Nedelja, 21.08.2022.

21:20

US Open nagovestio da Novak neće igrati

Zvanični sajt US Opena nagovestio je da Novak Đoković neće moći da uđe u zemlju i učestvuje na turniru u Njujorku.

Izvor: B92

US Open nagovestio da Novak neæe igrati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

156 Komentari

Sortiraj po:

Mile

pre 1 godinu

Nole nisi trebao da se kacis sa ATPom. Na proslom US openu izbacili te zbog loptice koja je pogodila sudiju, director AO opena te navukao u Australiju i dobio si 3 godine zabranu ulaska a sada guraju Nadala a o tebi nista kao da ne postojis.

Just sayin'

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.
(Jaca, 22. avgust 2022 08:32

Naravno da niko ne moze da izbrise njegove sportske rezultate
Nije mi jasan samo ovaj deo da je trebalo da cuti dok se situacija ne sredi?
Kako bi objasnio sto preskace AO ili USO a igra tamo gde vakcina vise nije uslov?
Pa nije on Nadal da folira, ne znam , videcu, boli stomak , boli rebro, boli koleno, boli stopalo...u zavisnosti koji turnir je u pitanju.

Stojan

pre 1 godinu

Lav ide po pozivu, pa dobrodoslica, a ne ide tamo gde ga ne zele, prosto.
Pola takmicara na US Open necipovano pa igra, a Nole posto je strani drzavljanin ne moze. Pa gde to ima?
Nije on ko Nadal, da falsifikuje sve sto radi i uzima i da se pravi naivan i povredjen.

Jaca

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.

Maurezii

pre 1 godinu

Evo vam jedan primer, da bi naši radnici otišli sezonski da rade u Americi mora da prilože dokaz o vakcinaciji, nema tu neke mudrosti, onaj ko želi da ode da zaradi ima dve opcije, da se vakciniše ili da plati i dobije potvrdu o vakcinaciji. Da, to je moguce u našem divljem sistemu. E sad naš radnik da bi zaradio neke male pare će to da uradi a čovek koji može da zaradi tamo dodatne milione i ispiše istoriju za sva vremena to ne želi. Meni ga nije žao ni malo. Pogotovo što se radi o osobi koja je lažirala pcr potvrdu.

Cvele

pre 1 godinu

Biti razuman uporan i hrabar je jedno, a sujeveran, povodljiv i strašljiv nešto drugo. Pored toga on je javna ličnost i tu su pravila i aršini sasvim drugačiji nego za obične ljude. Njegove odluke nisu više privatne kada se tiču javnog interesa. Dakle, sloboda izbora mu je u tom domenu veoma ograničena. To se vidi po posledicama. Može da bude srećan da nije doživeo kenselovanje.

ICXC NIKA

pre 1 godinu

Nek propoje pjesna od užasa,
oltar prâvi na kamen krvavi!”
"Treba služit česti i imenu.
neka bude borba neprestana,
neka bude što biti ne može"

Ostani Srbine dosledan i karakteran! Podrska Novaku, najvecem bircu za ljudsku slobodu i distojanstvo trenutno u celome svetu. Amin

VUK

pre 1 godinu

Zašto Novak nije odleteo za Havanu ? Brodom ušao na Floridu i ko čovek odleteo iz Miami za New York. Mogao je legalno da uđe tako u USA. Neće !!! Uskoro napušta tenis, a kao lider antivaksera , kojih ima na desetine miliona, biće njihov lider do kraja života i zaradiće na tome sto puta više nego od tenisa. Ovo je sada čist biznis.

Sokobanjka

pre 1 godinu

Imam veliko poštovanje prema Novaku. Svaka čast za doslednost u svojim stavovima. Ja sam se tri puta vakcinisala i smatram da je vakcina spasila milione života, ali svako ima prava na svoje mišljenje. S druge strane SAD su pravna država,zakoni su isti za sve i Đoković to mora da poštuje. A u naredne dve,tri godine biće prilike da osvoji još trofeja i postane najbolji u istoriji tenisa što in uistinu i jeste.

Freeman

pre 1 godinu

Postoje dobri izgledi da Novak postane igrač sa najviše osvojenih GS titula igrajuci nekoliko godina i to pred kraj karijere samo dva turnira od moguća četiri.Jednostavno najbolji svih vremena čak i ako se to ne dogodi.

Ccc

pre 1 godinu

Dave se u sopstvenoj gluposti, treba da se divimo Novakovoj izuzetnosti jer nece da se vakcinise i da mu se divimo zbog toga jer je najbolji sportista nase zemlje, e dobar ti je taj sarkazam...

znanje-imanje

pre 1 godinu

Odluka u stvari nije doneta. I em je spram svega drugog Novak nebitan em nije realno da u zadnji čas Novak tamo sleti. Ali...
Treba pratiti znake pucanja i nevidljivog preokreta. Recimo kako nam je ovih dana donedavni Assistant Secretary of Defense for Health Affairs Dr. Terry Adirim. Ako koristite Gugl kao i obično nećete naći ono što nas zanima https://www.sott.net/article/471221-Biden-officials-scramble-to-escape-blame-for-unlawful-Pentagon-order-mandating-mRNA-jab-for-troops
A to je da su počele da pljušte tužbe samih vojnika i njihovih grupa/organizacija, protiv USA vojske koja ih je prinudno vakcinisala. Jer? Jer su sada nesrećni: niti su "zaštićeni" niti su zdravi i bez posledica. A na sve... verovatno ste zaboravili da Fajzer na koji su ih naterali nije imao dozvolu već samo privremenu? Ali se ne sme prinudno vakcinisati sa privremeno dozvoljenim sredstvima! A onaj kasniji Fajzer, koji su i ovde delili, nije bio onaj "komirnati" koji je dobio privremenu dozvolu...
E sad draga nam Teri više nije na položaju, ali je ona potpisala da svi ima da prime bocu. A ona se pravda da nije ona (jer ona je "samo" potpisala) nego njen nadređeni, Sekretar Odbrane, je naredio. Oće reći igranka "nisam ja kriv(a), on je" je već počela. Ukidanje prinuda se već desilo i oni hitaju da pređu u "pojeo vuk magarca" fazu.
U tom smislu ukidanje vakcina kao uslova za ulazak visi u vazduhu. Ne zbog Novaka nego kao njihova optimizacija "vuk pojeo magarca". Vakcinisanog, pa mu je preseo.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Čekaj, čekaj me, čekaj i ja doći neću! Da Đoković stvarno veruje da će ga pustiti u Njujork ne bi uspevao da stigne na sva važna sportska dešavanja zadnjih dana.

Milos Radulovic

pre 1 godinu

Сам Ђоковић је јасно и гласно рекао да је апсолутно свестан свих последица притом и спреман да их сноси, а које ће произаћи због одлуке да се не вакцинише. Чему сада оволико коментара?

rs

pre 1 godinu

Apsurdna odluka!Pa dobro je poznato da i vakcinisani oboljevaju od covida,..Sasvim je realno očekivati da neko od tenisera koji je primio Fajzer pre godinu dana u međuvremenu dobije koronu i sa njom stigne na US open. Validnije bi bilo da se svi prethodno testiraju.

Sale

pre 1 godinu

Čitav život posvetio tome da bude GOAT, došao nadomak cilja, i digao ruke zbog paranoida koji su čuli za vakcinu pre dve godine. Ispada da je meni više stalo da bude najbolji nego njemu

cudni su im propisi

pre 1 godinu

ja ako sam dobro razumeo, on iako nije vakcinisan moze da igra kao americki drzavljanin, ali posto nije vakcinisan moze da igra ali ne moze da udje u zemlju posto nije drzavljanin. Dakle on i bez ulaska u drzavljanstvo ne bi mogao da igra i da nije nevakcinisan, a i da je vakcinisan ne bi bez potvrde o drzavljanstvu mogao da igra. Bez potvrde o ulasku, svakako mu ne bi vredelo i da je drzavljanin, posto nije nevakcinisanim statusom stekao potvrdu o drzavljanstvu.

BataUSA

pre 1 godinu

E zbog takvih kao sto su onih bih uveo jos par pravila: da mora da se pokaze da si vakcinisan protiv gripa, malarije, boginja (velikih malih srednjih...), kolere, migrene, koprivnjace... pa ako neces, brate, pravo izbora, ne mora da igras jer ti nije stalo da igras. Tako treba!

darko

pre 1 godinu

Bojim se da je ovo uvertira za zabrane i sledece godine na svim Slemovima ..Druga ije ne mogu da ga sprece da postane Goat,ali se nadam da gresim i nadam se da Nadalko nece osvojiti US.

miro split

pre 1 godinu

Niko ne mrzi Novaka ka Novaka.
Mrze se samo oni koji misle svojom glavom i viruju vlastitim očima,a očito je da je cijepljenje protiv korone jedna velika obmana.

Petar

pre 1 godinu

Vaznija je ideologija od jednog stranog tenisera.U sta se pretvorila Amerika?U vreme epidemije, kada nije bilo vakcine, isao sam u Ameriku, na pasoskoj kontroli mi samo rekli "dobrodosli".Bajdenova administracija jeziva, nadam se da ce na izborima doziveti najveci poraz ikada.

Toni

pre 1 godinu

Svaki čovek koji se drži svojih principa , makar bilo i na njegovu štetu , zaslužuje poštovanje. Nije njegova obaveza da se vakciniše da bi pučanstvo imalo šta da gleda uz grickalice i pivo. Ako njemu ne smeta što mu izmiču milionske nagrade i slava , znači da čvrsto veruje u to što radi. Svaka čast za to, nebitno da li je u pravu.

Sinke

pre 1 godinu

Stvarno je cudno kako Novak lako prihvata sve ovo sto se desava...Ipak je ovo zavrsna faza karijere kada je trebao najvise da pritisne i osvoji sto vise slemova i bude ispred Nadala i Federera za sva vremena...I da je primio tu glupu vakcinu prije pola godine,sada niko o tome vise ne bi ni pricao,pricalo bi se samo o uspjesima na terenu i o osvajanju gren slemova...Bulvalno je u toj siruaciji sada da mora da ceka godinu dana na sledeci slem.

ccc

pre 1 godinu

Vakcinisan sam 3 puta i to dejstvo vakcine je odavno prestalo...I?? Normalno nemam vise nameru da se vakcinisem jer je jasno da nema svrhe. Ta vakcina ne stiti a da se ne zarazis i ako si vakcinisan. Stariji ljudi sa hronicnim bolestima..ok. Ali zdravi kao Novak?? Cemu? Potpuno je jasan cilj. Nekome je lova jos potrebna..Sto nije nista cudno jer para nikad dosta. I kada je imas hoces jos i jos...

Ko

pre 1 godinu

Nema zavera, jednostavno američki CDC, kao sve birokratije, je spor. I trenutno su u procesu velike reorganizacije.
Realno, zabrana ulaska nevakcinisani strancima je glupost, ali dok to prođe kroz sve nivoe odluka i potvrda, proći će još vremena. I to je to.

ivan

pre 1 godinu

Pravila u USA su bzv. ali su takva. Novak je svesno,kao jedini vrhunski sportista na svetu odlučio da se ne vakciniše, i za ovo je u velikoj meri sam kriv. Volim ga i navijam za njega, ali oko vakcine ga ne podržavam. Uticaj Imaza, Nestora, Osmanagića, a pre svega svoje supruge u pogledu medicine je strašan. Da je vakcinisan sad bi jurio verovatno 23GS,ovako treba da molimo Boga da Nadal ne osvoji USO. Čovek se samouništava..šta ako kovid pravila kao USA koja ne podržavam i protiv sam obavezne vakcine ostanu i sledeće godine, šta ako ih vrati Evropa i Australija. Čemu toliki strah od vakcine, pa nisu valjda Jokić, Bogdanović, Vlahović i svi naši teniseri i sportisti, svi teniseri sveta vrhunski i svi vrhunski sportisti sveta budale što su se vakcinisali. Videli, takva su pravila, neki su i protiv, ali shvataju da postoje pravila. Mislim da niko nije izmučio svoje navijače u poslednjih godinu dana kao Novak, i tu mu zameram na sebičnosti. Ipak želim mu svu sreću u daljoj karijeri, ali će biti jako teško.

