Utorak, 07.02.2023.

22:00

Đoković "juri" Nadala – bitka za još jedan rekord

Novak Đoković bi uskoro mogao da sruši još jedan rekord.

Izvor: SN

Ðokoviæ "juri" Nadala – bitka za još jedan rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad se sve uzima u obzir,i ulazi u sitna creva,dobro je što Novak nije oćelavio kao Nadal,i da je obrnuto,bio bi Nadal i tu u prednosti...

I ja sam glup

pre 1 godinu

Seo dokoni novinar i pokusao da smisli kako da dodje do jos par hiljada klikova na portalu, i rekao sebi daj da iskopam neku statistiku gde je Nadal bolji od Novaka. I onda pustis da se glupi Srbi koji navijaju za Novaka glodju sa malobrojnijim glupim Srbina koji navijaju za Nadala a kojima pomazu isto tako glupi Hrvati koji mrze coveka koga zovu Nolo.

A ako se samo koju godinu vratimo unazad, videli bi da u trci za GOAT Nadal gotovo nije ni pominjan jer su mu gotovo svi bitni parametri uspesnosti bili losiji nego Federeru i Novaku. A pri tom je najvaznija stvar na svetu bila koliko si nedelja proveo na vrhu. Sad kad je Rodja otisao da plete dzempere, normalno je da ce da se kopaju neke budalastine po kojima ce da se dokazuje kako je Nadal bolji. I tako u krug

Predo

pre 1 godinu

sta ce biti sledece? Rafa ima veci broj cipela od Novaka..
(djomla, 8. februar 2023 15:00)

Nema, to se vidi iz aviona, ali ima jedan rekord teško dostižan i za Novaka i Rafu. Federer ima dva para blizanaca i žena mu ima više kila od Jelene i Ciske. Pošto Jelena i Ciska neće da se udebljaju, a teško da će da rode blizance, Federer je GOAT.

pucar

pre 1 godinu

Sad, ovako definisanu statistiku Novak nece baš skoro da prebaci, treba da uzme još jedan ili dva AO i to da mu nailaze bar po 3-4 protivnika iz prvih 10, a u isto vreme da Rafa ne dobije bar još par takvih duela na FO. Teško bice

Platipus perica

pre 1 godinu

Ni jedan igrac nece presticu Rafu po broju izvlacenja sorca iz donjeg dela ledja. Taj rekord ce ostati zlatnim slovima upisan u ANALE svetskog tenisa....

Roditelj

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Ko ima najviše pobeda na šljaci po sunčanom vremenu sa temperaturom većom od 28 stepeni neparnim danima?

Interesantno je kako se u poslednje vreme ističu neki rekordi koji favorizuju Nadala, jer su i zapadni mediji svesni da je Federer ispao iz trke.

Vezano za "rekord" iz teksta, evo malo konkretnije statistike o mečevima sa top 10 igračima.

Ukupno odigranih mečeva protiv top 10 igrača:

Đoković 349 (243 pobede, 69,63%)
Federer 346 (223, 64,45%)
Nadal 288 (186, 64,58%)

Najviše pobeda u jednoj sezoni protiv top 10 igrača za njih trojicu:

Đoković - 2015 - 31, 2012 - 24, 2013 - 24, 2011 - 21, 2011 - 21, 2014 - 19.
Nadal - 2013 - 24.
Federer - 2006 - 19.

Realno, najvažniji parametar bi trebao da bude broj nedelja na prvom mestu (što je do pre nekoliko godina i bilo), jer svaka ta nedelja potvrđuje da je neko najbolji u poslednjih godinu dana ukupno, uz recimo isticanje koliko je puta neko završio kalendarsku godinu na prvom mestu. Odmah iza su naravno veliki turniri, pri čemu se naravno najviše gledaju GS, a ako je neko približno jednak, gleda se dalje završni i ostali mastersi pre svega. Ako neko ima dilemu između dva igrača, uvek je tu i H2H statistika, naročito ako su odigrali bar 15-20 mečeva (npr. iako je po GOAT listi Federer ispred Nadala, niko nema pravo da kaže da je Federer bolji kada ga je Nadal toliko puta pobedio u direktnom duelu). Sve ostalo su manje bitne finese.

Ali, sačekajmo još malo, da se i preostala dvojica penzionišu pa da svedemo račune, iako je svima jasno ko je najbolji.

darko

pre 1 godinu

Ne juri Novak nikoga,oni njega jure i ko zna da li ce ga iko ikada stici...!!!Meni je nesto drugo interesantno.Novak je pobedio Cicilpasa u finalu Australije polu rovit tri nula,a onomad Tima kad je bio mladji i nije bio povredjen jedva u petom setu..Pa se pitam da li je Tim dosta bolji igrac ili splet okolnosti?

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

A ne računaju se ATP turniri i ATP finala. A što ne pogledate ukupan broj pobeda protiv prvih 10 u svetu? Zašto se ograničiti samo na GS?

Zlooba

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!
(S. Galanski & P. Larkinson, 8. februar 2023 13:21)

U prevu si, sigurno je veći uspeh biti u top 10, nego provesti 7-8 godina na prvom mestu, i to pored svih zamrzavanja, ne brojanja kovid nedelja, ne bodovanja Vimbldona, deportacija i zabrana.... Dok ovo pišem, shvatam šta je stvarno ovaj čovek postigao!

Fx

pre 1 godinu

A koliko Nole ima na Wimbldonu ?
(bojan, 8. februar 2023 13:40) # Link komentara

Jedanaset.
Tri pobede protiv Federera, sva tri puta u finalu 2014. 2015. i 2019.
Dve protiv Nadala, jednom u finalu 2011. i jednom u polufinalu 2018.
Po jednom:
Robredo R64 2006.
Berdih četvrtfinale 2013.
Delpo polufinale 2013.
Čilić četvrtfinale 2015.
Anderson finale 2018. i
Beretini finale 2021.

srki

pre 1 godinu

ti koji govoris o vanplanetarnim dostignucima nadala , pa kakva su onda novakova sa 4 GS vezana u nizu i preko 16 000 bodova ili sa 3 GS u jednoj godini i finale cetvrtog

lova do krova

pre 1 godinu

Bolje napišite kako Nadal nije uzeo 1 set Noletu na betonu i travi već 10 godina .........Ej 10 godina ne može 1 set da uzme a ne da ga pobedi , sve je bilo sa 2:0 i 3:0 !!!!

stefan

pre 1 godinu

mislim da djokovic ima manje godina od nadala.. i to ce kako mi se cini ostati vecno tako i eto... nadal je znaci po tom pitanju bolji...

