Utorak, 28.02.2023.

08:00

Mat u tri poteza

Izvor: Milan Tomiæ

Mat u tri poteza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Statistikom protivu mitova

pre 1 godinu

I ja sam mislio da je to sve samo naklapanje nekih tviterasa, dok juce zvanicno ATP nije na svojoj strani objavio da je Novak oborio rekrod i to u posebnom tekstu. Nikada ranije nije bilo pominjana WTA rekorda niti nekakvih apsolutnih rekorda. I rekorde dublove nisu bas potencirali niti je bilo neke pompe i poredjenja sa Rodjom.Sada me ne bi cudilo da se to tviterasko piskaranje prebaci i u zvanicne vode , tj da se pocne prica o rekordu Brajana....

majstor

pre 1 godinu

Nole ima jos 2 godine ( ako je zdrav ) da moze da igra na ovom nivou. Posle toga krecu i povrede i losije kretanje i ostali ce ojacati pa ce biti jako tesko osvojiti neki GS. Znaci 8 GS-a je ispred njega , a na 6 ce biti favorit. Sve i da Nadal uzme i ove i sledece godine po RG, doci ce do 24. Nole ima veliku sansu da od preostalih 6 uzme 3 i ćao. A ako, kojim slucajem, Nadal ne uzme 2 RG-a...sve jasno. Ostaje takodje nada da Nole moze cak i sa 38 godina da napadne AO ili W, sto da ne. U svakom slucaju, ima sve u svojim rukama...samo da bude zdrav.

Goran

pre 1 godinu

U vreme Samprasa on se smatrao neupitnim GOAT-om. Niko nije spominjao zensku konkurenciju a naravno ni dok je Federer bio GOAT. Ovo je neverovatno sta se radi Novaku i sta mu se izvlaci sada kao konkurencija. Jedina je dobra stvar da posle Margaret Kort nema dalje. Ako dodje do 25-te grand slem titule tada iznad njega postoji samo nebo. I taj famozni Majk Brajan ima samo 18 grand slem titula kao dubl igrac.

majstor

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane
(Mirko Kojotovski, 28. februar 2023 15:36)

Sama Serena je rekla da ne bi bila ni medju 900 na svetu, a da bi od Mareja i kompanije gubila sa 6:0 6:0. Nije neka razlika kada ja kao polu profi igram sa zenama jer znaju itekako da igraju ali je ogromna razlika na top nivou.

Mirko Kojotovski

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane

Мишо

pre 1 godinu

па замислите да се изједначе мушки и женски рекорди у атлетици ,па ниједан рекорд не би држала жена .

mr

pre 1 godinu

Te paralele su da bi se pričalo o tenisu, niko time ne zeli da omalovažava Novaka
(vukica, 28. februar 2023 09:50)

Лафе, Новак и Брајан, су ти исто као Меси и Рикардињо, и Џордан и Булут. Да си икад погледао шта игра Брајан схватио би да игра са још једним у пару а против друге двојице са друге стране, знап би да Рикардињо игра са јо 3 играча, на 10 пута мањем терену, и знао би да Џордан може да закуца преко целог терена где игра Булут. Дакле не пореде се Џордан и Булут, Меси и Рикардињо, и Новак са БраШтеТил-дерима

igor

pre 1 godinu

Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

(ja, 28. februar 2023 09:00)

Veliko bravo za komentar!Samo bi dodao da poredjenje muškog i ženskog singla,moze uporedjivato neko kome je obraz kao djon i tupan i glupan!Stefi Graf ne znam da li bi u ozbiljnom mecu osvojila gem kod 50-og na ATP listi a da ne pricam za prvih 10!

Mito

pre 1 godinu

Nole, velemajstore (šahovski termin za najvećeg u tenisu). Divim se tvojoj doslednosti, beskompromisnosti u čuvanju indentiteta i postojanosti u idejama. Naslednik si u nepokolebljivosti velikana srpske nauke Tesle, Pupina i Milanovića, a tvoj nastup potstiče sve iz Srbije iz ostalih bivših SFRJ republika, pa gledamo neverovatnog Ibrahimovića i Jokića, koji svojim postupcima i trajanjem podižu granice ljudskih sposobnosti. Hvala i tebi i onima koji te slede....

Mile

pre 1 godinu

Svi su rekordi nebitni. U svetu gladi, ratova i drugih sretnih događaja, Novakovo lupanje po lopti je nevažno svima osim njemu i onima kojima to donosi ogroman prihod.

Slaviša

pre 1 godinu

Kad sruši sve moguče rekorde izmisliče oni nešto i reči da nije najbolji jer nije uradio ovo i ono nekad se baš gledalo sve Mastersi i posebno koliko vremena ko stoji na mestu broj 1.onda je Nole tu stepenicu srušio tako da je postao neuhvatljiv pa se dosetili ajde neka važe samo grandslemovi iako su neki mastersi teže osvojivi od grandslemova Nadal to zna jer nikad nije uspeo u pobedi na jednom od najvažnijih mastersa kojeg su tada postavili kao 5.grandslem a radi se o mastersu gde nastupa samo top 8.najbolih igrača.