Milan

pre 1 godinu

@Misim stvarno, sad ja nesto tebi da kazem, saglasan sam sa vecinom sto si napisao ali brt od koga da nas/ih bude stid?? pa jesi pratio kampanju protiv djokovica u australiji pa ukljucivanje usa medija pa da nisam to video nr bih verovao, nista se ne razlikuju nasi informeri, kuriri, pinkovi ALO bkv katastrofa frameovanje od koga me stomak zaboleo pa reakcije izmanipulisanih gradjana pa istrazivanje slucaja pa upadljivo cutanje kolega i onda i imas takvu reakciju kod nas i u porodici isusa djokovica. nema razloga da taj propis ne ukinu, mislim da sam razumeo njegovu logiku koja je ekonomska uglavnom jer vakcina zaista stiti od teskog oblika covida i razumljivo je da ne zele da se stranci razbole na njihovoj teritoriji i stvore ogromne troskove a mozda i umru sto onda povlaci nove i ujedno je to pritisak na zdravszveni sistem kojeg se oslobadjaju. Nije glupo sto su trazili izuzeće glupo je insistirati na pravnoj jednakosti sto u poslednje vreme cujemo od nekih tenisera koji su zapravo ipoliticki filozofi i teoreticari prava a sto nismo znali. od pocetka je pravna nejednakost na delu a sve bi to bilo izbegnuto da je drzava uvela obaveznu vakcinaciju.

Mare

pre 1 godinu

E ljudi u svim ovim komentarima,zaboravili smo osnovno pravilo Amerike ,a i celog sveta,,DEMOKRATIJA’’ kojom se svi dice samo kada im treba.Odluka svakog coveka o svom zdravlju je njegova licna stvar i ne moze niko da ga uslovljava da nesto uradi ili ne.Prvilno bi bilo da Novaka i bilo kog coveka puste na njihovo tlo.pa neka ga testiraju,a ako je zarazen onda nema igranja,a ne ovako,jedna velika diskriminacija.Cim se pojavila korona umrla je i sloboda ,a i demokratija.I Novak ne izigrava nikakvog Isusa ,nego je to njegova odluka i kao odrastao covek je rekao da je spreman da istrpi sve posledice,tako da ja njega nikada nisam cuo da kuka niti da trazi da zbog njega menjaju pravila.Rekao je da postuje odluku svake zemlje.(za one koje kritikuju Noleta i koji su kratkog pamcenj)Ja bi voleo da svi mozemo kao Nole da kazemo ne,Ali nazalost nemamo dovoljno para,a i mu..!
Novak je svim svojim odlukama,a i borbom za pravicnost i jednakost pokazao prvo da je COVEK,jedna velika ljudska gromada koja se na ovim prostorima radja jednom u 100 godina.Toliko od mene,a da li ce biti GOAT to je nebitno.On je najbolji tamo gde treba,a to je ljudskost,spreman je da svakom pomogne kada god treba i koliko treba,i ne mrzi nikoga i zna da oprosti.

Todor

pre 1 godinu

Aktuelni zakon USA je da nevakcinisani ljudi ne mogu uci u USA. Nije bitno dali je osoba glumac, profesor, sportista itd, i ne trazi se razlog zasto osoba nije vakcinisana. Stvar he jasna kao dan. Ista stvar vazi i za Australiju, sto znaci da ako se ZAKON ne promeni, Djokovic propusta 2 sledeca GS.

varga stevan

pre 1 godinu

ovo je sve politički....da Nole ima neko drugo drzavljanstvo nebi se pravio problem oko us opena...a dali su vakcinisan...Nadal i ostali sa ATP TURA

miljas.

pre 1 godinu

Sam je birao put i postalo je vise dosadno citati o tome. Sta, mi koji smo se vakcinisali smo ludi. Cemu vise plakanje---'oce, nece ?

drex

pre 1 godinu

Al me više nerviraju ove vesti. Ljudi, alo. Novak neće igrati na US openu i to se zna već odavno. ATP i organizator US opena nemaju ništa s tim nego vlast Sjedinjenjih Američkih Država. Prestanite više da pravite dramu tamo gde je nema. Novak je doneo svoju odluku i neće je promeniti, Sjedinjene Američke Države su takođe donele svoju odluku i neće je promeniti. Novak nije svestan kakvu je štetu sebi naneo ni zbog čega. Liči mi na lika iz filma Inception kome su u glavu usadili ideju toliko jako da čovek postaje zombi te ideje.

inat

pre 1 godinu

Setite se samo Muhamed Alija,sa kakvim je olosem imao posla dok je cinilo ono u sta je verovao i u cemu je bio u pravu…i takav ce ostati zapisan u istoriji zauvek ,bas kao i Novak!!! Za razliku od ovih neoliberalnih nvo botova i parizer glodara…:)

pera detlic

pre 1 godinu

ok, da je nepravda jeste. ne dozvoliti novaku da igra na 2 GS i solidnom broju mastersa godisnje.
ali je novak mogao da se vakcinise kao 99% tenisera i da igra. da napravi ustupak zarad tenisa.
ali je stavio druge stvari ispred.
i zato mi uopste nece biti nezasluzeno ako rafa zavrsi sa vecim broje grend slemova. on koji je stavio tenis ispred svega u svom zivotu.

novak je toliko truda ulozio i na kraju jako glupo postupio. sta je realno postigao ovim?
sacuvao zdravlje? nije mogao da nabavi sertifikat? ma ajde

glupo glupo i nista drugo

Vladimir

pre 1 godinu

I ja nisam vaksinisan i ja ne mogu u SAD i ako imam puno rodbine tamo. Nadam se da ce ovo ludilo oko korone nekada zavrsiti jer ako ne onda cu se i ja vaksinisat. Ali trpit cu barem jos tri godine.

Splavar

pre 1 godinu

Nema se sta tu nagovestavati, sve je jasno jos od novembra prosle godine. Bajdenova administracija ne moze narediti Amerikancima i strancima na SAD teritoriji nikakvu vakcinaciju, ali strancima van granica mogu narediti sta pozele jer nemaju zastitu Ustava. Pa sto su one nestrecnike drzali godinama u Gvatanamu bez optuznice, a ovde bi ih morali pustiti posle 24 sata. Ovo je bitno politicko pitanje za demokrate, niko normalan ne bi ocekivao da ce vlast popustiti zbog nekog tenisera. USO nije srecan zbog toga, ali oni su absolutno nebitni van sveta tenisa koji nije ni promil americke populacije. Ovde vise ljudi igra taj sport rekreativno nego sto prati turnire i zna imena trenutnih GS sampiona

Milan

pre 1 godinu

Pravilna odluka, novax nije ni morao da se cepi ako mu vakcinacija ne odgovara i to njegovo telo ne podnosi, mogao je da kupi potvrdu o vakcinaciji.To nije uradio zato sto bi onda ceo svet znao da se "cepio". Cemu sve to? Sta hoce sa tim da postigne? Ko ga tera na to? A sto neki ovde tvrde da nije trebao biti didkvalifikovan posto je pogodio lopticom sudijku je potpuna glupost. Vidi se na snimku da je prvo pogledao u desno da vidi gde se sudijka tacno nalazi o potom uzeo lopticu i pogodio sudijku.

Bao bao

pre 1 godinu

Mogli od pocetka da se oglase, znalo se za njihov stav oduvek. Ovako samo zele da gnjave Novaka i sve koji ga podrzavaju.
Moje misljenje...

Milan

pre 1 godinu

Ocekivano. Nece ga pustiti ni u Australiju, vec sad vam kazem, nemojte bez veze pisati 250 clanaka na tu temu sledece godine. Djokovic sad ide na odmor od tenisa za godinu dana a i ja sa njim posto mi ne pada na pamet da pratim bilo sta oko ovih Miki Maus Opena.

5-9

pre 1 godinu

'ipak' se moglo iskoristiti u slucaju da ce igrati.. a ne u ovom slucaju kada vec svi znamo jos od januara da nece igrati Ameriku
(pwubew, 21. avgust 2022 21:37)

Ko je ovaj dečko? Svako veče ostavlja dobre komentare...

Gocke loznički bolid

pre 1 godinu

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.
(glukozamin, 21. avgust 2022 22:26)

U prevodu, to važi samo za učešće na turniru ne za ulazak u USA. Laku noć.

Ventura101Freeway

pre 1 godinu

imam super predlog koji ovde radi 100%, dođi u meksiko onda putem Teksasa uđi u Ameriku ILEGALNO, onda će te guvernor teksasa poslati odmah u New York putem autobusa sa ostalim 39 iligalaca tamo kod demokrata koji primaju svakog . To radi texas guvernor sada svaki dan. Svaki dan po 100 ih pošalje.

Giroslav

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Možda je imao dokaz kad je ulazio u martu. Sve to ostaje negde zabeleženo.

Canadaboy

pre 1 godinu

Posto mnogi govore da broj GS nije zvanica potvrda da je neko 🐐 (i sam tako mislim) ne treba se uzbudjivati bez razloga. Zauvek ce ostati otvorena debata ko je najveci.... i samim tim treba da smo zadovoljni i Novak i mi ostali (fanovi velike trojke)....

Šeki

pre 1 godinu

Sinke

Ma nemoj, neko da se potrudi da napravi neko izuzeće? A zašto bi se neko potrudio da napravi izuzeće za njega, zašto se Novak nije potrudio da napravi to izuzeće za sebe i primi vakcinu? Zašto bi on bio privilegovan, zar nije nesportski i NEfer da za njega ne važi isto kao za ostale? Ovo je toliko pravedno (na šta vi niste navikli), a bilo bi toliko nepravedno da su ga pustili. Da li to vaš (mislim na sve vas) mozak može da shvati? Očigledno ne....

Giroslav

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasno zašto mu neka institucija nije napisala kao da je vakcinisan i sve je riješeno.
(Dorchester, 21. avgust 2022 23:32)


Nikad mi neće biti jasno kako neki likovi promovišu laž i kražu kao nešto legalno!

Sarkazam

pre 1 godinu

Niznji duhom su preplavili komentare. Isprani mozgovi, zlobni, zavidni, podmukli i prosto priglupi su sada vecina. Dave se u sopstvenom otpadu i smeta im svaka izuzeztnost. Zato je ovde puno glupisti o najboljem srpskom sportisti svih vremena i najboljem teniseru svih vremena.

Toma

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Milane rodjeni, da bi uopste usao u avion za SAD morao je biti vakcinisan. Znaci u Americi ne kontrolisu sve, mozda nasumicno. U drzavi iz koje polecete ste vec provereni.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ne pratim mnogo ovu ujdurmu oko svega ovoga,ali nek mi neko razjasni sledeće:
Koliko ja razumem,ne moze stranac da udje u SAD ako nije vakcinisan,jel tako?
Moj drugar,koji je dobio drzavljanstvo pre 7-8 godina,ovde,u Srbiji je vec skoro godinu dana. Nevakcinisan,niti ce biti.
Za 5 dana ide u Ameriku i uci ce bez problema. Zasto je on manje rizican od Novaka?
O cemu se tu radi?

Sevilla

pre 1 godinu

Za Vlada:

Ne radi se o tome da su svi protiv Novaka vec o tome da ljudi drzi BESMISLENO pravilo o vakcinaciji.

Ne postoji bukvalno nijedan razlog da to pravilo i dalje postoji. Stavise CDC je pre 2 nedelje prestao da diskriminise izmedju vakc.i nevakc!

Farma-mafija radi svoje, a svi vi koji to ne vidite, bili vi vakcinisani ili ne, ste ili naivni ili malo slabije inteligencije (ovo ne znaci da sam ja mnogo pametan vec iskljucivo ono sto pise).

Ovo ide mnogo dalje od Novaka a on je nazalost jedna od najvecih zrtvi COVID nebuloza!

Lolita

pre 1 godinu

Moze neka zemlja da propise da ulaze samo jednooki, stranci naravno, njihovi sve normalno..pa vi izvadite jedno oko..zakon je zakon, sta da se radi..To bi za neke ovde bilo skroz ok.

Bane

pre 1 godinu

(Hrundi Bakshi, 21. avgust 2022 23:17)
Pa lepo piše pravilo važi za ne državljane SAD i emigrante. Za državljane SAD, kao što je tvoj drug, ovo pravilo ne važi.

Србин ожењен стјуардесом

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

На аеродрому поласка путник се проверава да ли испуњава услове за улазак у дотичну земљу.

Entropy fighter

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.
(Vlad, 21. avgust 2022 21:59)

Mislis da si nesto pametan i duhovit sto si napisao i potpisao ovako nesto, a u stvari si nula i evolucioni korak unazad. Sraf u masini gluposti i isprani mozak. Autoimuna autosovinisticka bolest srpskog naroda. E to si ti, "komentatoru"...

Aca

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.
(Gledalac, 21. avgust 2022 21:39)

Djokovic je sam sebi jedina prepreka. Da mu je tenis bio na prvom mestu, imao bi sigurno vec daleko vise GS od Nadala. On se ovako bavi vakcinama i nepravdom dok Nadal osvaja.

@ majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.
(majtimajk, 21. avgust 2022 22:55)

A ti mozes ovog avgusta '22 da verujes u sta god hoces, ali Nole ne igra i ne ulazi u USA ma sta god ti verovao ili ne.

Србислав Рашка

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...

Misim stvarno

pre 1 godinu

Svakom ko nije noloman bilo je jasno da se od predsednika SAD ne mogu tražite "usluge" - znate Novak je "najveći svih vremena", srbski Isus, ako biste mogli da zažmurite, kao kod nas kad naša Jeca prođe kroz crveno, u to vreme pedeset maraka panduru i nikom ništa (ja znam šta pišem, nolomanijo iš!), a ja sam uzalud pokušavao da objavim kako je besprizorno pisati američkom predsednikiu povodom "izuzeća", kojoj je budali to muopšte moglo da padne na um? Onda sam otkrio da je ona kongresmenka Klaudija Tini pripada srpskom kokusu i da joj je molbu da se učlani dobila od našeg ambasadora Marka, i jasno je da se konci protežu do Beograda ili od Beograda. Kad je bila frka ono Melburna, setite se da je ceo državni vrh držao govore, a noilomani se spremali na invaziju Kanbere. Sve ovo što se radilo, on nolomana so medija, jedna je velika bruka. Voleo bih da znam koliko je u sve ovo umešan klan Đokovića, mada slutim sve.

Admini su cudo

pre 1 godinu

Gde je profesionalni hater Miloš sa njegovim čuvenim : E moj nolo ?
Da li se još nije otreznio radi proslave ove vesti ?
(Daca Francuz, 21. avgust 2022 22:34)

Taj @milos je neko iz redakcije B92. Kako drugacije objasniti da se svaka njegova glupost objavi pa makar je 100x ponovio.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!
(Kokan, 21. avgust 2022 22:23)

Bas se tvrdoglav kad se mesas u stvari koje te se ne ticu. Da si malo uporniji i da mislis svojom glavom...

Kokan

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!

glukozamin

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.
(Marinko, 21. avgust 2022 21:58)

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA

Eto, ti isti Rusi vakcinisani nisu igrali Vimbldon.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...
(Србислав Рашка, 21. avgust 2022 22:10)
Pojede te mrznja i kompleksi jer verovatno u zivotu nista nisi uspesno uradio, pa te boli uspeh onih sto su se potrudili.

Aleksej

pre 1 godinu

Nerviraju se ljudi oko Noleta 15 godina da bi on na kraju GOAT trke odlucio da se ne vakcinise i prepusti veliko priznanje coveku koji to ne zasluzuje. E sad ljudi grese sto su se nervirali, Novak ma tipicno balkanski ,,principi su principi"...

Vlad

pre 1 godinu

@simba...
Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?

Konli

pre 1 godinu

Cak i ona diskfalifikacija sa USO 2020 i to je bilo posljedica korone. Naime turniri prije US Opena su se igrali bez liniskih sudija, zato je Djokovic onako nesvjesno i ispalio lopticu, zato sto je navikao da nema liniskih sudija. Al bez obzira na to, ona diskfalifikacija je ponono sramna. Znaci Djokovic je zbog korone izgubio 4 cista Slema! 4 bajo moj, 4!

cccc

pre 1 godinu

Ne mora ni da igra. Vimbldon je bio godišnji cilj i to je ostvareno. Dogodine igra sva 4. Novak će igrati minimum još 4 godine.
Pa oni neka vide šta će.

питам за друга

pre 1 godinu

То да неће играти, јасно је већ месецима. Изненадио бих се ако му скину забрану у Аустралији. Профит на вакцинама је ипак знатно већи него на тамо неким тенисима.

???

pre 1 godinu

@Simba
O cemu pricas? Nikada, ali NIKADA u svojoj karijeri, Novak Djokovic nije imao vise GS titula od Nadala. Dakle, Nadal ce imati vise GS od Novaka zato sto je tokom CITAVE KARIJERE bio bolji teniser i imao vise GS. Cinjenica.

ko nama

pre 1 godinu

Nije morao da prica o tome sta misli o vakcini i da nabavi da se vakcnisao. ko zna i ovo drugi nisu o tome pricali mozda su nabavili dokaze o vakcinaciji ko bi to i ko to posle proverava. ovako gubi sve mogucnosti da bude najbolji svih vremena.

Mitar

pre 1 godinu

Tri puta sam vakcinisan prije 18 mjeseci.Omikron soj koji je trenutno preovlađujuci je otporan na dosadasnje vakcine i vakcinacija sa njima trenutno nema nikakav efekat ili oko 10%.
Tako da insistiranje na vakcinaciji trenutno nema svrhu.
U SAD ce to pravilo biti ukinuto do prvog oktobra!

Vlad

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sport odavno neispunjava svoju svrhu tu glavnu reč drže ljudi poput Bill Gateca što je neviđšena sramota za sport.Umesto da sedi iza rešetaka Bill se meša gde stigne i radi šta poželi a poješče ga zloba iznurtra.

Beži bre

pre 1 godinu

Koje bre bezbednosne mere.Odem iz Evrope da gledam mečeve pokažem da sam vakcinisani Fajzerom,Amer dođe da gleda isto ne pokaže ništa,pritom malo raznese koronku a za tebe ga zabole.Znači oni mogu po ovome da zaraze druge,a njih niko ne sme.Nkih kad zadesi zadesile ih,ja se bar nadam jedan dobar asteroid,pa nek bude posle samo okean.

Simba

pre 1 godinu

Novak nece moci igrati ni sledece godine na Us Openu,u to sam ubijedjen,nekome jednostavno u vrhu svjetske piramide ne odgovara da se korona zavrsi..Sto se tice Australije,i tu mislim da mu nece ukinuti suspenziju od 3 godine ulaska u zemlju.....Ostaje mu Rolan Garos i Vimbldon.....Godinu dana bez gren slemova.....Ima 35 godina,zavrsna faza karijere,ogromna steta....Eto,na kraju ce definitivno ispasti da je Nadal zbog korone,vakcine,politike osvojio vise gren slemova od Djokovica....Nevjerovatno ali istinitio.....To ce biti upisano u istoriju sporta kao jedna od najvecih sportkih nepravdi.

Marinko

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.

Sinke

pre 1 godinu

Da li je ovo normalno,da se nije moglo naci rijesenje za potpuno zdravog sportistu,pricamo o covjeku koji je jedan od najboljih sportista u istoriji....Da li je realno da neko barem malo nije ulozio truda,da se napravi neko izuzece.Covjek igra tenis,gren slem,bori se za istoriju,za najvise gren slemova.....Zabraniti takvom sportisti da igra na Us Openu samo zbog vakcine....Jednostavno nevjerovatno.....Nesto mi govori da ce opet bito slicno kao u Australiji,Nadal ce da se muci ali ce na kraju osvojiti i otici na 23 slema.

Gledalac

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.

Pragmatik

pre 1 godinu

(Simba, 21. avgust 2022 21:40)

Nadal i pored veceg broja GS,sto je pitanje,nikad nece biti GOAT.Nek Nole do kraja karijere osvoji samo jos 3 GS,boze zdravlje,i sve ce biti jasno.

Simba

pre 1 godinu

Novak nece moci igrati ni sledece godine na Us Openu,u to sam ubijedjen,nekome jednostavno u vrhu svjetske piramide ne odgovara da se korona zavrsi..Sto se tice Australije,i tu mislim da mu nece ukinuti suspenziju od 3 godine ulaska u zemlju.....Ostaje mu Rolan Garos i Vimbldon.....Godinu dana bez gren slemova.....Ima 35 godina,zavrsna faza karijere,ogromna steta....Eto,na kraju ce definitivno ispasti da je Nadal zbog korone,vakcine,politike osvojio vise gren slemova od Djokovica....Nevjerovatno ali istinitio.....To ce biti upisano u istoriju sporta kao jedna od najvecih sportkih nepravdi.

питам за друга

pre 1 godinu

То да неће играти, јасно је већ месецима. Изненадио бих се ако му скину забрану у Аустралији. Профит на вакцинама је ипак знатно већи него на тамо неким тенисима.

Gledalac

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.

Vlad

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.

Mitar

pre 1 godinu

Tri puta sam vakcinisan prije 18 mjeseci.Omikron soj koji je trenutno preovlađujuci je otporan na dosadasnje vakcine i vakcinacija sa njima trenutno nema nikakav efekat ili oko 10%.
Tako da insistiranje na vakcinaciji trenutno nema svrhu.
U SAD ce to pravilo biti ukinuto do prvog oktobra!

Kokan

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!

Sarkazam

pre 1 godinu

Niznji duhom su preplavili komentare. Isprani mozgovi, zlobni, zavidni, podmukli i prosto priglupi su sada vecina. Dave se u sopstvenom otpadu i smeta im svaka izuzeztnost. Zato je ovde puno glupisti o najboljem srpskom sportisti svih vremena i najboljem teniseru svih vremena.

@ majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.
(majtimajk, 21. avgust 2022 22:55)

A ti mozes ovog avgusta '22 da verujes u sta god hoces, ali Nole ne igra i ne ulazi u USA ma sta god ti verovao ili ne.

cccc

pre 1 godinu

Ne mora ni da igra. Vimbldon je bio godišnji cilj i to je ostvareno. Dogodine igra sva 4. Novak će igrati minimum još 4 godine.
Pa oni neka vide šta će.

Giroslav

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasno zašto mu neka institucija nije napisala kao da je vakcinisan i sve je riješeno.
(Dorchester, 21. avgust 2022 23:32)


Nikad mi neće biti jasno kako neki likovi promovišu laž i kražu kao nešto legalno!

Vlad

pre 1 godinu

@simba...
Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?

Entropy fighter

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.
(Vlad, 21. avgust 2022 21:59)

Mislis da si nesto pametan i duhovit sto si napisao i potpisao ovako nesto, a u stvari si nula i evolucioni korak unazad. Sraf u masini gluposti i isprani mozak. Autoimuna autosovinisticka bolest srpskog naroda. E to si ti, "komentatoru"...

Sevilla

pre 1 godinu

Za Vlada:

Ne radi se o tome da su svi protiv Novaka vec o tome da ljudi drzi BESMISLENO pravilo o vakcinaciji.

Ne postoji bukvalno nijedan razlog da to pravilo i dalje postoji. Stavise CDC je pre 2 nedelje prestao da diskriminise izmedju vakc.i nevakc!

Farma-mafija radi svoje, a svi vi koji to ne vidite, bili vi vakcinisani ili ne, ste ili naivni ili malo slabije inteligencije (ovo ne znaci da sam ja mnogo pametan vec iskljucivo ono sto pise).

Ovo ide mnogo dalje od Novaka a on je nazalost jedna od najvecih zrtvi COVID nebuloza!

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sport odavno neispunjava svoju svrhu tu glavnu reč drže ljudi poput Bill Gateca što je neviđšena sramota za sport.Umesto da sedi iza rešetaka Bill se meša gde stigne i radi šta poželi a poješče ga zloba iznurtra.

Misim stvarno

pre 1 godinu

Svakom ko nije noloman bilo je jasno da se od predsednika SAD ne mogu tražite "usluge" - znate Novak je "najveći svih vremena", srbski Isus, ako biste mogli da zažmurite, kao kod nas kad naša Jeca prođe kroz crveno, u to vreme pedeset maraka panduru i nikom ništa (ja znam šta pišem, nolomanijo iš!), a ja sam uzalud pokušavao da objavim kako je besprizorno pisati američkom predsednikiu povodom "izuzeća", kojoj je budali to muopšte moglo da padne na um? Onda sam otkrio da je ona kongresmenka Klaudija Tini pripada srpskom kokusu i da joj je molbu da se učlani dobila od našeg ambasadora Marka, i jasno je da se konci protežu do Beograda ili od Beograda. Kad je bila frka ono Melburna, setite se da je ceo državni vrh držao govore, a noilomani se spremali na invaziju Kanbere. Sve ovo što se radilo, on nolomana so medija, jedna je velika bruka. Voleo bih da znam koliko je u sve ovo umešan klan Đokovića, mada slutim sve.

Pragmatik

pre 1 godinu

(Simba, 21. avgust 2022 21:40)

Nadal i pored veceg broja GS,sto je pitanje,nikad nece biti GOAT.Nek Nole do kraja karijere osvoji samo jos 3 GS,boze zdravlje,i sve ce biti jasno.

