriji - Novak.
Najvise no1 nedelja u istoriji - Novak.
Najvise zavrsenih sezona kao broj 1 u istoriji - Novak.
Najveci broj atp poena u istoriji - Novak.
Najvise top10 pobeda u istoriji - Novak.
Najveci procenat pobeda u istoriji - Novak.
Jedini osvojio sve slemove i sve masterse u istoriji (dva puta) - Novak.

Novak - G.O.A.T.
Pomirite se hejtercici s tim. Pateticni ste. Ne bezite od realnosti. Bice vam lakse. Ali najozbiljnije, zivot ce vam biti bolji sa prihvatanjem realnosti.

Petar

pre 1 godinu

Cist zapadni nacizam.Ne mogu da prihvate da jedan Srbin, Sloven bude najbolji u dzentlmenskom, individualnom sportu kao sto je tenis.Sve bi bilo lakse shvatiti da je u pitanju neki Skandinavac, Francuz, Spanac, Kanadjanin, Australijanac...Ali gde bas Srbin i jos Sloven.Sad im najvise odgovara da bude i nereseno u broju GS.Bolesno!

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Mislim da Nadal neće ni početi Rolan Garos. Ako počne, završiće kao Federer na Vimbldonu, neki "Hurkač" će ga poslati u penziju sa nulom. E, ali to sada i Nadal zna, za razliku od Federera.
Nadal je završio ovu karijeru. Možda se prebaci na golf, ali u tenisu je završio igru.
(Cane, 12. mart 2023 15:14)

Potpuno bespotreban i besmislen komentar. Kako vi ne razumete da time omalovazavate i nipodastavate i Djokovica?! Nikad i nikako da naucite.

Samo kazem

pre 1 godinu

Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite.
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15)

Nista ne brini, sve ide po planu.

Predo

pre 1 godinu

Od Vilandera se očekuje da kaže nešto pametno, zato ga plaćaju, a to je jako teško. To što ste bili dobar teniser, ne znači da znate mnogo više ili da ste pametniji od nekog provincijskog trenera. Ovaj možda nije imao fizičke predispozicije, novac, uslove, ambicije itd. Bolitijeri niti je bio vrhunski teniser, niti je bio vrhunski trener, samo je bio dobar menadžer, ali njegove procene su se uglavnom pokazale tačnim.

zoran

pre 1 godinu

Ko će osvojiti više?
Rafa ima prednost šljake i to što Novaku nije dozvoljeno da igra prednost Rafe je po broju slem turnira.
Prednost Novaka bolji igrač, na svim podlogama osim šljake. Novak je kao kameleon prilagodi se podlozi lako...
Da Rafa nije tako dobar na šljaci
Novak bi već sada imao nekih 5 slemova na Rolangarosu.

tenis

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.

Fico

pre 1 godinu

Fićo, jeli to ono, kad je Dopingaros pobegao od Kirjosa na Vimbldonu?
(Mare, 12. mart 2023 21:00)
Mare jel ti dolaziš iz one države odakle je onaj isus teniser

Maric

pre 1 godinu

Zar Vilander nije bio izjavio da vise nije bitno ko ce imati vise GS jer je Djokovic vec ostecen za 3, 4 titule, jos Nadalu poklonjena Australija prosle godine? I ovaj prica dve price, nek se odluci.

banja luka

pre 1 godinu

Koliko je nase Nolo imalo srece sto se Alkaraz povredio to nema nigde.
(Moggio, 12. mart 2023 12:26)

Svi oni imaju srece je Novaku nije dopusteno da igra mnoge turnire, gde bi vec sad stavio tacku ko je tata igrice. Dobro, ovako su samo odgodili neminovno.

Marko

pre 1 godinu

"Novak i Rafa imaju po 22 GS trofeja, a Vilander tvrdi da ni jedan ni drugi ne bi imali ništa protiv da na kraju završe poravnati u ovom aspektu."

Novak da bude zadovoljan da na kraju zavrsi izjednacen sa Nadalom u GS ? Jel ovaj pijan ?