Realnije u slučaju Realnog

pre 1 godinu

Posle Realnovog 24:23, dolazi WB i 24:24, jer, ako su mladi zveri za jednog, onda su i za drugog. Pitanje je trenutka kad će neki od tenisera nove generacije naštelovati igru za šljaku i omlatiti Rafu, kao što ga je Soderling omlatio 2009.

CLS

pre 1 godinu

Rotenberg…koga jos zanima sta taj pise. Mogu samo da se grizu od zavisti sto iz za njih tkz. treceg sveta dolazi igrac i postavlja sve rekorde u “njihovom” sportu. A jos nije stao. I ne posustaje bez obzira pa opstrukcije i podmetanja. Nole je ne samo ponos srba i srbije vec svih normalnih, malih ljudi sirom sveta. Ne glumi velicinu ( jer jeste velicina) , ne glumi najboljeg ( jer jeste najbolji ) ponasa se normalno kao sav obican svet ( a sve je samo nije obican ) . Na njega, njegovu karijeru, karakter ili ponasanje primedbe imaju samo teski kompleksaši. Tradicionalno takvih ne nedostaje. Rotenberg je samo prvi na celu te kolone.

Mija

pre 1 godinu

Možda je i dobro što Novaku pakuju dostignuća u svim kategorijama : i muški i ženski i u dublovima pa će valjda i sami da shvate da je jedinstven i najbolji.Lome oni i Novaka i Srbiju al se nedavno.

John

pre 1 godinu

(Realno, 28. februar 2023 10:11)

Slučajno ili namerno si propustio USO ove godine, i AO sledeće.
USO jeste baksuzan za Đokovića, naprosto ne da mu se... ali je ipak njegova omiljena podloga. Plus će imati motiv kao pred prošli AO. Nisu mu dali da igra prošle godine i sad će on njima da pokaže...
O AO sledeće godine ne treba trošiti reči, to je njegov turnir.
I ne bi trebalo žuriti sa upisivanjem ovogodišnjeg RG na Nadalov konto. Jedino je Đoković do sada uspeo u isto vreme i da pobedi Nadala i da uzme titulu. Plus motiv da ga pretekne...

Realno

pre 1 godinu

Rafa uzima RG, Novak WL.... Godinu će završiti nerešeno. Novak će tu da stane, jer mladi su zveri... Rafa uzima još jedan RG. Na kraju 24:23. Debata o GOATu se nikada neće završiti.... Rafa više GS i zlato sa OI, Novak više mastersa, nedelja kao broj 1....

Куп је битан

pre 1 godinu

У тексту није споменут још један важан рекорд чије обарање би зацементирало причу о томе ко је највећи. У питању је Конорсов рекорд у броју укупних титула.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

Patriota

pre 1 godinu

Koliko je samo jace od mene da ne mogu kao vecinska Srbija da volim zadrugu, Golubovice, pinkove i Djokovice, pa to ti je. Pokusavam i pokusavam i ne ide.A verovatno bi mi puno bolje bilo u glavi da tako razmisljam.

LJubutelj tenisa

pre 1 godinu

Stvarno mi nije poznato na koji način funkcioniše zvanični sajt ATP, ali sam uočio jednu zanimljivost. Naime, ako odete na stranu Rankings, u centralnom delu se pojavi lista, u slider obliku, na kojoj je prikazana pozicija 2 - Carlos Alcaraz. Vratim ja listu unazad, kao da proverim da li je Novak još uvek prvi na listi ;) (zamislite, jeste), uradim refresh strane, kad ono opet iskače mladi Carlito. Pa jedno pitanjce, da li se ATP lista računa od pozicije broj 2? Ili možda Novak igra na turu van konkurencije?!

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

Saša

pre 1 godinu

Vec je jednom drzao sva 4 gren slema, ali je to trajalo svega par nedelja, pa se nije "primilo" u narodu, a mediji namerno to ne potenciraju... ja bih radije da on uzme zlato dogodine u Parizu ako bude prilike

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ima jedan rekord koji Novak nikada neće oboriti? Novak ne može da obori jedino sopstveni rekord. Uvek će biti prvi, tako da, eto, ima nešto što ni on ne može da ostvari. Sve ostale je već prestigao na opštu žalost pojedinaca.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

"Trijumfi na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu bio bi mat u tri poteza, a GOAT trka praktično rešena." Bili bi, ne bio bi. Jeste mat u jednini, ali, trijumfi su u mnozini i naspram toga se odredjuje da li ide bio ili bili. Inace, jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

smeh

pre 1 godinu

Zbog čega obraćate pažnju na nekog tviteraša koji verovatno nije ni reket držao u ruci? Zašto je uopšte bitan taj lik? Koliko je meni poznato jedna živa legenda tenisa i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao Sampras je izjavio da je Đoković najbolji teniser ikada i da tu nema nikakve sumnje. Brojke same govore a kompleksaši mogu samo da puknu od muke.

ja

pre 1 godinu

"Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

Zg

pre 1 godinu

Nole ce uzeti 28 gs, vec sada je najbolji tenisac svih vremena a i sportas uopce! U konkurenciji rafe i rogera imati takvu statistiku to je cudesno...nikada se vise nece pojaviti igraci poput rafe i federera a nole je bolji tako da pametnom dosta! Sportski pozz iz zg

predrag

pre 1 godinu

Razorio je sve svoje oponente, kritičare a naročito mrzitelje i opsesivne patološke likove.
Uskoro će navesti da nije ni blizu Dzinkis Kanove vladavine i višedecenijskog osvajanja sveta Aleksandra Makedonskog, od ukupno 14894 nedelje!!!