Beži bre

pre 1 godinu

Koje bre bezbednosne mere.Odem iz Evrope da gledam mečeve pokažem da sam vakcinisani Fajzerom,Amer dođe da gleda isto ne pokaže ništa,pritom malo raznese koronku a za tebe ga zabole.Znači oni mogu po ovome da zaraze druge,a njih niko ne sme.Nkih kad zadesi zadesile ih,ja se bar nadam jedan dobar asteroid,pa nek bude posle samo okean.

glukozamin

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.
(Marinko, 21. avgust 2022 21:58)

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.

Србислав Рашка

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...

Aca

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.
(Gledalac, 21. avgust 2022 21:39)

Djokovic je sam sebi jedina prepreka. Da mu je tenis bio na prvom mestu, imao bi sigurno vec daleko vise GS od Nadala. On se ovako bavi vakcinama i nepravdom dok Nadal osvaja.

???

pre 1 godinu

@Simba
O cemu pricas? Nikada, ali NIKADA u svojoj karijeri, Novak Djokovic nije imao vise GS titula od Nadala. Dakle, Nadal ce imati vise GS od Novaka zato sto je tokom CITAVE KARIJERE bio bolji teniser i imao vise GS. Cinjenica.

Aleksej

pre 1 godinu

Nerviraju se ljudi oko Noleta 15 godina da bi on na kraju GOAT trke odlucio da se ne vakcinise i prepusti veliko priznanje coveku koji to ne zasluzuje. E sad ljudi grese sto su se nervirali, Novak ma tipicno balkanski ,,principi su principi"...

Sinke

pre 1 godinu

Da li je ovo normalno,da se nije moglo naci rijesenje za potpuno zdravog sportistu,pricamo o covjeku koji je jedan od najboljih sportista u istoriji....Da li je realno da neko barem malo nije ulozio truda,da se napravi neko izuzece.Covjek igra tenis,gren slem,bori se za istoriju,za najvise gren slemova.....Zabraniti takvom sportisti da igra na Us Openu samo zbog vakcine....Jednostavno nevjerovatno.....Nesto mi govori da ce opet bito slicno kao u Australiji,Nadal ce da se muci ali ce na kraju osvojiti i otici na 23 slema.

Marinko

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.

Konli

pre 1 godinu

Cak i ona diskfalifikacija sa USO 2020 i to je bilo posljedica korone. Naime turniri prije US Opena su se igrali bez liniskih sudija, zato je Djokovic onako nesvjesno i ispalio lopticu, zato sto je navikao da nema liniskih sudija. Al bez obzira na to, ona diskfalifikacija je ponono sramna. Znaci Djokovic je zbog korone izgubio 4 cista Slema! 4 bajo moj, 4!

Splavar

pre 1 godinu

Nema se sta tu nagovestavati, sve je jasno jos od novembra prosle godine. Bajdenova administracija ne moze narediti Amerikancima i strancima na SAD teritoriji nikakvu vakcinaciju, ali strancima van granica mogu narediti sta pozele jer nemaju zastitu Ustava. Pa sto su one nestrecnike drzali godinama u Gvatanamu bez optuznice, a ovde bi ih morali pustiti posle 24 sata. Ovo je bitno politicko pitanje za demokrate, niko normalan ne bi ocekivao da ce vlast popustiti zbog nekog tenisera. USO nije srecan zbog toga, ali oni su absolutno nebitni van sveta tenisa koji nije ni promil americke populacije. Ovde vise ljudi igra taj sport rekreativno nego sto prati turnire i zna imena trenutnih GS sampiona

Milan

pre 1 godinu

Ocekivano. Nece ga pustiti ni u Australiju, vec sad vam kazem, nemojte bez veze pisati 250 clanaka na tu temu sledece godine. Djokovic sad ide na odmor od tenisa za godinu dana a i ja sa njim posto mi ne pada na pamet da pratim bilo sta oko ovih Miki Maus Opena.

ko nama

pre 1 godinu

Nije morao da prica o tome sta misli o vakcini i da nabavi da se vakcnisao. ko zna i ovo drugi nisu o tome pricali mozda su nabavili dokaze o vakcinaciji ko bi to i ko to posle proverava. ovako gubi sve mogucnosti da bude najbolji svih vremena.

Bane

pre 1 godinu

(Hrundi Bakshi, 21. avgust 2022 23:17)
Pa lepo piše pravilo važi za ne državljane SAD i emigrante. Za državljane SAD, kao što je tvoj drug, ovo pravilo ne važi.

Србин ожењен стјуардесом

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

На аеродрому поласка путник се проверава да ли испуњава услове за улазак у дотичну земљу.

Šeki

pre 1 godinu

Sinke

Ma nemoj, neko da se potrudi da napravi neko izuzeće? A zašto bi se neko potrudio da napravi izuzeće za njega, zašto se Novak nije potrudio da napravi to izuzeće za sebe i primi vakcinu? Zašto bi on bio privilegovan, zar nije nesportski i NEfer da za njega ne važi isto kao za ostale? Ovo je toliko pravedno (na šta vi niste navikli), a bilo bi toliko nepravedno da su ga pustili. Da li to vaš (mislim na sve vas) mozak može da shvati? Očigledno ne....

Admini su cudo

pre 1 godinu

Gde je profesionalni hater Miloš sa njegovim čuvenim : E moj nolo ?
Da li se još nije otreznio radi proslave ove vesti ?
(Daca Francuz, 21. avgust 2022 22:34)

Taj @milos je neko iz redakcije B92. Kako drugacije objasniti da se svaka njegova glupost objavi pa makar je 100x ponovio.

Toma

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Milane rodjeni, da bi uopste usao u avion za SAD morao je biti vakcinisan. Znaci u Americi ne kontrolisu sve, mozda nasumicno. U drzavi iz koje polecete ste vec provereni.

Lolita

pre 1 godinu

Moze neka zemlja da propise da ulaze samo jednooki, stranci naravno, njihovi sve normalno..pa vi izvadite jedno oko..zakon je zakon, sta da se radi..To bi za neke ovde bilo skroz ok.

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ne pratim mnogo ovu ujdurmu oko svega ovoga,ali nek mi neko razjasni sledeće:
Koliko ja razumem,ne moze stranac da udje u SAD ako nije vakcinisan,jel tako?
Moj drugar,koji je dobio drzavljanstvo pre 7-8 godina,ovde,u Srbiji je vec skoro godinu dana. Nevakcinisan,niti ce biti.
Za 5 dana ide u Ameriku i uci ce bez problema. Zasto je on manje rizican od Novaka?
O cemu se tu radi?

Maurezii

pre 1 godinu

Evo vam jedan primer, da bi naši radnici otišli sezonski da rade u Americi mora da prilože dokaz o vakcinaciji, nema tu neke mudrosti, onaj ko želi da ode da zaradi ima dve opcije, da se vakciniše ili da plati i dobije potvrdu o vakcinaciji. Da, to je moguce u našem divljem sistemu. E sad naš radnik da bi zaradio neke male pare će to da uradi a čovek koji može da zaradi tamo dodatne milione i ispiše istoriju za sva vremena to ne želi. Meni ga nije žao ni malo. Pogotovo što se radi o osobi koja je lažirala pcr potvrdu.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...
(Србислав Рашка, 21. avgust 2022 22:10)
Pojede te mrznja i kompleksi jer verovatno u zivotu nista nisi uspesno uradio, pa te boli uspeh onih sto su se potrudili.

Canadaboy

pre 1 godinu

Posto mnogi govore da broj GS nije zvanica potvrda da je neko 🐐 (i sam tako mislim) ne treba se uzbudjivati bez razloga. Zauvek ce ostati otvorena debata ko je najveci.... i samim tim treba da smo zadovoljni i Novak i mi ostali (fanovi velike trojke)....

Ventura101Freeway

pre 1 godinu

imam super predlog koji ovde radi 100%, dođi u meksiko onda putem Teksasa uđi u Ameriku ILEGALNO, onda će te guvernor teksasa poslati odmah u New York putem autobusa sa ostalim 39 iligalaca tamo kod demokrata koji primaju svakog . To radi texas guvernor sada svaki dan. Svaki dan po 100 ih pošalje.

Milos Radulovic

pre 1 godinu

Сам Ђоковић је јасно и гласно рекао да је апсолутно свестан свих последица притом и спреман да их сноси, а које ће произаћи због одлуке да се не вакцинише. Чему сада оволико коментара?

Giroslav

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Možda je imao dokaz kad je ulazio u martu. Sve to ostaje negde zabeleženo.

Cvele

pre 1 godinu

Biti razuman uporan i hrabar je jedno, a sujeveran, povodljiv i strašljiv nešto drugo. Pored toga on je javna ličnost i tu su pravila i aršini sasvim drugačiji nego za obične ljude. Njegove odluke nisu više privatne kada se tiču javnog interesa. Dakle, sloboda izbora mu je u tom domenu veoma ograničena. To se vidi po posledicama. Može da bude srećan da nije doživeo kenselovanje.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.

Milan

pre 1 godinu

Pravilna odluka, novax nije ni morao da se cepi ako mu vakcinacija ne odgovara i to njegovo telo ne podnosi, mogao je da kupi potvrdu o vakcinaciji.To nije uradio zato sto bi onda ceo svet znao da se "cepio". Cemu sve to? Sta hoce sa tim da postigne? Ko ga tera na to? A sto neki ovde tvrde da nije trebao biti didkvalifikovan posto je pogodio lopticom sudijku je potpuna glupost. Vidi se na snimku da je prvo pogledao u desno da vidi gde se sudijka tacno nalazi o potom uzeo lopticu i pogodio sudijku.

Gocke loznički bolid

pre 1 godinu

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.
(glukozamin, 21. avgust 2022 22:26)

U prevodu, to važi samo za učešće na turniru ne za ulazak u USA. Laku noć.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA

Eto, ti isti Rusi vakcinisani nisu igrali Vimbldon.

Sale

pre 1 godinu

Čitav život posvetio tome da bude GOAT, došao nadomak cilja, i digao ruke zbog paranoida koji su čuli za vakcinu pre dve godine. Ispada da je meni više stalo da bude najbolji nego njemu

EUFORIJA

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!
(Kokan, 21. avgust 2022 22:23)

Bas se tvrdoglav kad se mesas u stvari koje te se ne ticu. Da si malo uporniji i da mislis svojom glavom...

5-9

pre 1 godinu

'ipak' se moglo iskoristiti u slucaju da ce igrati.. a ne u ovom slucaju kada vec svi znamo jos od januara da nece igrati Ameriku
(pwubew, 21. avgust 2022 21:37)

Ko je ovaj dečko? Svako veče ostavlja dobre komentare...

Jaca

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.

ivan

pre 1 godinu

Pravila u USA su bzv. ali su takva. Novak je svesno,kao jedini vrhunski sportista na svetu odlučio da se ne vakciniše, i za ovo je u velikoj meri sam kriv. Volim ga i navijam za njega, ali oko vakcine ga ne podržavam. Uticaj Imaza, Nestora, Osmanagića, a pre svega svoje supruge u pogledu medicine je strašan. Da je vakcinisan sad bi jurio verovatno 23GS,ovako treba da molimo Boga da Nadal ne osvoji USO. Čovek se samouništava..šta ako kovid pravila kao USA koja ne podržavam i protiv sam obavezne vakcine ostanu i sledeće godine, šta ako ih vrati Evropa i Australija. Čemu toliki strah od vakcine, pa nisu valjda Jokić, Bogdanović, Vlahović i svi naši teniseri i sportisti, svi teniseri sveta vrhunski i svi vrhunski sportisti sveta budale što su se vakcinisali. Videli, takva su pravila, neki su i protiv, ali shvataju da postoje pravila. Mislim da niko nije izmučio svoje navijače u poslednjih godinu dana kao Novak, i tu mu zameram na sebičnosti. Ipak želim mu svu sreću u daljoj karijeri, ali će biti jako teško.

Todor

pre 1 godinu

Aktuelni zakon USA je da nevakcinisani ljudi ne mogu uci u USA. Nije bitno dali je osoba glumac, profesor, sportista itd, i ne trazi se razlog zasto osoba nije vakcinisana. Stvar he jasna kao dan. Ista stvar vazi i za Australiju, sto znaci da ako se ZAKON ne promeni, Djokovic propusta 2 sledeca GS.

Bao bao

pre 1 godinu

Mogli od pocetka da se oglase, znalo se za njihov stav oduvek. Ovako samo zele da gnjave Novaka i sve koji ga podrzavaju.
Moje misljenje...