Tomić branislav

pre 1 godinu

Da li neko zna da beograd ima najviše igrača koji su bili broj 1(open era) sa rodjenjem u istom(zimonjić, djoković, ivanović, janković i danijel nestor) ne verujem da postoji još neki grad sa toliko šampiona!

miki

pre 1 godinu

Kakvo je sad ovo čudo od statistke?
Uz to, ako si nešto niže pozicioniran na ATP lestvici imaš više šansi da se već neko kolo pre završnice sretneš sa nekim iz TOP10. Znači sasvim je logično da je na vrhu Nadal - nije bio toliko dugo broj 1, a ima taj jedan jedini turnir na kome je stvarno dominantan i skoro uvek dogura do kraja.

Šta, svaki dan žurka, drugar ti svaki dan pijan, ti dođeš samo petkom se napiješ i glavni si cuger?

pre 1 godinu

Uporno se apostrofira ovo nadmetanje Nadala i Novaka, što je u smislu aktuelne situacije savim prirodno.

Ono što nije prirodno, a tu zapad pokazuje koliko je spreman da jede i svoju decu samo da bi na meniu bilo i neko dete "nižih rasa", mada ni špance ne drže baš za mnogo više, ali sefardi u Kataloniji i vatikanski uticaj podražavaju lepu sliku i jednaku sliku sa "arijevcima" Evrope.

Dakle šta nije prirodno, to što su mediji "ubili" Federera.

A nije Nadal No.2 teniser svih vremena u toj GOAT trci, nego Federer!

Novak i Fderer imaju lepršavost, širi dijapazon svih elemenata tenisa, pa i ako je "Bik" sa Majorke negde i tu ozvaničen kao najistrajniji zbog fizičkih nekih atributa, zapravo su Nole i Federer tu dominanti!

Jeste, Nadal nikad nema utrnulu petu kada je RG u toku, uvek vaskrsne iz mrtvih pred RG, tu bljesne čak tih 14 puta, ali šljaka je špancima kao fudbalski tereni brazilcima, to nije nikakvo čudo. Dejvis kupove su namlatili jer su "šljakeri" SVI ŠPANCI, ne samo Nadal! Kroz istoriju šljaka je generalno ŠPANSKA! Čudo bi bilo da Nadal dominira na betonu, ili da Federer roka na šljaci, a u svakom momentu među prvih 20 igrača od kad je tenisa imamo po 5 španaca!

Dakle održavanje na listi kao No1 je jedan izuzetno, izuzetno težak teniski podvig! Nole ih ima ukupno više, Federer ih ima u nizu nedostižno mnogo, govorim od nedeljama na No1 mestu ATP liste!

Gledajte, cela godina turniri, gomilaš bodove, sledeće sve to BRANIŠ!

Gde je tu Nadal!!!

veliki strucnjak-najpametniji covek

pre 1 godinu

ma dajte vise sa nebitnim statistikama.

vreme je da nole zagospodari GS rekordom.. sve vazne ostale vec ima

I federer i nadal su bili rekorderi
Noletu je to onemoguceno prosle god ( jer se nije vakcinisao sto je njegov izbor )

mnogo bi vazno bilo ako Nadal ove god ne uzme RG gde je ogroman favorit - nemojte da vas zavara slabije izdanje na betonu. on se uvek preporodi tamo i jednostavno ima igru stvorenu za taj teren

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sad već postalo besmisleno…. Koliko statistika će da se gleda, to je neverovatno… dajte da sačekamo da završe karijere i biće jasno kao dan ko je najbolji (bolji)

S. Galanski & P. Larkinson

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!

dzoks

pre 1 godinu

sa top 10 mozes da igras samo od cetvrtfinala tj 3 meca po turniru. znaci novak mora da osvoji jos 3 australije, a nadal ni jedan rg i pritom novaku moraju da legnu nosioci.

ipak ce morati jos barem 1 vise slem u australiji da osvoji novak sto je jos 5, da bi oborio ovaj rekord rafe.

ja verujem da hoce. ocekujem jos 23 slemova novaka za ukupno 45.

Nesto ce mu ostane

pre 1 godinu

Ovaj ce tesko da obori. Nole je GOAT vec sad, ali Nadalova dominacija na jednom slemu (na RG u njegovom slucaju)...to je rekord koji ce jako tesko da padne.

Mima

pre 1 godinu

A kad će Nadal da stigne Noletove rekorde, da osvoji 7 zavrsna turnira, da osboji bar po nedamput sve masyetsr da bude prvi na ATP listi 375 nedelja i fa ne nabrajam ostalo. Ne tražite dlaku u jajetu.

Kaniđa

pre 1 godinu

Broj nedelja na 1.mestu potvrđuje da igrate i osvajate najveće turnire gde sigurno ne pobeđujete anonimuse ili juniore.Broj nedelja na prvom mestu,broj GS i međusobni skor to su jedina merila ko je bolji igrač Ostalo su sve prazne priče i navlačenja za ovog ili onog.

sasa

pre 1 godinu

jeste , nek nadju da je nadal pobedio u nekom selu , pa da onda kazu da je goat zbog toga sto novak nije pobedio u tom selu.
ima goat statistika , nole je skoro 100 poena ispred drugog , federera.
bacam mikrofon.

Cile

pre 1 godinu

Чекајте мало!
Ако већ хоће неко и ово да убаци, па Федерер онда има 40 (четрдесет)
победа - 21 у Аустралији и 19 на Вимблдону. Бежи Надалу за ОСАМ победа.
Која бесмислена статистика, само да Надал остане још НЕГДЕ, сем на РГ.

Nata

pre 1 godinu

Anglosaksonci ocajnicki pokusavaju da izvuku neki i potpuno beznacajan kriterijum gde je Nadal bolji od Djokovica. Uzaludan posao, svima je jasno ko je najbolji igrac svih vremena.

fenomen

pre 1 godinu

Najvaznije je ko koliko ima dece, zvanično. Lista je ovakva
Federer 2X2= 4 komada
Novak 1+1= 2 komada
Nadal = 1 komad
Nek su živa i zdrava ali bi bila fora svih vekova da za 15-20 godina i ta deca igraju tenis i budu uspesna. Ne znam šta je Ciska rodila ( sina ili ćerku ) al svakako zelim da i Nadal ima sina i onda jednog dana da Stefan Djokovic junior ukrsti rekete sa Rafom juniorom i Rodjom juniorom.

Sinki

pre 1 godinu

Stvarno ce ovaj Rolan Garos biti istorijski....Nadalova vjerovatno poslednja prilika da osvoji gren slem,a Novak ako dodje do 23,to ce biti to,Rafa vise nece moci to da stigne i prestigne.