Propaganda na aparatima

pre 1 godinu

Ben puna usta reci, ne moze da se uzdrzi.Takvi su odgojeni da misle i smatraju ispravnim, da ceo svet pripada njima.Znate onu pricu o izabranom narodu.On je od tih.Ali ovo je domen sporta, oni vladaju u drugim oblastima, medjutim Novak se bas osilio u tom individualnom,dzentlmenskom sportu.Navikli su Srbe da vidjaju sa kalasnjikovim i nozem u zubima, pa im Novak rusi stereotip o Srbima kao losim momcima.

aca

pre 1 godinu

Zasto je bas USA open bio taj gde se desavalo da neko mimo velike cetvorke (i marej), realno tri slema su prosla, i toliko master turnira, puno umora, vec se uzelo dosta, povred, jer ta ekipa je uvek igrala do kraja i onda momci koji su uvek bili dobri na betonu iznenade zbog svih ovih okolnosti.

BH Srbin

pre 1 godinu

Uporedjivanje singl i dubl konkurencije je kao uporedjivanje Lige šampiona i Konferencijske lige ili NBA i ULEB kupa!
Nije im lako, šta da se radi!

moni

pre 1 godinu

Nije čudo da ga mrze uništio im je dva idila Nadala i Federera i bio bolji od njih u svim aspektima.Nikad ga neće voleti .
"Imao sam sreće da sam bolji pa zar treba da sam svima po volji."
Tako je to.

no1e

pre 1 godinu

Sećam se pre nekoliko godina, kada je Nole bio nekoliko slemova u zaostatku za ovom dvojicom, Srdjan izjavio kako će ih Nole sve prestići i osvojiti 24 -25 slemova. Meni kao njegovom velikom navijaču je to izgledala kao nerealna izjava i komentarisao sam kada će ovaj prestati da mu smeta samo besmislenim izjavama! Ali sa ove tačke gledišta, Srki izvini :) Ja sam ubedjen da Wimbldon ove i sledeće su u njamanju ruku njegovi, a sve mimo toga premija… Jedan jos uzima sigurno! Puno zdravlja u nastavku sezone pre svega..

aca

pre 1 godinu

Staaa stoni tenis se ne racuna, sramota???

Da ponovimo jos jednom cisto da se zna da nismo zaboravili.
Rajko je postao najveci svih vremena kada je po nedeljama a ne slemovima prestigao samprasa, a sad?
ccc

ja

pre 1 godinu

"Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

no1e

pre 1 godinu

Sećam se pre nekoliko godina, kada je Nole bio nekoliko slemova u zaostatku za ovom dvojicom, Srdjan izjavio kako će ih Nole sve prestići i osvojiti 24 -25 slemova. Meni kao njegovom velikom navijaču je to izgledala kao nerealna izjava i komentarisao sam kada će ovaj prestati da mu smeta samo besmislenim izjavama! Ali sa ove tačke gledišta, Srki izvini :) Ja sam ubedjen da Wimbldon ove i sledeće su u njamanju ruku njegovi, a sve mimo toga premija… Jedan jos uzima sigurno! Puno zdravlja u nastavku sezone pre svega..

BH Srbin

pre 1 godinu

Uporedjivanje singl i dubl konkurencije je kao uporedjivanje Lige šampiona i Konferencijske lige ili NBA i ULEB kupa!
Nije im lako, šta da se radi!

Zg

pre 1 godinu

Nole ce uzeti 28 gs, vec sada je najbolji tenisac svih vremena a i sportas uopce! U konkurenciji rafe i rogera imati takvu statistiku to je cudesno...nikada se vise nece pojaviti igraci poput rafe i federera a nole je bolji tako da pametnom dosta! Sportski pozz iz zg

predrag

pre 1 godinu

Razorio je sve svoje oponente, kritičare a naročito mrzitelje i opsesivne patološke likove.
Uskoro će navesti da nije ni blizu Dzinkis Kanove vladavine i višedecenijskog osvajanja sveta Aleksandra Makedonskog, od ukupno 14894 nedelje!!!

smeh

pre 1 godinu

Zbog čega obraćate pažnju na nekog tviteraša koji verovatno nije ni reket držao u ruci? Zašto je uopšte bitan taj lik? Koliko je meni poznato jedna živa legenda tenisa i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao Sampras je izjavio da je Đoković najbolji teniser ikada i da tu nema nikakve sumnje. Brojke same govore a kompleksaši mogu samo da puknu od muke.

moni

pre 1 godinu

Nije čudo da ga mrze uništio im je dva idila Nadala i Federera i bio bolji od njih u svim aspektima.Nikad ga neće voleti .
"Imao sam sreće da sam bolji pa zar treba da sam svima po volji."
Tako je to.

Saša

pre 1 godinu

Vec je jednom drzao sva 4 gren slema, ali je to trajalo svega par nedelja, pa se nije "primilo" u narodu, a mediji namerno to ne potenciraju... ja bih radije da on uzme zlato dogodine u Parizu ako bude prilike

aca

pre 1 godinu

Staaa stoni tenis se ne racuna, sramota???