Toni

pre 1 godinu

Svaki čovek koji se drži svojih principa , makar bilo i na njegovu štetu , zaslužuje poštovanje. Nije njegova obaveza da se vakciniše da bi pučanstvo imalo šta da gleda uz grickalice i pivo. Ako njemu ne smeta što mu izmiču milionske nagrade i slava , znači da čvrsto veruje u to što radi. Svaka čast za to, nebitno da li je u pravu.

Sokobanjka

pre 1 godinu

Imam veliko poštovanje prema Novaku. Svaka čast za doslednost u svojim stavovima. Ja sam se tri puta vakcinisala i smatram da je vakcina spasila milione života, ali svako ima prava na svoje mišljenje. S druge strane SAD su pravna država,zakoni su isti za sve i Đoković to mora da poštuje. A u naredne dve,tri godine biće prilike da osvoji još trofeja i postane najbolji u istoriji tenisa što in uistinu i jeste.

Petar

pre 1 godinu

Vaznija je ideologija od jednog stranog tenisera.U sta se pretvorila Amerika?U vreme epidemije, kada nije bilo vakcine, isao sam u Ameriku, na pasoskoj kontroli mi samo rekli "dobrodosli".Bajdenova administracija jeziva, nadam se da ce na izborima doziveti najveci poraz ikada.

ICXC NIKA

pre 1 godinu

Nek propoje pjesna od užasa,
oltar prâvi na kamen krvavi!”
"Treba služit česti i imenu.
neka bude borba neprestana,
neka bude što biti ne može"

Ostani Srbine dosledan i karakteran! Podrska Novaku, najvecem bircu za ljudsku slobodu i distojanstvo trenutno u celome svetu. Amin

znanje-imanje

pre 1 godinu

Odluka u stvari nije doneta. I em je spram svega drugog Novak nebitan em nije realno da u zadnji čas Novak tamo sleti. Ali...
Treba pratiti znake pucanja i nevidljivog preokreta. Recimo kako nam je ovih dana donedavni Assistant Secretary of Defense for Health Affairs Dr. Terry Adirim. Ako koristite Gugl kao i obično nećete naći ono što nas zanima https://www.sott.net/article/471221-Biden-officials-scramble-to-escape-blame-for-unlawful-Pentagon-order-mandating-mRNA-jab-for-troops
A to je da su počele da pljušte tužbe samih vojnika i njihovih grupa/organizacija, protiv USA vojske koja ih je prinudno vakcinisala. Jer? Jer su sada nesrećni: niti su "zaštićeni" niti su zdravi i bez posledica. A na sve... verovatno ste zaboravili da Fajzer na koji su ih naterali nije imao dozvolu već samo privremenu? Ali se ne sme prinudno vakcinisati sa privremeno dozvoljenim sredstvima! A onaj kasniji Fajzer, koji su i ovde delili, nije bio onaj "komirnati" koji je dobio privremenu dozvolu...
E sad draga nam Teri više nije na položaju, ali je ona potpisala da svi ima da prime bocu. A ona se pravda da nije ona (jer ona je "samo" potpisala) nego njen nadređeni, Sekretar Odbrane, je naredio. Oće reći igranka "nisam ja kriv(a), on je" je već počela. Ukidanje prinuda se već desilo i oni hitaju da pređu u "pojeo vuk magarca" fazu.
U tom smislu ukidanje vakcina kao uslova za ulazak visi u vazduhu. Ne zbog Novaka nego kao njihova optimizacija "vuk pojeo magarca". Vakcinisanog, pa mu je preseo.

drex

pre 1 godinu

Al me više nerviraju ove vesti. Ljudi, alo. Novak neće igrati na US openu i to se zna već odavno. ATP i organizator US opena nemaju ništa s tim nego vlast Sjedinjenjih Američkih Država. Prestanite više da pravite dramu tamo gde je nema. Novak je doneo svoju odluku i neće je promeniti, Sjedinjene Američke Države su takođe donele svoju odluku i neće je promeniti. Novak nije svestan kakvu je štetu sebi naneo ni zbog čega. Liči mi na lika iz filma Inception kome su u glavu usadili ideju toliko jako da čovek postaje zombi te ideje.

miljas.

pre 1 godinu

Sam je birao put i postalo je vise dosadno citati o tome. Sta, mi koji smo se vakcinisali smo ludi. Cemu vise plakanje---'oce, nece ?

rs

pre 1 godinu

Apsurdna odluka!Pa dobro je poznato da i vakcinisani oboljevaju od covida,..Sasvim je realno očekivati da neko od tenisera koji je primio Fajzer pre godinu dana u međuvremenu dobije koronu i sa njom stigne na US open. Validnije bi bilo da se svi prethodno testiraju.

BataUSA

pre 1 godinu

E zbog takvih kao sto su onih bih uveo jos par pravila: da mora da se pokaze da si vakcinisan protiv gripa, malarije, boginja (velikih malih srednjih...), kolere, migrene, koprivnjace... pa ako neces, brate, pravo izbora, ne mora da igras jer ti nije stalo da igras. Tako treba!

miro split

pre 1 godinu

Niko ne mrzi Novaka ka Novaka.
Mrze se samo oni koji misle svojom glavom i viruju vlastitim očima,a očito je da je cijepljenje protiv korone jedna velika obmana.

Ko

pre 1 godinu

Nema zavera, jednostavno američki CDC, kao sve birokratije, je spor. I trenutno su u procesu velike reorganizacije.
Realno, zabrana ulaska nevakcinisani strancima je glupost, ali dok to prođe kroz sve nivoe odluka i potvrda, proći će još vremena. I to je to.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Čekaj, čekaj me, čekaj i ja doći neću! Da Đoković stvarno veruje da će ga pustiti u Njujork ne bi uspevao da stigne na sva važna sportska dešavanja zadnjih dana.

Freeman

pre 1 godinu

Postoje dobri izgledi da Novak postane igrač sa najviše osvojenih GS titula igrajuci nekoliko godina i to pred kraj karijere samo dva turnira od moguća četiri.Jednostavno najbolji svih vremena čak i ako se to ne dogodi.

VUK

pre 1 godinu

Zašto Novak nije odleteo za Havanu ? Brodom ušao na Floridu i ko čovek odleteo iz Miami za New York. Mogao je legalno da uđe tako u USA. Neće !!! Uskoro napušta tenis, a kao lider antivaksera , kojih ima na desetine miliona, biće njihov lider do kraja života i zaradiće na tome sto puta više nego od tenisa. Ovo je sada čist biznis.

inat

pre 1 godinu

Setite se samo Muhamed Alija,sa kakvim je olosem imao posla dok je cinilo ono u sta je verovao i u cemu je bio u pravu…i takav ce ostati zapisan u istoriji zauvek ,bas kao i Novak!!! Za razliku od ovih neoliberalnih nvo botova i parizer glodara…:)

Mare

pre 1 godinu

E ljudi u svim ovim komentarima,zaboravili smo osnovno pravilo Amerike ,a i celog sveta,,DEMOKRATIJA’’ kojom se svi dice samo kada im treba.Odluka svakog coveka o svom zdravlju je njegova licna stvar i ne moze niko da ga uslovljava da nesto uradi ili ne.Prvilno bi bilo da Novaka i bilo kog coveka puste na njihovo tlo.pa neka ga testiraju,a ako je zarazen onda nema igranja,a ne ovako,jedna velika diskriminacija.Cim se pojavila korona umrla je i sloboda ,a i demokratija.I Novak ne izigrava nikakvog Isusa ,nego je to njegova odluka i kao odrastao covek je rekao da je spreman da istrpi sve posledice,tako da ja njega nikada nisam cuo da kuka niti da trazi da zbog njega menjaju pravila.Rekao je da postuje odluku svake zemlje.(za one koje kritikuju Noleta i koji su kratkog pamcenj)Ja bi voleo da svi mozemo kao Nole da kazemo ne,Ali nazalost nemamo dovoljno para,a i mu..!
Novak je svim svojim odlukama,a i borbom za pravicnost i jednakost pokazao prvo da je COVEK,jedna velika ljudska gromada koja se na ovim prostorima radja jednom u 100 godina.Toliko od mene,a da li ce biti GOAT to je nebitno.On je najbolji tamo gde treba,a to je ljudskost,spreman je da svakom pomogne kada god treba i koliko treba,i ne mrzi nikoga i zna da oprosti.

Ccc

pre 1 godinu

Dave se u sopstvenoj gluposti, treba da se divimo Novakovoj izuzetnosti jer nece da se vakcinise i da mu se divimo zbog toga jer je najbolji sportista nase zemlje, e dobar ti je taj sarkazam...

pera detlic

pre 1 godinu

ok, da je nepravda jeste. ne dozvoliti novaku da igra na 2 GS i solidnom broju mastersa godisnje.
ali je novak mogao da se vakcinise kao 99% tenisera i da igra. da napravi ustupak zarad tenisa.
ali je stavio druge stvari ispred.
i zato mi uopste nece biti nezasluzeno ako rafa zavrsi sa vecim broje grend slemova. on koji je stavio tenis ispred svega u svom zivotu.

novak je toliko truda ulozio i na kraju jako glupo postupio. sta je realno postigao ovim?
sacuvao zdravlje? nije mogao da nabavi sertifikat? ma ajde

glupo glupo i nista drugo

varga stevan

pre 1 godinu

ovo je sve politički....da Nole ima neko drugo drzavljanstvo nebi se pravio problem oko us opena...a dali su vakcinisan...Nadal i ostali sa ATP TURA

Sinke

pre 1 godinu

Stvarno je cudno kako Novak lako prihvata sve ovo sto se desava...Ipak je ovo zavrsna faza karijere kada je trebao najvise da pritisne i osvoji sto vise slemova i bude ispred Nadala i Federera za sva vremena...I da je primio tu glupu vakcinu prije pola godine,sada niko o tome vise ne bi ni pricao,pricalo bi se samo o uspjesima na terenu i o osvajanju gren slemova...Bulvalno je u toj siruaciji sada da mora da ceka godinu dana na sledeci slem.

Mile

pre 1 godinu

Nole nisi trebao da se kacis sa ATPom. Na proslom US openu izbacili te zbog loptice koja je pogodila sudiju, director AO opena te navukao u Australiju i dobio si 3 godine zabranu ulaska a sada guraju Nadala a o tebi nista kao da ne postojis.

Stojan

pre 1 godinu

Lav ide po pozivu, pa dobrodoslica, a ne ide tamo gde ga ne zele, prosto.
Pola takmicara na US Open necipovano pa igra, a Nole posto je strani drzavljanin ne moze. Pa gde to ima?
Nije on ko Nadal, da falsifikuje sve sto radi i uzima i da se pravi naivan i povredjen.

Just sayin'

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.
(Jaca, 22. avgust 2022 08:32

Naravno da niko ne moze da izbrise njegove sportske rezultate
Nije mi jasan samo ovaj deo da je trebalo da cuti dok se situacija ne sredi?
Kako bi objasnio sto preskace AO ili USO a igra tamo gde vakcina vise nije uslov?
Pa nije on Nadal da folira, ne znam , videcu, boli stomak , boli rebro, boli koleno, boli stopalo...u zavisnosti koji turnir je u pitanju.

darko

pre 1 godinu

Bojim se da je ovo uvertira za zabrane i sledece godine na svim Slemovima ..Druga ije ne mogu da ga sprece da postane Goat,ali se nadam da gresim i nadam se da Nadalko nece osvojiti US.

ccc

pre 1 godinu

Vakcinisan sam 3 puta i to dejstvo vakcine je odavno prestalo...I?? Normalno nemam vise nameru da se vakcinisem jer je jasno da nema svrhe. Ta vakcina ne stiti a da se ne zarazis i ako si vakcinisan. Stariji ljudi sa hronicnim bolestima..ok. Ali zdravi kao Novak?? Cemu? Potpuno je jasan cilj. Nekome je lova jos potrebna..Sto nije nista cudno jer para nikad dosta. I kada je imas hoces jos i jos...

cudni su im propisi

pre 1 godinu

ja ako sam dobro razumeo, on iako nije vakcinisan moze da igra kao americki drzavljanin, ali posto nije vakcinisan moze da igra ali ne moze da udje u zemlju posto nije drzavljanin. Dakle on i bez ulaska u drzavljanstvo ne bi mogao da igra i da nije nevakcinisan, a i da je vakcinisan ne bi bez potvrde o drzavljanstvu mogao da igra. Bez potvrde o ulasku, svakako mu ne bi vredelo i da je drzavljanin, posto nije nevakcinisanim statusom stekao potvrdu o drzavljanstvu.