Sabo

pre 1 godinu

Kada god pobedite nekog igrača iz Top 10 to se računa kao veliki uspeh, a kada to uradite 20 i više puta ulazite u krug "izuzetnih džentlmena".

Teniser i dzentlmen, ma daj. Kocijasi su bili veci dzentlmeni od ovih
danasnjih tenisera i sportskih zvijezda uopste.

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je stvarno dosta sa ovom temom jer će sve izgubiti smisao. Novakov sam navijač ali ovo nije rijaliti.
Novak je najbolji i to svi u svetu tenisa dobro znaju i sada kad to još nije zvanično mnogo cenim ljude koji sada to smeju da kažu. Lako je posle kada sve bude potvrđeno, to je kao kada ustaše i četnici pređu u partizane 45-e.

Goran

pre 1 godinu

Iznalaze se sve besmisleniji rekordi da se dokaze nemoguce, a to sto je nemoguce je da je nemoguce da je Rafa bolji od Novaka jer ga Novak tuce u svim parametrima osim u olimpijskoj medalji i Dejvis kupu a izjednaceni su samo po ukupnom broju slemova. U svemu drugom je Novak bolji ili za klasu ili za nekoliko klasa. Po pitanju Top 10, Rafa ima 186 Top 10 pobeda a Novak ima 243. Koliko se razumem u matematiku, to je za trecinu vise, znaci za klasu bolji.

Dejv

pre 1 godinu

Ovo je apsurdna statistika, a verujem da tu Novak neće dostići Nadala.

A ni mene: ja sam rekorder po broju pobeda nad Top10 igračima u mom dvorištu. Koomšije mi kažu da sam goat, mada neki kažu i magarac...

Sasa

pre 1 godinu

Ovo je trenutak u kom prestajem da, ne samo komentarisem, vec citam vesti o tenisu, a usled ovako blesavih rekorda. Bice ovde nekih drugih Sasa :), ima nas trista sa istim nikom, ali licno vise nikada necu komentarisati. Besmisao.

varburg limuzina

pre 1 godinu

Da ne preterujemo sad i mi. Nek on srusi Nadal u ovom najvaznijem parametru a za ove rekorde za koje znaju samo najveci statisticari, za njih cemo lako.
Jos kad se uzme u obzir to da na jednom GS-u se mozes sresti sa top 10 igracima max njih 2-3, dolazimo do zakljucka da Nole mora da prasi na AO-u bar jos tri, cetiri godine a da Nadal od ove vise ne pobedi nikog iz top 10.
Tesko, ali kad je Novak u pitanju ni jedan rekord nije nedostizan.

Uskoro?

pre 1 godinu

Kao nosilac (a Djokovic je sigurno u prvih 16), kao i Nadal, on u najboljem slucaju moze da odigra 4 meca sa TOP10 igracima na AO, sto sve i da Nadal nikoga ne pobedi od TOP10 na RG moze u najboljem slucaju da obori rekord 2024. godine, sto bas nije uskoro u mojoj definiciji...
Realno ako uopste obori taj rekord...

online

pre 1 godinu

Kako “Izmisle” neku statistiku kad god je sve povatao. Jeste ovo doduse dobar rekord nadala, al je ipak bitniji top 10 pobeda svuda, kao i top 5 i top 3. Svugde nole dominira.

Piro

pre 1 godinu

Haha svaki dan izmisle neki parametar gde je nadal "bolji" od Djokovica. Ali nema problema, Nole i ovo skida.
(bojaaan, 8. februar 2023 10:40)

Nisam bas siguran u to, ali, nije ni bitno, ne mora sve rekorde da drzi.

DukiNS

pre 1 godinu

U moru nekih besmislenih rekorda ovaj neće moći da obori, koliko god ga mi voleli. Jer trebalo bi da odigra još tri AO na izuzetnom nivou. A Rafa će verovatno pobeći još za koju pobedu. Novak ove godine da osvoji 'samo' još Monte Karlo, Vimbldon, Sinsinati i US ili RG i postaviće tad neke nove rekorde koji će važiti za vjeki vjekov.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Nije ovo nista novo... Nadal je toliko puta osvajao RG i znate sami kakav mu je skor na tom turniru... Samo 3 poraza i 110 pobeda... Otprilike... On ce svakako zbog toga da drzi neke rekorde!

x

pre 1 godinu

Našli su neki "rekord" koji drzi Nadal :)
A ko ima najviše pobeda protiv top 10 igrača na svim GS zajedno? Ili protiv top 10 igrača uopste na svim turnirima? Šta mislite ko je to?

x

pre 1 godinu

Našli su neki "rekord" koji drzi Nadal :)
A ko ima najviše pobeda protiv top 10 igrača na svim GS zajedno? Ili protiv top 10 igrača uopste na svim turnirima? Šta mislite ko je to?

online

pre 1 godinu

Kako “Izmisle” neku statistiku kad god je sve povatao. Jeste ovo doduse dobar rekord nadala, al je ipak bitniji top 10 pobeda svuda, kao i top 5 i top 3. Svugde nole dominira.

Piro

pre 1 godinu

Haha svaki dan izmisle neki parametar gde je nadal "bolji" od Djokovica. Ali nema problema, Nole i ovo skida.
(bojaaan, 8. februar 2023 10:40)

Nisam bas siguran u to, ali, nije ni bitno, ne mora sve rekorde da drzi.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Nije ovo nista novo... Nadal je toliko puta osvajao RG i znate sami kakav mu je skor na tom turniru... Samo 3 poraza i 110 pobeda... Otprilike... On ce svakako zbog toga da drzi neke rekorde!

Kaniđa

pre 1 godinu

Broj nedelja na 1.mestu potvrđuje da igrate i osvajate najveće turnire gde sigurno ne pobeđujete anonimuse ili juniore.Broj nedelja na prvom mestu,broj GS i međusobni skor to su jedina merila ko je bolji igrač Ostalo su sve prazne priče i navlačenja za ovog ili onog.

DukiNS

pre 1 godinu

U moru nekih besmislenih rekorda ovaj neće moći da obori, koliko god ga mi voleli. Jer trebalo bi da odigra još tri AO na izuzetnom nivou. A Rafa će verovatno pobeći još za koju pobedu. Novak ove godine da osvoji 'samo' još Monte Karlo, Vimbldon, Sinsinati i US ili RG i postaviće tad neke nove rekorde koji će važiti za vjeki vjekov.

Mima

pre 1 godinu

A kad će Nadal da stigne Noletove rekorde, da osvoji 7 zavrsna turnira, da osboji bar po nedamput sve masyetsr da bude prvi na ATP listi 375 nedelja i fa ne nabrajam ostalo. Ne tražite dlaku u jajetu.