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Taj 'neko' koji će da se izdvoji i po broju slemova zove se Novak.
Svi najvažniji rekordi biće samo njegovi i to je jasno kao dan.
Za svakog objektivnog i razumnog čoveka nema sumnje da je Novak već sada najbolji teniser ikada.
(tenis, 12. mart 2023 12:37)

Nole je dokazao da je najbolji jos pre najmanje tri-cetiri godine, ovo
sto sada radi je samo nesto sto taj status moze dodatno da zacementira i tu nema nikakve dileme.

Avanturista

pre 1 godinu

Ovako objektivno, ako se meri po tome čija je igra najatraktivnija, ja bih rekao Federer. Stvarno je igrao s nekom neverovatnom lakoćom. A dug je proces da biste uspeli da složene stvari izvodite kao da su od šale. Nadal je uvek igrao na fizikaliju i na nadmoć, i taj stil igre mi nikad nije bio simpatičan. To je ono što je Serena kod žena. Sport koji je elegantan pretvarali su u gladijatorski. Novak je nešto između Federera i Nadala, ima savršenu defanzivu, i to ga je često koštalo kod igrača koji mogu da se isto beskonačno prebacuju preko mreže, kakav je Medvedev recimo. Ove druge zna da natera na grešku.
Ovo sve je subjektivni osećaj. Isto kao što mogu da kažem da je od nađih tenisera Jankova igra bila najlepša za gledanje. Njegov je svaki meč bio takav da publiku diže na noge, bilo da dobija bilo da gubi. Viktor je bio totalna suprotnost, anestezija dok ga gledaš. Novak je i ovde između. Pratio sam ih svu trojicu i uživo, osećaj je uvek bio isti.
I ovo je isto subjektivni osećaj. Koliko god uživao u Jankovoj igri, Novak je uvek bio bolji, celokupnim svojim radom. Samo po tome može da se meri i u odnosu na Federera i Nadala. Ma kakve nečije simpatije bile, kad se podvuče crta, to je to. Možemo samo da izmišljamo vruću vodu.

M.

pre 1 godinu

Federer bi ostao na onih 17 GS,a Nadal ne bi uzeo US open 2017-te da naš Nole nije meditirao sa povredom pola godine, dao im je šansu kada su bili gotovi obojica i sada neka gleda šta će. Poraze od Mareja,Vavrinke,Medvedeva, Zvereva, Hacanova i Runea u finalima oni ne dopuštaju ako ćemo realno!

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.

Nemanja Milosevic

pre 1 godinu

Slažem se, tačnije svi ćemo početi da sumnjamo da Nadal ozbiljno kalkuliše, izmišlja povrede, igra samo na šljaci i uzima doping

Milan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.

Kralj mača

pre 1 godinu

Реците јасно да не желите да се Новак издвоји. Зато га и држите годинама као таоца Федерера и Надала.

Aluvial

pre 1 godinu

Ne znam zasto iko pominje vise Federera, osim Rolexa zbog love.
Sumnjam da ce Nadal osvojiti ikada vise jos neki GS. Izraubovan je fizicki, a i mentalno. Novak ima sansu na GS jos par godina pre svega na AO i Wimbldonu. To mu daje do 25 GS titula cime ce zapecatiti tu pricu. I naravno olimpijsko zlan koje juri a zbog kog je ispustio kalendarski slem.

zaigras mi na glavicu

pre 1 godinu

Igra do 40 god, to je plan, ide na 25+ a koliko je to + videcemo, jel tako Novace sivi ticu, sivi ticu Obilicu!!!
(Undertaker, 12. mart 2023 12:47)
Tacno.

MILENA

pre 1 godinu

Možda se sjećate da su sportski komentatori izjavljivali, kad je konačno bilo jasno da Fedrer više ne može ništa osvojiti, kako bi bilo sjajano da svi iz velike trojke ostanu na 20 GS i zajedno se povuku. Sad opet kreće ista priča, jer Nadalu, izgleda, ne cvijetaju ruže. Ako na RG bude lepršao i pobjeđivao bez po muke sve s reda, ni najveći njegov obozavalac ne bi mogao ne zapitati se koliko tu ima Rafaela Nadala, a koliko instant dodataka.