Da ponovimo jos jednom cisto da se zna da nismo zaboravili.
Rajko je postao najveci svih vremena kada je po nedeljama a ne slemovima prestigao samprasa, a sad?
ccc

Propaganda na aparatima

pre 1 godinu

Ben puna usta reci, ne moze da se uzdrzi.Takvi su odgojeni da misle i smatraju ispravnim, da ceo svet pripada njima.Znate onu pricu o izabranom narodu.On je od tih.Ali ovo je domen sporta, oni vladaju u drugim oblastima, medjutim Novak se bas osilio u tom individualnom,dzentlmenskom sportu.Navikli su Srbe da vidjaju sa kalasnjikovim i nozem u zubima, pa im Novak rusi stereotip o Srbima kao losim momcima.

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ima jedan rekord koji Novak nikada neće oboriti? Novak ne može da obori jedino sopstveni rekord. Uvek će biti prvi, tako da, eto, ima nešto što ni on ne može da ostvari. Sve ostale je već prestigao na opštu žalost pojedinaca.

LJubutelj tenisa

pre 1 godinu

Stvarno mi nije poznato na koji način funkcioniše zvanični sajt ATP, ali sam uočio jednu zanimljivost. Naime, ako odete na stranu Rankings, u centralnom delu se pojavi lista, u slider obliku, na kojoj je prikazana pozicija 2 - Carlos Alcaraz. Vratim ja listu unazad, kao da proverim da li je Novak još uvek prvi na listi ;) (zamislite, jeste), uradim refresh strane, kad ono opet iskače mladi Carlito. Pa jedno pitanjce, da li se ATP lista računa od pozicije broj 2? Ili možda Novak igra na turu van konkurencije?!

igor

pre 1 godinu

Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

(ja, 28. februar 2023 09:00)

Veliko bravo za komentar!Samo bi dodao da poredjenje muškog i ženskog singla,moze uporedjivato neko kome je obraz kao djon i tupan i glupan!Stefi Graf ne znam da li bi u ozbiljnom mecu osvojila gem kod 50-og na ATP listi a da ne pricam za prvih 10!

Куп је битан

pre 1 godinu

У тексту није споменут још један важан рекорд чије обарање би зацементирало причу о томе ко је највећи. У питању је Конорсов рекорд у броју укупних титула.

aca

pre 1 godinu

Zasto je bas USA open bio taj gde se desavalo da neko mimo velike cetvorke (i marej), realno tri slema su prosla, i toliko master turnira, puno umora, vec se uzelo dosta, povred, jer ta ekipa je uvek igrala do kraja i onda momci koji su uvek bili dobri na betonu iznenade zbog svih ovih okolnosti.

CLS

pre 1 godinu

Rotenberg…koga jos zanima sta taj pise. Mogu samo da se grizu od zavisti sto iz za njih tkz. treceg sveta dolazi igrac i postavlja sve rekorde u “njihovom” sportu. A jos nije stao. I ne posustaje bez obzira pa opstrukcije i podmetanja. Nole je ne samo ponos srba i srbije vec svih normalnih, malih ljudi sirom sveta. Ne glumi velicinu ( jer jeste velicina) , ne glumi najboljeg ( jer jeste najbolji ) ponasa se normalno kao sav obican svet ( a sve je samo nije obican ) . Na njega, njegovu karijeru, karakter ili ponasanje primedbe imaju samo teski kompleksaši. Tradicionalno takvih ne nedostaje. Rotenberg je samo prvi na celu te kolone.

Slaviša

pre 1 godinu

Kad sruši sve moguče rekorde izmisliče oni nešto i reči da nije najbolji jer nije uradio ovo i ono nekad se baš gledalo sve Mastersi i posebno koliko vremena ko stoji na mestu broj 1.onda je Nole tu stepenicu srušio tako da je postao neuhvatljiv pa se dosetili ajde neka važe samo grandslemovi iako su neki mastersi teže osvojivi od grandslemova Nadal to zna jer nikad nije uspeo u pobedi na jednom od najvažnijih mastersa kojeg su tada postavili kao 5.grandslem a radi se o mastersu gde nastupa samo top 8.najbolih igrača.

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

mr

pre 1 godinu

Te paralele su da bi se pričalo o tenisu, niko time ne zeli da omalovažava Novaka
(vukica, 28. februar 2023 09:50)

Лафе, Новак и Брајан, су ти исто као Меси и Рикардињо, и Џордан и Булут. Да си икад погледао шта игра Брајан схватио би да игра са још једним у пару а против друге двојице са друге стране, знап би да Рикардињо игра са јо 3 играча, на 10 пута мањем терену, и знао би да Џордан може да закуца преко целог терена где игра Булут. Дакле не пореде се Џордан и Булут, Меси и Рикардињо, и Новак са БраШтеТил-дерима

John

pre 1 godinu

(Realno, 28. februar 2023 10:11)

Slučajno ili namerno si propustio USO ove godine, i AO sledeće.
USO jeste baksuzan za Đokovića, naprosto ne da mu se... ali je ipak njegova omiljena podloga. Plus će imati motiv kao pred prošli AO. Nisu mu dali da igra prošle godine i sad će on njima da pokaže...
O AO sledeće godine ne treba trošiti reči, to je njegov turnir.
I ne bi trebalo žuriti sa upisivanjem ovogodišnjeg RG na Nadalov konto. Jedino je Đoković do sada uspeo u isto vreme i da pobedi Nadala i da uzme titulu. Plus motiv da ga pretekne...