Zlooba

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!
(S. Galanski & P. Larkinson, 8. februar 2023 13:21)

U prevu si, sigurno je veći uspeh biti u top 10, nego provesti 7-8 godina na prvom mestu, i to pored svih zamrzavanja, ne brojanja kovid nedelja, ne bodovanja Vimbldona, deportacija i zabrana.... Dok ovo pišem, shvatam šta je stvarno ovaj čovek postigao!

varburg limuzina

pre 1 godinu

Da ne preterujemo sad i mi. Nek on srusi Nadal u ovom najvaznijem parametru a za ove rekorde za koje znaju samo najveci statisticari, za njih cemo lako.
Jos kad se uzme u obzir to da na jednom GS-u se mozes sresti sa top 10 igracima max njih 2-3, dolazimo do zakljucka da Nole mora da prasi na AO-u bar jos tri, cetiri godine a da Nadal od ove vise ne pobedi nikog iz top 10.
Tesko, ali kad je Novak u pitanju ni jedan rekord nije nedostizan.

Uskoro?

pre 1 godinu

Kao nosilac (a Djokovic je sigurno u prvih 16), kao i Nadal, on u najboljem slucaju moze da odigra 4 meca sa TOP10 igracima na AO, sto sve i da Nadal nikoga ne pobedi od TOP10 na RG moze u najboljem slucaju da obori rekord 2024. godine, sto bas nije uskoro u mojoj definiciji...
Realno ako uopste obori taj rekord...

lova do krova

pre 1 godinu

Bolje napišite kako Nadal nije uzeo 1 set Noletu na betonu i travi već 10 godina .........Ej 10 godina ne može 1 set da uzme a ne da ga pobedi , sve je bilo sa 2:0 i 3:0 !!!!

Platipus perica

pre 1 godinu

Ni jedan igrac nece presticu Rafu po broju izvlacenja sorca iz donjeg dela ledja. Taj rekord ce ostati zlatnim slovima upisan u ANALE svetskog tenisa....

Nata

pre 1 godinu

Anglosaksonci ocajnicki pokusavaju da izvuku neki i potpuno beznacajan kriterijum gde je Nadal bolji od Djokovica. Uzaludan posao, svima je jasno ko je najbolji igrac svih vremena.

Cile

pre 1 godinu

Чекајте мало!
Ако већ хоће неко и ово да убаци, па Федерер онда има 40 (четрдесет)
победа - 21 у Аустралији и 19 на Вимблдону. Бежи Надалу за ОСАМ победа.
Која бесмислена статистика, само да Надал остане још НЕГДЕ, сем на РГ.

fenomen

pre 1 godinu

Najvaznije je ko koliko ima dece, zvanično. Lista je ovakva
Federer 2X2= 4 komada
Novak 1+1= 2 komada
Nadal = 1 komad
Nek su živa i zdrava ali bi bila fora svih vekova da za 15-20 godina i ta deca igraju tenis i budu uspesna. Ne znam šta je Ciska rodila ( sina ili ćerku ) al svakako zelim da i Nadal ima sina i onda jednog dana da Stefan Djokovic junior ukrsti rekete sa Rafom juniorom i Rodjom juniorom.

sasa

pre 1 godinu

jeste , nek nadju da je nadal pobedio u nekom selu , pa da onda kazu da je goat zbog toga sto novak nije pobedio u tom selu.
ima goat statistika , nole je skoro 100 poena ispred drugog , federera.
bacam mikrofon.

Tomić branislav

pre 1 godinu

Da li neko zna da beograd ima najviše igrača koji su bili broj 1(open era) sa rodjenjem u istom(zimonjić, djoković, ivanović, janković i danijel nestor) ne verujem da postoji još neki grad sa toliko šampiona!

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sad već postalo besmisleno…. Koliko statistika će da se gleda, to je neverovatno… dajte da sačekamo da završe karijere i biće jasno kao dan ko je najbolji (bolji)

Goran

pre 1 godinu

Iznalaze se sve besmisleniji rekordi da se dokaze nemoguce, a to sto je nemoguce je da je nemoguce da je Rafa bolji od Novaka jer ga Novak tuce u svim parametrima osim u olimpijskoj medalji i Dejvis kupu a izjednaceni su samo po ukupnom broju slemova. U svemu drugom je Novak bolji ili za klasu ili za nekoliko klasa. Po pitanju Top 10, Rafa ima 186 Top 10 pobeda a Novak ima 243. Koliko se razumem u matematiku, to je za trecinu vise, znaci za klasu bolji.

Sabo

pre 1 godinu

Kada god pobedite nekog igrača iz Top 10 to se računa kao veliki uspeh, a kada to uradite 20 i više puta ulazite u krug "izuzetnih džentlmena".

Teniser i dzentlmen, ma daj. Kocijasi su bili veci dzentlmeni od ovih
danasnjih tenisera i sportskih zvijezda uopste.

stefan

pre 1 godinu

mislim da djokovic ima manje godina od nadala.. i to ce kako mi se cini ostati vecno tako i eto... nadal je znaci po tom pitanju bolji...

miki

pre 1 godinu

Kakvo je sad ovo čudo od statistke?
Uz to, ako si nešto niže pozicioniran na ATP lestvici imaš više šansi da se već neko kolo pre završnice sretneš sa nekim iz TOP10. Znači sasvim je logično da je na vrhu Nadal - nije bio toliko dugo broj 1, a ima taj jedan jedini turnir na kome je stvarno dominantan i skoro uvek dogura do kraja.

Predo

pre 1 godinu

sta ce biti sledece? Rafa ima veci broj cipela od Novaka..
(djomla, 8. februar 2023 15:00)

Nema, to se vidi iz aviona, ali ima jedan rekord teško dostižan i za Novaka i Rafu. Federer ima dva para blizanaca i žena mu ima više kila od Jelene i Ciske. Pošto Jelena i Ciska neće da se udebljaju, a teško da će da rode blizance, Federer je GOAT.

Sinki

pre 1 godinu

Stvarno ce ovaj Rolan Garos biti istorijski....Nadalova vjerovatno poslednja prilika da osvoji gren slem,a Novak ako dodje do 23,to ce biti to,Rafa vise nece moci to da stigne i prestigne.

Šta, svaki dan žurka, drugar ti svaki dan pijan, ti dođeš samo petkom se napiješ i glavni si cuger?

pre 1 godinu

Uporno se apostrofira ovo nadmetanje Nadala i Novaka, što je u smislu aktuelne situacije savim prirodno.

Ono što nije prirodno, a tu zapad pokazuje koliko je spreman da jede i svoju decu samo da bi na meniu bilo i neko dete "nižih rasa", mada ni špance ne drže baš za mnogo više, ali sefardi u Kataloniji i vatikanski uticaj podražavaju lepu sliku i jednaku sliku sa "arijevcima" Evrope.