Zeljko Tomic

pre 1 godinu

Sad je fokus usmeren na Nadala ali ako Novak bude na maksimumu i to mu uzme onda je kraj svih priča samo ostaje da to još potvrdi na Wimbldonu i ne mora da ide u Ameriku. Ovo je Novakova godina.
(kritična masa, 12. mart 2023 12:02)

Zasto ne mora da ide u Ameriku? Zar nije dovoljno to sto je vec kraci za 4 GS od cega je jedan uzeo Nadal?

yu

pre 1 godinu

Vilander još neće da shvati da je Roger davno izbačen iz trke pa ga (bilo kako) svrstava u konkurenciju. A on odavno nije konkurencija, svi mi rekordi popadali. S on uporan, kao pokvarene gramofonska ploča.

Djordje P

pre 1 godinu

Čini mi se da Borg ne prati toliko tenis ovih godina. Uvek su mu izjave kao da je načuo nečiji komentar pa nesigurno prepričaca.

Srdjan

pre 1 godinu

Nekako mi se čini da Novak ove sezone osvaja još Vimbldon. Na RG mislim da najveće šanse ima Alkaraz, iza njega Cicipas, Rafa i Novak. US Open, tu mi je Medvedev najveći favorit, Zverev ako podigne formu i Alkaraz. Iz nekog razloga Novak nikada nije bio na maksimumu za USO, svega tri titule za 17 godina, što je za beton gotovo neverovatno. Ako kojim slučajem uzme još dva GS ove sezone komotno može posle Olimpijskih igara 2024 da batali tenis, ostaje nedodirljiv kao GOAT, iako sve govori da to već i jeste.
(Milan, 12. mart 2023 13:37)

Na Rolan Garosu najvece sanse ima zdravi i spremni Nadal. Ako Nadal bude zdrav i spreman, jedini covek koji moze da mu se suprotstavi je Novak, ako mu bude dan. Ako Nadal bude rovit, turnir moze da osvoji bilo ko. Desava se da duva vetar, da neko ima svoj dan i slicno. Međutim, Novak je taj turnir osvojio 2 puta u eri Nadala (osvajali su ga jos samo Rodzer i Vavrinka po jednom) i vise puta dolazio do finala i polufinala. Definitivno je drugi favorit ako su obojica zdravi i spremni. Ostali su autsajderi, pa i taj Alkaraz. Sto se tice Vimbldona, apsolutni favorit je Novak, koji tamo nije izgubio godinama. USO je posebna prica. Tacno je da ga je Nole osvojio ,,samo” 3 puta, ali je jedne godine diskvalifikovan, dok se prosle godine nije takmicio. Imao je i poraz od Medvedeva, mec koji je izgubio zbog iscrpljenosti (vise provedenih sati na terenu, plus napornija sezona) i jednog dana manje za odmor. Nadal ocigledno ne moze da odrzi zdravim svoje telo i najveci ,,cuvar” dominacije velike trojke ostao je Novak. To je cinjenica koja ukazuje da je Nole favorit da na kraju ima najveci broj GS u konkurenciji Nadala i Federera. Da li ce to biti dovoljno da bude zauvek statisticki najbolji na svetu pitanje je, jer je imao prejaku konkurenciju. Vrlo je moguce da ce se u buducnosti pojaviti neki teniser koji ce kvalitetom drasticno odskakati od konkurencije, pa ce na taj nacin uspeti da obori rekord Noleta. Ipak, kakva god statistika bila Rodzer, Rafa i Nole su veliki sampioni i jako je ruzno omalovazavati njihove uspehe. Deluje da je Novak ipak za nijansu nadvisio svoje najvece rivale.

Lax

pre 1 godinu

Kad kaže ovo "neko osvoji 25-26", svi znamo da taj neko ne može biti Nadal jer on teoretski može da osvoji još samo jedan GS, a to onda baca potpuno drugo svetlo na ostatak izjave da "niko ne želi da se taj neko izdvoji"... Ali, dobro, sve to odavno znamo i mi u inat volimo da se "neko" izdvoji na 25-26...