Мишо

pre 1 godinu

па замислите да се изједначе мушки и женски рекорди у атлетици ,па ниједан рекорд не би држала жена .

Mito

pre 1 godinu

Nole, velemajstore (šahovski termin za najvećeg u tenisu). Divim se tvojoj doslednosti, beskompromisnosti u čuvanju indentiteta i postojanosti u idejama. Naslednik si u nepokolebljivosti velikana srpske nauke Tesle, Pupina i Milanovića, a tvoj nastup potstiče sve iz Srbije iz ostalih bivših SFRJ republika, pa gledamo neverovatnog Ibrahimovića i Jokića, koji svojim postupcima i trajanjem podižu granice ljudskih sposobnosti. Hvala i tebi i onima koji te slede....

Mija

pre 1 godinu

Možda je i dobro što Novaku pakuju dostignuća u svim kategorijama : i muški i ženski i u dublovima pa će valjda i sami da shvate da je jedinstven i najbolji.Lome oni i Novaka i Srbiju al se nedavno.

Patriota

pre 1 godinu

Koliko je samo jace od mene da ne mogu kao vecinska Srbija da volim zadrugu, Golubovice, pinkove i Djokovice, pa to ti je. Pokusavam i pokusavam i ne ide.A verovatno bi mi puno bolje bilo u glavi da tako razmisljam.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

"Trijumfi na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu bio bi mat u tri poteza, a GOAT trka praktično rešena." Bili bi, ne bio bi. Jeste mat u jednini, ali, trijumfi su u mnozini i naspram toga se odredjuje da li ide bio ili bili. Inace, jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

Goran

pre 1 godinu

U vreme Samprasa on se smatrao neupitnim GOAT-om. Niko nije spominjao zensku konkurenciju a naravno ni dok je Federer bio GOAT. Ovo je neverovatno sta se radi Novaku i sta mu se izvlaci sada kao konkurencija. Jedina je dobra stvar da posle Margaret Kort nema dalje. Ako dodje do 25-te grand slem titule tada iznad njega postoji samo nebo. I taj famozni Majk Brajan ima samo 18 grand slem titula kao dubl igrac.

majstor

pre 1 godinu

Nole ima jos 2 godine ( ako je zdrav ) da moze da igra na ovom nivou. Posle toga krecu i povrede i losije kretanje i ostali ce ojacati pa ce biti jako tesko osvojiti neki GS. Znaci 8 GS-a je ispred njega , a na 6 ce biti favorit. Sve i da Nadal uzme i ove i sledece godine po RG, doci ce do 24. Nole ima veliku sansu da od preostalih 6 uzme 3 i ćao. A ako, kojim slucajem, Nadal ne uzme 2 RG-a...sve jasno. Ostaje takodje nada da Nole moze cak i sa 38 godina da napadne AO ili W, sto da ne. U svakom slucaju, ima sve u svojim rukama...samo da bude zdrav.

Statistikom protivu mitova

pre 1 godinu

I ja sam mislio da je to sve samo naklapanje nekih tviterasa, dok juce zvanicno ATP nije na svojoj strani objavio da je Novak oborio rekrod i to u posebnom tekstu. Nikada ranije nije bilo pominjana WTA rekorda niti nekakvih apsolutnih rekorda. I rekorde dublove nisu bas potencirali niti je bilo neke pompe i poredjenja sa Rodjom.Sada me ne bi cudilo da se to tviterasko piskaranje prebaci i u zvanicne vode , tj da se pocne prica o rekordu Brajana....

Mile

pre 1 godinu

Svi su rekordi nebitni. U svetu gladi, ratova i drugih sretnih događaja, Novakovo lupanje po lopti je nevažno svima osim njemu i onima kojima to donosi ogroman prihod.

Mirko Kojotovski

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane

majstor

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane
(Mirko Kojotovski, 28. februar 2023 15:36)

Sama Serena je rekla da ne bi bila ni medju 900 na svetu, a da bi od Mareja i kompanije gubila sa 6:0 6:0. Nije neka razlika kada ja kao polu profi igram sa zenama jer znaju itekako da igraju ali je ogromna razlika na top nivou.

Realnije u slučaju Realnog

pre 1 godinu

Posle Realnovog 24:23, dolazi WB i 24:24, jer, ako su mladi zveri za jednog, onda su i za drugog. Pitanje je trenutka kad će neki od tenisera nove generacije naštelovati igru za šljaku i omlatiti Rafu, kao što ga je Soderling omlatio 2009.

Realno

pre 1 godinu

Rafa uzima RG, Novak WL.... Godinu će završiti nerešeno. Novak će tu da stane, jer mladi su zveri... Rafa uzima još jedan RG. Na kraju 24:23. Debata o GOATu se nikada neće završiti.... Rafa više GS i zlato sa OI, Novak više mastersa, nedelja kao broj 1....