Dakle šta nije prirodno, to što su mediji "ubili" Federera.

A nije Nadal No.2 teniser svih vremena u toj GOAT trci, nego Federer!

Novak i Fderer imaju lepršavost, širi dijapazon svih elemenata tenisa, pa i ako je "Bik" sa Majorke negde i tu ozvaničen kao najistrajniji zbog fizičkih nekih atributa, zapravo su Nole i Federer tu dominanti!

Jeste, Nadal nikad nema utrnulu petu kada je RG u toku, uvek vaskrsne iz mrtvih pred RG, tu bljesne čak tih 14 puta, ali šljaka je špancima kao fudbalski tereni brazilcima, to nije nikakvo čudo. Dejvis kupove su namlatili jer su "šljakeri" SVI ŠPANCI, ne samo Nadal! Kroz istoriju šljaka je generalno ŠPANSKA! Čudo bi bilo da Nadal dominira na betonu, ili da Federer roka na šljaci, a u svakom momentu među prvih 20 igrača od kad je tenisa imamo po 5 španaca!

Dakle održavanje na listi kao No1 je jedan izuzetno, izuzetno težak teniski podvig! Nole ih ima ukupno više, Federer ih ima u nizu nedostižno mnogo, govorim od nedeljama na No1 mestu ATP liste!

Gledajte, cela godina turniri, gomilaš bodove, sledeće sve to BRANIŠ!

Gde je tu Nadal!!!

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

A ne računaju se ATP turniri i ATP finala. A što ne pogledate ukupan broj pobeda protiv prvih 10 u svetu? Zašto se ograničiti samo na GS?

Dejv

pre 1 godinu

Ovo je apsurdna statistika, a verujem da tu Novak neće dostići Nadala.

A ni mene: ja sam rekorder po broju pobeda nad Top10 igračima u mom dvorištu. Koomšije mi kažu da sam goat, mada neki kažu i magarac...

Roditelj

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Ko ima najviše pobeda na šljaci po sunčanom vremenu sa temperaturom većom od 28 stepeni neparnim danima?

Interesantno je kako se u poslednje vreme ističu neki rekordi koji favorizuju Nadala, jer su i zapadni mediji svesni da je Federer ispao iz trke.

Vezano za "rekord" iz teksta, evo malo konkretnije statistike o mečevima sa top 10 igračima.

Ukupno odigranih mečeva protiv top 10 igrača:

Đoković 349 (243 pobede, 69,63%)
Federer 346 (223, 64,45%)
Nadal 288 (186, 64,58%)

Najviše pobeda u jednoj sezoni protiv top 10 igrača za njih trojicu:

Đoković - 2015 - 31, 2012 - 24, 2013 - 24, 2011 - 21, 2011 - 21, 2014 - 19.
Nadal - 2013 - 24.
Federer - 2006 - 19.

Realno, najvažniji parametar bi trebao da bude broj nedelja na prvom mestu (što je do pre nekoliko godina i bilo), jer svaka ta nedelja potvrđuje da je neko najbolji u poslednjih godinu dana ukupno, uz recimo isticanje koliko je puta neko završio kalendarsku godinu na prvom mestu. Odmah iza su naravno veliki turniri, pri čemu se naravno najviše gledaju GS, a ako je neko približno jednak, gleda se dalje završni i ostali mastersi pre svega. Ako neko ima dilemu između dva igrača, uvek je tu i H2H statistika, naročito ako su odigrali bar 15-20 mečeva (npr. iako je po GOAT listi Federer ispred Nadala, niko nema pravo da kaže da je Federer bolji kada ga je Nadal toliko puta pobedio u direktnom duelu). Sve ostalo su manje bitne finese.

Ali, sačekajmo još malo, da se i preostala dvojica penzionišu pa da svedemo račune, iako je svima jasno ko je najbolji.

Sasa

pre 1 godinu

Ovo je trenutak u kom prestajem da, ne samo komentarisem, vec citam vesti o tenisu, a usled ovako blesavih rekorda. Bice ovde nekih drugih Sasa :), ima nas trista sa istim nikom, ali licno vise nikada necu komentarisati. Besmisao.

srki

pre 1 godinu

ti koji govoris o vanplanetarnim dostignucima nadala , pa kakva su onda novakova sa 4 GS vezana u nizu i preko 16 000 bodova ili sa 3 GS u jednoj godini i finale cetvrtog

Fx

pre 1 godinu

A koliko Nole ima na Wimbldonu ?
(bojan, 8. februar 2023 13:40) # Link komentara

Jedanaset.
Tri pobede protiv Federera, sva tri puta u finalu 2014. 2015. i 2019.
Dve protiv Nadala, jednom u finalu 2011. i jednom u polufinalu 2018.
Po jednom:
Robredo R64 2006.
Berdih četvrtfinale 2013.
Delpo polufinale 2013.
Čilić četvrtfinale 2015.
Anderson finale 2018. i
Beretini finale 2021.

veliki strucnjak-najpametniji covek

pre 1 godinu

ma dajte vise sa nebitnim statistikama.

vreme je da nole zagospodari GS rekordom.. sve vazne ostale vec ima

I federer i nadal su bili rekorderi
Noletu je to onemoguceno prosle god ( jer se nije vakcinisao sto je njegov izbor )

mnogo bi vazno bilo ako Nadal ove god ne uzme RG gde je ogroman favorit - nemojte da vas zavara slabije izdanje na betonu. on se uvek preporodi tamo i jednostavno ima igru stvorenu za taj teren

darko

pre 1 godinu

Ne juri Novak nikoga,oni njega jure i ko zna da li ce ga iko ikada stici...!!!Meni je nesto drugo interesantno.Novak je pobedio Cicilpasa u finalu Australije polu rovit tri nula,a onomad Tima kad je bio mladji i nije bio povredjen jedva u petom setu..Pa se pitam da li je Tim dosta bolji igrac ili splet okolnosti?

I ja sam glup

pre 1 godinu

Seo dokoni novinar i pokusao da smisli kako da dodje do jos par hiljada klikova na portalu, i rekao sebi daj da iskopam neku statistiku gde je Nadal bolji od Novaka. I onda pustis da se glupi Srbi koji navijaju za Novaka glodju sa malobrojnijim glupim Srbina koji navijaju za Nadala a kojima pomazu isto tako glupi Hrvati koji mrze coveka koga zovu Nolo.