Milan

pre 1 godinu

@Misim stvarno, sad ja nesto tebi da kazem, saglasan sam sa vecinom sto si napisao ali brt od koga da nas/ih bude stid?? pa jesi pratio kampanju protiv djokovica u australiji pa ukljucivanje usa medija pa da nisam to video nr bih verovao, nista se ne razlikuju nasi informeri, kuriri, pinkovi ALO bkv katastrofa frameovanje od koga me stomak zaboleo pa reakcije izmanipulisanih gradjana pa istrazivanje slucaja pa upadljivo cutanje kolega i onda i imas takvu reakciju kod nas i u porodici isusa djokovica. nema razloga da taj propis ne ukinu, mislim da sam razumeo njegovu logiku koja je ekonomska uglavnom jer vakcina zaista stiti od teskog oblika covida i razumljivo je da ne zele da se stranci razbole na njihovoj teritoriji i stvore ogromne troskove a mozda i umru sto onda povlaci nove i ujedno je to pritisak na zdravszveni sistem kojeg se oslobadjaju. Nije glupo sto su trazili izuzeće glupo je insistirati na pravnoj jednakosti sto u poslednje vreme cujemo od nekih tenisera koji su zapravo ipoliticki filozofi i teoreticari prava a sto nismo znali. od pocetka je pravna nejednakost na delu a sve bi to bilo izbegnuto da je drzava uvela obaveznu vakcinaciju.

Vladimir

pre 1 godinu

I ja nisam vaksinisan i ja ne mogu u SAD i ako imam puno rodbine tamo. Nadam se da ce ovo ludilo oko korone nekada zavrsiti jer ako ne onda cu se i ja vaksinisat. Ali trpit cu barem jos tri godine.

Kokan

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!

Србислав Рашка

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...

Vlad

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.

Gledalac

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.

???

pre 1 godinu

@Simba
O cemu pricas? Nikada, ali NIKADA u svojoj karijeri, Novak Djokovic nije imao vise GS titula od Nadala. Dakle, Nadal ce imati vise GS od Novaka zato sto je tokom CITAVE KARIJERE bio bolji teniser i imao vise GS. Cinjenica.

Simba

pre 1 godinu

Novak nece moci igrati ni sledece godine na Us Openu,u to sam ubijedjen,nekome jednostavno u vrhu svjetske piramide ne odgovara da se korona zavrsi..Sto se tice Australije,i tu mislim da mu nece ukinuti suspenziju od 3 godine ulaska u zemlju.....Ostaje mu Rolan Garos i Vimbldon.....Godinu dana bez gren slemova.....Ima 35 godina,zavrsna faza karijere,ogromna steta....Eto,na kraju ce definitivno ispasti da je Nadal zbog korone,vakcine,politike osvojio vise gren slemova od Djokovica....Nevjerovatno ali istinitio.....To ce biti upisano u istoriju sporta kao jedna od najvecih sportkih nepravdi.

Entropy fighter

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA. Kako to vama ne dopire do mozga? Jednostavno se to s lakoćom rešava - vakciniši se čoveče jer nećeš više igrati GS turnire... ubi te sujeta, predrasude i inat... nije ti to Srbija da ne poštuješ pravila. Kao da ste svi poludeli, pa u jeku pandemiji niko nije mogaoao da uđe u Srbiju ako nije vakcinisan, govorim za, strance. Kako vam to nije jasno? Svi drugi su vakcinisani, teniseri igraju, samo srpski Jesus Hristus Superstar to ignoriše, a vi se palite i mrzite celi svet!?
On je sa antivakserskim stavom okončao karijeru, džaba vam se nadati. Sam pao sam se ubio...neko reče.
(Vlad, 21. avgust 2022 21:59)

Mislis da si nesto pametan i duhovit sto si napisao i potpisao ovako nesto, a u stvari si nula i evolucioni korak unazad. Sraf u masini gluposti i isprani mozak. Autoimuna autosovinisticka bolest srpskog naroda. E to si ti, "komentatoru"...

Misim stvarno

pre 1 godinu

Svakom ko nije noloman bilo je jasno da se od predsednika SAD ne mogu tražite "usluge" - znate Novak je "najveći svih vremena", srbski Isus, ako biste mogli da zažmurite, kao kod nas kad naša Jeca prođe kroz crveno, u to vreme pedeset maraka panduru i nikom ništa (ja znam šta pišem, nolomanijo iš!), a ja sam uzalud pokušavao da objavim kako je besprizorno pisati američkom predsednikiu povodom "izuzeća", kojoj je budali to muopšte moglo da padne na um? Onda sam otkrio da je ona kongresmenka Klaudija Tini pripada srpskom kokusu i da joj je molbu da se učlani dobila od našeg ambasadora Marka, i jasno je da se konci protežu do Beograda ili od Beograda. Kad je bila frka ono Melburna, setite se da je ceo državni vrh držao govore, a noilomani se spremali na invaziju Kanbere. Sve ovo što se radilo, on nolomana so medija, jedna je velika bruka. Voleo bih da znam koliko je u sve ovo umešan klan Đokovića, mada slutim sve.

Vlad

pre 1 godinu

@simba...
Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?

slaviša šmigič

pre 1 godinu

Sport odavno neispunjava svoju svrhu tu glavnu reč drže ljudi poput Bill Gateca što je neviđšena sramota za sport.Umesto da sedi iza rešetaka Bill se meša gde stigne i radi šta poželi a poješče ga zloba iznurtra.

@ majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.
(majtimajk, 21. avgust 2022 22:55)

A ti mozes ovog avgusta '22 da verujes u sta god hoces, ali Nole ne igra i ne ulazi u USA ma sta god ti verovao ili ne.

Sarkazam

pre 1 godinu

Niznji duhom su preplavili komentare. Isprani mozgovi, zlobni, zavidni, podmukli i prosto priglupi su sada vecina. Dave se u sopstvenom otpadu i smeta im svaka izuzeztnost. Zato je ovde puno glupisti o najboljem srpskom sportisti svih vremena i najboljem teniseru svih vremena.

Beži bre

pre 1 godinu

Koje bre bezbednosne mere.Odem iz Evrope da gledam mečeve pokažem da sam vakcinisani Fajzerom,Amer dođe da gleda isto ne pokaže ništa,pritom malo raznese koronku a za tebe ga zabole.Znači oni mogu po ovome da zaraze druge,a njih niko ne sme.Nkih kad zadesi zadesile ih,ja se bar nadam jedan dobar asteroid,pa nek bude posle samo okean.

cccc

pre 1 godinu

Ne mora ni da igra. Vimbldon je bio godišnji cilj i to je ostvareno. Dogodine igra sva 4. Novak će igrati minimum još 4 godine.
Pa oni neka vide šta će.

Sinke

pre 1 godinu

Da li je ovo normalno,da se nije moglo naci rijesenje za potpuno zdravog sportistu,pricamo o covjeku koji je jedan od najboljih sportista u istoriji....Da li je realno da neko barem malo nije ulozio truda,da se napravi neko izuzece.Covjek igra tenis,gren slem,bori se za istoriju,za najvise gren slemova.....Zabraniti takvom sportisti da igra na Us Openu samo zbog vakcine....Jednostavno nevjerovatno.....Nesto mi govori da ce opet bito slicno kao u Australiji,Nadal ce da se muci ali ce na kraju osvojiti i otici na 23 slema.

питам за друга

pre 1 godinu

То да неће играти, јасно је већ месецима. Изненадио бих се ако му скину забрану у Аустралији. Профит на вакцинама је ипак знатно већи него на тамо неким тенисима.

Konli

pre 1 godinu

Cak i ona diskfalifikacija sa USO 2020 i to je bilo posljedica korone. Naime turniri prije US Opena su se igrali bez liniskih sudija, zato je Djokovic onako nesvjesno i ispalio lopticu, zato sto je navikao da nema liniskih sudija. Al bez obzira na to, ona diskfalifikacija je ponono sramna. Znaci Djokovic je zbog korone izgubio 4 cista Slema! 4 bajo moj, 4!

Milan

pre 1 godinu

Pravilna odluka, novax nije ni morao da se cepi ako mu vakcinacija ne odgovara i to njegovo telo ne podnosi, mogao je da kupi potvrdu o vakcinaciji.To nije uradio zato sto bi onda ceo svet znao da se "cepio". Cemu sve to? Sta hoce sa tim da postigne? Ko ga tera na to? A sto neki ovde tvrde da nije trebao biti didkvalifikovan posto je pogodio lopticom sudijku je potpuna glupost. Vidi se na snimku da je prvo pogledao u desno da vidi gde se sudijka tacno nalazi o potom uzeo lopticu i pogodio sudijku.

Aleksej

pre 1 godinu

Nerviraju se ljudi oko Noleta 15 godina da bi on na kraju GOAT trke odlucio da se ne vakcinise i prepusti veliko priznanje coveku koji to ne zasluzuje. E sad ljudi grese sto su se nervirali, Novak ma tipicno balkanski ,,principi su principi"...

Sevilla

pre 1 godinu

Za Vlada:

Ne radi se o tome da su svi protiv Novaka vec o tome da ljudi drzi BESMISLENO pravilo o vakcinaciji.

Ne postoji bukvalno nijedan razlog da to pravilo i dalje postoji. Stavise CDC je pre 2 nedelje prestao da diskriminise izmedju vakc.i nevakc!

Farma-mafija radi svoje, a svi vi koji to ne vidite, bili vi vakcinisani ili ne, ste ili naivni ili malo slabije inteligencije (ovo ne znaci da sam ja mnogo pametan vec iskljucivo ono sto pise).

Ovo ide mnogo dalje od Novaka a on je nazalost jedna od najvecih zrtvi COVID nebuloza!

Mitar

pre 1 godinu

Tri puta sam vakcinisan prije 18 mjeseci.Omikron soj koji je trenutno preovlađujuci je otporan na dosadasnje vakcine i vakcinacija sa njima trenutno nema nikakav efekat ili oko 10%.
Tako da insistiranje na vakcinaciji trenutno nema svrhu.
U SAD ce to pravilo biti ukinuto do prvog oktobra!

Hrundi Bakshi

pre 1 godinu

Ne pratim mnogo ovu ujdurmu oko svega ovoga,ali nek mi neko razjasni sledeće:
Koliko ja razumem,ne moze stranac da udje u SAD ako nije vakcinisan,jel tako?
Moj drugar,koji je dobio drzavljanstvo pre 7-8 godina,ovde,u Srbiji je vec skoro godinu dana. Nevakcinisan,niti ce biti.
Za 5 dana ide u Ameriku i uci ce bez problema. Zasto je on manje rizican od Novaka?
O cemu se tu radi?

Pragmatik

pre 1 godinu

(Simba, 21. avgust 2022 21:40)

Nadal i pored veceg broja GS,sto je pitanje,nikad nece biti GOAT.Nek Nole do kraja karijere osvoji samo jos 3 GS,boze zdravlje,i sve ce biti jasno.

majtimajk

pre 1 godinu

"Ne postoji sportska nepravda, ovde je u pitanju poštovanje pravila koje propisuje neka država. Nisi poštovao, nećeš da se vakciniše, ok, tvoja stvar ali nema ulaska u druge zemlje. Zato ne obmanjujte sebe u druge lažima oko toga, tu je sve kristalno jasno. On neće vakcinu, neće ni igrati, i nikakvebzavere i nepravde tu nema. Bila bi nepravda svetska da se on ne vakcinisan, antivakser, pojavi i igra na USO, a svi drugi su morali da se vakcinišu. I kako to vama ne dopire do mozga?"
(Vlad, 21. avgust 2022 22:07)

- ahahahahahahahaha,.......... decko, avgust je '22 i ti i dalje verujes u njihovu pricu!? Imas internet.... niko ti ne brani da se bolje informises.

ko nama

pre 1 godinu

Nije morao da prica o tome sta misli o vakcini i da nabavi da se vakcnisao. ko zna i ovo drugi nisu o tome pricali mozda su nabavili dokaze o vakcinaciji ko bi to i ko to posle proverava. ovako gubi sve mogucnosti da bude najbolji svih vremena.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Koja je budalčuna ovaj Djoković... Pa zar su mu i roditelji isti takvi, zar ne postoji nikakav autoritet za tog čoveka. Ne mogu da verujem da on zamišlja da je najpametniji.
Upornost je osobina inteligentnih ljudi , a tvrdoglavist je osobina budala!
(Kokan, 21. avgust 2022 22:23)

Bas se tvrdoglav kad se mesas u stvari koje te se ne ticu. Da si malo uporniji i da mislis svojom glavom...