Realno

pre 1 godinu

Rafa uzima RG, Novak WL.... Godinu će završiti nerešeno. Novak će tu da stane, jer mladi su zveri... Rafa uzima još jedan RG. Na kraju 24:23. Debata o GOATu se nikada neće završiti.... Rafa više GS i zlato sa OI, Novak više mastersa, nedelja kao broj 1....

Patriota

pre 1 godinu

Koliko je samo jace od mene da ne mogu kao vecinska Srbija da volim zadrugu, Golubovice, pinkove i Djokovice, pa to ti je. Pokusavam i pokusavam i ne ide.A verovatno bi mi puno bolje bilo u glavi da tako razmisljam.

Mile

pre 1 godinu

Svi su rekordi nebitni. U svetu gladi, ratova i drugih sretnih događaja, Novakovo lupanje po lopti je nevažno svima osim njemu i onima kojima to donosi ogroman prihod.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

"Trijumfi na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu bio bi mat u tri poteza, a GOAT trka praktično rešena." Bili bi, ne bio bi. Jeste mat u jednini, ali, trijumfi su u mnozini i naspram toga se odredjuje da li ide bio ili bili. Inace, jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

Realnije u slučaju Realnog

pre 1 godinu

Posle Realnovog 24:23, dolazi WB i 24:24, jer, ako su mladi zveri za jednog, onda su i za drugog. Pitanje je trenutka kad će neki od tenisera nove generacije naštelovati igru za šljaku i omlatiti Rafu, kao što ga je Soderling omlatio 2009.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Jako je zanimljivo to da No1E, RN i RF zajedno imaju 18 AO, 17 RG, 17 WB i 12 US, znaci, bukvalno podjednako su osvajali prva tri trofeja (ukupno gledano) s tom napomenom da WB nije bio odrzan pre tri godine pa to eto malo kvari idealan prosek:-D

Куп је битан

pre 1 godinu

У тексту није споменут још један важан рекорд чије обарање би зацементирало причу о томе ко је највећи. У питању је Конорсов рекорд у броју укупних титула.

Saša

pre 1 godinu

Vec je jednom drzao sva 4 gren slema, ali je to trajalo svega par nedelja, pa se nije "primilo" u narodu, a mediji namerno to ne potenciraju... ja bih radije da on uzme zlato dogodine u Parizu ako bude prilike

LJubutelj tenisa

pre 1 godinu

Stvarno mi nije poznato na koji način funkcioniše zvanični sajt ATP, ali sam uočio jednu zanimljivost. Naime, ako odete na stranu Rankings, u centralnom delu se pojavi lista, u slider obliku, na kojoj je prikazana pozicija 2 - Carlos Alcaraz. Vratim ja listu unazad, kao da proverim da li je Novak još uvek prvi na listi ;) (zamislite, jeste), uradim refresh strane, kad ono opet iskače mladi Carlito. Pa jedno pitanjce, da li se ATP lista računa od pozicije broj 2? Ili možda Novak igra na turu van konkurencije?!

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

Ima jedan rekord koji Novak nikada neće oboriti? Novak ne može da obori jedino sopstveni rekord. Uvek će biti prvi, tako da, eto, ima nešto što ni on ne može da ostvari. Sve ostale je već prestigao na opštu žalost pojedinaca.

Propaganda na aparatima

pre 1 godinu

Ben puna usta reci, ne moze da se uzdrzi.Takvi su odgojeni da misle i smatraju ispravnim, da ceo svet pripada njima.Znate onu pricu o izabranom narodu.On je od tih.Ali ovo je domen sporta, oni vladaju u drugim oblastima, medjutim Novak se bas osilio u tom individualnom,dzentlmenskom sportu.Navikli su Srbe da vidjaju sa kalasnjikovim i nozem u zubima, pa im Novak rusi stereotip o Srbima kao losim momcima.

smeh

pre 1 godinu

Zbog čega obraćate pažnju na nekog tviteraša koji verovatno nije ni reket držao u ruci? Zašto je uopšte bitan taj lik? Koliko je meni poznato jedna živa legenda tenisa i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao Sampras je izjavio da je Đoković najbolji teniser ikada i da tu nema nikakve sumnje. Brojke same govore a kompleksaši mogu samo da puknu od muke.

Mito

pre 1 godinu

Nole, velemajstore (šahovski termin za najvećeg u tenisu). Divim se tvojoj doslednosti, beskompromisnosti u čuvanju indentiteta i postojanosti u idejama. Naslednik si u nepokolebljivosti velikana srpske nauke Tesle, Pupina i Milanovića, a tvoj nastup potstiče sve iz Srbije iz ostalih bivših SFRJ republika, pa gledamo neverovatnog Ibrahimovića i Jokića, koji svojim postupcima i trajanjem podižu granice ljudskih sposobnosti. Hvala i tebi i onima koji te slede....