A ako se samo koju godinu vratimo unazad, videli bi da u trci za GOAT Nadal gotovo nije ni pominjan jer su mu gotovo svi bitni parametri uspesnosti bili losiji nego Federeru i Novaku. A pri tom je najvaznija stvar na svetu bila koliko si nedelja proveo na vrhu. Sad kad je Rodja otisao da plete dzempere, normalno je da ce da se kopaju neke budalastine po kojima ce da se dokazuje kako je Nadal bolji. I tako u krug

Nesto ce mu ostane

pre 1 godinu

Ovaj ce tesko da obori. Nole je GOAT vec sad, ali Nadalova dominacija na jednom slemu (na RG u njegovom slucaju)...to je rekord koji ce jako tesko da padne.

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je stvarno dosta sa ovom temom jer će sve izgubiti smisao. Novakov sam navijač ali ovo nije rijaliti.
Novak je najbolji i to svi u svetu tenisa dobro znaju i sada kad to još nije zvanično mnogo cenim ljude koji sada to smeju da kažu. Lako je posle kada sve bude potvrđeno, to je kao kada ustaše i četnici pređu u partizane 45-e.

pucar

pre 1 godinu

Sad, ovako definisanu statistiku Novak nece baš skoro da prebaci, treba da uzme još jedan ili dva AO i to da mu nailaze bar po 3-4 protivnika iz prvih 10, a u isto vreme da Rafa ne dobije bar još par takvih duela na FO. Teško bice

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad se sve uzima u obzir,i ulazi u sitna creva,dobro je što Novak nije oćelavio kao Nadal,i da je obrnuto,bio bi Nadal i tu u prednosti...

S. Galanski & P. Larkinson

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!

dzoks

pre 1 godinu

sa top 10 mozes da igras samo od cetvrtfinala tj 3 meca po turniru. znaci novak mora da osvoji jos 3 australije, a nadal ni jedan rg i pritom novaku moraju da legnu nosioci.

ipak ce morati jos barem 1 vise slem u australiji da osvoji novak sto je jos 5, da bi oborio ovaj rekord rafe.

ja verujem da hoce. ocekujem jos 23 slemova novaka za ukupno 45.

S. Galanski & P. Larkinson

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!

dzoks

pre 1 godinu

sa top 10 mozes da igras samo od cetvrtfinala tj 3 meca po turniru. znaci novak mora da osvoji jos 3 australije, a nadal ni jedan rg i pritom novaku moraju da legnu nosioci.

ipak ce morati jos barem 1 vise slem u australiji da osvoji novak sto je jos 5, da bi oborio ovaj rekord rafe.

ja verujem da hoce. ocekujem jos 23 slemova novaka za ukupno 45.

online

pre 1 godinu

Kako “Izmisle” neku statistiku kad god je sve povatao. Jeste ovo doduse dobar rekord nadala, al je ipak bitniji top 10 pobeda svuda, kao i top 5 i top 3. Svugde nole dominira.

x

pre 1 godinu

Našli su neki "rekord" koji drzi Nadal :)
A ko ima najviše pobeda protiv top 10 igrača na svim GS zajedno? Ili protiv top 10 igrača uopste na svim turnirima? Šta mislite ko je to?

Uskoro?

pre 1 godinu

Kao nosilac (a Djokovic je sigurno u prvih 16), kao i Nadal, on u najboljem slucaju moze da odigra 4 meca sa TOP10 igracima na AO, sto sve i da Nadal nikoga ne pobedi od TOP10 na RG moze u najboljem slucaju da obori rekord 2024. godine, sto bas nije uskoro u mojoj definiciji...
Realno ako uopste obori taj rekord...

varburg limuzina

pre 1 godinu

Da ne preterujemo sad i mi. Nek on srusi Nadal u ovom najvaznijem parametru a za ove rekorde za koje znaju samo najveci statisticari, za njih cemo lako.
Jos kad se uzme u obzir to da na jednom GS-u se mozes sresti sa top 10 igracima max njih 2-3, dolazimo do zakljucka da Nole mora da prasi na AO-u bar jos tri, cetiri godine a da Nadal od ove vise ne pobedi nikog iz top 10.
Tesko, ali kad je Novak u pitanju ni jedan rekord nije nedostizan.

fenomen

pre 1 godinu

Najvaznije je ko koliko ima dece, zvanično. Lista je ovakva
Federer 2X2= 4 komada
Novak 1+1= 2 komada
Nadal = 1 komad
Nek su živa i zdrava ali bi bila fora svih vekova da za 15-20 godina i ta deca igraju tenis i budu uspesna. Ne znam šta je Ciska rodila ( sina ili ćerku ) al svakako zelim da i Nadal ima sina i onda jednog dana da Stefan Djokovic junior ukrsti rekete sa Rafom juniorom i Rodjom juniorom.

Cile

pre 1 godinu

Чекајте мало!
Ако већ хоће неко и ово да убаци, па Федерер онда има 40 (четрдесет)
победа - 21 у Аустралији и 19 на Вимблдону. Бежи Надалу за ОСАМ победа.
Која бесмислена статистика, само да Надал остане још НЕГДЕ, сем на РГ.

Sou Bisnis

pre 1 godinu

Nije ovo nista novo... Nadal je toliko puta osvajao RG i znate sami kakav mu je skor na tom turniru... Samo 3 poraza i 110 pobeda... Otprilike... On ce svakako zbog toga da drzi neke rekorde!

Nata

pre 1 godinu

Anglosaksonci ocajnicki pokusavaju da izvuku neki i potpuno beznacajan kriterijum gde je Nadal bolji od Djokovica. Uzaludan posao, svima je jasno ko je najbolji igrac svih vremena.

Kaniđa

pre 1 godinu

Broj nedelja na 1.mestu potvrđuje da igrate i osvajate najveće turnire gde sigurno ne pobeđujete anonimuse ili juniore.Broj nedelja na prvom mestu,broj GS i međusobni skor to su jedina merila ko je bolji igrač Ostalo su sve prazne priče i navlačenja za ovog ili onog.

DukiNS

pre 1 godinu

U moru nekih besmislenih rekorda ovaj neće moći da obori, koliko god ga mi voleli. Jer trebalo bi da odigra još tri AO na izuzetnom nivou. A Rafa će verovatno pobeći još za koju pobedu. Novak ove godine da osvoji 'samo' još Monte Karlo, Vimbldon, Sinsinati i US ili RG i postaviće tad neke nove rekorde koji će važiti za vjeki vjekov.

Sabo

pre 1 godinu

Kada god pobedite nekog igrača iz Top 10 to se računa kao veliki uspeh, a kada to uradite 20 i više puta ulazite u krug "izuzetnih džentlmena".

Teniser i dzentlmen, ma daj. Kocijasi su bili veci dzentlmeni od ovih
danasnjih tenisera i sportskih zvijezda uopste.