Patriota 1

pre 1 godinu

Ako Nadal osvoji RG Novak će početi da sumnja u svoje uspehe. Konstatacija AKO Nadal osvoji. Nadal je vezao 2 GS Novaku i on je to stigao iako je imao ograničenja u vidu neigranja na nekim GS i drugim takmicenjima. Novak u svojim rukama i nogama još uvek ima snagu da osvoji neki GS. Ako je favorit Nadal za RG onda je Novak za sve ostale. Kada u kalendarskoj godini Novak ne osvoji ni jedan GS možemo da govorimo o njegovom padu u igri i njegovom penzionisanju i prestanku borbe za GOATA. Šta ima Nadal, mogućnost da osvoji RG, za sve ostale turnire van sljake on nije favorit. Novak jeste. Ako Nadal odvoji ove godine RG treba mu skinuti kapu i cestitati. Zasto. Nije igrao dugo vremena, ispao sa AO zbog povrede koje ga muče dugo vremena. Ispašće iz prvih 10 ATP listi. Imaće težak žreb, igraće već u prvim kolima sa bolje plasiranim igračima. Da li te imati dovoljno snage, kondicije i jačine udaraca da pobeđuje. A prvi simptomi da povrede nisu zalečene videće se. Čekamo RG da vidimo od čega je stvoren Nadal. Iako je šljaka njegov teren nisam siguran da će ON osvojiti RG. Videćemo da li sam u pravu kada bude završen turnir.

kritična masa

pre 1 godinu

(Zeljko Tomic, 12. mart 2023 12:17)

Rekao sam to da bi bilo jasno svima ko je tata ove igre i kad bi uzeo vezana 3 GS sami bi ga oni zvali da igra USO jer Ameri vole spektakl i istorijske trenutke pa još i da se kod njih dešavaju. Oni bi tad dali sve od sebe da naprave spektakl, a to ne ide bez glavne zvezde. Videli smo svi da je zadnje finale imao podršku tamo kao nikad ali avaj ..., nije se dalo. Možda je tako bolje jer bi sada bilo još sladje.

Sub013

pre 1 godinu

Da je obrnuta situacija izmedju Novaka i Nadala, danasnja izjava Vilandera bi izgledao ovako: "Tacno je da Novak i Rafa imaju isti broj slemova, ali samo na papiru, ne smemo zaboraviti da su Nadalu oduzeta minimum 4 slema i jos ko zna koliko bodova. Mislim da je to nesto sto i njih dvojica znaju kad se pogledaju. Ako u trci na 100 metara nekom oduzemete 20 metara i pored toga stignu u isto vreme na cilj, mislim da je kristalno jasno ko je zapravo brzi. Bilo bi sjajno za tenis i za sport uopste kad bi Nadal pored svega sa cime se suocavao pobegao i na papiru bar taj jedan slem od svojih konkurenata".

Aleksandar Vukobratovic

pre 1 godinu

Za sada Alcarazu je slaba tačka povrede. Ali se zaista izdvojio. I tu je Medvedev.
Samo Nole da ima motiva ove i sledeće godine, ako mislim da ima realne šanse da bude najbolji i po broju GS, makar jedan više

Sneza

pre 1 godinu

Novak ce imati najvise GS titula kada zavrsi karijeru,racunajuci i dame.Najbolji je i ostace najbolji,iako ja simpatisem Nadala,cinjenice su cinjenice.Sve cestitke Novaku za postignuto

shambho

pre 1 godinu

ne mogu izbace federera iz jednacine jer je nejednacina
a jednacina je samo u GS izmedju te dvojice, ostalo osim rolandgarosa opet manje nadal

Sinisa

pre 1 godinu

Nadal je naglo ostario u poslednjih pola godine, to se vidi. Moje je mišljenje da više neće biti u mogućnosti ni da dođe do završnice gren slemova a ne da osvoji titulu. U svakom slučaju šljaka će nam dati najbolji odgovor da li će Nadal završiti karijeru uskoro. Ovako sam nešto predviđao i za Federera, godinu dana prije nego se i zvanično povukao.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ma bas me briga ko ce osvojiti Rolan Garos. Sta se desava sa Nolovim zgradama na Kalemegdanu to vi meni recite."
(Odbranimo Srbiju, 12. mart 2023 12:15

- A ni to te se ne tice.