Zg

pre 1 godinu

Nole ce uzeti 28 gs, vec sada je najbolji tenisac svih vremena a i sportas uopce! U konkurenciji rafe i rogera imati takvu statistiku to je cudesno...nikada se vise nece pojaviti igraci poput rafe i federera a nole je bolji tako da pametnom dosta! Sportski pozz iz zg

aca

pre 1 godinu

Zasto je bas USA open bio taj gde se desavalo da neko mimo velike cetvorke (i marej), realno tri slema su prosla, i toliko master turnira, puno umora, vec se uzelo dosta, povred, jer ta ekipa je uvek igrala do kraja i onda momci koji su uvek bili dobri na betonu iznenade zbog svih ovih okolnosti.

ja

pre 1 godinu

"Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

BH Srbin

pre 1 godinu

Uporedjivanje singl i dubl konkurencije je kao uporedjivanje Lige šampiona i Konferencijske lige ili NBA i ULEB kupa!
Nije im lako, šta da se radi!

mr

pre 1 godinu

Te paralele su da bi se pričalo o tenisu, niko time ne zeli da omalovažava Novaka
(vukica, 28. februar 2023 09:50)

Лафе, Новак и Брајан, су ти исто као Меси и Рикардињо, и Џордан и Булут. Да си икад погледао шта игра Брајан схватио би да игра са још једним у пару а против друге двојице са друге стране, знап би да Рикардињо игра са јо 3 играча, на 10 пута мањем терену, и знао би да Џордан може да закуца преко целог терена где игра Булут. Дакле не пореде се Џордан и Булут, Меси и Рикардињо, и Новак са БраШтеТил-дерима

Mirko Kojotovski

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane

aca

pre 1 godinu

Staaa stoni tenis se ne racuna, sramota???

Da ponovimo jos jednom cisto da se zna da nismo zaboravili.
Rajko je postao najveci svih vremena kada je po nedeljama a ne slemovima prestigao samprasa, a sad?
ccc

moni

pre 1 godinu

Nije čudo da ga mrze uništio im je dva idila Nadala i Federera i bio bolji od njih u svim aspektima.Nikad ga neće voleti .
"Imao sam sreće da sam bolji pa zar treba da sam svima po volji."
Tako je to.

Slaviša

pre 1 godinu

Kad sruši sve moguče rekorde izmisliče oni nešto i reči da nije najbolji jer nije uradio ovo i ono nekad se baš gledalo sve Mastersi i posebno koliko vremena ko stoji na mestu broj 1.onda je Nole tu stepenicu srušio tako da je postao neuhvatljiv pa se dosetili ajde neka važe samo grandslemovi iako su neki mastersi teže osvojivi od grandslemova Nadal to zna jer nikad nije uspeo u pobedi na jednom od najvažnijih mastersa kojeg su tada postavili kao 5.grandslem a radi se o mastersu gde nastupa samo top 8.najbolih igrača.

igor

pre 1 godinu

Do sada se rezultati u muškoj i ženskoj konkurenciji nisu upoređivali, ali nakon što je srpski as prestigao Rodžera Federera, pred njim su postavili nove "kote"."

Mekinro je 2017. godine (mnogo pre nego što je Novak oborio muške rekorde) nazvao Serenu najboljom teniserkom svih vremena. Na to je novinarka upitala zar ona nije najbolji teniser u obe konkurencije s obzirom na broj titula, na šta je Mekinro odgovorio da bi Serena bila oko 700. mesta da se takmiči u muškoj kokurenciji, čime je izazvao bes feministkinja. Poenta je da je stavljanje muških i ženskih rezultata u istu ravan nema veze s Novakom, već sa opštim trendom političke korektnotsti

(ja, 28. februar 2023 09:00)

Veliko bravo za komentar!Samo bi dodao da poredjenje muškog i ženskog singla,moze uporedjivato neko kome je obraz kao djon i tupan i glupan!Stefi Graf ne znam da li bi u ozbiljnom mecu osvojila gem kod 50-og na ATP listi a da ne pricam za prvih 10!

no1e

pre 1 godinu

Sećam se pre nekoliko godina, kada je Nole bio nekoliko slemova u zaostatku za ovom dvojicom, Srdjan izjavio kako će ih Nole sve prestići i osvojiti 24 -25 slemova. Meni kao njegovom velikom navijaču je to izgledala kao nerealna izjava i komentarisao sam kada će ovaj prestati da mu smeta samo besmislenim izjavama! Ali sa ove tačke gledišta, Srki izvini :) Ja sam ubedjen da Wimbldon ove i sledeće su u njamanju ruku njegovi, a sve mimo toga premija… Jedan jos uzima sigurno! Puno zdravlja u nastavku sezone pre svega..

predrag

pre 1 godinu

Razorio je sve svoje oponente, kritičare a naročito mrzitelje i opsesivne patološke likove.
Uskoro će navesti da nije ni blizu Dzinkis Kanove vladavine i višedecenijskog osvajanja sveta Aleksandra Makedonskog, od ukupno 14894 nedelje!!!

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

pejton

pre 1 godinu

Svaka čast tebi Novače Đokovicu! Zahvaljujući tebi još više sam zavoleo tenis, koji sam ranije pratio samo ako igraju moji favoriti (Pit Sampras ili recimo Majkl Čeng). Prateći tvoju karijeru otkrio sam da ne postoji bezizlazna situacija, da je uvek moguće preokrenuti stvari u svoju korist. Da ne postoji ništa što je nedostižno. Jedini minus koji bih ti dao je broj titula na USO. Poraz od Vavrinke sam i nekako prihvatio, ali one poraze od Nišikorija, Endija, pa i ovaj od Danila su baš bili bolni i šteta je što sad nemaš bar još dva USO na kontu, nevezano za činjenicu da su te i dva puta onemogućili da kompletiraš misiju na Flešing Medousu.
Bilo bi sjajno da nam žreb na Rolan Garosu omogući veliki okršaj sa Rafom u finalu. To bi bio najveći meč u istoriji tenisa, i tokom open ere i pre open ere. Da svim svojim mrziteljima jednom za svagda kažeš - šah-mat, let's go home! A možeš nešto da dodaš i na srpskom, poput onog iz Melburna.