Goran

pre 1 godinu

Iznalaze se sve besmisleniji rekordi da se dokaze nemoguce, a to sto je nemoguce je da je nemoguce da je Rafa bolji od Novaka jer ga Novak tuce u svim parametrima osim u olimpijskoj medalji i Dejvis kupu a izjednaceni su samo po ukupnom broju slemova. U svemu drugom je Novak bolji ili za klasu ili za nekoliko klasa. Po pitanju Top 10, Rafa ima 186 Top 10 pobeda a Novak ima 243. Koliko se razumem u matematiku, to je za trecinu vise, znaci za klasu bolji.

Mima

pre 1 godinu

A kad će Nadal da stigne Noletove rekorde, da osvoji 7 zavrsna turnira, da osboji bar po nedamput sve masyetsr da bude prvi na ATP listi 375 nedelja i fa ne nabrajam ostalo. Ne tražite dlaku u jajetu.

Šta, svaki dan žurka, drugar ti svaki dan pijan, ti dođeš samo petkom se napiješ i glavni si cuger?

pre 1 godinu

Uporno se apostrofira ovo nadmetanje Nadala i Novaka, što je u smislu aktuelne situacije savim prirodno.

Ono što nije prirodno, a tu zapad pokazuje koliko je spreman da jede i svoju decu samo da bi na meniu bilo i neko dete "nižih rasa", mada ni špance ne drže baš za mnogo više, ali sefardi u Kataloniji i vatikanski uticaj podražavaju lepu sliku i jednaku sliku sa "arijevcima" Evrope.

Dakle šta nije prirodno, to što su mediji "ubili" Federera.

A nije Nadal No.2 teniser svih vremena u toj GOAT trci, nego Federer!

Novak i Fderer imaju lepršavost, širi dijapazon svih elemenata tenisa, pa i ako je "Bik" sa Majorke negde i tu ozvaničen kao najistrajniji zbog fizičkih nekih atributa, zapravo su Nole i Federer tu dominanti!

Jeste, Nadal nikad nema utrnulu petu kada je RG u toku, uvek vaskrsne iz mrtvih pred RG, tu bljesne čak tih 14 puta, ali šljaka je špancima kao fudbalski tereni brazilcima, to nije nikakvo čudo. Dejvis kupove su namlatili jer su "šljakeri" SVI ŠPANCI, ne samo Nadal! Kroz istoriju šljaka je generalno ŠPANSKA! Čudo bi bilo da Nadal dominira na betonu, ili da Federer roka na šljaci, a u svakom momentu među prvih 20 igrača od kad je tenisa imamo po 5 španaca!

Dakle održavanje na listi kao No1 je jedan izuzetno, izuzetno težak teniski podvig! Nole ih ima ukupno više, Federer ih ima u nizu nedostižno mnogo, govorim od nedeljama na No1 mestu ATP liste!

Gledajte, cela godina turniri, gomilaš bodove, sledeće sve to BRANIŠ!

Gde je tu Nadal!!!

Piro

pre 1 godinu

Haha svaki dan izmisle neki parametar gde je nadal "bolji" od Djokovica. Ali nema problema, Nole i ovo skida.
(bojaaan, 8. februar 2023 10:40)

Nisam bas siguran u to, ali, nije ni bitno, ne mora sve rekorde da drzi.

Sinki

pre 1 godinu

Stvarno ce ovaj Rolan Garos biti istorijski....Nadalova vjerovatno poslednja prilika da osvoji gren slem,a Novak ako dodje do 23,to ce biti to,Rafa vise nece moci to da stigne i prestigne.

kritična masa

pre 1 godinu

Sad je stvarno dosta sa ovom temom jer će sve izgubiti smisao. Novakov sam navijač ali ovo nije rijaliti.
Novak je najbolji i to svi u svetu tenisa dobro znaju i sada kad to još nije zvanično mnogo cenim ljude koji sada to smeju da kažu. Lako je posle kada sve bude potvrđeno, to je kao kada ustaše i četnici pređu u partizane 45-e.

Sasa

pre 1 godinu

Ovo je trenutak u kom prestajem da, ne samo komentarisem, vec citam vesti o tenisu, a usled ovako blesavih rekorda. Bice ovde nekih drugih Sasa :), ima nas trista sa istim nikom, ali licno vise nikada necu komentarisati. Besmisao.

Nesto ce mu ostane

pre 1 godinu

Ovaj ce tesko da obori. Nole je GOAT vec sad, ali Nadalova dominacija na jednom slemu (na RG u njegovom slucaju)...to je rekord koji ce jako tesko da padne.

Dejv

pre 1 godinu

Ovo je apsurdna statistika, a verujem da tu Novak neće dostići Nadala.

A ni mene: ja sam rekorder po broju pobeda nad Top10 igračima u mom dvorištu. Koomšije mi kažu da sam goat, mada neki kažu i magarac...

sasa

pre 1 godinu

jeste , nek nadju da je nadal pobedio u nekom selu , pa da onda kazu da je goat zbog toga sto novak nije pobedio u tom selu.
ima goat statistika , nole je skoro 100 poena ispred drugog , federera.
bacam mikrofon.

stefan

pre 1 godinu

mislim da djokovic ima manje godina od nadala.. i to ce kako mi se cini ostati vecno tako i eto... nadal je znaci po tom pitanju bolji...

veliki strucnjak-najpametniji covek

pre 1 godinu

ma dajte vise sa nebitnim statistikama.

vreme je da nole zagospodari GS rekordom.. sve vazne ostale vec ima

I federer i nadal su bili rekorderi
Noletu je to onemoguceno prosle god ( jer se nije vakcinisao sto je njegov izbor )

mnogo bi vazno bilo ako Nadal ove god ne uzme RG gde je ogroman favorit - nemojte da vas zavara slabije izdanje na betonu. on se uvek preporodi tamo i jednostavno ima igru stvorenu za taj teren

lova do krova

pre 1 godinu

Bolje napišite kako Nadal nije uzeo 1 set Noletu na betonu i travi već 10 godina .........Ej 10 godina ne može 1 set da uzme a ne da ga pobedi , sve je bilo sa 2:0 i 3:0 !!!!

Zlooba

pre 1 godinu

Dva glavna rekorda ostaju u vlasnistvu Nadala(sa velikim sansama da ih uveca)-14 RG i skoro 20 godina u prvih deset!
To su takva vanplanetarna dostignuca o kojima Nolo moze samo da sanja a kad je budan da mu se vrti u glavi!
(S. Galanski & P. Larkinson, 8. februar 2023 13:21)

U prevu si, sigurno je veći uspeh biti u top 10, nego provesti 7-8 godina na prvom mestu, i to pored svih zamrzavanja, ne brojanja kovid nedelja, ne bodovanja Vimbldona, deportacija i zabrana.... Dok ovo pišem, shvatam šta je stvarno ovaj čovek postigao!