Aca

pre 1 godinu

Ma nije Kovid prepreka Djokovicu da igra na US Openu, vec ocita mrznja prema njemu i bojazan, da ne bi stigao Nadala, a sledece godine i poveo u GS pobedama.
(Gledalac, 21. avgust 2022 21:39)

Djokovic je sam sebi jedina prepreka. Da mu je tenis bio na prvom mestu, imao bi sigurno vec daleko vise GS od Nadala. On se ovako bavi vakcinama i nepravdom dok Nadal osvaja.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Одлично! Биће то диван турнир. Уживаћемо опуштено и без тензија, јер нема (замало Гоат) Ноло. Где год нема Ноло много је пријатније. А кад оде у пензију, спасиће се тениски свет глумца, лицемера, лажова. Јер гени су му такви...
(Србислав Рашка, 21. avgust 2022 22:10)
Pojede te mrznja i kompleksi jer verovatno u zivotu nista nisi uspesno uradio, pa te boli uspeh onih sto su se potrudili.

VUK

pre 1 godinu

Zašto Novak nije odleteo za Havanu ? Brodom ušao na Floridu i ko čovek odleteo iz Miami za New York. Mogao je legalno da uđe tako u USA. Neće !!! Uskoro napušta tenis, a kao lider antivaksera , kojih ima na desetine miliona, biće njihov lider do kraja života i zaradiće na tome sto puta više nego od tenisa. Ovo je sada čist biznis.

Maurezii

pre 1 godinu

Evo vam jedan primer, da bi naši radnici otišli sezonski da rade u Americi mora da prilože dokaz o vakcinaciji, nema tu neke mudrosti, onaj ko želi da ode da zaradi ima dve opcije, da se vakciniše ili da plati i dobije potvrdu o vakcinaciji. Da, to je moguce u našem divljem sistemu. E sad naš radnik da bi zaradio neke male pare će to da uradi a čovek koji može da zaradi tamo dodatne milione i ispiše istoriju za sva vremena to ne želi. Meni ga nije žao ni malo. Pogotovo što se radi o osobi koja je lažirala pcr potvrdu.

Ventura101Freeway

pre 1 godinu

imam super predlog koji ovde radi 100%, dođi u meksiko onda putem Teksasa uđi u Ameriku ILEGALNO, onda će te guvernor teksasa poslati odmah u New York putem autobusa sa ostalim 39 iligalaca tamo kod demokrata koji primaju svakog . To radi texas guvernor sada svaki dan. Svaki dan po 100 ih pošalje.

Šeki

pre 1 godinu

Sinke

Ma nemoj, neko da se potrudi da napravi neko izuzeće? A zašto bi se neko potrudio da napravi izuzeće za njega, zašto se Novak nije potrudio da napravi to izuzeće za sebe i primi vakcinu? Zašto bi on bio privilegovan, zar nije nesportski i NEfer da za njega ne važi isto kao za ostale? Ovo je toliko pravedno (na šta vi niste navikli), a bilo bi toliko nepravedno da su ga pustili. Da li to vaš (mislim na sve vas) mozak može da shvati? Očigledno ne....

Lolita

pre 1 godinu

Moze neka zemlja da propise da ulaze samo jednooki, stranci naravno, njihovi sve normalno..pa vi izvadite jedno oko..zakon je zakon, sta da se radi..To bi za neke ovde bilo skroz ok.

Bao bao

pre 1 godinu

Mogli od pocetka da se oglase, znalo se za njihov stav oduvek. Ovako samo zele da gnjave Novaka i sve koji ga podrzavaju.
Moje misljenje...

Milan

pre 1 godinu

Ocekivano. Nece ga pustiti ni u Australiju, vec sad vam kazem, nemojte bez veze pisati 250 clanaka na tu temu sledece godine. Djokovic sad ide na odmor od tenisa za godinu dana a i ja sa njim posto mi ne pada na pamet da pratim bilo sta oko ovih Miki Maus Opena.

EUFORIJA

pre 1 godinu

Opet teorija zavere, svi mrze Srbe i Novaka, samo kako to Rusi i drugi igraju na USO?
Fascinantna je tvrdoglavosti ovih komentatora i uverenost da svi mrze Srbe i Novaka i nedaju mu da igra, a Rusi mogu!? Malo je šuplja priča, nego ovim pametnjaković treba da se objasni po milioniti put:nevakcinisani stranci ne mogu u Kanadu i u USA

Eto, ti isti Rusi vakcinisani nisu igrali Vimbldon.

Ccc

pre 1 godinu

Dave se u sopstvenoj gluposti, treba da se divimo Novakovoj izuzetnosti jer nece da se vakcinise i da mu se divimo zbog toga jer je najbolji sportista nase zemlje, e dobar ti je taj sarkazam...

Splavar

pre 1 godinu

Nema se sta tu nagovestavati, sve je jasno jos od novembra prosle godine. Bajdenova administracija ne moze narediti Amerikancima i strancima na SAD teritoriji nikakvu vakcinaciju, ali strancima van granica mogu narediti sta pozele jer nemaju zastitu Ustava. Pa sto su one nestrecnike drzali godinama u Gvatanamu bez optuznice, a ovde bi ih morali pustiti posle 24 sata. Ovo je bitno politicko pitanje za demokrate, niko normalan ne bi ocekivao da ce vlast popustiti zbog nekog tenisera. USO nije srecan zbog toga, ali oni su absolutno nebitni van sveta tenisa koji nije ni promil americke populacije. Ovde vise ljudi igra taj sport rekreativno nego sto prati turnire i zna imena trenutnih GS sampiona

ICXC NIKA

pre 1 godinu

Nek propoje pjesna od užasa,
oltar prâvi na kamen krvavi!”
"Treba služit česti i imenu.
neka bude borba neprestana,
neka bude što biti ne može"

Ostani Srbine dosledan i karakteran! Podrska Novaku, najvecem bircu za ljudsku slobodu i distojanstvo trenutno u celome svetu. Amin

Giroslav

pre 1 godinu

Nikad mi neće biti jasno zašto mu neka institucija nije napisala kao da je vakcinisan i sve je riješeno.
(Dorchester, 21. avgust 2022 23:32)


Nikad mi neće biti jasno kako neki likovi promovišu laž i kražu kao nešto legalno!

Cvele

pre 1 godinu

Biti razuman uporan i hrabar je jedno, a sujeveran, povodljiv i strašljiv nešto drugo. Pored toga on je javna ličnost i tu su pravila i aršini sasvim drugačiji nego za obične ljude. Njegove odluke nisu više privatne kada se tiču javnog interesa. Dakle, sloboda izbora mu je u tom domenu veoma ograničena. To se vidi po posledicama. Može da bude srećan da nije doživeo kenselovanje.

miro split

pre 1 godinu

Niko ne mrzi Novaka ka Novaka.
Mrze se samo oni koji misle svojom glavom i viruju vlastitim očima,a očito je da je cijepljenje protiv korone jedna velika obmana.

inat

pre 1 godinu

Setite se samo Muhamed Alija,sa kakvim je olosem imao posla dok je cinilo ono u sta je verovao i u cemu je bio u pravu…i takav ce ostati zapisan u istoriji zauvek ,bas kao i Novak!!! Za razliku od ovih neoliberalnih nvo botova i parizer glodara…:)

Freeman

pre 1 godinu

Postoje dobri izgledi da Novak postane igrač sa najviše osvojenih GS titula igrajuci nekoliko godina i to pred kraj karijere samo dva turnira od moguća četiri.Jednostavno najbolji svih vremena čak i ako se to ne dogodi.

glukozamin

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.
(Marinko, 21. avgust 2022 21:58)

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.

Gocke loznički bolid

pre 1 godinu

U prevodu:
Da li c?e igrači morati da budu vakcinisani?
Protokoli za zdravlje i bezbednost igrača u vezi sa virusom COVID (uključujuc?i sve zahteve za vakcinaciju i/ili testiranje) se procenjuju i bic?e napravljeni kasnije, uzimajuc?i u obzir smernice vladinih i zdravstvenih vlasti SAD, države Njujork i grada Njujorka.
(glukozamin, 21. avgust 2022 22:26)

U prevodu, to važi samo za učešće na turniru ne za ulazak u USA. Laku noć.

varga stevan

pre 1 godinu

ovo je sve politički....da Nole ima neko drugo drzavljanstvo nebi se pravio problem oko us opena...a dali su vakcinisan...Nadal i ostali sa ATP TURA

darko

pre 1 godinu

Bojim se da je ovo uvertira za zabrane i sledece godine na svim Slemovima ..Druga ije ne mogu da ga sprece da postane Goat,ali se nadam da gresim i nadam se da Nadalko nece osvojiti US.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Odluka u stvari nije doneta. I em je spram svega drugog Novak nebitan em nije realno da u zadnji čas Novak tamo sleti. Ali...
Treba pratiti znake pucanja i nevidljivog preokreta. Recimo kako nam je ovih dana donedavni Assistant Secretary of Defense for Health Affairs Dr. Terry Adirim. Ako koristite Gugl kao i obično nećete naći ono što nas zanima https://www.sott.net/article/471221-Biden-officials-scramble-to-escape-blame-for-unlawful-Pentagon-order-mandating-mRNA-jab-for-troops
A to je da su počele da pljušte tužbe samih vojnika i njihovih grupa/organizacija, protiv USA vojske koja ih je prinudno vakcinisala. Jer? Jer su sada nesrećni: niti su "zaštićeni" niti su zdravi i bez posledica. A na sve... verovatno ste zaboravili da Fajzer na koji su ih naterali nije imao dozvolu već samo privremenu? Ali se ne sme prinudno vakcinisati sa privremeno dozvoljenim sredstvima! A onaj kasniji Fajzer, koji su i ovde delili, nije bio onaj "komirnati" koji je dobio privremenu dozvolu...
E sad draga nam Teri više nije na položaju, ali je ona potpisala da svi ima da prime bocu. A ona se pravda da nije ona (jer ona je "samo" potpisala) nego njen nadređeni, Sekretar Odbrane, je naredio. Oće reći igranka "nisam ja kriv(a), on je" je već počela. Ukidanje prinuda se već desilo i oni hitaju da pređu u "pojeo vuk magarca" fazu.
U tom smislu ukidanje vakcina kao uslova za ulazak visi u vazduhu. Ne zbog Novaka nego kao njihova optimizacija "vuk pojeo magarca". Vakcinisanog, pa mu je preseo.

Marinko

pre 1 godinu

A da objavite komentar sta stvarno pise na USO sajtu?

Will players need to be vaccinated?
COVID health and safety protocols for players (including any vaccination and/or testing requirements) are being evaluated and will be made at a later date, taking into account guidance from U.S., New York State and New York City governmental and health authorities.

Admini su cudo

pre 1 godinu

Gde je profesionalni hater Miloš sa njegovim čuvenim : E moj nolo ?
Da li se još nije otreznio radi proslave ove vesti ?
(Daca Francuz, 21. avgust 2022 22:34)

Taj @milos je neko iz redakcije B92. Kako drugacije objasniti da se svaka njegova glupost objavi pa makar je 100x ponovio.

Canadaboy

pre 1 godinu

Posto mnogi govore da broj GS nije zvanica potvrda da je neko 🐐 (i sam tako mislim) ne treba se uzbudjivati bez razloga. Zauvek ce ostati otvorena debata ko je najveci.... i samim tim treba da smo zadovoljni i Novak i mi ostali (fanovi velike trojke)....

Sokobanjka

pre 1 godinu

Imam veliko poštovanje prema Novaku. Svaka čast za doslednost u svojim stavovima. Ja sam se tri puta vakcinisala i smatram da je vakcina spasila milione života, ali svako ima prava na svoje mišljenje. S druge strane SAD su pravna država,zakoni su isti za sve i Đoković to mora da poštuje. A u naredne dve,tri godine biće prilike da osvoji još trofeja i postane najbolji u istoriji tenisa što in uistinu i jeste.

Stojan

pre 1 godinu

Lav ide po pozivu, pa dobrodoslica, a ne ide tamo gde ga ne zele, prosto.
Pola takmicara na US Open necipovano pa igra, a Nole posto je strani drzavljanin ne moze. Pa gde to ima?
Nije on ko Nadal, da falsifikuje sve sto radi i uzima i da se pravi naivan i povredjen.

Toni

pre 1 godinu

Svaki čovek koji se drži svojih principa , makar bilo i na njegovu štetu , zaslužuje poštovanje. Nije njegova obaveza da se vakciniše da bi pučanstvo imalo šta da gleda uz grickalice i pivo. Ako njemu ne smeta što mu izmiču milionske nagrade i slava , znači da čvrsto veruje u to što radi. Svaka čast za to, nebitno da li je u pravu.