CLS

pre 1 godinu

Rotenberg…koga jos zanima sta taj pise. Mogu samo da se grizu od zavisti sto iz za njih tkz. treceg sveta dolazi igrac i postavlja sve rekorde u “njihovom” sportu. A jos nije stao. I ne posustaje bez obzira pa opstrukcije i podmetanja. Nole je ne samo ponos srba i srbije vec svih normalnih, malih ljudi sirom sveta. Ne glumi velicinu ( jer jeste velicina) , ne glumi najboljeg ( jer jeste najbolji ) ponasa se normalno kao sav obican svet ( a sve je samo nije obican ) . Na njega, njegovu karijeru, karakter ili ponasanje primedbe imaju samo teski kompleksaši. Tradicionalno takvih ne nedostaje. Rotenberg je samo prvi na celu te kolone.

Mija

pre 1 godinu

Možda je i dobro što Novaku pakuju dostignuća u svim kategorijama : i muški i ženski i u dublovima pa će valjda i sami da shvate da je jedinstven i najbolji.Lome oni i Novaka i Srbiju al se nedavno.

Мишо

pre 1 godinu

па замислите да се изједначе мушки и женски рекорди у атлетици ,па ниједан рекорд не би држала жена .

John

pre 1 godinu

(Realno, 28. februar 2023 10:11)

Slučajno ili namerno si propustio USO ove godine, i AO sledeće.
USO jeste baksuzan za Đokovića, naprosto ne da mu se... ali je ipak njegova omiljena podloga. Plus će imati motiv kao pred prošli AO. Nisu mu dali da igra prošle godine i sad će on njima da pokaže...
O AO sledeće godine ne treba trošiti reči, to je njegov turnir.
I ne bi trebalo žuriti sa upisivanjem ovogodišnjeg RG na Nadalov konto. Jedino je Đoković do sada uspeo u isto vreme i da pobedi Nadala i da uzme titulu. Plus motiv da ga pretekne...

Goran

pre 1 godinu

U vreme Samprasa on se smatrao neupitnim GOAT-om. Niko nije spominjao zensku konkurenciju a naravno ni dok je Federer bio GOAT. Ovo je neverovatno sta se radi Novaku i sta mu se izvlaci sada kao konkurencija. Jedina je dobra stvar da posle Margaret Kort nema dalje. Ako dodje do 25-te grand slem titule tada iznad njega postoji samo nebo. I taj famozni Majk Brajan ima samo 18 grand slem titula kao dubl igrac.

majstor

pre 1 godinu

Jedne prilike mi klinac igrao sparing sa 20tom igracicom sveta.
Kaze da ju je pustao da dobija gemove.
Nijedan njen servis ne bi osvojila u realnom meču.Isuvise slabi udarci a za brzinsku pobedu bi bilo dovoljno maltretiranje dropstopovima.Žene jednostavno ne mogu izdržati taj tempo loptice a I vijuge im sporije rade.
U skijanju ne mogu da prate muskarce jer su kapije dalje ,pad je manji ,staza kraca,
Žene su slabiji pol i to prirodno treba da i ostane
(Mirko Kojotovski, 28. februar 2023 15:36)

Sama Serena je rekla da ne bi bila ni medju 900 na svetu, a da bi od Mareja i kompanije gubila sa 6:0 6:0. Nije neka razlika kada ja kao polu profi igram sa zenama jer znaju itekako da igraju ali je ogromna razlika na top nivou.

Statistikom protivu mitova

pre 1 godinu

I ja sam mislio da je to sve samo naklapanje nekih tviterasa, dok juce zvanicno ATP nije na svojoj strani objavio da je Novak oborio rekrod i to u posebnom tekstu. Nikada ranije nije bilo pominjana WTA rekorda niti nekakvih apsolutnih rekorda. I rekorde dublove nisu bas potencirali niti je bilo neke pompe i poredjenja sa Rodjom.Sada me ne bi cudilo da se to tviterasko piskaranje prebaci i u zvanicne vode , tj da se pocne prica o rekordu Brajana....

majstor

pre 1 godinu

Nole ima jos 2 godine ( ako je zdrav ) da moze da igra na ovom nivou. Posle toga krecu i povrede i losije kretanje i ostali ce ojacati pa ce biti jako tesko osvojiti neki GS. Znaci 8 GS-a je ispred njega , a na 6 ce biti favorit. Sve i da Nadal uzme i ove i sledece godine po RG, doci ce do 24. Nole ima veliku sansu da od preostalih 6 uzme 3 i ćao. A ako, kojim slucajem, Nadal ne uzme 2 RG-a...sve jasno. Ostaje takodje nada da Nole moze cak i sa 38 godina da napadne AO ili W, sto da ne. U svakom slucaju, ima sve u svojim rukama...samo da bude zdrav.