Dusanovo carstvo!

pre 1 godinu

A ne računaju se ATP turniri i ATP finala. A što ne pogledate ukupan broj pobeda protiv prvih 10 u svetu? Zašto se ograničiti samo na GS?

pucar

pre 1 godinu

Sad, ovako definisanu statistiku Novak nece baš skoro da prebaci, treba da uzme još jedan ili dva AO i to da mu nailaze bar po 3-4 protivnika iz prvih 10, a u isto vreme da Rafa ne dobije bar još par takvih duela na FO. Teško bice

miki

pre 1 godinu

Kakvo je sad ovo čudo od statistke?
Uz to, ako si nešto niže pozicioniran na ATP lestvici imaš više šansi da se već neko kolo pre završnice sretneš sa nekim iz TOP10. Znači sasvim je logično da je na vrhu Nadal - nije bio toliko dugo broj 1, a ima taj jedan jedini turnir na kome je stvarno dominantan i skoro uvek dogura do kraja.

darko

pre 1 godinu

Ne juri Novak nikoga,oni njega jure i ko zna da li ce ga iko ikada stici...!!!Meni je nesto drugo interesantno.Novak je pobedio Cicilpasa u finalu Australije polu rovit tri nula,a onomad Tima kad je bio mladji i nije bio povredjen jedva u petom setu..Pa se pitam da li je Tim dosta bolji igrac ili splet okolnosti?

Platipus perica

pre 1 godinu

Ni jedan igrac nece presticu Rafu po broju izvlacenja sorca iz donjeg dela ledja. Taj rekord ce ostati zlatnim slovima upisan u ANALE svetskog tenisa....

srki

pre 1 godinu

ti koji govoris o vanplanetarnim dostignucima nadala , pa kakva su onda novakova sa 4 GS vezana u nizu i preko 16 000 bodova ili sa 3 GS u jednoj godini i finale cetvrtog

Tomić branislav

pre 1 godinu

Da li neko zna da beograd ima najviše igrača koji su bili broj 1(open era) sa rodjenjem u istom(zimonjić, djoković, ivanović, janković i danijel nestor) ne verujem da postoji još neki grad sa toliko šampiona!

Marko

pre 1 godinu

Ovo je sad već postalo besmisleno…. Koliko statistika će da se gleda, to je neverovatno… dajte da sačekamo da završe karijere i biće jasno kao dan ko je najbolji (bolji)

Fx

pre 1 godinu

A koliko Nole ima na Wimbldonu ?
(bojan, 8. februar 2023 13:40) # Link komentara

Jedanaset.
Tri pobede protiv Federera, sva tri puta u finalu 2014. 2015. i 2019.
Dve protiv Nadala, jednom u finalu 2011. i jednom u polufinalu 2018.
Po jednom:
Robredo R64 2006.
Berdih četvrtfinale 2013.
Delpo polufinale 2013.
Čilić četvrtfinale 2015.
Anderson finale 2018. i
Beretini finale 2021.

Predo

pre 1 godinu

sta ce biti sledece? Rafa ima veci broj cipela od Novaka..
(djomla, 8. februar 2023 15:00)

Nema, to se vidi iz aviona, ali ima jedan rekord teško dostižan i za Novaka i Rafu. Federer ima dva para blizanaca i žena mu ima više kila od Jelene i Ciske. Pošto Jelena i Ciska neće da se udebljaju, a teško da će da rode blizance, Federer je GOAT.

Roditelj

pre 1 godinu

Šta je sledeće? Ko ima najviše pobeda na šljaci po sunčanom vremenu sa temperaturom većom od 28 stepeni neparnim danima?

Interesantno je kako se u poslednje vreme ističu neki rekordi koji favorizuju Nadala, jer su i zapadni mediji svesni da je Federer ispao iz trke.

Vezano za "rekord" iz teksta, evo malo konkretnije statistike o mečevima sa top 10 igračima.

Ukupno odigranih mečeva protiv top 10 igrača:

Đoković 349 (243 pobede, 69,63%)
Federer 346 (223, 64,45%)
Nadal 288 (186, 64,58%)

Najviše pobeda u jednoj sezoni protiv top 10 igrača za njih trojicu:

Đoković - 2015 - 31, 2012 - 24, 2013 - 24, 2011 - 21, 2011 - 21, 2014 - 19.
Nadal - 2013 - 24.
Federer - 2006 - 19.

Realno, najvažniji parametar bi trebao da bude broj nedelja na prvom mestu (što je do pre nekoliko godina i bilo), jer svaka ta nedelja potvrđuje da je neko najbolji u poslednjih godinu dana ukupno, uz recimo isticanje koliko je puta neko završio kalendarsku godinu na prvom mestu. Odmah iza su naravno veliki turniri, pri čemu se naravno najviše gledaju GS, a ako je neko približno jednak, gleda se dalje završni i ostali mastersi pre svega. Ako neko ima dilemu između dva igrača, uvek je tu i H2H statistika, naročito ako su odigrali bar 15-20 mečeva (npr. iako je po GOAT listi Federer ispred Nadala, niko nema pravo da kaže da je Federer bolji kada ga je Nadal toliko puta pobedio u direktnom duelu). Sve ostalo su manje bitne finese.

Ali, sačekajmo još malo, da se i preostala dvojica penzionišu pa da svedemo račune, iako je svima jasno ko je najbolji.

I ja sam glup

pre 1 godinu

Seo dokoni novinar i pokusao da smisli kako da dodje do jos par hiljada klikova na portalu, i rekao sebi daj da iskopam neku statistiku gde je Nadal bolji od Novaka. I onda pustis da se glupi Srbi koji navijaju za Novaka glodju sa malobrojnijim glupim Srbina koji navijaju za Nadala a kojima pomazu isto tako glupi Hrvati koji mrze coveka koga zovu Nolo.

A ako se samo koju godinu vratimo unazad, videli bi da u trci za GOAT Nadal gotovo nije ni pominjan jer su mu gotovo svi bitni parametri uspesnosti bili losiji nego Federeru i Novaku. A pri tom je najvaznija stvar na svetu bila koliko si nedelja proveo na vrhu. Sad kad je Rodja otisao da plete dzempere, normalno je da ce da se kopaju neke budalastine po kojima ce da se dokazuje kako je Nadal bolji. I tako u krug

Tom i ja

pre 1 godinu

Kad se sve uzima u obzir,i ulazi u sitna creva,dobro je što Novak nije oćelavio kao Nadal,i da je obrnuto,bio bi Nadal i tu u prednosti...