Србин ожењен стјуардесом

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

На аеродрому поласка путник се проверава да ли испуњава услове за улазак у дотичну земљу.

Mare

pre 1 godinu

E ljudi u svim ovim komentarima,zaboravili smo osnovno pravilo Amerike ,a i celog sveta,,DEMOKRATIJA’’ kojom se svi dice samo kada im treba.Odluka svakog coveka o svom zdravlju je njegova licna stvar i ne moze niko da ga uslovljava da nesto uradi ili ne.Prvilno bi bilo da Novaka i bilo kog coveka puste na njihovo tlo.pa neka ga testiraju,a ako je zarazen onda nema igranja,a ne ovako,jedna velika diskriminacija.Cim se pojavila korona umrla je i sloboda ,a i demokratija.I Novak ne izigrava nikakvog Isusa ,nego je to njegova odluka i kao odrastao covek je rekao da je spreman da istrpi sve posledice,tako da ja njega nikada nisam cuo da kuka niti da trazi da zbog njega menjaju pravila.Rekao je da postuje odluku svake zemlje.(za one koje kritikuju Noleta i koji su kratkog pamcenj)Ja bi voleo da svi mozemo kao Nole da kazemo ne,Ali nazalost nemamo dovoljno para,a i mu..!
Novak je svim svojim odlukama,a i borbom za pravicnost i jednakost pokazao prvo da je COVEK,jedna velika ljudska gromada koja se na ovim prostorima radja jednom u 100 godina.Toliko od mene,a da li ce biti GOAT to je nebitno.On je najbolji tamo gde treba,a to je ljudskost,spreman je da svakom pomogne kada god treba i koliko treba,i ne mrzi nikoga i zna da oprosti.

ccc

pre 1 godinu

Vakcinisan sam 3 puta i to dejstvo vakcine je odavno prestalo...I?? Normalno nemam vise nameru da se vakcinisem jer je jasno da nema svrhe. Ta vakcina ne stiti a da se ne zarazis i ako si vakcinisan. Stariji ljudi sa hronicnim bolestima..ok. Ali zdravi kao Novak?? Cemu? Potpuno je jasan cilj. Nekome je lova jos potrebna..Sto nije nista cudno jer para nikad dosta. I kada je imas hoces jos i jos...

BataUSA

pre 1 godinu

E zbog takvih kao sto su onih bih uveo jos par pravila: da mora da se pokaze da si vakcinisan protiv gripa, malarije, boginja (velikih malih srednjih...), kolere, migrene, koprivnjace... pa ako neces, brate, pravo izbora, ne mora da igras jer ti nije stalo da igras. Tako treba!

Petar

pre 1 godinu

Vaznija je ideologija od jednog stranog tenisera.U sta se pretvorila Amerika?U vreme epidemije, kada nije bilo vakcine, isao sam u Ameriku, na pasoskoj kontroli mi samo rekli "dobrodosli".Bajdenova administracija jeziva, nadam se da ce na izborima doziveti najveci poraz ikada.

rs

pre 1 godinu

Apsurdna odluka!Pa dobro je poznato da i vakcinisani oboljevaju od covida,..Sasvim je realno očekivati da neko od tenisera koji je primio Fajzer pre godinu dana u međuvremenu dobije koronu i sa njom stigne na US open. Validnije bi bilo da se svi prethodno testiraju.

cudni su im propisi

pre 1 godinu

ja ako sam dobro razumeo, on iako nije vakcinisan moze da igra kao americki drzavljanin, ali posto nije vakcinisan moze da igra ali ne moze da udje u zemlju posto nije drzavljanin. Dakle on i bez ulaska u drzavljanstvo ne bi mogao da igra i da nije nevakcinisan, a i da je vakcinisan ne bi bez potvrde o drzavljanstvu mogao da igra. Bez potvrde o ulasku, svakako mu ne bi vredelo i da je drzavljanin, posto nije nevakcinisanim statusom stekao potvrdu o drzavljanstvu.

5-9

pre 1 godinu

'ipak' se moglo iskoristiti u slucaju da ce igrati.. a ne u ovom slucaju kada vec svi znamo jos od januara da nece igrati Ameriku
(pwubew, 21. avgust 2022 21:37)

Ko je ovaj dečko? Svako veče ostavlja dobre komentare...

miljas.

pre 1 godinu

Sam je birao put i postalo je vise dosadno citati o tome. Sta, mi koji smo se vakcinisali smo ludi. Cemu vise plakanje---'oce, nece ?

Sale

pre 1 godinu

Čitav život posvetio tome da bude GOAT, došao nadomak cilja, i digao ruke zbog paranoida koji su čuli za vakcinu pre dve godine. Ispada da je meni više stalo da bude najbolji nego njemu

Toma

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Milane rodjeni, da bi uopste usao u avion za SAD morao je biti vakcinisan. Znaci u Americi ne kontrolisu sve, mozda nasumicno. U drzavi iz koje polecete ste vec provereni.

ivan

pre 1 godinu

Pravila u USA su bzv. ali su takva. Novak je svesno,kao jedini vrhunski sportista na svetu odlučio da se ne vakciniše, i za ovo je u velikoj meri sam kriv. Volim ga i navijam za njega, ali oko vakcine ga ne podržavam. Uticaj Imaza, Nestora, Osmanagića, a pre svega svoje supruge u pogledu medicine je strašan. Da je vakcinisan sad bi jurio verovatno 23GS,ovako treba da molimo Boga da Nadal ne osvoji USO. Čovek se samouništava..šta ako kovid pravila kao USA koja ne podržavam i protiv sam obavezne vakcine ostanu i sledeće godine, šta ako ih vrati Evropa i Australija. Čemu toliki strah od vakcine, pa nisu valjda Jokić, Bogdanović, Vlahović i svi naši teniseri i sportisti, svi teniseri sveta vrhunski i svi vrhunski sportisti sveta budale što su se vakcinisali. Videli, takva su pravila, neki su i protiv, ali shvataju da postoje pravila. Mislim da niko nije izmučio svoje navijače u poslednjih godinu dana kao Novak, i tu mu zameram na sebičnosti. Ipak želim mu svu sreću u daljoj karijeri, ali će biti jako teško.

drex

pre 1 godinu

Al me više nerviraju ove vesti. Ljudi, alo. Novak neće igrati na US openu i to se zna već odavno. ATP i organizator US opena nemaju ništa s tim nego vlast Sjedinjenjih Američkih Država. Prestanite više da pravite dramu tamo gde je nema. Novak je doneo svoju odluku i neće je promeniti, Sjedinjene Američke Države su takođe donele svoju odluku i neće je promeniti. Novak nije svestan kakvu je štetu sebi naneo ni zbog čega. Liči mi na lika iz filma Inception kome su u glavu usadili ideju toliko jako da čovek postaje zombi te ideje.

Ko

pre 1 godinu

Nema zavera, jednostavno američki CDC, kao sve birokratije, je spor. I trenutno su u procesu velike reorganizacije.
Realno, zabrana ulaska nevakcinisani strancima je glupost, ali dok to prođe kroz sve nivoe odluka i potvrda, proći će još vremena. I to je to.

pera detlic

pre 1 godinu

ok, da je nepravda jeste. ne dozvoliti novaku da igra na 2 GS i solidnom broju mastersa godisnje.
ali je novak mogao da se vakcinise kao 99% tenisera i da igra. da napravi ustupak zarad tenisa.
ali je stavio druge stvari ispred.
i zato mi uopste nece biti nezasluzeno ako rafa zavrsi sa vecim broje grend slemova. on koji je stavio tenis ispred svega u svom zivotu.

novak je toliko truda ulozio i na kraju jako glupo postupio. sta je realno postigao ovim?
sacuvao zdravlje? nije mogao da nabavi sertifikat? ma ajde

glupo glupo i nista drugo

Sinke

pre 1 godinu

Stvarno je cudno kako Novak lako prihvata sve ovo sto se desava...Ipak je ovo zavrsna faza karijere kada je trebao najvise da pritisne i osvoji sto vise slemova i bude ispred Nadala i Federera za sva vremena...I da je primio tu glupu vakcinu prije pola godine,sada niko o tome vise ne bi ni pricao,pricalo bi se samo o uspjesima na terenu i o osvajanju gren slemova...Bulvalno je u toj siruaciji sada da mora da ceka godinu dana na sledeci slem.

Jaca

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.

Just sayin'

pre 1 godinu

Trebalo je da ćuti dok se epidemiološka situacija ne promeni i cela priča zaboravi. Ovako je sebi naneo štetu kao u Australiji. Njegove sportske rezultate niko ne može da izbriše dok postoji istorija tenisa. Samo što vreme teče dalje.
(Jaca, 22. avgust 2022 08:32

Naravno da niko ne moze da izbrise njegove sportske rezultate
Nije mi jasan samo ovaj deo da je trebalo da cuti dok se situacija ne sredi?
Kako bi objasnio sto preskace AO ili USO a igra tamo gde vakcina vise nije uslov?
Pa nije on Nadal da folira, ne znam , videcu, boli stomak , boli rebro, boli koleno, boli stopalo...u zavisnosti koji turnir je u pitanju.

Giroslav

pre 1 godinu

Pa kako je onaj francuski novinar ušao u SAD bez ikakvih dokaza i pitanja o vakcinaciji?
(Milan, 21. avgust 2022 21:34)

Možda je imao dokaz kad je ulazio u martu. Sve to ostaje negde zabeleženo.

Milan

pre 1 godinu

@Misim stvarno, sad ja nesto tebi da kazem, saglasan sam sa vecinom sto si napisao ali brt od koga da nas/ih bude stid?? pa jesi pratio kampanju protiv djokovica u australiji pa ukljucivanje usa medija pa da nisam to video nr bih verovao, nista se ne razlikuju nasi informeri, kuriri, pinkovi ALO bkv katastrofa frameovanje od koga me stomak zaboleo pa reakcije izmanipulisanih gradjana pa istrazivanje slucaja pa upadljivo cutanje kolega i onda i imas takvu reakciju kod nas i u porodici isusa djokovica. nema razloga da taj propis ne ukinu, mislim da sam razumeo njegovu logiku koja je ekonomska uglavnom jer vakcina zaista stiti od teskog oblika covida i razumljivo je da ne zele da se stranci razbole na njihovoj teritoriji i stvore ogromne troskove a mozda i umru sto onda povlaci nove i ujedno je to pritisak na zdravszveni sistem kojeg se oslobadjaju. Nije glupo sto su trazili izuzeće glupo je insistirati na pravnoj jednakosti sto u poslednje vreme cujemo od nekih tenisera koji su zapravo ipoliticki filozofi i teoreticari prava a sto nismo znali. od pocetka je pravna nejednakost na delu a sve bi to bilo izbegnuto da je drzava uvela obaveznu vakcinaciju.

Mile

pre 1 godinu

Nole nisi trebao da se kacis sa ATPom. Na proslom US openu izbacili te zbog loptice koja je pogodila sudiju, director AO opena te navukao u Australiju i dobio si 3 godine zabranu ulaska a sada guraju Nadala a o tebi nista kao da ne postojis.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Čekaj, čekaj me, čekaj i ja doći neću! Da Đoković stvarno veruje da će ga pustiti u Njujork ne bi uspevao da stigne na sva važna sportska dešavanja zadnjih dana.

Bane

pre 1 godinu

(Hrundi Bakshi, 21. avgust 2022 23:17)
Pa lepo piše pravilo važi za ne državljane SAD i emigrante. Za državljane SAD, kao što je tvoj drug, ovo pravilo ne važi.

Todor

pre 1 godinu

Aktuelni zakon USA je da nevakcinisani ljudi ne mogu uci u USA. Nije bitno dali je osoba glumac, profesor, sportista itd, i ne trazi se razlog zasto osoba nije vakcinisana. Stvar he jasna kao dan. Ista stvar vazi i za Australiju, sto znaci da ako se ZAKON ne promeni, Djokovic propusta 2 sledeca GS.

Vladimir

pre 1 godinu

I ja nisam vaksinisan i ja ne mogu u SAD i ako imam puno rodbine tamo. Nadam se da ce ovo ludilo oko korone nekada zavrsiti jer ako ne onda cu se i ja vaksinisat. Ali trpit cu barem jos tri godine.

Milos Radulovic

pre 1 godinu

Сам Ђоковић је јасно и гласно рекао да је апсолутно свестан свих последица притом и спреман да их сноси, а које ће произаћи због одлуке да се не вакцинише. Чему сада оволико коментара?